שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-60 דקות

מס’ מנות: 10-12 מאפינס

סוג: חלבי

תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית שקעים

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

150 גרם עלי תרד קצוצים גס

בטטה בינונית מגורדת (כ-250 גרם)

2 ביצים

4 כפות גדושות קמח לבן/מלא

חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות קוטג’/ גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שהעלים מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מוסיפים את הבטטה המגורדת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהבטטה מעט מתרככת. סוחטים את התערובת מנוזלים, מעבירים לקערה ומניחים לתערובת מעט להתקרר.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.

-מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.

אם משתמשים בתבנית שקעים – אופים במשך 35-40 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

אם משתמשים בתבנית עגולה 22 – אופים במשך 45-50 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור לטמפ’ החדר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
דג סלמון בתנורדג סלמון בתנור
מאפינס גלידה מאפינס גלידה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
נחמית פרי (01:34 16.02.2024)

היי אפרת, האם את ממליצה להשתמש בקמח רב תכליתי? האם עדיף על קמח לבן רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:18 16.02.2024)

במקרה הזה – זה לא משנה🙂

avatar
אורה (12:08 14.01.2024)

היי אפרת, יש לי חבילה של עלי תרד של סנפרוסט 800 גרם ואני רוצה להכין את כולה, הוצאתי מהבוקר להפשרה עוד לפני שידעתי מה אכין עם זה. יש לך מתכון ללביבות או מאפינס שיתאימו לכמות הזאת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 14.01.2024)

היי אורה,
יש את המתכון הזה- קציצות תירס ותרד או פשטידת תרד.
אפשר להכפיל כמויות או להכין כמה מתכונים.

avatar
טובה (12:01 22.10.2023)

הי
איך ניתן להכין את הפשטידה שתהיה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 22.10.2023)

היי
ניתן לוותר על הגבינות(:

avatar
טובה (21:46 22.10.2023)

תודה רבה אפרת! תמיד כיף להכנס לאתר ולמצוא מתכון לכל דבר 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:50 22.10.2023)

🩷

avatar
נחמית (00:03 21.09.2023)

היי, אשמח לדעת לאיזו מידה את מתכוונת בכף גדושה? יש גדלים שונים של כפות… יש גם כפות מדידה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 21.09.2023)

היי
כל כף גדושה= כ12 גרם.

avatar
שרה (12:22 3.08.2023)

טורבו או קו עליון תחתון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 3.08.2023)

מומלץ קו עליון ותחתון.

avatar
אורלי (20:00 1.11.2022)

אפרת ! כל מתכון שלך הוא הצלחה בטוחה ! הפשטידה הזו אינה יוצאת דופן ויצאה ואוווו 🤗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 1.11.2022)

איזה כיף שיצא טעים ושאת נהנית ממתכונים!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤

avatar
נעמה (16:13 21.01.2022)

הי,
האם אפשר להחליף בקמח חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:39 21.01.2022)

היי,
לא אמורה להיות בעיה להשתמש בקמח חומוס. המרקם עשוי מעט להשתנות.

avatar
סיגי (16:55 25.12.2021)

אפרת הי, אני ממש מאושרת – יצא טעים במיוחד !!! הכנתי בתבנית שקעים וזה נראה מדהים ! תמיד רציתי לדעת להכין משהו בסגנון. זה כייף שהצליח וכולם ממש ממש אהבו . חוסל במהירות. השתמשתי במדליוני תרד כדי לחסוך עבודה ובמוצרלה במקום גבינה צהובה. אני ממש מודה לך מכל הלב !!! בזכותך אני ממש מגוונת במאכלים טעימים 🙂 שיהיה לך שבוע מוצלח ומלא חיוכים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:57 25.12.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! השינויים שעשית נשמעים מעולה, תודה על השיתוף❤

avatar
אביגיל (21:36 14.06.2021)

יצא טעים. לא בישלתי את הירקות, את התרד שמתי בבלנדר, השתמשתי רק בגבינה לבנה אם הייתי שמה גם גבנ’צ או סוג גבינה נוסף מאמינה שהיה משדרג את הטעם

פשטידת תרד ובטטה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 14.06.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף אביגיל🌺

avatar
מיכל (09:44 3.06.2021)

הי אפרת, מתאים לשלב קצת קייל? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 3.06.2021)

היי,
אפשר, יש לקצוץ את הקייל ולטגן עם התרד.
בהצלחה😊

avatar
מיכל (15:01 4.05.2021)

