שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

⅔ כוס (70 ג’) פרג טחון

⅔ כוס (70 ג’) קמח שקדים

2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *בפסח אפשר לשים קמח מצות דק

כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה

שליש (30 ג’) כוס קוקוס

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה פרג, קמח שקדים, קמח, אבקת אפיה וקוקוס.

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-פותחים את דלת התנור עד הסוף, משאירים את העוגה בתנור 5 דקות ומוציאים.

טיפים והערות

כדאי לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם או לטחון לבד בבית במטחנת קפה. לא מומלץ להשתמש בפרג טחון בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

 

ראו גם
קינואה עם כרוב וגזרקינואה עם כרוב וגזר
סמבוסק פיצה סמבוסק פיצה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
תמר (12:06 4.05.2024)

מה אפשר לשים במקום קוקוס? ובמקום מיץ תפוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 4.05.2024)

אפשר לוותר על הקוקוס.
במקום מיץ אפשר לשים מים למרות שהמיץ מאוד מוסיף לטעם.

avatar
גל (18:38 21.03.2024)

היי
הייתי רוצה לצפות בשוקולד לבן לכבוד פורים. כיצד את ממליצה לעשות זאת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:48 21.03.2024)

להמיס 60 גרם שוקולד לבן עם כפית שמן.

avatar
גל (19:15 21.03.2024)

תודה רבה על תגובתך המהירה❤
הציפוי יצא שקוף למדי. זה אמור להשתנות?
אציין שהוספתי קצת מים כי היה לי רק מעט שוקולד.זו הסיבה אולי שאיבד את הצבע?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 22.03.2024)

כמה גרם שוקולד שמת?
יש סוגים של שוקולדים לבנים שאחרי שממיסים אותם הם צהבהבים-שקופים במקום לבנים. זה היה ככה אחרי המסה?

avatar
גל (11:43 22.03.2024)

כן 🙁
חשבתי שזה התקלקל בגלל שמהלתי במעט מים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 22.03.2024)

אז זה בגלל סוג השוקולד
כדי לייפות את המראה אפשר להמיס שוקולד חלב או מריר ולזלף פסים מעל העוגה.

avatar
גל (13:26 22.03.2024)

תודה רבה❤

avatar
אורלי (10:36 21.03.2024)

רציתי לדעת מה יכול להחליף בעוגה את הקמח ללא גלוטן (אין לי בבית) למען מישהו שאוכל ללא גלוטן
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 21.03.2024)

קורנפלור או קמח תפו”א (2 כפות).

avatar
יאנה (17:51 4.02.2023)

הכנתי את העוגה הזאת ויצא לי בדיוק כמו בתמונה, קיבלתי מחמאות עליה, תודה על המתכונים הפשוטים וטעימים!

עוגת פרג ושקדים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 4.02.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח, העוגה נראית מדהים(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
יאנה (21:32 4.02.2023)

תודה לך שרשמת תגובה, אני ראיתי פה עוד הרבה עוגות וקינוחים שאני רוצה להכין, תודה על המגוון הרחב!

avatar
טלי (13:28 21.12.2022)

אני באמצע הכנת העוגה, ןלכן זה ממש דחוף: איך להכין את הלימונדה במקום רבע כוס מיץ תפוזים?
אודה לך מאד לתשובה מהירה כי אני פשוט תקועה באמצע.
מליון תודות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 21.12.2022)

שימי רבע כוס מים+ כפית מיץ לימון.

avatar
טלי (15:08 21.12.2022)

תודה רבה. עשיתי בערך כך + 1/3 כף סוויטאנגו. יצא טעים מאד. רק קצת יבש לטעמי. יש לך רעיון למה?
איזה קרם/צפוי שוקולד ללא סוכר מתאים לעוגה? (אולי זה גם יוסיף קצת רטיבות…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 21.12.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן🌺
העוגה אמורה לצאת במרקם שונה משל עוגה רגילה- יותר פירורית ופחות רכה (בגלל כמות הקמח).
אי שימוש בכוס מדידה, אפייה על חום גבוה מ-180 מעלות (או בתכנית טורבו) וכן משך אפייה ארוך מהדרוש עלולים לגרום למרקם יבש.
את יכולה להכין אחד מציפויי השוקולד שבמדריך הזה.

