זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-37 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ק”ג פילה דג אמנון שטוף ומושרה כחצי שעה לפני במיץ מלימון טרי ומלח(*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)
1/4 כוס שמן זית
1 גזר פרוס לעיגולים
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
10 שיני שום קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)
3 עגבניות גדולות מגורדות
3 כפות מלאות רסק עגבניות
1 פלפל חריף צ’ילי קצוץ
1 כוס מים רותחים
חצי חבילת כוסברה קצוצה
תיבול: כפית סוכר, כפית מלאה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית כמון, 1/3 כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מוסיפים גזר, גמבה, שום ומערבבים כ-2 דקות.
-מוסיפים פלפל חריף, עגבניות מגורדות, רסק עגבניות, גרגירי חומוס, מים רותחים ומתבלים. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
-מוסיפים את הדג ומכסים אותו ברוטב. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות (אם הנתחים דקים) עד 30 דקות (אם הנתחים עבים).
*5 דקות לפני סיום הבישול, מפזרים את הכוסברה הקצוצה מעל הדג וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
שלום אפרת.
ברצוני לשאול האם כל מתכוני הדגים הקפואים מתאימים גם למרלוזה? ואם לא אילו מתכונים מתאימים למרלוזה?
כן מתאים
הי
תודה על מתכונים מדהימים!
האם צריך להניח את הדגים בשכבה אחת או שניתן לשים גם חלק אחד על השני (אין לי סיר/ מחבת גדולה)
אם אין ברירה אפשר גם אחד על השני.
היי אפרת, הכנתי ויצא פשוט מעדןןןן!!!
תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים כ”כ להכנה
ממליצה לכל מי שרק אפשר על האתר הזה….
תודה שושי יקרה❤️
אנחנו אשכנזים שאוכלים רק גפילטע פיש, אבל ראיתי את התמונה והייתי חייב…
הכנתי חצי כמות וכאב לי הלב על הרוטב אז שמרתי למחרת ושמתי שוב פילטים וקצת מהתיבול ויצא שוב מדהים.
1. האם ניתן להקפיא את הרוטב לשימוש חוזר?
2. מקווה שאני לא מביך את עצמי… אפשר לשים בתבנית 6-7 פילטים ולהשתמש ברוטב פעם שלישית או שזה לא יצא טוב? הרוטב כה משובח שחבל לי לשפוך אותו…
היי יוסי,
1. כן בטח, אפשר להקפיא.
2. אני חושבת שכן.
שבת שלום
היי אפרת
1 ק”ג פילה דג אמנון שטוף ומושרה כחצי שעה לפני במיץ מלימון טרי ומלח
אפשרי יום קודם -כמובן חצי שעה להשרות -לשטוף ולשים במקרר -ורק למחרת להתחיל את הבישול? וכמה זה קילו דג אמנון?תודה
היי ענת,
האמת שלא צריך לשטוף את הדג מהלימון והמלח, זה מוסיף לו טעם.
אם תשאירי את הדג עם הלימון והמלח במשך יממה הוא סוג של יתבשל ולכן כדאי לעשות את זה באותו יום או שאם את משרה יום לפני אז כן כדאי לשטוף.
זה יוצא 4-5 פילטים. תלוי בגודל של הנתחים.
תודה רבה מתכון מעולה!!!
שמחה שיצא טעים:)
היי האם אפשר לחתוך לחצי את הדג אמנון ליפני שמתחילים את הבישול או להשאיר אותו שלם(הכוונה לחתוך לאורך)
לא בטוחה שהבנתי.
יש לך פילטים של אמנון ואת רצה לחתוך לחתיכות קטנות יותר לאורך?
או שיש לך נתח שלם של אמנון?
פשות לחצות אותו לחצי לאורך
אז אפשר לפני הבישול.
הכנתי עם דג טונה (ההבדל בזמן בישול מופחת יותר) ויצא מושלם!!
תודה רבה על המתכונים המעולים!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת המתכון נראה מצוין
רציצי לשאול- אני רוצה שיהיה יותר רוטב
אז חשבתי להכפיל את המים העגבניות רסק העגבניות והתבלינים.
שאלתי היא- האם צריך להכפיל גם את כמות השמן לחצי כוס?
או שאין צורך?
תודה!
היי
את יכולה לשים בין שליש לחצי כוס(:
דג שלמותתתתת
אין כמוך!
ישתבח שמו, ללקק את האצבעות😄
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
הפשרתי דג קפוא היום בצהריים,
עד מתי אוכל להחזיקו במקרר?
האם חובה להכינו מחר או שיש אפשרות להשאירו יומיים במקרר ולהכין בחמישי?
היי
לא מומלץ להשהות דג יותר מלילה במקרר.
אפרת, תודה רבה על עוד מתכון טעים!!!
