זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
1 קילו חתיכות עוף ( 6-8 ירכיים, שוקיים, כנפיים וכו’)
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים
2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים
מרינדה לעוף: 4 כפות שמן, 2 כפות דבש, כפית גדושה חרדל דיז’ון, 2 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערית ומתבלים את חלקי העוף והירקות.
-מניחים על תבנית גדולה ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות במשך שעה וחצי.
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- קינואה עם בטטה |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת את מדהימה איך אני יודעת? לפי האתר המתכונים פשוט מושלם! טעים קל מוצרים נגישים כל ראש השנה הוכן מהמתכונים ובהשראת האתר אז תודה רבה! את המתכון הזה בעלי והילדים ממש אהבו והוספתי לרעיון אורז וכמובן מים בהתאם יצא מושלם ממש עונג שבת תודה שנה טובה (:
תודה רבה יקרה.
שנה טובה ומבורכת🌺
היי אפרת , אתר מושלם!! ממש השתכללתי במטבח בזכותך.
לשאלתי,אני רוצה לבשל את העוף במקום לאפות בתנור כדי שיצא יותר רך ועסיסי
נראה לך שזה יצא טוב? יש הוראות מיוחדות?
היי🙂
אפשר לבשל בסיר במשך שעה וחצי-שעתיים.
כדאי לטגן לפני בצל קצוץ ואז להוסיף את העוף.
בשביל הצבע אני ממליצה להוסיף 2 כפות סילאן במקום כף דבש אחת.
יצא מושלם!! תודה!!
איזה כיף שחזרת לעדכן❤️
הכנסתי עכשיו לתנור נראה טוב אבל לא חסר נוזלים? לא שמתי גזר הילדים לא הכי אוהבים אז שמתי עוד תפוח אדמה
העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה אבל אם זה נראה לך יבש תוסיפי כרבע כוס מים לתבנית.
זה יצא ממש טעים בפרט הירקות אבל נראה לי פעם הבאה אעשה פחות זמן 90 דקות זה קצת הרבה מידי כי העוף מתייבש והירקות כבר מוכנים
אפית על חום עליון וחום תחתון נכון? לא טורבו.
היי אפרת
האם את המתכון הזה אפשר לעשות בנינג’ה?
מניחה שיקח גם פחות זמן במידה ואפשר?
היי
בוודאי, אפשר. יקח כרבע שעה או לפי מידת העשייה הרצויה.
מצטרפת לשאלה
באיזו תוכנית בנינג׳ה? יש לי נינג׳ה פודי op300
בתכנית אפייה/צלייה.
בישלתי מרק עוף ורוצה להשתמש בחלקי העוף המבושלים, אופה אותם בשקית קוקי, על כמה מעלות ולכמה זמן? רוצה שהעוף יספוג את טעם המרינדה אך לא ישחים
אם הבנתי נכון והעוף כבר מבושל- מספיק לאפות כ-20 דקות על 190 מעלות.
כמה נוזלים להוסיף כדי שיהיה גם רוטב?
היות והעוף בתנור אין אפשרות שיהיה רוטב כמו בבישול. תשתמשי במרינדה לפי הכמויות הכתובות במתכון(:
שלום. כמה זמן לפני הסעודה להניח על הפלטה?
להניח ישירות או על תבנית הפוכה?
היי,
כ-45-60 דקות לפני הארוחה.
יש לחמם בתוך כלי עם מכסה המיועד לחימום או תבנית מכוסה.
המתכונים שלך תמיד מעולים !!
לא הבנתי את העניין – מצד אחד במתכון לא רשום אם לשים בתנור את התבנית מכוסה ואז להוריד לקראת הסוף …. מה לעשות, לשים קודם שעה ורבע סגור בנייר כסף וברבע שעה האחרונה להוריד ולתת לזה לקבל צבע או הפוך? עוד שאלה, האם צלייה על מחבת 2 דק לפני ההכנסה לתנור נותנת משהו או שזה סתם מיותר? בכל אופן תודה רבה את מלכה🤍👑
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אין צורך לכסות את התבנית (אם היה צורך היה כתוב😊)
מה שכן, אם התנור שלך חזק ונוטה לאפות מהר- את יכולה להתחיל אפייה עם כיסוי ולאחר 45 דקות להסיר את הכיסוי ולאפות בלעדיו.
צלייה על המחבת חשובה בעיקר כשמדובר בבשר, פעולה זו ‘סוגרת’ את הבשר ומשפרת את המרקם. כשמדובר בעוף זה לא נחוץ.
בהצלחה!
היי,
אני מעוניינת להכין היום ולהקפיא לחג, יש הוראות מיוחדות להקפאה ?
היי,
ניתן להקפיא בקופסה אטומה ללא הוראות מיוחדות נוספות(:
לא מספיק נוזלים ואני עוד הוספתי מים ורוטב סויה. חבל שנותנים לכל אחד לעלות מתכונים.
היי רונית,
המנה לא אמורה לצאת עם רוטב, להיפך- העוף אמור לצאת פריך יחסית.
אם הרגיש לך יבש יתכן שהתנור שלך חזק יחסית והיה צריך לאפות קצת פחות זמן או על חום נמוך יותר ב-10 מעלות.
אפרת זה לא כל אחד.
הכישרון שלה מככב במטבח שלי❤️
תודה רבה נעה יקרה, שמחה לשמוע❤
ממש צרם לי לקרוא את התגובה. לאלעיניין בכלל.
אפרת, כל הכבוד על התגובה האכפתית למרות זאת.
ואגב, גם אני משתמשת הרבה במתכונים והכל יוצא מוצלח מאד!!!
בהזדמנות זו אגיד לך תודה רבה על כל המתכונים באתר. בהחלט שדרגת לי את המטבח ואברך אותך לשנה טובה ומתוקה!
תודה על המילים החמות מירב❤
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים!
