שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

תערובת עלי חסה שטופה ויבשה (מומלץ לקנות מוכן)

1 תפוח עץ מקולף וחתוך לרצועות קטנות ודקות (‘גפרורים’)

50 גרם אגוזי מלך שבורים (אפשר לוותר)

חומרים לרוטב: 5 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות דבש, כפית חרדל דיז’ון, קורט מלח.

אופן הכנה:

-מניחים בקערה גדולה את עלי החסה ורצועות תפוח העץ.

-מערבבים בצנצנת קטנה את חומרי הרוטב.

לפני ההגשה: מפזרים אגוזי מלך ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות.

מתכונים לראש השנה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת דבש ומייפל
עוף בסילאן בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דנה (06:47 13.03.2021)

בוקר טוב, רציתי לדעת אם אין חומץ בלסמי, ניתן להשתמש בחומץ רגיל? יש פיתרון אחר? אני פשוט מכינה את הסלט ספונטני ויש לי הכל חוץ מזה. תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:52 13.03.2021)

היי דנה,
במקום הבלסמי אפשר לשים 4 כפות מיץ לימון.
שבוע טוב😊

יסמין (12:08 7.02.2021)

הי תודה על המתכון! האם התפוחים לא משחירים עד שמוסיפים את הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (14:17 7.02.2021)

היי יסמין,
רצוי להוסיף אותם סמוך לתיבול.
אם תרצי לשמור עליהם: יש להשרות את פלחי התפוחים במים עם לימון במשך כ-4 דקות (על כל כוס מים יש לשים כף מיץ לימון).
לאחר מכן מייבשים ושומרים בשקית סגורה 2-3 ימים.

אני (11:20 27.11.2020)

אחלה מתכון, תודה !
אגב, הוספתי קרוטונים והיה מדהים

מתכונים ב-10 דקות (12:11 27.11.2020)

הולך מעולה עם קרוטונים!
שמחה שנהנת❤️
שבת שלום 🙂

אלינור (10:45 9.09.2020)

אפרת היקרה
האם אפשר להשתמש בסילאן במקום בדבש מטעמי אלרגיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:49 9.09.2020)

אני חושבת שכן. אם יש לך מייפל אז עדיף כי הוא יותר מעודן בטעם.

יערית (11:51 6.09.2020)

שלום אפרת
לאיזה ארוחה הסלט יתאים, בשרית חלבית דגים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 6.09.2020)

כל סוג ארוחה 🙂

יפעת ר (11:10 29.08.2020)

יצא מוצלח. לא היה לי חומץ, אז הכנתי רוטב מ-2 כפות מיץ לימון,
1 כפית ממרח חרדל
½ כפית סוכר
2 כפות שמן זית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 29.08.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

ענבל (13:25 21.03.2020)

סלט מעולה! לפעמים אני מכינה ומחסלת הכל לבד מרוב שטעים🤣

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 21.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

לימור (22:40 27.12.2019)

סלט מושלם- הכנתי כבר פעמיים והיה הצלחה. עכשיו בכל אירוע מזמינים אותו…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

שולה (23:08 23.11.2019)

שבוע טוב!
עשיתי את הסלט חסה עם תפוחים.
יצא מאד מוצלח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 24.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שולה

אסנת (10:38 29.09.2019)

האם מקלפים את תפוחי העץ ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 29.09.2019)

כן.
שנה טובה 🌺

מרים (13:24 28.09.2019)

אפשר להוסיף גרגירי רימון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 28.09.2019)

כן.
שנה טובה 🌺

שלמה (18:14 26.09.2019)

יש נוהגין לא לאכול ‘אגוז’ים בראש השנה
כי זה בגימטריא ‘חטא’
שנזכה לשנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 26.09.2019)

המתכון הזה הוא לכל השנה. בראש השנה אפשר להכין בלי האגוזים.
שנה טובה 🙂

מרים (19:22 25.03.2019)

שלום וברכה
איך שומרים על תפוחי עץ מקולפים ולכמה ימים אפשר לשמור?
העצה שנתת לי על שמירת תפוחי אדמה מקולפים היה מאוד מוצלח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 25.03.2019)

היי מרים,
יש להשרות את פלחי התפוחים במים עם לימון במשך כ-4 דקות (על כל כוס מים יש לשים כף מיץ לימון).
לאחר מכן מייבשים ושומרים בשקית סגורה 2-3 ימים.

Judy (17:13 25.03.2019)

היי.
במה ניתן להחליף את החרדל לפסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 25.03.2019)

אפשר להכין בלי החרדל.

