זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 26 דקות
מס’ מנות: 6 כדורים
מצרכים:
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס מים רותחים
1 ביצה
1 כף שמן קנולה
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
למרק: מים רותחים, כף אבקת מרק, מעט מלח.
אופן הכנה:
– להניח את הקמח בקערה ולשפוך את המים הרותחים. לערבב היטב (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת בצק סמיך ומעט קשה.
– להוסיף את הביצה ולערבב במהירות עד שהביצה נטמעת לגמרי בבצק. להוסיף שמן, מלח ופלפל שחור ולערבב לתערובת אחידה. להניחבצד עד להכנת המרק.
-ממלאים מים בסיר קטן (2/3 גובה), מתבלים במעט מלח ואבקת מרק ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים (מבעבעים) – מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בתוך הסיר עם המים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה כ- 6 דקות עם מכסה חצי סגור עד שהכדורים צפים ומבושלים. מכבים את האש ומוסיפים לסיר עם מרק עוף/ירקות מוכן לספיגת הטעמים.
הערה: אם מכפילים כמויות יש להוסיף ביצה אחת כל פעם ולערבב. בנוסף, מומלץ לבשל פעמיים (בשתי נגלות) – בכל פעם 6 כדורים.
מתכון למרק מהיר:
מטגנים בסיר קטן 1/2 בצל בינוני קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. מוסיפים 1/2 כוס גזר גמדי משקית קפואה וחופן עלי פטרוזיליה קצוצה. מתבלים בחצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.
כשהמרק מוכן, מניחים בפנים את כדורי הקניידלך המבושלים.
קניידלך לפסח, קניידלך מקמח מצה, מרק קניידלך לפסח, קמח מצה מתכונים
הי אפרת
שאלה דחופה אני רוצה שהקניידלך יהיו מוכנים אחרי שהם רותחו במים לאכילה
אחרי 6 דקות של בישול טעמתי והם עדיין בצק
מה עושים? ואני לא הולכת לבשל אותם במרק
אני עושה מרק טחון ושמה ישר בצלחת את הקניידלך
מה לעשות שלא יהיו בצק?
מתנצלת ראיתי רק עכשיו.
במקרה כזה יש להמשיך לבשל אותם במים.
יפה וטעים
ואו נראה מעולה!
מתכון אליפות כל שבת מככב תודה לאל ותודה לך
תודה ציון🙂
היי אפרת מתכון מהמם, הכנתי יצא סוף. תודה
רציתי לשאול, אם אני יכין את הבלילה ואשאיר אותה כל הלילה במקרר, זה בסדר?
תודה❤️
היי רות,
שמחה שיצא טעים🙂
לגבי הכנת התערובת יום לפני – לא ניסיתי, אני רק חוששת שאולי היא תתקשה מידי אז לא בטוח אם כדאי.
כמה זה יוצא יש לי משפחה גדולה ואני לא רוצה לעשות פעמיים אין לי זמן
וזה דחוף מאוד, עוד רגע שבת.
בכמות שיש במתכון זה יוצא 6 כדורים.
אז כמה להכין🤨
זה כזה 24 אנשים
אני חושבת שמספיק להכפיל ב-3 (בדר”כ לא כולם אוכלים מזה).
אם כולם אוכלים אז להכפיל ב-4.
אפשר להקפיא את הקניידלך?
אפשר אבל הקניידלך במיטבם סמוך להכנה.
היי אפרת, חוזרת כרגיל לאתר שלך שמהווה את “דף הבית” שלי 🙂
אני רוצה להכין את העיסה כקישקע פרווה לחמין, ותוהה איך להכניס אותה.
1. כגוש (מגולגל כרולדה כמובן) לחמין רותח, מגולה או שעדיף לעטוף במשהו?
2. להכניס כדורים… או שהם יימסו עד שבת בבוקר?
תודה מראש 🙂
מירב
היי,
לא ניסיתי להכין קניידלך בחמין, כך שאני לא בטוחה איך עדיף להכין. מה שכן אני חושבת שהקניידלך פחות מתאים לחמין בגלל הבישול הארוך.
הכנתי בסוף כדורים, יצא מושלם😊
תיבלתי אותם קצת יותר בפיקנטיות שיהיו משמעותיים בחמין… הסיר נגמר 🌞
שמחה מאד לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון מושלם!!! הילדים ממש ממש אוהבים. לא מחליפה
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, בדרך כלל אני מכינה מתערובת מוכנה ואני רוצה לנסות את שלך הפעם. יש לי שתי שאלות:
1. האם לא צריך לטרוף או להקציף את הביצה עם השמן והתבלינים לפני הוספה לתערובת הקמח והמים?
