זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
רכיבים
3-4 פיתות חצויות
בצל בינוני קצוץ דק
400 גרם חזה עוף קצוץ לקוביות קטנטנות
תיבול: כף שמן זית, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, שליש כפית תבלין גריל עוף (לא חובה), חצי כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת
אופן ההכנה
-מתבלים את קוביות חזה העוף בכף שמן זית, כורכום, כמון, פפריקה, מלח, פלפל שחור, גריל עוף ותבלין פטרוזיליה/כוסברה.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב, במשך 5-6 דקות, עד שמשנה את צבעו ומתבשל. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
-ממלאים כל חצי פיתה בתערובת חזה העוף. מומלץ לזלף מעל טחינה ולהגיש עם סלט ירקות קצוץ.
ראו גם
- פילה עוף במחבת |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- פנקייקס טחינה |
- שייק תות בננה |
- סלט שעועית ובצל
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תודה רבה! ארוחה קבועה בבית שלנו ואנחנו אוהבים מאד. (מוסיפים גם סלט בפיתה) בשורות טובות
שמחה לשמוע❤️
שנה טובה ובשורות טובות
הי אפשר להקפיא? תודה!
כן אפשר:)
היי, ממש קל וטעים. תודה
האם לטגן על להבה גבוהה 5 דקות או להבה בינונית? האם מספיק 5 דקות עד שזה מוכן?
תודה רבה
היי
לטגן על להבה בינונית כ5 דקות. אם את רואה שצריך עוד דקה תבשלי עוד(:
המתכון פשוט הגיע בזמן ארוחה טעימה ומזינה בלי לטרוח…
אפרת, את אלופה…..
אלפי תודות
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון🌺
וואו נישמע טעים בא לי אבל אני בצום!
שמחה שהמתכון מצא חן בעינייך(:
תוכלי להכין עכשיו ולחמם בסיום הצום.
ב 5 דק החזה עוף יהיה מוכן?
כן, 5-6 דקות מספיקות. כמובן שאפשר גם יותר אם אוהבים שהעוף שחום יותר.
אפרת הי, הכפלתי את הכמות פי 3, הוספתי גמבה ואכלנו בטורטייה 🙂 יצא ממש טעים ! תודה רבה על עוד מתכון מוצלח. חג שמח 🙂
רעיון מעולה, שמחה שאהבתם❤ חג שמח!
תודה על המתכון! הורדתי חצי מכמות המלח – ויצא מושלם!!!
שמחה שאהבת:)
רציתי להודות על המתכון הנפלא הזה. חזה עוף בפיתה הפך למנת הדגל שלנו וכולם טורפים את המנה הזאת.
שמחה שאהבתם! תודה ענת🌷
שלום אפרת, מה שלומך?
אנחנו מאוד אוהבים את המתכונים שלך, ואת המתכון הזה במיוחד.
שאלה: האם יכול להתאים לשלב כאן חצי כמות חזה עוף וחצי כמות “נתחי חזה הודו” שאקצוץ קטן?
פשוט צריכה להכין כמות כפולה אז חשבתי לשלב.
אבל אם לא מתאים, אכין הכל מעוף. במקרה כזה, שמח להמלצה מה יתאים להכין מההודו.
תודה רבה
נילי
כן, מתאים 🙂
תודה רבה, הכנתי באמת משילוב של שניהם. טעים מאוד, וכולם אכלו ונהנו.. אבל חייבת לומר שמעוף בלבד טעים יותר בעיני
תודה על תשובתך
שלום אפרת זה עוד פעם אני(בן ה-13)דבר ראשון תודה רבה לך המתכונים קלים וטעימים
האם אפשר להוסיף חסה?
לפיתה? בטח 🙂
היי אפרת, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, אבל אנחנו כרגע בשיפוץ במטבח והילדים מנשנשים כל היום. אשמח למתכונים פשוטים בלי הרבה כלים ובלגן.
היי טליה,
יש לך מתכונים מעולים בקטגוריית ארוחה בסיר אחד
בלי הרבה כלים ובלאגן 🙂
בהצלחה ❤️
מה אפשר לשים במקום פטרוזיליה וכמון
אם אין לך תכיני בלי.
הכנתי ויצא מוווווווווווושלם מה אפשר לשים עוד בפיתה?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף חומוס, טחינה, סלט ירקות, צ’יפס.
על איזה גובה אש מבשלים את העוף?
אש בינונית.