שנה טובה ומתוקה מדבש🍯
מילים חסרות טעם!
חבל שנותנים לכל אחד לכתוב תגובה:)
תמשיכי לפנק אותנו!!!
חג שמח!!!
תודה ענת, שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
חג שמח🌺
תודה על המתכונים שלך שמככבים במטבח שלי כמה שנים טובות!
ממש ממש טעים!
קל להכנה
תודה אפרת💖
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
היי, אולי זה ישמע מוזר אבל איך צריך לתבל את העוף במרינדה?
לשפוך מעל ולעסות עם הידיים או שלמרוח עם כף על חלקי העוף והירקות?
היי,
שתי הדרכים אפשריות, אבל לעסות עם הידיים מומלץ יותר כי כך התיבול אחיד יותר ומגיע לכל החלקים.
שבת שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בחבילות של פי
לה עוף טרי שקונים בסופר?
היי,
אפשר להכין גם עם פילה עוף, אך הוא יותר מוצלח בטיגון ולא באפייה.
עדיף להפריד בין העוף לירקות, את הירקות לאפות בתנור כשעה עד לריכוך (ממליצה לחתוך לקוביות קטנות כדי לקצר את זמן האפייה). את חזה העוף לטגן במחבת 2-3 דקות מכל צד (תלוי בעובי שלו).
שלום,
האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם עוף שלם (כולל חזה)?
היי,
כן, אפשר🙂
ערב טוב
אם אני משתמשת בתפוחי אדמה גורמה קטנים צריך לקלף אותם?
היי רחלי,
תפוחי אדמה מסוג זה טעימים במיוחד גם עם הקליפה, כך שזה נתון לבחירתך אם לקלף או להשאיר את הקליפה(:
שלום אפרת
רציתי לדעת כמה משולשי עוף זה
והאם אפשר לעשים רוטב חרדל ודבש של אסם
תודה רבה
היי,
יש לשים כ-6 משולשי עוף, ואפשר להשתמש ברוטב חרדל ודבש קנוי ולוותר על החרדל והדבש ברוטב.
תודה יצא מ-ו-ש-ל-ם
ממש טעים וקל להכנה
שמחה לשמוע(:
הי אפרת, אני רוצה להכין חצי כמות, ובלי הירקות. זמן האפייה נשאר אותו דבר? אני רוצה שייצא עסיסי ואף פעם לא יודעת מתי להוציא את העוף…תודה!
היי מיכל,
אם את מוותרת על הירקות ומעדיפה עוף רך ועסיסי יותר- זמן האפייה עשוי להתקצר לשעה.
בהצלחה!
תודה, אפיתי למשך שעה ויצא מעולה, הבת שלי חיסלה הכל….
איזה כיף(:
הי אפרת
אם אני משתמשת בגזר גמדי קפוא מתי להוסיף
אותו לתבנית?
היי,
את הגזר יש להוסיף עם העוף לתבנית ולערבב קלות.
שלום אפרת.
1. האם אפשר להשתמש גם בחרדל רגיל?
2. האם צריך לכסות את התבנית בזמן האפייה?
תודה רבה רבה
היי,
אפשר גם חרדל רגיל- אם אוהבים אצלכם את הטעם שלו. אפשר להתחיל את האפייה כשהתבנית מכוסה אבל לא חייב.
בהצלחה😊
שייך לצפות את העוף בפירורי לחם? ואם כן- איך? בעקרון מחפשת מתכון לעוף בחרדל ופירורים וזה נראה הכי קרוב.. וגם מתכון מצויין בפני עצמו. תודה רבה רבה!!!
היי יעל,
אני מניחה שאפשר לצפות את העוף בפירורי לחם אחרי התיבול במרינדה.
בהצלחה😊
שלום אפרת יקרה. האם ניתן להשתמש גם בחרדל דיז’ון עם גרגירים?
היי דבורה,
אני מניחה שאם אתם אוהבים טעם של חרדל יחסית דומיננטי- אפשר להשתמש בו:)
זה ייתן טעם דומיננטי מאוד? האמת שלא ידעתי מה לבחור בסופר ובחרתי דווקא את זה עם הגרגירים אין לי ניסיון עם החרדל בעוף איזה טעם מתקבל?
זה לא אמור להיות ממש מורגש, אבל כן יהיה טעם של החרדל.
מציעה לך לשים רק חצי כפית חרדל, ובמידה וזה טעים לכם- תוכלי להגדיל את הכמות בפעם הבאה שתכיני…
תודה יקרה שבת שלום חג שבועות שמח!!! תודה על כל המתכונים המעולים בכל שבוע את ממש משקיעה בנו המשיכי והצליחי . דרך אגב הכנתי את העוגה גבינה ביסקוויטים השבוע כבר בפעם השלישית כל כך טעימה מתכונים מדוייקים טעימים ונפלאים ❤🌺💐
תודה רבה לך מקסימה על המילים החמות! שבת שלום😊
היי אפרת,
קודם כל אני רוצה לומר לך שזה אחד המתכונים האהובים עליי!
למרות שבהתחלה קצת חששתי מהמתוק..
אני רוצה להכין את המתכון הזה למשפחה שלי לשבת הקרובה, התחלתי את ההכנות ונזכרתי שלא מזמן קניתי סוטאז’, האם ניתן להכין את המתכון הזה בסוטאז’ במקום בתבנית.
אציין שאני אוהבת את העוף ממש רך..
במידה וניתן, כמה זמן העוף צריך להיות בתנור בכדי שיהיה רך? כמה זמן בלי מכסה, כמה זמן עם? ומתי להכניס את הירקות כדי שיתרככו אבל לא יהפכו לפירה..?
תודה רבה!! 🙂
היי ענאל,
אפשר להכין בסיר סוטאז.