2. האם צריך לתת לעיסה לחכות לפני הכנת כדורים והוספה למרק? אם כן, כמה זמן?
תודה
היי,
1. זה אפשרי, לא חובה.
2. נותנים לעיסה לחכות עד שהמרק רותח, זה לוקח כרבע שעה (אפשר לקרר את התערובת גם חצי שעה במקרר אם יש זמן).
היי, תודה רבה . עכשיו מנסה להכין אבל אני יכולה להשים את הכדורים כבר בתוך מרק ירקות מוכן ולדלג על השלב הראשוני ששמים בתוך מים בלבד?
היי,
הבישול הראשוני תורם לרכות הקניידלך ולצבע הנקי של המרק, אבל אפשר לוותר עליו.
מתכון מושלם!! הכנתי והכפלתי כמויות של הקניידלך. יצא וואןן!!!
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף וחג שמח😊
הי… אם אני לא מוסיפה אבקת מרק למים, הקניידלך יקבלו טעם מהמרק ? תודה וחג שמח
היי,
כן, לא חייב לשים אבקת מרק.
יצא טעים טעים טעים יחד עם המרק הצח שלך. המון תודה ❤️
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף וחג שמח😊
היי
מכינה עכשיו, הבצק רך מאד. כאילו זה יותר מדי נוזלים… ואין לי עוד קמח מצה… האם לפורר מצות?!
היי,
הבצק אמור להיות רך, אבל לא נוזלי.
אם את מצליחה ליצור ממנו כדורים כנראה שיצא לך טוב.
אם לא- את יכולה להוסיף תפוח אדמה קטן מבושל ומעוך לפירה.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר גם לטחון מצות ולהוסיף.
יופי של מתכון. קל להכנה. האם ניתן להכין יום מראש. לא יאבדו מטעמם?
היי,
אפשר להכין יום קודם, אבל הכי טעים לאכול סמוך להכנה.
היי אפרת,
האם תוכלי לרשום את כמות המצרכים לבערך 40 כדורים?
תודה רבה
היי,
כמויות:
3.5 כוסות קמח מצה
3.5 כוסות כוסות מים
7 ביצים
7 כפות שמן
כף ו-3/4 מלח, מעט פלפל שחור
למרק: מים רותחים, 6-7 כפות אבקת מרק, מלח
היי אני רוצה להכין אותם עכשיו (רחוק רחוק מפסח…) במה כדאי להחליף את קמח המצה? או שיש מתכון טוב אחר לכפותאות במרק?
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא עם קמח אחר.
אני חושבת שאפשר להמיר את קמח המצה בסולת, ואולי אפשר להשתמש בקמח רגיל.
אפרת את אלופה עלי והצליחי תודה
עשיתי את העיסה אבל יצא דביקי?למה ? האם לשים במקרר או לנסות לכדר
ושכתי לשים שמן- לשים לפני כדרור?
היי,
תודה על המילים הטובות(:
העיסה אמורה לצאת מעט דביקה אך נוחה לעבודה. האם השתמשת בכוס מדידה?
ככל הנראה החוסר בשמן גרם לעיסה להיות דביקה.
תוסיפי עכשיו את השמן ותערבבי עד לאיחוד.
ואווו! יצא טעים
תאמת שחשבתי לעצמי מה כבר יכול לצאת מזה, בכל האתרים זה אותם מרכיבים פחות או יותר, אבל באמת יצא מזה משהו טעיםםםם אורירי ומוצלח
תודה לך!!
איזה כיף שיצא טעים ושאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
באיזה כוס להשתמש
היי ליטל,
כמו בשאר המתכונים באתר, יש להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
יצא לי טעים מאוד . מילאתי בבשר עוף טחון מוגן עם בצל קצוץ יצא נפלא . תודה לך .
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
הי אפרת במידה ואני מוציאה ישר לקןפסה ולא למרק עד’ההגשה אז עדיין לתת להם רק 6 ד?
כי בכל המתכונים שראיתי זה לפחות 15 ד
תודה רבה וחג שמח !!
היי,
6 דקות אמורות להספיק.
