זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג') סוכר
שליש כוס (66 ג') שמן
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
⅔ כוס (70 ג') פרג טחון
⅔ כוס (70 ג') קמח שקדים
2 כפות (24 ג') קמח רגיל או קמח ללא גלוטן ("קונדיטור") *בפסח אפשר לשים קמח מצות דק
כפית מלאה (5 ג') אבקת אפיה
שליש (30 ג') כוס קוקוס
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה פרג, קמח שקדים, קמח, אבקת אפיה וקוקוס.
-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-פותחים את דלת התנור עד הסוף, משאירים את העוגה בתנור 5 דקות ומוציאים.
טיפים והערות
כדאי לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם או לטחון לבד בבית במטחנת קפה. לא מומלץ להשתמש בפרג טחון בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.
- עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס |
- עוגת קוקוס ולימון |
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת מוקה ופקאן |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים
תגובות
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?
היי יעל,
אם אין לך קמח שקדים עדיף שתכיני את המתכון הזה לעוגת פרג בחושה
בהצלחה🙂
אפשר להחליף את הקמח ללא גלוטן בעוד קמח שקדים ?
אפשר אבל פחות מומלץ (כי הקמח זה מה שמחזיק מעט את העוגה).
יש לך המלצה לקמח אחר שאפשר להשתמש בו? אני מכינה את העוגה לקטוגנית 🙂
אז תכיני עם קמח שקדים במקום. זה לא שזה לא אפשרי. גם אם העוגה תצנח מעט לאחר האפיה, זה לא כזה נורא.
העוגה נראית נפלא. האם אופים בטורבו או אפייה רגילה?
אפיה רגילה -קו עליון וקו תחתון.
עוגה פשוט מצוינת.
כל האהבות שלי העוגה אחת
פרג,קוקוס ושקדים
שמחה לקרוא שאהבת דורית ❤️
יום נפלא
במקום סוכר ניתן להוסיף מייפל או משהו אחר שימתיק וכמובן ללא טעם לוואי?
אני חושבת שאפשר להמיר במייפל.
אפרת שלום.
יש דרך "לנפח" את העוגה (סודה לשתיה או יותר אבקת אפיה)?
כמו כן איך אפשר להבריק את הצד העליון?
העוגה במרקם הזה בגלל שהיא כמעט ולא מכילה קמח ואז קשה לחומרי ההתפחה (סודה לשתיה או אבקת האפיה) "לתפוס" את החומרים ולהשפיע. לכן גם אם תוסיף חומרי התפחה לא בטוחה שזה יעזור. העוגה עלולה לצנוח לאחר האפיה.
יש את העוגה הזאת שהיא יותר תופחת ואוורירית – עוגת פרג בחושה.
לגבי החלק העליון אפשר למרוח מי סוכר (לבשל 2 כפות סוכר עם רבע כוס מים עד להמסה ולמרוח על העוגה לאחר האפיה).
תודה.
הי,
האם חובה להשאיר בתנור פתוח? יש לי כמה עוגות שאני מתכננת לאפות בזו אחר זו…
לא חובה אבל מומלץ. זה כדי שהעוגה לא תצנח מהבדלי החום והקור.
אפרת , רציתי לקיים את "לא תמנע טוב מבעליו" ועצרתי את כל ההכנות לשבת לומר לך שהעוגה הזאת א ד י רה . אין לי מילה אחרת. תודה לך ושבת שלום.
תודה שלמה 🙂
שבוע טוב!
רצוי להוסיף תחליפים… מה במקום קמח שקדים?
אם אין לך קמח שקדים אפשר להכין את המתכון הזה – עוגת פרג בחושה. אם צריך שזה יהיה ללא גלוטן אז במקום קמח לבן אפשר לשים קמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי.
היי
אפשר פרג גרגירים ולא טחון?
לא מומלץ, זה יפגע בטעם.
תודה על עוד מתכון מצויין! אסור לי סוכר וגלוטן וכאן מוצאת מענה בהחלט! הכנתי לשבת עם ממתיק סוויטאנגו ועם ציפוי משוקולד מומס ללא סוכר ושמן קוקוס וגם בתערובת הוספתי שוקולד לל"ס קצוץ ויצא טעיםםם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה אפרת על מתכון נפלא! עוגה מוצלחת וטעימה
שמחה שאהבת 🙂
תודה נועה
האם במקום קמח שקדים אפשר לשים יותר קמח רגיל?
אם אין קמח שקדים אפשר להכין את העוגה הזו- עוגת פרג בחושה.
אפשר להחליף את קמח השקדים בשקדים טחונים?
אם אלה שקדים טחונים דק כן.
הוספתי גרד מהתפוז לפני הסחיטה וקצצתי 50 גר שוקולד לתוך התערובת.
מומלץ. עוגה טעימה מאוד
מעולה 🙂
תודה רויטל
היי אפרת, תודה רבה על עוד מתכון מעולה.
הכנתי את העוגה עם ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה. האם את ממליצה להכניס את העוגה למקרר?
היי גל,
אפשר לשמור את העוגה בחוץ עד 24 שעות ורק אח"כ להכניס למקרר.
חג שמח 🌺
תודה רבה יצא סוף
שמחה לשמוע ❤️
איך אפשר לטבען את העוגה .במקום ביצים.?
סורי, אין לי רעיון במקרה הזה.
האם חייב להקציף? אין לי מיקסר כשר לפסח..
ההקצפה מוסיפה נפח ואוורירית לעוגה אבל אפשר להכין גם ללא הקצפה.
היי, רציתי לשאול אני רוצה מאוד להכין את העוגה אבל לשים על העוגה שוקולד מומס עם שמנת מתוקה האם זה מתאים למתכון הזה?
כן אפשר.
אפרת שלום רב
אינני מצליחה להשיג כאן קמח שקדים האם שקדים טחונים מהווים תחליף מתאים ?
כן. אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק.
יש חלופה לקמח שקדים?
חלופה ללא גלוטן?
אם לא אוהבים קוקוס, אפשר להחליף באותה כמות שקדים טחונים? או פשוט להכין בלי?
פשוט להכין בלי.
אפשר להחליף
עוגה נהדרת לפסח.
❤️
בוקר טוב , ראשית יש לך אתר מעולה ואני נעזרת בו הרבה ..תודה רבה
רציתי לשאול אם אפשר לצפות את העוגה בשוקולד האם יתאים?
כן 🙂