זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
2 כוסות פתיתים
2 חתיכות חזה עוף (פרוסות לשניצלים) חתוכות לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים מגורדים
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים.
-מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים חצי דקה מכל צד (“חצי בישול”- עד שהעוף נהיה לבן מבחוץ).
-מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים. מבשלים עם מכסה 2-3 דקות.
-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים ומערבבים היטב במשך כדקה.
-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
- פילה עוף במחבת |
- פתיתים עם נקניקיות |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- בורגול עם בשר טחון
קצת נשרפו לי הפתיתים בתחתית מבאס
חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי נון סטיק ולהקפיד לבשל על אש נמוכה🙏
היי אפשר לשים במקום אורז יצא טעים?
אפשר להכין את המתכון הזה- אושפלאו (אפשר לוותר על החומוס ובמקום כמון לשים אבקת מרק)
הכנתי היום ויצא ממש טעים!
תודה:)
שמחה שיצא טעים💜
הי אפרת,
תודה על המתכון האלוף!!!!
הוספתי קוביות קטנות של גמבה ופטריות ויצא יאמיייייי:)
אין עלייך!!!
וסתם כך–כל המתכונים שלך מושלמים😋
תודה תמר❤️
האתר שלך זה כמו קסם, הכנתי מלא מתכונים לפי ההוראות ואני מרגישה שאני בשלנית של שנים.
תודה רבה לך .
תבורכי 💚
תודה רבה יקרה❤️
הי אפרת, גם אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך (כפי שבוודאי הבחנת כבר), ובכללם מאכלים בסיר אחד. אני מעוניינת להכין שקית של פתיתים (500 ג’) וקילו חזה. על השקית של הפתיתים רשום להוסיף 3 ו-1/3 כוסות מים רותחים. אני רוצה להוסיף גם כוס אפונה קפואה. איך לשנות את יתר המרכיבים?
המון תודות.
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
תכפילי את שאר הכמויות פי 1.5.
הי אפרת אני יכולה להכין את זה ביום שישי ואז לחמם בשבת!
תודה
היי
כן(:
תודה רבא
ואיי יוצא אגדיייי!!!
לא שמתי אבקת מרק במקום זה הוספתי מלח ושמתי הודו במקום חזה ויצא מושלםם
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
יתאים להוסיף רוטב כל שהוא, סויה, דבש..
או שלר כדאי?
היי,
אפשר להוסיף כף דבש/סילאן/רוטב סויה.
במתכון כתוב ״ 2 חתיכות חזה עוף״. תוכלי בבקשה לפרט לכמה גרם של עוף הכוונה? בתודה מראש, אסתר.
היי,
2 חתיכות= כ-250 גרם חזה עוף.
את אלופה!
פעם ראשונה שאני מגיבה באתר אני חושבת.
מאז החתונה שלי- 5 שנים, כל פעם שבאלי להכין צהריים משהו קליל או איזו עוגה שלא דורשת מאמץ אני ישר פותחת את האתר שלך
כל מתכון כאן יוצא מוצלח ואי אפשר לטעות!
תודה רבה לך!
כנ”ל המתכון הזה- יצא פצצה!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה על המילים הטובות🌷
הכנתי, יצא מושלם!!
תודה על המתכון
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
הי,
האם צריך להרטיב את הפתיתים או לסנן במים, או להשתמש בהם יבשים?
באיזה כוס מדידה להשתמש ?
היי,
אין צורך להשרות/להרטיב את הפתיתים לפני הבישול.
כל המתכונים באתר מתייחסים לכוס מדידה בנפח 240 מ”ל.
בהצלחה(:
היי אפרת איזה עוד ירק יכול ללכת במקום גזר?
קישוא? גמבה?
שניהם ילכו טוב. אפשר גם תירס או בטטה מגורדת או פטריות.
שלום לך, כשאת כותבת 2 כוסות במתכון(ובכלל בבישולים) את מתכוונת לכוס מדידה כמו של עוגה?
היי נחמי, הכוונה לכוס חד פעמית חמה.
היי ☺
האם אפשר, לדעתך, להשתמש ב “מינוט סטייק” חזה עוף/פרגיות?
