זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
סוג: פרווה
עוגיות קוקוס עם חלבונים מוקצפים (עם מיקסר):
מצרכים (12-15 עוגיות):
2 חלבונים של ביצה בטמפ’ החדר (הלבן-שקוף)
3 כפות מלאות (40 ג’) סוכר לבן
שקית (10 ג’) סוכר וניל
2 כוסות (180 ג’) קוקוס טחון
אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים מעט נייר אפיה.
-מקציפים בקערה את החלבונים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר הלבן וסוכר הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים.
-מניחים כמות של כף מלאה על נייר האפיה ויוצרים עוגיות עם הידיים (כמו צורת פירמידה).
-אופים בתנור במשך כ-12 דקות, עד להזהבה בקצוות. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן יציבות אך רכות והן מתקשות מעט לאחר קירור).
*בחלמונים המיותרים ניתן להשתמש להכנת עוגיות שוקולד צ’יפס לפסח או עוגיות אגוזים לפסח.
עוגיות קוקוס עם ביצים שלמות (בלי מיקסר):
מצרכים (כ-20 עוגיות קוקוס):
2 ביצים גדולות
4 כפות (50 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
2+2/3 כוסות (240 ג’) קוקוס טחון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים קוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה אך יציבה.
-מניחים כמות של כף מלאה על נייר האפיה ויוצרים עוגיות עם הידיים בצורת פירמידה (אם התערובת אינה יציבה ניתן להוסיף קוקוס לפי הצורך).
-אופים בתנור במשך 12-15 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן יציבות אך רכות והן מתקשות מעט לאחר קירור).
*את העוגיות שומרים בקופסה סגורה בטמפ’ החדר.
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים
הכנתי את האפשרות השניה
יצא מעולה
התערובת אמנם הייתה פירורית קצת אבל כדררתי בידיים ויצא מושלם!!
תודה אפרת על אתר מושלם ומתכונים מוצלחים.
שמחה שיצא טעים❤️
אני משתמש קבוע באתר ולוקח מתכונים רק מפה, וכשראיתי את התגובות התפלאתי כי כל המתכונים שלקחתי מפה תמיד היו מעולים.
החלטתי להפתיע את המשפחה לפסח והכנתי שלושה סוגי עוגיות (אגוזים, שוקולד ואת המתכון השני כאן של עוגיות הקוקוס)
כל העוגיות יצאו מושלמות, טעימות, ועוגיות הקוקוס למרות כל התגובות יצאו מעולות, בדיוק כך צריכות להיות עוגיות קוקוס של פסח, מעט יבשות ודחוסות עם טעם קוקוסי משמעותי.
תודה רבה אפרת!!
העוגיות נראות מעולה!
תודה דניאל🙂
האם ניתן לאפות עם מנג׳טים?
אני חושבת שכן
גם אני הכנתי את המתכון הראשון. יצא מאד יבש. אני חושבת ש2 כוסות מדידה של קוקוס זה יותר מידי. התערובת יבשה מידי. חבל…
היי
את יודעת להגיד לי כמה גרם חלבונים צריך למתכון הראשון?
יש לי חלבונים מכמות גדולה יחסית של ביצים….
בערך רבע כוס.
הכנתי כמות כפולה יצא מהמם!!
תודה שחזרת לעדכן💜
היי אפרת,
לאפות על טורבו?
ביצים מדיום זה בסדר?
היי
לאפות בתכנית קו עליון ותחתון. עדיף ביצים L.
אלופה את!! אין שאלה שלא ענית עליה.
מנסה עם מדיום. זה מה שיש לי.
הכנתי את שני המתכונים, במתכון הראשון הן יוצאות יותר רכות ונשארות יציבות בצורה של כדור, הנה מה יצא לי
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי את המתכון הראשון ויצא יבש כמו הנגב.
היי,
קחי בחשבון שעוגיות קוקוס אמורות לצאת יבשות.
מה שחשוב להקפיד עליו כדי למנוע ייבוש:
לדייק בכמויות המרכיבים, להשתמש בביצים גדולות, לשים כמות של כף מלאה כשיוצרים את העוגיות, לאפות רק עד להזהבה קלה בקצוות.
