זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
500 מ"ל קרם קוקוס (2 כוסות + 2 כפות) *השתמשתי בקרם קוקוס "אמפאווה"
7 גרם ג'לטין (2 כפיות שטוחות) *טבעונים – ראו הערה בתחתית המתכון
4 כפות מים קרים
2 כפות סוכר
2 כפות דבש (ניתן להמיר בסירופ מייפל או סוכר)
כפית תמצית וניל
לקישוט: דבש (או מייפל), אגוזים טחונים או ביסקוויטים מפוררים.
אופן ההכנה
-מערבבים בקערית מים וג'לטין ומניחים בצד ל-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה למין ג'לי שקוף.
-מחממים סיר קטן עם קרם קוקוס, סוכר, דבש ותמצית וניל. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה (כשהתערובת מתחילה לבעבע), מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
-לאחר שתערובת הג'לטין הסמיכה, מכניסים למיקרוגל וממיסים במשך 12 שניות. מוסיפים לשמנת ומערבבים היטב.
-מסננים את התערובת ומוזגים לכלים אישיים.
-מכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות, עד שהתערובת מסמיכה.
-לפני ההגשה- הופכים בזהירות לצלחת, מזליפים מעל דבש ומפזרים אגוזים טחונים או פירורי ביסקוויטים.
טיפים והערות
*למתיקות מעודנת יותר – אפשר להפחית מכמות הדבש והסוכר לכף אחת מכל סוג.
*לטבעונים – במקום הג'לטין ניתן לשים כפית אבקת אגר אגר (תחליף צמחי לג'לטין). מחממים בסיר רבע כוס מים עם כפית אבקת אגר אגר. מוסיפים קרם קוקוס, סוכר וכו' וממשיכים כרגיל.
- פאי פקאן |
- סופגניות ללא גלוטן |
- חטיפי יוגורט קפואים |
- ריבועי שוקולד לבן וקוקוס |
- גלידת בננה ושוקולד |
- גלידת שוקו וניל
תגובות
יצא מאאללףף!! ועוד פרווה 🙂
ממש מושלם בכמה דקות.
ובמקום להתחיל לחשב הוספתי חצי כוס חלב קוקוס כמו שהצעת לי.
תודה רבה!!
מעולה מילי!
שמחה לקרוא שאת אהבת
יום מקסים♥
הקרם קוקוס 400 מל\' . אפשר להוסיף חלב קוקוס במקום להתחיל לחשב ?
היי מילי,
תוכלי להוסיף חצי כוס חלב קוקוס לקרם.
בהצלחה♥
תודה על המענה המהיר !! מקווה שיצא טעים. נעדכן 🙂
אפרת, למה צריך לסנן?
כי לפעמים נוצרים גושים קטנים מהג'לטין.
תודה וגמר חתימה טובה.
פעם ראשונה שאני מכינה פנקוטה ויצא טעים טעים!! תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה שיר 🙂
אפרת, יש לי שמורים של 400 מ"ל. פשוט להכפיל ב 0.8?
כן.
היי אפרת,
הקרם קוקוס שהשתמשת בו יש אותו בשופרסל? תודה
כן.
היי אפרת,
הכנתי לראש השנה ויצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות ושנה טובה
אפרת, פעם ראשונה שאני נתקל ב "קרם קוקוס". ראיתי שיש כל מיני סוגים רובם עם חמרים מלאכותיים למיניהם (מתחלבים ומייצבים) וגם לא 100% קוקוס. נתקלתי רק באחד שהוא 100% טבעי. אפשר להשתמש בו? השמוש באחרים משנה את המרקם?
כן אפשר.
האים ניתן לשים חלב קוקוס שקדים במקום קרם קוקוס?
אני חושבת שכן אבל עם קרם קוקוס המרקם ייצא קרמי ועשיר יותר.