שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

מס’ מנות: 20 פנקייקים

סוג: חלבי

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות (25 ג’) סוכר

שקית סוכר וניל (10 ג’)

כוס וחצי (360 מ”ל) חלב

2 כפות שמן

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח

למילוי: ריבה מהסוג שאוהבים

אופן הכנה:

-מערבבים בעזרת מטרפה את חומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת בלילה חלקה.

-משמנים מחבת רחבה בכף שמן  (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק) וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת כף (בכמות של כף מלאה). מוסיפים במרכז חצי כפית ריבה ומעל יוצקים כחצי כף מהבלילה (הבלילה אמורה לכסות את הריבה).

-מכסים את המחבת ומשאירים במשך 2-3 דקות, עד שהתחתית נעשית יציבה (אש בינונית). הופכים צד, מכסים את המחבת ומשאירים במשך כ-2 דקות נוספות.

פנקייק במילוי ריבה פנקייק במילוי ריבה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שעועית ירוקה עם בטטה
חטיפי בצק מטוגנים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (23:35 1.09.2021)

תודה אפרת!
שדרג לי ממש ארוחת ערב.
אני הכנתי עם ריבת חלב, ויצא מעדן!

מתכונים ב-10 דקות (00:05 2.09.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף יעל❤

טליה (17:47 22.05.2021)

חייב לשים ריבה או שאפשר משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (20:18 22.05.2021)

מניחה שאפשר כל ממרח שאוהבים:)

מיכלוש😘 (20:25 7.03.2021)

תודה רבה על עוד מתכון מנצח!
אגב, הבלילה ששמתי מעל הריבה לא כיסתה אותה, יש מה לעשות להבא?

מתכונים ב-10 דקות (21:07 7.03.2021)

היי,
כנראה היית צריכה לשים קצת יותר מהבלילה:)

רחלי (18:17 9.03.2021)

היי, גם לי קרתה אותה בעיה, ולא נראה לי שזה קשור לכמות כי הבלילה פשוט נשפכה לצדדים.

מתכונים ב-10 דקות (18:36 9.03.2021)

היי רחלי,
יכול להיות שהבלילה הייתה נוזלית מדי ולכן זה קרה. את יכולה לנסות בפעם הבאה להפחית קצת מכמות החלב.

עינת (10:59 23.12.2020)

היי אפרת
בסופר כבר לא נתקלת בצנצנות שרשום ריבה
מה הכי קרוב לזה מעדן פרי (בצנצנת הכוונה ) או משהו אחר ?
תודה מראש על המענה ואיזה טעם הכי מומלץ לילדים קטנים לדעתך?
והמשך יום טוב.

מתכונים ב-10 דקות (11:24 23.12.2020)

מעדן פרי או קונפיטורה פרי זה ריבה 🙂
הילדים אוהבים בד”כ את הטעם הסטנדרטי של ענבים/פטל 🙂
יום נפלא ❤️

בניהו (18:56 16.07.2020)

אפשר לשים שוקולד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 16.07.2020)

כן.

גליוש (12:32 22.06.2020)

יצא טעים ממש !
אפילו בעלי המפונק אמר שזה טעים ..
אין כמוך אפרת !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:28 22.06.2020)

שמחה לשמוע ❤️

נחמה (14:48 16.03.2020)

האם אפשר לשים מים במקום חלב?
או חלב סויה?
אני רוצה לעשות את זה פרוה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:24 16.03.2020)

אפשר לשים חצי כוס מיץ תפוזים + כוס מים.

אלישבע (19:38 30.12.2019)

שלום אפרת,
רציתי לשאול מה הכמות המשוערת של המתכון
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 30.12.2019)

זה יוצא כ-20 פנקייקים קטנים.

יערית (10:10 27.12.2019)

שלום אפרת
אני מכינה את הפנקייק ללא גלוטן שלך והוא יוצא הכי טוב מכל המתכונים שניסיתי! רציתי לשאול אם אני יכולה להכין אותו ולמלות אותו בריבה כמו במתכון הזה?
תודה חג שמח ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 27.12.2019)

לדעתי כן.
חג שמח ושבת שלום 🙂

ח (16:50 24.12.2019)

יש אפשרות לשם תחליף לסוכר וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 24.12.2019)

במקום סוכר וניל אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר וכפית תמצית וניל.
אם אין לך תמצית וניל אפשר להכין בלי.

ליבי (15:29 24.12.2019)

שלום האם אפשר להכין במחבת של פנקייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 24.12.2019)

כן אפשר.

