זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 20 פנקייקים
סוג: חלבי
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות (25 ג’) סוכר
שקית סוכר וניל (10 ג’)
כוס וחצי (360 מ”ל) חלב
2 כפות שמן
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
למילוי: ריבה מהסוג שאוהבים
אופן הכנה:
-מערבבים בעזרת מטרפה את חומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת בלילה חלקה.
-משמנים מחבת רחבה בכף שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק) וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת כף (בכמות של כף מלאה). מוסיפים במרכז חצי כפית ריבה ומעל יוצקים כחצי כף מהבלילה (הבלילה אמורה לכסות את הריבה).
-מכסים את המחבת ומשאירים במשך 2-3 דקות, עד שהתחתית נעשית יציבה (אש בינונית). הופכים צד, מכסים את המחבת ומשאירים במשך כ-2 דקות נוספות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
אם אני שמה קמח רגיל כמה אבקת אפיה ?תודה
היי,
יש לשים 2 כפיות אבקת אפייה.
אפשר לשים משהו אחר מביצים? תודה
ואפשר להכין גם בלי ריבה?
היי,
תכיני את המתכון הזה לפנקייק בננה שהוא ללא ריבה ויש בו גרסה טבעונית.
היי אפרת, מה שלומך?
קודם חייבת להגיד לך תודה רבה על האתר המופלא הזה, הציל אותי רבות במטבח!
רציתי לשאול לגבי הכמויות במתכון, אם אני רוצה להכין רק חצי מהכמות, מבחינת הכמויות במצרכים כמה בדיוק צריך להוריד/ להוסיף?
תודה רבה!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
כדי להכין מחצית מהכמות יש להקטין פי 2 את כל הכמויות:
ביצה אחת, כף סוכר, חצי שקית סוכר וניל, 3/4 כוס חלב, כף שמן, כוס קמח וריבה.
היי אפרת, במה אני יכולה להחליף את החלב? אם בכלל?
הבן שלי אלרגי לחלבי אז אני לא יכולה להשתמש בחלב
היי שירה,
אפשר לשים חצי כוס מיץ תפוזים + כוס מים, או חלב סויה.
תודה אפרת!
שדרג לי ממש ארוחת ערב.
אני הכנתי עם ריבת חלב, ויצא מעדן!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף יעל❤
חייב לשים ריבה או שאפשר משהו אחר?
מניחה שאפשר כל ממרח שאוהבים:)
תודה רבה על עוד מתכון מנצח!
אגב, הבלילה ששמתי מעל הריבה לא כיסתה אותה, יש מה לעשות להבא?
היי,
כנראה היית צריכה לשים קצת יותר מהבלילה:)
היי, גם לי קרתה אותה בעיה, ולא נראה לי שזה קשור לכמות כי הבלילה פשוט נשפכה לצדדים.
היי רחלי,
יכול להיות שהבלילה הייתה נוזלית מדי ולכן זה קרה. את יכולה לנסות בפעם הבאה להפחית קצת מכמות החלב.
אולי שמת יותר מידי ריבה
היי אפרת
בסופר כבר לא נתקלת בצנצנות שרשום ריבה
מה הכי קרוב לזה מעדן פרי (בצנצנת הכוונה ) או משהו אחר ?
תודה מראש על המענה ואיזה טעם הכי מומלץ לילדים קטנים לדעתך?
והמשך יום טוב.
מעדן פרי או קונפיטורה פרי זה ריבה 🙂
הילדים אוהבים בד”כ את הטעם הסטנדרטי של ענבים/פטל 🙂
יום נפלא ❤️
אפשר לשים שוקולד
כן.
יצא טעים ממש !
אפילו בעלי המפונק אמר שזה טעים ..
אין כמוך אפרת !
שמחה לשמוע ❤️
האם אפשר לשים מים במקום חלב?
או חלב סויה?
אני רוצה לעשות את זה פרוה
אפשר לשים חצי כוס מיץ תפוזים + כוס מים.
שלום אפרת,
רציתי לשאול מה הכמות המשוערת של המתכון
תודה רבה
זה יוצא כ-20 פנקייקים קטנים.
שלום אפרת
אני מכינה את הפנקייק ללא גלוטן שלך והוא יוצא הכי טוב מכל המתכונים שניסיתי! רציתי לשאול אם אני יכולה להכין אותו ולמלות אותו בריבה כמו במתכון הזה?
תודה חג שמח ושבת שלום
לדעתי כן.
