זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים חתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים קשות קצוצות
2 מלפפונים חמוצים קצוצים
כף מיונז
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לקישוט: בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישים (מומלץ לטעום ולהמליח עוד במידת הצורך).
*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסה סגורה 4-5 ימים.
מושלם כרגיל
הוספתי אפונה משימורים וגזר חי מגורד (ובלי בצל ירוק)
יצא יאאמממי
מעולה🙂
תודה אביגיל
היי אפרת
אם מכינה את המתכון ללא מיונז (שמן זית במקום או שמן אבוקדו )
בלי מלפפונים חמוצים ובלי בצל ירוק
עדיין יצא טעים ?
תודה מראש על התשובה .
היי
יצא בסדר אם כי הדברים שאת משמיטה מאד מוסיפים.
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. מלפפונים חמוצים באים במגוון גדלים – כשכתבת 2 למה התכוונת? לאיזה גודל שימורים? ה 7-9 או משהו אחר?
2. הבצל הירוק – האם התכוונת רק לחלק הירוק או גם לחלק הלבן? כמה בערך גבעולים/כפות התכוונת?
3. לגבי התפוחי אדמה האם קודם מבשלים ואז חותכים או ההפך? אשמח לכמה שיותר פרוט כי אף פעם לא בישלתי תפוחי אדמה..
4. לבושתי אין לי מושג גם איך מבשלים ביצים קשות ואשמח להדרכה..
המון תודה על עוד מתכון שנראה נפלא
היי,
1. שימי 4 מלפפונים קטנים או 2 בינוניים-גדולים, זה לא קריטי.
2. הכוונה לגבעול הירוק, זה נועד בעיקר לקישוט אז את יכולה לפזר מעל הסלט לפי טעמך האישי.
3. קודם מבשלים, מחכים שיתקררו ואז חותכים.
4. מצרפת מדריך לביצים קשות.
תודה רבה על המענה ועל המדריך המעולה לבישול ביצים קשות.
הבנתי שהבמל הוא לקישוט אבל אשמח להכוונה כמה בערך לחתוך? געול? כף?
כמו כן אשמח להכוונה איך מבשלים את תפוחי האדמה והכוונה כללית לכמה זמן לוקח להם לנתקרר
תודה
-כף- שתיים בצל ירוק יספיקו.
-את תפוחי האדמה יש לקלף ולבשל בשלמותם. לשים בסיר, לכסות במי ברז ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), יש להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד לריכוך-אם מזלג ננעץ בהם בקלות הם רכים.
לאחר הבישול להמתין שיתקררו כחצי שעה אחרי הבישול ואז לחתוך אותם.
אני רוצה להכין לאירוע של 150 איש
מה הכמויות שאני צריך?
היי אברהם,
כמויות ל150 מנות:
150 ביצים, 150 תפו”א, 150 מלפפונים חמוצים (כ-15 קופסאות שימורים של מלפפונים בינוניים), 1.125 ק”ג מיונז (2 ורבע קופסאות מיונז של 500 גרם), 19 כפיות מלח, פלפל שחור לפי הטעם, לקישוט בצל ירוק.
שאלה לאפרת או לכל מי שמים בתזונה😅
האם הסלט יכול להיות כתוספת למנת בשר עיקרית?
*כל מי שמבין בתזונה
הסלט הוא פחמימה וחלבון.
הוספתי בצל מטוגן ושמיר קצוץ היה מדהים חוסל באותו היום.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מעיין
היי
אני מכינה את הסלט הזה גם עם קוביות גזר ואפונה
ושמיר קצוץ
ומוסיפה גם חרדל!
יוצא מעולה!
מעולה 🙂
תודה טל
אני מכינה את הסלט הזה בתוספת קוביות גזר מבושל ואפונה מבושלת, מפזרת קצת פטרוזיליה, מוסיף צבע וטעם!! למדתי את המתכון מאמי ז״ל.
נשמע מעולה 🙂
תודה אורה 🌷
חג שמח אפרת! הכנתי היום את הסלט שלך ויצא נפלא, תודה!
יש לי שאלה: לרוב אני חוזרת הביתה מהעבודה מאוד רעבה ולא יהיה לי סבלנות לבשל תפוחי אדמה וביצים ולתת להם להתקרר. רציתי לדעת אם אפשר לבשל את תפוחי האדמה והביצים יום לפני? אם כן מתי אחרי הבישול אפשר להכניס אותם למקרר (במושגים של זמן) וכמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא אותם מהמקרר (גם במושגים של זמן)
נ.ב אפשר לשמור את הביצים במקרר עם קליפה או שצריך לקלף?
חג שמח!
