זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12 ריבועים
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות (לפרווה- ראו הערה למטה)
2 ביצים
רבע כוס (50 ג’) סוכר
קמצוץ מלח
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס (45 ג’) קמח לבן
תוספות שאוהבים: אגוזי מלך קצוצים (עד רבע כוס), פירורים גסים של ביסקוויטים/עוגיות (עד רבע כוס), 50 גרם שוקולד לבן קצוץ, רבע כוס שוקולד צ’יפס.
*אבקת סוכר לפיזור מעל
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
-ממיסים את קוביות השוקולד עם החמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד, קמצוץ מלח ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים עד לתערובת אחידה (מתקבלת תערובת קצת סמיכה).
-מוסיפים את התוספות שאוהבים ומערבבים קלות.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לבראוניז להתקרר. חותכים לקוביות ומפזרים אבקת סוכר.
*לגרסה פרווה אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן (למרות שעם חמאה זה יותר טעים).
- עוגיות אמסטרדם השחר |
- אורז וכנפיים בצ’ילי |
- אורז אחד אחד |
- מרק איטלקי |
- שניצל השחר |
- אוזני המן אלפחורס
הי תודה על המתכון אפשר לשלב מייפל?
כן:)
הכנתי את העוגה הזו והיא יצאה סופר טעימה וקלה. מכינה הרבה מתכונים שלך שיוצאים מוצלחים.
תודה פנינה, שמחה שיצא טעים:)
יצא יבש ממש…
היי,
איך לשמור ליום אחרי ? ולכמה זמן נשמר ? (חלבי)
תודה רבה
שומרים על השיש עטוף היטב
מה גודל הביצים בבקשה?
אם לא מצוי גודל, זה לא משנה.
מה עם איו לי מיקרוגל
אפשר להמיס על הגז על אש הכי נמוכה.
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום, והאם זה משנה את יחס החומרים?
אני חושבת שכן.
אין שינוי
שלום, האם השביל עוגה פרווה אפשר לשים במקום חמאה מרגרינה?
חוששת שבגלל שהשמן נוזלי, העוגה לא תתמצק מספיק
כן אפשר:)
אפשר להחליף קמח בקמח שקדים?
כן אפשר.
במה אפשר למלא את הבראוניז שיצא טעים אם זה פרווה?
יש לי אגוזים + קרוקנט (קשור?) ושולקד מריר
מה עוד אפשר?
אפשר את כל מה שציינת.
ואפשר כל חטיף שוקולד שהוא פרווה.
הוספתי ״נטיפים״ של ריבת חלב
לדעתי היה טוב יותר לאפות פחות זמן, אולי כי השתמשתי בביצים גדולות…?
תודה רבה על המתכון!
יצא מעולה !!
היי אפרת,
אפית ב170 מעלות חום עליון ותחתון במשך 30 דקות?
אם כן, להבא אפשר לקצר את הזמן ל25 דקות. יש תנורים שהם יותר חזקים, אולי שלך כזה:)
מה עושים במקרה שהבלילה יוצאת לא סמיכה מספיק?
זה בסדר גם אם היא לא יוצאת סמיכה מספיק.
תודה🙏
ממש טעים
שמחה שיצא טעים🙂
היי
אם אני רוצה גודל תבנית מרובעת גדולה a4 או אחד יותר גדול
מה מבחינת הכמויות0רוצה להכין היום)
היי מיכל,
אם זו תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 ס”מ אז יש להכפיל כמויות ב-2.
מתכון מושלם! אפשר להחליף את החמאה בחמאת קוקוס (לגרסה פרווה)
יוצא אותו דבר
תודה על השיתוף🙂
האם אפשר להקפיא?. אם לא- איך לאחסן כמות גדולה?
כן אפשר להקפיא:)
היי אפרת
האם ניתן לוותר על השוקולד הלבן ועל האגוזים ?
תודה
כן אפשר.
שלמות כל מתכון שלך אליפות
תבורכי
תודה הדס💜
יצא מושלם!
שמחה לשמוע💜
תודה שני ושבת שלום!
היי
רציתי לשאול אם אני עושה בתבנית אלומיניום בינונית
איזה כמות אני צריכה? להכפיל או לשלש את הכמות?
תודה רבה על כל המתכונים האלופים!
היי🙂
אם זו התבנית המלבנית הקטנה 22X31 ס”מ אז להכפיל ב-2
אם זו התבנית המלבנית הבינונית 25X32 ס”מ אז להכפיל ב-3
תודה על המענה
רציתי לשאול אם יש אפשרות גם להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין?
תודה
כן אפשר:)
לגבי התוספות, לשים הכל או אחד לבחירה?
אפשר לשלב כמה תוספות.
תודה רבה
יצא טעים מאד!!
אבל בסה”כ בכמות של רבע כוס או יותר?
כל תוספת עד רבע כוס.
תודה רבה על המתכונים המיוחדים
❤️❤️
שבוע טוב ומבורך
אפשר בלי קוביות שוקולד ובלי התוספות?
שבוע טוב🌺
אפשר לוותר על התוספות.
*על ה100 גרם שוקולד בבלילה לא לוותר.
תודה על המענה המהיר 🙂
אפשר משהו אחר במקום? אולי קקאו או שוקולית?
בגלל שזה בראוניז ולא עוגה לטעמי השוקולד במקרה הזה תורם למרקם ולטעם, לא בטוחה איך זה ייצא עם קקאו או שוקולית.
תודה
פשוט אין לי טבלת שוקולד בגלל זה
היי, האם לשמור במקרר או על השיש? (עשיתי פרווה עם שמן)
אפשר על השיש בקופסה סגורה.
