שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26 דקות

מס’ מנות: 6 כדורים

מצרכים:

1/2 כוס קמח מצה

1/2 כוס מים רותחים

1 ביצה

1 כף שמן קנולה

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

למרק: מים רותחים, כף אבקת מרק, מעט מלח.

אופן הכנה:

-מניחים את הקמח בקערה ושופכים את המים הרותחים. מערבבים היטב (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת בצק סמיך ומעט קשה.

-מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות עד שהביצה נטמעת לגמרי בבצק. מוסיפים שמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד עד להכנת המרק.

-ממלאים מים בסיר קטן (2/3 גובה), מתבלים במעט מלח ואבקת מרק ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים (מבעבעים) – מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בתוך הסיר עם המים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה כ- 6 דקות עם מכסה חצי סגור עד שהכדורים צפים ומבושלים. מכבים את האש ומוסיפים לסיר עם מרק עוף/ירקות מוכן לספיגת הטעמים.

הערה: אם מכפילים כמויות יש להוסיף ביצה אחת כל פעם ולערבב. בנוסף, מומלץ לבשל פעמיים – בכל פעם 6 כדורים.

מתכון למרק מהיר:

מטגנים בסיר קטן 1/2 בצל בינוני קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. מוסיפים 1/2 כוס גזר גמדי משקית קפואה וחופן עלי פטרוזיליה קצוצה. מתבלים בחצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

כשהמרק מוכן, מניחים בפנים את כדורי הקניידלך המבושלים.

 

קניידלך לפסח, קניידלך מקמח מצה, מרק קניידלך לפסח, קמח מצה מתכונים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות מצה בטעם פיצה
אצבעות קוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מ נ ל (01:20 9.07.2021)

הכנתי את הקניידלך המוצלחים האלה לשבת אבל עוד רגע לא נשאר מהם! יצאו רכים ואווריריים איזה מתכון מושלם! תודה ענקיתתת!
חודש טוב ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (10:10 9.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת ושבת שלום❤

מירי (11:45 2.04.2021)

הרגע הכנתי שכחתי להוסיף את השמן והם יצאו פופיות, הכנתי סיבוב נוסף עם השמן גם יצאו פופיות, תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (11:53 2.04.2021)

שמחה לשמוע, חג שמח😊

נטלי (13:38 30.03.2021)

הי אפרת,
הקניידלך יצאו מעולים! בדיוק כפי שאני אוהבת 🙂
אם שמים במרק את הקניידלך הם לא מתרככים עוד יותר? לא עדיף לשים בקופסא נפרדת וכשמגישים את המרק להוסיף אותם?

מתכונים ב-10 דקות (13:56 30.03.2021)

היי נטלי,
אפשר לשים אותם במרק, הם לא מתרככים משמעותית…
שמחה שיצא טעים:)

uri (05:57 27.03.2021)

היי אפרת, מומלץ מאד מאד להוסיף חצי כוס מי סודה ולהשמיט את הביצה. זה הופך את הקניידלך לאוורירים ורכים וכייפים.

מתכונים ב-10 דקות (19:38 28.03.2021)

תודה על השיתוף:)

פנינה (09:14 24.03.2021)

היי
במידה ואני רוצה יותר מ6 כדורי קניידלך צריך להכפיל כמויות של הכל? גם של השמן, ביצים, קמח מצה וכד’…? תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:01 24.03.2021)

היי פנינה,
במידה ואת רוצה כמות כפולה תכפילי את כל המצרכים:)

רוחי ג (18:11 7.12.2020)

וואוווווו!!!!!!
כל פעם מחדש אני מופתעת מהמתכונים המוצלחים והמיוחדים שלך!
חברים של בעלי באו אלינו לסיום מסכת והכנתי להם מרק ירקות עם הקניידלך האלה ויצא מ צ ו י ן!!!!!! רך טעים ונימוח. הם ממש ליקקו את האצבעות…… אין לי מילים! את אלופה! אלפי תודות! (אגב, כתוב שזה מתכון לפסח אני הכנתי בערב חורפי באמצע כסלו- כך שהמתכון מתאים לכל השנה)

