זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
1 בצל לבן בינוני חתוך גס
3 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
1 פלפל אדום חתוך גס
1 פלפל צהוב חתוך גס
1/4 כרוב לבן חתוך גס
5 גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
1 פלפל צ’ילי חריף קטן / חצי כפית פפריקה חריפה
תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל
אופן הכנה:
– מטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (חצי טיגון – עד שהעוף משנה את צבעו ללבן) ומעבירים לקערה (העוף יעבור טיגון נוסף. הליך זה נועד לשמור על עסיסיות העוף).
– מנקים את המחבת משאריות ומטגנים על אש גבוהה את הבצל והגזר במעט שמן עד שהבצל הופך לשקוף.
– מוסיפים את הפלפלים והכרוב, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש עד שהגזרים מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
– מוסיפים את קוביות העוף (ללא הנוזלים), הבצל הירוק, פפריקה/ פלפל חריף, רוטב הטריאקי מעט מלח ופלפל ומטגנים על אש גבוהה 2-3 דקות (אפשר תוך כדי הקפצה) עד שהרוטב מסמיך ועוטף את כל המרכיבים.
שלום אפרת
רציתי לדעת אם רוצים לוותר על הטיגון בנפרד בהתחלה ולהכין הכל ברצף , מה עלי לעשות , או שזה לא מומלץ
תודה
הטיגון בראשוני נועד “לסגור” את העוף וזה גם עושה אותו רך יותר.
אם לא רוצים אפשר לטגן קודם את הבצל והירקות ולהוסיף את העוף בסוף.
המתכונים שלך מדהימים אחד אחד!!!
כמעט אין מתכון שאני מחפשת ולא נכנסת גם לאתר שלך
תודה תודה תודה
תודה יקרה❤️
שלום,
האם ניתן להקפיא את המנה?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אפרת על האתר שלך!! פשוט אין!!
בבקשה שיהיה אתר בתשלום.
חוץ מזה אשמח אם פעם הבאה תרשמי במתכון כמה שמן להשתמש.
כמה פטריות את ממליצה להוסיף
ושמתי שמן שומשום + קנולה
היי שני🙂
בדר”כ זה 1-2 כפות שמן:)
חשוב תמיד להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.
פטריות אפשר להוסיף כחצי סלסלה קטנה.
4-5 חזה עוף =ל4-5פרפרים?
אם אני רוצה להכין ל10 אורחים כמה להכין בבקשה
הכוונה לשניצלים רגילים (לא דקים מידי).
תכיני קילו וחצי חזה עוף ותכפילי את הכמויות.
תודה העדכן
יצא טעים מוגזם!
הוספתי פטריות, בצל סגול וקישוא.
לקח לי יחסית הרבה זמן עם כל החיתוכים אבל שווה את זה למי שרוצה בריא, מזין וטעים!
תודה ❤️
נראה מעולה🙂
תודה ורד על השיתוף
המתכון נראה טוב. רוצה להכין אותו רק בלי פלפלים וכרוב. כמה קישואים ושעועית (קפואה) לשים במקומם?
קישוא אחד ו 1-2 כוסות שעועית קפואה.
תודה רבה על המענה המהיר!
שלום אפרת היקרה, אני רוצה להכין היום כמה שיותר דברים מראש ולאכול בשבת,על הפלטה. אני יכולה להכין מראש את החזה עוף? ירקות? להקפיא?
כן🙂
אפרת יקרה
תודה רבה
הכנתי ואני רוצה להכין שוב עם איטריות אורז. תוכלי לציין כמויות?
תודה רבה
היי
תכיני לפי המתכון הזה לאטריות אורז עם ירקות, ותוסיפי את העוף לאחר מכן.
תודה רבה
אפרת שלום .
יש לי שאלה דחופה .
אני אעשה את זה עם פילה עוף .
ואני אבשל בסיר ולא במחבת .
אפשר לוותר על הטיגון הראשוני של העוף ?
ולשים הכל בסיר ?
מה יהיה הסדר של הפעולות בלי שאני אטגן טיגון ראשוני של העוף ?
אשמח לתשובה דחוף .
תודה רבה .
בוקר טוב:)
אפשר להכין עם פילה עוף ולבשל בסיר רק רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
הטיגון בראשוני נועד “לסגור” את העוף וזה גם עושה אותו רך יותר.
אפשר לטגן קודם את הבצל והירקות ולהוסיף את העוף בסוף. אחרי שהוא מתבשל (נעשה לבן) לתבל.
אפרת בוקר טוב
לא הבנתי .
בכל זה לבשל בנפרד את העוף ?
אי אפשר לוותר על זה ?
ולעשות הכל בבת אחת ?
הכוונה לבשל את הירקות ואז לשים את העוף ככה בלי לבשל אותו בנפרד .