אפשר להכין יום לפני. את הביצים תשאירי עם הקליפה. להכניס למקרר לאחר שעה בחוץ.
אפשר להכין מיד לאחר שמוציאים מהמקרר.
חג שמח 🌺
כותבת פעם שנייה כי שכחתי לצרף תמונה.. סלט מדהים! סבתא שלי הייתה מכינה סלט דומה. ניסיתי מתכונים שונים לסלט הזה בגרסאות שונות וכלום לא יצא טוב, כלום לא הזכיר את טעם הילדות.. ואז מצאתי את המתכון הזה באתר שלך ובזכות המענה המפורט שלך הסלט הזה יצא מדהים.. מכינה אותו כבר פעם שניה והוא פשוט מושלם.. בן זוגי בכלל התמכר אליו..
תודה לך על מתכון מדהים ועל תשובות מפורטות הסברים ברורים לשאלות
נראה מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
וואו בול מה שחיפשתי, תודה
כמה שאלות:
1. כמה בצל ירוק לקצוץ? לפזר אותו למעלה או לערבב אותו?
2. לגבי המלפפונים מניחה שהתכוונת לגדולים של ה 7-9 בקופסה.. לי יש את הממש קטנים של ה 18-23, כמה לשים מהם?
3. לגבי תפוחי האדמה – יש לי תפוחי אדמה קטנים לאפייה (מוכרים בשק רשת, לא למיקרו) – כמה מהם לשים? איזה משקל?
4. איך מבשלים תפוחי אדמה? בשלמותם או חתוכים? עם קליפה או בלי? שמים במים קרים או רותחים? עם מכסה או בלי? כמה זמן לתפוחי אדמה רגילים וכמה זמן לקטנים לאפייה? מתי יודעת שהם מספיק מוכנים לאכילה ולא רכים מידי שלא יתפרקו בחיתוך
5. לחתוך את תפוחי האדמה ישר אחרי הבישול או כשיתקררו? אם כשיתקררו כמה זמן לוקח להם להתקרר?
1. גבעול אחד. לפזר מלמעלה
2. 4 מלפפונים קטנים
3. 6 תפוחי אדמה
4. לקלף ולבשל בשלמותם. לשים בסיר, לכסות במי ברז ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), יש להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד לריכוך. יש לנעוץ מזלג. אם הוא ננעץ בקלות הם רכים.
5. להמתין שיתקררו ואז לחתוך. כחצי שעה אחרי הבישול.
תודה רבה על המענה המפורט! כדי שיהיה לי איזשהו כיוון כללי בסביבות הכמה זמן מבשלים את תפוחי האדמה אחרי שהמים רתחו? אני אנעץ מזלג אבל אוצה לדעת כיוון כללי
תודה
זה תלוי הגודל שלהם. אם הם קטנים אז בסביבות 20 דקות.
היי,
בעקבות בעיה בריאותית, האם יש דרך לעשות סלט תפוחי אדמה בלי מיונז?
היי ליעד,
אפשר פשוט לתבל ב 1-2 כפות שמן, מלח ומעט פלפל שחור.
רעיון מעולה, הוספתי שמן זית טוב במקום מיונז, לא מסיבות רפואיות, פשוט פחות מחבבת מיונז, וכך הסלט גם הופך לטבעוני. יצא מעולה ממש! וגם גבעול בצל ירוק כמו שרשמת, אבל עם החלק הלבן מעורבב בסלט ולא רק כקישוט למעלה, מוסיף המון. תודה רבה על המתכון הפשוט והטעים ועל עוד הרבה כאלה🥰
אופס טעיתי, בעצם זה לא הופך את הסלט לטבעוני כי יש בו ביצים… אבל למי שלא מחבב במיוחד מיונז, שמן זית הוא תחליף מעולה.
תודה על השיתוף נטע😊
היי
אפשר להכין יום לפני שמגישים לאורחים יהיה עדיין טרי?
כן ג’וליה, לא אמורה להיות בעיה.
ממליצה לשדרג עם כף שמנת חמוצה בנוסף למיונז 🙂
האם צריך לקלף את התפוחי אדמה? אם כן, לפני הבישול או לאחריו?
היי,
צריך לקלף את תפוחי האדמה. נראה לי עדיף לפני הבישול.
שבת שלום 🙂
הי,
האם הוספת כאן גם בצל ירוק קצוץ? נראה כך לפי התמונות…
היי אורית,
אין בצל ירוק בתוך הסלט עצמו אבל ניתן לפזר מעל הסלט מעט בצל ירוק קצוץ.
אצלנו משדרגים אותו עם גזר אפונה פטריות ולפעמים גם בשר זה סלט קבוע אצל אמא שלי זה ממש טעים
נשמע מעולה 😉