שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים חתוכים לקוביות קטנות

2 ביצים קשות קצוצות

2 מלפפונים חמוצים קצוצים

כף מיונז

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לקישוט: בצל ירוק קצוץ (לא חובה)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישים (מומלץ לטעום ולהמליח עוד במידת הצורך).

*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסה סגורה  4-5 ימים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ניוקי עם עגבניות שריניוקי עם עגבניות שרי
עוגת ביסקוויטים ריבת חלב עוגת ביסקוויטים ריבת חלב

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אברהם (16:01 20.07.2021)

אני רוצה להכין לאירוע של 150 איש
מה הכמויות שאני צריך?

מתכונים ב-10 דקות (18:06 20.07.2021)

היי אברהם,
כמויות ל150 מנות:
150 ביצים, 150 תפו”א, 150 מלפפונים חמוצים (כ-15 קופסאות שימורים של מלפפונים בינוניים), 1.125 ק”ג מיונז (2 ורבע קופסאות מיונז של 500 גרם), 19 כפיות מלח, פלפל שחור לפי הטעם, לקישוט בצל ירוק.

ורדית (13:08 26.07.2020)

שאלה לאפרת או לכל מי שמים בתזונה😅
האם הסלט יכול להיות כתוספת למנת בשר עיקרית?

ורדית (13:10 26.07.2020)

*כל מי שמבין בתזונה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 26.07.2020)

הסלט הוא פחמימה וחלבון.

מעיין (17:27 12.07.2020)

הוספתי בצל מטוגן ושמיר קצוץ היה מדהים חוסל באותו היום.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 12.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מעיין

טל (17:25 20.05.2020)

היי
אני מכינה את הסלט הזה גם עם קוביות גזר ואפונה
ושמיר קצוץ
ומוסיפה גם חרדל!
יוצא מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 20.05.2020)

מעולה 🙂
תודה טל

אורה (00:37 3.05.2019)

אני מכינה את הסלט הזה בתוספת קוביות גזר מבושל ואפונה מבושלת, מפזרת קצת פטרוזיליה, מוסיף צבע וטעם!! למדתי את המתכון מאמי ז״ל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 3.05.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורה 🌷

אנה (18:30 23.04.2019)

חג שמח אפרת! הכנתי היום את הסלט שלך ויצא נפלא, תודה!
יש לי שאלה: לרוב אני חוזרת הביתה מהעבודה מאוד רעבה ולא יהיה לי סבלנות לבשל תפוחי אדמה וביצים ולתת להם להתקרר. רציתי לדעת אם אפשר לבשל את תפוחי האדמה והביצים יום לפני? אם כן מתי אחרי הבישול אפשר להכניס אותם למקרר (במושגים של זמן) וכמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא אותם מהמקרר (גם במושגים של זמן)
נ.ב אפשר לשמור את הביצים במקרר עם קליפה או שצריך לקלף?
חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 24.04.2019)

אפשר להכין יום לפני. את הביצים תשאירי עם הקליפה. להכניס למקרר לאחר שעה בחוץ.
אפשר להכין מיד לאחר שמוציאים מהמקרר.
חג שמח 🌺

אלה (20:48 11.01.2019)

כותבת פעם שנייה כי שכחתי לצרף תמונה.. סלט מדהים! סבתא שלי הייתה מכינה סלט דומה. ניסיתי מתכונים שונים לסלט הזה בגרסאות שונות וכלום לא יצא טוב, כלום לא הזכיר את טעם הילדות.. ואז מצאתי את המתכון הזה באתר שלך ובזכות המענה המפורט שלך הסלט הזה יצא מדהים.. מכינה אותו כבר פעם שניה והוא פשוט מושלם.. בן זוגי בכלל התמכר אליו..
תודה לך על מתכון מדהים ועל תשובות מפורטות הסברים ברורים לשאלות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 12.01.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

אלה (21:59 1.01.2019)

וואו בול מה שחיפשתי, תודה
כמה שאלות:
1. כמה בצל ירוק לקצוץ? לפזר אותו למעלה או לערבב אותו?
2. לגבי המלפפונים מניחה שהתכוונת לגדולים של ה 7-9 בקופסה.. לי יש את הממש קטנים של ה 18-23, כמה לשים מהם?
3. לגבי תפוחי האדמה – יש לי תפוחי אדמה קטנים לאפייה (מוכרים בשק רשת, לא למיקרו) – כמה מהם לשים? איזה משקל?
4. איך מבשלים תפוחי אדמה? בשלמותם או חתוכים? עם קליפה או בלי? שמים במים קרים או רותחים? עם מכסה או בלי? כמה זמן לתפוחי אדמה רגילים וכמה זמן לקטנים לאפייה? מתי יודעת שהם מספיק מוכנים לאכילה ולא רכים מידי שלא יתפרקו בחיתוך
5. לחתוך את תפוחי האדמה ישר אחרי הבישול או כשיתקררו? אם כשיתקררו כמה זמן לוקח להם להתקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 2.01.2019)

1. גבעול אחד. לפזר מלמעלה
2. 4 מלפפונים קטנים
3. 6 תפוחי אדמה
4. לקלף ולבשל בשלמותם. לשים בסיר, לכסות במי ברז ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), יש להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד לריכוך. יש לנעוץ מזלג. אם הוא ננעץ בקלות הם רכים.
5. להמתין שיתקררו ואז לחתוך. כחצי שעה אחרי הבישול.

אלה (15:04 2.01.2019)

תודה רבה על המענה המפורט! כדי שיהיה לי איזשהו כיוון כללי בסביבות הכמה זמן מבשלים את תפוחי האדמה אחרי שהמים רתחו? אני אנעץ מזלג אבל אוצה לדעת כיוון כללי
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 2.01.2019)

זה תלוי הגודל שלהם. אם הם קטנים אז בסביבות 20 דקות.

ליעד (19:23 14.11.2017)

היי,
בעקבות בעיה בריאותית, האם יש דרך לעשות סלט תפוחי אדמה בלי מיונז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 14.11.2017)

היי ליעד,
אפשר פשוט לתבל ב 1-2 כפות שמן, מלח ומעט פלפל שחור.

ג׳וליה (16:16 30.06.2016)

היי
אפשר להכין יום לפני שמגישים לאורחים יהיה עדיין טרי?

מתכונים ב-10 דקות (16:20 30.06.2016)

כן ג’וליה, לא אמורה להיות בעיה.

מיטל (17:34 6.06.2016)

ממליצה לשדרג עם כף שמנת חמוצה בנוסף למיונז 🙂

nhavu (11:48 8.04.2016)

האם צריך לקלף את התפוחי אדמה? אם כן, לפני הבישול או לאחריו?

מתכונים ב-10 דקות (12:28 8.04.2016)

היי,
צריך לקלף את תפוחי האדמה. נראה לי עדיף לפני הבישול.
שבת שלום 🙂

אורית (21:41 28.12.2015)

הי,
האם הוספת כאן גם בצל ירוק קצוץ? נראה כך לפי התמונות…

מתכונים ב-10 דקות (21:44 28.12.2015)

היי אורית,
אין בצל ירוק בתוך הסלט עצמו אבל ניתן לפזר מעל הסלט מעט בצל ירוק קצוץ.

דינה מימון (19:33 14.10.2015)

אצלנו משדרגים אותו עם גזר אפונה פטריות ולפעמים גם בשר זה סלט קבוע אצל אמא שלי זה ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (20:23 14.10.2015)

נשמע מעולה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.