זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות קורנפלור או קמח רגיל
רוטב דבש ושום: 4 כפות דבש, 4-5 שיני שום כתושות, כפית רוטב סויה, חצי כוס מים (120 מ”ל), שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
כפית שומשום
1-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנה:
-מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (אין צורך שמבפנים העוף יהיה מבושל לגמרי).
-באותה מחבת, מחממים כפית שמן ומוסיפים דבש, שום, רוטב סויה ומים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומחממים 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה (בשלב זה אפשר לטעום בזהירות ולשפר מליחות לפי הטעם).
-מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב. מפזרים שומשום ובצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.
הערה: רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף ברוטב קארי
אפרת, מה עושים שיש לי כמות גדולה של חזה עוף, צריך שהכל ייגע במחבת?
כן, עדיף להכין בפעמיים.
יצא מושלם!! ציטוט מהילדים- “אמא, רמה גבוהה”!, תודה אפרת!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה לך שחזרת לשתף
האמת מתכון מפחיד
שאפוו
❤️❤️
תודה אפרת!
התחלתי בערך לפני שנה להיכנס למטבח והשתמשתי בהמון מתכונים באתר.
את זוכה לשמח יהודים ויהודיות❤️
תודה רחלי❤️
יצא טעים קצת יותר מידי שום
תודה
תודה לך שחזרת לשתף🙂
היי אפרת יצא טעים ברמה לא רגילה טרפנו הכל בשלוק תודה רבה!!!!
שמחה שנהניתם❤️
פצצצצההההההההההה טעיםםםם בטירוףףףףףףףף
שמחה שיצא טעים😊
יצא לי רוטב ממש נוזלי והשארתי אותו על אש גבוהה הרבה זמן מה אפשר לעשות?
אפשר לשפוך חלק מהרוטב ולבשל עוד טיפה(:
מתכון מעולה הילדים אהבו תודה רבה לך
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה ענקית על המתכונים מבחינתי זה אתר מנצח יש אפשרות להשים משהו אחר או להוסיף דבש במקום הרוטב סויה כי לא משתמשת ואם כן כמה בערך? תודה רבה
תודה על המילים הטובות!
אפשר לוותר על הרוטב סויה ללא שינוי(:
אחלה אתר!!! משתמשת בו המון המון!!
ויש בו אחלה מתכונים קלים וטעימים!
שמחה מאד לשמוע🩷
קודם כל תודה על המתכונים שלך, כ-ו-ל-ם מחמיאים לי על האוכל בזכותך!
לגבי המתכון יש אפשרות להוסיף פטריות ואם כן באיזה שלב להוסיף אותם והאם להוסיף כמויות של הרוטב?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף פטריות לאחר ששמים רוטב סויה ומים במחבת, להוסיף מעט מלח וכף רוטב סויה נוספת.
מושלם .בעלי רוצה רק את המתכון הזה!!
איזה כיף לשמוע🙂
תודה מלכה
שלום אפרת,
אם רוצים להכין מקילו חזה אולי טיפה יותר, מה הכמויות שיש לשים בישביל הרוטב?
תודה(;
היי
יש להכפיל כמויות פי 2(:
יצא טעים אש!!! כמו כל המתכונים באתר המושלם הזה…
תודה אפרת. משתמשת באתר הזה המון! (וגם בספרים…)
שמחה שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף😊
יצא מקסים!!
אפשר להקפיא?
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא(:
היי,
יצא מדהים!! החזה עוף הכי טוב שאכלתי אי פעם! ממליצה להכפיל כמויותת
תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה על הפרגון❤
היי יש אפשרות להוסיף רצועות בצל? ואם כן באיזה שלב?
תודה 🙂
היי,
אפשר להוסיף בצל אחרי הוספת השמן למחבת ולפני הוספת חומרי הרוטב דבש ושום.
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש עם קמח תפוחי אדמה במקום קמח או קורנפלור?
והאם ניתן לוותר על הרוטב סויה?
תודה רבה!!!!!
היי,
אם אין לך קורנפלור/ קמח עדיף לוותר על הקימוח.
אפשר לוותר על הסויה או לשים כפית רוטב טריאקי במקום, אך העוף יצא פחות מוצלח בטעם ובצבע חיוור יותר.
בהצלחה!
היי,
מתכון נהדר!!! איך אפשר להגדיל את כמות הרוטב? הכפלת כמויות?
וגם האם אפשר לוותר על שלב הוצאת העוף ולהוסיף עליו אחרי הטיגון יש את הרוטב? תודה וחג שמח
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר לשים קצת יותר מים ורוטב סויה כדי להגדיל את כמות הרוטב.
