זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8 דקות
מס’ מנות: 12-15 עוגיות
מצרכים:
4 כפות גדושות ממרח חמאת בוטנים (115 ג’) *לא חמאת בוטנים טבעית
2 כפות גדושות סוכר (34 ג’)
1 ביצה קטנה (S או M)
**ניתן להוסיף לתערובת 2 כפות שיבולת שועל (לא חובה).
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים, מניחים אותם במרווחים על נייר אפיה ומשטחים אותם לעוגיות בקוטר כ-4 ס”מ. בעזרת גב המזלג מעטרים את העוגיות (לא חובה).
-מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות בלבד (ולא יותר!) עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לחלוטין.
הערה: העוגיות יוצאות מהתנור רכות אך מתקשות ונעשות פריכות לאחר צינון.
עוגיות חמאת בוטנים, חמאת בוטנים מתכון
האם ניתן להוסיף במקום שיבולת שועל קמח שקדים או קוקוס?
כן:) הייתי הולכת על קמח שקדים
היי,
אחלה מתכון, מתי להוסיף את שיבולת השועל? זה משדרג את העוגיות.
אני מתכוונת להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת אגוזי נמר (יש סוגים שונים) – מצרפת תמונה – זה מתוק ואין צורך להוסיף גם סוכר למתכון.
אפשר להוסיף בסוף.
לגבי חמאת אגוזי נמר אני לא מכירה אבל אשמח אם תעדכני איך יצא:)
הי,
אפשר להקפיא את הבצק בגליל ולפרוס לפני אפייה?
כן.
שלום,
יש אפשרות לוותר לגמרי על הסוכר? אני פשוט רוצה להכין עוגיות לבן 1.7 שעוד לא התרגל לזלול סוכר… תודה!!
היי
ללא סוכר יצא פחות מוצלח. אפשר לנסות לשים 2 כפות דבש או מייפל טבעי במקום.
תודה
את יכולה להחליף לחמאת אגוזי נמר – ראי תמונה מצורפת – זה מתוק ואין צורך בתוספת סוכר.
הכנתי מחמאת בוטנים אורגנית. התפרק. אחכ ניסיתי שוב עם תוספת של קמח שיבולת שועל לתערובת. לא התפרק. רק שציפיתי לעוגיות מלוחות…וזה לא מה שיצא לי. שמתי בתערובת ביצה גודל L . היא לא מורגשת. 2 כפות סוכר מלאות. יצא מתקתק…רק איפה המליחות ? לא חסר כאן משהו ?
היי
במתכון הזה לא מומלץ להשתמש בחמאת בוטנים טבעית/אורגנית. זה גורם לעוגיות להתפרק כפי שקרה לך.
לגבי מליחות- אלו עוגיות מתקתקות, לא עוגיות מלוחות. את יכולה להוסיף מעט מלח בשביל מליחות.
לא הבנתי אפשר חמאת בוטנים אורגנית?
לא מומלץ.
אחלה מתכון, עוגיות טעימות מאוד הכנתי פעמיים במהלך חג הפסח בתוספת שוקולד צ’יפס.
אימצתי לכל השנה.
תודה על עוד מתכון נהדר!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
עוגיות מעולות!! מומלץ!
כמה פשוט כמה טעים!
עשיתי עם שמן זית וסוכר קנים
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
חשוב לציין שהאפשרות להוסיף שיבול שועל לא אופציונלית לפסח משום ששיבולת שועל היא חמץ (אחת מחמשת מיני דגן) כמובן אני מציינת זאת משום שהמתכון תחת הכותרת *עוגיות לפסח*
היי קרן,
יש שיבולת שועל ללא גלוטן שהיא כשרה לפסח.
יצא לי רק 9 עוגיות מה הסיבה?
יכול להיות שיצרת עוגיות מעט יותר גדולות ולכן יצאו לך 9 במקום כ-12 עוגיות.