שבת שלום🌷
היי, אני מכינה לפי המתכון אבל משום מה הבראוניס תופח לי כלפי מעלה… הקפדתי לא לשים יותר מדי קמח. יכול להיות שהטמפרטורה בתנור שלי גבוהה מדי?
תודה!
כן זה יכול להיות קשור לאפיה הטמפ’ גבוהה.
להבא נסי להנמיך ב10 מעלות ולוודא שאת אופה בחום עליון ותחתון.
עוגה מוצלחת מאוד ופשוטה להכנה
והעיקר -הטעם והמרקם פשוט מוצלח !!!
מכינה אותה שוב ושוב……
יש לך מתכונים פשוט מוצלחים וטובים אחד אחד !!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אוהבת מאוד את המתכונים שלך! אשמח לשאול האם אמור לצאת נמוך? יש אפשרות להוסיף אבקת אפייה כדי שיהיה יותר גבוה?
היי
בראוניז אמורים לצאת נמוכים. הוספה של אבקת אפייה לא מתאימה כאן כי אז המרקם יצא כמו עוגת שוקולד.
היי אפרת, תבנית אינגליש סטנדרטית או הקצרה? תודה על המתכון שנראה קל:)
היי
תבנית סטנדרטית(:
מתכון מדהים!!!!
הבראוניז הכי טעים שפגשתי
תודה רבה רבה!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש תחליף לתמצית וניל? תודה
היי
אפשר לוותר עליה.
מה אפשר לשים במקום הביצים?
היי
אין תחליף מוצלח לביצים כאן(:
היי. אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה כדי שיהיה פרווה? ראיתי שכתבת דוןקא שמן..
כן, אפשר(:
היי אפרת היקרה תודה על כל המתכונים המעולים שלך
רציתי לשאול לגבי המתכון הזה ספציפי, לצערי העוגה לא יצאה טעימה כלכך
יכול להיות שזה בגלל שבטעות עירבבתי את הביצים עם הקמח ורק אחרכך את שאר המרכיבים ?
תודה רבה
היי
כן, סדר הערבוב חשוב😊
וואו אפרת אחלה של עוגה
מכינה כבר 3 שבתותו ברציפות טעימה של החיים
הכפלתי כמויות ועשיתי 250 גרם שוקוציפס במקום שוקולד מריר
ושמתי כוס ורבע של פרורי עוגיות ושוקוציפס
יצא אש
תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת האם לשים בטורבו או בתוכנית רגילה?
היי
בתכנית קו עליון ותחתון, לא טורבו.
היי אפרת,
אפשר לשים במקום חמאה שמן קנולה?
אשמח שתעני מוקדם, חייבת להיום…
בשמן שקדים
היי
פחות מומלץ, המרקם יצא שונה משל בראוניז.
היי אפרת
האם אפשרי להכפיל כמויות ואם כן בכמה בדיוק ובאיזה תבנית?
היי
ניתן להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בתבנית מלבנית 22*31.
המתכון מדהים!!!פעם ראשונה שאני מכינה מכאן !פשוט קל ומהיר!!תודה רבה את מקסימה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון😊
האם אפשר להחליף עם קמח כוסמין לפחות חלק מהכמות? וסוכר חום? תודה ❤️
היי,
אפשר להחליף חצי כמות קמח (המרקם ישתנה).
אפשר לשים סוכר חום אבל הוא יורגש במרקם והבראוניז יהיו קצת פחות יציבים.
אתמול הכנתי את העוגה איזה טעם מהמם ככ עשיר כשזה חלבי!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
אפשר להחליף לתבנית עגולה 20? או תבנית חד פעמי בינוני?
היי,
אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 18-20. תבנית בינונית גדולה מדי.
יש תחליף לשמן? אולי חמאת שקדים?
בתבנית עגולה זה גם ייצא גבוה?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
בראוניז לא אמור לצאת גבוה.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20
הכנתי עם שוקולד ציפס לבנים פיזרתי מעל רק.
גם הריח מהתנור היה מעולה וגם הטעם!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי
מתי שמים את השוקולד?
היי,
הכוונה לשוקולד המריר או לתוספת שוקולד קצוץ? בכל מקרה הכל כתוב במתכון(:
את השוקולד עם החמאה, לא כתוב מתי מוסיפים..
הוספתי😊
את הביצים עם הסוכר מספיק לערבב? או שצריך להקציף?
אין צורך בהקצפה, רק לערבב היטב.
אני אתמות הכנתי ורק עירבבתי בלי הקצפה
היי אפרת,
מה אפשר להוסיף כדי שהעוגה תצא לחה ולא תתפורר בכלל?
היי,
הבראוניז אמורים לצאת מעט מתפוררים ועוגתיים (יש מתכונים לבראוניז שאמורים לצאת פאדג’יים).
אפשר לנסות להמיר את הסוכר בסוכר חום ולשים רק רבע כוס קמח.
סוכר חום בהיר? האם הוספת סוכר חום יגרום לעוגה להיות פחות מתפוררת?
סוכר חום הופך את העוגה לקצת יותר רכה ופאדג’ית.
היי אפרת
האם אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן קוקוס? אם כן כמה?
היי,
אפשר לשים 50 גרם שמן קוקוס (החלק המוצק).
בקשר לתוספות – לשים רק משהו אחד? אפשר כמה?
תודה רבה!
המתכונים שלך מצוינים ואני נהנית מהם מאד.
תמיד מחפשת קודם כל באתר שלך.
אפשר לשים רק תוספת אחת ואפשר יותר- תלוי כמה אוהבים שהבראוניז ‘עמוסים’.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר🙂
היי אפרת המתכונים שלך מושלמים אחד אחד
את פשוט אלופה ! על איזה מצב שמים את העוגה בתנור?
חום עליון ותחתון🙂