אפשר לוותר על הוצאת העוף מהמחבת, אך הוא יצא פחות פריך מבחוץ.
חג שמח!
הי,
אתר מושלםםםםםםםםםםם
יש עוד אופציה של רוטב? טיגנתי כבר את החזה עם הקמח, רוצה לגוון בשתי רטבים.
מה עוד אפשר?
בסגנון של רוטב צילי.
תודה רבה רבה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
את יכולה להכין רוטב כמו במתכון הזה לעוף בצ’ילי או חזה עוף בטריאקי.
מתכון מעולה! תודה
שאלה – האם אפשר לוותר על הקורנפלור/קמח? להכין את הרוטב ולהוסיף את העוף? או לשים הכל יחד?
מנסה לחסוך קצת בהתעסקות/בזמנים… תודה!
היי,
ניתן לוותר על הקורנפלור/קמח ולהכין כרגיל ללא שינוי נוסף.
פשוט מעדן!!! כולם השתגעו!!! ממליצה בחום!!! עושה זאת לפחות פעם בשבוע!!!
אני לא מוציאה מהמחבת את החזה ומחזירה אלא ממשיכה לשים ביחד [מחפשת חיים קלים]
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
היי אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
אגב, כדאי לדעת שאת רוב מתכוני העוף והבשר ניתן להקפיא בתנאי שאינם מכילים תפו”א.
וואו היכנתי את החזה עוף עם סילאן ויצא מושלם! זה תפס לי צבע מטורף והתחיל להיתכרמל ואני פשוט עפה על המתכון הזה!
שמחה ממש שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה נעמי😊
יצא מעולה וטעים אשששש🔥🔥🔥 הטעם פשוט מישגיעעעע
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
טעים טעיםם טעיםםם ומשובח!!!!
אחד המתכונים הכי טובים עם חזה עוף
תודה יתותחית!!😋
שמחה שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף😊
יצא לי מאוד חיוור..
נראה לי שמתי קצת יותר מידי מים
יש מה לעשות כדי להוסיף צבע?
היי בת שבע,
אפשר לנסות להוסיף כפית דבש + כפית סויה למחבת שבה העוף, ולבשל כ5 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב.
בהצלחה:)
הכנתי אין ספור פעמים ומלקקים את הצלחת כל פעם!!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה רותי
אני טועמת את הרוטב ומרגיש לי מלוח. יש מה לעשות?
תוכלי להוסיף מעט סוכר
או להגיש מעל תוספת אורז לבן ללא מלח, זה יתאזן 🙂
בסוף יצא מעולה. היה טעייייים!!!
😍🙏
מעולה
הבעיה היחידה היא שזה נגמר כל כך מהר 😋
חחח בפעם הבאה אפשר גם להכפיל כמויות 😁
שבת שלום🙏🌸
יצא נורא אין סיכוי שבעלי נוגע בזה חיוור והרגשה בפה של בשר נא
הכנתי ויצא לי מעולה דווקא! אולי חתכת את החתיכות בגודל גדול מדי? שמת מספיק דבש וסויה? הסויה מכהה את הצבע של העוף
מה אפשר להשים במקום רוטב סויה?
אפשר לוותר או להחליף בכפית טריאקי.
בהצלחה ♥
אשששש
שמחה שאהבת 🙂
מדהים מדהים
הכנתי ויצא פשוט מושלם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
הי אפרת,
תודה על האתר המדהיםםם
אפשר להשתמש באבקת שום? אם כן, כמה לשים?
אפשר לשים כחצי כפית אבקת שום אבל עדיף להשתמש בשום רגיל או קפוא אם יש לך.
יצא מעולה!!!!!
ופשוט להכנה
(אישית להבא אוריד כף דבש
אבל לא קריטי…(
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מדהים
תודה מירי 🙂
טעים אבל מתוק!! ממליצה לשים כף דבש ולא יותר 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת,
א. תודה, מכורה לאתר שלך…
ב. האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם כרעיים ללא העור?
היי שולמית 🙂
לדעתי פחות מומלץ להכין עם כרעיים כי זה מצריך זמן בישול ארוך הרבה יותר ובזמן זה גם מופרשים הרבה נוזלים, מה שמדלל את כל התיבול.
שלום אפרת, האם אפשר לאפות את העוף? ואם כן, מה לגבי הרוטב? האם צריך לעשות אותו במחבת עם העוף האפוי? תודה!