תוכלי להסביר לי ?
לא הבנתי .
את לא צריכה לבשל בנפרד את העוף.
תוסיפי אותו לסיר לאחר שהירקות מתרככים ואז תתבלי.
הירקות שאני מטגנת יוציאו נוזלים ?
כי אם לא הם יישרפו לא ?
כן, הם בדר”כ מפרישים נוזלים אבל בכל מקרה חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי שלא נדבק כדי לא יישרף.
ואם את רואה שזה יבש מידי תוסיפי קצת מים.
צריך להוסיף מים בשביל הרוטב?
לרוב אין צורך, יש מספיק נוזלים.
מאז שהכרתי את המתכון הזה, אני משתמשת רק בו!!!
חזה העוף יוצא עסיסי מאוד🤩
תודה אפרת את כל כך מוכשרת❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
למה חזה העוף יוצא טיפה יבש ? טיגון ראשוני ארוך מדי ? אתר מעולה,מתכונים פשוטים וטעימים ממש!!
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
טיגון ארוך מהדרוש וכן כמות קטנה יותר מהדרוש של רוטב עלולים לייבש את העוף.
מה אפשר במקום טריאקי?
אפשר לשים רוטב סויה או כל רוטב בסגנון סיני.
אם אין לך שום רוטב- אפשר לתבל בכפית פפריקה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת מים כדי שלא יהיה יבש (בין רבע לחצי כוס).
אם אני משתמשת בחבילה של חזה עוף, אני צריכה להכפיל את הכמות של שאר המצרכים?
תלוי בגודל החבילה… אם מדובר באריזה של קילו אפשר להכפיל את שאר המרכיבים פי 2(:
אחלה תודה רבה
היי אפשר להשתמש בגזר גמדי במקום רגיל? אם כן לטגן אותו גם עם הבצל?
היי,
אפשר להשתמש בגזר גמדי, לטגן יחד עם הבצל.
לאישתי אסור בצל. מה אפשר לעשות במקום זה
היי,
אפשר לוותר על הבצל.
תודה.
לא מובן מאליו. המתכונים ומהירות התגובה.
שכחתי לשאול..
האם המתכון נשאר טוב גם לאחר הקפאה?
היי,
כל עוד אין במתכון תפו”א אפשר להקפיא.
שמחה שיצא מוצלח ותודה על השיתוף❤
מתכון מושלם!
אף אחד אצלינו לא מת על בשרי ובכל זאת התחסל תוך כמה דקות!!
מומלץ מאד!!!!
מאמצת את המתכון
שלום רב
כאחד שלא אוהב פלפלים, האם ניתן להחליף את הפלפלים בירק אחר?
היי,
אפשר להוסיף כמעט כל ירק במקום הפלפל (פטריות, שעועית ירוקה, קישוא, ברוקולי…).
תודה על המתכונים הנהדרים! אם אני רוצה להשתמש בקילו פילה עוף חתוך לקוביות – האם לשנות כמויות בתיבול? אם כן, כיצד? תודה ושנה טובה!
היי שרית,
הייתי מכפילה את כמות התיבול פי 2.
שנה טובה🍯
אפרת (או מישהו מכאן שניסה להכין) – האם אפשר להשתמש בחזה עוף פרוס ולחתוך לקוביות ? (זה מה שיש לי בבית כרגע)
אפשר 🙂
תודה, אכן השתמשתי בחזה פרוס בצהריים ויצא טוב מאד.
מאד מעריכה את המתכונים שלך שכתובים בצורה ברורה ותמציתית וניכר שאת באמת מכינה את כל מה שאת מפרסמת.
תודה רבה לך מיכל!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ואהבת 🙂
שבוע נפלא🌸
האם יוצא טוב בתנור בתנור בלי טיגונים?
היי שולמית,
לא כדאי מאחר וחזה עוף בתנור מתייבש,
בכל מקרה, לא חייבים לטגן את חזה העוף עם הרבה שמן. אפשר לטגן אותו עם כף שמן אחת בלבד ואם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אפשר גם לרסס שמן על המחבת (שזה יוצא כמות של פחות מכפית).
לילה טוב❤️
תודה רבה . ותודה רבה על האתר! השתמשתי במתכונים מהאתר כבר כמה פעמים והאתר נפלא.לילה טוב💕
תודה שולמית!
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
במה אפשר להחליף תרוטב טריאקי?
מעדיפה חומרים טבעיים יותר…
אפשר לתבל בכפית פפריקה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת מים כדי שלא יהיה יבש (בין רבע לחצי כוס).
במקום הטריאקי אני שמה רוטב סויה ודבש או סילאן, יוצא מעולה, כמובן בתוספת מלח, פפריקה ואם רוצים גם שום ופלפל.