יש לטגן בצל גדול חתוך גס עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף את הירקות ולתבל לפי מה שרשום (שמן אין צורך להוסיף בשלב זה). להוסיף כוס מים, לערבב ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עם מכסה שעה וחצי (אם את אוהבת שהעוף ממש רך אז שעתיים). לערבב בעדינות כל 30-45 דקות.
בהצלחה 🙂
אני רוצה להכין את זה עם הסיר בתנור, לא על הגז..
תוכלי בבקשה לענות לי שוב על השאלות? אבל לגבי תנור
אם תוכלי לענות לי בהקדם אשמח! (פשוט הירקות והעוף כבר מתובלים)
תודה רבה
לא ניסיתי להכין בסיר בתנור אבל לדעתי עדיף בתבנית, ככה גם יש מספיק מקום לעוף ולירקות והם לא אחד על השני.
אם בכל זאת את רוצה להכין בסיר אז תשמני אותו לפני ותכיני באותו אופן. בהתחלה תכניסי ללא מכסה למשך כשעה כדי שיקבל צבע ואח”כ תכסי ותאפי שעה נוספת. בסוף תוציאי את המכסה ותתני לזה לקבל צבע יפה.
היי אפרת. יש לי כרישה במקרר שאני רוצה להשתמש בה. אפשר לחתוך לעיגולים ולהוסיף או ממש לא קשור? תודה!
אני חושבת שאפשר.
הי ,רציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בחרדל צהוב רגיל?
תודה!
אפשר להשתמש בחרדל רגיל
כיסיתי את העוף במשך שעתיים והוא היה במרכז התנור
בחלק של הצליה-שנותנים לו 30 דקות בלי הכיסוי, כדאי להגביה אותו קרוב יותר לחלק העליון של התנור?
סורי ראיתי עכשיו.
אין צורך להגביה, אפשר להשאיר במרכז.
חשוב מאוד לציין במתכון איזה סוג שמן זית /קנולה/סויה
אם לא ציינתי זה לא משנה.
היי. תודה על כל המתכונים המעולים!!
כל הכבוד!
העוף צריך להיות ממש מופשר כשמכניסים לתנור?
כן, רצוי.
יצא ממש טעים הכל נגמר!
תודה רבה!
שמחה לשמוע ❣️
מה אפשר לשים במקום דבש?
יש תחליף.
ואגב המתכונים שלך מאלפים-כל האוכל שלי מהאתר שלך.
אפשר לשים סילאן או מייפל.
היי אפרת! 🙂
חשבתי להכין את המתכון לכבוד שבת.
רציתי לדעת האם יש רוטב שנשאר בתבנית- שלא יתייבש על הפלטה?
ואם אין רוטב האם יספיק רק להוסיף מים?
ועוד שאלה, לגביי זמן האפייה- אני בד”כ אופה חצי שעה או 40 דקות וזה יוצא זהוב ורך כמו שצריך, חוששת שאם אשים יותר מזה זה יישרף…מה העניין של השעה וחצי שעתיים?
תודה!
היי אנאל,
לא יוצא הרבה רוטב. אפשר להוסיף לתבנית בתחילת האפיה כוס מים.
דווקא ככל שאופים יותר העוף רך.
זה נשמע לי מעט זמן. באיזו תוכנית את אופה? באיזה חלקי עוף את משתמשת?
אני משתמשת בתכנית של חום עליון ותחתון.
משתמשת בחלקי העוף- כרעיים
ככה גם אני אופה.
טוב, תאפי איך שאת מכירה ויודעת. אם מספיק 40 דקות, יותר טוב 🙂
חזרתי לעדכן שיצא פשוט מושלם!!!
כולם ליקקו את האצבעות!
תודה רבה על מתכונים נהדרים שתמיד מביאים איתם מחמאות 🙂
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן!
זה טעים גם אם חרדל רגיל (תלמה)
או שיש הבדל משמעותי בטעם
כן.
טעים טעים טעים!! תודה על המתכון…
הוספתי מים לתבנית כדי שיתבשל…ולאחר מכן שפכתי את המים ונתתי עוד זמן צלייה.
נראה מעולה 🙂
תודה רויטל
היי אפרת – שמן רגיל או שמן זית?
לא משנה.
היי
אוהבת מאוד את האתר שלך תמעד אמצא משו קל מעניין וטעים.
יש לי רק חרדל רגיל. זה אפשרי להשתמש בו במתכון הזה?
כן אפשר.
שנה טובה אפרת!
קודם כל תודה על אתר מושקע שהמתכונים בו אף פעם לא מאכזבים! אני ממש מכורה 🙂
רציתי לעשות רק את הירקות (אותם כמויות) בלי העוף במתכון הזה, את ממליצה לשנות את הכמויות של הרוטב?
היי נטלי,
תכיני את הכמויות האלה:
3 כפות שמן, 1.5 כפות דבש, 3/4 כפית חרדל דיז’ון, שן שום שמנה כתושה, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
היי אםרת, האם אני יכולה להכין את העוף שרוי במרינדה למשך הלילה במקרר ומחר להכניס לתנור ?
כן.
שנה טובה 🌺
שלום אפרת היקרה!
אני מכינה בעז”ה לראש השנה, אני מנקה תמיד את העוף מראש, אם כך, עדיף לשים נייר כסף באפייה
ואח”כ להוציא לרבע שעה אחרונה, כדי שלא יתייבש, או אין צורך?
תודה על האתר המדהים שלך!!
ושנה טובה!!!!!
כן אפשר לכסות בשעה הראשונה ואח”כ להסיר את הכיסוי ולאפות כחצי שעה נוספת.
שנה טובה 💝
תודה רבה רבה!!!
עזרת לי ממש.
המתכונים שלך תמיד מעולים
הי, כל מתכון שלך הופך אצלנו לקבוע!
אני אוהבת להכין עוף בשקית קוקי. נוהגת לאפות על 180 ואז לתת לזה עוד שעתיים שלוש בתנור על מאה. יתאים כאן לעשות כך?