היי דנה,
אני לא בטוחה אם כדאי לאפות את העוף, אני חוששת שזה ייצא יבש ופחות טעים.
אם הבעיה היא עם השמן, אפשר להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולהפחית לכפית שמן.
אין דברים כאלווווווווווווו
הכנתי עם פטרוזיליה כי לא היה לי בצל ירוק ויצא מושלםםםםםם💕💕💕
עשית לי חשק להכין 😉
תודה יקרה
ממש קל וטעים
יש אפשרות להפחית קצת מהדבש? יצא מתוק מידי בשבילי
כן אפשר 🙂
יצא מעולה, פעוט בן שנתיים וחצי זלל בכיף 🙂
תודה.
שמחה לשמוע 🙂
הייתי חייבת לחזור כדי לומר שיצא פשוט מושלם וטעים ברמות!!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה מעיין
תודה על המתכונים המדהימים, כל מה שניסיתי מהאתר יצא מוצלח! (וניסיתי המון…)
האם הבצל ירוק ממש חשוב או שניתן לוותר?
אפשר לוותר.
יום מקסים 🌷
תודה תודה!
היי, מאוד מפתה לנסות את המתכון.
מה לדעתך אפשר להוסיף במקום השומשום ושיוסיף לטקסטורה כאילו היה?
זה נראה טוב גם בלי השומשום.
מומלץ לפזר מעל בצל ירוק, זה מוסיף לטעם ולמראה.
האם יהיה עדיין טוב אם אבשל בחמישי ואחמם על פלטה בשבת או שיתייבש לי?
היי רעות,
זה יוצא קצת יבש כי זה לא תבשיל עם רוטב אבל עדיין טעים.
חג שמח!!! מעריכה את הזמינות בערב החג
שלום אפרת,
האם אפשר להכין משניצל במקום חזה עוף?
תודה
כן.
חג שמח 🌺
שלום 🙂
יצא טעים מאד!!
הדבר היחיד שהצבע יצא חיוור ולכן פחות מזמין.
מה ניתן לעשות? 🙂
היי עדי,
חיממת את הרוטב במחבת במשך כ-2 דקות על אש גבוהה ורק אז הוספת את העוף?
כן לפי ההוראות 🙂
כעקרון לאחר מכן יש להוסיף את העוף ולערבב עד שהוא מתקרמל ומזהיב.
באיזה מחבת השתמשת? אולי זה קשור.
מתכון נהדר, תודה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך
האם ניתן להשתמש בחתיכות חזה עוף שלמות (לא קוביות)?
כן. אם הן גדולות מידי כדאי לחתוך לחצי.
אפרת יקרה!
כמו תמיד, גם המתכון הזה יצא מושלם. מהיר, טעים ומוצלח.
הכפלתי כמויות- ולא נשאר
תודה לך
❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
מתכון טעים ואהוב שאני מכינה לפחות פעם בשבוע! וכל פעם הכל נגמר בשניות.
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מור
אחד המתכונים האהובים עליי! זה יוצא ממש כמו במסעדה.
שמחה לשמוע 🙂
לצערי, המתכון לא היה הצלחה גדולה. דווקא בד”כ הכל מצליח מהאתר שלך. נמשיך לנסות…תודה בכל אופן
היי יפעת,
אשמח לדעת מה לא יצא טוב. תודה.
יצא מושלם ☺️
שמחה שאהבת 🙂
תודה איילת
אפשר לוותר על הסויה, השומשום והבצל ירוק??
כן.
רציתי לשאול לבבי המתכון הזה והמתכון של החזה עוף ברוטב תפוזים האם הם מתאים לשבת כלומר אני שמה בתבנית פיירקס עם מכסה ומחממת על הפלטה האם זה יפגום במרקם הציפוי קורנפלור או אפשרי? תודה
איו בעיה.
הכנתי את זה עכשיו
יצא טעים מאוד מאוד!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת יקרה, יש לי מעט רוטב צילי מתןק, רוטב טריאקי, שום ומייפל. אפשר לעשות משהו מכל זה?
היי פנינה,
במקום דבש אפשר לשים מייפל. במקום כפית רוטב סויה תשימי כפית טריאקי.
אפשרי בלי הרוטב סויה???
כן.
האם אפשר לאפות במקום לבשל? אם כן, האם מכוסה, וכמה זמן.
תודה רבה
אפשר אבל יותר מוצלח להכין במחבת אם יש לך אפשרות.
אם אתה אופה אז יש לחמם תנור מראש ל220 מעלות. לתבל את חזה העוף ברוטב (אין צורך בקורנפלור אם לא מטגנים) ולאפות 10 דקות מכל צד.
