שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 7 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות

3 שיני שום קצוצות/פרוסות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את השום כדקה (יש להקפיד שלא ישרף). מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים בסויה, צ’ילי מתוק ותבלין צ’י’לי. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קאפקייקס שוקולד
עוגיות ליצן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הודיה (00:53 5.09.2021)

טעיםםםםםםםםםםם

מתכונים ב-10 דקות (01:57 5.09.2021)

שמחה שאהבת🙂

שרה (14:25 21.01.2021)

שלום אפרת
מכינה את המתכונים שלך באופן קבוע!
האם אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (14:31 21.01.2021)

היי שרה, שמחה לשמוע 😀
אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.

איילין (10:26 4.01.2021)

היי אפרת
הכנתי את הסלט פעמיים וזה יצא מושלםם!! המתכון קל, פשוט והכי חשוב טעים בטירוף
תודה על כל המתכונים

מתכונים ב-10 דקות (13:08 4.01.2021)

שמחה לקרוא שנהנתם יקירה 🙂
יום נפלא🌸

בדוי (16:18 26.11.2020)

מושלםםםםם!!!!! אהבתי בטירוף. קל ופשוט!

מתכונים ב-10 דקות (19:12 26.11.2020)

תודה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

ר (12:49 9.07.2020)

טעים ברמות!!!! עושים את זה כל שבת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 9.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ביבי (10:44 24.05.2020)

התאהבנו בסלט הזה וגם בסלט חצילים ופטריות, יצא משגע וגם בסלט חצילים עם צילי. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 24.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

תמר (22:47 13.02.2020)

הכנתי כבר פעמיים, יצא טעים ממש!
ממליצה בחום!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים ותתחדשי על האתר 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 14.02.2020)

תודה תמר ❤️

יעל (21:41 2.01.2020)

מוסיפים את הפטריות שלמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 3.01.2020)

חותכים לחצי.

עדנה כהן (12:23 20.10.2019)

האם אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 23.10.2019)

לדעתי כן.

מוריה (21:53 12.10.2019)

שבוע טוב! האם נראה לך שהסלט יהיה טעים עם פטריות חתוכות מקופסת שימורים? זה מה שיש לי כרגע …
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 13.10.2019)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🌺

מאיה (11:50 27.09.2019)

היי לערב החג , מתי כדי להכין את הסחט במוצש או בראשון??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 27.09.2019)

אפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר.

קטיה (12:57 29.07.2019)

היי
האם ניתן לשלב גם פורטובלו וגם שמפיניון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 29.07.2019)

בטח 🙂

אריק (13:31 14.06.2019)

מתכון קל ומעולה. אין שבת בלי זה כבר חודשים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 14.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

הלן (11:04 20.03.2019)

שלום אפרת,
מה אני אמורה לעשות עם הנוזלים של הפטריות? להשתמש בהם לסלט או פשוט לשפוך אותם מהמחבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 20.03.2019)

אם יש הרבה נוזלים אז תשפכי אותם.

יפה (14:16 20.12.2018)

אין לי בצל ירוק אפשר משהו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 20.12.2018)

אפשר לשים עירית קצוצה ואם אין לך אז תכיני בלי.

מיטל (13:34 1.11.2018)

שלום אפרת, אפשר להחליף את הרוטב צ’ילי בסילאן?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 1.11.2018)

כן אפשר.

ליאורה (19:59 18.10.2018)

תודה!!
עוד לא כתבתי לך, אבל אני הפסקתי לשוטט בכל אתרי המתכונים אני עושה רק משלך. גם יש לך מליון רעיונות מדהימים וגם אם אני מחפשת משהו ספציפי בד”כ אמצא אותו אצלך. מתכונים שמתאימים לכל בית נורמלי בלי התחכמויות מיותרות…
בקיצור, אלופה! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 18.10.2018)

תודה רבה ליאורה ❤️

ליאורה (18:56 18.10.2018)

שלום, האם הסלט בא חם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 18.10.2018)

מומלץ להגיש חם או בטמפ’ החדר.

שני קורנבוים (21:55 16.05.2018)

אפשר להקפיא את הסלט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 16.05.2018)

לדעתי כן.

