זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
רכיבים
600 גרם פרגיות חתוכות ל 4X4 ס"מ
כף גדושה קורנפלור או קמח רגיל
3 שיני שום פרוסות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות דבש
חצי כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן + הירוק)
אופן ההכנה
-מערבבים את הפרגיות עם כף קורנפלור/קמח. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מוסיפים כף שמן ומטגנים את פרוסות השום כדקה (אש בינונית – יש לוודא שהשום לא נשרף). מוסיפים למחבת רוטב סויה, צ'ילי מתוק ודבש ומערבבים במשך כדקה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהפרגיות מוכנות למאכל (יש לערבב מידי פעם). מוסיפים בצל ירוק, מערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.
- שוקיים בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- סלמון בתנור בג'ינג'ר ודבש |
- עוף עם אננס בתנור |
- שיפודי הודו בתנור
תגובות
המתכון טעים וקל להכנה
שמחה שאהבת😊
הי אפרת,
יש לי מה שנקרא "סטייק פרגית".
האם מתאים למתכון הזה? צריך לשנות משהו באופן ההכנה?
היי גלית,
סטייק פרגית פשוט דק יותר… את יכולה להשתמש בו בלי לשנות מהמתכון:)
שימי לב שיתכן וזמן הבישול יתקצר מעט בגלל עובי החתיכות😊
זה מתאים למתכון הזה.
הכנתי את זה גם עם סטייק פרגית ויצא מעדן!!!!
תודה לשתיכן!
מתכון מטורף! יוצא מעדן וקל מאוד להכין, לא נשאר הרבה, הרוב חוסל מיד!
תודה אפרת
שמחה לשמוע! תודה חני😊
מוצלח ביותר.
נראה מעולה! 😍
המתכון מעולה 😋, כרגיל באתר 🙂
יש לי שאלה – מדוע בחלק מהמתכונים יש לערבב את העוף עם קמח לפני הטיגון ובחלק מהמתכונים ישר מטגנים?
היי אור,
הקמח תורם לרכות ולמעטפת עדינה שסופגת יותר טוב את הרוטב.
כמובן שאפשר להכין גם בלי 🙂
האם כדאי תמיד לעשות זאת, גם אם לא מופיע במתכון?
אם הפרגיות מבושלות ברוטב אז מומלץ.
ממליצה לנסות פעם אחת ולטעום 🙂
תודה
בשמחה😀
שבוע טוב אפרת, באיזה מחבת כדאי להשתמש? האם אפשר גם בסיר?
תודה רבה!!
שבוע טוב🌺
מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (למשל פחות מומלץ נירוסטה).
אפשר להכין גם בסיר, רצוי סיר רחב.
היי! הכנתי עם טופו ויצא מצויןןןן! (לא הוספתי את הבצל הירוק בגלל העדפה אישית:)
נראה מעולה 🙂
תודה ענבל
וואי, עשית לי מה זה חשק לטופו! תמיד הייתי אוכלת בג' פניקה. בא לי לנסות להכין.. איפה קונים והאם זה כבר בא חתוך לקוביות?
אפרת יקרה – אולי את יודעת?..
בוקר טוב גליה,
בפעם אחרונה שקניתי טופו זה היה בשופרסל במחלקת green אבל אני חושבת שהיום אפשר למצוא טופו בכל רשת מזון גדולה.
הטופו מגיע כחתיכה אחת ואת חותכת לקוביות.
יום נעים 🌺
הי אפרת, האתר שלך מקסים,, ברור ומזמין…
אני ממש נהנת לקבל מכאן רעיונות(אף פעם לא נצמדת למתכונים לכל אחת יש טאצ' משלה).
כלפעם אני מתפעלת מחדש מהענווה והסבלנות שלך, איך את עונה על כל שאלה ולפעמים כמה פעמים על אותה השאלה,,,
תבורכי והמשיכי❤
תודה רבה רויטל יקרה 💖
לא צריך להוסיף מלח?
אפשר להוסיף לפי הטעם.
אין צורך לשים מלח בכלל??
ניתן להוסיף לפי הטעם האישי.
אפשר להמיר את הבצל ירוק בבצל רגיל?או יש משהו אחר?
היי חגית, פחות מומלץ.
הטעם של הבצל הירוק מאוד מוסיף אבל אפשר להכין גם בלי.
היי,
אפשר גם לעשות עם חזה עוף?
היי רבקה, כמובן!
שלום רב אפרת באיזה שלב שמים בצל ירוק? תודה
היי מיטל,
כדקה לפני סיום הבישול. הוספתי באופן ההכנה 🙂
שלום אפרת!
מה אפשר לשים במקום צ'ילי מתוק?
תודה!
אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק ולהוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה.
תודה!👌