היי, כמה קלוריות המתכון?
האם אפשר להשתמש ברצח כוסמין מלא? האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים בולגרית למריחה 5 אחוז או קוביות בולגרית? תודה רבה מראש

avatar
מיכל (15:04 4.05.2021)

סליחה הכוונה ל*קמח* כוסמין מלא, בתיקון שגיאות אוטומטי זה מתקן לזה ולא שמתי לב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 4.05.2021)

היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין אם כי המרקם מעט ישתנה.
כדי לחשב קלוריות תוכלי להיכנס לקישור למחשבון קלוריות: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/ ולבדוק לפי 100 גרם/ מנה, לבחירתך.
במקום גבינה צהובה תוכלי לשים כל גבינה קשה אחרת כמו פרמז’ן/מוצרלה. אם אין לך- את יכולה לוותר.
הבולגרית לא מחליפה את הגבינה הצהובה, תוכלי לפורר ולהוסיף בלי קשר קוביות בולגרית.
בהצלחה!

avatar
לידור (16:31 25.11.2020)

הי אפרת
איך את ממליצה לסחוט באופן הכי מהיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 25.11.2020)

לסחוט בעזרת שתי הידיים 🙂

avatar
לידור (07:59 26.11.2020)

הכנתי אותה אתמול והיא ממש טעימה! תודה על עוד מתכון מוצלח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 26.11.2020)

תודה רבה לידור!
שמחה שנהנת♥

avatar
אדוה (11:20 20.11.2020)

היי אפרת,
המתכון מעולה!
רציתי לשאול – עשיתי את הגרסה עם תבנית שקעים וכאשר הוצאתי את הפשטידות הן נדבקו לתבנית סיליקון. איך אפשר להימנע מזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:19 20.11.2020)

היי אדוה,
שימנת את השקעים לפני?
הוצאת את הפשטידות לאחר שהן התקררו לגמרי או שהן עדיין היו קצת חמות?

avatar
דורית (09:07 28.08.2020)

פעם ראשונה שאני מכינה תרד. מתכון פשוט ומצויין. נכנס למועדפים. תודה.

פשטידת תרד ובטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 28.08.2020)

מהמם 😍
תודה דורית

avatar
שני (11:06 13.07.2020)

היי אפרת תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
האם אפשר להחליף את הבטטה בגזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 13.07.2020)

אני חושבת שכן. בגזר גדול או 2 גזרים בינוניים.

avatar
שני (13:03 14.07.2020)

תודה רבה:)
הכנתי עם 2 גזרים בינוניים ויצא מאוד טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 14.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
עמליה (12:55 26.06.2020)

היי אפרת, ראשית תודה על מתכונים מהירים וטעימים:)
האם אפשר להשתמש גם בגבעות של הסלק/ רק בעלים? ואם כן איך לחתוך?
תודה רבה ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 26.06.2020)

רק בעלים. לחתוך גס עם סכין.
שבת שלום 🌺

avatar
אהובה (17:53 26.05.2020)

האם אפשר להשתמש במדליוני תרד ?
באותה כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 26.05.2020)

כן, באותה כמות.
קחי רק בחשבון שלעתים תרד קפוא גורם לטעם לוואי (נתקלתי בזה כמה פעמים והיה לי חשוב לציין).

avatar
שיר (14:24 1.09.2023)

האם צריך להפשיר מדליוני תרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 1.09.2023)

אפשר להפשיר כמה דקות.

avatar
סיגל (11:45 12.05.2020)

יש לך אתר מדהים!
יש אפשרות להחליף את עלי התרד בעלי מנגולד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:13 12.05.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
מלה בצלאל (15:50 29.10.2023)

הי
האם נוסה עם מנגולד?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 29.10.2023)

היי
ניתן לשים מנגולד(:

avatar
מלכה (16:50 23.04.2020)

האתר שלך מעולה, עושה בו שימוש רב. האם אוכל לוותר על הגבינות? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:10 23.04.2020)

היי מלכה,
פשטידות תרד בדר”כ פחות טעימות בלי גבינות. אני ממליצה לפחות לשים 3 כפות גבינה לבנה או קוטג’ אחרת הפשטידה תצא קצת דחוסה.

avatar
ליבי (00:41 10.01.2020)

היי! אפשר במקום תרד לשים עשבי תיבול? כוסברה למשל? אם כן האם חייב אותה כמות? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 10.01.2020)

