זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
500 מ”ל קרם קוקוס (2 כוסות + 2 כפות) *השתמשתי בקרם קוקוס “אמפאווה”
7 גרם ג’לטין (2 כפיות שטוחות) *טבעונים – ראו הערה בתחתית המתכון
4 כפות מים קרים
2 כפות סוכר
2 כפות דבש (ניתן להמיר בסירופ מייפל או סוכר)
כפית תמצית וניל
לקישוט: דבש (או מייפל), אגוזים טחונים או ביסקוויטים מפוררים.
-מערבבים בקערית מים וג’לטין ומניחים בצד ל-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה למין ג’לי שקוף.
-מחממים סיר קטן עם קרם קוקוס, סוכר, דבש ותמצית וניל. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה (כשהתערובת מתחילה לבעבע), מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
-לאחר שתערובת הג’לטין הסמיכה, מכניסים למיקרוגל וממיסים במשך 12 שניות. מוסיפים לשמנת ומערבבים היטב.
-מסננים את התערובת ומוזגים לכלים אישיים.
-מכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות, עד שהתערובת מסמיכה.
-לפני ההגשה- הופכים בזהירות לצלחת, מזליפים מעל דבש ומפזרים אגוזים טחונים או פירורי ביסקוויטים.
*למתיקות מעודנת יותר – אפשר להפחית מכמות הדבש והסוכר לכף אחת מכל סוג.
*לטבעונים – במקום הג’לטין ניתן לשים כפית אבקת אגר אגר (תחליף צמחי לג’לטין). מחממים בסיר רבע כוס מים עם כפית אבקת אגר אגר. מוסיפים קרם קוקוס, סוכר וכו’ וממשיכים כרגיל.
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן
הי אפרת, ואם אני רוצה להכין את זה בתבנית עוגה ולחלק לצלחות אישיות בעת ההגשה- מה הכמויות שאני צריכה להכין כדי להכין את הפנקוטה כמו עוגה? תודה רבה
היי
ניתן להכפיל כמויות פי 1.5 או פי 2 בהתאם לכמות שתרצי ולהכין בכלי עגול בינוני.
עם אני רוצה לעשות חלבי אפשר כמויות ומה שמים לחלבי
היי,
לגרסה חלבית יש להחליף את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה.
הי, אפשר במקום הקרם קוקוס לשים קצפת צמחית?
היי,
כן, אפשר.
שלום אפרת
התחלתי להכין פתחתי את הקופסאת שימורים והקרם היה סמיך מה זה אומר?אולי זה מקולקל?זה פעם ראשונה שאני משתמשת בקרם קוקוס אז אני לא יודעת איך הוא אמור להראות
היי הודיה,
לקרם קוקוס יש 2 מרכיבים מעורבבים- שומן ונוזל הקוקוס.
לכן, קורה הרבה פעמים שהחלק המוצק צף למעלה והנוזל למטה וזה בסדר גמור(:
אין לי מיקרוגל, יש עוד דרך להעמיס את הג’לטין?
תודה
היי נעמי,
פחות מומלץ, אבל אפשר להוסיף את הג’לטין ללא חימום לתערובת לאחר שמורידים אותה מהגז ולערבב היטב עד להמסה.
אפשר להכין יום לפני מראש?
היי אדר,
אפשר:)
יצא מאאללףף!! ועוד פרווה 🙂
ממש מושלם בכמה דקות.
ובמקום להתחיל לחשב הוספתי חצי כוס חלב קוקוס כמו שהצעת לי.
תודה רבה!!
מעולה מילי!
שמחה לקרוא שאת אהבת
יום מקסים♥
הקרם קוקוס 400 מל\’ . אפשר להוסיף חלב קוקוס במקום להתחיל לחשב ?
היי מילי,
תוכלי להוסיף חצי כוס חלב קוקוס לקרם.
בהצלחה♥
תודה על המענה המהיר !! מקווה שיצא טעים. נעדכן 🙂
אפרת, למה צריך לסנן?
כי לפעמים נוצרים גושים קטנים מהג’לטין.
תודה וגמר חתימה טובה.
פעם ראשונה שאני מכינה פנקוטה ויצא טעים טעים!! תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה שיר 🙂
אפרת, יש לי שמורים של 400 מ”ל. פשוט להכפיל ב 0.8?
כן.
היי אפרת,
הקרם קוקוס שהשתמשת בו יש אותו בשופרסל? תודה
כן.
היי אפרת,
הכנתי לראש השנה ויצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות ושנה טובה
אפרת, פעם ראשונה שאני נתקל ב “קרם קוקוס”. ראיתי שיש כל מיני סוגים רובם עם חמרים מלאכותיים למיניהם (מתחלבים ומייצבים) וגם לא 100% קוקוס. נתקלתי רק באחד שהוא 100% טבעי. אפשר להשתמש בו? השמוש באחרים משנה את המרקם?
כן אפשר.
האים ניתן לשים חלב קוקוס שקדים במקום קרם קוקוס?
אני חושבת שכן אבל עם קרם קוקוס המרקם ייצא קרמי ועשיר יותר.