זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-60 דקות
מס’ מנות: 10-12 מאפינס
סוג: חלבי
תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית שקעים
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
150 גרם עלי תרד קצוצים גס
בטטה בינונית מגורדת (כ-250 גרם)
2 ביצים
4 כפות גדושות קמח לבן/מלא
חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות קוטג’/ גבינה לבנה
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שהעלים מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מוסיפים את הבטטה המגורדת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהבטטה מעט מתרככת. סוחטים את התערובת מנוזלים, מעבירים לקערה ומניחים לתערובת מעט להתקרר.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.
-מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.
אם משתמשים בתבנית שקעים – אופים במשך 35-40 דקות.
אם משתמשים בתבנית עגולה 22 – אופים במשך 45-50 דקות.
*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור לטמפ’ החדר.
היי אפרת, האם את ממליצה להשתמש בקמח רב תכליתי? האם עדיף על קמח לבן רגיל?
במקרה הזה – זה לא משנה🙂
היי אפרת, יש לי חבילה של עלי תרד של סנפרוסט 800 גרם ואני רוצה להכין את כולה, הוצאתי מהבוקר להפשרה עוד לפני שידעתי מה אכין עם זה. יש לך מתכון ללביבות או מאפינס שיתאימו לכמות הזאת?
היי אורה,
יש את המתכון הזה- קציצות תירס ותרד או פשטידת תרד.
אפשר להכפיל כמויות או להכין כמה מתכונים.
הי
איך ניתן להכין את הפשטידה שתהיה פרווה?
היי
ניתן לוותר על הגבינות(:
תודה רבה אפרת! תמיד כיף להכנס לאתר ולמצוא מתכון לכל דבר 🙂
🩷
היי, אשמח לדעת לאיזו מידה את מתכוונת בכף גדושה? יש גדלים שונים של כפות… יש גם כפות מדידה.
היי
כל כף גדושה= כ12 גרם.
טורבו או קו עליון תחתון?
מומלץ קו עליון ותחתון.
אפרת ! כל מתכון שלך הוא הצלחה בטוחה ! הפשטידה הזו אינה יוצאת דופן ויצאה ואוווו 🤗
איזה כיף שיצא טעים ושאת נהנית ממתכונים!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
הי,
האם אפשר להחליף בקמח חומוס?
היי,
לא אמורה להיות בעיה להשתמש בקמח חומוס. המרקם עשוי מעט להשתנות.
אפרת הי, אני ממש מאושרת – יצא טעים במיוחד !!! הכנתי בתבנית שקעים וזה נראה מדהים ! תמיד רציתי לדעת להכין משהו בסגנון. זה כייף שהצליח וכולם ממש ממש אהבו . חוסל במהירות. השתמשתי במדליוני תרד כדי לחסוך עבודה ובמוצרלה במקום גבינה צהובה. אני ממש מודה לך מכל הלב !!! בזכותך אני ממש מגוונת במאכלים טעימים 🙂 שיהיה לך שבוע מוצלח ומלא חיוכים 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון! השינויים שעשית נשמעים מעולה, תודה על השיתוף❤
יצא טעים. לא בישלתי את הירקות, את התרד שמתי בבלנדר, השתמשתי רק בגבינה לבנה אם הייתי שמה גם גבנ’צ או סוג גבינה נוסף מאמינה שהיה משדרג את הטעם
נראה מעולה! תודה על השיתוף אביגיל🌺
הי אפרת, מתאים לשלב קצת קייל? תודה 🙂
היי,
אפשר, יש לקצוץ את הקייל ולטגן עם התרד.
בהצלחה😊
היי, כמה קלוריות המתכון?
האם אפשר להשתמש ברצח כוסמין מלא? האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים בולגרית למריחה 5 אחוז או קוביות בולגרית? תודה רבה מראש
סליחה הכוונה ל*קמח* כוסמין מלא, בתיקון שגיאות אוטומטי זה מתקן לזה ולא שמתי לב
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין אם כי המרקם מעט ישתנה.
כדי לחשב קלוריות תוכלי להיכנס לקישור למחשבון קלוריות: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/ ולבדוק לפי 100 גרם/ מנה, לבחירתך.
במקום גבינה צהובה תוכלי לשים כל גבינה קשה אחרת כמו פרמז’ן/מוצרלה. אם אין לך- את יכולה לוותר.