avatar
טלי (15:41 21.12.2022)

תודה. רוצה לנסות עכשיו את המתכון השני של הפרג, הבחושה. לאפות לא על טורבו כדי שלא יצא יבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 21.12.2022)

לא, מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון(:

avatar
טלי (09:58 21.12.2022)

היי אפרת,
רציתי לשאול איזה מבין שני המתכונים “עוגת פרג בחושה” או “עוגת פרג ושקדים מעולה” תצא טוב יותר עם תחליפים : קמח כוסמין
סוויטאנגו
לימונדה במקום מיץ תפוזים
(ברשותי קמח כוסמין 80% ו-100%. יכולה להשיג גם כוסמין לבן, אבל למיטב ידיעתי הוא פחות טוב ל”סוכרתיים”, זה נכון?)
כדי שהעוגה לא תיפול, האם להשאיר בגמר האפיה בתנור מכובה סגור או פתוח או לקרר בהדרגה?
והאם התשובה מתיחסת לכל עוגה?
מודה לך מאד על ההתיחסות
טלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 21.12.2022)

היי,
עדיף להכין עוגת פרג ושקדים שכמות הקמח בה מינימלית.
כוסמין לבן באופן כללי נחשב לפחות בריא מאשר כוסמין 80%-100%.
אפשר להשאיר את דלת התנור פתוחה כמה דקות בסיום האפייה ואז להוציא (זה לא כמו עוגות גבינה ששם חייב את הקירור ההדרגתי).

avatar
טלי (17:09 12.12.2022)

שלום אפרת,
מליון תודות על האתר המוצלח!
אין לי קמח שקדים (היכן רוכשים אותו?) האם אפשר שקדים טחונים במקום? אם כן, אותה כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 13.12.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
קמח שקדים=שקדים טחונים דק לאבקה. ניתן לרכוש ברוב הסופרים וכן בחנויות פיצוחים/תבלינים.

avatar
חגית (21:35 18.09.2022)

אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז?
האם אפשר להגדיל את הפרג על חשבון הקוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 18.09.2022)

היי,
אפשר לשים קמח אורז, המרקם ישתנה מעט.
לא מומלץ להגדיל יותר את כמות הפרג כדי שזו לא תהיה ‘עוגת חנק’😊

avatar
שני (22:55 7.07.2022)

היי. אם אין מיץ תפוזים במה אפשר להשתמש במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:03 8.07.2022)

היי,
אפשר לשים שמנת מתוקה או חלב/חלב סויה.

avatar
ג'ני סלומון (22:24 31.12.2021)

פשוט וטעים מאוד! תודה רבה😋

עוגת פרג ושקדים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 1.01.2022)

העוגה נראית ממש מוצלח! תודה על השיתוף(:

avatar
shlomote (10:57 26.11.2021)

שלום אפרת
אפשר קורנפלור במקום קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 26.11.2021)

היי,
כן, לא אמורה להיות בעיה עם קורנפלור במקום קמח(:

avatar
מאיה (04:34 12.06.2021)

עוגה מהממת!! תודה רבה על מתכונים מושלמים 😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 12.06.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף ושבוע מקסים❤

avatar
נילי (13:21 1.04.2021)

עוגה מעולה, תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 1.04.2021)

שמחה שאהבת🙂

avatar
יעל (10:01 25.02.2021)

האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 25.02.2021)

היי יעל,
אם אין לך קמח שקדים עדיף שתכיני את המתכון הזה לעוגת פרג בחושה
בהצלחה🙂

avatar
ליאור (17:28 16.02.2021)

אפשר להחליף את הקמח ללא גלוטן בעוד קמח שקדים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:28 16.02.2021)