מתכונים ב-10 דקות (20:03 7.12.2020)

תודה רבה לך רוחי!
איזה כיף לקרוא שכל כך נהנתם ❤️❤️
ערב נפלא🌸

[email protected] (12:12 18.03.2021)

עם את אומרת , אני מכינה את זה עכשיו

איתמר (15:01 24.04.2020)

יצא פצצה!
תודהה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:13 24.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה איתמר

רויטל קוזמינסקי (09:11 15.04.2020)

חג שמח . ההכנה קלה מאד, יצאו מושלמים. פעם ראשונה שאני מכינה קניידלך, המשפחה מאד מאד אהבה. הלך טוב עם מרק הירקות. הדגיש את היחודיות של מנה זו החג פסח..תודה 🙏🙏🙏🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 15.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רויטל

נעמה (19:13 13.04.2020)

הי, תודה רבה על המתכון הזה ועל עוד הרבה אחרים. הכנתי לראשונה לערב החג ויצא מעולה. האם יש אפשרות להכין עם קמח מצה לעוגה?לא נשאר לי רגיל.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 13.04.2020)

אני חושבת שכן.

נעמה (20:52 13.04.2020)

תודה על התגובה המהירה!!! ניסיתי, יצא מוצלח. המרקם קצת יותר דביק אך טעים לא פחות. תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 13.04.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

לאה אלכביר (14:00 10.04.2020)

עכשיו הכנתי פעם ראשונה יצא ממש טעים ! הכנתי לחג שריר זרוע הוספתי ירקות ממש עפנו על זה זה חוסל.
ומזל טוב על העיצוב החדש , ועל הספרים שהוצאת בהצלחה אין עלייך מהיום שהתחתנתי אני כל היום פה ⁦❤️⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 11.04.2020)

נראה מעולה!
תודה לאה יקרה ❤️

רע (00:09 9.04.2020)

הכנתי קניידלך פעם ראשונה בחיי לפי המתכון פה, ועצה מדהים. הפתיע אותי כמה יפה התוצאה הייתה ביחס לקלות ההכנה. תודה רבה.
טיפ מהשטח- חשוב לערבב היטב בין כל שלב שבו מוסיפים מרכיב בלילה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 9.04.2020)

נראה מעולה!
תודה 🙂

בר (23:25 7.04.2020)

היי
מה אם אין לי גזר גמדי?
האם יש אופציה למרק צח? אם כן איך עושים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 8.04.2020)

אפשר להשתמש ב 1-2 גזרים טריים. מומלץ לחתוך את הגזר לעיגולים כדי שיתבשל יותר מהר. זמן הבישול יכול להיות שיתארך ל 25 דקות, עד שהגזר מתרכך. כמות המים אינה משתנה.
אפשר גם בלי גזר בכלל.
חג שמח 🌺

רחלי (15:34 7.04.2020)

אם אין לי אבקת מרק לפסח?
להחליף במשו אחר? או לוותר לגמרי? או לבשל במרק עוף עצמו?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 7.04.2020)

אפשר להכין בלי אבקת מרק ואח”כ להעביר למרק עוף. זה יספוג את הטעם של המרק.
חג שמח 🌺

ע. כהן (15:18 7.04.2020)

לא הכנתי את המתכון הספציפי הזה.
אבל אחרי שנים של נסיונות של קנידאלך מורכבים עם מים רותחים והשריות, הגעתי למתכון הכי אופטימלי בחצי דקה.
פשוט לשקשק 2 ביצים או יותר תלוי בכמות שרוצים עם מלח ופלפל ולהוסיף לאט לאט קמח מצה עד שיוצא קליל ולא כבד ושאפשר להכין מזה כדורים, מיד לאחר מכן לזרוק אותם למרק.
הם יוצאים נהדר.
תנסו בהצלחה
אני מאד ניהנת מהמתכונית שלך, הם נפלאים ומגוונים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 7.04.2020)