הבולגרית לא מחליפה את הגבינה הצהובה, תוכלי לפורר ולהוסיף בלי קשר קוביות בולגרית.
בהצלחה!
הי אפרת
איך את ממליצה לסחוט באופן הכי מהיר?
לסחוט בעזרת שתי הידיים 🙂
הכנתי אותה אתמול והיא ממש טעימה! תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה רבה לידור!
שמחה שנהנת♥
היי אפרת,
המתכון מעולה!
רציתי לשאול – עשיתי את הגרסה עם תבנית שקעים וכאשר הוצאתי את הפשטידות הן נדבקו לתבנית סיליקון. איך אפשר להימנע מזה?
היי אדוה,
שימנת את השקעים לפני?
הוצאת את הפשטידות לאחר שהן התקררו לגמרי או שהן עדיין היו קצת חמות?
פעם ראשונה שאני מכינה תרד. מתכון פשוט ומצויין. נכנס למועדפים. תודה.
מהמם 😍
תודה דורית
היי אפרת תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
האם אפשר להחליף את הבטטה בגזר?
אני חושבת שכן. בגזר גדול או 2 גזרים בינוניים.
תודה רבה:)
הכנתי עם 2 גזרים בינוניים ויצא מאוד טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, ראשית תודה על מתכונים מהירים וטעימים:)
האם אפשר להשתמש גם בגבעות של הסלק/ רק בעלים? ואם כן איך לחתוך?
תודה רבה ושבת שלום
רק בעלים. לחתוך גס עם סכין.
שבת שלום 🌺
האם אפשר להשתמש במדליוני תרד ?
באותה כמות?
כן, באותה כמות.
קחי רק בחשבון שלעתים תרד קפוא גורם לטעם לוואי (נתקלתי בזה כמה פעמים והיה לי חשוב לציין).
האם צריך להפשיר מדליוני תרד?
אפשר להפשיר כמה דקות.
יש לך אתר מדהים!
יש אפשרות להחליף את עלי התרד בעלי מנגולד?
אני חושבת שכן.
הי
האם נוסה עם מנגולד?
תודה
היי
ניתן לשים מנגולד(:
האתר שלך מעולה, עושה בו שימוש רב. האם אוכל לוותר על הגבינות? תודה
היי מלכה,
פשטידות תרד בדר”כ פחות טעימות בלי גבינות. אני ממליצה לפחות לשים 3 כפות גבינה לבנה או קוטג’ אחרת הפשטידה תצא קצת דחוסה.
היי! אפשר במקום תרד לשים עשבי תיבול? כוסברה למשל? אם כן האם חייב אותה כמות? תודה!
היי ליבי,
ממליצה להכין כבר את הפשטידה הזאת- פשטידת בטטה ובצל. היא עם פטרוזיליה. אם אין לך שימי כוסברה.
הי אפרת,
האם ניתן להקפיא את הפשטידות אחרי ההכנה?
לא אמורה להיות בעיה.
היי, אוהבת מאד את האתר שלך, אין לי משקל אשמח לדעת כמה עלי תרד לשים בכוס?
כ-3 כוסות דחוסות (*הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית).
היי אפרת צהריים טובים.
זו לא פעם ראשונה שאני משתמשת במתכון שלך
פשוט עלי והצליחי!!!
לגבי המתכון הנ”ל יצא סופר טעים המרתי את הגבינה/ קטוג’ לבולגרית מעודנת 5% יצא טעים להפליא….
פחדתי נורא לפניי, הפשטידה לא תפחה… אמורה?? שמתי 1/2 כפית א. אפייה כמו במתכון אולי זה לא מספיק??
ובכל זאת יצא טעים להפליא:))
תודה על עוד מתכון מוצלח.
במבה טעיתי?
היי מזל,
הפשטידה לא אמורה לתפוח.
דווקא הקוטג’/גבינה לבנה מוסיפים לפשטידה אווריריות מסוימת, לכן פעם הבאה כדאי לך לשים גם גבינה לבנה וגם בולגרית 🙂
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים.
שלום, האם ניתן להקפיא את הפשטידה ולחמם בערב חג?
תודה
אפשר להקפיא.
כדאי יש להעביר להפשרה במקרר כ-8 שעות לפני ואז לחמם לפני ההגשה.
