זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
1. הבסיס: עוגת שוקולד בגודל 32X25 (תבנית מלבנית בינונית)
*ממליצה להכין לפי המתכון המצורף- עוגת שוקולד . הכמויות הבאות מתאימות לתבנית 32X25 (בינונית-גדולה) : 3 כוסות קמח, 3 כפיות אבקת אפיה, כפית וחצי אבקת סודה לשתיה, 6 כפות קקאו, 2 כוסות סוכר, 3 ביצים, כוס ושליש שמן, 3 כוסות מים.
2. לאחר שהעוגה מוכנה – אם העוגה סדוקה, עם בקע או בטן – מומלץ להפוך אותה בזהירות כאשר החלק עם הבטן יהיה תחתון והחלק העליון יהיה בעל משטח אחיד וישר (ניתן לרפד את התבנית בנייר אפיה וכך יהיה ניתן להפוך את העוגה בקלות).
3. מכינים ציפוי שוקולד (מומלץ גנאש): שני שליש מיכל שמנת מתוקה (170 מ”ל), חבילה וחצי שוקולד מריר (150 גרם) – ממיסים את השמנת עם קוביות השוקולד במיקרוגל או על הגז ומערבבים לבלילה חלקה.
את הציפוי יוצקים על העוגה לאחר שהפכנו אותה.
4. מכינים את הדשא: כוס קוקוס + צבע מאכל ירוק.
שמים בשקית אוכל את הקוקוס, שופכים בפנים כ-3 כפות צבע מאכל ירוק ומערבבים עד שכל הקוקוס נצבע בירוק באופן אחיד. ניתן להוסיף עוד צבע מאכל במידת הצורך.
אפשרות נוספת: מכינים צבע מאכל טבעי: כוס קוקוס + מי פטרוזיליה ותרד + כף סוכר.
מחממים על הגז (בפינג’ן או סיר קטן) רבע כוס מים + כוס עלי פטרוזיליה או תרד (או שניהם) במשך כ-5 דקות. לאחר מכן טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני את התערובת עד שמתקבלת בלילה ירוקה. מחזירים לפינג’ן/לסיר, מוסיפים כף סוכר ומחממים עוד כ-5 דקות עד שהנוזלים מעט מצטמצמים. מסירים מהאש, מסננים את המים ומצננים.
שמים בשקית אוכל את הקוקוס, שופכים בפנים 3-4 כפות מהמים הירוקים ומערבבים עד שכל הקוקוס נצבע בירוק באופן אחיד. ניתן להוסיף עוד מים במידת הצורך.
*לאחר שהקוקוס נצבע מפזרים אותו באופן אחיד מעל ציפוי השוקולד (לאחר שהציפוי מעט התקרר) ומהדקים קלות בעזרת האצבעות.
5. מכינים את סימוני המגרש: חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל) + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל. מקציפים את השמנת עם פודינג הוניל עד לקבלת קצפת יציבה וסמיכה. מעבירים לשקית זילוף בעלת פיה עגולה ומזליפים את סימוני המגרש (ניתן למלא את הקצפת בשקית אוכל רגילה ולגזור את הקצה). מזליפים מסגרת מרובעת מסביב לעוגה, קו אמצעי ובתוכו עיגול (ניתן לראות בתמונה).
7. מסדרים קישוטי עוגה: שני שערים, שחקנים ונרות בצורת כדורים (ניתן לרכוש בחנויות של ימי הולדת, עוגות או של כלים חד פעמיים).
*לפרווה ניתן להשתמש בקצפת צמחית.
עוגת מגרש כדורגל, עוגת יום הולדת כדורגל
אשמח לכמויות לתבנית 38X28.5. אם אפשר כמויות בגרם\מ”ל, עובדת עם משקל 🙂
כמו כן, במיקסר מה ממומלץ- וו גיטרה או מקצף? תודה רבה!
היי עדי, מה גובה התבנית?
במיקסר – וו הקצפה.