הכנתי את הרוטב במחבת ואז שפכתי על הדגים והכנסתי לתנור. יצא מצוין!!
אגב, אני הכי אוהבת אצלך שאת רושמת כמה מלח 🙂 ולא צריך לטעום כל שנייה אם חסר..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על המתכונים הטעימים
אם אני לא אוהבת עגבניות מרוסקות מה אפשר לשים במקום?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
את מתכוונת לרסק עגבניות? ניתן לוותר עליו למרות שהוא מוסיף.
אפ אין לי לימון … לוותר ? או שיצא טעים גם בלי
הלימון חשוב מאד כי הוא מנטרל ריח וטעם לוואי מהדג.
תודה על המענה המהיר. אפשר להחליף אותו? בחומץ אולי ?
כן, אפשר.
אימלה אפרת המתכון נדיר הדגים רכים, והרוטב סמיך, אין דברים כאלו..
תודה גדולה ושבת שלום!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום,
אני רוצה להכין את הדג לשבת ואין לי רסק עגבניות במה אפשר להחליף אותו?
תודה רבה!! ושבת שלום!!
היי,
אם יש לך מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות בשימורים את יכולה להשתמש בהם במקום רסק.
אם לא- אפשר להוסיף עוד עגבנייה-שתיים מגורדות, אבל הרוטב יצא קצת יותר בהיר ודליל.
שלום אפרת,
המתכונים שלך טובים אחד אחד… תודה.
משום מה לאחרונה כשאני מנסה להדפיס מתכונים, הוא מביא רק את העמוד הראשון, וברב המתכונים יש עוד עמוד, נראה שזו תקלה. אשמח לבדיקתך. תודה.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
ניסיתי להדפיס עכשיו ולא ראיתי שום בעיה.
את מנסה להדפיס לקובץ PDF או למדפסת? את מסמנת להדפיס גם את התגובות והתמונות?
ניסתי את כל האפשרויות, עם תמונות, ובלי. ישירות למדפסת, וPDF. זה יוצא רק עמוד אחד, בלי ההוראות, רק הרכיבים. מצרפת תמונה של העמוד שהוא נותן לי, עם המתכון החלקי…
אני מקווה שאני רואה נכון (כי אצלי התמונות שמצרפים מופיעות בקטן ומטושטש), אבל לפי מה שאני רואה יש אפשרות לגלול את התצוגה המקדימה כלפי מטה… כשאת גוללת למטה אין שם את המשך המתכון?
לא. אין אפשרות לגלול. הוא מראה כאילו ישנה אפרות כו,
אבל בפועל. לא. הוא גם כותב שיש עמוד אחד בלבד להדפסה
בדקתי שוב את העניין מכמה דפדפנים ולא מצאתי בעיה.
כדי שאוכל להעביר את העניין לטיפול, תוכלי לומר לי מאיזה דפדפן את גולשת וכן לנסות מדפדפן אחר ולראות אם התקלה ממשיכה?
ואוווו!!!!
פעם שלישית שאני מכינה והפעם הכנתי שתי סירים בגלל ריבוי האורחים ויוצא כל פעם שלמותתתתת!!!
הוספתי תפוחי אדמה וממש התחסל עד הסוףף😋
תודה רבה על המתכון וחג שמח!!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש!
תודה על השיתוף וחג שמח🌺
שלום, אני מעוניין להכין כמות גדולה של פילטים, ואין לי סיר מספיק גדול, יש לי תבנית גדולה שכמדומני אפשר לשים אותה על הגז. האם אפשר להכין את הרוטב בסיר אחד ואז לשפוך אותו על הפילטים שאסדר בתבנית (בצפיפות- כמו קלפים)? עדיף אח”כ לעשות בתנור או להמשיך על הגז?
אם זו תבנית שמיועדת לבישול על הגז- אפשר לשפוך את הרוטב על הדגים בתבנית ולבשל על הגז.
אפשר גם להמשיך ולאפות בתנור אחרי הרתחה קצרה.
אני מעוניין להכין כמות גדולה של דגים (כ15 חתיכות), אין לי סיר מספיק גדול, איך אפשר להכין את הכמות הזו? (בתנור? ראיתי תגובה שהסברת איך להכין בתנור אבל לא הבנתי למה הכוונה ב”להכין מכל צד” הכוונה להפוך את הפילטים? אין חשש שהם יתפרקו?)
תודה רבה!
הכנתי את המתכון כבר מספר פעמים ויוצא מעולה! (לפעמים הגזר קצת קשה)
היי עודד,
אפשר לפצל את הכמות ל-2 סירים גדולים. אפשר גם לאפות בתנור ולהפוך צד אחרי 10 דקות אפייה בזהירות בעזרת תרווד (אם חוששים מהתפרקות הדגים אפשר לוותר על זה).