היי. יש לי שאלה
אני יכולה בבקשה לעלות מתכונים שלך לטיקטוק ולומר שזה מהאתר שלך? אשמח שתעני לי. תודה רבה
היי,
אם את מציינת שאלו מתכונים מהאתר שלנו- אין בעיה(:
נשמח גם לתיוג😊
תודה ובהצלחה!
תודה רבה שענית.😃
אני אציין שזה מהאתר שלכם בוודאי😊😊
אני אנסה לעשות תיוג. אולי לא יעבוד לי תיוג אבל ברור שאציין שזה מהאתר שלכם.😊😊
תודה רבה.
יצא מעולההההה!!!
אחלה מתכון קל וטעים.
גם יצא ממש עסיסי ולקישוט טבלתי בשוקולד וזחגגתי מלמעלה
שמחה שאהבת את המתכון, העוגיות נראות מעולה! חג שמח🌺
אישתי הכינה את המתכון השני של עוגיות הקוקוס, ויצאו מעולים.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
הכנתי את האפשרות השניה ויצא מאוווווד יבש! הוספתי ביצה נוספת כדי שזה יתגבש אך עדיין לא יצא עים.
חבל שלא הסתכלתי בתגובות לפני כן. בדר”כ המתכונים כאן אלופים!! כל העוגות שלי, הסלטים ועוד זה מכאן. לכן, לא חשבתי שזה יתפשל.
אולי אנסה את האפשרות הראשונה…
חג שמח 🙂 וטעים
היי,
העוגיות אמורות לצאת מעט יבשות- מדובר בעוגיות קוקוס לפסח, ולא כולם אוהבים את הסגנון הזה(:
בנוסף, חשוב להשתמש בביצים גדולות ולהקפיד לאפות בדיוק 12-15 דקות על מנת שלא יצא יבש מדי.
תודה על השיתוף וחג שמח🌺
אני ממש רוצה להכין אבל רוב התגובות לא ממליצות
יש בעיה במתכון.?
היי,
במתכון אין בעיה כמובן(:
סוג העוגיות הוא שונה מהרגיל ולא כולם יתחברו אליו- מדובר בעוגיות מעט יבשות ומאד ‘קוקוסיות’.
היי אפרת
הכנתי את העוגיות טעימות מאוד
הכנתי את המתכון השני
רק שתי שאלות לי אלייך
רשמת בתגובה מסויימת שאם שמה סוכר וניל במקום תמצית וניל אפשרי להוריד מהסוכר השאלה כמה לשים סוכר וניל האם גם כפית וכמה להוריד מהסוכר (כפית או כמות אחרת?)
לגבי השאלה השנייה אפיתי כמו שרשום 180 רבע שעה הכנתי בצורת עיגולים (לא כל כך הלכה לי פרמידה) והן נשרפו מאוד בתחתית אולי להנמיך יותר (לכמה רצוי אם כן) או לקצר זמן (אם כן לכמה זמן)
ושוב תודה תודה על היחס המכבד והסבלנות שלך והתמיכה .
היי עינת,
אפשר לשים שקיק סוכר וניל אחד ולהפחית כף מכמות הסוכר.
בנוסף, אפשר לאפות על חום נמוך יותר- 170 מעלות. ובכל מקרה יש לסיים את האפייה כשרואים שהעוגיות מוכנות ומעט זהובות גם אם עדיין לא עברה רבע שעה מתחילת האפייה.
בהצלחה, בטוחה שפעם הבאה יצא מושלם😊
הכנתי את העוגיות והן יצאו לי נורא יבשות ולא מספיק מתוקות.
בתערובת עצמה אין, לדעתי, מספיק חלבונים וצריך לפחות להכפיל אם לא לשלש את הכמות. כמות הקוקוס גדולה מידי! והייתי מוסיפה גם תמצית וניל לתת לזה עומק.
בקיצור, אני ממעריצות האתר הזה, אך המתכון הנ”ל פחות מומלץ.
היי שי,
השתמשת בביצה L? חשוב להשתמש בגודל זה אחרת באמת חסר חלבון בתערובת…
בנוסף, האם הקצפת עד לקבלת קצף לבן ויציב יחסית? גם זה חשוב בשביל המרקם של העוגיות.
לגבי הסוכר- האם שמת כפות גדושות?
ולגבי תמצית וניל- היא באמת משדרגת את הטעם, אך יש לשים מעט ממנה כדי שלא תפגע ביחס הנוזלים והמוצקים במתכון.