בכל מקרה, בזמן ההגשה מן הסתם תחממי את המרק ותוסיפי את הקניידלך, כך שהם יקבלו בישול נוסף.
חג שמח❤
הקיינדלך יצאו מעולים., הכמויות נעשו פי 4. תודה רבה 💙כולל עוגת תפוחים העץ הבחושה. חג פסח אביבי 🐲שמח. תודה מקרב 💚💚
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף וחג שמח😊
מציעה להקציף את הביצה היטב לפני הוספה לעיסת הקמת, זה גורם לכופתאות להיות תפוחות ואווריריות. להשהות את התערובת כחצי שעה לפני בישול.
למרק: למה גזר גמדי? יש בעונה זו גזר טרי נהדר.
היי,
האם אפשר להוסיף בצל מטוגן?
אם כן, כמה ? על מנת שלא יפגע במרקם של הקניידלך..
היי,
מניחה שאפשר להוסיף חצי בצל בינוני קצוץ דק, המרקם ישתנה מעט.
שלום אפרת,
הכנתי את הקניידלך בשנה שעברה.יצאו מעולים כמו כל המתכונים שלך.
השנה אני מארחת ורציתי לדעת האם ניתן להכין את הקניידלך יום לפני החג ולמחרת רק לחמם .
תודה מיכל
היי,
שמחה שנהנית מהמתכון(:
אפשר להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה במרק וכדו’.
תודה על התגובה המאוד מהירה.
את ראויה לכל הערכה על הרצינות והכבוד שאת נותנת לכל אחת ואחד.
חג שמח.🌷
חג שמח🌺
וואו איזה טעים יצא הקניידלך, פשוט הוספתי למרק שלו סלרי ואכלתי אותו ככה, בלי מרק בנפרד. יצא מושלם, ממש מחמם בחורף!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
הכנתי את הקניידלך המוצלחים האלה לשבת אבל עוד רגע לא נשאר מהם! יצאו רכים ואווריריים איזה מתכון מושלם! תודה ענקיתתת!
חודש טוב ושבת שלום!
איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת ושבת שלום❤
הרגע הכנתי שכחתי להוסיף את השמן והם יצאו פופיות, הכנתי סיבוב נוסף עם השמן גם יצאו פופיות, תודה לך
שמחה לשמוע, חג שמח😊
הי אפרת,
הקניידלך יצאו מעולים! בדיוק כפי שאני אוהבת 🙂
אם שמים במרק את הקניידלך הם לא מתרככים עוד יותר? לא עדיף לשים בקופסא נפרדת וכשמגישים את המרק להוסיף אותם?
היי נטלי,
אפשר לשים אותם במרק, הם לא מתרככים משמעותית…
שמחה שיצא טעים:)
היי אפרת, מומלץ מאד מאד להוסיף חצי כוס מי סודה ולהשמיט את הביצה. זה הופך את הקניידלך לאוורירים ורכים וכייפים.
תודה על השיתוף:)
היי
במידה ואני רוצה יותר מ6 כדורי קניידלך צריך להכפיל כמויות של הכל? גם של השמן, ביצים, קמח מצה וכד’…? תודה
היי פנינה,
במידה ואת רוצה כמות כפולה תכפילי את כל המצרכים:)
וואוווווו!!!!!!
כל פעם מחדש אני מופתעת מהמתכונים המוצלחים והמיוחדים שלך!
חברים של בעלי באו אלינו לסיום מסכת והכנתי להם מרק ירקות עם הקניידלך האלה ויצא מ צ ו י ן!!!!!! רך טעים ונימוח. הם ממש ליקקו את האצבעות…… אין לי מילים! את אלופה! אלפי תודות! (אגב, כתוב שזה מתכון לפסח אני הכנתי בערב חורפי באמצע כסלו- כך שהמתכון מתאים לכל השנה)
תודה רבה לך רוחי!
איזה כיף לקרוא שכל כך נהנתם ❤️❤️
ערב נפלא🌸
עם את אומרת , אני מכינה את זה עכשיו
יצא פצצה!
תודהה
נראה מעולה 🙂
תודה איתמר
חג שמח . ההכנה קלה מאד, יצאו מושלמים. פעם ראשונה שאני מכינה קניידלך, המשפחה מאד מאד אהבה. הלך טוב עם מרק הירקות. הדגיש את היחודיות של מנה זו החג פסח..תודה 🙏🙏🙏🙏
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רויטל
הי, תודה רבה על המתכון הזה ועל עוד הרבה אחרים. הכנתי לראשונה לערב החג ויצא מעולה. האם יש אפשרות להכין עם קמח מצה לעוגה?לא נשאר לי רגיל.