מתכוונת לעשות מחר רק את העוף בלי הירקות, 14 שוקיים. איך להכפיל את התיבול? תודה!
כן אפשר.
תכיני את הכמויות האלה: 3 כפות דבש, כפית וחצי חרדל דיז’ון, 3 שיני שום כתושות, כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
היי אפרת היקרה!!! תודה על המתכונים הנפלאים. האתר שלך הוא דף הבית שלי(:
רציתי לשאול אם כדאי לחמם את התנור מראש או לא חייב? ואם כבר חיממתי מראש זה נורא? שלא יישרף…
לא חייב לחמם תנור מראש. לא נורא אם חיממת.
הי,
הכנתי לשבת, היה מעולה!!!!!!
יש לי שאלה, הירקות לא מספיק התרככו, מה אפשר לעשות כדי שלא יקרה בפעם הבאה?
פחדתי לאפות עוד כי העוף כבר היה ממש שחום
תודה רבה
היי רחלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר לאפות את הירקות כחצי שעה לפני שמוסיפים את העוף או לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות יותר.
זה יצא פשוט מושלם
כשאני נכנסת למטבח
ואני לא יודעת מה לעשות
תמיד אני ימצא משו טעים וקל פה
המתכונים שלך מאד פופולריים אצלינו
תודה אלישבע ❤️
היי אפרת:)
ניתן לשים ברוקולי קפוא במקום הירקות?
במידה וכן, איזה כמות לשים? וזמן ההכנה משתנה?
היי שרון,
ברוקולי קפוא יותר מתאים לפשטידות ופחות טעים באפיה כמו שהוא.
אם בכל זאת את מחליטה לשים אז כדאי להוסיף את הברוקולי כחצי שעה לפני סיום האפיה כדי שלא יישרף.
היי אפרת, תודה על המתכונים הנפלאים שלך,אני רוצה להכין את המתכון עם שוקיים ל20 איש,האם מספיק להכפיל את הרוטב בפעמייים?
היי אסתי,
אם את מכינה 20 שוקיים בלי הירקות אז מספיק להכפיל ב-2.
אם זה 20 שוקיים כולל הירקות (בכמות שבמתכון) אז כדאי להכפיל ב-3.
היי אפרת
אפשר לשים עוף קפא או שצריך לחכות שיפשיר?
תודה אינסופית!!
כדאי להפשיר אותו קודם.
יצא מעולה! הכנתי לכבוד מסיבה משפחתית וכולם נהנו, זללו הכל ולא נשאר לי ליום המחרת😏
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מדהים!!
תודה רבה רבה על מתכונים מושלמים.אני נעזרת המון באתר שלך. תמיד יוצא מדהים.
תודה מירב ❤️
אפשר להמיר את הדבש בסילאן?
כן.
שלום אפרת ותודה על האתר המיוחד
רציתי לשאול לגבי המתכון הזה
אני צריכה להכין כמות גדולה לארוע (כ70 מנות)
האם כדאי לכסות בזמן האפיה כדי שיתרכך יותר- בגלל הכמות כמובן
יש לך עוד טיפ להכנת כמות גדולה?
תודה, חני
היי חני,
אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף וכחצי שעה לקראת הסוף להסיר את הכיסוי כדי שהעוף יקבל צבע. בכל מקרה זה לא מה שיזרז את משך האפיה. אולי אפילו זמן האפיה יתארך קצת לכן אם זאת המטרה אז כדאי לאפות לפי המתכון, בלי כיסוי.
בגלל שאת מכינה כמות גדולה אני ממליצה את חלקי העוף לאפות בתבנית נפרדת ואת הירקות בתבנית נפרדת.
אילו ירקות נוספים ניתן להוסיף חוץ מגזר וקישוא. תפוחי אדמה ובטטות הם פחמימות. אני מחפשת ירקות. הרבה תודה
אפשר לשים קולורבי, דלורית, דלעת, לפת.
הי אפרת.
האתר שלך מקסים!
שייך להוסיף מעט מיץ תפוזים סחוט?
בילדותי אמא שלי הייתה מכינה עוף בחרדל ומיץ תפוזים והמתכון הזה נראה דומה.או שייצא חמוץ מדי?
תודה
נילי (אמא של אפרתוש)
היי נילי,
קודם כל תודה 🙂
לדעתי אפשרי. מבחינת טעמים זה יכול להשתלב.
היי אפרת,
אני רוצה לעשות את המתכון הזה בסיר במקום בתנור..
האם צריך לשנות משהו בכמויות?
היי ניצן,
יש לטגן בצל גדול חתוך גס עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף את הירקות ולתבל לפי מה שרשום (שמן אין צורך לשים). להוסיף כוס מים, לערבב ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עם מכסה במשך שעה ורב-שעה וחצי. לערבב בעדינות מידי פעם.
תודה רבה!!
שבת שלום
אעדכן איך יצא ❤
יצא מדהיםם!!
רך ומיוחדדד
תודה על מתכונים קלים ומעולים!!
נראה מעולה!
תודה ניצן 🌺
היי 🙂
האם אני יכול לעשות כמו שכתוב כאן (בסיר) אבל להוסיף גם קישואים, דלעת ועוד בצל?
תודה
כן.
היי אפרת
האם את מנקה את העוף לפני אם כן איך ??
לא, אין צורך.
גמר חתימה טובה 🌺
אפשר לשים פחות שמן?
אפשר להפחית ל 2-3 כפות שמן.
שמתי 1 כף שמן + 2 כפות מים עירבבתי טוב ויצא מצוין..
תודה על עוד מתכון שווה
היי אפרת מה שלומך?
אפשר לוותר על החרדל? ומכיוון שאין חרדל מה ניתן להוסיף כדי שלא יורגש המתיקות של הדבש והאם אפשר להוסיף קישוא?