בנוסף זה יכול לקרות אם לא שמת כפות גדושות מהמרכיבים(:
שלום, הכנתי את העוגיות, מושלמות!!!
האם ניתן להקפיא?
תודה רבה.
היי,
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
אפשר להקפיא, אבל בגלל שאין כאן קמח המרקם ישתנה לאחר הפשרה, והעוגיות יהיו קצת יותר רטובות ונוטות להישבר.
שלום,
אני מחפשת בדיוק כזה סוג של מתכון, ואני מעוניינת לדעת האם העוגיות הללו מתפוררות כמו עוגיות טחינה?
תודה רבה.
היי,
העוגיות מתפוררות קצת פחות מעוגיות טחינה.
בהצלחה!
לא הבנתי..מה זה ממרח חמאת בוטנים?
זה החמאת בוטנים שמוכרים בסופר?
היי איילת,
הבנת נכון- הכוונה לחמאת בוטנים רגילה שמוכרים בכל סופר.
מה שחשוב הוא שלא יהיה כתוב על האריזה שזו חמאת בוטנים טבעית.
מה ההבדל?
חמאת בוטנים טבעית פחות מתוקה ומכילה ככל הנראה פחות שומן, כשניסיתי להשתמש בה העוגיות לא יצאו מוצלחות.
הכוונה שצריך בהכרח ממותקת?
היי,
ברוב המקרים חמאת בוטנים לא טבעית היא חמאת בוטנים מתוקה.
שלום אפרת!
אני מבקר קבוע של האתר, וממש זקוק לעזרה.
בעבר הייתי מכין עוגיות ח.בוטנים מדהימות והמתכון אבד לי 🙁
אני זוכר שלא הייתה שם ביצה (וטוב שכך) אבל היה קמח ושמן לדעתי.
תוכלי אולי בבקשה לעזור לי עם מתכון בסגנון כזה? תודה מראש!
היי,
יתכן ויתאים לך המתכון הזה לעוגיות בננה וחמאת בוטנים(:
מתכון מדהים וקליל באמת 10 דקות הכנה,
אני אישית שיניתי קצת את המרכיבים
השתמשתי באותן המידות בדיוק
החלופות היו: סוכר חום במקום רגיל, חמאת בוטנים טבעית של שופרסל במקום הרגילה והוספתי סקופ חלבון וניל (שזה מה שייצב לי את המרקם)
טעים ונדיררר 12 חתיכות כל אחת 20 גרם, 90 קלוריות ו5 גרם חלבון לעוגיה בודדת.
עשיתי גם את המתכון הרגיל וגם יצא מושלם
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם עם השינויים הקלים(: תודה ששיתפת!
תודה רבה על עוד מתכון מנצח!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
לא הבנתי.. יש לי חמאת בוטנים מתוקה, של ביטר אנד דיפרנס. זה טוב??
אני מניחה שאפשרי 🙂
מישהי הגיבה בתגובות וסיפרה שהקפיאה את חמאת הבוטנים לפני השימוש ושיצא לה מוצלח 🙂
היי האם אפשר להשתמש בממרח חמאת אגוזים או משהו? או חמאת שקדים במקום?
אני מניחה שאפשרי 🙂
הכנתי ויצא ממש מצויין! זה טעים במיוחד בתוספת שוקולד ציפס, אבל אז כדאי לשים קצת פחות סוכר.
תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך! אני משתמשת קבוע באתר ומאוד נהנית 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה רעיה
תודה רבה על המתכונים כל אחד יותר מפוצץ משיני והכל יוצא בדיוק כמו בתמונה לא כמו מקומות אחרים..שלא יוצא בכלל דומה הכל טעים וקל מאוד!!!!! להכנה אין עליך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נ.ב הפצתי להמון חברות על האתר הזה וכולם מתלהבות מזה .