תודה על השיתוף.
חג שמח והמון בריאות ❤️

אודליה (10:44 7.04.2020)

הכנתי את התערובת והיא ממש נוזלית.
לא מצליחה ליצר כדורים עם ידיים טיפה רטובות.
מה אפשר לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 7.04.2020)

כנראה השתמשת בכוס קטנה.
תוסיפי עוד קמח מצה.

מיכל💃 (02:42 7.04.2020)

איזה כיף לקרוא את התגוהות…לגמרי אכין את המרק קניילדלעך שלך רק אשמח לדעת דבר קטן, אמי אוהבת את הכדורים מעט מוצקים ודחוסים- האם זה תלוי במשך הבישול שלהם?
אני פחות אוהבת אותם רכים ואווריריים
תודה רבה מראש על המענה🌸

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 7.04.2020)

היי מיכל,
הוספת קמח מצה יכולה לגרום למרקם מוצק ודחוס.
חג שמח 🌺

ורד (00:41 7.04.2020)

היי, יש אפשרות למלא את הכדורים בבשר טחון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 7.04.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.
חג שמח 🌺

עפרה (12:37 6.04.2020)

הי, האם יש לך מתכון לקניידלך ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 6.04.2020)

סורי אין לי.

פרידה (09:44 6.04.2020)

אני מכפילה כמויות של קמח מצה ומים,רק עם ביצה אחת.
בלי שמן. יוצא מצוין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 6.04.2020)

מעולה, תודה 🙂

[email protected] (09:40 6.04.2020)

וואו !
זה המתכון של אמא שלי .

שואנה (18:23 4.04.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים מעולים!! משתמשת בהם קבוע!
רציתי לשאול, האם להעביר למרק שאיתו נאכל את הקניידלעך רק אחרי שהמרק מוכן לגמרי? את כל כמות הכדורים או רק מה שיאכל באותו הרגע והשאר לשמור בנפרד? מה יקרה אם אשים את כל הכדורים במרק ירקות וככה אשמור את המרק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 4.04.2020)

כן, אחרי שהמרק מוכן.
רצוי להוסיף כמות משוערת שאת יודעת שתאכלו. את יתר הכדורים מומלץ לשמור בקופסה סגורה במקרר (בלי המרק). כששומרים את הכדורים במרק הם סופגים נוזלים.
חג שמח והמון בריאות ❤️

רוית גולדברג (00:26 2.04.2020)

לפני שאני מכינה ובעקבות תגובה שראיתי פה… אנחנו מאוד אוהבים קניידלך דחוסים/קשים ולא הרכים נמסים… מה צריך לעשות כדי להשיג תוצאה קרובה לזה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 2.04.2020)

המרקם של הבצק צריך להיות קשה וסמיך. אם זה עדיין רך תוסיפי קצת קמח מצה.

מוריה (15:05 31.03.2020)

הי מה אפשר בקניידלך במקום אבקת מרק? ראיתי שכתבת חוואג אבל אנחנומלא ככ אוהבים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 31.03.2020)

אפשר להכין מרק עם ירקות ועשבי תיבול ולבשל את הכדורים במרק כדי שיספגו את הטעם.

קר (13:53 5.02.2020)

שלום
הכנתי אותם
אבל לא התקשו ונשארו רכים
מה ניתן לעשות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 5.02.2020)

כמה רכים?
באיזה כוס השתמשת?

מיטל (13:14 7.10.2019)

היי אפרת,רוצה להכין קניידלעך אך אין להשיג קמח מצה עכשיו. האם ניתן להכין עם קמח אחר? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 7.10.2019)

האמת שלא ניסיתי אז אני לא יודעת.