תודה על המתכון!
מעולה רחל! תודה רבה על הטיפ
יום נפלא 🌸
הי אפרת,
נרא ממש טוב.
האם אפשר להוסיף פסטה שבושלה קודם לתבשיל? אם כן, מתי ואיך לתבל.
תודה רבה.
כן, אפשר להוסיף בסוף ולערבב עם הרוטב של התבשיל.
תודה רבה אפרת.
עשיתי את המתכון כבר כמה פעמים ויצא לי מעולה. תודה
רציתי לשאול אם זה טוב בהקפאה….
היי רבקה,
אפשר להקפיא רק קחי בחשבון שהירקות אולי יהיו קצת “סמרטוטיים” לאחר הפשרה אבל זה תמיד כך עם ירקות מבושלים.
בצל ירוק הכרחי?
לא חייב.
הי אפרת. מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם עוזרים לי המון בבית
האם ניתן לוותר על הטריאקי במתכון. ואם כן מה להוסיף במקום?
אסור ליסוכרים ואני רוצה שיצא טעים כי זה גם עבור בני הבית שחלקם קטנים ובררניים. תודה
היי רעות,
בדר”כ אני ממליצה להמיר את הטריאקי ב3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן אבל אם אסור לך סוכרים אז את יכולה לתבל בכפית פפריקה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת מים כדי שלא יהיה יבש (בין רבע לחצי כוס).
הי אפרת, קודם כל תודב רבה על האתר המעולה והקולע!!
אין לי כרוב וגזר, נראה לך מתאים לשים בטטה עם שאר הירקות? ואם כן, לתבל ולהכין באותו האופן?
תודה רבה מראש!!
היי בתיה,
תכיני באותו אופן רק עם פלפלים ותוסיפי פלפל נוסף. זה מספיק.
אפרת שלום
האם את המוקפץ אפשר להקפיא? ואם כן, איך להפשיר ולחמם אותו?
לדעתי כן. יש להפשיר במקרר כל הלילה ולחמם במחבת או במיקרוגל.
אפרת שלום
ראשית תודה על המתכונים שלך
1. באיזה סוג שמן מומלץ.להשתמש בטיגון של הבשר ושל הירקות?
2. במידה ומקפיאים חלק מהעוף, איך מומלץ להפשיר. מקפוא להכניס למיקרוגל או הפשרה איטית במקרר?
תודה ושבוע טוב
היי,
1. אפשר להשתמש בשמן זית או שמן קנולה (בטיגון עמוק- שמן קנולה).
2. הפשרה איטית במקרר.
שלום
יש לך מתכון של חזה עוף מוקפץ עם ירקות
ברוטב צהוב – מכינים את זה הרבה במסעדות ?
תודה רבה
היי יעקב,
לא בטוחה שאני מכירה. זה ברוטב של כורכום/קארי?
באיזה מסעדות מגישים את זה? זאת מנה אסייתית?
היי אפרת,
רוצה להכין עכשיו מוקפץ והיה לי רק פרגיות וקניתי לקט ירקות להקפצה בסגנון אסייתי 500 גרם…איך ניתן להכין מזה מוקפץ כמו אצלך אודה לך מאוד תודה .וגם פה צריך להקפיץ את הפרגיות קודם ולהוציא ואז להקפיץ את הירקות ואז לתבל ביחד?
תודה רבה רבה:)
כן אפשר להשתמש בזה ולהכין באותו אופן.
שבוע נפלא 🌷
תודה רבה רבה עכשיו הולכת להכין:)
הכנתי היום ויצא מושלם!!! ללא כרוב ובצל ירוק והוספתי פטריות… חצי שעה והיתה ארוחת צהריים. הגשתי יחד עם נודלס.
תודה אפרת על המתכון הזה ועל כל המתכונים הנפלאים שלך!! יישר כח!!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
האם אפשר להכין ללא הרוטב טריאקי?
במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.
האם אפשר לבשל פסטה בנפרד ולהוסיף למנה ?
תודה 🙂
כן, אפשר.
יצאה ממש טעים תודה רבה עם המתכון!!
נראה מעולה 🙂
תודה מרים
מתכון מושלם !!!
לא היה לי פלפל חריף / פפריקה חריפה אז עשיתי בלי.הוספתי גם פטריות ושמתי 1/5 כרוב לבן ולא 1/4.
לקח לי סהכ עבודץ הכנה עם הבישול 40 דקות.
אין ספק שאכין את זה שוב !
תודה רבה על המתכון
חג שמל
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ❤️
שלום
המתכון מיוחד מאד מאד !
כל מי שטעם התלהב ביותר
תודה רבה על הכל
שמחה לשמוע!
תודה יעקב
ערב טוב,
יש לי לקט ירקות להקפצה בסגנון סיני קפוא. 800 גרם.