היי ליבי,
ממליצה להכין כבר את הפשטידה הזאת- פשטידת בטטה ובצל. היא עם פטרוזיליה. אם אין לך שימי כוסברה.

avatar
קרן (07:14 20.12.2019)

הי אפרת,
האם ניתן להקפיא את הפשטידות אחרי ההכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 20.12.2019)

לא אמורה להיות בעיה.

avatar
יעל (14:49 18.09.2019)

היי, אוהבת מאד את האתר שלך, אין לי משקל אשמח לדעת כמה עלי תרד לשים בכוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 18.09.2019)

כ-3 כוסות דחוסות (*הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית).

avatar
מזל (12:13 12.06.2019)

היי אפרת צהריים טובים.

זו לא פעם ראשונה שאני משתמשת במתכון שלך
פשוט עלי והצליחי!!!

לגבי המתכון הנ”ל יצא סופר טעים המרתי את הגבינה/ קטוג’ לבולגרית מעודנת 5% יצא טעים להפליא….
פחדתי נורא לפניי, הפשטידה לא תפחה… אמורה?? שמתי 1/2 כפית א. אפייה כמו במתכון אולי זה לא מספיק??

ובכל זאת יצא טעים להפליא:))
תודה על עוד מתכון מוצלח.
במבה טעיתי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 12.06.2019)

היי מזל,
הפשטידה לא אמורה לתפוח.
דווקא הקוטג’/גבינה לבנה מוסיפים לפשטידה אווריריות מסוימת, לכן פעם הבאה כדאי לך לשים גם גבינה לבנה וגם בולגרית 🙂
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים.

avatar
גלית (22:11 4.06.2019)

שלום, האם ניתן להקפיא את הפשטידה ולחמם בערב חג?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 5.06.2019)

אפשר להקפיא.
כדאי יש להעביר להפשרה במקרר כ-8 שעות לפני ואז לחמם לפני ההגשה.

avatar
saleit (17:51 23.04.2019)

היי אפרת
לאיזה קמח את ממליצה להמיר את הקמח הלבן ?
קמח מצה או קמח תפו״א
תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 23.04.2019)

אני חושבת שכדאי לשלב ולשים 2 כפות קמח מצה ו2 כפות קמח תפו”א.
חג שמח 🌺

avatar
Iris (16:29 7.12.2018)

פשוט מעולה!! אימצנו כפשטידת הבית לעיתים קרובות. איזה כך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 8.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ש (23:02 29.07.2018)

יצא ממש טעים. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 29.07.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
ראל (10:02 15.07.2018)

האתר מדהים! שאלה לגבי הקוטג’… אפשר לוותר עליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 15.07.2018)

היי,
כדאי לשים משהו אחר במקום כמו גבינה לבנה, שמנת חמוצה או יוגורט. זה תורם למרקם.

avatar
עינת (19:05 4.07.2018)

היי אפרת, גיליתי את האתר שלך לא מזמן ומאז אני חוזרת אליו שוב ושוב. יש אפשרות להכין את המתכון הזה ללא גלוטן? קמח תפוחי אדמה או תגמיש, או רעיון אחר?

avatar
עינת (19:06 4.07.2018)

סליחה, נכתב שוב בטעות

avatar
עינת (10:55 4.07.2018)

היי אפרת, לאחרונה גיליתי את האתר שלך ובכל פעם אני נהנית מהמתכונים שלך מחדש. לגבי המתכון הזה – האם יצליח להערכתך עם תגמיש במקום קמח רגיל? הבת שלי אובחנה לאחרונה עם צליאק ואני מבלה הרבה במטבח בעריכת ניסיונות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 4.07.2018)

היי עינת,
לא ניסיתי את הקמח הזה בפשטידות אבל לפי מה ששמעתי זה אמור לעבוד טוב.

avatar
אילנה (17:38 18.05.2018)

פשטידה נפלאה אהובה על כל המשפחה.הוספתי אותה לספר המתכונים שלי!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אילנה.

avatar
חני (18:31 15.05.2018)

שלום רציתי לשאול אם אפשר לשלב בפשטידה פטריות וקישואים במקום תרד?
או משהו אחר במקום התרד?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 15.05.2018)

היי חני,
אפשר לשים סלסלת פטריות במקום התרד. את הפטריות מומלץ לקצוץ ולטגן עם הבטטה.

avatar
מירי (08:08 10.04.2018)