חג שמח ושבת שלום 🙂
יש אפשרות לשם תחליף לסוכר וניל?
במקום סוכר וניל אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר וכפית תמצית וניל.
אם אין לך תמצית וניל אפשר להכין בלי.
שלום האם אפשר להכין במחבת של פנקייק?
כן אפשר.
את מדהימה!
והעשייה שלך שליחות.לא פחות.
עשיתי בבית ונהניתי מאד יכולתי לתת למשפחה מראה וריח של סופגניה גם כשאני חוזרת מהעבודה אחרי השקיעה..
שמחה לשמוע!
תודה אדל וחנוכה שמח 💖
דבר ראשון תודה! הילדים משוגעים על האוכל שאני מכינה.
אפשר אם קמח רגיל? כמה א.אפיה להוסיף?
תודה! את נהדרת
כן, אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.
חנוכה שמח 💖
היי אפרת,
אפשר לטגן בחמאה?
כן.
אפשר למלא בריבת חלב?
כן.
שלום אפרת.
מה אפשר לשים במקום חלב? אני רוצה להכין אותם פרווה.
תודה רבה.
אפשר לשים כוס וחצי חלב סויה או חצי כוס מיץ תפוזים + כוס מים.
היי. אשמח לשקול להכין את זה לחנוכה במקום סופגניות, הרבה יותר בריא וטעים. זה נראה פשוט מעולה, אמאל׳ה, אני לא יכולה איתך אפרת!!! חוץ מזה שהילדים שלי נורא אוהבים את זה אז זה בטוח יתחסל מהר… תודה רבה!!!!!!!!!! רק עוד דבר אחד: יש לך באתר מתכון לפנקייק עם גרסה יותר בריאה? כמו למשל נגיד, קמח כוסמין במקום קמח תופח, דבש במקום סוכר…?
היי גליה,
את יכולה להכין את המתכון הזה עם קמח כוסמין לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה.
אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא יותר מוצלח (מניסיון הילדים אוהבים יותר קמח כוסמין לבן).
במקום סוכר שימי דבש ותפחיתי 3 כפות חלב מהכמות במתכון.
חג חנוכה שמח 💖
2 כפות השמן נכנסים לבלילה?
כן.
האם אפשר להכין עם קמח מלא או כוסמין?
עדיף קמח כוסמין.
היי,
האם אפשר להכין את הפנקייקים עם מילוי שוקולד? (לשים קוביית שוקולד במקום ריבה)
אשמח לתשובה.
כן. אפשר גם לשים ממרח שוקולד.
רק מוודאת
את השמן שמים על מחבת קרה ואז מחממים, אין צורך לחמם מחבת ריקה?
נכון?
כן.
חושב אם להכין נגלה אחת או שתיים – חובה לאכול אותם ישר או שאפשר לשמור יום או יומיים? אולי בניילון נצמד ואז לחמם?
הכי טעים כשמכינים סמוך להגשה.
תודה על המתכון
שתי שאלות:
1. האם להגיש ישר או צריך לחכות ולתת להם זמן?
2. בין סיבוב לסיבוב צריך לשמן את המחבת? אם עם כן בכמה שמן? לנגב את שאריות השמן הקודם?
1. אפשר להגיש אחרי 5-7 דקות.
2. כן. אם זו מחבת רחבה אז יש לשים כף שמן. אין צורך לנגב.
נראה מוצלח!
מסיבת החנוכה שלנו הולכת להיות עם מיטב המתכונים שלך,
אתר מושלם
יש בו ממש הכל
תודה לך על הכל ועל הסבלנות שפשוט מדהימה אותי בכל פעם מחדש
תודה שרה 💖
תודה רבה על הוידאו מאוד עוזר!
רציתי לשאול האם זה משהו שצריך לאכול ישר או אפשר לשמור? אם אפשר אז איך,איפה ולכמה זמן? ואחר כך איך מחממים (אם בכלל) לפני ההגשה
כמו כן בחיי היום יום אני לא קונה ריבה ולכן אשמח להכוונה לגבי המותג שבו את השתמשת ובאיזה טעם? יש הבדל בין ריבה לקונפיטורה?
בנוסף האם יש לחמם את המחבת לפני השמן? אם כן כמה זמן? ואשמח להכוונה לגבי כמה זמן בערך מחממים את השמן לפני יציקת הבלילה
תודה
עדיף לאכול סמוך להכנה.
אני משתמשת במעדן תות שדה 100% פרי.
יש לחמם את המחבת עם כף שמן במשך כדקה.