תודה רינת ❤️
היי אפרת, אני מעוניינת להכין את העוגיות עם חמאת בוטנים טבעית, שהיא בריאה יותר, האם יש צורך להוסיף משהו נוסף כדי לשפר את המרקם? האם יש צורך להוסיף סוכר? כי הטבעית היא ללא סוכר. ראיתי שאת לא ממליצה על טבעית, אבל אצלינו לא אוכלים חמאת בוטנים ממותקת. תודה רבה רבה!
היי מיטל,
אני ממליצה על חמאת בוטנים טבעית אבל לא בעוגיות האלה. ניסיתי וזה לא יצא מוצלח.
אני לא בטוחה מה אפשר להוסיף כדי לשפר את המרקם.
אני בשום צורה לא אופה מקצועי, תאמת די גרוע באפייה, וגם השתמשתי ב2/3 ביצת L במקום ביצה קטנה, ומשום מה יצא לי 9 עוגיות די מכוערות, אבל הן מאוד טעימות וזה מה שבאמת חשוב 🙂 מתכון 10/10, ממליץ בחום!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכון טעים מאוד!
שמתי במקום שתי כפות סוכר, כף סוכר ושקית סוכר וניל…
הכנתי לילדים הקטנים לצום…….
תודה! גמר חתימה טובה🌹❤🌹❤
מעולה 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺
אפרת האלופה!
המתכונים של מושלמים!
אהבתי את המתכון של הבראוניז, החמאת בוטנים והשומשום…
ממולץ.
תודה הדס ❤
היי אפרת ותודה על המתכונים המעולים!
רציתי לדעת האם ניתן להכפיל כמויות או שעדיף שלא?
במקרה הזה אני ממליצה לא להכפיל. זה גם עוזר לשפר בפעם הבאה, לדוג’ לאפות קצת יותר או פחות זמן לפי המרקם הרצוי.
יש לי רק ביצים גדולות, להוסיף משהו למתכון?
תודה!
היי רון,
אפשר לטרוף את הביצה בקערית ולהשתמש רק בשני שליש מהבלילה.
הכנתי מלכתחילה כמות כפולה. אבל התאכזבתי ממש!
קודם כל יצאו 18 עוגיות
דבר שני הם יצאו רכות ובמרקם מאוד מוזר.
הוספתי קמח קצת כדי שייצא עיסה יוצר יציבה. ועדיין . 🙁
היי חיה,
השתמשת במקרה בחמאת בוטנים טבעית?
כמה קמח הוספת? כי הקמח גם יכול לגרום לעוגיות להיות רכות.
אם יצאו 18 עוגיות כנראה שהכנת אותן גדולות ממה שצריך להיות ואז זמן האפיה לא היה מספיק. היה צריך להאריך אותו מעט כדי שהעוגיות יספיקו להתקשות.
למה לא חמאת בוטנים טבעית?.
המרקם יוצא פחות מוצלח עם חמאת בוטנים טבעית. כנראה שבחמאת בוטנים לא טבעית יש שומן שתורם למרקם פריך יותר.
היי.
תודה רבה על המתכון!
יצא מוצלח עם חמאת בוטנים טבעית.
שמתי אותה במקפיא קודם…
פיזרתי מעליה סוכריות ויצא מדהים.
נהניתי שניתן לעשות עוגיות בכזו מהירות ועם שלושה חומרים זמינים.
איפה שומרים אותן ?:) ואיך העוגיות אמורות לצאת ? שלי יצאו מבחוץ קשות ומבינים רכות
היי מיכל,
אפשר לשמור בקופסה סוגרה מחוץ למקרר.
העוגיות אמורות לצאת פריכות מבחוץ ואם מכינים אותן דקות אז גם מבפנים.
שלום לך!
מאוד מרגש אותי איך פעם אחר פעם את עונה לי ולכולם בסבלנות בלי להתחרפן {או שכן:)}.
עדיין לא בדקתי איך העוגיות בלי החמאת בוטנים הזו.
באיזה חמאת בוטנים את ממליצה?
באהבה והערכה!
דינה יהודית.
