שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים חתוכים לקוביות קטנות

2 ביצים קשות קצוצות

2 מלפפונים חמוצים קצוצים

כף מיונז

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לקישוט: בצל ירוק קצוץ (לא חובה)




אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישים (מומלץ לטעום ולהמליח עוד במידת הצורך).

*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסה סגורה  4-5 ימים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
ניוקי עם עגבניות שריניוקי עם עגבניות שרי
עוגת ביסקוויטים ריבת חלב עוגת ביסקוויטים ריבת חלב
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אביגיל (13:32 7.03.2024)

מושלם כרגיל
הוספתי אפונה משימורים וגזר חי מגורד (ובלי בצל ירוק)
יצא יאאמממי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:47 7.03.2024)

מעולה🙂
תודה אביגיל

avatar
עינת (12:39 11.09.2023)

היי אפרת
אם מכינה את המתכון ללא מיונז (שמן זית במקום או שמן אבוקדו )
בלי מלפפונים חמוצים ובלי בצל ירוק
עדיין יצא טעים ?
תודה מראש על התשובה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 11.09.2023)

היי
יצא בסדר אם כי הדברים שאת משמיטה מאד מוסיפים.

avatar
אלה (03:15 19.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. מלפפונים חמוצים באים במגוון גדלים – כשכתבת 2 למה התכוונת? לאיזה גודל שימורים? ה 7-9 או משהו אחר?
2. הבצל הירוק – האם התכוונת רק לחלק הירוק או גם לחלק הלבן? כמה בערך גבעולים/כפות התכוונת?
3. לגבי התפוחי אדמה האם קודם מבשלים ואז חותכים או ההפך? אשמח לכמה שיותר פרוט כי אף פעם לא בישלתי תפוחי אדמה..
4. לבושתי אין לי מושג גם איך מבשלים ביצים קשות ואשמח להדרכה..
המון תודה על עוד מתכון שנראה נפלא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 19.01.2022)

היי,
1. שימי 4 מלפפונים קטנים או 2 בינוניים-גדולים, זה לא קריטי.
2. הכוונה לגבעול הירוק, זה נועד בעיקר לקישוט אז את יכולה לפזר מעל הסלט לפי טעמך האישי.
3. קודם מבשלים, מחכים שיתקררו ואז חותכים.
4. מצרפת מדריך לביצים קשות.

avatar
אלה (15:23 19.01.2022)

תודה רבה על המענה ועל המדריך המעולה לבישול ביצים קשות.
הבנתי שהבמל הוא לקישוט אבל אשמח להכוונה כמה בערך לחתוך? געול? כף?
כמו כן אשמח להכוונה איך מבשלים את תפוחי האדמה והכוונה כללית לכמה זמן לוקח להם לנתקרר
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 19.01.2022)

-כף- שתיים בצל ירוק יספיקו.
-את תפוחי האדמה יש לקלף ולבשל בשלמותם. לשים בסיר, לכסות במי ברז ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), יש להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד לריכוך-אם מזלג ננעץ בהם בקלות הם רכים.
לאחר הבישול להמתין שיתקררו כחצי שעה אחרי הבישול ואז לחתוך אותם.

avatar
אברהם (16:01 20.07.2021)

אני רוצה להכין לאירוע של 150 איש
מה הכמויות שאני צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 20.07.2021)

היי אברהם,
כמויות ל150 מנות:
150 ביצים, 150 תפו”א, 150 מלפפונים חמוצים (כ-15 קופסאות שימורים של מלפפונים בינוניים), 1.125 ק”ג מיונז (2 ורבע קופסאות מיונז של 500 גרם), 19 כפיות מלח, פלפל שחור לפי הטעם, לקישוט בצל ירוק.

avatar
ורדית (13:08 26.07.2020)

שאלה לאפרת או לכל מי שמים בתזונה😅
האם הסלט יכול להיות כתוספת למנת בשר עיקרית?

avatar
ורדית (13:10 26.07.2020)

*כל מי שמבין בתזונה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 26.07.2020)

הסלט הוא פחמימה וחלבון.

avatar
מעיין (17:27 12.07.2020)

הוספתי בצל מטוגן ושמיר קצוץ היה מדהים חוסל באותו היום.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 12.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מעיין

avatar
טל (17:25 20.05.2020)

היי
אני מכינה את הסלט הזה גם עם קוביות גזר ואפונה
ושמיר קצוץ
ומוסיפה גם חרדל!
יוצא מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 20.05.2020)

מעולה 🙂
תודה טל

avatar
אורה (00:37 3.05.2019)

אני מכינה את הסלט הזה בתוספת קוביות גזר מבושל ואפונה מבושלת, מפזרת קצת פטרוזיליה, מוסיף צבע וטעם!! למדתי את המתכון מאמי ז״ל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 3.05.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורה 🌷

avatar
אנה (18:30 23.04.2019)

חג שמח אפרת! הכנתי היום את הסלט שלך ויצא נפלא, תודה!
יש לי שאלה: לרוב אני חוזרת הביתה מהעבודה מאוד רעבה ולא יהיה לי סבלנות לבשל תפוחי אדמה וביצים ולתת להם להתקרר. רציתי לדעת אם אפשר לבשל את תפוחי האדמה והביצים יום לפני? אם כן מתי אחרי הבישול אפשר להכניס אותם למקרר (במושגים של זמן) וכמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא אותם מהמקרר (גם במושגים של זמן)
נ.ב אפשר לשמור את הביצים במקרר עם קליפה או שצריך לקלף?
חג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 24.04.2019)

