זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: בשרי
600 גרם פרגיות חתוכות ל 4X4 ס”מ
כף גדושה קורנפלור או קמח רגיל
3 שיני שום פרוסות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות דבש
חצי כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן + הירוק)
-מערבבים את הפרגיות עם כף קורנפלור/קמח. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מוסיפים כף שמן ומטגנים את פרוסות השום כדקה (אש בינונית – יש לוודא שהשום לא נשרף). מוסיפים למחבת רוטב סויה, צ’ילי מתוק ודבש ומערבבים במשך כדקה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהפרגיות מוכנות למאכל (יש לערבב מידי פעם). מוסיפים בצל ירוק, מערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- פסטה עם פרגיות
תקשיבי המתכון הזה הכי מושלם ישששש
האמת שאני לפעמים מתבאסת מתכונים אבל המתכון שלך מדויק ומושלם!!! תודה ענקית
שמחה לשמוע:)
תודה עדי❤️
אמאלה אחד המתכונייים!! יצא לי נדיר
הוספתי קצת חריייף וחתיכות גמבה וחוסלל יצא ממש כמו בקניונים!!
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן
שלום,
האם אפשר להוסיף גם שעועית ירוקה לתבשיל? ואם כן באיזה אופן?
תודה
כן אפשר.
מדובר בשעועית ירוקה טריה/קפואה/משימורים?
שעועית ירוקה קפואה
תוסיפי את השעועית אחרי השום ותטגני כ-5 דקות ואז תוסיפי את הרוטב והפרגיות.
ממש תודה!
אעדכן איך יצא בהמשך
סופש נעים
יצא אליפות!!!
תודה רבה אפרת
❤️❤️
יצא מושלם!! טעים מאודד🤤🤤🤤
נראה מעולה!
תודה דבורה🙂
תודה רבה על מתכונים מעולים!! אפשר לשים סלרי קצוץ במקום בצל ירוק?
היי דר
אני חושבת שהטעם של הסלרי פחות מתאים, למרות שזה עניין של טעם:)
אפשר פשוט לוותר ולא לשים עלים.
תודה רבה על התשובה המהירה
שלום אפרת, השבת את מככבת על שולחננו. אני רוצה להכין עם פרגיות מתובלות שהקפאתי (הילדים לא אהבו את הרוטב אז שטפתי, קצצתי והכנסתי למקפיא) האם לדלג על שלב הקורנפלור? הרוטב פשוט נשמע מעולה והייתי רוצה לדעת איך לשלב
היי עינב,
את יכולה לשים קורנפלור, אין עם זה בעיה.
שבת שלום🙂
היי אפרת , שבוע טוב !
חייבת להודות לך , השבת אירחנו , וכל המתכונים היו מהאתר שלך , כל האורחים ממש נהנו !!! , תודה ענק , הפרגיות יצאו פשוט מעדן !
גמר חתימה טובה
איזה כיף שנהניתם מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, האם זמן הבישול משתנה אם עושה עם פילה עוף במקום פרגית? האם כדאי לא לבשל ממש עד סוף אם זה עוד צריך להתחמם על הפלטה יום אחרי?
היי איריס,
פילה עוף מצריך פחות זמן בישול. 4-5 דקות במקום 10 דקות שרשום במתכון.
אם את מחממת על הפלטה אז אפילו מספיק 2-3 דקות (אחרי שטיגנת בהתחלה דקה- דקה וחצי מכל צד).
שבת שלום🙂
יצא ממש טעים 😋
מתכון פשוט ומעולה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
מה ההבדל בין מכשיר הנינג’ה סמארט ליד והנינג’ה גריל?
יש לי את הגריל. מה צריך לעשות שונה?
היי,
בנינג’ה סמארט גריל יש יותר תכניות.
אפשר להכין בנינג’ה גריל במצב גריל למשך כ-12 דקות (6 דקות מכל צד).
פשוט מתכון מעולה וגורף מחמאות! רוצה להכין למחר בפעם המי יודע כמה ומגלה שאין בארון קורנפלור אבל כן קמח טמפורה .. זה בסדר?
איזה כיף שאהבת את המתכון!
גם קמח טמפורה מתאים.
איזה אורז מתאים להגיש ולערבב עם הפרגיות??
היי,
אפשר להגיש עם אורז לבן או אורז עם עשבי תיבול.
יצא מדהים!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
כיף להכנס לאתר שלך
מבחר גדול כ”כ
מתכונים מוצלחים והכל מוסבר ומונגש
הכנתי חזה עוף על בסיס המתכון נראה טובבב
אלופה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף והפרגון🌷
מתכון מנצח! גם בן ה3.5 זלל !
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
היי,
אפשר(:
שאלה: אין לי דבש כרגע וגם לא סילאן, במה עוד אפשר להחליף?
סירופ מייפל
אני רוצה להכין לחג האם זה טוב בהקפאה?