הודיה (15:23 30.12.2019)

אפשר להשיג קמח מצה חמץ כל השנה לא רק בפסח 🙂

אסתי (21:16 13.06.2019)

היי אפרת,
תודה על האתר המדהים כל כל ערב שבת וגם במשך השבוע משמש אותי…
ניסיתי המון מתכונים לקניידלאך או שיוצא יפה אך לא טעים ז”א קשה מבפנים
או טעים אבל לא יפה…כמו עכשיו… מה אני עושה לא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 14.06.2019)

היי אסתי,
את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? במתכון הזה המרקם יצא טוב מבפנים אבל הכדורים לא יפים?

קרינה (08:19 25.04.2019)

ועוד שאלה קמח מצה רגיל יתאים זה יהיה בסדר הוא עבה קצת..

קרינה (08:18 25.04.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין את הקיינדלך האם אפשרי לשים אותם לתוך מרק שמתבשל? וכמה זמן בערך לבשל אחרי שהם צפים ואני יודעת שאפשר לעשות גומה באמצע נכון? ועוד דבר אם אני אשים חצי כוס מהמרק לקיינדלך זה יהיה בסדר במקום המים הרותחים?
תודה רבה וחג שמח:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:09 25.04.2019)

היי קרינה,
בהתחלה יש לבשל אותם במים. לאחר שהם צפים ניתן להוציא אותם. לאחר מכן יש להכין מרק ולהוסיף אותם בסוף הבישול.
אפשר לשים חצי כוס מהמרק בקיינדלך.
קמח מצה רגיל יתאים.
חג שמח 🌷

אנה (18:54 24.04.2019)

אפרת, המון תודה על המענה
רק לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת “קצת כוס” לגבי הבצל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 24.04.2019)

טעות שלי. הכוונה לחצי כוס 🙂

אנה (15:08 24.04.2019)

חג שמח אפרת! שאלתי אותך כבר קודם אבל השאלה לא פורסמה, אולי תקלה במערכת, אז מנסה שוב את מזלי. אני אחת שלא מבשלת (בכלל) אבל אני גרה בחול וממש בא לי אווירת חג ומאוד רוצה להכין את המתכון אבל יש כמה דברים שלא ברורים לי

קניידלך:
האם ביצה בגודל מדיום מספיקה?
כמה מלח לשים בתערובת וכמה בסיר שבו זה מתבשל?
ברכיבים ציינת פלפל שחור אבל לא ראיתי התייחסות אליו בהוראות אז צריך או לא ואם כן כמה?
אין לי מיקסר האם אפשר להסתדר עם כף פשוטה?

מרק הירקות:
משתמשת בבצל קפוא קצוץ אז כמה ממנו לשים וכמה זמן לטגן אותו?
לא ממש ברור לי מה זה חופן פטרוזיליה כמה זה בכוסות או כפות?
כמה מלח וכמה פלפל לשים?

סליחה על ההצפה
חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 24.04.2019)

היי,
ביצה מדיום מספיקה.
רבע כפית מלח לתערובת. במרק- קמצוץ מלח.
פלפל שחור- הוספתי באופן ההכנה.
אפשר עם כף.
למרק שימי קצת כוס בצל קצוץ. לטגן כ-5 דקות.
שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה.
כשליש כפית מלח (מומלץ לטעום) וקמצוץ פלפל שחור.
חג שמח 🌷

שני (15:13 21.04.2019)

למה בעצם צריך להכין את הקניידל במרק נפרד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 21.04.2019)

היי שני,
מומלץ לבשל אותם בנפרד מאחר והם שותים מים וגם מהסיבה שלעיתים זה מעכיר את המרק.

רון (23:32 20.04.2019)

אפשר להוסיף למרק עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 21.04.2019)

כן.