גובה 5cm מצרפת תמונה
בגלל שגודל התבנית הוא בין תבנית מלבנית לתבנית ענקית, אני ממליצה לך להכין את הכמות הגדולה יותר ואם תשאר לך בלילה תמלאי בכמה תבניות מאפינס.
5 ביצים גדולות
2.5 כוסות סוכר
1 כוס+3/4 כוס שמן
כוס וחצי מים פושרים
כוס וחצי מים חמים
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
כפית אבקת סודה לשתיה
8 כפות קקאו (אפשר לשלב חצי כמות עם אבקת שוקולית)
ציפוי: מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + 200 גרם שוקולד מריר – להמיס במיקרוגל ולצקת על העוגה בעודה חמה.
נהדרת. תודה רבה על המענה המהיר!
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא? ואם כן אז כמה במשקל?
היי,
לא ממליצה להשתמש בתרד קפוא משום שהאפקט של הצבע לא משמעותי בו.
היי אפרת, בוקר טוב, רציתי לשאול אם כל עוגה בחושה שאני מקשת צריכה מקרר?
ושאלה נוספת, כל עוגה יכולה להיות במקרר ועדיין להיות טובה וטעימה?
תודה רבה על כל העזרה..
היי חן,
אם מקשטים בקרם אז צריך להכניס למקרר.
העוגה מתייבשת קצת כשהיא במקרר.
אפשר להכין את העוגה לפני ולשמור על השיש ולקשט סמוך להגשה ואז לא יהיה צורך בקירור. גם את הקרם אפשר להכין לפני ולשמור במקרר לחוד.
הכנתי את העוגה יום קודם בערב
אפשר להשאיר מחוץ למקרר?
תודה עמליה
אפשר בתנאי שלא שמת עדיין קצפת.
בוקר טוב
אני רוצה להכין עוגה בגירסה ורודה-לבת.
יש לך מתכון מוצלח לעוגה לבנה (שאוסיף לה צבע ורוד)
כזו שאין לה ‘בטן’ ולא נבקעת.
היי מלכי,
את יכולה להכין את עוגת הוניל (בלי השוקולד צ’יפס). אם את רוצה עזרה מבחינת כמויות תרשמי לי באיזה גודל תבנית את מכינה.
לגבי העוגה שלעיתים נבקעת זו תופעה טבעית ולא תמיד אפשר לעשות משהו כדי למנוע את זה. מה שאפשר לעשות זה להסיר בעזרת סכין את ה”בטן” ובכך ליישר את העוגה. אם רוצים את העוגה ממש ישרה אפשר להפוך אותה (אחרי שחתכת את הבטן).
עוגה קלה להכנה…
הילדים אהבו מאוד…מומלצת 🎂😘
תודה מזל, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים 🌷
הי רציתי לשאול לגבי צביעה של הקוקוס אם נעשה בצבע מאכל שהוא נוזלי ולא אבקה האם יש צורך ליבש אותו מעט בתנור כדי שלא יהיה במרקם משחתי?
היי מעיין,
אם הוא יוצא ממש במרקם משחתי אז אפשר אבל בדר”כ אין צורך לייבש אותו.
שלום, רציתי לשאול מה הכמויות לגבי תבנית אפייה גדולה??
היי איילת,
כמויות לתבנית ענקית בגודל 32X40:
5 ביצים גדולות
2.5 כוסות סוכר
1 כוס+3/4 כוס שמן
כוס וחצי מים פושרים
כוס וחצי מים חמים
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
כפית אבקת סודה לשתיה
8 כפות קקאו (אפשר לשלב חצי כמות עם אבקת שוקולית)
ציפוי: מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + 200 גרם שוקולד מריר – להמיס במיקרוגל ולצקת על העוגה בעודה חמה.
היי אפרת
יש לי סיר של ארקוסטיל 3 ליטר שאפשר גם לאפות איתו.(משמש גם תבנית)
אני רוצה להכין עוגת בסיס טובה וגבוהה ועליה לזלף.
איזה מתכון מומלץ?