אם כן – האם משהו בהכנה משתנה? הרי מדובר בפיסות דקיקות (חצי עובי של פרוסת גבינה צהובה, בערך..)
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים ♥
היי אפרת, האמת שלא ניסיתי,
אני חושבת שתוכלי להכין בנפרד פתיתים עם גזר ולטגן את חזה העוף למשך דקה בערך בכל צד ולהוסיף לסיר.
חג שמח❤️
יצא מושלם!!!
שמחה שאהבת אבי 🙂
בוקר טובאפרת
פילה חזה עוף גם מתאים?
תודה מראש
ושבת שלום ומבורך.
כן
אפשר להחליף באורז או שיש לך מתכון מוצלח אחר?
יש את המתכון הזה- אושפלאו.
*אפשר לוותר על החומוס.
הכנתי
יצא מושלם!!
הילדים המפונקים שלי גמרו הכללל!
שמחה שהם אהבו ❤️
היי,האם אפשר בורגול במקום פתיתים והאם הבישול יותר ארוך?
אפשר להכין עם כוס וחצי בורגול ולשים 3 כוסות מים רותחים.
את הבורגול יש לשטוף במים ולייבש (לא להשרות במים).
זמן בישול -20 דקות ואח”כ יש להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
מבחינת תיבול כדאי לשים חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.
תודה רבה
היי אפרת, מה הכמויות לחבילה שלמה של פתיתים של 500 גרם?
אני רוצה לשים גם יותר חזה עוף, תודה!
היי עדי,
אלה הכמויות המומלצות:
3 חתיכות חזה עוף (פרוסות לשניצלים) חתוכות לקוביות קטנות
3 גזרים בינוניים מגורדים
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3+3/4 כוסות מים (*מומלץ לקרוא מה רשום על גבי האריזה לגבי כמות המים לכל השקית)
תיבול: 3/4 כפית כורכום, כפית וחצי אבקת מרק, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אפרת תודה רבה!! המתכון מווווווווושלם!
נתת לי רעיון אלוף לארוחה קלילה משביעה ומזינה!
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי עם גזר ואפונה קפואים, מהיר ויוצא מושלם! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליבי
אפרת המקסימה, כרגיל כל מתכון ברור וכתוב מובן וטעמו טעים להפליא.
אני ככ אוהבת מתכונים בסיר אחד שחוסכים זמן..
מכינה עוף ואורז, עוף ופתיתים, ספגטי ונקניקיות, נודלס וחזה עוף, ספגטי בולונז וכו. …. כיף לנסות את הטעמים שלך😉 ותמיד קולעת תודה רבה
תודה יקרה 💖
היי אפרת שלום לך 👋
פעם ראשונה שאני כותבת לך ומקווה שישלח לך
אממ..
אני כל כך מבסוטה מהאתר ומהאפליקציה שפשוט כל מילה מיותרת
אני כל כך אוהבת מטבח וכל פעם אני מפנקת את בעלי במשהו אחר עכשיו ממש עכשיו מכינה לו פתיתים עם גזר ומאמינה שיצא טעים לא פעם ראשונה שאני מכינה מתכונים ממך
וממש הכל ואוו בלי להכין אני יודעת מראש
תודה הדסה, כיף לשמוע ❤️
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק ? לא משתמשת בכלל בעקבת מרק אבל לא רוצה שיגרע מהטעם.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח לכפית.
את אלופה! כל המתכונים שלך שניסיתי הפכו להיט בביתנו!
במתכון הנוכחי – אחרי שהכנתי את הבצל והעוף, גיליתי שאין לי גזרים(!)… אז שמתי חצי קישוא מגורד וכחצי כוס אפונה קפואה והמשכתי ככתוב.
יצא נהדר! תודה!!!
אחלה אלתור 🙂
תודה אור
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני כותבת כאן תגובה..
הכנתי בדיוק עכשיו ואני מתענגת על כל ביס!
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך!
אני חושבת שזו פעם ראשונה שאני מגיבה באתר שלך..
התבשיל על האש..
מחכה לראות איך יוצא כי מהתגובות כאן אמור לצאת מעולה 🙂
היי אפרת,
כמו תמיד – תודה על המתכונים המעולים!
