זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
⅔ כוס (70 ג’) פרג טחון
⅔ כוס (70 ג’) קמח שקדים
2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *בפסח אפשר לשים קמח מצות דק
כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
שליש (30 ג’) כוס קוקוס
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה פרג, קמח שקדים, קמח, אבקת אפיה וקוקוס.
-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-פותחים את דלת התנור עד הסוף, משאירים את העוגה בתנור 5 דקות ומוציאים.
כדאי לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם או לטחון לבד בבית במטחנת קפה. לא מומלץ להשתמש בפרג טחון בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית
יצא וואווווו:-) הוספתי קצת אגוזי מלך שבורים וקצת צימוקים בהירים – מקומחים – יצא מוששלםםםםםם
שמחה שיצא טעים❤️
מה אפשר לשים במקום קוקוס? ובמקום מיץ תפוזים?
אפשר לוותר על הקוקוס.
במקום מיץ אפשר לשים מים למרות שהמיץ מאוד מוסיף לטעם.
היי
הייתי רוצה לצפות בשוקולד לבן לכבוד פורים. כיצד את ממליצה לעשות זאת?
להמיס 60 גרם שוקולד לבן עם כפית שמן.
תודה רבה על תגובתך המהירה❤
הציפוי יצא שקוף למדי. זה אמור להשתנות?
אציין שהוספתי קצת מים כי היה לי רק מעט שוקולד.זו הסיבה אולי שאיבד את הצבע?
כמה גרם שוקולד שמת?
יש סוגים של שוקולדים לבנים שאחרי שממיסים אותם הם צהבהבים-שקופים במקום לבנים. זה היה ככה אחרי המסה?
כן 🙁
חשבתי שזה התקלקל בגלל שמהלתי במעט מים
אז זה בגלל סוג השוקולד
כדי לייפות את המראה אפשר להמיס שוקולד חלב או מריר ולזלף פסים מעל העוגה.
תודה רבה❤
רציתי לדעת מה יכול להחליף בעוגה את הקמח ללא גלוטן (אין לי בבית) למען מישהו שאוכל ללא גלוטן
תודה מראש
קורנפלור או קמח תפו”א (2 כפות).
הכנתי את העוגה הזאת ויצא לי בדיוק כמו בתמונה, קיבלתי מחמאות עליה, תודה על המתכונים הפשוטים וטעימים!
איזה כיף שיצא מוצלח, העוגה נראית מדהים(:
תודה שחזרת לשתף❤
תודה לך שרשמת תגובה, אני ראיתי פה עוד הרבה עוגות וקינוחים שאני רוצה להכין, תודה על המגוון הרחב!
אני באמצע הכנת העוגה, ןלכן זה ממש דחוף: איך להכין את הלימונדה במקום רבע כוס מיץ תפוזים?
אודה לך מאד לתשובה מהירה כי אני פשוט תקועה באמצע.
מליון תודות
שימי רבע כוס מים+ כפית מיץ לימון.
תודה רבה. עשיתי בערך כך + 1/3 כף סוויטאנגו. יצא טעים מאד. רק קצת יבש לטעמי. יש לך רעיון למה?
איזה קרם/צפוי שוקולד ללא סוכר מתאים לעוגה? (אולי זה גם יוסיף קצת רטיבות…)
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן🌺
העוגה אמורה לצאת במרקם שונה משל עוגה רגילה- יותר פירורית ופחות רכה (בגלל כמות הקמח).
אי שימוש בכוס מדידה, אפייה על חום גבוה מ-180 מעלות (או בתכנית טורבו) וכן משך אפייה ארוך מהדרוש עלולים לגרום למרקם יבש.
את יכולה להכין אחד מציפויי השוקולד שבמדריך הזה.
תודה. רוצה לנסות עכשיו את המתכון השני של הפרג, הבחושה. לאפות לא על טורבו כדי שלא יצא יבש?
לא, מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון(:
היי אפרת,
רציתי לשאול איזה מבין שני המתכונים “עוגת פרג בחושה” או “עוגת פרג ושקדים מעולה” תצא טוב יותר עם תחליפים : קמח כוסמין
סוויטאנגו
לימונדה במקום מיץ תפוזים
(ברשותי קמח כוסמין 80% ו-100%. יכולה להשיג גם כוסמין לבן, אבל למיטב ידיעתי הוא פחות טוב ל”סוכרתיים”, זה נכון?)