1. האם עלי להפשיר אותו, לסנן מהנוזלים ואז לטגן על מנת שלא יצאו מסמורטטים ?
2. כמה כפות טריאקי עלי לשים לכמות כזאת + העוף ?
האם כדאי להשרות את חתיכות העוף טרם טיגונן בטריאקי ?
המון תודות
היי אורנית,
1. אפשר להפשיר ולסנן אבל לא חובה.
2. את הטריאקי את יכולה להוסיף לפי הטעם. ממליצה להתחיל מ-7 כפות ולטעום. אם לדעתך חסר אפשר תמיד להוסיף יותר.
השריית חזה העוף לא תשפיע בצורה משמעותית על הטעם.
יצא מעולה, תודה!
אני תמיד מכינה דרך האתר שלך ואת יודעת לעשות לי את החיים קלים במטבח 🙂
מחכה שבעלולי יחזור ויטרוף.
נראה מעולה!
תודה אביבית 🙂
אין על המתכון הזה מכינה אותו כל שבוע! וכמות כפולה כמובן!!! המוקפץ הכי טעים שיש!!
שמחה לשמוע!
תודה רבקה 🙂
זה לא 10 דקות…. רק לחתוך הכל לקח לי 10 דקות, עד שהעוף נהיה לבן 5 דקות אחרי דקה כמו במתכון הוא עוד היה ורוד וקר, עד שהבצל נהיה שקוף עוד 5, לגמבה והכרוב לקח עוד 15 דקות העוף בסוף ברוטב ובתיבול עוד 5
45 דקות עם כל המסביב…
יצא טעים, שמתי 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק במקום פלפל חריף.
היי לנה,
המתכונים באתר הם בממוצע עד 10 דקות הכנה לא כולל זמן בישול ואפיה.
שמחה שיצא טעים, נראה לי שזה הכי חשוב 🙂
הי האם אפשר לשים תפוא ומתי?
נראה מוששששששלללללםםםםםםם
אפשר אבל מומלץ לחתוך את תפוח האדמה לקוביות ממש קטנות כדי שיספיק להתרכך.
תוסיפי יחד עם הגזר.
הי אפרת, אפשר לשים ברוקולי? מתי להוסיף? צריך לחלוט קודם?
מתכוונת להכין לא פיקנטי לילדים, אותו תיבול חוץ מהחריף?
תודה!
היי דנה,
אם מדובר בפרחי ברוקולי טריים אפשר להוסיף אותם יחד עם הפלפלים והכרוב ואז אין צורך לחלוט אותם לפני.
וכן, פשוט תוותרי על החריף.
יום מקסים
היי
אפשר לשים רוטב סויה במקום הרוטב שרשמת כי אין לי?
תודה
היי שרה,
במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.
היי אפרת, מתאים להוסיף פטריות טריות?
כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂
כמה זמן צריך לחכות שהגזרים יתרככו?
כ-7 דקות, תלוי בגודל שהם חתוכים.
יצא פשוט טעים!!!!
נראה טעים!
תודה על השיתוף 🙂
האם אפשר להוסיף אטריות נודלס ? אם כן זה מומלץ ובאיזה שלב להוסיף אותם לבישול וכיצד לבשל אותם
אפשר. יש לבשל אותן לפני בנפרד (לפי ההוראות שעל גבי האריזה) ולהוסיף אותן למנה בסוף יחד עם קוביות העוף, הבצל, רוטב טריאקי וכו’.
בדרך כלל לא כותבת באתרים כאלה, אבל המתכון פשוט קל ומעולה, פיקנטי כמו שמובטח 🙂 והתשובות שלך בתגובות ממש עוזרות 🙂
שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מטורף! הכנה קלה ותוצאה של מסעדה! שמחה שנפלתי היום על המתכון הזה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה בת שבע.
טעים מאוד!!!
שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן וכדאי להוסיף אטריות ביצים שיהיה כמו נודלס? או עדיף אורז לבן ליד?
זה יכול ללכת גם עם אטריות ביצים וגם עם אורז לבן, מה שבא לך יותר 🙂
פעם חמישית או שישית שאני מכינה את המתכון הזה ופשוט מתכון מוצלח ביותר
הפעם הוספתי קצת פטריות טריות ותמיד בסוף אני שמה כף 2 של יין מתוק-יוצא מעדן!!!
שמחה לשמוע!
תודה נתי 🙂
הכנה פשוטה ומהירה. יצא מעולה!!!
תודה רבה.
תודה אתי, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להוסיף נבטים?
האם במקום רוטב טריאקי אפשר להשתמש ברוטב סויה או צילה חריף?
תודה, מאיה
היי מאיה,
אפשר להוסיף נבטים. כדאי להוסיף אותם כ-5 דקות לקראת סוף הבישול.
במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.
יצא מושלם!!! תודה רבה!
תודה אורטל, שמחה שיצא טעים 🙂
אפרת, תודה על המשוב המהיר.
אם תוכלי בבקשה לענות לי:
אם אני מבשלת בסיר-איך עושים את זה?
אין לי טריאקי, יש לי סויה וצילי מתוק, אני רוצה להשתמש בשניהם-כמה לשים?
היי חני,
מכינים בדיוק באותו אופן גם אם מכינים בסיר.
אני ממליצה להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה לדוגמה פחות מומלץ).
את יכולה לשים 3 כפות סויה ו-3 כפות צ’ילי מתוק. לשיפור הטעם מומלץ להמיר כף אחת של צ’ילי בכף דבש או סילאן.
דחוף–
אפשר להכין את זה בסיר?
כן אפשר.
כמו כל מתכון יצא מושלם,טעים מאוד
הטעמים ממש מדוייקים
הקטנצ’יק שלי השאיר צלחת ריקה🙌
תודה רבה על כך שהמטבח פעיל בזכות בקלילות שאת מעבירה המתכונים שלך
תודה רינת, כיף לשמוע 🙂
כמה בערך שעועית ירוקה להוסיף?
בסביבות כוס שעועית ירוקה.
היי אפרתי האם אפשר להשתמש בפילה עוף אם כן כמה בערך צריך?אין לי כרוב,בצל ירוק ופלפל צהוב האם אפשר לוותר ולהוסיף שעועית ירוקה?
היי רינת,
אפשר להשתמש ב 400-500 גרם פילה עוף. ואין בעיה, תכיני בלי אלה ותוסיפי שעועית ירוקה.
שלום אפרת! הכנתי את המתכון של החזה עוף. לצערי לא טיגנתי מספיק את קוביות חזה העוף בטיגון הראשוני, ויש לי תחושה מהמראה של העוף שהוא יצא יבש… :/ מה עושים במקרה כזה? אשמח לעזרה.
היי מעיין,
הרוטב אמור לעשות אותו קצת יותר עסיסי. אם אין מספיק רוטב אני ממליצה להוסיף עוד כמה כפות טריאקי וקצת מים.
יצא מצויין. אבל 10 דקות זה לא…
יצא מצויין, תודה
תודה רז, שמחה לשמוע 🙂
שלום,
האם אפשר להחליף את החזה עוף בחזה הודו ?
היי נינה,
אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂
תודה רבה!מתכון פשוט מאוד טעים ובריא!
שמחה שאהבת 🙂
תודה נינה
היי אפרת, מה שלומך?
אני רוצה להכין את העוף. ושוב אני הולכת לשאול, עם מה להגיש?
נראה לך שיש קשר לבשל קינוא? או שזה לא מתאים? ואם כן, ראיתי שיש לך מתכון של קינוא עם גזר, אבל כאן יש כבר גזר ובצל, אז אפשר אולי את הקינוא רק עם תבלינים?
אשמח מאד מאד אם תוכלי לענות לי כמה שיותר מהר כי אני כבר רוצה להתחיל לבשל.
דרך אגב, האורז חום עם פלפלים נהיה מאכל קבוע אצלינו, הבאתי גם לאמא שלי שתחי’, והיא כל כך התלהבה שהצלחתי לבשל אורז חום עם טעם מדהים. – אמרתי לה שזה רק בזכותך. אז הקרעדיט שייך לך 🙂
תודה, את מדהימה
היי שרה,
ראיתי רק עכשיו.
לדעתי אורז לבן הכי הולך עם זה.
אם את אוהבת קינואה אז זה גם יכול להתאים.
היי אפרת
אני לא משתמשת באורז לבן 🙁
לגבי הקינוא, אפשר לעשות את המתכון עם הגזר, אבל בלי בצל ובלי גזר?
אוה, שכחתי לכתוב, העוף כבר מוכן וזה נראה טעים מאד!!!
עכשיו הוא מחכה לתוספת שלו:)
עכשיו רק יכולתי לענות. כן, אפשר להכין בלי הגזר והבצל. מקווה שהסתדרת 🙂
מה זאת אומרת להוסיף את העוף כשאין נוזלים?
הכוונה להוסיף את קוביות העוף שטיגנו קודם לכן בלי הנוזלים שהעוף הפריש במהלך הטיגון.
הי אפרת,
אם אני מבינה נכון- החזה עוף מטוגן רק 2 דקות בהתחלה ועוד 3 דקות בסוף?
הוא מספיק להיות מוכן בכלל? או שהוא נשאר קצת נא?
תודה רבה על המתכונים הכיפיים:-)
היי רבקה,
חזה העוף נעשה מבושל לגמרי אך רך ועסיסי. בגלל שהוא חתוך לקוביות 5 דקות אמורות להספיק.