האם אפשרי להוסיף רסק עגבניות (או משהו אחר) כדי להפוך את התבשיל לאדום? אם כן, בבקשה הסבירי מתי להוסיף וכמה…
תודה!!
אפשר לשים 2 כפות מלאות רסק עגבניות+ 2 כפות קטשופ. יש להוסיף לאחר הפתיתים.
יש לוותר על הכורכום.
אפשרות אחרת היא להוסיף כפית פפריקה מתוקה ולוותר על הכורכום.
אם אין לי כותש שום אפשר לשים גבישי שום?
אפשר לקצוץ שן שום עם סכין או לשים כרבע כפית גבישי שום.
היי אפשר במקום פתיתים לשים אורז?
היי הדר,
במקום הפתיתים אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן ולבשל באותו אופן. כמות המים משתנה ל2+1/4 (שתיים ורבע כוסות). זמן הבישול יהיה 20 דקות ואח”כ מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
יצא טעים ברמות על , הוספתי אופנה קפואה
איזה כיף לשמוע!
תודה נחמה 🙂
את הפתיתים להוסיף שהם כבר מבושלות או להוסיף אותם שהם לא מבושלות??
לא מבושלות.
יצא מושלם תודה רבה
תודה נחמה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת צהריים טובים אם אני מוסיפה עוד שתי פרוסות חזה עוף משהו משתנה מבחינת כמויות?
לא משתנה.
שבוע נפלא 🙂
היי,
תודה על המתכון. מה ניתן לשים במקום אבקת מרק למי שלא חובב כל כך את הטעם?
תודה רבה!
מספיק לשים כפית מלח ומעט פלפל שחור.
יום מקסים 🌺
מתאים עם עוף.טחון ולא קוביות?
כן, מתאים.
תודה רבה
היי
קודם כל את אלופה אין ספק שכולם הרוסים על המתכונים שלך ומשבחים אותי ללא סוף.
דבר שני בבקשה ממך, אנחנו משפחה גדולה שאוהבים לאכול
אפשר לתת לי מתכון מדויק על פי חבילה של פתיתים שלמה ולא על פי כוסות??
תודה
תודה מרי 🙂
תוכלי לרשום לי כמה גרם יש בחבילה או כמה כוסות פתיתים מכילה החבילה?
אבקת מרק בתיבול: איזה סוג – אבקת מרק עוף פרווה / בשרי / ירקות? תודה
היי יולי,
לא משנה. מה שיש לך.
מתכון פשוט וטעים. אפילו הילד הבעייתי באוכל, אכל וביקש עוד. ממליצה להוסיף קצת קינמון. תודה!
שמחה שהוא אהב 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המשך יום מקסים
אני רוצה לעשות חבילה פתיתים שלמה, מה הכמויות של המצרכים?
היי עדיה,
בכמה גרם מדובר? ומה רשום על השקית לגבי כמות המים המומלצת לשקית שלמה?
היי… יש לי 1 ק”ג חזה עוף… האם זה יכול להתאים…? אם כן… מהם הכמויות של שאר המצרכים…?
תודה,
ירון
היי ירון,
אפשר להכין את הפתיתים עם כמות גדולה של חזה עוף, אם לא אכפת לך שיש יותר חזה עוף במנה.
אפשר גם להכפיל את כל יתר הכמויות הרשומות במתכון כלומר 4 כוסות פתיתים, 4 גזרים וכו’
שבת שלום 🙂
אפרת המקסימה!
יצא פשוט מושלם!!!!! בחיים לא הייתי חושבת על השילוב הזה, הוא פשוט ומעולה!ולא פחות חשוב – קלי קלות של הכנה!
המתכונים פה אף פעם לא מאכזבים!
תודה!!!
תודה שרה! שמחה שאהבת 🙂
היייי:)
אני מעוניינת להגדיל מעט את הכמות (עוד כוס פתיתים)..
לגבי המים-עוד כוס ורבע? יש עוד משהו שאני צריכה לדעת? (חוץ מלהוסיף עוד ירקות כמובן:)
בנוסף, אני רוצה להוסיף גמבה.. באיזה שלב?