היי 🙂
ספציפית למתכון הזה אני ממליצה על כל חמאת בוטנים רגילה, לא כזאת רשום עליה שהיא טבעית.
שלום וסליחה על התגובה המאוחרת.
השתמשתי בחמאת בוטנים רגילה של בטר אנד דיפרנד. יש בעיה?
היי, חמאת הבוטנים הזו היא במרקם נוזלי וזה יוצא במרקם פחות פריך ומוצלח.
איך העוגיות יצאו?
העוגיות יצאו ליגה!
תודה!
תודה ליבי 🙂
שלום.
את הציון שהייתי נותנת לעוגיות הללו מ1 עד 10 הוא 3 וזאת בגלל המצרכים הפשוטים.
מכיוון ש:
1.אפיתי את העוגיות 8 דקות בדיוק הוצאתי וחיכיתי 7 דקות שהתקררו טעמתי והם היו רכות מאוד {כמו ג’לי} חיכיתי עוד זמן רב והם לא התקשו.
2. הם לא היו כל כך טעימות
3. הם יצאו 5 עוגיות ביניניות {כמו ששלחו בתמונות בתגובות.}
אשמח לדעת למה קראו 3 הסיבות הללו כדי שאדע להבא וישאר לי טעם טוב.
תודה וסליחה על התרתורים.
דינה יהודית…
כנראה שהכנת עוגיות גדולות מידי. זאת הסיבה שיצאו לך מעט עוגיות וזאת גם הסיבה שהן היו רכות.
לגבי הטעם, באיזה חמאת בוטנים השתמשת?
שלום.
אני רוצה מאוד להכין את העוגיות.
נראות מגרות.
אך יש לי שאלה
כמה עוגיות יוצאות?
בתודה והערכה
אמורות לצאת 12-15 עוגיות.
ייצא פצצה, הוספתי שוקוציפס!
תננקס אחלה של מתכון מהיר, קליל וטעים👌👌
נראה מעולה!
תודה חני 🙂
וואווו מושלם
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
היי, אני מחפשת דרך להפוך את המתכון לטיפונת ייותר בריא, ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעית? (היא פחות סמיכה ויציבה) אולי להוסיף משהו אם אני משתמשת בה?
והאם ניתן להחליף את הסוכר בסטיביה?, אם אני רוצה להכין כמות כפולה פשוט להכפיל כמויות?
ושאלה אחרונה- האם יש צורך להפוך את העוגיות בתנור לאחר זמן מה?
תודה רבה רבה! בברכה.
היי ליאור,
חמאת בוטנים טבעית היא אכן קצת נוזלית. פחות מומלצת לשימוש במקרה הזה.
לגבי הסטיביה, אני חושבת שאפשר (לא ניסיתי).
אין צורך להפוך את העוגיות.
בהצלחה 🙂
היי הנה העוגיות שיצאו לי
דווקא היה מאוד נח ליצור עיגולים
תודה נשמה!!
תודה שחזרת לעדכן! 🌺
יואו עד שצילמתי לא ראו….
תודה שיר 🙂
יום נפלא!
קודם כל תודה על המתכונים, יש פה מתכונים מצוינים!!
אני רוצה להכין את העוגיות האלה
אבל איך אפשר ליצור עיגולים יפים? זה מאוד דביק, לא?
היי שיר,
זה תלוי במרקם של חמאת הבוטנים, אם הוא סמיך או נוזלי.
אם התערובת דביקה אפשר להרטיב את הידיים, זה עשוי לעזור.
אם זה לא מצליח גם עם ידיים רטובות אז אפשר להניח עם כף. גם ככה העוגיות משטחות באפיה.
בהצלחה 😉
תודה רבה
אני אשלח לך תמונה איך יצא…
יוצא ממש טוב גם עם חלבה גולמית והחלפתי את הסוכר בסילאן 🙂
מצוין 🙂
תודה טל ושבוע נפלא
היי אפרת
אפיתי את העוגיות.. אך יצאו לי רכות קמחיות ומתפוררות.. אפיתי לפי המתכון. במה טעיתי?