היי אפרת
לאיזה קמח את ממליצה להמיר את הקמח הלבן ?
קמח מצה או קמח תפו״א
תודה וחג שמח
אני חושבת שכדאי לשלב ולשים 2 כפות קמח מצה ו2 כפות קמח תפו”א.
חג שמח 🌺
פשוט מעולה!! אימצנו כפשטידת הבית לעיתים קרובות. איזה כך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא ממש טעים. תודה!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
האתר מדהים! שאלה לגבי הקוטג’… אפשר לוותר עליה?
היי,
כדאי לשים משהו אחר במקום כמו גבינה לבנה, שמנת חמוצה או יוגורט. זה תורם למרקם.
היי אפרת, גיליתי את האתר שלך לא מזמן ומאז אני חוזרת אליו שוב ושוב. יש אפשרות להכין את המתכון הזה ללא גלוטן? קמח תפוחי אדמה או תגמיש, או רעיון אחר?
סליחה, נכתב שוב בטעות
היי אפרת, לאחרונה גיליתי את האתר שלך ובכל פעם אני נהנית מהמתכונים שלך מחדש. לגבי המתכון הזה – האם יצליח להערכתך עם תגמיש במקום קמח רגיל? הבת שלי אובחנה לאחרונה עם צליאק ואני מבלה הרבה במטבח בעריכת ניסיונות
היי עינת,
לא ניסיתי את הקמח הזה בפשטידות אבל לפי מה ששמעתי זה אמור לעבוד טוב.
פשטידה נפלאה אהובה על כל המשפחה.הוספתי אותה לספר המתכונים שלי!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אילנה.
שלום רציתי לשאול אם אפשר לשלב בפשטידה פטריות וקישואים במקום תרד?
או משהו אחר במקום התרד?
תודה רבה
היי חני,
אפשר לשים סלסלת פטריות במקום התרד. את הפטריות מומלץ לקצוץ ולטגן עם הבטטה.
הכנתי אותה אמש ויצאה טעימההההההההההה מאד .תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירי ויום מקסים
היי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
אם אני עושה היום את הפשטידה – האם היא תהיה טובה למחר? אם כן להשאיר מחוץ למקרר או בתוך המקרר (אותה שאלה גם לגבי הפשטידה של הקישואים וגזר)
תודה מראש
היי אמבר,
אפשר להכין את שתי הפשטידות יום לפני ולשמור במקרר עטוף היטב.
יום מקסים 🙂
יצא לי מאד טעים. השתמשתי בקמח תופח מלא, ביצה אחת ובמקום ביצה נוספת בחצי כוס פירה, כפי שהיצעת. במקום גבינה צהובה השתמשתי בגבינה בולגרית. מומלץ!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורה.
לא צריך לשנות כלום,יצא ממש טעים!
תודה על המתכון ובכלל על האתר שלך שבזכותך יוצאים לי מטעמים מעולים!!!
תודה יפית!
יום מקסים 🙂
הי אפרת, אפשר להחליף את עלי התרד בקייל? תודה!
אני חושבת שכן. קחי רק בחשבון שלקייל יש טעם שונה מתרד.
היי,
אם אופים בתבנית 22 מקרטון של ניקול, כמה זמן אמור להיות זמן האפייה?
תודה.
למען הדיוק – תבנית 22.5 ס”מ.
בסביבות 45 דקות.
תודה!
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה קצת מלוחה מדי למרות שעשיתי בדיוק לפי המתכון.
ההערכה שלי היא שאולי הכמויות שהיו כתובות לכפות (למשל הכף של המלח) היא לכף מרק רגילה ולא כף מדידה (אני השתמשתי בכפות מדידה בשביל הכמויות שהיו בכפות). האם זה כך?
היי לי,
כל הכמויות הן בכפות וכפיות רגילות של מטבח.
ראי תמונה לדוג’ של כוס(240 מ”ל) וכפית שאני משתמשת בהם בכל המתכונים.
תודה.
אני השתמשתי בכפות מדידה ויצא לי מעט מלוח.
האם הכוונה הייתה לשימוש בכפיות וכפות רגילות, למשל בכפית השטוחה של המלח?
אשמח לתשובה על מנת להצליח יותר בפעם הבאה מכיוון שחוץ מזה הפשטידה הייתה מוצלחת מאוד.