תודה רבה!:))
היי רותם,
הכמויות: 3 כוסות פתיתים, 3 חתיכות חזה עוף, 3 גזרים מגורדים, גמבה קצוצה, בצל בינוני קצוץ, שן שום שמנה, 3+3/4 כוסות מים רותחים. תיבול: כפית שטוחה כורכום, כף שטוחה אבקת מרק, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
את הגמבה יש להוסיף עם הגזר ולבשל עם מכסה כ-4 דקות, עד שהגמבה מעט מתרככת ואז להמשיך לפי המתכון.
יום נפלא 🙂
תודה! יצא טעים מאוד:)))
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אפשר לוותר על האבקת מרק?מה לשים במקום?
היי יצחק,
חייבת לציין שאבקת המרק מוסיפה טעם אבל אפשר לתבל רק במלח ופלפל שחור (בסביבות כפית מלח).
איזה כייף! הכנתי את המכון המדהים הזה ויצא פשוט מדהים!!!
הילדים חיסלו וכמובן בעלי ואני.
אלפי תודות!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי,יש לי אריזה של פילה עוף, יתאים? לחתוך לחתיכות קטנות?
כן, חתכי לחתיכות קטנות.
שלום,
הגזר צריך להיות מגורד דק או גס?
תודה רבה!
עדיף מגורד גס.
טעיםםםם!! הכנתי לבן שלי בן השנתיים!
שמחה לשמוע!
תודה עינת 🙂
היי אפרת האם אפשר להשתמש בשווארמה פרגית?
נראה לי שכן.
יש לי חמש חתיכות של שווארמה פרגית.. אפשרי? ( במתכון רשום 2 חתיכות חזה עוף)..
זה נשמע לי הרבה (תלוי בגודל החתיכות). את יודעת במקרה כמה גרם זה?
680 גרם.. מקסימום אני אשתמש בשלוש חתיכות ואת השאר אקפיץ במחבת..
מצוין 🙂
תקשיבי, את מלמדת אותי לבשל!!!
אין עלייך!!!
תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה מיכל והמשך יום נפלא 🙂
לא אוהבים גזר אצלנו 🙁
אפשר לוותר???
כן מורן, אפשר לוותר.
מתכון טעים ומשביע, אבל נגמרו לי הפתיתים. איך המתכון עובד עם פתיתים מלאים?
היי שירלי,
אותו דבר, רק יש לשים פחות מים. אני חושבת שעל כל כוס פתיתים מלאים שמים כוס אחת של מים (זאת אומרת סה”כ 2 כוסות מים). ממליצה להסתכל מה רשום על גבי האריזה.
הכנתי עכשיו, עם 2 כוסות כמו שאמרת. גם היה רשום על האריזה. אבל יצא יבש, אז הוספתי עוד קצת מים ועוד איזה 3-4 דקות בישול, מקווה שזה יסתדר קצת .. .עם הפתיתים הרגילים היה נהדר. אבל נשמע לי מוזר שדווקא עם פתיתים מלאים פחות מים ואותו זמן בישול…
אני מסכימה איתך אבל זה כך. בפתיתים מלאים כמות המים קטנה יותר ולא ברור למה. בכל אופן, טוב עשית שהוספת מים והמשכת לבשל עוד כמה דקות.
אני לא מהבשלניות אבל המתכון הזה פשוט להכנה וטעים!
תודה רבה שהעלית אותו 🙂
תודה טל, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא
אני רק בת 12 והכנתי זה יצא מושלם תודה
כל הכבוד מירי 🙂
היי, אני הכנתי היום את המתכון ולצערי בעשר דקות בישול נשרף לי הפתיתים בתחתית הסיר. יש פיתרון בכדי שפעם הבאה זה לא יקרה?
היי נטלי,
באיזה סוג סיר השתמשת, נירוסטה במקרה? חשוב להשתמש בסיר עם תחתית שאינה נדבקת כמו טפלון.
בנוסף, יכול להיות שבישלת על להבה גבוהה?
בישלתי בנירוסטה. האש הייתה בינונית- חלשה. למה זה לא טוב להשתמש בנירוסטה? ולמה נירוסטה כן טובה? תודה מראש
היי נטלי,
זה בגלל הסיר. פתיתים עדיף להכין בסיר מטפלון אחרת הוא נדבק או נשרף לתחתית (גם אורז אני מעדיפה להכין בטפלון).