היי רינת,
איזה מרקם היה לתערובת לאחר ההכנה ולפני האפיה?
באיזה עובי הכנת אותן? אולי הן היו עבות או גדולות מידי? כמה עוגיות יצאו לך?
יצא נדיר תודה רבה
דקה עבודה וטרפו הכל
תודה אריאלה, שמחה שאהבת 🙂
ממש טעים והכי קל להכנה
תודה חדווה 🙂
שנה טובה!
אפרת תודה רבה את אלופה אני מכינה את המתכונים שלך אחד אחרי השני העוגיות האלה היו טעימיות מאד תודה רבה רבה
תודה רות 🙂
שנה טובה!
עוגיות יפות בריאות וטעימות. שומרת אותן במקפיא. אצלנו להיט
מעולה, תודה 🙂
תודה רבה!!
אף פעם לא התלהבו כל כך מעוגיות שהכנתי…
ולא האמינו כמה קל להכינן 🙂
כיף של מתכון!
האם יש לך מתכונים נוספים דומים? בלי מרכיבים רבים ועבודה מסובכת?
היי יעל,
שמחה שיצא טעים 🙂
יש מאפינס נוטלה ועוגיות נוטלה.
יש עוד המון מתכונים. ממליצה להסתכל בקטגוריה “מתכונים עד 5 מצרכים“
האם ניתן להשתמש במאת בוטנים טבעית ללא סוכר? היא קצת נוזלית.
אפשר אבל התערובת תצא מעט נוזלית.
יוצא טוב עם שקדיה במקום חמאת בוטנים?
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין.
היי אני מתכננת להכין את העוגיות היום ורציתי לדעת אם אני אתשמש בביצה בגול לארג’ זה בסדר?
ואני אנסה להוסיף קוואקר
היי קרן,
ממליצה להשתמש רק בחלק מהבלילה של הביצה לפי הצורך (לטרוף ביצה בקערית ולהוסיף בהדרגה).
יום מקסים 🙂
מתכון נהדר!! הוספתי 3 קוביות שוקולד מריר שבורות גס , יצא טעיםםם
מעולה 🙂
תודה תהל ושבת שלום
שתי שאלות:
1. לכמה עוגיות מספיקה הכמות הזו?|
2. האם אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס כדי לשדרג?
היי נוי,
בסביבות 12 עוגיות.
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.
האם יש דרך של טיגון לעוגיות? אין לי תנור…
לצערי לא.
היי הכנתי את התערובת ויצא לי יחסית נוזלית זילפתי עם שקית וכשהן אתי הן היו כדיין רכות וכאילו לא אפויות , ניסיתי להחזיר לתנור נראה איל יצא ..
מה עשיתי לא נכון ?
היי אביטל,
אם התערובת יצאה נוזלית מידי זה יכול להיות בגלל שימוש בביצה גדולה או שהממרח עצמו היה נוזלי.
העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות והן מתייצבות ומתקשות רק לאחר שהן מתקררות לטמפ’ החדר.
לכמה ימים העוגיות נשמרות? אני רוצה להכין ביום חמישי בשביל מוצ”ש, הם יישארו טריות?
יש לך אתר מדהים!!
היי,
אני חושבת שכן אבל אם יש לך אפשרות עדיף להכין יום שישי כדי לא לקחת סיכון.
יש לאחסן אותן בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
ערב נעים 🙂
איך מצננים את העוגיות?
היי חיה,
פשוט מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר בחוץ.
תודה רבה על התשובה המהירה
היי, האם אפשר להחליף את הסוכר באגגבה או בסילאן ואם כן באיזו כמות?
היי עמית,
אני מניחה שאפשר. צריך רק לקחת בחשבון שזה יעשה את התערובת יותר נוזלית אז אולי יהיה כדאי להשתמש בכף כדי להעביר חתיכות מהתערובת לתבנית (במידה ואין אפשרות ליצור עוגיות עם ידיים רטובות).