אפשר אבל פחות מומלץ (כי הקמח זה מה שמחזיק מעט את העוגה).

avatar
ליאור (03:43 17.02.2021)

יש לך המלצה לקמח אחר שאפשר להשתמש בו? אני מכינה את העוגה לקטוגנית 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 17.02.2021)

אז תכיני עם קמח שקדים במקום. זה לא שזה לא אפשרי. גם אם העוגה תצנח מעט לאחר האפיה, זה לא כזה נורא.

avatar
א (14:20 30.09.2021)

אפשר קמח קוקוס לדעתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 30.09.2021)

קמח קוקוס קצת פחות מתאים כאן כי הוא עלול לשנות לרעה את המרקם, אבל אפשר לנסות(:

avatar
דינה (08:45 27.07.2022)

דווקא קמח קוקוס מאד מתאים. אם משתמשים בו בכמות קטנה – הוא מייצב ומשדרג את העוגה. פה זה 2 כפות בלבד אז זה ממש בסדר. אני משתמשת בו הרבה אבל במידה.

avatar
רחל (13:03 10.02.2021)

העוגה נראית נפלא. האם אופים בטורבו או אפייה רגילה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:41 10.02.2021)

אפיה רגילה -קו עליון וקו תחתון.

avatar
דורית (11:49 18.11.2020)

עוגה פשוט מצוינת.
כל האהבות שלי העוגה אחת
פרג,קוקוס ושקדים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 18.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת דורית ❤️
יום נפלא

avatar
סמדר (15:04 5.11.2020)

במקום סוכר ניתן להוסיף מייפל או משהו אחר שימתיק וכמובן ללא טעם לוואי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 5.11.2020)

אני חושבת שאפשר להמיר במייפל.

avatar
שלמה (13:19 26.10.2020)

אפרת שלום.
יש דרך “לנפח” את העוגה (סודה לשתיה או יותר אבקת אפיה)?
כמו כן איך אפשר להבריק את הצד העליון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 26.10.2020)

העוגה במרקם הזה בגלל שהיא כמעט ולא מכילה קמח ואז קשה לחומרי ההתפחה (סודה לשתיה או אבקת האפיה) “לתפוס” את החומרים ולהשפיע. לכן גם אם תוסיף חומרי התפחה לא בטוחה שזה יעזור. העוגה עלולה לצנוח לאחר האפיה.
יש את העוגה הזאת שהיא יותר תופחת ואוורירית – עוגת פרג בחושה.
לגבי החלק העליון אפשר למרוח מי סוכר (לבשל 2 כפות סוכר עם רבע כוס מים עד להמסה ולמרוח על העוגה לאחר האפיה).

avatar
שלמה (15:49 26.10.2020)

תודה.

avatar
gila (18:52 10.09.2020)

הי,
האם חובה להשאיר בתנור פתוח? יש לי כמה עוגות שאני מתכננת לאפות בזו אחר זו…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 10.09.2020)

לא חובה אבל מומלץ. זה כדי שהעוגה לא תצנח מהבדלי החום והקור.

avatar
Marina-Meital Pinhasov (14:41 30.03.2021)

באיזה כוס משתמשים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 30.03.2021)

היי,
כוס מדידה סטנדרטית או כל כוס בנפח 240 מ”ל. (אפשר גם כוס חד פעמית לשתייה חמה בגודל הזה)

avatar
שלמה (18:07 14.08.2020)

אפרת , רציתי לקיים את “לא תמנע טוב מבעליו” ועצרתי את כל ההכנות לשבת לומר לך שהעוגה הזאת א ד י רה . אין לי מילה אחרת. תודה לך ושבת שלום.