ענבר (15:30 19.04.2019)

אפרת יקרה, הכנתי את המרק עם הקיידלך ויצא מעולה. אני משתמשת קבוע רק במתכונים שלך, כל המתכונים שלך מעולים. אני רוצה להודות לך מקרב לב על השיתוף, בזכותך אנחנו זוכים להרבה רגעים טעימים. חג שמח לך ולבני משפחתך, בהערכה רבה, ענבר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 19.04.2019)

תודה ענבר יקרה 💝
חג שמח!

רונית (21:51 16.04.2019)

התבלבלתי קצת לגבי מה קורה לאחר 6 דקות הבישול של הקניידלך.
האם אני אמורה לשים אותם בקופסה סגורה עד שאעביר למרק ושם ימשיכו את הבישול? ואם כן, אז כמה זמן עוד?
אם אני מכינה את הקניידלך יום לפני ואת המרק יום אחריי, האם 6 דקות בישול זה מספיק לפני צינון במקרר? או שהו צריכות עוד זמן להתבשל במרק עצמו .
סליחה על הבלבול, חחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 16.04.2019)

כן, תשימי בקופסה סגורה עד להכנת המרק. אם את מכינה יום לפני תשמרי במקרר. אין צורך להאריך את זמן הבישול כי הם ימשיכו להתבשל במרק שתכיני.
חג שמח 🌷

זהבה (23:06 10.04.2019)

שלום,

האם יש הבדל אם אשתמש בקמח מצה מלא?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 11.04.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

אסף (21:08 3.04.2019)

מאוד מאוד טעים, פעם ראשונה שהכנתי ויצא מעולה. תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 3.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסף

ליאת (11:11 27.03.2019)

הי, כמה זמן צריך לבשל את הכדורים לאחר שהם צפים? ואיך יודעים שהם מבושלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 27.03.2019)

לאחר שהמים רתחו יש לבשל במשך כ- 6 דקות עם מכסה חצי סגור עד שהכדורים צפים. לאחר מכן את מוסיפה את הכדורים למרק והם ממשיכים להתבשל במרק.

שיפי (19:38 15.11.2018)

היי אפרת,

תודה על המתכונים המוצלחים.
אני רוצה לוודא,
את הקניידלך לא מבשלים בכלל עם המרק?
מוסיפים אותם למרק מוכן?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 15.11.2018)

נכון.

אביה (23:34 3.04.2018)

היי אפרת
רציתי לשאול לגבי המרקם של הקנידלך אני עושה קניידלך מהשקית ואני רוצה שהם יצאו ממש רכים ואווריריים ונסיתי שקית אחת וזה יצא קשה באמצע לא משנה כמה בישלתי.. מה אני צריכה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 4.04.2018)

היי אביה,
את מתכוונת שאת מכינה קניידלך משקית מוכנה? של איזה חברה? אולי הסוג פחות טוב.

מוריה דהן (18:35 2.04.2018)

יצא נדיר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 2.04.2018)

תודה מוריה, שמחה שאהבת 🙂

טומי (01:00 31.03.2018)

ממש פשוט להכנה וממש טעים.
אני הכנתי מרק ירקות וכעבור כשעה שהירקות התבשלו הוספתי את הקניידלך ויצא פשוט מעולה.
חג שמייח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 31.03.2018)

מעולה 🙂
תודה טומי וחג שמח!

מממיה (14:15 30.03.2018)

קצת לא נעים לי להגיב ככה בערב חג. אבל יקרים שלי. מרק מאבקת מרק עוף? לא מוגזם? מה עם מרק עם קצת עוף, בצל, גזר, קישוא, קצת סלרי ושורש ועוד טיפה דברים כדי לעשות מרק טעים ובריא.

ציונה (17:29 3.04.2018)

ועם לא רוצים שיהיה בשרי ?

מודי (23:05 23.04.2019)

ואם לא רוצים בשרי – להוסיף פטרוזיליה וכוסברה. זה נותן טעם דמוי מרק עוף.

