זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
עוף שלם (1.5-2 ק”ג)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
1 בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
3 גזרים בינוניים קלופים חתוכים ל-3 חלקים
עלי תימין
5 שיני שום קלופות
תיבול לעוף: שליש כוס מיץ תפוזים טבעי סחוט, כף דבש, כף סילאן, כף שמן, כף רוטב צ’ילי מתוק, שן שום כתושה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
תיבול לירקות: 4 כפות שמן, כף סילאן, 2 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מניחים את העוף בתבנית בגודל 20X30. מערבבים את חומרי התיבול של העוף בקערית ומתבלים את העוף מכל הצדדים. מניחים אותו עם החזה כלפי מטה ומפזרים מעל 4-5 גבעולי תימין. מכניסים לתוך בטן העוף 5 שיני שום קלופות ו 7-8 גבעולי תימין.
-מניחים את הירקות בתבנית נפרדת בגודל 20X30. מערבבים את כל חומרי התיבול של הירקות ומתבלים היטב את הירקות. מפזרים מעל 5-7 גבעולי תימין (גבעול+עלים).
-מכניסים את שתי התבניות לאותו מדף של התנור (התבניות אמורות להכנס יחד על אותה רשת) וצולים בתנור ב180 מעלות (בתוכנית אפיה רגילה) במשך שעה וחצי-שעתיים.
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- קינואה עם בטטה |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה
נגיד שהכנתי את זה לארוחת שבת ביום חמישי בלילה. האם אני יכולה לחתוך אותו יפה לסדר בתבנית ולחמם לפני שבת? אם כן איך לשמור שחזה העוף לא יתייבש ויצלה יפה
כן אפשר.
את החלק עם החזה כדאי להניח בתחתית התבנית (כמו בתמונה) ואז הוא נשאר עסיסי.
חשוב גם לוודא שיש נוזלים בתחתית.
בוקר טוב! איך מכניסים את השום לבטן העוף?
היי
לא חייב להכניס. אם רוצים אפשר לחתוך את העוף ולהכניס את שיני השום.
תודה רבה! שנה טובה ומתוקה.
כרגיל, מתכון מושלם!!
אנחנו משפחה קטנה אז עשיתי 2 כרעיים אבל השארתי את אותן כמויות. כל כך טעים!!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים❤️
תודה על השיתוף!
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
היי,
אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה במקום מיץ תפוזים.
הי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש במרשם זה עם חלקי עוף, כמו ירכיים, במקום עם עוף שלם? אני תמיד מחפשת מרשמים שהעוף צלוי יפה ושיש רוטב.
יש לך אחלה מרשמים, תודה רבה!
היי אליסה,
אפשר להשתמש בחלקי עוף במקום עוף שלם.
שמחה שאהבת את המתכונים!
חג שמח🌺
לא הבנתי מה הכוונה החזה כלפי מטה, הכיוון כמו העוף שבתמונה, או הפוך?
תודה!
כן, כמו בתמונה(:
בהצלחה!
אפרת אני חסידה גדולה של המתכונים שלך…קל להכנה ותמיד מצליח. אני רוצה להכין כ4 עופות לארוחת שבע ברכות בשבת בצהרים..אני מתכוונת להשתמש בתבנית גדולה שתכיל לפחות שתי עופות. השאלה האם יצא טוב אם אחתוך את העוף למנות לפני שאכניס למקרר ולחמם על פלטה חשמלית בתוך תבנית גדולה מכוסה על פלטה חשמלית
היי נעמה,
אפשר לחמם על הפלטה בתבנית מכוסה, רק חשוב לשים רוטב (כמה שיש) על מנת לשמור על עסיסיות העוף.
תודה אפרת, השאלה הייתה גם אים כדאי לחתוך את העוף למנות לפני החימום
אפשר, לא חייב(:
היי אפרת אפשר להכין את הכל בתבנית אחת?מה אפשר לשים במקום בטטה?
אפשר לעשות באותה תבנית אם היא בגודל מספיק. ואפשר לוותר על הבטטה אם לא רוצים😊
שלום אפרת,
אני מתכוונת לאפות את העוף בתבנית רוסטר, ובדעתי להוסיף את הירקות לתבנית/סיר. (הגודל שלו מאפשר הכנסת עוף וירקות). מה דעתך על השילוב?
כן, אפשר 🙂
שלום אפרת!
האם החזה לא יוצא יבש בתנור?
ומה אפשר לשים במקום תימין?
תודה וחנוכה שמח
היי ריקי,
במקרה של עוף שלם אין בעיה של יובש כי העור של העוף שומר אותו עסיסי 🙂
שימי לב להניח את העוף בתבנית בצורה כזו שהחזה יהיה למטה
על התימין את יכולה לוותר
חג שמח ♥
שלום אפרת,
אף פעם לא אפיתי עוף שלם..האם צריך “לנקות” את הפנים? האם ממלאים במשהו?
תודה ושנה טובה לך ולמשפחתך
אין צורך, קונים את העוף לאחר ניקוי הפנים שלו.
לא ממלאים את העוף.
שנה טובה ומתוקה 💝
האם צריך לכסות את התבניות בתחילת הצלייה? איך מונעים מהעוף להתייבש?
אין צורך לכסות. העוף נשאר עסיסי מבפנים כי הוא נצלה עם העור.
יש לאפות על חום עליון וחום תחתון.
היי.. הכנתי שבוע שעבר והיה מעולה!!