שמחה שאהבת את המתכון, הגזר צריך להיות חתוך לעיגולים לא עבים כדי שיתרכך.
לטעמי המתכון הזה הוא הטוב ביותר באתר למי שרוצה דג טעים וחריף
עשיתי בשבת עם שילוב של דג סלמון ומושט.
ממליץ בחום על חצי חלה לפחות ליד.
תודה רבה על האתר
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
אם אני משתמשת בחומוס מקופסת שימורים-צריך לבשל לפני?
תודה ענקית!
היי,
אין צורך לבשל לפני כן🙂
תודה את פשוט מדהימה איך את עונה בכזה סבלנות!
שלום, מה הכמויות ל2 פילטים? אין לי פלפל צ’ילי אבל יש לי אבקת צ’ילי, מה הכמויות ממנה?
תודה רבה על המתכונים שבאתר!
היי,
ל-2 פילטים יש להקטין את הכמויות פי 3.
אפשר לשים שליש כפית אבקת צ’ילי.
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים באתר(:
אחרי שמשרים במלח ולימון צריך לשטוף את הדג? תודה על המתכונים הנפלאים והקלים!
היי,
את הדג יש לשטוף לפני ההשריה, לאחר ההשריה אין צורך לשטוף שוב.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
היי, יש דרך להכין את הדג במתכון הזה בתנור ולא בסיר?
תודה!
היי,
ממליצה להכין את הרוטב קודם במחבת או בסיר ואז לסדר בתבנית את הדגים ולצקת עליהם את הרוטב. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד. אח”כ לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים כ-20 דקות נוספות כדי שימשיכו להתבשל מהאדים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי יש לך אולי מושג למה הדג מתפרק שאני מוציאה אותו מהסיר?
היי,
זה בסדר שמתפרק כשאת מוציאה מהסיר- כשדג מבושל, הבשר שלו מתפרק בקלות.
כדי להפחית את התופעה, אפשר לבשל עוד כמה דקות כדי לגרום לדגים להיות פחות רכים.
חריף אששש אבל טעים!!!!
נראה מושלם! תשלחי לי כזה לשבת?😉
לא רק ניראה…..
היי
אפשר להוסיף פרוסות עגבניות (ולהפחית מכמות העגבניות מגורדות)? אם כן באיזה שלב להוסיף והאם משהו משתנה בבישול?
היי שרית,
אם אתם אוהבים שהעגבניות מורגשות אפשר לשים פרוסות מ-2 עגבניות ולהפחית את כמות העגבניות המגורדות לעגבנייה אחת.
רצוי להוסיף את העגבניות אחרי הגזר והגמבה ולטגן יחד כ-2 דקות.
אין שינוי במתכון, למעט זה שאולי תצטרכי להוסיף עוד כשליש כוס מים אם תראי שאין הרבה רוטב בתחילת הבישול.
בהצלחה!
לא מוצאת כוסברה טיה, לכוסברה יבשה יש אותו טעם?
היי שרה,
אפשר להשתמש בכפית גדושה כוסברה יבשה.
חג שמח!
אפרת יקרה אם לא אשים סוכר אני צריכה לשים משהו אחר? לתבל יותר?
אפשר להוסיף קצת יותר פפריקה ומלח, לפי הטעם😊
תודה רבה על המתכון הנהדר! בכלל, כל המתכונים מעולים.
יצא טעים, אבל לא חריף. ואני לא ממש אוכלת חריף.
הכנתי אותה כמות רוטב לבערך חצי כמות דג. לא השתמשתי בכוסברה. יכול להיות שהוצאתי את הגרעינים מהפלפל החריף. מה לדעתך הסיבה?
היי סימה,
שמחה שאהבת את המתכון:)
יכול להיות שהפלפל שהשתמשת בו היה פחות חריף, או שאת אוהבת חריף.
אפשר להוסיף בפעם הבאה פפריקה חריפה ועוד קצת פלפל- לפי הטעם.
יום מקסים🌺
תודה רבה!
אפשר טיפ שהגזר יהיה רך. פעם שעברה הוא יצא קשה. חוץ מזה הדג היה מדהים, כמו כל המתכונים של. תודה ושבת שלום
היי,
רצוי לחתוך את הגזר קטן יותר כדי שיתרכך מספיק.
שבת שלום😊
חתכתי מאד דק ועדיין הגזר יצא קשה (בפעם הראשונה שהכנתי יצא רך, אין לי מושג מה עשיתי שונה)
יש גזרים שמלכתחילה הם קשים במיוחד (בייחוד החלק הפנימי שלהם), יכול להיות שיצא לך להשתמש באחד כזה(:
היי אפרת ,
אפשר להשתמש בעגבניות מגורדות מוכנות או שחייב להכין?
תודה רבה מתכונים מעולים!