ליאת (08:34 24.04.2019)

אפשר רק מרק ירקות צח בלי עוף…

צביה (17:26 29.03.2018)

אפשר להכין את הבלילה ערב קודם ולבשל בערב החג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 29.03.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
חג שמח 🙂

לבנה (15:24 14.04.2019)

כן. אפילו רצוי.
אני עושה כך.
עם המתכון הזה.
והטעמים “מתיישבים”.
בערב החג,
אני מכניסה אותם למרק.
מעולה.

רוני (22:45 26.03.2018)

היי אפרת,
אני אמורה להכין השנה פעם ראשונה אז סליחה מראש על כל השאלות.
המרק יוכן בנפרד אצל המארחים, איך כדאי לשמור את הקניידלך עד שיגיעו לשם? הם יצטרכו להתחמם גם בנפרד מהמרק (ענייני גלוטן), אפשר בסיר שבו הם בושלו? והכי חשוב, אפשר להכין יום מראש?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 27.03.2018)

היי רוני,
לאחר שהכדורים התקררו לטמפ’ החדר יש להעביר אותם לקופסה סגורה (בלי המים) ולשמור במקרר.
אפשר להכין יום מראש.
חג שמח 🙂

רעות (09:55 23.03.2018)

רשום במתכון ל6 כדורי קניידלך… השאלה באיזה גודל?
אני צריכה להכין קניידלך ל30 איש בער ואני רוצה להכין כדורים יחסית קטנים כי הם גם סופחים מים השאלה איזה כמויות יתאימו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 23.03.2018)

היי רעות,
הכדורים הם בגודל בינוני-קטן.
אם זו ארוחה שמוגשות בה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכפיל את כל החומרים ב-4.
כדי לא להתבלבל אני ממליצה לרשום קודם את הכמויות על דף.

אסתי (21:08 11.03.2018)

יצא מושלם כולם טרפו וכמובן הסיר חוסל…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 11.03.2018)

שמחה שאהבתם 🙂

מרים (12:53 25.01.2018)

אפרת
תודה רבה מתכונים קלים וטעימים במיוחד בשביל שונאת מטבח כמוני.
הקניידלך יצאו מעולים!
תודה בשם כל המשפחה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 25.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מרים 🙂

שרה אנגל (06:30 20.11.2017)

איך אני אוהבת שכולם מעתיקים אחד מהשני וכותבים שזה שלהם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חיפשתי מתכון לקניידלאך כי חשבתי ששלי לא מספיק טוב ואמצע משהו יותר טוב אז מצאתי המון אבל כולם זה אותו מתכון בדיוק אז יש לי מתכון משלי מספיק טוב ויכולה לתת אותו כאן: 200 גרם קמח מצה 200 מ”ל מים או כמה שצורך הקמח רק שלא יצא נוזלי. צריך לצאת די מוצק כמעט חומוס אז צריך להכניס כל פעם קצת מיםלקמח המצה, לערבב היטב ולחכות שיספגו ואז להכניס עוד מיםד שמגיעים לרכות הרצויה כדי ליצור כדורים – נסו ואם חסרים מים אז להוסיוד קצת ואם חסר קמח מצה אז להוסיף עוד קצת, 50 גרם מרגרינה מומסת או שמן, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לערבב הכל היטב ולשים במקרר לשעה סגור. להרתיח בסיר גדול המון מים עם כפית מלח ולהוציא את תערובת הקניידלאך מהמקרר, להכין צלוחית עם מים ליד סיר הבישול כדי להרטיב ידיים וליצור כדורים בגודל של כדור פינגפונג או גולף – לפי ראות עינייכם. לחכות שהמים ירתחו ולהכניס את כדורי הקניידלאך למים הרותחים – הם יתקררו בצורה הזו ולחכות שירתחו מחדש. להוריד את האש ולתת להם להתבשל במים עד שהם צפים למעלה ואז עוד כ10 דקות בישול כדי שיהיו מבושלים גם מבפנים להוציא עם כף מחוררת ולהניח בצד עד לשימוש עם המרק. אפשר גם לחתוך קניידלאך שנותרו לפרוסות עבות ולטגן אותן בקצת מרגרינה או שמן עד שהן נעשות פריכות משני הצדדים ולהגיש עם רוטב בשר ליום המחרת. בתיאבון.