עדיף להשתמש באגבה. יש לשים בסביבות 2 כפות מלאות.
ממש טוב וטעים
שמחה לשמוע, תודה על העדכון!
הכנתי עם קרם לוטוס יצא מעולה!!!:)
תודה על המתכון
הכנתי כבר פעם שלישית ביומיים
עם חמאת בוטנים ושבבים
התוצאה מעולה 🙂
תודה חלי, שמחה לשמוע 🙂
היי, אני רוצה להכין את זה לשבירת הצום עם כוס קפה! יש לי רק ביצים בגודל L. תוכלי להגיד לי מה עושים במצב זה? לוותר על הביצה ולהכין עם קמח ושמן כמו שהצעת למטה? תודה רבה וצום קל ומועיל 🙂
היי אודליה,
ממליצה לך להשתמש במחצית מבלילת הביצה (להוסיף בהדרגה). הכוונה לטרוף את הביצה קודם בכוס ואז להשתמש במחצית בלבד.
אפשרות נוספת היא להשתמש בכל הביצה ולהוסיף 2 כפות חמאת בוטנים וכף סוכר מעבר למה שרשום.
בהצלחה 🙂
תודה רבה!! נראה לי שאלך עם האופציה השנייה, ככה יצא לי יותר עוגיות 🙂
היי, העוגיות התקררו והם עדיין מתפוררים, אבל הריח מטורף!! מחכה כבר לסוף הצום! הם גם לא השחימו מספיק לדעתי. יכול להיות שבלל שעשיתי כמות יותר גדולה, הייתי צריכה להשאיר אותם בתנור יותר מ8 דקות? רוצה לדעת איך לשפר את הנגלה הבא! תודה רבה!
אם הן לא השחימו מספיק אז יכול להיות שהיה חסר זמן בתנור. חיממת מראש תנור ל180 מעלות? העוגיות התקשו לאחר קירור?
כמה עוגיות יצאו לך מהכמות הזאת?
כן חיממתי את התנור מראש ל180 מעלות. העוגיות יצאו מהתנור אחרי 8 דקות רכות מאוד, כמעט כמו שהכנסתי אותן, אבל די התקשו אחרי קירור, אומנם מתפוררים לי בידיים. יצאו לי בערך 16-17 עוגיות. תודה!
לפי הכמויות שיצאו לך הכנת אותן בגודל בסדר גמור. אם העוגיות התפוררו מאוד זה אומר שהייתה חסרה קצת ביצה בתערובת. פעם הבאה נסי להכין אותן לפי המתכון ולהוסיף בהדרגה בין חצי ל3/4 מבלילת הביצה (אם מדובר בביצה גדולה). לגבי זמן אפיה, יכול להיות שבתנור שלך לוקח קצת יותר זמן ויש להשאיר את העוגיות יותר זמן. שימי לב מתי העוגיות משחימות מעט בקצוות ואז יש להוציא אותן מהתנור שלא ישחימו יותר מידי ויקבלו טעם מר.
תודה רבה על כל התגובות המהירות! אנסה לפי ההוראות שלך בנגלה הבאה! אגב הן היו טעימות מאוד! אני ממש מתחילה להיות מכורה לאתר שלך, זה גורם לי להיכנס יותר למטבח, ולא רק להכין קפה 🙂 לא מרימה ידיים, אמשיך לנסות בע”ה עד שאהיה מומחית 🙂
איזה כיף לשמוע! בהצלחה 🙂
היי, הכנתי את העוגיות והן יצאו לי במרקם של פנקייק… כך זה אמור להיות?
היי מור,
זה לא המקרם שאמור לצאת. הן אמורות להיות פריכות.
באיזה גודל ביצה השתמשת?
כמה זמן אפית אותן וכמה עוגיות יצאו לך מהכמות במתכון? (כדי שאדע פחות או יותר את הגודל)
שיטחת את העוגיות לפני האפיה?