הכנתי אותה אמש ויצאה טעימההההההההההה מאד .תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 10.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירי ויום מקסים

avatar
אמבר (08:31 15.02.2018)

היי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
אם אני עושה היום את הפשטידה – האם היא תהיה טובה למחר? אם כן להשאיר מחוץ למקרר או בתוך המקרר (אותה שאלה גם לגבי הפשטידה של הקישואים וגזר)
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 15.02.2018)

היי אמבר,
אפשר להכין את שתי הפשטידות יום לפני ולשמור במקרר עטוף היטב.
יום מקסים 🙂

avatar
אורה (15:35 6.02.2018)

יצא לי מאד טעים. השתמשתי בקמח תופח מלא, ביצה אחת ובמקום ביצה נוספת בחצי כוס פירה, כפי שהיצעת. במקום גבינה צהובה השתמשתי בגבינה בולגרית. מומלץ!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 6.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורה.

avatar
יפית גריידי (08:54 5.02.2018)

לא צריך לשנות כלום,יצא ממש טעים!
תודה על המתכון ובכלל על האתר שלך שבזכותך יוצאים לי מטעמים מעולים!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 5.02.2018)

תודה יפית!
יום מקסים 🙂

avatar
תמרה (11:29 27.12.2017)

הי אפרת, אפשר להחליף את עלי התרד בקייל? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 27.12.2017)

אני חושבת שכן. קחי רק בחשבון שלקייל יש טעם שונה מתרד.

avatar
לי (10:33 22.12.2017)

היי,

אם אופים בתבנית 22 מקרטון של ניקול, כמה זמן אמור להיות זמן האפייה?
תודה.

avatar
לי (10:47 22.12.2017)

למען הדיוק – תבנית 22.5 ס”מ.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 22.12.2017)

בסביבות 45 דקות.

avatar
לי (20:41 22.12.2017)

תודה!
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה קצת מלוחה מדי למרות שעשיתי בדיוק לפי המתכון.
ההערכה שלי היא שאולי הכמויות שהיו כתובות לכפות (למשל הכף של המלח) היא לכף מרק רגילה ולא כף מדידה (אני השתמשתי בכפות מדידה בשביל הכמויות שהיו בכפות). האם זה כך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 23.12.2017)

היי לי,
כל הכמויות הן בכפות וכפיות רגילות של מטבח.
ראי תמונה לדוג’ של כוס(240 מ”ל) וכפית שאני משתמשת בהם בכל המתכונים.

avatar
לי (10:33 23.12.2017)

תודה.
אני השתמשתי בכפות מדידה ויצא לי מעט מלוח.
האם הכוונה הייתה לשימוש בכפיות וכפות רגילות, למשל בכפית השטוחה של המלח?

אשמח לתשובה על מנת להצליח יותר בפעם הבאה מכיוון שחוץ מזה הפשטידה הייתה מוצלחת מאוד.

avatar
מעין (20:55 2.12.2017)

ערב טוב
דבר ראשון אתר נהדר!!

יש לי בבית רק קמח תופח..
איך אפשר להתאים למתכון?
להוריד ביצה ואבקת אפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 2.12.2017)

היי מעין,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה (ביצים יש להשאיר).
שבוע טוב 🙂

avatar
ציפי (22:10 19.11.2017)

הי אפרת,
מאוהבת באתר שלך וממליצה עליו לכולם 🙂
האם אפשר להוסיף למתכון גבינה בולגרית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 19.11.2017)

תודה ציפי 🙂
אפשר בהחלט. עד רבע כוס בולגרית מפוררת.

avatar
סיגל (11:44 15.09.2017)

הי,
אפשר להשתמש ביוגורט במקום גבינה/ קוטג’?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 15.09.2017)

נראה לי שכן.

avatar
דניאל (20:46 17.08.2017)

היי אפדר להכין
בתבנית מרובע או מלבנית
אין לי מאפיס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 17.08.2017)

היי דניאל,
מה המידות של התבנית המרובעת?

avatar
אתי (10:48 4.08.2017)

אפשר לוותר על התרד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 4.08.2017)

היי אתי,
יש מתכון לפשטידת בטטה ובצל.

avatar
אפי (21:44 23.05.2017)

היי, אפשר בלי גבינה צהובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 23.05.2017)

כן, אפשר.

avatar
אירית (15:35 10.05.2017)

הי, אני עושה המון מתכונים נהדרים שלך שנטרפים כאן. התינוקת שלי רגישה ועדיין לא אוכלת בצים ומוצרי חלב. רציתי לשאול על הפשטידה הזאת וגם אחרות , איך אני יכולה להפוך אותם לטבעוניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 10.05.2017)