אפשר להכין יום לפני. את הביצים תשאירי עם הקליפה. להכניס למקרר לאחר שעה בחוץ.
אפשר להכין מיד לאחר שמוציאים מהמקרר.
חג שמח 🌺

avatar
אלה (20:48 11.01.2019)

כותבת פעם שנייה כי שכחתי לצרף תמונה.. סלט מדהים! סבתא שלי הייתה מכינה סלט דומה. ניסיתי מתכונים שונים לסלט הזה בגרסאות שונות וכלום לא יצא טוב, כלום לא הזכיר את טעם הילדות.. ואז מצאתי את המתכון הזה באתר שלך ובזכות המענה המפורט שלך הסלט הזה יצא מדהים.. מכינה אותו כבר פעם שניה והוא פשוט מושלם.. בן זוגי בכלל התמכר אליו..
תודה לך על מתכון מדהים ועל תשובות מפורטות הסברים ברורים לשאלות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 12.01.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

avatar
אלה (21:59 1.01.2019)

וואו בול מה שחיפשתי, תודה
כמה שאלות:
1. כמה בצל ירוק לקצוץ? לפזר אותו למעלה או לערבב אותו?
2. לגבי המלפפונים מניחה שהתכוונת לגדולים של ה 7-9 בקופסה.. לי יש את הממש קטנים של ה 18-23, כמה לשים מהם?
3. לגבי תפוחי האדמה – יש לי תפוחי אדמה קטנים לאפייה (מוכרים בשק רשת, לא למיקרו) – כמה מהם לשים? איזה משקל?
4. איך מבשלים תפוחי אדמה? בשלמותם או חתוכים? עם קליפה או בלי? שמים במים קרים או רותחים? עם מכסה או בלי? כמה זמן לתפוחי אדמה רגילים וכמה זמן לקטנים לאפייה? מתי יודעת שהם מספיק מוכנים לאכילה ולא רכים מידי שלא יתפרקו בחיתוך
5. לחתוך את תפוחי האדמה ישר אחרי הבישול או כשיתקררו? אם כשיתקררו כמה זמן לוקח להם להתקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 2.01.2019)

1. גבעול אחד. לפזר מלמעלה
2. 4 מלפפונים קטנים
3. 6 תפוחי אדמה
4. לקלף ולבשל בשלמותם. לשים בסיר, לכסות במי ברז ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), יש להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד לריכוך. יש לנעוץ מזלג. אם הוא ננעץ בקלות הם רכים.
5. להמתין שיתקררו ואז לחתוך. כחצי שעה אחרי הבישול.

avatar
אלה (15:04 2.01.2019)

תודה רבה על המענה המפורט! כדי שיהיה לי איזשהו כיוון כללי בסביבות הכמה זמן מבשלים את תפוחי האדמה אחרי שהמים רתחו? אני אנעץ מזלג אבל אוצה לדעת כיוון כללי
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 2.01.2019)

זה תלוי הגודל שלהם. אם הם קטנים אז בסביבות 20 דקות.

avatar
ליעד (19:23 14.11.2017)

היי,
בעקבות בעיה בריאותית, האם יש דרך לעשות סלט תפוחי אדמה בלי מיונז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 14.11.2017)

היי ליעד,
אפשר פשוט לתבל ב 1-2 כפות שמן, מלח ומעט פלפל שחור.

avatar
נטע ש (17:16 14.02.2022)

רעיון מעולה, הוספתי שמן זית טוב במקום מיונז, לא מסיבות רפואיות, פשוט פחות מחבבת מיונז, וכך הסלט גם הופך לטבעוני. יצא מעולה ממש! וגם גבעול בצל ירוק כמו שרשמת, אבל עם החלק הלבן מעורבב בסלט ולא רק כקישוט למעלה, מוסיף המון. תודה רבה על המתכון הפשוט והטעים ועל עוד הרבה כאלה🥰

avatar
נטע ש (17:41 14.02.2022)

אופס טעיתי, בעצם זה לא הופך את הסלט לטבעוני כי יש בו ביצים… אבל למי שלא מחבב במיוחד מיונז, שמן זית הוא תחליף מעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 14.02.2022)

תודה על השיתוף נטע😊

avatar
ג׳וליה (16:16 30.06.2016)

היי
אפשר להכין יום לפני שמגישים לאורחים יהיה עדיין טרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:20 30.06.2016)

כן ג’וליה, לא אמורה להיות בעיה.

avatar
מיטל (17:34 6.06.2016)

ממליצה לשדרג עם כף שמנת חמוצה בנוסף למיונז 🙂

avatar
nhavu (11:48 8.04.2016)

האם צריך לקלף את התפוחי אדמה? אם כן, לפני הבישול או לאחריו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 8.04.2016)

היי,
צריך לקלף את תפוחי האדמה. נראה לי עדיף לפני הבישול.
שבת שלום 🙂

avatar
אורית (21:41 28.12.2015)

הי,
האם הוספת כאן גם בצל ירוק קצוץ? נראה כך לפי התמונות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 28.12.2015)

היי אורית,
אין בצל ירוק בתוך הסלט עצמו אבל ניתן לפזר מעל הסלט מעט בצל ירוק קצוץ.

avatar
דינה מימון (19:33 14.10.2015)

אצלנו משדרגים אותו עם גזר אפונה פטריות ולפעמים גם בשר זה סלט קבוע אצל אמא שלי זה ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 14.10.2015)

נשמע מעולה 😉

לקריאת כל התגובות