היי אוריה,
ממליצה להכין את המתכון הזה- עוגת שוקולד פשוטה.
לגבי כמויות, מה קוטר הסיר ומה הגובה?
קוטר 10 ס”מ
גובה 9 ס”מ
בטוח? זה סיר כזה קטן? כמו פינג’ן?
סליחה הקוטר 20 סמ
והגובה 9 סמ
עכשיו זה נשמע הגיוני 🙂
הכמויות במתכון אמורות להתאים, כי העוגה אמורה לתפוח.
יום מקסים
הייי
אני הולכת להכין עכשו את העוגה והיא למחר בבוקר. האם הקצפת תחזיק מעמד בלילה במקרר???
כן, לא אמורה להיות בעיה.
היי אני חוגגת לבני בגן יום הולדת ,כמה זמן לפני ההגשה כדאי לצפות בקוקוס ? האם אפשר ערב לפני או שעדיף בבוקר יום ההולדת.
אפשר יום לפני.
יום הולדת שמח 🙂
תודה על המתכון!
הכנתי את זה לאחי ליום הולדתו והוא התלהב מאוד!
תודה על כל המתכונים הטובים!
מור
שמחה לשמוע 🙂
המון מזל טוב ושבוע נפלא!
תודה על המתכון. נראה מעולה ואני מתכוונת להכין לבן שלי. יום ההולדת יהיה בחוץ ויהיה חם. האם ציפוי העוגה יכול להנמס כשהעוגה בחוץ שעתיים? אני חוששת שגם הקצפת של סימון המגרש תמס. יש לך רעיון לסימון לבן אחר? ושאלה אחרונה- מצא חן בעיני להכין צבע מאכל טבעי. אין תו טעם לוואי של העלים הירוקים? תודה רבה
היי הילית,
אם העוגה לא עומדת בשמש ישירה אין בעיה עם הציפוי. לגבי הקצפת, אני לא בטוחה. יכול להיות שהחום ימיס אותה אבל יכול להיות שגם לא, בעיקר אם את מקציפה לקצפת יציבה. לדעתי הכי טוב לשמור את העוגה בתוך צידנית קרה.
בכל מקרה אפשר להחליף את הקצפת בסוכריות לבנות קטנות (פשוט לפזר אותן בצורה צפופה במקום הקצפת) אבל יכול להיות שהסימון יהיה פחות בולט מאשר הקצפת.
לגבי הטעם, אין טעם לוואי אם מוסיפים סוכר.
בהצלחה והמון מזל טוב 🙂
פרט אחד נשכח על כמה מעלות לחמם את התנור ולכמה זמן לאפות את העוגה?????
היי יפה,
180 מעלות במשך 30-35 דקות. יש לחמם את התנור לפחות 5 דקות מראש.
בהצלחה!
אתר מקסים ומהמם ! רציתי בבקשה לדעת איך אפשר לעשות את סימוני המגרש חוץ מאינסטנט פודיניג ?
תודה מירי 🙂
אפשר לעשות את הסימונים עם שמנת מוקצפת בלבד (ללא אינסטנט פודינג) אבל חשוב שהקצפת תהיה נוקשה ויציבה.
אפשרות אחרת היא להמיס חפיסת שוקולד לבן + 2 כפות שמן (אם את רוצה פרווה יש שוקולד לבן שהוא פרווה) ולזלף בעזרת פיית זילוף רחבה (או חור זילוף גדול אם חותכים קצה של שקית אוכל).
שבת שלום!
תודה על התגובה המושקעת … שאלה אחרונה כי לא ניסחתי טוב את השאלה הראשונה רציתי שהעוגה תהיה פרווה לכן האם אפשר לעשות את הסימונים עם קצפת צמחית ואינסטנט פודינג ?
בטח 🙂 אוסיף גם הערה בתחתית המתכון.
כל הכבוד רעיון יפה ופשוט!!! אאמץ ביומולדת של הבנות בעזרת השם, רק בגרסה ורודה עם נסיכות
תודה אנה 🙂
וואו מקסים!!!
תודה אילנה! 🙂