היי ספיר,
אין בעיה להשתמש בעגבניות מרוסקות קנויות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר🌺
מה יכול להיות שהדג יוצא לי מאוד יבש ?
היי טובי,
היו חסרים נוזלים בסיר? כמה זמן בישלת את הדג?
היה הרבה נוזלים אבל הדג עצמו היה יבש
זה התבשל 20 דקות ואחרי זה עוד על הפלטה עד סעודת שבת
אז יכול להיות שזה התייבש כתוצאה מבישול יתר על הפלטה.
יש סיכוי ששמת את הדג בלי העור?
כדאי תמיד לשים עם העור.
העור שומר מאד על העסיסיות הולחות של הדג.
תודה רבה על המתכון! שיניתי לגרסא דיאט ויצא טעים מאוד! תבורכו נשיקות
מעולה 🙂
תודה דניה
אפשר להשרות לכל הלילה בקופסה במקרר עם לימון ומלח??? לפני תחילת בישול כמובן
רצוי שלא כי הלימון והמלח עלולים “לבשל” את הדג.
מספיק להשרות חצי שעה-שעה לפני הבישול.
הי אפרת, תודה על עוד מתכון מדהים ומעולה!!
האם אפשר להוסיף תפו”א פרוס? אם כן אז מתי וכמה?
אפשר רק כדאי לחתוך לקוביות קטנות או לפרוס יחסית דק כי לתפוחי האדמה לוקח יותר זמן להתרכך. כדאי גם לטגן אותו לבד בהתחלה עם השמן במשך כ-10 דקות לפחות (עם מכסה), עד שהוא מעט מתרכך ורק אז להוסיף את כל החומרים לפי איך שרשום במתכון.
הי אפרת היקרה.
וואו!!! מדהים ברמה מטורפת!!
הכנתי לכולם פעם ביום חול ופעם לשבת והתחסל תוך שניות. מתכננת בעז”ה להכין עוד כמה פעמים. טעים מאוד מאוד!!
תודה רבה על המתכון!!
יום נעים
תודה צופיה ❤️
הי,
וואו זה נראה מוששששש!!!
חיבת להכין!!
רק שאלונת,
אצלינו לא ככ אוהבים כוסברה…אפשרי להחליף בפטרוזיליה? או שזה לא קשור?
תודה רבה.
כן אפשר 🙂
תודה רבה!!
יצא מעולה
הכנתי לסוף צום ט’ באב ושכחתי לעדכן.
טעם גן עדן.
התחסל ככ מהר.
תודה רבה ושבת שלום
שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
כמה פילטים זה יוצא ל1 ק”ג?
כ-8 פילטים.
תמיד חששתי מחנכים דג ברוטב,
זה כל כך פשוט ונפלא !!
תודה !
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא ממש טעים, תודה !
שמחה לשמוע 🙂
תודה דורית
היי אני רוצה להכין את הדגים ואני לא אוכל קיטניות אני יכול לותר על החומוס והילדים לא אוכלים חריף אפשר לותר על החריף וכוסברה ?
כן אפשר.
חג שמח 🌺️
המתכון תקף גם לפילה לברק?
כן.
היי שאלה
אני טועמת את הרוטב והוא קצת מר,
מה עשיתי לא נכון?
אולי אחד המרכיבים לא טוב?
נסי להוסיף קמצוץ סוכר.
מכינה כבר פעם שלישית
פשוט מושלם!!!
שמחה לשמוע 🙂
שלום, אשמח לדעת מה הכמויות ל4 פילטים. תודה רבה!
חוץ מזה, האם אפשר להחליף את הרסק עגבניות והעגבניות במשהו אחר? בעלי רגיש לעגבניה.
היי יעל,
אני לא ממליצה לוותר על העגבניות במתכון הזה.
אם הוא לא אוהב עגבניות יש מתכונים אחרים טובים שיכולים להתאים: פילה אמנון מבושל בירקות, פילה דג עם פלפלים או פילה אמנון בתנור.
היי איך אני עושה את זה פחות חריף?
תודה אגב על האתר הוא פשוט הצלה!!
אפשר לוותר על הפלפל החריף או לשים רק שליש או חצי ממנו.
אפרת המקסימה!הכנתי לשבת בצהריים ויצא מהמם!בכלל זה מתכון שחורשת עליו כל פעם שיש אורחים ומתחסל ראשון.יש לי רק שתי שאלות:אני מכינה עם 5 פילטים ורציתי לדעת אם מגדילה ל-8 פילטים כמות מרכיבי הרוטב משתנה?וגם האם אפשר לשים כפית פפריקה חריפה במקום המתוקה (לא שמה פלפל צ’ילי חריף) כדי שיהיה פיקנטי וחריף יותר (דרישת האורחים)?תודה רבה!
היי שרון,
כל עוד כל הפילטים נכנסים בסיר/מחבת לדעתי אין צורך להגדיל את כמות מרכיבי הרוטב.