אני חושבת שכן.
תודה על התגובה המהירה!!! ניסיתי, יצא מוצלח. המרקם קצת יותר דביק אך טעים לא פחות. תודה רבה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
עכשיו הכנתי פעם ראשונה יצא ממש טעים ! הכנתי לחג שריר זרוע הוספתי ירקות ממש עפנו על זה זה חוסל.
ומזל טוב על העיצוב החדש , ועל הספרים שהוצאת בהצלחה אין עלייך מהיום שהתחתנתי אני כל היום פה ❤️
נראה מעולה!
תודה לאה יקרה ❤️
הכנתי קניידלך פעם ראשונה בחיי לפי המתכון פה, ועצה מדהים. הפתיע אותי כמה יפה התוצאה הייתה ביחס לקלות ההכנה. תודה רבה.
טיפ מהשטח- חשוב לערבב היטב בין כל שלב שבו מוסיפים מרכיב בלילה.
נראה מעולה!
תודה 🙂
היי
מה אם אין לי גזר גמדי?
האם יש אופציה למרק צח? אם כן איך עושים?
אפשר להשתמש ב 1-2 גזרים טריים. מומלץ לחתוך את הגזר לעיגולים כדי שיתבשל יותר מהר. זמן הבישול יכול להיות שיתארך ל 25 דקות, עד שהגזר מתרכך. כמות המים אינה משתנה.
אפשר גם בלי גזר בכלל.
חג שמח 🌺
אם אין לי אבקת מרק לפסח?
להחליף במשו אחר? או לוותר לגמרי? או לבשל במרק עוף עצמו?
תודה רבה!
אפשר להכין בלי אבקת מרק ואח”כ להעביר למרק עוף. זה יספוג את הטעם של המרק.
חג שמח 🌺
לא הכנתי את המתכון הספציפי הזה.
אבל אחרי שנים של נסיונות של קנידאלך מורכבים עם מים רותחים והשריות, הגעתי למתכון הכי אופטימלי בחצי דקה.
פשוט לשקשק 2 ביצים או יותר תלוי בכמות שרוצים עם מלח ופלפל ולהוסיף לאט לאט קמח מצה עד שיוצא קליל ולא כבד ושאפשר להכין מזה כדורים, מיד לאחר מכן לזרוק אותם למרק.
הם יוצאים נהדר.
תנסו בהצלחה
אני מאד ניהנת מהמתכונית שלך, הם נפלאים ומגוונים.
תודה על השיתוף.
חג שמח והמון בריאות ❤️
הכנתי את התערובת והיא ממש נוזלית.
לא מצליחה ליצר כדורים עם ידיים טיפה רטובות.
מה אפשר לעשות?
כנראה השתמשת בכוס קטנה.
תוסיפי עוד קמח מצה.
איזה כיף לקרוא את התגוהות…לגמרי אכין את המרק קניילדלעך שלך רק אשמח לדעת דבר קטן, אמי אוהבת את הכדורים מעט מוצקים ודחוסים- האם זה תלוי במשך הבישול שלהם?
אני פחות אוהבת אותם רכים ואווריריים
תודה רבה מראש על המענה🌸
היי מיכל,
הוספת קמח מצה יכולה לגרום למרקם מוצק ודחוס.
חג שמח 🌺
היי, יש אפשרות למלא את הכדורים בבשר טחון?
לא יודעת, לא ניסיתי.
חג שמח 🌺
הי, האם יש לך מתכון לקניידלך ללא גלוטן?
סורי אין לי.
אני מכפילה כמויות של קמח מצה ומים,רק עם ביצה אחת.
בלי שמן. יוצא מצוין.
מעולה, תודה 🙂
וואו !
זה המתכון של אמא שלי .
היי אפרת, תודה על מתכונים מעולים!! משתמשת בהם קבוע!
רציתי לשאול, האם להעביר למרק שאיתו נאכל את הקניידלעך רק אחרי שהמרק מוכן לגמרי? את כל כמות הכדורים או רק מה שיאכל באותו הרגע והשאר לשמור בנפרד? מה יקרה אם אשים את כל הכדורים במרק ירקות וככה אשמור את המרק?