תודה רבה.
היי 🙂
אפשר להוסיף קישוא.
נראה לי שאת יכולה להוסיף כף סויה אבל אם אין לך חרדל הייתי ממליצה לבחור תיבול אחר כי מה שמיוחד במתכון הזה.
תרשמי עוף בתנור בשורת החיפוש. יש כל מיני אפשרויות.
היי,
מתכון מנצח!! כמה פשוט ככה טעים (:
תודה רבה!!!
שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, תודה על כל המכונים המדהימים באתר! שאלה בסיסית- האם עדיף להשאיר את העור כשמכינים עוף בתנור?
כן כי זה שומר על עסיסיות העוף.
מתכון מצויין!!!
ליקקנו את האצבעות.
תודה!
שמחה שנהניתם! 🙂
אפרת היקרה!
הכנתי לפי ההמלצות שכתבת לי ל35 סועדים. היה נהדר, כולם פשוט לא הפסיקו להתלהב. ולקח לי כל כך מעט זמן שזה מדהים!!
הכנתי עוד מתכונים מהאתר שלך, למשל, סלט עגבניות שרי עם בצל בתנור. מלא מחמאות, מעט עבודה והרבה בריאות!! כל הכבוד לך, את אלופה.
האם יש לך מתכון חגיגי לבשר לשבועות בצהריים?
תודה
אורית
היי אורית,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
יש מתכון מעולה לבשר עם פטריות.
יום מקסים וחג שמח 🌷
היי האם צריך להרתיח לבשל את העוף לפני הגריל
לא, אין צורך.
ערב טוב!
אפשר לעשות עם קישוא במקום תפו”א?
ואם יש לי רק 7 שוקיים, צריך אותה כמות של המרינדה?
אפשר לשים קישוא וכן, אותה כמות למרינדה.
שלום אפרת יקרה ותודה על האתר היעיל והמושקע!!
אני רוצה להכין עוף ל30-35 סועדים לערב שבת.
האם העוף הזה מתאים להכנה מיום חמישי?
ומה את ממליצה לי לעשות (מבחינת כמויות וצורת אפיה) כדי שיצליח בכמות כזו?
תודה
היי אורית,
אפשר להכין את העוף כבר מיום חמישי.
מבחינת הכמויות, העוף זו המנה העיקרית היחידה המוגשת או שיש מנת עוף/בשר נוספת? כי לפי זה יהיה קל יותר להערך מבחינת כמויות.
יום מקסים 🙂
הי אפרת
לפני העוף יש : סלטים עם לחמניות כוסמין ביתיות, דגים מרוקאים, מרק עוף.
אז אם יש גם דגים ומרק עוף (שאני מניחה שיש בתוכו עוף) לדעתי את יכולה להכין כ-30 חתיכות עוף. זה אומר שמבחינת כמויות התיבול כדאי להכפיל את הכמויות ב-4. את יכולה לחלק ל-2 תבניות ענקיות ולאפות אחת מתחת לשניה במשך כשעה וחצי-שעתיים. לאחר כ-45 דקות יש להפוך את התבניות בצורה כזו שהתבנית העליונה תהיה תחתונה ולהפך.
מבחינת ירקות אין צורך להכפיל ב-4 (גם לא יהיה לזה מקום בתבניות), מספיק להכפיל מקסימום ב-2.
בהצלחה 🙂
תודה מקסימה!! אין עליך!!
היי אפרת
במידה ואין לי הרבה דבש מה במה אני יכולה להמיר את הדבש שיילך עם החרדל?
היי שרון,
את יכולה לשלב עם סילאן.
הי אפרת,
הכנתי עם 6 חתיכות עוף ויצא ממש ממש טעים!
מה הכמויות לרוטב אם אני עושה 10-12 חתיכות? פי 2 או פי 1.5 ?
תודה
היי קלרה,
אם את מכפילה גם את כמות הירקות אז כדאי להכין כמות כפולה של רוטב אבל אם כמות הירקות נשארת כמו שהיא רק שאת שמה יותר חתיכות עוף אז אלה כמויות הרוטב המומלצות: 6 כפות שמן, 3 כפות דבש, כפית וחצי חרדל דיז’ון, 3 שיני שום כתושות, כפית וחצי פפריקה מתוקה, 3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת,
אפשר להכין את המתכון עם חתיכות של חזה עוף? והאם זה משנה את זמן האפייה או הטמפ’?
היי ענבר,
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף נוטה להתייבש קצת באפיה כי זה חלק יבש.
אפשר לתבל לפי המתכון הזה אבל להכין לפי אופן ההכנה במתכון הזה- חזה עוף בתנור.
תודה רבה!
את המתכון של החזה עוף עם בטטה בתנור כבר הכנתי אז הפעם רציתי לגוון..
זה אומר שאני צריכה קודם לרכך את הירקות בתנור או במיקרוגל, ואז לשים בתנור עם החזה עוף שהשרתי בתיבול?
נכון. הכוונה שאם את רוצה להכין חזה עוף לפי המתכון הזה אז כדאי לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לרכך במיקרוגל או בתנור באפיה מוקדמת ואז להוסיף את חזה העוף שהשרת בתיבול לפי זמני האפיה המצוינים במתכון של חזה עוף בתנור.
יצא סוף הדרך!
פשוט כ”כ להכנה והטעם משגע.
נראה מעולה!
שמחה שנהנית 🙂
תודה ויום נפלא
היי אפרת, בזמן צליית העוף הצטברו די הרבה נוזלים בתבנית כך שהעוף והירקות לא השחימו כיוון שהתבשלו ולא ניצלו. כיצד ניתן למנוע את התופעה והאם יש דרך לתקן את המצב כעת?