היי,
אפשר להקפיא(:
תודה רבה על המתכון!! אשמח ממש לתגובתך המהירה❤️
האם אפשר במקום בצל ירוק להוסיף עשבי תיבול כצו כוסברה קצוצה ופטרוזיליה? אין לי בצל ירוק ומחפשת איזה ירוק להוסיף ☺️
היי,
אין בעיה להוסיף כל עלי תבלין שאוהבים(:
היי אפרת, אין על האתר שלך! האם אני יכולה לעשות את המתכון הזה עם חזה עוף? ואם כן, מחזה עוף שלם מחוךק לרצועות?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
ניתן להכין עם חזה עוף חתוך לרצועות🙂
לצד מה כדאי להגיש את הפרגיות?
היי,
אפשר להגיש עם אורז לבן או בורגול וכמעט כל תוספת שאוהבים.
שבוע טוב אפרת, המכונים שלך מדהימים, קלים ומגוונים! לפני כחצי שנה נחשפתי לאתר שלך ואני מכינה מהם לא מעט. סליחה שלא כתבתי עד עכשיו. תודה על נדיבות הלב שלך.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון, זה לא מובן מאליו🌺
הי אפרת אם אני רוצה להכין את זה לשבת. כדאי לשים בצל ירוק ? כלומר זה יעבור טוב בפלטה..? או לשים נניח לפני ההגשה? תודה רבה אני נהנית מאוד מהאתר והמתכונים הנפלאים שלך.
היי,
אם אוהבים אצלכם בצל ירוק אפשר להוסיף, אין בעיה לחמם על הפלטה.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
צהריים טובים, אם הוצאתי את הפרגיות ב 12:10 וב 16:00 אני מחזירה למקפיא? שלא פתחתי את האריזה כי הם פשוט לא הפשירו מלמטה ורק כלפי מעלה הם קצת הפשירו האם זה בסדר?
היי,
ממה שידוע לי, לא מומלץ מבחינה בריאותית להחזיר להקפאה עוף ששהה יותר משעתיים מחוץ למקפיא (או מקרר).
ממליצה לך להשתמש בעוף ולאחר ההכנה תוכלי להקפיא אם תרצי.
היי אפרת, אני אוהבת את המתכונים שלך הם אליפות ותמיד מצליחים!! וואת עושה רושם של אדם מאוד חיובי ומקסים ! בהצלחה !
תודה על הפרגון שרון(: שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין מראש ?
בישול בחמישי בערב ולאכול בשישי /שבת ?
היי,
כן, אפשר.
היי, אין לי סויה, מה אפשר לשים במקום? תודה רבה
היי,
אפשר לוותר על הסויה או להוסיף כף רוטב טריאקי.
תודה רבה! הולכת לנסות:)
אפרת, הפלאת לעשות!
עשיתי עם חזה.
לא נשאר פרור.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
שלום אפרת!
אני רוצה להוסיף קוביות בטטה
האם להוסיף בהתחלה או לקראת הסוף?
היי שושי,
אפשר להוסיף קוביות בטטה יחד עם השום ולטגן כמה דקות לפני הוספת יתר המרכיבים.
תודה!
אני ממש נהנת מהאתר שלך
מתכונים קלים, טעימים ומוצלחים!
שמחה לשמוע❤
אני רוצה להכין עכשיו ואני רואה שאין לי רוטב סויה
אפשרי בלי או שזה הכרחי ממש?
לא הכרחי, אפשר לשים כף סילאן+ כף מים במקום הסויה.
לקראת סיום הבישול הוספתי קוביות חצילים שקליתי בתנור.
יצא טעים מאוד!!!
תוספת מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח😊
ממש טעים וקל להכנה תודה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
מתכון מעולה וקל להכנה הכנו כבר כמה פעמים ויוצא מושלם
נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף ליה❤
מתכון מעולה!!! תודה רבה!!
שמחה שאהבת❤
היי אפשר במקום הדבש סילאן טבעי
היי אורנה,
אפשר(:
יצא תותח!!!
לא שמתי בצל ירוק.
הכנתי במחבת פסים ושמתי גם חתיכות בטטה .
מעולה!!!!!!
איזה כיף! תודה על השיתוף יעל😊
יצא טיללל
שמחה לשמוע! נראה מעולה😊
האם ניתן בתנור במקום במחבת
היי,
אפשר לאפות על 190 מעלות כ-10-15 דקות. במקרה כזה אין צורך להוסיף לפרגיות את הקמח/קורנפלור.
שלום
אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף?
תודה על המתכונים, הכנתי לאחרונה כמה מנות שלך, ויצא נהדר!
אפשר, תחתכי את החזה לקוביות די קטנות.
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים😊
תודה על התשובה המהירה.
אין לי רוטב צ’ילי, אבל יש לי צ’ילי מתוק כתבלין (כמו גרגירים) אפשרי לשים במקום?
אפשר, וכדאי להוסיף במקום הרוטב עוד כף רוטב סויה.
הריח בבית מגרה במיוחד, והמנה נראית מקסים!
תודה גדולה!!!