בנירוסטה ניתן להכין תבשילים עם רוטב, מרקים וכדו’.
היי אפרת,
רוצה להכין את המתכון ואין לי כרגע פתיתים אפשרי להכין עם מקרוני שזמן ההכנה שלהם 3 דקות הם גם טעימים?והמתכון מתאים לילדים קטנים כי זמן הבישול של חזה העוף לוקח עשרה דקות?ואיך התהליך עם ההכנה עם המקרוני גם עשרה דקות זה לוקח וגם צריך ליסגור את הסיר עם מיכסה?
תודה רבה על המתכונים.ואם אני רוצה להכין את המתכון עם אורז גם אפשרי כמה צריך כוסות לשים וכמה מים?
שוב תודה.
היי קרינה,
אני חושבת שמקרוני פחות מתאים כאן. אגב, אני לא כל כך ממליצה על המקרוני של ה-3 דקות כי הוא יוצא פחות טעים.
אורז יותר יתאים כאן. במקום הפתיתים את יכולה לשים כוס וחצי אורז לבן ולבשל באותו אופן. כמות המים משתנה ל2+1/4 (שתיים ורבע כוסות). מלח שימי כשליש כפית. זמן הבישול יהיה 20 דקות ואח”כ מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
*אם בהזדמנות תרצי להכין עם פתיתים אין בעיה לגבי חזה העוף כי הוא מתבשל לגמרי במשך 10 דקות.
בהצלחה 🙂
בישול עושה טוב לנפש, מודה לך כל יום על מתכונים נפלאים אלו !!
תודה אורית, שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
מתכון מעולה!!!!!!!!!!!
תודה ענבל, שמחה שאהבת!
הי. אפשר לשים פרגיות במקום חזה עוף?
בטח 🙂
היי, יש תחליף לכורכום שאףשר לשים במקום?
היי סיון,
אפשר לוותר על הכורכום.
היי, במקום הפתיתים שמתי אורז ויצא מוצלח ביותר… והוספתי גם אפונה וחתיכות קטנות של בצל ירוק וגמבה אדומה ויצא נהדר! תודה על מתכונים מצויינים וקלים!
נשמע מעולה!
תודה נטלי ויום מקסים
יצא מצוין!
המתכונים שלך מעולים!!
תודה בינת! שמחה שיצא טעים 🙂
המתכון טעים אבל אני מחפשת מתכונים לארוחות צהרים קלים, לבת שלי יש 8 ילדים קטנים
והיא ביקשה ממני לחפש לה אם תוכלי לשלוח לי למייל אני אשמח אני לא יודעת איפה לחפש
באתר שלך תודה
היי פיעה,
מצרפת לינק לכל המתכונים שמתאימים לארוחת צהריים- ארוחות צהריים.
אשלח לך גם במייל.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה,
טרם קיבלתי במייל
אבל אשמח
שבוע טוב
הי אפרת,
הבת שלי רוצה מתכונים בריאים לארוחות צהרים
אם תוכלי לשלוח לי קישור וגם למייל אשמח
תודה
בס”ד
יצא טעים אבל בסוף זה קצת יבש אולי צריך להוסיף מים וקצת תבליני כשאחמם אותו
אבל כללית טעים
היי פיעה,
שמחה שיצא טעים למרות הכל 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי, אפשר במקום הפתיתים לשים אורז?
היי נטלי,
יש מתכון דומה באתר שאת יכולה להכין (אין בעיה לוותר על גרגירי החומוס)- אושפלאו מהיר.
בהצלחה 😉
אני אנסה, תודה. אגב, האתר שלך מציל נפשות! תודה על מתכונים נפלאים שמצילים אותי במטבח בכל פעם מחדש! בתור אחת שאף פעם לא אעזה לבשל על פי מתכון מחשש לכישלון, פתאום מצליחה. להפתיע ולחדש! פשוט מכורה לאתר שלך. אז שוב תודה רבה
תודה נטלי! כיף גדול לשמוע 🙂
בס”ד
שלום
אפשר במקום גזר טרי עם סנפרוסט?