אנונימית (14:57 8.04.2020)

ממש בושה!! חוסר הכרת הטוב. את הדעות הלא מפרגנות על אפרת תשאירי במחשבה בלבד. אפרת כל כך טורחת ומנסה ומאד מאד מצליחה להביא מתכונים מדהימים קלים וטעימים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 9.04.2020)

❤️

אביבה (14:10 29.09.2017)

שלום מיכל
יצאו לי קניידלך נפלאים. הוספתי לתערובת שמיר קצוץ וסלרי עלעם קצוץ וגם חצי כף אבקת מרק בצל.
מתכון מצוין תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 30.09.2017)

נשמע מצוין, תודה אביבה 🙂

מיכל (14:32 5.05.2017)

שלום אפרת,
את יכולה להסביר למה כדאי לבשל את הקניידלך בנפרד?
יצא לי מרק מאד דליל אז תוהה אם אבשל אותם בתוך המרק אולי יעזור להסמיך אותו?
תודה
מיכל

מתכונים ב-10 דקות (15:10 5.05.2017)

היי מיכל,
מומלץ לבשל אותם בנפרד מאחר והם שותים מים וגם מהסיבה שלעיתים זה מעכיר את המרק.
לגבי המרק הדליל, את יכולה להוסיף לו קצת קורנפלור (תתחילי בכף אחת) כדי להסמיך אותו אבל חשוב לערבב קודם את הקורנפלור עם כמה כפות מים קרים ורק אז להוסיף למרק, אחרת יווצרו גושים במרק.
אפשרות נוספת היא להוסיף קוואקר דק או לטחון חלק מהירקות שבמרק.
שבת שלום 🙂

רמי (18:16 17.04.2017)

הקניידלך יצאו מוצלחים, תודה לך על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (20:33 17.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Rafi (12:37 16.04.2017)

מעוךהההה

מתכונים ב-10 דקות (12:42 16.04.2017)

תודה רפי, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

חני (11:43 14.04.2017)

המתכון הכי טוב EVER

מתכונים ב-10 דקות (12:32 14.04.2017)

תודה חני, שמחה שאהבת 🙂

שרה (23:20 13.04.2017)

יש מצב לרמח אחר ? תפו”א למשל ? לפסח

מתכונים ב-10 דקות (08:59 14.04.2017)

היי שרה,
לא ניסיתי. אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם קמח תפוח אדמה.

איילה (21:24 12.04.2017)

ווואוו עכשיו סיימנו לאכול. חיסלנו פשוט את כל הסיר פעם ראשונה שלי . תודה רבה! הוספתי גם חוואיג למרק מוסיף

מתכונים ב-10 דקות (22:02 12.04.2017)

שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🙂

דריה (14:42 10.04.2017)

היי, שמעתי שרצוי להוסיף מי סודה רגילים. אם כן, את יודעת מהי הכמות?
תודה וחג שמח! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:09 10.04.2017)

היי דריה,
אני לא מכירה את זה. בכל אופן אני מניחה שזה יתרום לאווריריות.
ממליצה להוסיף את מי הסודה בהדרגה. להתחיל ברבע כוס ולהוסיף עד לקבלת מרקם סמיך ומעט קשה.
חג שמח 🙂

גילי (13:00 10.04.2017)

חג שמח ותודה רבה על המתכון. השאלה היא איך שומרים על הקניידלך עד הערב?

מתכונים ב-10 דקות (13:10 10.04.2017)

היי גילי,
משאירים בתוך המרק ומכסים עם מכסה.
אם לא חם כל כך אין בעיה להשאיר בחוץ.
חג שמח 🙂

רונה (11:12 10.04.2017)

במקום מים רגילים לשים את מי המרק שרתח, יוצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (11:23 10.04.2017)

תודה רונה, חג שמח 🙂

דורית (09:53 10.04.2017)

שלום,
מכינה עכשיו את הקניידלך. כמה מלח לשים?