בנוסף לפפריקה מתוקה אפשר להוסיף פפריקה חריפה אבל כדאי לשים כפית שטוחה אחרת זה יכול לצאת חריף מידי.
שלום אפרת
רציתי לשאול אם אפשר להכין מנסיכה ?
ומה זמן בישול זה
תודה ויום מוצלח
כן אפשר. זמן בישול אינו משתנה.
יום נפלא 🙂
היי אפשרת,
תודה על המתכון המעולה,
הכנתי היום ויצא טעים מאוד,
יישר כוח יקירה, מגיע לך צל”ש למתכון המשובח.
תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב.
כאחת שנעזרת המון המתכונים שלך וכל פעם נהנית מחדש מקלות ההכנה,ההסברים המנעולים אני חייבת לציין שלשבת הכנתי זאת והאורחים וכל המשפחה פשוט התלקקו ברוך ה.תודה ענקית!!!
שמחה לשמוע!
תודה מלכי ושבוע נפלא ❤️
יצא מעולה ממש! מתכון מושלם !
תודה תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי. מתכון מעולה הכנתי אותו שבוע שעבר ורוצה להכין גם היום
רק שאלה, הבישול הוא לא ארוך כפי שמצוין והגזר והחומוס לא מתרככים עד לרמה של רוטב חמאתי שהוא מבושל עד הסוף, ולמרות שהיה טעים הציעו לי לבשל את הרוטב לפחות שעה עד שמכניסים את הדגים כדי שהכל יהיה אחיד ,רך ומאוחד עם הדגים. האם ניתן?
תודה
כן בטח. אפשר לבשל את הרוטב יותר זמן, עד למרקם שאת אוהבת ואז להוסיף את הדגים.
היי, אם אני רוצה לעשות חריף מאוד מאוד?
שימי 2-3 פלפלים חריפים.
חייבת לעשות.חולה על המתכונים שלכם.קלים ברורים וטעימים!!!!
תודה אלה 💜
האם אפשר לשפוך את הרוטב על הדגים ולאפות בתנור? (פשוט אין לי מקום במחבת…)
אפשר להכין את הרוטב קודם במחבת או בסיר ואז לסדר בתבנית את הדגים ולצקת עליהם את הרוטב. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד. אח”כ לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים כ-20 דקות נוספות כדי שימשיכו להתבשל מהאדים.
חג שמח 🌺
היי אפרת האם ניתן להכין בסיר ולא במחבת?
רצוי שזה יהיה סיר רחב.
מעדן .נראה מעולה. של איזה חברה את קונה פילה מושט קפוא? האם שני הצדדים של הדג ללא עור א רק צד אחד?תודה
אחרי שטעמתי את הטרי אני קונה רק דג טרי 🙂 ויש בו עור בצד אחד.
היי ,אפשר לוותר על גרגירי החומוס?
כן אפשר.
תודה רבה רבה! הדג הקבוע של ליל שבת.. פשוט מתכון מדהים ופשוט..
כיף לשמוע!
תודה אלחנן 🙂
אפרת, תודה על המתכון! יצא טעים!
אפשר גם לנסות ולבשל עם סלמון?
ענת
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, אפשר להכין גם עם סלמון.
שבוע נפלא
יצא מדהים תודה רבה על המתכון 👍👍👍
ושבת שלום
תודה אדל 🙂
שבת שלום
יצא מצוין!! כל יום שישי בארוחת שבת זה המנה ראשונה! תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה גבי.
תודה רבה אפרת! הדגים יצאו נפלאים וטעימים. מתכון נהדר
שמחה שנהנית 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כשאני מחפשת מתכון, אני עושה חיפוש בגוגל את המנה שאני רוצה לפי תמונות, כשזה נראה לי טוב ואסתטי אני לוחצת למתכון, ואיכשהו זה תמיד האתר שלך, והמתכונים קלים וטובים מאוד. פעם ראשונה שאני מכינה דג, היה קל מהנה ובעיקר טעים מאוד
תודה רבה לך
כיף לשמוע 🙂
תודה איילת, נראה משגע.
שבת שלום
נכוןן.צודקת.המתכונים שלה תמיד נראים מגרים וטעימים🤗
הכנתי את הדגים לפי המכון שלך, ממש תענוג מתכון מנצח כולם אהבו הכל חוסל.
תבורכי
תודה רוזי 🙂
שבת שלום
מתכון קל להכנה ומעולה !!!!!!!!!!
מנה מנצחת, תודה רבה !
זה נראה מעולה!
תודה דורון 🙂
יצא לי מושלםםםםםם תודה!
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
ווואיייי תקשיבי ! זה מתכון קבוע שלי לדגים ברוטב לשבת…החצי כ’כ מתענג ..