אני אישית גם מאד אוהבת להשתמש בתמצית או מחית וניל כאן, ולפעמים משחקת עם הטעמים ומוסיפה תמצית שקדים/ תמצית מלבי וכו’…
מקווה שעזרתי ושבת שלום🌺
הי! מתכון מושלםםם!! (הכנתי את המתכון הראשון..)
אני הוספתי רק כוס וחצי של קוקוס כי זה היה נראה לי הרבה…
ממליצה להוריד את כמות הקוקוס לכוס ורבע או שליש כדי שיצא טוב…
לאלה שיצא להם מתפורר אז זה מומלץ!!
תודה לינוי😊
כל הזמן חיפשתי מתכון לעוגיות קוקוס… ושראיתי את זה אמרתי חיבת לנסות… יצא מושלם וכל משפחתי גם ממש אהבה תודה רבה🙏 חג שמח😄
נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌷
היי עושה מתכון מס2 לא מצליחה להגיע לתערובת טובה זה מאוד מפורר הוספתי מים וגם ביצה ועדיין לא מסתדר
היי,
האם דייקת בכמויות? השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת מים, אבל אם היא רק קצת מתפרקת זה בסדר (במקרה כזה כדי להקל על ההכנה אפשר להכין את העוגיות בעזרת שקית זילוף)
עשיתי בדיוק לפי ההוראות. הוספתי גם מים לפי המלצה בתגובות אין והתערובת מסרבת להידבק
כמה ביצים כבר שמת (כולל מה שהוספת) ואיזה גודל?
קודם כול, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והם יוצאים טעימים.
אבל המתכון הזה ספציפית נורא איכזב אותי. הכנתי את הראשון.
עשיתי בדיוק לפי הכמויות (מדדתי במשקל) וההוראות והתערובת יצאה פירורית מאוד, לדעתי כמות הקוקוס (בגרמים לפחות) שרשומה היא גדולה.
הוספתי כמה כפות מים ועדיין היה מאוד קשה לעבוד עם זה.
היי אגם,
מצטערת לשמוע שהתערובת יצאה כך.
יכול להיות שהשתמשת בביצים קטנות? באיזה גודל ביצים השתמשת?
השתמשתי בביצים בגודל L.
בנוסף, החלפתי את הסוכר באבקת סוכר כי חשבתי שזה ישפר את הטעם.
ממש מוזר😂 יכול להיות שהקצפת קצת יותר מדי את החלבונים ואז היה קשה לאחד אותם עם הקוקוס?
לא, הבעיה לא הייתה בהקצפה. שוב, לדעתי הבעיה הייתה ביחס של כמות הקוקוס להקצפת החלבונים. זה היה הרבה קוקוס ובגלל זה, זה לא התאחד טוב.
היי אשמח לדעת איך הסתדרת עם זה בסוף כי גם לי זה לא יוצא
לצערי, זה בסוף נזרק.
העוגיות ממש התפוררו ולא יצאו טעימות.
מצטערת לשמוע אגם, מקווה שפעם הבאה יצא טוב🌺
לכמות כפולה במתכון השני פשוט להכפיל הכל?
היי איילת,
כן להכפיל פי 2 את כל הכמויות😊
אני רוצה להכין את העוגיות. הבעיה היא שאני לא יודעת איזה מתכון יותר טעים ומוצלח מבין השניים.
יש לי מיקסר.
איזה מתכון יותר טעים? המתכון עם החלבונים המוקצפים או המתכון עם הביצים השלמות?
שניהם טעימים. במתכון הראשון הן יוצאות קצת יותר אווריריות כי הן מחלבונים מוקצפים.
מה ההבדל בין כף שטוחה, מלאה וגדושה?
אפשר הסבר קטן ממך?
את מעולה המתכונים ממש טובים👏
צירפתי תמונה של כף שטוחה וכף גדושה.
כף מלאה זה משהו באמצע.
עשיתי את המתכון השני.העוגיות מתפוררות ולא הצליחו במיוחד.
לגבי המתכון ;אם כוס זה 100 גר אז 240 גרם זה שתי כוסות ומעט יותר משליש אך לא שני שליש שזה 66 גרם – הלא כן?
היי רחל,
אם העוגיות יצאו מתפוררות אז אולי היה יותר מידי קוקוס בתערובת או שהשתמשת בביצים קטנות.