ב”ה
היי…
מבקרת הרבה באתר המקסים שלך !
יש לי שאלה: סילאן יהיה טוב ? אין לי דבש….
ועוד שאלה: האם צריך קודם לקלות את השומשום?
תודה !!
כן, אפשר להכין עם סילאן.
לא חובה לקלות את השומשום.
שבת שלום 🙂
מאוד מאוד טעים . תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
וואהו וואהו וואהו!
החזה עוף הכי טעים שאכלנו!!!
טעים טעים ומחכים להזדמנות הקרובה להכין שוב!
תודה על כל המתכונים.
איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
גם אניני הטעם התלקקו- תודה!
שמחה לשמוע!
תודה מימי 🌷
אפרת היקרה!
תודה ענקית לך על המתכונים המדהימים שלך🙏
פשוט וקל וכל מתכון יוצא wowwwwwww!!!
תודה רבה❤️
תודה אירית 💜
תודה רבה אפרתי!
ה’ ישלח לך רק טוב!!
תודה יקרה ❤️
היי רוצה להכין את המתכון לארוחת שבת בכמות יותר גדולה. המחבת הגדולה היחידה שיש לי זה ווק. אז שואלת אם ווק זה בסדר או שעדיף במחבת רגילה בשני סבבים (מבחינת חסכון זמן מעדיפה ווק אבל אם זה יהרוס אעשה שני סבבים)
עדיף מחבת ישרה (בעיקר לטיגון העוף בהתחלה) אבל אם אין לך מחבת כזו גדולה אפשר להכין עם ווק.
תודה על המתכון מתכננת להכין עם פירה
איך אני יודעת שהעוף מוכן? מה צריך לבדוק
מחבת יציקה זה בסדדר?
מחבת יציקה זה בסדר.
חותכים את העוף באמצע. אם הוא לבן הוא מוכן.
משתמשת ב750 גרם חזה עוף במקום 500 שזה פי 1.5, אז להכפיל את כל שאר הרכיבים פי 1.5?
ניתן להשתמש בשום כתוש קנוי?
באיזה מים להשתמש, רותחים או מהברז?
כן להכפיל את יתר החומרים בהתאם.
אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי.
מים מהברז.
הכוונה לחזה עוף, המאכל נקרא sesame chicken
היי לאה,
שמחה שיצא טעים!
יש לי מתכון לחזה עוף חמוץ מתוק עם שומשום.
יום נפלא 🙂
היי אפרת אין על המתכונים שלך!!! מתכון מ-ו-ש-ל-ם!!! יוצא רך עסיסי וטעם מדהים! קלי קלות וכ”כ מוצלח!
האם ניתן להכין בדרך זו עוף בשומשום מתכון אמריקאי עם רוטב אדום? והאם יש לך מתכון כזה? תודה תודה!
היי
בכמות כמעט כפולה של חזה עוף צריך להכפיל כל שאר המרכיבים כולל המים ?
תודה
גלית
כן.
אפשר להחליף את השום הכתוש בתבלין שום גבישי?
אם כן, כמה לשים?
תודה על האתר המדהים:)
היי מיכל,
עדיף להשתמש בשום כתוש אבל אם אין לך אפשר לשים כחצי כפית שום גבישי.
היי,
האם חייבים קורנפלור/קמח? במידה ואפשר בלי זה, האם צריך לעשות את כל שאר ההוראות כמו שרשמת או שצריך לשנות משהו בהכנה?
אפשר להכין בלי הקורנפלור/קמח. אין שינוי.
היי, איזה רוטב סויה הכי ממולץ לקנות? של איזה חברה? (פעם ראשונה שאני משתמשת)
רוטב סויה בסגנון סיני של אסם.
האם אפשר להכין מראש ולחמם? או שזה יתייבש?
אפשר.
רך וטעים!!!!!
הכנתי עם סילאן במקום הדבש והסויה. גם לא הוספתי בצל ירוק. אך עדיין יצא מעדן.
מכינה הרבה חזה עוף. אך זה מתכון מנצח!!!!
תודה פנינה 🙂
שבוע נפלא!
היי אפרת!!
ניגמר לי הרוטב סויה.. אפשר לשים רוטב טריאקי?
כן.
מהמם! הכנתי הערבלכבוד השבת.. וכבר חיסלתי חלק 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה אורטל ושבת שלום
היי אפשר במקום קוביות עוף קוביות טופו?באותו רוטב ?
נראה לי שכן.