יצחק (16:49 31.01.2019)

שלום אפרת. תודה על המתכונים המעולים והמוסברים! ועל כל הטיפים המועילים.
לגבי החסה-אם אני משתמש ברגילה ולא במוכנה-כמה עלים מקבילים לכמות שכתבת במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 31.01.2019)

שלום יצחק,
אפשר לשים כ-15 עלים בגודל גדול-בינוני.

ענתי מיטב (11:42 9.12.2018)

הכנתי והתחסל. כמו כל מתכון שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 9.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂

אורית (12:57 15.11.2018)

הי,
האם אפשר להחליף את החומץ.בלסמי בחומץ
רגיל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.11.2018)

במקום הבלסמי אפשר לשים 4 כפות מיץ לימון.

מור (07:59 10.08.2018)

שלום אפרת יקרה מאוד. תודה רבה על המתכון שיצא ממש טעים ומוצלח. כבר תקופה ארוכה שאני בוחרת מתכונים מהאתר שלך, מכינה ומרוצה, רציתי להודות לך מכל הלב על המתכונים המדויקים הקלים להכנה והטעימים ממש. השבוע גם הזמנתי את הספר ואני כבר הולכת להכין מאכלים טעימים לשבת בזכותך. תבורכי על העשייה שלך. שבת שלום,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 10.08.2018)

תודה רבה מור ❤️
שבת שלום

לידיה (08:45 6.05.2018)

היי אפרת
האם לדעתך מתאים להוסיף לסלט הנל גבינה פטה או בולגרית?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 6.05.2018)

כן, זה יכול להתאים.
שבוע מקסים 🙂

ציונה (12:45 22.02.2018)

סלט חסה ותפוח עץ. יצא מעולה. האורחים אהבו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 22.02.2018)

תודה ציונה 🙂

יעל (12:26 8.02.2018)

שלום, האח אפשר להוסיף ירוקים כמו פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע?
מתאים פה?
תודה🙏🏻

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 8.02.2018)

אפשר אבל לא הרבה כדי שלא ישתלטו על הטעם.

אורית (14:05 14.10.2017)

המתכון הזה מככב אצלינו בכל אירוח באופן קבוע וקוצר מחמאות בכל פעם מחדש!!
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 14.10.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה אורית

רוזי (11:47 21.09.2017)

סלט מצוין ! כיכב בארוחת החג וקצר מחמאות ! גם סלט הבורגול יצא פגז. תודה על מתכונים מצויינים וקלים. חג שמח ושנב טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 21.09.2017)

תודה רוזי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!

דוד (17:20 21.07.2017)

איזה כמות חסה?
אודה לתשובה בהקדם.מ

מתכונים ב-10 דקות (17:48 21.07.2017)

היי דוד,
אם קנית תערובת מוכנה אז כל השקית. זה יוצא בסביבות 300 גרם.

יואלה (22:40 29.05.2017)

האם אפשר במקום חסה תערובת עלי בייבי ועלי בייבי תרד?תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:11 29.05.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

דבי (19:53 12.03.2017)

כנ”ל יתאים גם לסלט חסה, סלרי וחמוציות?

תודדדה!

דבי (19:50 12.03.2017)

ואם אשים לימון עם סוכר גם יהיה טעים כרוטב?

כדאי עוד משהו?

אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות (20:57 12.03.2017)

אני חושבת שכן. מומלץ תמיד לטעום את הרוטב לפני שמתבלים את הסלט.
תוסיפי לזה רק שמן ומלח.
מתאים גם לסלט השני.

קריסטינה (22:31 7.10.2016)

היי יקירתי !
אם ארצה להכין את הסלט ל55 אנשים, מה יהיו הכמויות הנכונות ?
תודה
וגם לסלט ביצים….בא לי להכין גם אותו ולאטר בחתיכות בגט בתנור עם שמן זית ותבלין סודי.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:24 8.10.2016)

היי קריסטינה, שנה טובה!
לגבי הכמויות, זה מאוד תלוי אם מוגשות מנות נוספות, איזה מנות וכמה מנות.
אם מוגשות מנות נוספות אני חושבת שמספיק להכפיל את הכמויות ב-4.
גם לגבי סלט הביצים, אם את מגישה אותו על גבי חתיכות באגט, אני מניחה שכדאי להכפיל ב-5.
בכל אופן, את יכולה להכין ולראות לפי העין אם הכמות שיוצאת נראית לך מספיקה.
בהצלחה יקירה 😉

שירה (10:09 29.09.2016)

מתכון מדהים, אך אינו מתאים לראש השנה מהסיבה שלא אוכלים אגוזים…
אגוז=חטא.