היי שרון,
לעיתים העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה והמרינדה מדללת, מה שגורם לטעם להיות פחות חזק. להבא אם לא רוצים נוזלים אפשר להוציא חלק מהנוזלים גם באמצע האפיה (להשאיר ממש מעט בתחתית) ואז העוף והירקות יצלו ויקבלו צבע יפה.
אפשר להכפיל מראש את כמות המרינדה (גם אם לא מכפילים את כמויות העוף והירקות), לתבל במחצית המרידנה בהתחלה ובמחצית השניה לתבל באמצע האפיה, לאחר שהוצאת חלק מהנוזלים.
היי אפרת, אתר נפלא. אין מנה שלא מחוסלת ברגע 🙂
הכנתי את המתכון, אך ניסיתי להכפיל כמויות פי 2. את המרינדה הכפלתי פי 2.5 אך יצא דל בטעם. איך להכפיל את כמות המרינדה כך שתספיק לפי 2 עוף וירקות?
ושאלה נוספת- במהלך הצלייה בתנור הצטברו בתבנית המון נוזלים כך שהעוף והירקות יותר התבשלו מניצלו. שמתי קצת על טורבו אך גם אז רק העוף קיבל צבע (לאחר לא מעט זמן) והירקות לא הושחמו. הדבר בולט בעיקר בתפוחי האדמה. מה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה והאם יש דרך לתקן כעת?
הי אפרת,
אין צורך לכסות בניר כסף כשאופים?
צריך להשרות ברוטב מראש או שאין צורך?
תודה
היי קלרה,
אין צורך להשרות מראש את העוף עם הרוטב.
אין צורך לכסות עם נייר כסף אלא אם כן את יודעת שהתנור שלך מייבש את העוף ואז יהיה כדאי לכסות את התבנית במשך כשעה ורבע. אח”כ להסיר את הנייר ולצלות 15-20 דקות נוספת לקבלת צבע זהוב יפה.
יום נפלא 🙂
היי אני מתכננת להכין את העוף לשבת בע”ה
רציתי לדעת אם זה יוצא עם הרבה רוטב ?
ואם לא מה צריך להוסיף כדי שיהיה ?
תודה (:
היי ניצן,
לא יוצא הרבה רוטב. אפשר פשוט להוסיף 1-1.5 כוסות מים לתבנית.
זה לא יפגע בטעם??
ועוד שאלה אפשר לשים במקום דבש סילאן טבעי?
זה ידלל את הטעם. מה שאפשר לעשות זה להכין כמות נוספת של הרוטב ולקראת סוף האפיה לשפוך את הרוטב על העוף ולהשאיר ל-10 דקות נוספות.
אפשר להמיר בסילאן טבעי.
יצא פשוט מווושלם!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה חני.
הי יקרה, מה הכוונה חרדל דיזון?
היי תמי,
חרדל דיז’ון זה סוג של חרדל עם גרגירים, להבדיל מהחרדל הרגיל הצהוב.
מקווה שזה לא משמעותי.. כי עשיתי עם הרגיל. תודה על המענה!
זה בסדר. יום מקסים 🙂
היי, האם אפשר להכין בשקית קוקי?
אם כן, לכמה זמן לשים בתנור?
תודה רבה 🙂
היי רוני,
לא אמורה להיות בעיה להכין בשקית קוקי.
יש להניח בתבנית ולחורר את השקית בחלק העליון. להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות במשך כשעה. לאחר מכן, להסיר את השקית ולאפות 15-30 דקות נוספות.
שבת שלום 🙂
יצא ממש טעים! תודה רבה!!
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
היי, האם צריך לבשל את תפוחי האדמה מעט לפני האפייה?
לא חובה אבל אפשרי כדי לקצר את זמן האפיה.
שבת שלום 🙂
בס”ד
שלום אפרת,
התכוונתי להכין עם שום ודבש אבל..
יש לי כרגע רק טריאקי וסילאן
האם אפשר לשלב בניהם? באיזה כמויות?
תודה! 🙂
היי,
עדיף לשים אחד מהשניים. את יכולה לשים 4 כפות שמן, 2 כפות סילאן או טריאקי, 2 שיני שום כתושות, כפית פפריקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
היי אפרת 🙂
במידה ומחליפים את הדבש בטריאקי, האם יש צורך בחרדל ?
תודה !
היי,
במקרה כזה יש לוותר על החרדל.
ערב טוב,
אפשר להוסיף גם קישואים?
זה אותו זמן אפייה כמו עם תפוחי האדמה והגזר?
תודה, רחל
כן אפשר. זמן האפיה אינו משתנה.
גם אני מכינה עכשיו שוב בפעם המי יודע כמה..
באמת קצרתי מל-א מחמאות,
והמתכון הזה מתגלגל אצל הרבה משפחות מאז שהכנתי
תודה
תודה מירב 🙂
מכינה עכשיו שוב פעם..תוך יומיים
תודה:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה נסיכה..
פשוט מעדן!!!
אין על המתכונים המשגעים שלך,
ואין על החיוך והאהבה שרואים וחשים מעבר לשורות!
האתר המנצח!! לאלו שמבשלים פעם ראשונה בחיים ולעקרות הבית בפעם המיליון!!!
תודה רבה מירב היקרה!
שבת שלום 🙂
הכנתי את העוף שלם בגריל. יצא מעולה מעולה רך טעים. תודה רבה.
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
תודה למענה המהיר…אין עליך…מכינה היום ואדווח.מכורה בטוב לכל מה שאת …מעניקה לנו.
מבקשת להכין זאת העוף שלם בגריל גז. האם להרתיח את העוף. האם לכסות בנייר אלומיניום.
אין צורך להרתיח את העוף או לכסות בנייר כסף.
כרגיל, מתכון פשוט, טעים ומנצח! מכינה כבר פעם שניה השבוע כי הכל התחסל והפעם הוספתי עוד חלקי עוף (וכמות וחצי של התיבול) . מוסיפה גם בצל חתוך לרבעים וזוקיני. את נהדרת..
