זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 19 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
בצל קטן קצוץ דק (אם זה לילדים אפשר לגרד דק ולטגן כדקה תוך כדי ערבוב או לוותר עליו)
2 כוסות פתיתים
400 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), כפית גדושה פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שצבען החיצוני הופך ללבן.
-מוסיפים את הפתיתים ומתבלים במלח, אבקת מרק, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור. מערבבים היטב ומוגזים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים מבעבעים מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג.
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- פסטה עם פרגיות |
- פתיתים עם נקניקיות |
- בורגול עם בשר טחון
הכנתי עכשיו, פשוט וטעים מאד,חשבתי איך לשדרג, שום,סויה…. לבסוף החלטתי להכין בדיוק כמו שכתוב ולא הצטערתי. מומלץ מאד
שמחה שיצא טעים💜
תודה לני
היי אפרת
אני רוצה להכין עם שקית שלמה של פתיתים 500 גרם
אשמח שתרשמי לי כמויות
היי משי,
תכפילי את כל הכמויות ב1.5.
יצא לי מיימי מאוד. להשאיר עם מכסה פתוח???
הכל כבר מבושל ועדיין נשארו הרבה נוזלים?
את יכולה להסיר עם כף חלק מהנוזלים ולהמשיך לבשל עד שהם יתאדו.
מעולה. הכנתי ללא אבקת מרק ויצא מצוין
שמחה מאד לשמוע🙂
האם אפשר לעשות במקום פרגיות נקניקיות??
והאם ילך עם פתיתים עם אטריות??
אפשר להשתמש בנקניקיות ואטריות.
היי, תודה על המתכון!
יש לי רוטב סויה קלאסי (לא סיני) וסילאן- משהו מהם יתאים להוסיף לתיבול קצת אחר?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף כף רוטב סויה וכף סילאן לתיבול.
תודה רבה!
את יודעת להגיד מה ההבדל בין הסיני לקלאסי מבחינת הטעם?
הקלאסי מרגיש יותר נוזלי
הרוטב הסיני מתובל יותר ויש בו עוד מרכיבים, רוטב סויה הוא בטעם של סויה יותר דומיננטי ואין בו עוד הרבה תבלינים.
היי אפרת היקרה,
חייבת לחזור ולעדכן שהכנתי היום לארוחת הצהריים,
יצא מעולה וטעים במיוחד! תודה על ההוראות המדוייקות ועל עוד מתכון מוצלח ומהיר כ”כ!
אני נהנית מאד שבכל מתכון את כותבת בדיוק כמה תיבול לשים בכמות של כפיות, ולא רק כותבת שיש להוסיף מלח ופלפל… אגב, הוספתי כחצי כפית גריל עוף וקצת שום, יצא מצוין!! שוב תודה! את גלגל הצלה למטבח (:
שמחה שיצא טעים ❣️
תודה אורית
היי אפרת. מתכוונת לנסות להכין היום. לפתיתים יש קטע, שהם עשויים להפוך לגוש אחד גדול, דביק וסמיך, אחרי הבישול. האם הנוזלים בפרגיות והמים במתכון ימנעו את זה? כי אני מאוד אשמח שהגרגירים יהיו מופרדים עד כמה שניתן. זה קצת יותר אטרקטיבי לסועדים. חן חן על כל מענה.
פתיתים רצוי לאכול סמוך להכנה אחרת הם נדבקים.
אם לא ניתן להגיש סמוך להכנה אני ממליצה להשתמש בפתיתים מסוג “קוסקוס” כמו שהשתמשתי בהם בתמונה. הם הכי פחות נדבקים.
לאחר שהפתיתים מוכנים כדאי לערבב את התבשיל מספר פעמים עד שהוא מתקרר כדי לנסות להפריד את הפתיתים כמה שאפשר.
היי אפרת יקרה,
האם תוכלי לשלוח את המתכון לחבילת פתיתים?
היי ללי,
כמות לחבילה (400 גרם):
בצל בינוני קטן קצוץ דק
400 גרם פתיתים
450-500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
3 כוסות מים רותחים (*רצוי לבדוק מה כמות המים המומלצת הרשומה על גבי האריזה)
תיבול: כפית ורבע מלח, כפית גדושה אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), כפית גדושה פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור.
טעים מאוד ארוחה מושלמת.כשאין זמן לבשל תודה!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפשר עם בורגול במקום פתיתים?
אפשר. יש להשתמש בכוס בורגול שטוף ומסונן ולשים 2 כוסות מים רותחים.