כן, אחרי שהמרק מוכן.
רצוי להוסיף כמות משוערת שאת יודעת שתאכלו. את יתר הכדורים מומלץ לשמור בקופסה סגורה במקרר (בלי המרק). כששומרים את הכדורים במרק הם סופגים נוזלים.
חג שמח והמון בריאות ❤️
לפני שאני מכינה ובעקבות תגובה שראיתי פה… אנחנו מאוד אוהבים קניידלך דחוסים/קשים ולא הרכים נמסים… מה צריך לעשות כדי להשיג תוצאה קרובה לזה
המרקם של הבצק צריך להיות קשה וסמיך. אם זה עדיין רך תוסיפי קצת קמח מצה.
הי מה אפשר בקניידלך במקום אבקת מרק? ראיתי שכתבת חוואג אבל אנחנומלא ככ אוהבים 🙂
אפשר להכין מרק עם ירקות ועשבי תיבול ולבשל את הכדורים במרק כדי שיספגו את הטעם.
שלום
הכנתי אותם
אבל לא התקשו ונשארו רכים
מה ניתן לעשות??
כמה רכים?
באיזה כוס השתמשת?
היי אפרת,רוצה להכין קניידלעך אך אין להשיג קמח מצה עכשיו. האם ניתן להכין עם קמח אחר? תודה!
האמת שלא ניסיתי אז אני לא יודעת.
אפשר להשיג קמח מצה חמץ כל השנה לא רק בפסח 🙂
היי אפרת,
תודה על האתר המדהים כל כל ערב שבת וגם במשך השבוע משמש אותי…
ניסיתי המון מתכונים לקניידלאך או שיוצא יפה אך לא טעים ז”א קשה מבפנים
או טעים אבל לא יפה…כמו עכשיו… מה אני עושה לא טוב?
היי אסתי,
את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? במתכון הזה המרקם יצא טוב מבפנים אבל הכדורים לא יפים?
ועוד שאלה קמח מצה רגיל יתאים זה יהיה בסדר הוא עבה קצת..
היי אפרת,
רוצה להכין את הקיינדלך האם אפשרי לשים אותם לתוך מרק שמתבשל? וכמה זמן בערך לבשל אחרי שהם צפים ואני יודעת שאפשר לעשות גומה באמצע נכון? ועוד דבר אם אני אשים חצי כוס מהמרק לקיינדלך זה יהיה בסדר במקום המים הרותחים?
תודה רבה וחג שמח:)
היי קרינה,
בהתחלה יש לבשל אותם במים. לאחר שהם צפים ניתן להוציא אותם. לאחר מכן יש להכין מרק ולהוסיף אותם בסוף הבישול.
אפשר לשים חצי כוס מהמרק בקיינדלך.
קמח מצה רגיל יתאים.
חג שמח 🌷
אפרת, המון תודה על המענה
רק לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת “קצת כוס” לגבי הבצל
טעות שלי. הכוונה לחצי כוס 🙂
חג שמח אפרת! שאלתי אותך כבר קודם אבל השאלה לא פורסמה, אולי תקלה במערכת, אז מנסה שוב את מזלי. אני אחת שלא מבשלת (בכלל) אבל אני גרה בחול וממש בא לי אווירת חג ומאוד רוצה להכין את המתכון אבל יש כמה דברים שלא ברורים לי
קניידלך:
האם ביצה בגודל מדיום מספיקה?
כמה מלח לשים בתערובת וכמה בסיר שבו זה מתבשל?
ברכיבים ציינת פלפל שחור אבל לא ראיתי התייחסות אליו בהוראות אז צריך או לא ואם כן כמה?
אין לי מיקסר האם אפשר להסתדר עם כף פשוטה?
מרק הירקות:
משתמשת בבצל קפוא קצוץ אז כמה ממנו לשים וכמה זמן לטגן אותו?
לא ממש ברור לי מה זה חופן פטרוזיליה כמה זה בכוסות או כפות?
כמה מלח וכמה פלפל לשים?
סליחה על ההצפה
חג שמח!
היי,
ביצה מדיום מספיקה.
רבע כפית מלח לתערובת. במרק- קמצוץ מלח.
פלפל שחור- הוספתי באופן ההכנה.
אפשר עם כף.
למרק שימי קצת כוס בצל קצוץ. לטגן כ-5 דקות.
שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה.