ערב טוב
דבר ראשון אתר נהדר!!
יש לי בבית רק קמח תופח..
איך אפשר להתאים למתכון?
להוריד ביצה ואבקת אפייה?
היי מעין,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה (ביצים יש להשאיר).
שבוע טוב 🙂
הי אפרת,
מאוהבת באתר שלך וממליצה עליו לכולם 🙂
האם אפשר להוסיף למתכון גבינה בולגרית?
תודה ציפי 🙂
אפשר בהחלט. עד רבע כוס בולגרית מפוררת.
הי,
אפשר להשתמש ביוגורט במקום גבינה/ קוטג’?
תודה
נראה לי שכן.
היי אפדר להכין
בתבנית מרובע או מלבנית
אין לי מאפיס
היי דניאל,
מה המידות של התבנית המרובעת?
אפשר לוותר על התרד?
היי אתי,
יש מתכון לפשטידת בטטה ובצל.
היי, אפשר בלי גבינה צהובה?
כן, אפשר.
הי, אני עושה המון מתכונים נהדרים שלך שנטרפים כאן. התינוקת שלי רגישה ועדיין לא אוכלת בצים ומוצרי חלב. רציתי לשאול על הפשטידה הזאת וגם אחרות , איך אני יכולה להפוך אותם לטבעוניות?
היי אירית,
לגבי מוצרי חלב, אני ממליצה להכין פשטידות שהן פרווה או כאלה שאפשר להוריד בהן את מוצרי החלב ועדיין הן יהיה טעימות. מצרפת לינק- פשטידות פרווה.
לגבי ביצים, יש פשטידות שאפשר להמיר בהן את הביצים ויש כאלה שהתוצאה פחות מוצלחת כשעושים זאת. זה עניין של ניסוי וטעייה. בפשטידות אפשר לנסות להמיר את הביצים במחית תפו”א קרה (ביצה= חצי כוס מחית) או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית.
היוש! נראה קטלני. יש מצב להחליף הבצלים הרגילים לקישואים/כרישה? ואם כן, באיזה כמות? תודה 🙂
היי שרון,
לדעתי כרישה יותר מתאימה. בסביבות 3/4 כוס כרישה קצוצה, כולל החלק הלבן. אם יש אפשרות ממליצה לשלב בין בצל לכרישה.
שבוע נפלא 🙂
הי
רציתי לשאול באיזה סוג של עלי תרד מדובר- יש מחוספסים ויש חלקים
תודה רבה
העלים החלקים עדיפים.
תודה רבה על התשובה המהירה
היי אפרת, הכנתי בסופש הזה: אורז עם פלפלים, לזניה חלבית, עוגת גבינה לוטוס, סלט עדשים ובטטה ואת הפשטידה למעלה והכל יצא מעולה!!!
תודה רבה רבה
שמחה לשמוע!
תודה מיכל ושבוע טוב 🙂
האם המתכון מתאים גם לתבנית פשדיטה גדולה? אלומניום סטנדרטית
היי אור,
אם הכוונה לתבנית מלבנית היא תהיה גדולה מידי.
הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 22 או לתבניות מאפינס.
הי,
האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
במידה וכן מהי הכמות הנדרשת?
כן, אפשר לשים 150 גרם תרד קפוא.
היי,
אין לי גבינה לבנה או קוטג’ כרגע,
האם אפשר להשתמש במקום בשמנת חמוצה או ביוגורט?
תודה:)
היי מאיה,
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה.
שבוע נפלא 🙂
היי, האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
ותודה על מתכונים מעולים (:
כן, אפשר להקפיא.
שנה טובה 🙂
היי, אני רוצה לעשות את הפשטידה בלי גבינות וגם בלי בטטה כי לא אוהבים אצלי בטטה ואני צריכה אותה לארוחה בשרית.יש בכל מקרה משהו שאני יכול להשתמש במקום כדי שהפשטידה לא תצא דחוסה ותהיה אורירית ?
ואם אין אז אשמח שתמליצי על מתכון לפשטידה שאפשר גם להכין בתבנית שקעים.
תודה רבה מראש
היי מרינה,
אם כך עדיף שתכיני פשטידה אחרת. אלה הפשטידות שניתן להכין גם בגרסת פרווה בתבנית מאפינס:
פשטידת בצל
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
פשטידת פטריות
פשטידת ברוקולי
פשטידת כרובית
שנה טובה 🙂
אפשר להכין כמה ימים מראש? הם יישמרו טוב בקירור?