מתכונים ב-10 דקות (11:23 10.04.2017)

לכמות שבמתכון מספיק לשים כרבע כפית מלח.
חג שמח 🙂

מאיה (05:57 8.04.2017)

נשמע מתכון מוצלח להכנה עם עזרה מהילדים . פשוט וקל! שאלה קטנה ,אני לא משתמשת באבקת מרק .מה אפשר לשים במקום? חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (09:43 8.04.2017)

היי מאיה,
אפשר לשים חוואיג’ למרק במקום.
חג שמח 🙂

קריסטינה (12:20 6.04.2017)

היי יקירה. אפשר במקום הגזר הקפוא , גזר טרי? אם כן כמה ומה זמן הבישול והאם כמויות המים משתנות? תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:08 6.04.2017)

היי 🙂
אפשר להשתמש ב 1-2 גזרים טריים. מומלץ לחתוך את הגזר לעיגולים כדי שיתבשל יותר מהר. זמן הבישול יכול להיות שיתארך ל 25 דקות, עד שהגזר מתרכך. כמות המים אינה משתנה.
יום נפלא!

דרור (00:46 6.04.2017)

שלום

האם אפשר לוותר על הביצה? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:22 6.04.2017)

היי,
לדעתי זה ייצא פחות מוצלח בלי ביצה.

לאה (22:38 20.03.2017)

יצא ממש ממש טוב !

מתכונים ב-10 דקות (23:25 20.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

נעה (21:10 15.11.2016)

האם ניתן לבשל את הכדורים ישירות במרק ירקות?

מתכונים ב-10 דקות (22:12 15.11.2016)

מומלץ קודם לבשל 6 דקות במים רותחים עד שהכדורים צפים ואז להוסיף למרק ירקות.

שרי (14:04 29.04.2016)

יצא מצויין! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:14 29.04.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שרי וחג שמח 🙂

אסתי (10:51 28.04.2016)

מעולה!!! תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (11:25 28.04.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אסתי וחג שמח!

נטע (20:33 26.04.2016)

יצא מעולה! תודה על המתכון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (00:45 27.04.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נטע וחג שמח!

עמיחי פנינה (10:54 6.04.2016)

שאלה
האם אפשר להכין את הקניידלך מספר ימים קודם ולהקפיאם ? פשוט סדר הפסח יהיה בחאן בדרום הארץ ולא מתאים לי להכין במקום את הקנייגלך .

מתכונים ב-10 דקות (11:40 6.04.2016)

היי,
לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
יום נפלא 🙂

רוני (17:33 5.04.2016)

היי, כתבתי תגובה והיא נעלמה… שאלתי אם אני צריכה להכפיל את כל הכמויות כדי לקבל כמות כפולה של כדורים?

מתכונים ב-10 דקות (17:54 5.04.2016)

כן רוני, הכפילי את כל הכמויות ב-2.

רוני (19:28 5.04.2016)

תודה 🙂 אתחיל עכשיו בהכנה ואחזור לעדכן..
סליחה על ההודעה הכפולה.

רוני (00:05 6.04.2016)

יצא פשוט מעולה, נשאר גם למחר…
תודה על מתכון נהדר 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:36 6.04.2016)

שמחה לשמוע רוני 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

רוני (16:58 5.04.2016)

היי, שישה כדורים זה מעט… אם אני רוצה כמות כפולה, אני צריכה להכפיל את הכמויות של כל הרכיבים?

חני (23:08 1.04.2015)

יש טעות ברכיבים – כתוב “אבקת אפיה” במקום “אבקת מרק”

מתכונים ב-10 דקות (23:12 1.04.2015)

תודה חני, תוקן 🙂
חג שמח!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.