כשליש כפית מלח (מומלץ לטעום) וקמצוץ פלפל שחור.
חג שמח 🌷
למה בעצם צריך להכין את הקניידל במרק נפרד?
היי שני,
מומלץ לבשל אותם בנפרד מאחר והם שותים מים וגם מהסיבה שלעיתים זה מעכיר את המרק.
אפשר להוסיף למרק עוף?
כן.
אפרת יקרה, הכנתי את המרק עם הקיידלך ויצא מעולה. אני משתמשת קבוע רק במתכונים שלך, כל המתכונים שלך מעולים. אני רוצה להודות לך מקרב לב על השיתוף, בזכותך אנחנו זוכים להרבה רגעים טעימים. חג שמח לך ולבני משפחתך, בהערכה רבה, ענבר
תודה ענבר יקרה 💝
חג שמח!
התבלבלתי קצת לגבי מה קורה לאחר 6 דקות הבישול של הקניידלך.
האם אני אמורה לשים אותם בקופסה סגורה עד שאעביר למרק ושם ימשיכו את הבישול? ואם כן, אז כמה זמן עוד?
אם אני מכינה את הקניידלך יום לפני ואת המרק יום אחריי, האם 6 דקות בישול זה מספיק לפני צינון במקרר? או שהו צריכות עוד זמן להתבשל במרק עצמו .
סליחה על הבלבול, חחח
כן, תשימי בקופסה סגורה עד להכנת המרק. אם את מכינה יום לפני תשמרי במקרר. אין צורך להאריך את זמן הבישול כי הם ימשיכו להתבשל במרק שתכיני.
חג שמח 🌷
שלום,
האם יש הבדל אם אשתמש בקמח מצה מלא?
תודה!
לא יודעת, לא ניסיתי.
מאוד מאוד טעים, פעם ראשונה שהכנתי ויצא מעולה. תודה על המתכון!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסף
הי, כמה זמן צריך לבשל את הכדורים לאחר שהם צפים? ואיך יודעים שהם מבושלים?
לאחר שהמים רתחו יש לבשל במשך כ- 6 דקות עם מכסה חצי סגור עד שהכדורים צפים. לאחר מכן את מוסיפה את הכדורים למרק והם ממשיכים להתבשל במרק.
היי אפרת,
תודה על המתכונים המוצלחים.
אני רוצה לוודא,
את הקניידלך לא מבשלים בכלל עם המרק?
מוסיפים אותם למרק מוכן?
תודה!
נכון.
היי אפרת
רציתי לשאול לגבי המרקם של הקנידלך אני עושה קניידלך מהשקית ואני רוצה שהם יצאו ממש רכים ואווריריים ונסיתי שקית אחת וזה יצא קשה באמצע לא משנה כמה בישלתי.. מה אני צריכה לעשות?
היי אביה,
את מתכוונת שאת מכינה קניידלך משקית מוכנה? של איזה חברה? אולי הסוג פחות טוב.
יצא נדיר.
תודה מוריה, שמחה שאהבת 🙂
ממש פשוט להכנה וממש טעים.
אני הכנתי מרק ירקות וכעבור כשעה שהירקות התבשלו הוספתי את הקניידלך ויצא פשוט מעולה.
חג שמייח 🙂
מעולה 🙂
תודה טומי וחג שמח!
קצת לא נעים לי להגיב ככה בערב חג. אבל יקרים שלי. מרק מאבקת מרק עוף? לא מוגזם? מה עם מרק עם קצת עוף, בצל, גזר, קישוא, קצת סלרי ושורש ועוד טיפה דברים כדי לעשות מרק טעים ובריא.
ועם לא רוצים שיהיה בשרי ?
ואם לא רוצים בשרי – להוסיף פטרוזיליה וכוסברה. זה נותן טעם דמוי מרק עוף.
אפשר רק מרק ירקות צח בלי עוף…
אפשר להכין את הבלילה ערב קודם ולבשל בערב החג?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
חג שמח 🙂
כן. אפילו רצוי.
אני עושה כך.
עם המתכון הזה.
והטעמים “מתיישבים”.
בערב החג,
אני מכניסה אותם למרק.
מעולה.
היי אפרת,
אני אמורה להכין השנה פעם ראשונה אז סליחה מראש על כל השאלות.
המרק יוכן בנפרד אצל המארחים, איך כדאי לשמור את הקניידלך עד שיגיעו לשם? הם יצטרכו להתחמם גם בנפרד מהמרק (ענייני גלוטן), אפשר בסיר שבו הם בושלו? והכי חשוב, אפשר להכין יום מראש?