כדי שהעוגה לא תיפול, האם להשאיר בגמר האפיה בתנור מכובה סגור או פתוח או לקרר בהדרגה?
והאם התשובה מתיחסת לכל עוגה?
מודה לך מאד על ההתיחסות
טלי
היי,
עדיף להכין עוגת פרג ושקדים שכמות הקמח בה מינימלית.
כוסמין לבן באופן כללי נחשב לפחות בריא מאשר כוסמין 80%-100%.
אפשר להשאיר את דלת התנור פתוחה כמה דקות בסיום האפייה ואז להוציא (זה לא כמו עוגות גבינה ששם חייב את הקירור ההדרגתי).
שלום אפרת,
מליון תודות על האתר המוצלח!
אין לי קמח שקדים (היכן רוכשים אותו?) האם אפשר שקדים טחונים במקום? אם כן, אותה כמות?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
קמח שקדים=שקדים טחונים דק לאבקה. ניתן לרכוש ברוב הסופרים וכן בחנויות פיצוחים/תבלינים.
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז?
האם אפשר להגדיל את הפרג על חשבון הקוקוס?
היי,
אפשר לשים קמח אורז, המרקם ישתנה מעט.
לא מומלץ להגדיל יותר את כמות הפרג כדי שזו לא תהיה ‘עוגת חנק’😊
היי. אם אין מיץ תפוזים במה אפשר להשתמש במקום?
היי,
אפשר לשים שמנת מתוקה או חלב/חלב סויה.
פשוט וטעים מאוד! תודה רבה😋
העוגה נראית ממש מוצלח! תודה על השיתוף(:
שלום אפרת
אפשר קורנפלור במקום קמח?
היי,
כן, לא אמורה להיות בעיה עם קורנפלור במקום קמח(:
עוגה מהממת!! תודה רבה על מתכונים מושלמים 😘
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף ושבוע מקסים❤
עוגה מעולה, תודה רבה
שמחה שאהבת🙂
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?
היי יעל,
אם אין לך קמח שקדים עדיף שתכיני את המתכון הזה לעוגת פרג בחושה
בהצלחה🙂
אפשר להחליף את הקמח ללא גלוטן בעוד קמח שקדים ?
אפשר אבל פחות מומלץ (כי הקמח זה מה שמחזיק מעט את העוגה).
יש לך המלצה לקמח אחר שאפשר להשתמש בו? אני מכינה את העוגה לקטוגנית 🙂
אז תכיני עם קמח שקדים במקום. זה לא שזה לא אפשרי. גם אם העוגה תצנח מעט לאחר האפיה, זה לא כזה נורא.
אפשר קמח קוקוס לדעתי
קמח קוקוס קצת פחות מתאים כאן כי הוא עלול לשנות לרעה את המרקם, אבל אפשר לנסות(:
דווקא קמח קוקוס מאד מתאים. אם משתמשים בו בכמות קטנה – הוא מייצב ומשדרג את העוגה. פה זה 2 כפות בלבד אז זה ממש בסדר. אני משתמשת בו הרבה אבל במידה.
העוגה נראית נפלא. האם אופים בטורבו או אפייה רגילה?
אפיה רגילה -קו עליון וקו תחתון.
עוגה פשוט מצוינת.
כל האהבות שלי העוגה אחת
פרג,קוקוס ושקדים
שמחה לקרוא שאהבת דורית ❤️
יום נפלא
במקום סוכר ניתן להוסיף מייפל או משהו אחר שימתיק וכמובן ללא טעם לוואי?
אני חושבת שאפשר להמיר במייפל.
אפרת שלום.
יש דרך “לנפח” את העוגה (סודה לשתיה או יותר אבקת אפיה)?
כמו כן איך אפשר להבריק את הצד העליון?
העוגה במרקם הזה בגלל שהיא כמעט ולא מכילה קמח ואז קשה לחומרי ההתפחה (סודה לשתיה או אבקת האפיה) “לתפוס” את החומרים ולהשפיע. לכן גם אם תוסיף חומרי התפחה לא בטוחה שזה יעזור. העוגה עלולה לצנוח לאחר האפיה.