היי אביבית,
אם יש אפשרות עדיף להכין יום לפני ולשמור במקרר, כך הם יישארו טריים.
יופי של אתר אני מכינה המון מתכונים מעולים!!!
אפשר להכין את הפשטידה הזאת גם בלי גבינות? להחליף במשהו אחר?
תודה אורית 🙂
פשטידות תרד בדר”כ פחות טעימות בלי גבינות. יכול להיות שבמקרה הזה מאחר ויש גם בטטה במתכון אפשר יהיה לוותר על הגבינות אבל קחי בחשבון שהפשטידה תצא קצת יותר דחוסה כי הגבינה בעצם מוסיפה נפח ומעט אווריריות.
צריך ביצה קשה?
היי שימי,
בתערובת עצמה יש להשתמש ב-2 ביצים רגילות (לא קשות).
היי,
אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית גדולה שתספיק לכמות גדולה יותר של אנשים. האם אפשר להכפיל את הכמויות וזה עדיין ייצלח וייצא טעים?
היי ספיר,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבניות מאפינס או 2 תבניות עגולות בקוטר 22 (פחות מומלץ בתבנית אחד ענקית מאחר והפשטידה עלולה לא להאפות כמו שצריך, בעיקר במרכז).
חג שמח 🙂
אפשר להשתמש ב2 תבניות של אינגליש קייק??
היי גלית,
אם אלה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז יכול להיות שזה יספיק אפילו ל-3 תבניות אם תכפילי כמויות.
10 דק זה בטוח לא אבל יצא ממש טעים. תודה!
שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
אפשר בלי קמח? משהו במקום?
היי זוהר,
בלי קמח הפשטידה תהיה רכה מאוד ולא יציבה.
על איזה תחליף חשבת?
היי יצא לי ממש טעים אבל הפשטידה בכלל לא תפחה והמרקם מאוד רך..כך זה צריך לצאת?
היי אורטל,
נכון, הפשטידה כמעט ולא תופחת והמרקם שלה יחסית רך. כשהיא עדיין חמה (לאחר אפיה) היא מאוד רכה ולחה. לאחר שמניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר היא מתייצבת יותר.
יצא ממש טעים כמו כל הדברים שאני מכינה מהאתר!
180 מעלות באיזה סוג של אפייה ? רגיל או טורבו?
תודה
שמחה לשמוע טל 🙂
אפיה בתוכנית הרגילה (אגב בכל המתכונים הכוונה לתוכנית הרגילה אלא אם רשמתי במפורש טורבו).
העם אפשר להחליף ברוקלי במקום תרד
המון תודה נחמה
כן נחמה, נראה לי שברוקולי יכול להשתלב מצוין בפשטידה במקום התרד. אם זה ברוקולי טרי מומלץ לרכך אותו לפני במים רותחים במשך 7-10 דקות ולקצוץ אותו. אם זה ברוקולי משקית קפואה, רק להפשיר מעט ולקצוץ.
בהצלחה 🙂
הי,
יש מצב לעשות את זה בלי ביצים? לשים אבקת אפיה במקום?
לא מסוגלת לאכול ביצים….
היי,
הביצים קושרות בין החומרים וגם מעניקות אווריריות לפשטידה. אני לא בטוחה איך הפשטידה תצא בלי ביצים בכלל.
למה אבקת אפיה? פשוט תחפשי בגוגל תחליפי ביצה… יש הרבה אופציות אחרות…
שלום אפרת!
עוד מעט חג השבועות מתקרב.. רציתי לשאול אם יש לך מתכון כזה מיוחד שאפשר לעצב אותו בדמות ספר תורה (שבועות זה חג מתן תורתנו) שיהיה ככה טעים ומעניין לילדים.
תודה רבה! 🙂
וחלבי כמובן 😉
היי אילנה,
אין לי מתכון כזה אבל אני יודעת שיש מתכוני עוגות חלביות מעוצבות כספר תורה. את יכולה לחפש רעיונות באינטרנט. תרשמי בגוגל “עוגת ספר תורה”.
אם תמצאי מתכון שמעניין אותך ותצטרכי עזרה או שמשהו לא יהיה ברור אשמח לעזור 🙂