תודה רבה
היי רוני,
לאחר שהכדורים התקררו לטמפ’ החדר יש להעביר אותם לקופסה סגורה (בלי המים) ולשמור במקרר.
אפשר להכין יום מראש.
חג שמח 🙂
רשום במתכון ל6 כדורי קניידלך… השאלה באיזה גודל?
אני צריכה להכין קניידלך ל30 איש בער ואני רוצה להכין כדורים יחסית קטנים כי הם גם סופחים מים השאלה איזה כמויות יתאימו
היי רעות,
הכדורים הם בגודל בינוני-קטן.
אם זו ארוחה שמוגשות בה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכפיל את כל החומרים ב-4.
כדי לא להתבלבל אני ממליצה לרשום קודם את הכמויות על דף.
יצא מושלם כולם טרפו וכמובן הסיר חוסל…
שמחה שאהבתם 🙂
אפרת
תודה רבה מתכונים קלים וטעימים במיוחד בשביל שונאת מטבח כמוני.
הקניידלך יצאו מעולים!
תודה בשם כל המשפחה!
שמחה לשמוע!
תודה מרים 🙂
איך אני אוהבת שכולם מעתיקים אחד מהשני וכותבים שזה שלהם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חיפשתי מתכון לקניידלאך כי חשבתי ששלי לא מספיק טוב ואמצע משהו יותר טוב אז מצאתי המון אבל כולם זה אותו מתכון בדיוק אז יש לי מתכון משלי מספיק טוב ויכולה לתת אותו כאן: 200 גרם קמח מצה 200 מ”ל מים או כמה שצורך הקמח רק שלא יצא נוזלי. צריך לצאת די מוצק כמעט חומוס אז צריך להכניס כל פעם קצת מיםלקמח המצה, לערבב היטב ולחכות שיספגו ואז להכניס עוד מיםד שמגיעים לרכות הרצויה כדי ליצור כדורים – נסו ואם חסרים מים אז להוסיוד קצת ואם חסר קמח מצה אז להוסיף עוד קצת, 50 גרם מרגרינה מומסת או שמן, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לערבב הכל היטב ולשים במקרר לשעה סגור. להרתיח בסיר גדול המון מים עם כפית מלח ולהוציא את תערובת הקניידלאך מהמקרר, להכין צלוחית עם מים ליד סיר הבישול כדי להרטיב ידיים וליצור כדורים בגודל של כדור פינגפונג או גולף – לפי ראות עינייכם. לחכות שהמים ירתחו ולהכניס את כדורי הקניידלאך למים הרותחים – הם יתקררו בצורה הזו ולחכות שירתחו מחדש. להוריד את האש ולתת להם להתבשל במים עד שהם צפים למעלה ואז עוד כ10 דקות בישול כדי שיהיו מבושלים גם מבפנים להוציא עם כף מחוררת ולהניח בצד עד לשימוש עם המרק. אפשר גם לחתוך קניידלאך שנותרו לפרוסות עבות ולטגן אותן בקצת מרגרינה או שמן עד שהן נעשות פריכות משני הצדדים ולהגיש עם רוטב בשר ליום המחרת. בתיאבון.
ממש בושה!! חוסר הכרת הטוב. את הדעות הלא מפרגנות על אפרת תשאירי במחשבה בלבד. אפרת כל כך טורחת ומנסה ומאד מאד מצליחה להביא מתכונים מדהימים קלים וטעימים.
❤️
שלום מיכל
יצאו לי קניידלך נפלאים. הוספתי לתערובת שמיר קצוץ וסלרי עלעם קצוץ וגם חצי כף אבקת מרק בצל.
מתכון מצוין תודה רבה
נשמע מצוין, תודה אביבה 🙂
שלום אפרת,
את יכולה להסביר למה כדאי לבשל את הקניידלך בנפרד?
יצא לי מרק מאד דליל אז תוהה אם אבשל אותם בתוך המרק אולי יעזור להסמיך אותו?
תודה
מיכל
היי מיכל,
מומלץ לבשל אותם בנפרד מאחר והם שותים מים וגם מהסיבה שלעיתים זה מעכיר את המרק.