יש לי אפונה וגזר {וגם שעועית ירוקה למרות שזה לא נראה לי מתאים}
כן שירה, את יכולה להשתמש בתערובת קפואה של אפונה וגזר. שימי בערך 2 כוסות מהתערובת.
יום נפלא 🙂
בס”ד
תודה
סליחה על כל השאלות….
לא הבנתי בקשר לכמויות.
יש לי חבילה שניצלים,לא יודעת משקל לצערי{ועוד לא פתחתי}
נדמה לי שיש לפחות 4 או 5 שניצלים {חבילה בגודל של תבנית חד פעמי,משהו כמו 22 על 15}
ואני עושה חבילת פתיתים,וסנפרוסט.
כמה מים?על הפתיתים כתוב 3 כוסות.
לפתוח את השניצלים ולכתוב לך כמה חתיכות או שזה לא קריטי?
תודה.
היי שירה,
לפני שאתן לך את הכמויות יש לי כמה שאלות. חבילת פתיתים זה 500 גרם? אם כן, זה אמור להיות 4 כוסות מים. או שזאת חבילה קטנה יותר?
לגבי השניצלים, השניצלים עבים או דקים? רשום לך כמה משקל זה?
בס”ד
פתחתי את האריזה ,נראה לי שזה המון שניצלים למתכון הזה…. :{
על השניצלים לא כתוב משקל אבל פתחתי וזה 9 חתיכות חתיכות לגודל שניצל בינוני עבות
{בערך 10 ס”מ על 5}.
והפתיתים זה 400 גרם.
ממליצה על משהו אחר אם זה לא מתאים? שניצל רגיל?
תודה על העזרה.
תודה על העזרה
השניצלים בסדר גמור. פשוט תחתכי אותם לקוביות קטנות, ותשתמשי בכמות קטנה יותר.
אלה הכמויות:
400 גרם פתיתים
3 כוסות מים רותחים
1 בצל בינוני קצוץ
שן שום קצוצה
3-4 חתיכות שניצלים חתוכים לקוביות קטנות
2.5 כוסות אפונה וגזר
תיבול: חצי כפית כורכום, כף אבקת מרק, מעט מלח ופלפל שחור.
בס”ד
תודה רבה :}
בס”ד
יצא מעולה,בסוף החבילה של האפונה והגזר הייתה סגורה,אז הלכתי על
תערובת{אפונה ,גזר,שעועית ירוקה וצהובה}.יצא ממש טעים,
עם השניצלים שנשארו הכנתי את השניצלונים עם הסומסום.
:}
נשמע מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת
כמה חזה עוף? (משקל)
לכמה מנות זה מספיק?
היי דורית,
בסביבות 200-250 גרם חזה עוף.
הכמות מספיקה לכ-4 מנות.
אין לי אבקת מרק … לא מכניסים את זה לבית.. יש תחליף?
היי מור,
שימי כפית מלח.
היי, כמה מלח ופלפל בבקשה ?
היי ליאת,
אם את שמה כפית גדושה אבקת מרק אז מספיק שליש כפית מלח. לגבי פלפל שחור- אם את אוהבת טעם מעט חריף אז שימי שליש כפית. אם לא, שימי ממש מעט, בערך כמות של כרבע כפית שטוחה, אפילו פחות.
תודה רבה!
רציתי לדעת לכמה מנות מספיק?יש לי שניצלים של עוף דקים וצרים בכמה להשתמש?והאם אפשר להחליף את הכורכום בתבלין אחר ואיזה?
הי שרון,
אם הם דקים וצרים אז אפשר להשתמש ב 3-4 חתיכות ואין בעיה לוותר על הכורכום.
הכמות מספיקה ל 3-4 מנות.
מתכון מוצלח. הוספתי קוביית צילי מוקפא וזה עובד נהדר למי שאוהב מעט חריפות.
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
פשוט וטעים. תודה ושבת שלום
בשמחה ליאת ושבת שלום 🙂
ממש טעים וקל להכנה!
תודה רבה(-:
שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
אם אני מעוניינת בשקית פתיתים שלמה, כמה מים להוסיף?
הי דליה,
על שקית פתיתים (500 גרם) מוסיפים 4 כוסות מים.
פתרון זריז וטעים לאמצע השבוע. תודה!
בשמחה אורלי 🙂