כוס קוקוס זה 90 גרם. הכנת לפי משקל או לפי כוס? באיזה גודל ביצים השתמשת?
השתמשתי ב 230 גר קוקוס ובצי אקסטא
לארג.העוגיות יצאו דחוסות בפנים במקום שיהיו אוריריות
חשבתי שהבעיה היא שהן יצאו מתפוררות.
שימי לב שהמתכון השני הוא עם ביצים שלמות וללא מיקסר ולכן העוגיות יצאו במרקם פחות אוורירי.
העוגיות במתכון הראשון יוצאות יותר אווריריות כי הן מחלבונים מוקצפים.
כמו כל המתכונים שלך, פשוטים
ביתיים, ומדויקים.
מדהימים בשביל מי שאוהב את המטבח, ורוצה דברים ביתיים ומשובחים באמת!
הכנתי את המתכון השני
וכמו תמיד 🙂 יצא מקסים
וטעיייים!!!!
חג שמח.
תודה אסתר ❤️
היי. שאלה קצת מוזרה. האם אפשר להכין את העוגיות במחבת? כי אין לי תנור לפסח.
חשבתי שאולי עם עוגיות קוקוס זה יכול ללכת
לא יודעת, לא ניסיתי 🙂
מועדים לשמחה אפרת,
הכנתי את התכון הראשון של עוגיות הקוקוס ויצאו מושלמותתת וטעימות!!!
תודה רבה על מתכונים מהירים ונפלאים, אין כמוך!!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה עמליה
מתכון מאד מוצלח וגם קל להכנה.תודה רבה לך אפרת.
מהמם 😍
תודה אביגיל וחג שמח!
אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום תמצית וניל במתכון בשני?
כן אפשר.
היי אפרת
הכנתי את העוגיות בלי המיקסר ויצא פשוט מושלםםםם!!
תודה רבה על מתכונים מוצלחים וקלים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
הכנתי את המתכון הראשון, טעים מאוד!
מחר אנסה את המתכון השני (ביצה שלמה)
תודה על כל המתכונים המעולים שאת מפרסמת לנו
נראה מעולה 🙂
תודה לך על כל התמונות שאת משתפת!
עשינו את המתכון הראשון של העוגיות- (רק חלבונים) יצא ליגה!! גם בניראות גם במרקם וגם בטעם!!
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
היי אפרת,
אפשר בשק זילוף?
נראה לי שהתערובת סמיכה מידי בשביל זה.
חג שמח 🌺
אפרת היקרה,
אני מאוד נהנית מהאתר שלך והמתכונים המדהימים, תודה רבה !!
אפשרי להכין את המתכון של \”עוגיות קוקוס עם ביצים שלמות (בלי מיקסר)\” כבסיס לעוגה? לשטח בתבנית, לאפות ומעליו להוסיף קצפת וסירופ שוקולד?
תודה רבה וחג שמח
האמת שאני לא יודעת.
תקחי בחשבון שהתחתית תצא נמוכה במרקם של עוגיית קוקוס. אם זה נראה לך מתאים אז תנסי 🙂
חג שמח 🌺
כל שנה חוזרת למתכון הזה ,
השמה חזרתי לכתוב לך תודה רבה וחג שמח 🤗
חג שמח יקרה ❤️
המון בריאות ובשורות טובות.
תודה רבה על מתכונים סופר מושקעים וקלים! בנוגע למתכון ללא המיקסר, האם יש אפשרות להחליף את הסוכר במשהו אחר טבעי כמו סילאן או מייפל טהור?
אני חושבת שכן. עדיף מייפל.
אם אין לי סוכר וניל למתכון הראשון, כפית תמצית וניל תספיק?
כן, אפשר לשים כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר.
וואו ייצא מ-ה-מ-םם!!
מהמם 🙂
היי אפרת,
רציתי לספר שאני עושה כל הזמן מתכונים מהאתר שלך ומאוד כייף להכין ושאוהבים.
עשיתי את עוגיות הקוקוס ויצא מעולה.
עשיתי את המתכון של עוגיות שוקולד טבעוניות עם קורנפלור וקמח אורז ויצא מעולה ביתי עם צליאק וסוכר ולכן לא משתמשת בקונדיטור.
תודה על אתר מושלם וכייף.