אוקיי. תודה רבה!
נראה מעולה!
כמה שאלות:
1. האם אפשר לשים קישואים במקום הכרוב?
2. האם אפשר לוותר על הבצל הירוק?
3. האם אפשר במקום פלפל צ’ילי לשים צ’ילי גרוס?
4. האם אפשר במקום רוטב טריאקי לשים שמן?
אני באמצע להכין, ככה שהתשובה קצת דחופה לי..
במיוחד לשאלה האחרונה (4) השאר (1-3) פחות קריטיות
1. כן
2. כן
3. כן (לשים קמצוץ לפי הטעם)
4. לא. אם אין לך טריאקי, אפשר לשים 2 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.
אין לי גם רוטב סויה.. אנחנו לא משתמשים ברטבים מן הסוג הזה..
תודה רבה!
אז אפשר לתבל בסילאן בלבד. לשים 3-4 כפות לפי הטעם.
אפשר להוסיף יין?
כן, ממליצה להוסיף בסוף, בהדרגה ולפי הטעם.
אני מכינה המון מתכונים שלך. פשוט כיף. תודה.
שאלה, ניתן להקפיא את זה?
כן רותי, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להוסיף צילי מתוק אני בדיוק מכינה את המנה
כן, אפשר להוסיף 1-2 כפות צ’ילי מתוק.
תודה רבה!שבת שלום
תודה רבה על המתכון!
אם אני רוצה להוסיף בו אטריות נודלס, כיצד המתכון משתנה?
היי עדיה,
אין בעיה להוסיף אטריות נודלס. יש לבשל אותן לפני בנפרד (לפי ההוראות שעל גבי האריזה) ולהוסיף אותן למנה בסוף יחד עם קוביות העוף, הבצל, רוטב טריאקי וכו’.
יצא מעולה!!!
הוספתי פטריות ושעועית וקישוא (בעקבות התגובות כאן..) ובלי כרוב.
תודה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת! הכנתי שוב ביום שישי אבל הפעם, שמתי קוביות סלמון במקום חזה עוף. רוצה להגיד שיצא טעים ביותר! מומלץ מאוד למי שמחפש מתכון פרווה. תודה רבה וערב טוב 🙂
נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי. האם אפשר לשים רוטב סויה צילי מתוק וטריאקי ביחד?
היי,
אם יש טריאקי עדיף לשים אותו בלי הסויה. אפשר להוסיף צ’ילי מתוק לפי הטעם.
שלום
1 מה גודל קוביות החזה עוף?
2 מה צ”ל המשקל של החזה עוף?
תודה
עמית
היי עמית,
קוביות בגודל 2-3 ס”מ.
בסביבות 500 גרם.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!!!!!
תודה תרצה, שמחה שאהבת 🙂
היי, אשמח לדעת מה אפשר להשים במקום טראקי, תודה
היי הודיה,
אפשר לשים 2 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.
שבת שלום 🙂
הי,
אין לי שום רוטב.. רק דבש. אפשר בלי כלום או לחפש מתכון אחר?
תודה רבה
היי רותם,
נראה לי שכדאי לוותר. אני חוששת שזה ייצא קצת חסר טעם 😐
אפשר לוותר על הכרוב ולהוסיף במקום פטריות?
כן יפית, אפשר.
היי,
האם אפשר להכין את זה לשבת (ולהוסיף גם איטריות), ולחמם את זה בתנור או בפלטה? זה לא יתייבש…?
היי ליאת,
אפשר להכין לשבת ולהוסיף גם איטריות. אין בעיה לחמם בפלטה או בתנור. בגלל שיש רוטב זה לא מתייבש.
שבת שלום 🙂
היי, הכנתי לחג בדיוק לפי המתכון ויצא מוצלח ביותר!! ממש טעים! תודה רבה וגמר חתימה טובה 🙂
תודה אודליה, שמחה שיצא מוצלח!
גמר חתימה טובה 🙂
אפשר להקפיא?
היי יפעת,
אני מניחה שכן (למרות שקחי בחשבון שהירקות אולי יהיו קצת “סמרטוטיים” לאחר הפשרה).
שבוע נפלא 🙂
יצא מ ד ה ים !!!
במקום כרוב הוספתי שעועית ירוקה.
בתיאבון…
מעולה! תודה גלי ושבת שלום 🙂
היי אפרת,
יש לך אולי מתכון להכנת חזה עוף בתנור
או כזה שלא דורש טיגון?
ענת
היי ענת,
אין לי מתכון לחזה עוף בתנור (כי בתנור הוא עלול להתייבש). בכל מקרה, לא חייבים לטגן את חזה העוף עם הרבה שמן. אפשר לטגן אותו עם כף שמן אחת בלבד ואם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אפשר גם לרסס שמן על המחבת (שזה יוצא כמות של פחות מכפית).