אלופה תודה! 🙂
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
אם אני לא יתבל בכמון זה יהיה טעים?
אני יצטרך לשים תבלין אחר במקום הכמון?
היי רבקה,
את יכולה לוותר על הכמון. אין צורך לשים תבלין אחר במקום.
תודה רבה. יצא לי מושלם!!!
(פלפל חריף עשיתי רק חצי)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל ויום מקסים
אפשר מתכון ל5 דגים
היי אמונה,
אם הכוונה ל-5 פילטים אני מליצה להכין את הכמויות לפני המתכון.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן זית?
כן, אפשר.
אפרת אם אני לא רוצה חריף בגלל הילדים מה עושים?? וכמה דגים בערך זה יוצא קילו??
היי מוריה,
אפשר פשוט לוותר על הפלפל החריף.
לגבי כמות זה יוצא בסביבות 6 פילטים, תלוי בעובי וגודל הנתח.
יום מקסים 🙂
היי מאוד אוהבת את המתכונים שלך רציתי לדעת כמות ל2 פילטים של אמנון..תודה רבה מראש
היי שרית,
ממליצה להכין מחצית מכל הכמויות כדי שיהיה מספיק רוטב.
שבת שלום 🙂
נראה מעולהואני רואה שהרוטב יוצא סמיך.כך שאפשר לטבול עם הרוטב.ככה אני אוהבת.
האם כמות התיבול לא מעטה מידי?יש לי 4 פילטים של מושט אשר נמכרים בשקית הכחולה.
רוצה להכין השבת. יום מקסים
היי ענתי,
בגלל שיש ברוטב מרכיבים נוספים שמעניקים טעם בדר”כ כמות התיבול אמורה להספיק. אני ממליצה לתבל לפי מה שרשום ובסוף לתקן תיבול לפי הטעם והצורך.
הכמות מספיקה לקילו דג. את יכולה להכין עם המושט בשקית. מקסימום יהיה קצת יותר רוטב, שזה מצוין.
יום נפלא 🙂
תודה רבה. האמנון והמושט זה אותו דג.תודה
יצא נהדר. תודה!
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה לך!!! יצא ממש מצויין!! אני שמחה שמכל המתכונים בסוף בחרתי את זה=)
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
תודה רבה על המתכון ואופן ההכנה יצא מעולהההה פעם ראשונה שאני מכינה כאלו דגים!!!!!
מתה על המתכונים שבאתר הרוב אני לוקחת מפהה=]
איזה כיף לשמוע!
תודה מרב ושבת שלום 🙂
אפרת בכמה מיץ לימון ומלח להשרות 6 פילטים של אמנון?
היי,
6 כפות מיץ לימון ושליש כפית מלח.
היי רציתי לשאול כמה זמן להשרות את הדג בלימון וגם כשמבשלים את הדג,קניתי פילטים בוואקום ויש צד אחד עם עור,להוריד את העור לפני הבישול או לבשל עם העור(אוכלים בכלל את העור הזה).
שאלה שניה אפשר לעשות את אותו מתכון עם פילה סול.
זאלה שלישית אני רוצה להכין ליום שבת אפשר להכין את התבשיל מיום חמישי
תודה רבה ויום טוב
היי שלומית,
מומלץ להשרות את הדגים במלח ולימון במשך כחצי שעה.
אין צורך להסיר את העור. את הדג מניחים במחבת כשהצד של העור מופנה כלפי מטה. לאחר שהדג מוכן, קל להסיר ממנו את העור (מגישים עם העור וכל אחד מסיר את העור בעצמו).
אפשר להכין עם פילה סול.
אפשר להכין מיום חמישי בשביל להגיש ביום שבת.
שבת שלום 🙂
נראה מצויין ומאוד רוצה לעשות אבל יש לי 9 חתיכות של פילה אמנון ורוצה לשים בתנור.
אפשרי?
היי שרי,
ממליצה להכין את הרוטב קודם במחבת או בסיר ואז לסדר בתבנית את הדגים ולצקת עליהם את הרוטב. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד. אח”כ לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים כ-20 דקות נוספות כדי שימשיכו להתבשל מהאדים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
מילים ששמעתי אחרי האירוח: מושלם, מעולה, מתכון מנצח…
הכנתי עם פילה אמנון ועם פילה סלמון. בשניהם אהבו מאוד מאוד
היי אתי,
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
אפרת הכנתי בחמישי אחה”צ ונשארו לי שני פילטים ששמתי במדף העליון במקרר שהקירור שם חזק יותר כדאי אולי להקפיא כדי שלא יתקלקל?
היי שרון,
ממליצה לאכול אותם היום ואם לא, אז כדאי להקפיא.
יום מקסים 🙂
רציתי לדעת האם אפשר להכין את השלבים הראשונים עד לדג במחבת ואח”כ לשפוך את הרוטב על הדגים ולבשל בתנור.