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום😊
תודה רבה, אפרת על עוד מתכון מצוין ובמיוחד תודה על ההסבר המפורט ל”חסרי רקע”. בן זוגי בקש תוספת וגם אמר תודה, וזה לו מובן מאיליו😋
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון אירה❤
יצא מאוד טעים.
במקום רוטב סויה שמתי סילאן והוספתי דבש. הגשתי עם אורז ואפונה. ארוחת צהרים מושלמת!!!
תודה רבה!!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
הכנתי והרוטב הפך ממש לכמו דבק כזה שנדבק בשיניים.. מה לא עשיתי טוב?
היי,
זה יכול להיות בגלל הוספת דבש או צ’ילי בכמות גדולה יותר, או בגלל בישול יתר. יכול להיות שזה מה שקרה?
היי אפרת, אין לי בצל ירוק… זה קריטי??
היי רויטל,
אם אין זה בסדר להשמיט:)
תודה על התשובה המהירה 😊
בטעות שמתי סילאן במקום דבש. כמה פוגם בטעם המקורי? כדאי להוסיף בכל זאת גם דבש?
היי נוי,
אין בעיה אם שמת סילאן במקום דבש:)
המתכון טעים וקל להכנה
שמחה שאהבת😊
הי אפרת,
יש לי מה שנקרא “סטייק פרגית”.
האם מתאים למתכון הזה? צריך לשנות משהו באופן ההכנה?
היי גלית,
סטייק פרגית פשוט דק יותר… את יכולה להשתמש בו בלי לשנות מהמתכון:)
שימי לב שיתכן וזמן הבישול יתקצר מעט בגלל עובי החתיכות😊
זה מתאים למתכון הזה.
הכנתי את זה גם עם סטייק פרגית ויצא מעדן!!!!
תודה לשתיכן!
מתכון מטורף! יוצא מעדן וקל מאוד להכין, לא נשאר הרבה, הרוב חוסל מיד!
תודה אפרת
שמחה לשמוע! תודה חני😊
מוצלח ביותר.
נראה מעולה! 😍
המתכון מעולה 😋, כרגיל באתר 🙂
יש לי שאלה – מדוע בחלק מהמתכונים יש לערבב את העוף עם קמח לפני הטיגון ובחלק מהמתכונים ישר מטגנים?
היי אור,
הקמח תורם לרכות ולמעטפת עדינה שסופגת יותר טוב את הרוטב.
כמובן שאפשר להכין גם בלי 🙂
האם כדאי תמיד לעשות זאת, גם אם לא מופיע במתכון?
אם הפרגיות מבושלות ברוטב אז מומלץ.
ממליצה לנסות פעם אחת ולטעום 🙂
תודה
בשמחה😀
שבוע טוב אפרת, באיזה מחבת כדאי להשתמש? האם אפשר גם בסיר?
תודה רבה!!
שבוע טוב🌺
מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (למשל פחות מומלץ נירוסטה).
אפשר להכין גם בסיר, רצוי סיר רחב.
היי! הכנתי עם טופו ויצא מצויןןןן! (לא הוספתי את הבצל הירוק בגלל העדפה אישית:)
נראה מעולה 🙂
תודה ענבל
וואי, עשית לי מה זה חשק לטופו! תמיד הייתי אוכלת בג’ פניקה. בא לי לנסות להכין.. איפה קונים והאם זה כבר בא חתוך לקוביות?
אפרת יקרה – אולי את יודעת?..
בוקר טוב גליה,
בפעם אחרונה שקניתי טופו זה היה בשופרסל במחלקת green אבל אני חושבת שהיום אפשר למצוא טופו בכל רשת מזון גדולה.
הטופו מגיע כחתיכה אחת ואת חותכת לקוביות.
יום נעים 🌺
הי אפרת, האתר שלך מקסים,, ברור ומזמין…
אני ממש נהנת לקבל מכאן רעיונות(אף פעם לא נצמדת למתכונים לכל אחת יש טאצ’ משלה).
כלפעם אני מתפעלת מחדש מהענווה והסבלנות שלך, איך את עונה על כל שאלה ולפעמים כמה פעמים על אותה השאלה,,,
תבורכי והמשיכי❤
תודה רבה רויטל יקרה 💖
לא צריך להוסיף מלח?
אפשר להוסיף לפי הטעם.
אין צורך לשים מלח בכלל??
ניתן להוסיף לפי הטעם האישי.
אפשר להמיר את הבצל ירוק בבצל רגיל?או יש משהו אחר?
היי חגית, פחות מומלץ.
הטעם של הבצל הירוק מאוד מוסיף אבל אפשר להכין גם בלי.
היי,
אפשר גם לעשות עם חזה עוף?
היי רבקה, כמובן!
שלום רב אפרת באיזה שלב שמים בצל ירוק? תודה
היי מיטל,
כדקה לפני סיום הבישול. הוספתי באופן ההכנה 🙂
שלום אפרת!
מה אפשר לשים במקום צ’ילי מתוק?
תודה!
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק ולהוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה.
תודה!👌