זמן בישול כ-20 דקות. לאחר מכן יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
שלום
אם אני רוצה להקפיא מוכן
זה יהיה טעים אח”כ ?
תודה
אפשר להקפיא אבל לדעתי פחות מומלץ כי הטעם קצת נפגע.
הי אפרת, אפשר להחליף את הפתיתים באורז? אם כן, כמה מים לשים?
תודה
אפשר לשים 2 כוסות אורז ו 3+1/3 (שלוש ושליש) כוסות מים רותחים.
הכנתי היום לילדים. חיסלו. ממש התלהבו ואמרו שהיה טעים
תודה!
שמחה שהם נהנו 🙂
תודה ג’ן
לא כדאי להוסיף שום? לא יתן טעם יותר טוב?
אפשר להוסיף.
שלום
הגעתי לבית ותוך דקות כל הבית התמלא בניחוחות טעימים.
ייצא מעולה ממש טעים.
כולם ליקקו ת’אצבעות 🙂
תודה רבה
מעריכים מאד 🙂
שמחה שנהניתם 🙂
תודה יעקב ושנה טובה 💕
הי
במה אפשר להחליף את הפתיתים, כך שיהיה יותר מזין, אבל לשמר את קלות ההכנה?
קינואה יעבוד?
אפשר עם קינואה אבל לדעתי יהיה כדאי לבשל את הקינואה בנפרד ואת הבצל והפרגיות בנפרד ואז לאחד במחבת את הפרגיות והבצל ולתבל לפי הטעם.
האם ניתן באותו סיר לשים פרגיות וגם 2 משולשים עוף?
מתאים להוסיף רווטב טריאקי. כמה?
פחות מתאים במקרה הזה כי הירכיים דורשות זמן בישול ארוך הרבה יותר מהפרגיות.
אפשר להוסיף כ-2 כפות טריאקי.
אם כן,איך אפשר לעשות את המתכון הזה עם ירכיים או שיש לך מתכון אחר לירכיים עם פתיתים בסיר אחד?
תודה רבה.
אפשר לבשל את הכרעיים בסיר עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ואז להכין איתם את המתכון כרגיל. ממליצה לתבל את הכרעיים בכחצי כפית פפריקה מתוקה ומעט מלח ופלפל שחור.
איך בדיוק לבשל את העוף?
לבשל את הכרעיים בסיר עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ואז להכין איתם את המתכון כרגיל.
מתכון מעולה,ממליצה בחום!
תודה מיכל 🙂
הי, מה הכמויות ל-800 גרם פרגיות? תודה
היי הילית,
מומלץ להכפיל כמויות: בצל בינוני, 4 כוסות פתיתים, 5 כוסות מים רותחים, 2 כפיות מלח, 2 כפיות אבקת מרק, 2 כפיות פפריקה ומעט פלפל שחור.
הי אפרת, הכנתי ויצא מעולה, תודה רבה לך! כל המתכונים שלך נהדרים ומוצלחים. האתר שלך הוא הכי טוב, תבורכי!
תודה ענבר! ❤
הי, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? תודה, הילית
אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.
ואז כדאי להוסיף מלח וכורכום במקום? אם כן,כמה?
אין צורך. מספיק לשים כפית מלאה מלח , כפית גדושה פפריקה ומעט פלפל שחור.
היי,
ומתי יש להוסיף את הגזר אם ארצה?
תודה רבה!
היי טליה,
את הגזר יש לגרד בפומפיה גסה או לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף לאחר טיגון הבצל. לבשל עם מכסה במשך 5-10 דקות עד שהגזר מעט מתרכך ואז להוסיף את הפרגיות ולהמשיך כרגיל.
במקום אבקות-מרק ,אצלינו משתמשים בתבלין:”חוואייג-למרק”-המכיל בתוכו כמה סוגי תבלינים שמתאימים לעוף וירקות,ויוצא יותר טעים מאבקות-המרק.
תודה שרון 🙂
אפשר להוסיף ירקות-גזר וכישוא-קוביות קטנות?
כן בועז, אפשר בהחלט.
אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות או לגרד במגרדת גסה.
הי האם ניתן במתכון של הפתיתים והפרגיות לעשות עם חזה עוף במקום פרגיות ?
כן מירי, אפשר.
תודה ראיתי.
סליחה.
כמה מים להוסיף?
מה כמןת המים שמוסיפים עם הפתיתים?
תודה על הרעיון! אפשר גם עם חזה עוף חתוך לקוביות?
כן, אפשר בהחלט.