פשוט אין לי מכסה למחבת ובסיר זה מונח אחד על השני ומתפרק..
תודה רבה
כן נעה, אין בעיה.
הכניסי לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 20-30 דקות.
שבת שלום 🙂
וואייי איזה מהר….
תודה רבה פעם ראשונה שלי כאן וזה נראה לי שזה הופך להיות דף הבית שלי!!!!
איזה מתכונים!!!!
:O)
נראה מעולה וטעים.יאמי.
האם בסופו של בישול -הרוטב יוצא אדום וסמיך?תודה
היי ענתי,
כן, בסוף הבישול אמור להתקבל רוטב אדום וסמיך.
שבוע נפלא 🙂
אםשר להשים חומוס מקופסת שימורים?
או לוותר?
כן שרה, אפשר רק מומלץ לשטוף את הגרגירים מהנוזלים שבשימורים למניעת טעם לוואי.
שבת שלום 🙂
הכנתי ויצא מעולה
תודה
תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂
היי….. מתה על הבלןג שלך. עשיתי מלא מתכונים טובים ומהירים. שאפו.
אני רוצה להכין את מנת הדג החריף לפסח…..לדעתך אפשר להקפיא את התבשיל ??
תודה על תשובתך.וחג שמח טעים נעים וכשר. עדי באהבה.
תודה עדי, שמחה לשמוע 🙂
לדעתי אפשר להקפיא, לא אמורה להיות בעיה.
שבוע מקסים וחג שמח!
עוד מתכון מעולה ובעל מרוצה…
תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה דסי ושבוע מעולה 🙂
תודה אפרת את פשטידת הפטריות הדיאטטית אפשר גם להכין בחמישי בערב ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד ולחמם במיקרו בשבת בצהריים?
אין בעיה להכין את הפשטידה יום חמישי אבל מומלץ לחמם אותה בתנור. כדאי להוציא אותה כמה שעות קודם מהמקרר ואז לחמם בתנור כדי שמבפנים היא לא תהיה קרה.
מארחת לארוחת צהריים בשבת אפשר להכין בחמישי בערב ולחמם לפני ההגשה בשבת?אפשר אותו דבר לגבי הבורגול עם הגזר והעדשים ואיך כדאי לחמם אותו (על הגז או במיקרו?)חשוב לי שיישאר טרי וטעים.
היי שרון,
לגבי הדג אמנון אין בעיה ולגבי הבורגול עם הגזר והעדשים לדעתי הכי טעים לאכול אותו טרי אבל אם אין לך אפשרות להכין באותו יום עדיף לחמם אותו במיקרו לפני ההגשה.
שלום
1.ניתן להשיג בכל סופר פלפל צ’ילי? כי אף פעם לא השתמשתי בירק עצמו
2. כיצד לקנות את הדג? קפוא בפרוסות? אם כן כמה וכו’
היי דור,
פלפל צ’ילי בדר”כ יש בכל סופר. לרוב זה ארוז בתוך שקית ונמצא במתחם הירקות.
אפשר לקנות דג אמנון טרי במחלקת הדגים בסופר (לבקש שיחתכו לפילה) או לקנות קפוא בפרוסות. זה יכול להיות ארוז בחתיכות בודדות או כחתיכה אחת גדולה שאותה צריך לחתוך לאחר הפשרה. סה”כ 1 קילו. רשום על האריזה את המשקל.
שלום, האם שמים את הדג בכמה שכבות או שחייבים בשכבה אחת? תודה
היי קרן,
עדיף בשכבה אחת, עד כמה שאפשר. מה שחשוב יותר זה שהדג יהיה מכוסה ברוטב.
תודה עבור המתכון “פילה אמנון ברוטב חריף” ושאלתי האם לבקש מהמוכר להוריד את העור?
כן תמר.
שבוע נפלא 🙂
היי..
אנחנו במשפחה לא מתים על חומוס אפשר לוותר עליו?
כן בטח שרה.
שבת שלום 🙂
מתכון מעולה מאוד טעים וקל להכנה
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב
העוגת קרמבו פצצהההההה!!!!! גם המבוגרים ובמיוחד הילדים מתים עליה!!!!
חייבת לציין שיש לך מתכונים נפלאים, כל הזמן מקבלת המון מחמאות, כל הכבוד!!!!
במיוחד העוגת קרמבו והדג החריף כולם אצלי מתים על זה 🙂
תודה אהובה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה עשיתי עם דג מושט.
רוצה לעשות עם פילה סלמון. אפשר??
כן שיר, אפשר 🙂
מתכון פצצה, קל וטעים!
שמחה לשמוע דוד 🙂
תודה שחזרת לעדכן
מה אני יכולה לשים במקום פלפל צ’ילי בדג?