לגבי המרק הדליל, את יכולה להוסיף לו קצת קורנפלור (תתחילי בכף אחת) כדי להסמיך אותו אבל חשוב לערבב קודם את הקורנפלור עם כמה כפות מים קרים ורק אז להוסיף למרק, אחרת יווצרו גושים במרק.
אפשרות נוספת היא להוסיף קוואקר דק או לטחון חלק מהירקות שבמרק.
שבת שלום 🙂
הקניידלך יצאו מוצלחים, תודה לך על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעוךהההה
תודה רפי, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
המתכון הכי טוב EVER
תודה חני, שמחה שאהבת 🙂
יש מצב לרמח אחר ? תפו”א למשל ? לפסח
היי שרה,
לא ניסיתי. אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם קמח תפוח אדמה.
ווואוו עכשיו סיימנו לאכול. חיסלנו פשוט את כל הסיר פעם ראשונה שלי . תודה רבה! הוספתי גם חוואיג למרק מוסיף
שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🙂
היי, שמעתי שרצוי להוסיף מי סודה רגילים. אם כן, את יודעת מהי הכמות?
תודה וחג שמח! 🙂
היי דריה,
אני לא מכירה את זה. בכל אופן אני מניחה שזה יתרום לאווריריות.
ממליצה להוסיף את מי הסודה בהדרגה. להתחיל ברבע כוס ולהוסיף עד לקבלת מרקם סמיך ומעט קשה.
חג שמח 🙂
חג שמח ותודה רבה על המתכון. השאלה היא איך שומרים על הקניידלך עד הערב?
היי גילי,
משאירים בתוך המרק ומכסים עם מכסה.
אם לא חם כל כך אין בעיה להשאיר בחוץ.
חג שמח 🙂
במקום מים רגילים לשים את מי המרק שרתח, יוצא מעולה
תודה רונה, חג שמח 🙂
שלום,
מכינה עכשיו את הקניידלך. כמה מלח לשים?
לכמות שבמתכון מספיק לשים כרבע כפית מלח.
חג שמח 🙂
נשמע מתכון מוצלח להכנה עם עזרה מהילדים . פשוט וקל! שאלה קטנה ,אני לא משתמשת באבקת מרק .מה אפשר לשים במקום? חג שמח!
היי מאיה,
אפשר לשים חוואיג’ למרק במקום.
חג שמח 🙂
היי יקירה. אפשר במקום הגזר הקפוא , גזר טרי? אם כן כמה ומה זמן הבישול והאם כמויות המים משתנות? תודה
היי 🙂
אפשר להשתמש ב 1-2 גזרים טריים. מומלץ לחתוך את הגזר לעיגולים כדי שיתבשל יותר מהר. זמן הבישול יכול להיות שיתארך ל 25 דקות, עד שהגזר מתרכך. כמות המים אינה משתנה.
יום נפלא!
שלום
האם אפשר לוותר על הביצה? תודה 🙂
היי,
לדעתי זה ייצא פחות מוצלח בלי ביצה.
יצא ממש ממש טוב !
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם ניתן לבשל את הכדורים ישירות במרק ירקות?
מומלץ קודם לבשל 6 דקות במים רותחים עד שהכדורים צפים ואז להוסיף למרק ירקות.
יצא מצויין! תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שרי וחג שמח 🙂
מעולה!!! תודה!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אסתי וחג שמח!
יצא מעולה! תודה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה נטע וחג שמח!
שאלה
האם אפשר להכין את הקניידלך מספר ימים קודם ולהקפיאם ? פשוט סדר הפסח יהיה בחאן בדרום הארץ ולא מתאים לי להכין במקום את הקנייגלך .
היי,
לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
יום נפלא 🙂
היי, כתבתי תגובה והיא נעלמה… שאלתי אם אני צריכה להכפיל את כל הכמויות כדי לקבל כמות כפולה של כדורים?
כן רוני, הכפילי את כל הכמויות ב-2.
תודה 🙂 אתחיל עכשיו בהכנה ואחזור לעדכן..
סליחה על ההודעה הכפולה.
יצא פשוט מעולה, נשאר גם למחר…
תודה על מתכון נהדר 🙂
שמחה לשמוע רוני 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
היי, שישה כדורים זה מעט… אם אני רוצה כמות כפולה, אני צריכה להכפיל את הכמויות של כל הרכיבים?
יש טעות ברכיבים – כתוב “אבקת אפיה” במקום “אבקת מרק”
תודה חני, תוקן 🙂
חג שמח!