היי אירית,
לגבי מוצרי חלב, אני ממליצה להכין פשטידות שהן פרווה או כאלה שאפשר להוריד בהן את מוצרי החלב ועדיין הן יהיה טעימות. מצרפת לינק- פשטידות פרווה.
לגבי ביצים, יש פשטידות שאפשר להמיר בהן את הביצים ויש כאלה שהתוצאה פחות מוצלחת כשעושים זאת. זה עניין של ניסוי וטעייה. בפשטידות אפשר לנסות להמיר את הביצים במחית תפו”א קרה (ביצה= חצי כוס מחית) או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית.

avatar
שרון (11:28 7.05.2017)

היוש! נראה קטלני. יש מצב להחליף הבצלים הרגילים לקישואים/כרישה? ואם כן, באיזה כמות? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 7.05.2017)

היי שרון,
לדעתי כרישה יותר מתאימה. בסביבות 3/4 כוס כרישה קצוצה, כולל החלק הלבן. אם יש אפשרות ממליצה לשלב בין בצל לכרישה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
טליה (11:39 23.03.2017)

הי
רציתי לשאול באיזה סוג של עלי תרד מדובר- יש מחוספסים ויש חלקים
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 23.03.2017)

העלים החלקים עדיפים.

avatar
טליה (18:53 23.03.2017)

תודה רבה על התשובה המהירה

avatar
מיכל (21:13 28.01.2017)

היי אפרת, הכנתי בסופש הזה: אורז עם פלפלים, לזניה חלבית, עוגת גבינה לוטוס, סלט עדשים ובטטה ואת הפשטידה למעלה והכל יצא מעולה!!!
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:15 28.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל ושבוע טוב 🙂

avatar
אור (21:33 14.12.2016)

האם המתכון מתאים גם לתבנית פשדיטה גדולה? אלומניום סטנדרטית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 14.12.2016)

היי אור,
אם הכוונה לתבנית מלבנית היא תהיה גדולה מידי.
הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 22 או לתבניות מאפינס.

avatar
eeri (20:52 8.12.2016)

הי,

האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
במידה וכן מהי הכמות הנדרשת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 8.12.2016)

כן, אפשר לשים 150 גרם תרד קפוא.

avatar
מאיה (12:49 13.11.2016)

היי,
אין לי גבינה לבנה או קוטג’ כרגע,
האם אפשר להשתמש במקום בשמנת חמוצה או ביוגורט?
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 13.11.2016)

היי מאיה,
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
תום (16:23 3.10.2016)

היי, האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
ותודה על מתכונים מעולים (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 3.10.2016)

כן, אפשר להקפיא.
שנה טובה 🙂

avatar
מרינה (09:47 2.10.2016)

היי, אני רוצה לעשות את הפשטידה בלי גבינות וגם בלי בטטה כי לא אוהבים אצלי בטטה ואני צריכה אותה לארוחה בשרית.יש בכל מקרה משהו שאני יכול להשתמש במקום כדי שהפשטידה לא תצא דחוסה ותהיה אורירית ?
ואם אין אז אשמח שתמליצי על מתכון לפשטידה שאפשר גם להכין בתבנית שקעים.
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 2.10.2016)

היי מרינה,
אם כך עדיף שתכיני פשטידה אחרת. אלה הפשטידות שניתן להכין גם בגרסת פרווה בתבנית מאפינס:
פשטידת בצל
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
פשטידת פטריות
פשטידת ברוקולי
פשטידת כרובית
שנה טובה 🙂

avatar
אביבית (09:38 31.08.2016)

אפשר להכין כמה ימים מראש? הם יישמרו טוב בקירור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 31.08.2016)

היי אביבית,
אם יש אפשרות עדיף להכין יום לפני ולשמור במקרר, כך הם יישארו טריים.

avatar
אירית (12:19 17.08.2016)

יופי של אתר אני מכינה המון מתכונים מעולים!!!
אפשר להכין את הפשטידה הזאת גם בלי גבינות? להחליף במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 17.08.2016)

תודה אורית 🙂
פשטידות תרד בדר”כ פחות טעימות בלי גבינות. יכול להיות שבמקרה הזה מאחר ויש גם בטטה במתכון אפשר יהיה לוותר על הגבינות אבל קחי בחשבון שהפשטידה תצא קצת יותר דחוסה כי הגבינה בעצם מוסיפה נפח ומעט אווריריות.