דפנה (08:25 31.03.2018)

הכנתי אתמול יצא מעולה!!!
הוספתי קצת מלח כי הרגשתי שקצת חסר. נטרף 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 31.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דפנה

פנינה (23:21 9.01.2018)

שלום
ל15 איש מה הכמות הדרוש
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 10.01.2018)

היי פנינה,
6 סלסלות פטריות שמפיניון
9 שיני שום קצוצות/פרוסות
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 6 כפות רוטב סויה, 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 3/4 כפית כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)

פנינה (21:32 10.01.2018)

תודה רבה

רחלי (13:30 8.12.2017)

המתכונים נראים ממש מגרים תודה רבה את פשוט אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 8.12.2017)

תודה רחלי 🙂
שבת שלום!

איילת (15:01 1.12.2017)

גם אני הכנתי את הסלט הזה עכשיו. כמעט לפי המתכון. השינויים שעשיתי: וויתרתי על השום, כי אני טיפה רגישה לזה, ושמתי רק מעט רוטב צ’ילי מתוק( לא אוהבת מאכלים מתוקים), במקום זה הוספתי תבלין צ’ילי גרוס יבש וממש טיפה של שמן שומשום.
יצא טעים מאוד!
תודה, אפרת ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 1.12.2017)

נשמע מצוין!
תודה איילת ושבת שלום

תהילה (16:05 15.11.2017)

היי אני רוצה להכין את הסלט עכשיו אז שאלה קטנה ..
רשמת מוסיפים את הבצל הירוק ואת התיבול.
למחבת בה אני מוגנת או בקערה כבר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 15.11.2017)

היי תהילה,
כן מוסיפים למחבת עם הפטריות.

חח (07:43 26.10.2017)

הי,
אני עושה הרבה מהמתכונים שלך והם מעולים ממש!!!
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 26.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
יום מקסים

דנה שרון (19:00 13.10.2017)

אני הכנתי ויצא נהדר, עם פלפלון צ’ילי טרי אדום ,
ולא הוספתי את הרוטב צילי המתוק,
וגם כך זה יוצא כולכך טעים ,שהכנתי כבר כמה פעמים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.10.2017)

נשמע מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂

נעמה (15:19 21.04.2017)

הכנתי בספונטניות תוך 10 דקות ויצא טעים טעים!
שוב תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (15:44 21.04.2017)

מעולה 🙂
תודה נעמה ושבת שלום

טעמנציק מקצועי (02:35 7.04.2017)

מתכון פשוט נפלא! הפטריות יוצאות ספוגות ברוטב צילי מתקתק והבצל הירוק מחזק את הטעם.ואין מילים פשוט טעים!

מתכונים ב-10 דקות (08:29 7.04.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום

יפעת (11:49 19.12.2016)

היי , אני רוצה להכין את הסלט הוא נראה טעים אך יש לי שאלה ברשותך , האם ניתן להכין את הסלט ומייד להגיש ? או שניתן להכניסו למקרר ולהנות ממנו גם למחרת ? הכוונה אם למחרת הוא יהיה ניתן לאכילה ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:23 19.12.2016)

היי יפעת,
אפשר להכין ולהגיש מיד ואפשר גם לאכול אותו למחרת.
יום נפלא 🙂

חגי (17:44 4.12.2016)

המתכון כמובן קל להכנה טעים ברמה ומדויק להפליא .
תודה רבה אפרת וצוות האתר.

מתכונים ב-10 דקות (21:13 4.12.2016)

תודה חגי 🙂

יעל (11:41 30.10.2016)

היי, פורטבלה גם הולך?

מתכונים ב-10 דקות (11:45 30.10.2016)

כן, הולך 🙂

יעל (20:18 4.11.2016)

הכנתי, יצא מצויין. היה צריך לבשל את הפטריות יותר זמן כי היו המון נוזלים.

מתכונים ב-10 דקות (00:15 5.11.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

רוזה (06:19 13.10.2016)

למה הכול עם רוטב סויה ומשהו מתוק ?

מתכונים ב-10 דקות (09:41 13.10.2016)

היי רוזה,
זה תיבול שמתאים עם פטריות. את יכולה גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.

אופירה (19:36 12.10.2016)

שלום.
אני משתמשת בקוביות קולרבי, במרק ירקות שאינו כולל תוספת פחממות (כמו תפ”א, קטניות וכו’)
והוא דומה קצת בטעמו לתפוח אדמה 🙂 לכן מחליף אותו.

בדיאטת הורדה במשקל, – (וסוכרת),
האם תוכלו להוסיף מתכונים עם קולרבי?