היי (:
האם אפשר להחליף את הגזר בבטטה? ואני רוצה להוסיף לטריאקי גם מעט צ’ילי מתוק, מומלץ?
היי בתאל,
את יכולה להמיר את הגזר לבטטה (מומלץ לחתוך אותה לקוביות קטנות כדי שתתבשל יותר מהר).
אפשר להוסיף כ-2 כפות צי’לי מתוק.
בהצלחה 🙂
היי אפרת,
יש לי קילו חזה עוף.
מה עלי לשנות במתכון?
תודה מראש,
חנה.
היי חנה,
ממליצה להכפיל את כל הכמויות.
יום מקסים 🙂
שלום
אני רוצה להכין את המתכון מחר מוקדם אני מקווה שתוכלי לענות בהקדם:)
1. אין לי רוטב טריאקי או סויה או צ’ילי. אבל יש סילאן. אפשר?
2. אין לי פלפל צהוב. אפשר לוותר?
3. יש לי פפריקה מתוקה ולא חריפה ואין לי צילי. זה בסדר?
(אין גם בצל ירוק אבל מהבחינה הזאת זה בסדר)
תודה רבה אתר מעולה
היי,
1. את יכולה לשים סילאן אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתקתק.
2. אפשר לוותר על הפלפל הצהוב.
3. את יכולה לשים פפריקה מתוקה.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להוסיף במקום רוטב טריאקי רוטב טבסקו?
היי בניה,
אפשר לשים כמה טיפות טבסקו לפי הטעם בנוסף לרוטב טריאקי ולא במקום.
הי אפרת!
יצא פצצה!! בעלי אכל שתי צלחות ועוד המשיך לנשנש מהסיר..
🙂 תודה לך
איזה כיף לשמוע!
תודה יהודית והמשך ערב מעולה 🙂
האם אפשר להקפיא?
היי רוני,
אני מניחה שכן.
אפשר לוותר על הבצל הירוק?
כן יצחק, אפשר לוותר.
יצא פשוט מושלם!
שמחה לשמוע אולגה 🙂
המשך יום נפלא!
בס”ד
מדהימה שכמותך! אימצנו את המתכון כאורח קבוע (כמעט) כל שבוע.
תודה חני! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
מעולה !!!! יאמי !
תודה יורם, שמחה שאהבת 🙂
למרות חששות רבים (וזה שלא היה לי טריאקי) יצאתי לדרך. הטריאקי הוחלף בסויה וסילאן לפי ההנחיות באחת מהתגובות. יצא מעולה! תודה אפרת! 🙂
שמחה לשמוע!
תודה פז ושבוע נפלא 🙂
יצא לי טעייייים!
חששתי שלא יצא לי כל כך טוב כי היו לי כמה ניסיונות כושלים בבישול באתרים אחרים,
והייתי על סף ייאוש..
איזה כיף שהאוכל יוצא בדיוק כמו במתכון:)
תודה לך אפרת!!!
אני ממש שמחה לשמוע!
זה אומר שתמשיכי לבשל, כן? 😉
תודה לך שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!
היי,
אין לי כרוב – קריטי?
יש לי צילי חריף גרוס (תבלין – גרוס גס יחסית)- זה אותו הדבר כמו הפלפל שרשמת או שעדיף לשים פפריקה חריפה כמו שכתבת?
תודה!!
היי יובי,
אפשר לוותר על הכרוב.
אפשר לתבל גם עם תבלין צ’ילי חריף אבל צריך לקחת בחשבון שאולי ירגישו יותר את החריפות מאחר וזה גרוס גס יותר מהפפריקה החריפה.
שבת שלום 🙂
שלום
האם אפשר פרגיות במקום חזה עוף ???
בטח 🙂
הי, אם אין לי רוטב טריאקי או סויה…. מה מומלץ כתחליף?
היי לירז,
אפשר לתבל ב2 כפות צ’ילי מתוק ו2 כפות דבש.
שלום רב, אם אין לי טריאקי, אבל יש רוטב סויה, איזו כמות לשים מהרוטב והאם להוסיף סילאן או דבש?
היי מעין,
שימי 2 כפות רוטב סויה + 3 כפות סילאן.
תודה רבה!!!
היי אני נמצאת בסופר ולצערי אין חזה עוף … פרגיות במקום אפשר?(;
עם פרגיות זה הולך מצוין 🙂
מצויין. ככה פשוט. ככה טעים. קלי קלות להכין.
שמחה שאהבת!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
אפשר להוסיף נודלס/ אטריות למנה?