אפשר במקום עוף לשים סטייק פרגית? אם כן כמה זמן בתנור והאם לכסות את התבנית או לא? והאם חובה להוסיף דבש? הפעם יש לי אורחת אלרגית😊
היי סמדר,
את יכולה להכין פרגיות עם הרוטב הזה אבל לפי אופן ההכנה במתכון הזה- פרגיות בתנור.
במקום דבש תוסיפי כף נוספת סילאן.
*קחי בחשבון שלירקות ייקח יותר זמן להתרכך מאשר לפרגיות.
בס”ד
הי, המתכונים שלך נפלאים! תודה רבה!
האם אפשר להשתמש ברוטב התפוזים לפרגיות?
כן אפשר.
היי,האם אפשר לוותר על הסילאן? או לשים בירקות דבש במקומו? תודה רבה!!
הסילאן נותן קצת צבע אבל אפשר להמיר בדבש.
בירקות מספיק לשים כפית דבש.
המנה הזאת מאוד מאוד טעימה והכל בזכות התפוזים. האם אפשר להעביר אותו המתכון לברווז? או שלברווז יש לך מתכון אחר?
אם כן, אפשר שיככבו תפוזים גם???
כן אפשר באותו אופן הכנה.
במקום טימין?
אפשר לוותר על הטימין.
חג שמח 🌺
אני רוצה להכין את הרוטב עם חלקי עוף, בלי ירקות.
האם אחרי שמורחים את הרוטב על העוף שופכים את שאר הרוטב על העוף לתוך התבנית?
כן.
היי, תודה על המתכון 🙂
אני רוצה להכין רק כרעיים ושוקיים ( 3 מכל אחד) האם אפשרי? ואם כן האם להכפיל כמויות?
אפשרי. אין צורך להכפיל כמויות.
אפרת,
הכנתי ויצא טעים! מכינה שוב לשבת 🙂
לגבי העלי תימין, אפשר לשים במקום את התימין המיובש?
כן אפשר לשים בסביבות כפית תימין מיובש.
מה אפשר לשים במקום רוטב צילי? אפשר לוותר עליו?
אפשר לוותר על הצ’ילי.
יצא מצוין פשוט קל וטעים
תודה ויקטור, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
שלום,
האם צריך לעטוף בנייר אלומיניום בזמן האפייה את התבניות או להשאיר אותם כל הזמן גלויות.
אודה למענה,
תודה חנה
אין צורך לכסות.
יצא מעולה פשוט קל וטעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת.
שבת שלום האם צולים את העוף? או אופים בתנור?
האם כדאי לכסות את העוף? או שזה גלוי כמו עוף אינדיאני?
אודה לענה
היי אפרת,
למעשה אופים את העוף בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) בלי כיסוי ואז הוא כאילו נצלה.
שבת שלום 🙂
כמובן ששוב יצא מושלם!!ממליצה לכל החברות שלי על המתכונים שלך,פשוט טיים וקל זה הכי חשוב,תודה
תודה נתלי, כיף לשמוע 🙂
אם אני רוצה לשים שיתבשל על הפלטה, כמה זמן צריך?
היי יהודית,
אני לא יודעת, לא ניסיתי לבשל הפלטה (רק לחמם). אני מניחה שזה ייקח יותר זמן. צריך לעקוב ולבדוק.
האם את פרוסות התפוזים החתוכות שמים בתוך העוף לפני האפייה? ה
היי שולי,
אפשר לשים פרוסות תפוזים בתוך העוף עצמו לפני האפיה.
יצא מעולה הטעם והמראה השזוף ממש יפיפה, אני בטוחה שכולם יתענגו על העוף התפוזים .תודה
תודה דליה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
מתכון מנצח, פשוט להכנה וטעים ברמה מקצועית. הכל חוסל בסעודה אחת.
שמחה שאהבת 🙂
תודה אדווה ויום מקסים
היי
הכנו את העוף והרוטב בקעריות שונות. לאחר שהוצאנו מהתנור חיברנו בין הקעריות. לא מרגישים את התפוז..ועוד שמתי כוס חדפ כמעט מלאה… מה גם שבתנור הרוטב קצת נעלם….
סחטת תפוז טרי או השתמשת במיץ תפוזים?
בדר”כ העוף מפריש נוזלים שמתערבבים עם הרוטב ודווקא כמות הרוטב גדלה. שמת את התבנית במרכז התנור נכון? לא בתחתית.
סחטנו.מה העניין של הפרדת הקעריות אם בסופו של יום מערבבים הכל?
היי אביחי,
לא מערבבים את הכל ביחד. אופים בנפרד את העוף עם הרוטב שלו ואת הירקות עם התיבול שלהם.
בסוף מחברים הכל בצלחת אחת?
אני הגשתי על צלחת הגשה את העוף עם תפו”א והירקות. את הרוטב הגשתי בקערית נפרדת.
אם אתה רוצה טעם חזק יותר של תפוזים אפשר להכניס פרוסות תפוזים חתוכות לתוך העוף עצמו. אם הרוטב התאדה באפיה אפשר גם להכפיל את כמויות הרוטב.
ניתן בחלקי עוף? איך שומרים עליו שלא יתייבש ולמה שתי קעריות?
כן, אפשר להכין עם חלקי עוף. הם לא מתייבשים כי הם נאפים בתוך הרוטב.
מומלץ להפריד כי לירקות מתאים תיבול אחר.
אפשר להכין רק עם פולקה ולא עוף שלם? אם כן כיצד להשאירם ‘רטובים’ ולא יבשים??
מה טמפרטורת התנור ואיך מונעים שהעוף יתייבש?
היי רגינה,
180 מעלות.
העוף מבפנים נשאר עסיסי גם מאחר והעור מגן עליו וגם בגלל שיש רוטב בתחתית התבנית.