התרשמתי שלא רק אני מעוניינת בהם.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (23:19 12.10.2016)

אוסיף בהחלט 🙂

אופירה (19:28 12.10.2016)

שלום.

מטופלת בזריקות אינסולין לסוכרת,
ודיאטה לירידה במשקל.
(כמו כן ממעטת בשימוש במלח)

במתכונים רבים מופיע “רוטב צ’ילי מתוק”.

■איך ניתן להכין רוטב צ’ילי לא מתוק?

■אם מופיע “רוטב צ’ילי מתוק”

האם ניתן להחליפו בפלפל אדום צ’ילי,
ולהמתיק בסטיביה נוזלית?
(ממתיק ללא סוכר)
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (23:12 12.10.2016)

היי אופירה,
יש לי מתכון לרוטב צ’ילי מתוק ביתי שעדיין לא יצא לי לנסות. אשתדל בקרוב להכין ולפרסם.
6 פלפלים צ’ילי אדומים
כחצי כפית שטוחה מלח
שליש כוס חומץ תפוחים
תחליף סוכר במתיקות של רבע כוס סוכר (אני מניחה שאפשר להשתמש בסטיביה נוזלית)
*טוחנים את הפלפלים במעבד מזון. מחממים בסיר קטן את החומץ עם תערובת הפלפלים, המלח והממתיק ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-2 דקות. מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן. מעבירים לבקבוק קטן עם פקק או צנצנת זכוכית אטומה ושומרים במקרר (נשמר עד כ-3 חודשים).

עידית (23:00 26.10.2016)

מצאתי בסופרים מסוימים צילי חריף ללא סוכר.שווה לנסות גם בחנויות טבע.

תהל עמר (01:43 13.08.2016)

לכמה אנשים מספיקה מנה אחת?

מתכונים ב-10 דקות (11:24 13.08.2016)

היי תהל,
הכמות מספיקה ל 3-4 מנות.

אפרת דלל (14:56 26.07.2016)

היי
אפשר בצל סגול במקום ירוק?
לטגן באותה דרך?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 26.07.2016)

היי אפרת,
את יכולה פשוט לוותר על הבצל בכלל. זה טעים גם ככה.

משה (18:16 24.07.2016)

לא היה לי רוטב סויה אז במקום שמתי רוטב צילי חמוץ מתוק ורוטב עגבניותמלח פלפל ואת כל שא המצרכים ויצא מדהים ולהפליא.

מתכונים ב-10 דקות (20:36 24.07.2016)

היי משה,
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מלכי (16:39 7.06.2016)

נשמע ממד טוב!!
מגישים קר או חם?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 7.06.2016)

היי מלכי,
מומלץ להגיש חם או בטמפ’ החדר.
חג שמח 🙂

חדוה (12:23 19.05.2016)

האם אפשר להכין את המתכון עם פטריות מקופסא?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:28 19.05.2016)

היי חדוה,
אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.

מירי (22:02 9.05.2016)

הי.
אחלה מתכון.
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (23:03 9.05.2016)

היי מירי,
אני מניחה שהסלט נשמר במקרר (בתוך קופסה אטומה) במשך כ-3 ימים.

אסתי (12:57 17.04.2016)

לכמה אנשים מספיקה הכמות אני צריכה ל15 איש (סדר פסח)

אסתי (12:56 17.04.2016)

לכמה אנשים כמות זו

מתכונים ב-10 דקות (12:58 17.04.2016)

היי אסתי,
3-4 מנות.
כעקרון מומלץ להכין את הסלט כתוספת לצד ארוחה או לצד סלטים נוספים.

אסתי (13:07 17.04.2016)

זאת הכוונה
לזה אוסיף את הסלט פלפלים כלרבי נבטים האסייתי
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:14 17.04.2016)

נשמע מעולה 🙂

קייטרינג אום ח'ליפה (22:20 21.03.2016)

נראה טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (22:39 21.03.2016)

תודה 🙂

יפה (17:09 17.03.2016)

המתכון נהדר אני מוסיפה לו גם רסק עגבניות

מתכונים ב-10 דקות (17:33 17.03.2016)

תודה יפה 🙂

עינת (06:55 15.03.2016)

נראה מעולה,
עושה חשק להכין…
אפרת, רק תקני למטה במקום בצק ירוק, בצל….

מתכונים ב-10 דקות (08:22 15.03.2016)

תוקן 🙂
תודה עינת ויום מעולה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.