עוגת פרג ושקדים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 15.08.2020)

תודה שלמה 🙂
שבוע טוב!

avatar
orapaztal@012.net.il (10:53 10.07.2020)

רצוי להוסיף תחליפים… מה במקום קמח שקדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 10.07.2020)

אם אין לך קמח שקדים אפשר להכין את המתכון הזה – עוגת פרג בחושה. אם צריך שזה יהיה ללא גלוטן אז במקום קמח לבן אפשר לשים קמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי.

avatar
חני (22:44 5.07.2020)

היי
אפשר פרג גרגירים ולא טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 6.07.2020)

לא מומלץ, זה יפגע בטעם.

avatar
אהובה (15:35 19.05.2020)

תודה על עוד מתכון מצויין! אסור לי סוכר וגלוטן וכאן מוצאת מענה בהחלט! הכנתי לשבת עם ממתיק סוויטאנגו ועם ציפוי משוקולד מומס ללא סוכר ושמן קוקוס וגם בתערובת הוספתי שוקולד לל”ס קצוץ ויצא טעיםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 19.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נועה (00:57 15.05.2020)

תודה אפרת על מתכון נפלא! עוגה מוצלחת וטעימה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 15.05.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה נועה

avatar
נחמיה אברהמי (19:32 26.04.2020)

האם במקום קמח שקדים אפשר לשים יותר קמח רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 26.04.2020)

אם אין קמח שקדים אפשר להכין את העוגה הזו- עוגת פרג בחושה.

avatar
איילת (10:27 15.05.2020)

אפשר להחליף את קמח השקדים בשקדים טחונים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 15.05.2020)

אם אלה שקדים טחונים דק כן.

avatar
רויטל (13:03 15.04.2020)

הוספתי גרד מהתפוז לפני הסחיטה וקצצתי 50 גר שוקולד לתוך התערובת.
מומלץ. עוגה טעימה מאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 15.04.2020)

מעולה 🙂
תודה רויטל

avatar
גל (22:45 13.04.2020)

היי אפרת, תודה רבה על עוד מתכון מעולה.
הכנתי את העוגה עם ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה. האם את ממליצה להכניס את העוגה למקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 14.04.2020)

היי גל,
אפשר לשמור את העוגה בחוץ עד 24 שעות ורק אח”כ להכניס למקרר.
חג שמח 🌺

avatar
אסנת (20:47 9.04.2020)

תודה רבה יצא סוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 9.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
Osnat (18:54 6.04.2020)

איך אפשר לטבען את העוגה .במקום ביצים.?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 6.04.2020)

סורי, אין לי רעיון במקרה הזה.

avatar
הודיה (16:46 6.04.2020)

האם חייב להקציף? אין לי מיקסר כשר לפסח..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:32 6.04.2020)

ההקצפה מוסיפה נפח ואוורירית לעוגה אבל אפשר להכין גם ללא הקצפה.

avatar
אורטל (13:55 24.03.2020)

היי, רציתי לשאול אני רוצה מאוד להכין את העוגה אבל לשים על העוגה שוקולד מומס עם שמנת מתוקה האם זה מתאים למתכון הזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:48 24.03.2020)

כן אפשר.

avatar
רות (20:49 16.03.2020)

אפרת שלום רב
אינני מצליחה להשיג כאן קמח שקדים האם שקדים טחונים מהווים תחליף מתאים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 17.03.2020)

כן. אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק.

avatar
lil (14:58 27.02.2020)

יש חלופה לקמח שקדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 27.02.2020)

חלופה ללא גלוטן?

avatar
אורלי (14:07 27.02.2020)

אם לא אוהבים קוקוס, אפשר להחליף באותה כמות שקדים טחונים? או פשוט להכין בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:33 27.02.2020)

פשוט להכין בלי.

avatar
שרי (15:35 29.03.2020)

אפשר להחליף

avatar
שירי (10:41 27.02.2020)

עוגה נהדרת לפסח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 27.02.2020)

❤️

avatar
זהבית (08:14 27.02.2020)

בוקר טוב , ראשית יש לך אתר מעולה ואני נעזרת בו הרבה ..תודה רבה
רציתי לשאול אם אפשר לצפות את העוגה בשוקולד האם יתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 27.02.2020)

כן 🙂

לקריאת כל התגובות