תודה (:
בטח 🙂 תבשלי אותם לפני עם מים (בהתאם להוראות על גבי האריזה) ותוסיפי למנה בסוף לאחר שהוספת את קוביות העוף והבצל הירוק.
התחתנתי לפני חודש, ויש לציין שבחיים כמעט לא נכנסתי למטבח.. הדבר היחיד שידעתי לעשות זה חביתה;) ואחרי החתונה הייתי מוכשרת להתחיל ללמוד לבשל, האתר הזה מקסים! המתכונים קלים ומאוד ברורים וכתובים בצורה מסודרת! המידות מדוייקות, והכל פהשוט נותן מוטיבציה להמשיך לנסות וללמוד! תודה רבה!! ויחס אישי נהדר:) יישר כח!
אני ממש שמחה לשמוע עדי!
תודה רבה 🙂
מזל טוב והמון הצלחה בדרככם המשותפת 🙂
שלום,
רציתי לשאול אם אני צריכה לשש מנות בערך ואני קונה את החזה עוף קפוא ששם יש שלוש חתיכות גדולות ואז יחתוך. אז לקנות שתי חבילות כאלו של חזה עוף או שלדעתך אחת תספיק?
תודה ויום נעים!
היי אלינה,
זה תלוי מה המשקל של החבילה של העוף הקפוא. אם תוכלי תסתכלי ותרשמי לי.
לפי מה שאת מתארת, אם החתיכות הן גדולות ועבות אני מניחה שחבילה וחצי יספיקו ל-6 מנות.
המשך יום נפלא 🙂
שלום אפרת. אני אוספת מתכונים לשבוע הבא.
אם לא ארצה חריף, פשוט לוותר על הפלפל? אולי משהו במקום? תודה
היי קריסטינה,
כן, תוותרי על הפלפל החריף. אין צורך לשים משהו במקום, זה טעים גם ככה 🙂
תודה רבה !!! יצא מאוד טעים!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
ואם יש לי שניצלים (חזה עוף חתוך לשניצל) אפשר לחתוך אותו לרצועות ולהקפיץ עם ירקות ?
כן בטח אלכס 🙂
תודה
למה הכוונה 4-5 חתיכות חזה עוף? כמה זה במשקל?
אם מחליפים את הכרוב בקישואים אז כמה קישואים?
היי דורית,
הכוונה ל 4-5 חתיכות שפרוסות לשניצלים, זה יוצא בסביבות 300 גרם.
מספיק קישוא אחד בינוני חתוך גס.
יום מקסים 🙂
מומלץ להוסיף אננס מקופסת שימורים. משדרג את המנה [=
נשמע מעולה! תודה נעה 🙂
יצא מעולה! בלי הרבה עבודה ומאוד טעים. תודה רבה.
תודה אורית! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה!
בסוף הוספתי טריאקי אבל לא עמדתי בפיתוי והוספתי קצת רוטב סויה וצ’ילי מתוק, בנוסף הוספתי קישואים וקצת שום כתוש בסוף
יצא ממש מעולה!
שאלה בנוגע לחזה עוף… האם השרייה במרינדה תוסיף לרכות וטעם של החזה?
תודה מראש
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי ההשרייה, אני לא מרגישה בכל כך הבדל בטעם או ברכות כשאני משרה וכשאני לא משרה, לכן אני מוותרת על ההשרייה כשמדובר בבישול. בצלייה בתנור או במנגל כן כדאי להשרות כי אז הבשר נוטה יותר להתייבש.
שבת שלום!
שלום רב!
האם אפשר להחליף טריאקי ברוטב אחר? (סויה, צ’ילי מתוק?)
היי גלית,
אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן/דבש וכפית צ’ילי מתוק.
שבת שלום 🙂
ממש בטעות שלפתי את הרוטב ברביקיו מהמקרר… בדיעבד יצא מעדן, פעם הבאה נחזור למקורות
אגב יצא לי מידי חריף אז הוספתי מעט סילאן, מעולה ממש!!!
הכי חשוב שבסוף יצא טעים 🙂
תודה מרים ויום נפלא!
הכנתי יצא ממש טעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה לירון ושבת שלום
נדיר שיוצא לי טעים ויצא לי פשוט מעולה.. תודה!
שמחה לשמוע! שבת שלום 🙂
היי
האם המתכונים הנ”ל צריכים להיות בתנור במצב אפיה או במצב צלייה
אשמח לתשובתכם
מזל
היי מזל,
כל המתכונים באתר שדורשים אפיה בתנור בדר”כ הם במצב אפיה רגיל (עליון ותחתון) אלא אם כן רשום אחרת.
יום נעים 🙂
תודה !
בוקר טוב!
האם ניתן להוסיף מקלוני אורז למנה הזו?
תודה!
הי לירז,
כן, אפשר.
יצא סוף הדרך!!!!
תודה אוראל 🙂