תודה רבה על המתכונים המדהימים!!
גמר חתימה טובה לכולם:)

אהובה (05:36 15.09.2016)

הכנתי למפגש משפחתי כולם התלהבו!
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:13 15.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אהובה ויום מקסים 🙂

לאה (13:06 20.07.2016)

היי,
איזה סוג תפוח, מתוק אדום או גרנד ירוק (חמוץ) ?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 20.07.2016)

היי לאה,
לא משנה. יוצא טעים עם שני הסוגים 🙂

רוני (12:13 30.06.2016)

הי, האם יתאים פרוסות אגסים במקום תפוח עץ?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 30.06.2016)

היי רוני,
אני חושבת שכן.

שלי (00:21 13.06.2016)

היי,

סלט נהדר!!!

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:43 13.06.2016)

תודה שלי ויום נפלא 🙂

אביטל (10:53 12.06.2016)

סלט נפלא, מרכיבים פשוטים והטעם גורמה.
הכנתי לערב שבועות וקצרתי מחמאות.

מתכונים ב-10 דקות (11:12 12.06.2016)

תודה אביטל, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

עילית (12:22 18.04.2016)

היי!
יש לך מתכון לסלט חסה לפסח? חלק מהדברים פה עם קטניות….
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:03 18.04.2016)

היי עילית,
איזה מרכיבים את רוצה להחליף?

דבי (14:30 24.11.2015)

הי אפרת! אין מצב לשמור את הרוטב לשבוע או יותר? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:07 24.11.2015)

היי דבי,
כל עוד הטעם בסדר אין בעיה.

דבי (14:41 18.11.2015)

הי אפרת! אפשר משהו אחר במקום האגוזי מלך? מסוכרים מתאים? כמה זמן מראש אפשר להכין? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:14 18.11.2015)

היי דבי,
אפשר לשים סוגים אחרים של אגוזים. גם אגוזים מסוכרים יכולים להשתלב טוב.
אפשר להכין בקערה את עלי החסה עם תפוח העץ. בצנצנת לערבב את חומרי רוטב. לשמור בנפרד במקרר אפילו יום לפני.
לפני ההגשה- לפזר אגוזים ולשפוך את הרוטב.

דבי (17:08 18.11.2015)

השאלה מה יקרה לתפוח אחרי זמן מה. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:20 18.11.2015)

את צודקת דבי. לא שמתי לב שזה תפוח והוא עלול להשחיר לכן עדיף לחתוך אותו כמה שעות לפני ההגשה ולא יום לפני.

yeuda (12:07 17.09.2020)

אני שם פקאן מסוכר שבור בנוני וזה טעים מאוד לדעתי יותר מהאגוזים (ניסיתי גם את זה וגם את זה)

דבי (00:00 25.10.2015)

שבוע טוב. אפשר חומץ רגיל במקום בלסמי? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:54 25.10.2015)

היי דבי,
במקום הבלסמי שימי 4 כפות מיץ לימון.
שבוע נפלא 🙂

ליאת (09:59 19.05.2015)

היי. אפשר סילאן במקום דבש?

מתכונים ב-10 דקות (10:46 19.05.2015)

לדעתי כן.

אורית (20:24 20.04.2015)

סלט נהדר!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:14 20.04.2015)

שמחה שאהבת 🙂

מרים (08:34 7.04.2015)

1. לא משתמשת בפסח בחרדל. יש לך הצעה אחרת?
2. האם יצא טעים עם חסה רגילה (צריכה של גוש קטיף ואין לתערובת חסות)?

מתכונים ב-10 דקות (09:22 7.04.2015)

היי מרים,
לגהי החסה אין בעיה ולגבי החרדל תכיני בלי.
יום נעים 🙂

יעל (11:06 2.04.2015)

הי מה אפשרבמקום חומץ בלסמי כי עודה קצת לא טוב בקיבה האם אפשר חומץ תפוחים או חומץ רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (14:06 2.04.2015)

היי יעל,
לחומץ הבלסמי יש טעם מיוחד שלא כדאי לוותר עליו אבל אם זה לא עושה לך טוב את יכולה להשתמש בכף אחת חומץ רגיל/תפוחים ואולי עוד כף של מיץ לימון טרי או 4 כפות מיץ לימון.
חג שמח 🙂

תמי (15:03 26.11.2014)

מה אפשר לשים במקום החרדל דיז’ון? חרדל רגיל אפשרי?
האם אפשר לוותר עליו בכלל?

מתכונים ב-10 דקות (15:51 26.11.2014)

היי תמי,
אפשר לשים חרדל רגיל ועדיף שלא לוותר על החרדל.
המשך יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.