אדל (09:00 23.12.2019)

את מדהימה!
והעשייה שלך שליחות.לא פחות.
עשיתי בבית ונהניתי מאד יכולתי לתת למשפחה מראה וריח של סופגניה גם כשאני חוזרת מהעבודה אחרי השקיעה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 23.12.2019)

שמחה לשמוע!
תודה אדל וחנוכה שמח 💖

ישראלה (23:13 22.12.2019)

דבר ראשון תודה! הילדים משוגעים על האוכל שאני מכינה.
אפשר אם קמח רגיל? כמה א.אפיה להוסיף?

תודה! את נהדרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:58 23.12.2019)

כן, אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.
חנוכה שמח 💖

שרי (21:50 22.12.2019)

היי אפרת,
אפשר לטגן בחמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:56 23.12.2019)

כן.

אני (16:53 22.12.2019)

אפשר למלא בריבת חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.12.2019)

כן.

יבגניה (09:49 22.12.2019)

שלום אפרת.
מה אפשר לשים במקום חלב? אני רוצה להכין אותם פרווה.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 22.12.2019)

אפשר לשים כוס וחצי חלב סויה או חצי כוס מיץ תפוזים + כוס מים.

גליה (11:24 21.12.2019)

היי. אשמח לשקול להכין את זה לחנוכה במקום סופגניות, הרבה יותר בריא וטעים. זה נראה פשוט מעולה, אמאל׳ה, אני לא יכולה איתך אפרת!!! חוץ מזה שהילדים שלי נורא אוהבים את זה אז זה בטוח יתחסל מהר… תודה רבה!!!!!!!!!! רק עוד דבר אחד: יש לך באתר מתכון לפנקייק עם גרסה יותר בריאה? כמו למשל נגיד, קמח כוסמין במקום קמח תופח, דבש במקום סוכר…?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 21.12.2019)

היי גליה,
את יכולה להכין את המתכון הזה עם קמח כוסמין לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה.
אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא יותר מוצלח (מניסיון הילדים אוהבים יותר קמח כוסמין לבן).
במקום סוכר שימי דבש ותפחיתי 3 כפות חלב מהכמות במתכון.
חג חנוכה שמח 💖

ציפי (13:12 20.12.2019)

2 כפות השמן נכנסים לבלילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 20.12.2019)

כן.

לאה (11:11 19.12.2019)

האם אפשר להכין עם קמח מלא או כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 19.12.2019)

עדיף קמח כוסמין.

תמר (18:38 18.12.2019)

היי,
האם אפשר להכין את הפנקייקים עם מילוי שוקולד? (לשים קוביית שוקולד במקום ריבה)
אשמח לתשובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 18.12.2019)

כן. אפשר גם לשים ממרח שוקולד.

ענת (13:47 17.12.2019)

רק מוודאת
את השמן שמים על מחבת קרה ואז מחממים, אין צורך לחמם מחבת ריקה?
נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:49 17.12.2019)

כן.

יניב (00:35 17.12.2019)

חושב אם להכין נגלה אחת או שתיים – חובה לאכול אותם ישר או שאפשר לשמור יום או יומיים? אולי בניילון נצמד ואז לחמם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 17.12.2019)

הכי טעים כשמכינים סמוך להגשה.

הילה (20:51 16.12.2019)

תודה על המתכון

שתי שאלות:

1. האם להגיש ישר או צריך לחכות ולתת להם זמן?

2. בין סיבוב לסיבוב צריך לשמן את המחבת? אם עם כן בכמה שמן? לנגב את שאריות השמן הקודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 17.12.2019)

1. אפשר להגיש אחרי 5-7 דקות.
2. כן. אם זו מחבת רחבה אז יש לשים כף שמן. אין צורך לנגב.

שרה (18:45 16.12.2019)

נראה מוצלח!
מסיבת החנוכה שלנו הולכת להיות עם מיטב המתכונים שלך,
אתר מושלם
יש בו ממש הכל
תודה לך על הכל ועל הסבלנות שפשוט מדהימה אותי בכל פעם מחדש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 16.12.2019)

תודה שרה 💖

לימור (15:24 16.12.2019)

תודה רבה על הוידאו מאוד עוזר!

רציתי לשאול האם זה משהו שצריך לאכול ישר או אפשר לשמור? אם אפשר אז איך,איפה ולכמה זמן? ואחר כך איך מחממים (אם בכלל) לפני ההגשה

כמו כן בחיי היום יום אני לא קונה ריבה ולכן אשמח להכוונה לגבי המותג שבו את השתמשת ובאיזה טעם? יש הבדל בין ריבה לקונפיטורה?

בנוסף האם יש לחמם את המחבת לפני השמן? אם כן כמה זמן? ואשמח להכוונה לגבי כמה זמן בערך מחממים את השמן לפני יציקת הבלילה

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 17.12.2019)

עדיף לאכול סמוך להכנה.
אני משתמשת במעדן תות שדה 100% פרי.
יש לחמם את המחבת עם כף שמן במשך כדקה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.