דלית
שמחה לשמוע ❤️
תודה דלית
תודה על המתכונים שלך!
כשאני מכינה מתכונים מהאתר אני יודעת שיצא טעים!
משתמשת הרבה!
שמחה לשמוע ❤️
היי, האם ניתן להחליף את הקוקוס באגוזים טחונים?
אפשר להכין את המתכון הזה- עוגיות כל טוב. אפשר לשים רבע כוס סוכר לבן.
הכנתי את המתכון השני-עם ביצים שלמות.
רבע שעה לפני שהגיעו אורחים…
עשיתי במהירות צורות עם 2 כפות, אחרי האפייה זילפתי שוקולד (הימסתי חבילת שוקולד בתוך שקית קשורה, בתוך ספל מים רותחים, ואז חוררתי בקצה וזילפתי)
יצא מעדן יוקרתי וטעים.
בזכותך עוד ארוח יצא מושלם!
שמחה לשמוע!
תודה מלכי וחג שמח ❤️
המתכון הראשון יצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה סאלי
ניתן להשתמש ב”כמו סוכר” במקום סוכר?
כן.
היי אפרת,
לאיזה כוס את מתכוונת במתכון?
כוס בנפח 240 מ”ל
אם שמתי יותר מידי קוקוס והתעורבבת מתפוררת מה צריך לעשות?? תודה
אפשר להוסיף כמה כפות מים.
היי
אני ממש מתלבטת איזה מתכון להכיו המתכון עח המירסר נראה יותר מושקע אבל אני לא יודעת מה יותר טעים
היי ימית,
האמת ששניהם טעימים.
את יכולה לעבור על התגובות ולקרוא המלצות ולפי זה להחליט.
הכנתי את המתכון הדני בלי ההתקפה ויצא מדהים תודה וחג שמח🌹🌹
שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודית וחג שמח!
הכנתי את המתכון הראשון יצא סוף פשוט מדהים וטעיייים בטירוף.. ממליצה לנסות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
באיזה מהמתכונים העוגיות נשארות יותר לחות ועסיסיות?
היי עדי,
שני המתכונים טובים. אני חושבת שבמתכון השני.
היירציתי לשאול, ניתן להקפיא את העוגיות?
כן אפשר.
היי שלום
לא חסר שומן כלשהו במתכון?
הבצק לא מתגבש
היי,
איזה מתכון מבין השניים הכנת? מה הכוונה הבצק לא מתגבש? זה לא אמור לצאת בצקי. אמורה לצאת תערובת רכה אך יציבה של קוקוס.
שלום אפרת.
נשארו לי חלבונים והיה קוקוס אז הלכתי על המתכון שלך ויצא נהדר!
תודה רבה
פנינה
שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה.
צהריים טובים אפרת
יש לך עוד מתכונים שעושים עם חלמונים?
תודה
היי יערית,
את מתכוונת לחלבונים (ללבן) או לחלמונים (צהוב)?
שלום אפרת, האם ניתן לוותר על התמצית וניל או להוסיף סוכר וניל במקום?
תודה מראש!
כן דנה אפשר. קחי בחשבון שבשקית סוכר וניל יש בערך כף סוכר אז אפשר לקזז את זה מכמות הסוכר.
היי אפרת חג שמח
הכנתי לראשונה עוגיות קוקוס (האהובות עליי בפסח) ובחרתי (כמובן) במתכון שלך ללא המיקסר ויצא מעולה!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל, חג שמח.
המתכון: ביצים שלמות עם קוקוס:
התערובת יוצאת מאוד יבשה, מה להוסיף כדי שהיא תהייה דביקה יותר? אני באמצע ולא מצליחה לעשות פרמידה, לא עם צנטר ולא עם הידיים, זה מתפרק:(
כנראה שהשתמשת בכוס יחסית גדולה או בביצים קטנות. במקרה כזה מומלץ להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.
היי
תודה על המתכונים המעולים!
יש לך המלצה על איזה מבין 2 העוגיות כדאי ללכת?
היי אסתי,
בשני המקרים יוצא טעים אבל אם צריך לבחור אז אני ממליצה ללכת על המתכון הפשוט והקל יותר- עם ביצים שלמות ובלי מיקסר. העוגיות יוצאות גם יותר זהובות.
זה עם המיקסר יצא פצצה
הקוקוס נעשה קרנצ׳י
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.