יש את העוגה הזאת שהיא יותר תופחת ואוורירית – עוגת פרג בחושה.
לגבי החלק העליון אפשר למרוח מי סוכר (לבשל 2 כפות סוכר עם רבע כוס מים עד להמסה ולמרוח על העוגה לאחר האפיה).
תודה.
הי,
האם חובה להשאיר בתנור פתוח? יש לי כמה עוגות שאני מתכננת לאפות בזו אחר זו…
לא חובה אבל מומלץ. זה כדי שהעוגה לא תצנח מהבדלי החום והקור.
באיזה כוס משתמשים ?
היי,
כוס מדידה סטנדרטית או כל כוס בנפח 240 מ”ל. (אפשר גם כוס חד פעמית לשתייה חמה בגודל הזה)
אפרת , רציתי לקיים את “לא תמנע טוב מבעליו” ועצרתי את כל ההכנות לשבת לומר לך שהעוגה הזאת א ד י רה . אין לי מילה אחרת. תודה לך ושבת שלום.
תודה שלמה 🙂
שבוע טוב!
רצוי להוסיף תחליפים… מה במקום קמח שקדים?
אם אין לך קמח שקדים אפשר להכין את המתכון הזה – עוגת פרג בחושה. אם צריך שזה יהיה ללא גלוטן אז במקום קמח לבן אפשר לשים קמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי.
היי
אפשר פרג גרגירים ולא טחון?
לא מומלץ, זה יפגע בטעם.
תודה על עוד מתכון מצויין! אסור לי סוכר וגלוטן וכאן מוצאת מענה בהחלט! הכנתי לשבת עם ממתיק סוויטאנגו ועם ציפוי משוקולד מומס ללא סוכר ושמן קוקוס וגם בתערובת הוספתי שוקולד לל”ס קצוץ ויצא טעיםםם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה אפרת על מתכון נפלא! עוגה מוצלחת וטעימה
שמחה שאהבת 🙂
תודה נועה
האם במקום קמח שקדים אפשר לשים יותר קמח רגיל?
אם אין קמח שקדים אפשר להכין את העוגה הזו- עוגת פרג בחושה.
אפשר להחליף את קמח השקדים בשקדים טחונים?
אם אלה שקדים טחונים דק כן.
הוספתי גרד מהתפוז לפני הסחיטה וקצצתי 50 גר שוקולד לתוך התערובת.
מומלץ. עוגה טעימה מאוד
מעולה 🙂
תודה רויטל
היי אפרת, תודה רבה על עוד מתכון מעולה.
הכנתי את העוגה עם ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה. האם את ממליצה להכניס את העוגה למקרר?
היי גל,
אפשר לשמור את העוגה בחוץ עד 24 שעות ורק אח”כ להכניס למקרר.
חג שמח 🌺
תודה רבה יצא סוף
שמחה לשמוע ❤️
איך אפשר לטבען את העוגה .במקום ביצים.?
סורי, אין לי רעיון במקרה הזה.
האם חייב להקציף? אין לי מיקסר כשר לפסח..
ההקצפה מוסיפה נפח ואוורירית לעוגה אבל אפשר להכין גם ללא הקצפה.
היי, רציתי לשאול אני רוצה מאוד להכין את העוגה אבל לשים על העוגה שוקולד מומס עם שמנת מתוקה האם זה מתאים למתכון הזה?
כן אפשר.
אפרת שלום רב
אינני מצליחה להשיג כאן קמח שקדים האם שקדים טחונים מהווים תחליף מתאים ?
כן. אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק.
יש חלופה לקמח שקדים?
חלופה ללא גלוטן?
אם לא אוהבים קוקוס, אפשר להחליף באותה כמות שקדים טחונים? או פשוט להכין בלי?
פשוט להכין בלי.
אפשר להחליף
עוגה נהדרת לפסח.
❤️
בוקר טוב , ראשית יש לך אתר מעולה ואני נעזרת בו הרבה ..תודה רבה
רציתי לשאול אם אפשר לצפות את העוגה בשוקולד האם יתאים?
כן 🙂