אפשר להכין עם ממרח שקדים במקום ממרח בוטנים? אודה לתשובתך
היי מימי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂
סורי, ראיתי רק עכשיו 🙂
אפשר להפחית ולשים רק כף אחת גדושה.
דחוףףףףףףףףףףףף
עוגיות מעולות. הוספתי 2 כפות שוקולד צ’יפס ושתי כפות קוואקר. יצא מושלם.
נשמע מעולה 🙂
תודה קטי ושבוע מקסים
גאוני שזה רק משלושה מרכיבים!
יצא לי נחמד מאוד!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
היי,
האם אפשר עם סוכר חום?
כן אביטל, אפשר.
שבת שלום 🙂
הכנתי את העוגיות והן מעולות
אנשים התאהבו בהם – במיוחד הילד שלי אוהב במבה …..
תודה
שמחה לשמוע בטי 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא!
הוספתי פיצפוצי שוקולד
ויצא מעולה!!!!!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
אני לא מבינה איפה טעיתי…יצא לי 7 עוגיות סהכ וחלקן לא נאפו בפנים ונשרפו בחוץ. הן נראות חיוורות ולא מזמינות ממש לא כמו בתמונה. הן יבשות אבל לא פריחות. דווקא אני אופה הרבה ויחסית טוב. מבאס
היי נטשה,
העוגיות היו צריכות להיות קטנות יותר. הייתה צריכה לצאת כמות כפולה של עוגיות. אני מניחה שבגלל שהן היו יחסית גדולות הן לא הספיקו להאפות כמו שצריך גם מבפנים.
אני לא יודעת אם שיטחת אותן לפני האפיה אבל גם זה חשוב כי אם הן עבות מידי הן יהיו רכות ולא פריכות.
הי, העוגיות עוברות הקפאה?
תודה רבה מראש 🙂
היי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר 🙂
הייתי סקפטית, אבל יצא באמת ממש טעים. עשיתי עם חמאת בוטנים עם שברי בוטנים וכולם בבית ממש התלהבו מהעוגיות. מומלץ!!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף 🙂
היי
האם אפשר לשים משהו אחר במקום הביצה?
תודה
היי לי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה להוסיף 2 כפות קמח + 2 כפות שמן קנולה + קמצוץ אבקת סודה לשתיה.
בהצלחה 😉
יצאו מאד טעים הרגע הכנתי
במתכון נוסף שראיתי היתה כמות שווה של סוכר וחמאת בוטנים , ממליצה להוסיף סוכר בכמות שווה כי לי לא יצא מתוק מספיק לפי המתכון שלך
אך טבלתי את העוגיות בשוקולד נוטלה מומס ושיפר את העוגיה ואיזן את המתיקות
היי נטף,
שמחה שאהבת ותודה על הטיפ 🙂
הוספתי קוואקר ושוקולד צ’יפס. יצא טעיייים
נשמע מעולה! תודה שחזרת לשתף 🙂
וואי סליחה לא ראיתי שענית לי. תודה ושבת שלום
שבת שלום! 🙂
הי, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת יש לי חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים האם זה מתאים למתכון? מחכה כבר להגיע ולהכין
הי, תודה על תגובתך המהירה. שאלה נוספת יש לי בבית חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים האם זה יהיה בסדר? מחכה כבר להגיע הבייתה ולהכין.
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה 🙂
שלום רב, אני ממש נהנית מהאתר שלך והמהתכונים. שאלתי היא: האם תערובת העוגיות היא דביקה עד כדי כך שלא ניתן לעשות כדורים עם הידיים. מבקשת לדעת תודה מראש
הי נלי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
זה תלוי במרקם של חמאת הבוטנים. אם המרקם נוזלי אז הבצק יוצא דביק ואם המרקם יותר מוצק, הבצק יוצא פחות דביק. בכל אופן מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים כדורים ומשטחים אותם (כך הבצק לא נדבק לידיים).