תודה דורית 🙂
שבוע טוב אפרת,
בעלי אמר לי-אני אעשה את העוף לשבת, רק אם את נותנת לי מתכון שבטוח יצליח.
פתחתי לו את האתר וזה מה שנבחר.
יצא טעיםםםםם!
סיכוי רציני שהוא ינסה שוב…
(הוא הלך על ההצעה שלך לטריאקי במקום חרדל)
שמחה מאוד שיצא מוצלח 🙂
תודה מלכי ושבוע נפלא!
בוקר טוב,
אם אני מכינה את המתכון עם שוקיים ללא עור אז זמני האפיה משתנים? האם צריך לכסות את התבנית כדי העוף לא יתייבש? תודה רבה!
היי שני,
זמני האפיה אינם משתנים אבל מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במשך כשעה ורבע. אח”כ להסיר את הנייר ולצלות 15-20 דקות נוספת לקבלת צבע זהוב יפה.
יום מקסים 🙂
הי, ממליצה להשתמש בשמן קנולה או שמן זית?
אולי שמן קנולה אבל זה לא מאוד משנה.
אפרת תודה!
יצא טעים בטירוף!
מתכון מושלם!!!
תודה רוני, שמחה שאהבת 🙂
היי
אפשר להכין עם עוף שלם?
כן, אפשר.
אתר נפלא, לא מעט מארוחות הצהריים שלנו למדתי לעשות כאן 🙂
אם אני מכסה את התבנית בנייר כסף לחמם על 180 מעלות שעתיים וחצי + חצי שעה באותו חום לא מכוסה?
או בחום נמוך יותר?
היי רחלי,
קודם כל כיף לשמוע.
ונכון, כמו שרשמת (גם כשזה לא מכוסה ב180 מעלות).
יום מקסים 🙂
אני משתמשת בפילה עוף ומכינה ביום שישי את התבשיל. בשבת מניחה על פלטת שבת לחימום. מבקשת זמנים לבישול בסיר או לאפיה בטוסטר אובן.
היי מרים,
את יכולה לאפות בטוסטר אובן ב190 מעלות ולכסות את התבנית עם נייר כסף. הזמנים משתנים בין טוסטר אחד לאחר. בגדול לאחר כשעה וחצי-שעתיים, יש להסיר את נייר הכסף ולהשאיר 10-15 דקות נוספות כדי שהעוף יקבל צבע.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש בחרדל דיז’ון גרגירים?
תודה
כן מרינה, אפשר.
אפרת יקרה!
אם על כל מתכון שהכנתי ויצא טעים ומוצלח +מחמאות (:הכי חשוב…:) הייתי משאירה תגובה זה היה הופך למטרד…
אבל בכל זאת אני חייבת לכתוב משהו… האתר שלך פשוט נפלא!!!! המתכונים פרקטיים ומתאימים למטבח הביתי. ומה שמגניב זה שהרבה פעמים דברים פשוטים נראים מושקעים ושווים בהרבה..אני גם שמה לב שכל הזמן האתר משתכלל ואת מכניסה שינויים מבורכים לנוחות ויעילות מקסימלית. אני תמיד מוצאת את עצמי, גם אחרי שיטוט באתרים פופולריים חוזרת לאתר הנהדר שלך, ולרוב מעדיפה אותו. ועוד נקודה את מיטיבה להסביר ולתת התייחסות לכל כך הרבה דברים שמתגלעים תוך כדי בישול ואפיה.
ונקודה אחרונה ועיקרית בהחלט היא היחס המקסים שלך. אפשר לחוש את הלבביות,הנדיבות והחיוך מהתגובות שלך. באמת! את מקסימה!
את המתכון הזה הכנתי לשבת שעברה שהיו לי אורחים ופשוט לקקו את האצבעות. אפילו אני ,שלא אוכלת בשרי התגריתי והתחשק לי לטעום…אלף תודות לך!! ואחרי פסח שמח.
תודה רבה יקירה!
כיף גדול לקרוא את מה שרשמת!
שבת שלום 🙂
ממש ממש ככה!!!
מזדהה מאה אחוז
חוץ מזה שאני לא צמחונית (-:
כל הכבוד אפרת
את נפלאה
תודה אביבית!!
שבת שלום 🙂
היי אני רוצה להכין את העוף לשבת .
אני אוהבת שהעוף יוצא ממש ממש רך , האם לבשבל אותו לפני קצת או פשוט להשאיר אותו יותר זמן בתנור ? והאם לכסות ?
היי ורד,
לעוף רך כדאי לכסות בנייר כסף ולהשאיר כשעתיים וחצי בתנור, אם הוא מכוסה אפשר אפילו 3 שעות. ב20-30 דקות האחרונות להסיר את הנייר ולתת לו להשחים קצת.
היי אפרת
אני רוצה להכין בסיר במקום בתנור, מה לעשות
תודה רבה דיקלה
היי דיקלה,
אפשר להכין בסיר. יש לטגן בצל גדול חתוך גס עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף את הירקות ולתבל לפי מה שרשום (שמן אין צורך לשים). להוסיף כוס מים, לערבב ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עם מכסה במשך שעה ורב-שעה וחצי. לערבב בעדינות מידי פעם.
תודה ענקית על המתכון המעולה שנהיה קבוע אצלי בבית. ושאלה, אם אין לי גזר ובטטות, אפשר עם קישואים ותפו”א במקום?
כן רינת, אפשר.
יום נפלא 🙂
היי
אני רוצה להכין עוף בלי עור ובלי ירקות. האם כדאי בשקית קוקי או נייר כסף?
אפשר לעטוף את התבנית בנייר כסף ולקראת סוף האפיה להוציא את הנייר להמשיך לאפות עד להזהבה.
הי קודם כל אתר מעולה. לא מפסיקה להמליץ לחברות.