היי אסתי,
את יכולה לוותר עליו בכלל ואם את רוצה שהרוטב יהיה חריף-פיקנטי תוסיפי במקום פלפל ירוק חריף או כפית שטוחה פפריקה חריפה.
וואו העוגה מושלמת מדהים כמה שזה טעים
וקציצות הודו מדהימות אין את בשלנית נהדרת
תודה רבה את מנעימה לנו את השבת הזאת עם המתכונים הפשוטים אבל בטעם נהדרים
תודה רבה סופיה יקרה! שמחה שהכל יצא טעים.
שבת שלום 🙂
בס”ד
היי כמה שאלות…
1. יש לי חומוס יבש משקית של סוגת האם עליי להשרות/ לבשל לפני
2. אני מאוד אוהבת תפו”א בדגים אפשרי להוסיף?
תודה רבה!!
היי רעות,
1. אפשר להכין עם חומוס יבש אבל אז התהליך מאוד ארוך כי צריך להשרות אותו במים לפחות 12 שעות ואז יש לבשל אותו עד לריכוך. לכן עדיף כבר להשתמש בחומוס מבושל קפוא אבל אם אין לך את יכולה לוותר על החומוס ולהכין בלי.
2. אם את אוהבת תפו”א אז למה לא 🙂 רק כדאי לחתוך לקוביות קטנות כי לתפוחי האדמה לוקח יותר זמן להתרכך משאר החומרים. כדאי גם לטגן אותו לבד בהתחלה עם השמן זית כ-10 דקות לפחות (עם מכסה), עד שהוא מעט מתרכך ורק אז להוסיף את כל החומרים לפי איך שרשום במתכון.
בהצלחה ושבת שלום!
הייי אממממ רציתי לשאול אם מה ניתן להגיש את הדג?
היי מירי,
בגלל שזה דג עם הרבה רוטב אפשר לאכול את הדג בלי תוספת בכלל, רק עם לחם או חלה.
ואם רוצים תוספת, לדעתי הכי מתאים להגיש את זה עם פירה.
הדג יצא משגע!מתכון פשוט מדהים!מאוד מתאים גם לאירוח.
שמחה לשמוע שרון! תודה על העדכון 🙂
הכנתי לצהריים ויצא משגע!פשוט מתכון מדהים!מאוד מתאים גם לאירוח.
העגבניות מגורדות בלי הקליפה?האם חייב כוסברה או אפשר להסתפק בשאר התבלינים האחרים?
כן, עגבניות מגורדות בלי הקליפה.
הכוסברה מוסיפה אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר ועדיין זה ייצא טעים 🙂
תודה רבה, רציתי לדעת באיזה שלב צריך להוסיף את התבלין היבש של הפטרוזיליה?
כשאת מוסיפה את יתר התבלינים (אחרי שהוספת את המים הרותחים).
הי יש לי פילטים בוואקום – כמה חתיכות צריך לשים? אני רוצה שיצא מתובל ולא חריף מאוד – אפשר לוותר על פלפל צ’ילי? אפשר לוותר גם על החומוס? מה ניתן לשים במקום כוסברה – חשבתי על תבלין יבש אולי (כמו תבלין פטרוזיליה יבש)? כמה ימים טוב למאכל אם נשמר במקרר?
היי שרון,
את יכולה לשים 6-8 פילטים. תלוי בגודל שלהם ובכמה שאת רוצה.
את יכולה לוותר על הפלפל צ’ילי ועל גרגרי החומוס. הכוסברה מאוד מוסיפה אבל אם את לא אוהבת את יכולה לשים במקום כ-2 כפיות תבלין יבש של פטרוזיליה.
הדג נשמר במקרר בתוך קופסה סגורה כ-3 ימים.
בהצלחה 😉
הכנתי. יצא מאוד מאוד טעים.
תודה.
מעולה! תודה דליה על העדכון 🙂
היי,
מה עם תבלין לדג?
שבת שלום
היי דליה,
אין צורך בתבלין מיוחד. מספיק לתבל לפי מה שרשום (פפריקה, מלח, כמון וכו’)
שבת שלום 🙂
זה היה מוכר לי….אני עשיתי את זה .זה מעולה ביותר!
נכון שרית, רשמתי לך את המתכון לפני שהוא פורסם באתר 🙂
היי
רציתי לשאול אם אני שמה דג סלמון אלתית זה יהיה גם טוב?
אשמח לתשובה מהירה תודה חשוב לי מאוד
כן סופיה, אפשר בהחלט 🙂
תודה רבה על המענה המהיר והחם!
עשיתי את סלט חצילים בצ’ילי יצא מדהים רק קצת מתוק
ועכשיו אני מנסה לעשות את עוגת הקרמבו נראה איך יהיה
אתן תגובה בלי נדר במוצ”ש
תודה רבה על הטיפים
בשמחה רבה סופיה 🙂