avatar
שימי (21:51 5.07.2016)

צריך ביצה קשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 5.07.2016)

היי שימי,
בתערובת עצמה יש להשתמש ב-2 ביצים רגילות (לא קשות).

avatar
ספיר ביג (14:10 11.06.2016)

היי,

אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית גדולה שתספיק לכמות גדולה יותר של אנשים. האם אפשר להכפיל את הכמויות וזה עדיין ייצלח וייצא טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:15 11.06.2016)

היי ספיר,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבניות מאפינס או 2 תבניות עגולות בקוטר 22 (פחות מומלץ בתבנית אחד ענקית מאחר והפשטידה עלולה לא להאפות כמו שצריך, בעיקר במרכז).
חג שמח 🙂

avatar
גלית (08:53 21.07.2017)

אפשר להשתמש ב2 תבניות של אינגליש קייק??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 21.07.2017)

היי גלית,
אם אלה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז יכול להיות שזה יספיק אפילו ל-3 תבניות אם תכפילי כמויות.

avatar
סאלי (09:08 11.06.2016)

10 דק זה בטוח לא אבל יצא ממש טעים. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 11.06.2016)

שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂

avatar
זוהר (00:37 7.06.2016)

אפשר בלי קמח? משהו במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:27 7.06.2016)

היי זוהר,
בלי קמח הפשטידה תהיה רכה מאוד ולא יציבה.
על איזה תחליף חשבת?

avatar
אורטל (22:50 25.05.2016)

היי יצא לי ממש טעים אבל הפשטידה בכלל לא תפחה והמרקם מאוד רך..כך זה צריך לצאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 25.05.2016)

היי אורטל,
נכון, הפשטידה כמעט ולא תופחת והמרקם שלה יחסית רך. כשהיא עדיין חמה (לאחר אפיה) היא מאוד רכה ולחה. לאחר שמניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר היא מתייצבת יותר.

avatar
טל (12:32 21.05.2016)

יצא ממש טעים כמו כל הדברים שאני מכינה מהאתר!
180 מעלות באיזה סוג של אפייה ? רגיל או טורבו?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 21.05.2016)

שמחה לשמוע טל 🙂
אפיה בתוכנית הרגילה (אגב בכל המתכונים הכוונה לתוכנית הרגילה אלא אם רשמתי במפורש טורבו).

avatar
ארקין נחמה (12:29 19.05.2016)

העם אפשר להחליף ברוקלי במקום תרד
המון תודה נחמה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:37 19.05.2016)

כן נחמה, נראה לי שברוקולי יכול להשתלב מצוין בפשטידה במקום התרד. אם זה ברוקולי טרי מומלץ לרכך אותו לפני במים רותחים במשך 7-10 דקות ולקצוץ אותו. אם זה ברוקולי משקית קפואה, רק להפשיר מעט ולקצוץ.
בהצלחה 🙂

avatar
אוהבת (11:11 19.05.2016)

הי,
יש מצב לעשות את זה בלי ביצים? לשים אבקת אפיה במקום?
לא מסוגלת לאכול ביצים….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 19.05.2016)

היי,
הביצים קושרות בין החומרים וגם מעניקות אווריריות לפשטידה. אני לא בטוחה איך הפשטידה תצא בלי ביצים בכלל.

avatar
טל (21:51 20.05.2016)

למה אבקת אפיה? פשוט תחפשי בגוגל תחליפי ביצה… יש הרבה אופציות אחרות…

avatar
אילנה. (15:31 17.05.2016)

שלום אפרת!
עוד מעט חג השבועות מתקרב.. רציתי לשאול אם יש לך מתכון כזה מיוחד שאפשר לעצב אותו בדמות ספר תורה (שבועות זה חג מתן תורתנו) שיהיה ככה טעים ומעניין לילדים.
תודה רבה! 🙂

avatar
אילנה. (15:32 17.05.2016)

וחלבי כמובן 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 17.05.2016)

היי אילנה,
אין לי מתכון כזה אבל אני יודעת שיש מתכוני עוגות חלביות מעוצבות כספר תורה. את יכולה לחפש רעיונות באינטרנט. תרשמי בגוגל “עוגת ספר תורה”.
אם תמצאי מתכון שמעניין אותך ותצטרכי עזרה או שמשהו לא יהיה ברור אשמח לעזור 🙂

לקריאת כל התגובות