האם ניתן להכין את הכל כשעתיים לפני עם המרינדה, לשמור במקרר ורק אז להכניס לתנור?
תודה
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
שלום,
כמה זמן אפיה אם אני מכינה רק את הירקות?
תודה
בסביבות שעה אפיה. מומלץ לחתוך לקוביות (במיוחד את תפוחי האדמה) כדי לקצר את משך האפיה.
אפשר לשים סילאן במקום דבש?
כן, אפשר.
תודה רבה אפרת!העוף והירקות יצאו כל כך טעימים!
שמחה לשמוע!
אפרת תבנית אפייה בגודל מדף התנור מתאימה?צריך לשים נייר אפייה ולשמן אותו מעט?
כן, תבנית כזאת מתאימה. מספיק לשים נייר אפיה. אין צורך לשמן אותו.
יצא מדהים תודה
תודה טליה, שמחה שאהבת 🙂
עשיתי את העוף ויצא מצוין, גם החמין הבשרי יצא מעולה, תודה על מתכונים קלילים ומעולים.
האם יש אפשרות להכין את מתכון העוף עם פרגיות? תודה!
היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין את המתכון עם פרגיות רק שזמן האפיה של הפרגיות מתקצר ל 10-15 דקות מכל צד (סה”כ 20-30 דקות אפיה). זאת אומרת שאם את מכינה עם הירקות אז כדאי לאפות את הירקות קודם עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפרגיות להמשך אפיה.
היי,
עבדתי לפי ההוראות והשוקיים נשרפר אחרי 50 דקות בתנור.
קשור לדבש?
שמתי את התנור על 180 מעלות וטורבו.
תודה
היי ישראל,
אפיה על טורבו היא חזקה ומייבשת את העוף. בדר”כ כדאי לאפות בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
אני מניחה שגם זה וגם השילוב עם הדבש גרם לעוף להשחים מהר ואף להשרף.
היי, איך אני עושה את זה בטוסטר אובן? על כמה מעלות? נייר כסף? גם לגבי המתכון הזה ולשאר המתכונים באתר?
תודה רבה!
היי רותם,
זה תלוי בטוסטר אובן שיש לך.
אם לא ידוע לך, אני ממליצה לאפות לפי המעלות הרשומות במתכון ולכסות בנייר כסף. להסיר את נייר הכסף 15-20 דקות לפני הסוף, עד שהעוף יקבל צבע יפה.
שכחתי לשאול-זמן האפייה לא משתנה אם עושה רק עוף?
אפרת מתכוונת להכין רק את העוף – מה יהיו כמויות של מרכיבי המרינדה?אפשר סילאן במקום דבש?
ממליצה להשאיר את כמויות המרינדה כמו שהן (זה תמיד טוב שיש יותר רוטב).
אפשר סילאן במקום דבש (למרות שדבש וחרדל יותר הולך לדעתי).
זמן האפיה אינו משתנה.
שלום
תודה על המתכון אבל אין לי חרדל דיז’ון אפשר חרדל רגיל?
איפה קונים את זה? כמה זה עולה?
תודה
אפשר לשים חרדל רגיל.
חרדל דיז’ון ניתן למצוא בכל סופר. מחיר בסביבות 10-15 ש”ח.
היי לך
העוף יוצא מתוק? אנחנו לא הכי אוהבים
אוכל מתוק
היי חלי,
העוף יוצא מתקתק עדין, לא מתוק מידי.
בוקר טוב
מה אפשר לשים במקום חרדל אנחנו לא אוהבים וא משתמשים בחרדל
מכונים מעולים אני ממש נהנת!!!!!!!!!
היי רות,
אפשר לשים במקום החרדל כף רוטב סויה או פשוט לתבל את העוף ב 4 כפות שמן, 2 כפות סילאן, 2 שיני שום, כפית פפריקה, חצי כפית מלח ופלפל שחור.
יום נפלא 🙂
אפרת, את מורידה את העור לעוף? צריך להפוך את העוף?הכנסתי עכשו לתנור…
היי אורה,
אני אופה יחד עם העור. אין צורך להפוך את העוף.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
עכשו סיימתי לבשל את מרק השעועית – פצצה! תודה
תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
עשיתי את המתכון הערב וידע אדיר! כל המשפחה עפה על המנה ואפילו הבנות לקחו תוספת!
תודה לך על עוד מתכון פשוט ומנצח ♥
שמחה מאוד לשמוע!
תודה אינה 🙂
תודה רבה על המתכונים המצויינים.
בד”כ אנחנו עושים עוף בתנור על 160 מעלות כשעתיים וחצי על מנת שייצא עוף רך ונימוח.
האם אפשר להכין את המתכון הנ”ל על 160, שעתיים וחצי במקום 180 שעה וחצי? זה לא יהרוס את מרקם הירקות?
כן טל, אין בעיה. הירקות ייצאו נימוחים וטעימים.
היי,
יש מצב להכין את המתכון בחזה – ואם כן אפיה או בישול?
תודה על המתכונים!
היי חגית,
אם את רוצה להכין עם הירקות אז עדיף לעשות הפרדה ואת הירקות לאפות בתנור כשעה, עד לריכוך (ממליצה לחתוך לקוביות קטנות כדי לקצר את זמן האפיה). את חזה העוף לטגן במחבת 2-3 דקות מכל צד (תלוי בעובי שלו).
הי אפרת,
אני מאד מאד נהנית מהאתר שלך, כל מה שניסיתי יצא מעולה!
האם אפשר להמיר בחרדל רגיל?
ואיך לאפות? פתוח או מכוסה?
היי יהודית,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בחרדל רגיל.
לאפות ללא כיסוי.
יום נפלא 🙂
שלום!
צריך לכסות את התבנית?
תודה רבה על כל המתכונים הפשוטים אבל מעולים!
היי מרגו,
אין צורך לכסות.
יום נפלא!