היי,
האם אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס לעוגיות ?
ותודה על מתכונים פשוטים, מהנים וטעימים 🙂
היי נטע,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
כן, אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.
תודה על המתכון, נשמע מעולה.
שאלה: האם חייבים את הסוכר? זה לא מספיק מתוק מחמאת הבוטנים?
הי גילי,
הסוכר במקרה הזה תורם גם למרקם העוגיות. לחמאת הבוטנים יש טעם מלוח-מתוק ומומלץ להוסיף לפחות כף אחת גדושה של סוכר.
שוב פעם אני עם הביצים….ביצה בגודל L תתאים?
הי עדי,
במתכון הזה אולי קצת פחות אבל מה שאפשר לעשות זה לשבור את הביצה לקערית, לטרוף אותה בעזרת מזלג ולהשתמש רק בחצי ממנה, אולי קצת יותר מחצי.
מה זאת אומרת לצנן?
הי שני,
הכוונה שיש להניח לעוגיות להתקרר.
שבוע טוב 🙂
הכנתי והן יצאו טעימות, בריאות יותר וממש במרקם העוגיות שאני מכירה והכל בלי טיפת קמח או חמאה. מעולות!!!
שמחה לשמוע, תודה שעדכנת 🙂
שלום שלום 🙂
האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים?
היי תמר,
נשמע מעניין 😉
לא ניסיתי אבל אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון.
שלום שלום 🙂
התלהבתי מהרעיון של העוגיות! לכן החלטתי להכין אותן.. עכשיו הן בתנור.. אבל דבר אחד מציק לי.. בשלב הפיכת העוגיות לכדורים אז השתמשתי במעט מים כדי שהן לא ידבקו לידיים כי המרקם שלהן דביק.. (כמו בקציצות) השאלה אם זה יהרוס או יפריע למשהו..?
תודה ענקית יעל
היי יעל, איך יצאו העוגיות?
בכל אופן המים לא אמורים לפגוע במרקם העוגיות. חג שמח 🙂
האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס ?
הי שיר, לא ניסיתי. מבחינת המרקם זה אמור לעבוד אבל אני לא בטוחה מבחינת הטעם.
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂
אין דברים באלה!!אלןף!!
אחלה מתכון. מדהים שזה באמת בלי קמח בכלל..
עשיתי עם כף נוטלה ויצא טעים מאוד אבל צריך להוציא אחרי 6-7 דקות אחרת זה נשרף מלמטה קצת.
הכנתי את הבלילה והיא דלילה יחסית כדי ליצור כדורים ממנה – אולי עם כף ?
היי שיר, כן אפשר עף כף. אם כבר אפית, אשמח לדעת איך יצא.
הכנתי את העוגיות עם חמאת בוטנים ללא סוכר ואת הסוכר החלפתי בכמו סוכר. העוגיות נחטפו בתוך דקות פשוט מעולות.מרים
היי מרים, מצוין. שמחה לשמוע:)
הבן שלי הכין עכשיו את העוגיות. אפס עבודה ותוצאה מעולה. העוגיות מאוד טעימות
איזה כייף לשמוע:)
זה קטע, כי אני תמיד נמנעת מלהכין עוגיות, אני פשוט אופה גרועה והפעם התפתיתי להכין רק בגלל שזה כזה פשוט וואלה יצא מצוין!
אפשר לשלב גם נוטלה?
ואם כן אז מה הכמות?
היי הילה, זה הכל עניין של טעם. אם את אוהבת את השילוב הזה, תנסי לשים 3 כפות גדושות חמאת בוטנים וכף גדושה אחת של נוטלה. בכל אופן, כדי שהעוגיות תצאנה פריכות, ממרח חמאת הבוטנים צריך להיות הדומיננטי.
ממש טעימות. האמת שבהתחלה היו לי ספקות כי אין בזה בכלל קמח אבל אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות וטוב שכך.