שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 7 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות

3 שיני שום קצוצות/פרוסות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את השום כדקה (יש להקפיד שלא ישרף). מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים בסויה, צ’ילי מתוק ותבלין צ’י’לי. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קאפקייקס שוקולדקאפקייקס שוקולד
עוגיות ליצן עוגיות ליצן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הדר (10:48 26.04.2024)

אשמח לדעת מה אפשר במקום הסויה,
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 26.04.2024)

הסויה ממש מוסיף אבל אם אין ברירה אפשר להוסיף קצת מלח

avatar
נחמי (09:45 22.09.2023)

איך טעיםםםם
מאוהבת באתר שלך!!

סלט פטריות פיקנטי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 22.09.2023)

איזה כיף לשמוע❤️

avatar
שרה (13:28 31.08.2023)

למתכון סלט פטריות פיקנטי- אפשר להשתמש בפטריות שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 31.08.2023)

היי
אפשר אם כי מומלץ להשתמש בטריות.

avatar
אריה (13:20 5.03.2023)

לאיזה כמות סועדים מספיקה הכמות הנ”ל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 5.03.2023)

3-4 מנות(:

avatar
אחת (23:44 4.08.2022)

יש תחליף לרוטב צ’ילי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:20 5.08.2022)

היי,
אפשר לוותר על הצ’ילי ולהוסיף כף סילאן (לא גדושה).

avatar
מירי (08:30 1.07.2022)

המתכון המנצח בכל שבת…
טריאקי יכול ללכת במקום הסויה שנגמר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 1.07.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
לטריאקי יש טעם חזק יותר ולכן אם את משתמשת בו שימי רק כפית.
אפשר גם לוותר על הסויה כדי שלא יהיה טעם מתובל מדי(:

avatar
רחל (14:37 19.06.2022)

הכנתי לשבת יצא טעיםםםם
בזכותך ממש נכנסתי למטבח..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 19.06.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח💜 תודה על השיתוף(:

avatar
חולת פטריות (21:18 26.09.2021)

הכנתי, קלי קלות , נראה פצצה! הולכת לטעום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 26.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
אין כמו פטריות😉

avatar
הודיה (00:53 5.09.2021)

טעיםםםםםםםםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:57 5.09.2021)

שמחה שאהבת🙂

avatar
שרה (14:25 21.01.2021)

שלום אפרת
מכינה את המתכונים שלך באופן קבוע!
האם אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 21.01.2021)

היי שרה, שמחה לשמוע 😀
אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.

avatar
איילין (10:26 4.01.2021)

היי אפרת
הכנתי את הסלט פעמיים וזה יצא מושלםם!! המתכון קל, פשוט והכי חשוב טעים בטירוף
תודה על כל המתכונים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 4.01.2021)

שמחה לקרוא שנהנתם יקירה 🙂
יום נפלא🌸

avatar
בדוי (16:18 26.11.2020)

מושלםםםםם!!!!! אהבתי בטירוף. קל ופשוט!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 26.11.2020)

תודה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

avatar
ר (12:49 9.07.2020)

טעים ברמות!!!! עושים את זה כל שבת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 9.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ביבי (10:44 24.05.2020)

התאהבנו בסלט הזה וגם בסלט חצילים ופטריות, יצא משגע וגם בסלט חצילים עם צילי. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 24.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
תמר (22:47 13.02.2020)

הכנתי כבר פעמיים, יצא טעים ממש!
ממליצה בחום!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים ותתחדשי על האתר 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 14.02.2020)

תודה תמר ❤️

avatar
יעל (21:41 2.01.2020)

מוסיפים את הפטריות שלמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 3.01.2020)

חותכים לחצי.

avatar
עדנה כהן (12:23 20.10.2019)

האם אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 23.10.2019)

לדעתי כן.

avatar
מוריה (21:53 12.10.2019)

שבוע טוב! האם נראה לך שהסלט יהיה טעים עם פטריות חתוכות מקופסת שימורים? זה מה שיש לי כרגע …
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 13.10.2019)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🌺

avatar
מאיה (11:50 27.09.2019)

היי לערב החג , מתי כדי להכין את הסחט במוצש או בראשון??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 27.09.2019)

אפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר.

avatar
קטיה (12:57 29.07.2019)

היי
האם ניתן לשלב גם פורטובלו וגם שמפיניון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 29.07.2019)

בטח 🙂

avatar
אריק (13:31 14.06.2019)

מתכון קל ומעולה. אין שבת בלי זה כבר חודשים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 14.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
הלן (11:04 20.03.2019)

שלום אפרת,
מה אני אמורה לעשות עם הנוזלים של הפטריות? להשתמש בהם לסלט או פשוט לשפוך אותם מהמחבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 20.03.2019)

אם יש הרבה נוזלים אז תשפכי אותם.

avatar
יפה (14:16 20.12.2018)

אין לי בצל ירוק אפשר משהו אחר במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 20.12.2018)

אפשר לשים עירית קצוצה ואם אין לך אז תכיני בלי.

avatar
מיטל (13:34 1.11.2018)

שלום אפרת, אפשר להחליף את הרוטב צ’ילי בסילאן?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 1.11.2018)

כן אפשר.

avatar
ליאורה (19:59 18.10.2018)

תודה!!
עוד לא כתבתי לך, אבל אני הפסקתי לשוטט בכל אתרי המתכונים אני עושה רק משלך. גם יש לך מליון רעיונות מדהימים וגם אם אני מחפשת משהו ספציפי בד”כ אמצא אותו אצלך. מתכונים שמתאימים לכל בית נורמלי בלי התחכמויות מיותרות…
בקיצור, אלופה! תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 18.10.2018)

תודה רבה ליאורה ❤️

avatar
ליאורה (18:56 18.10.2018)

שלום, האם הסלט בא חם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 18.10.2018)

מומלץ להגיש חם או בטמפ’ החדר.

avatar
שני קורנבוים (21:55 16.05.2018)

אפשר להקפיא את הסלט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 16.05.2018)

לדעתי כן.

avatar
דפנה (08:25 31.03.2018)

הכנתי אתמול יצא מעולה!!!
הוספתי קצת מלח כי הרגשתי שקצת חסר. נטרף 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 31.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דפנה

avatar
פנינה (23:21 9.01.2018)

שלום
ל15 איש מה הכמות הדרוש
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 10.01.2018)

היי פנינה,
6 סלסלות פטריות שמפיניון
9 שיני שום קצוצות/פרוסות
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 6 כפות רוטב סויה, 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 3/4 כפית כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)

avatar
פנינה (21:32 10.01.2018)

תודה רבה

avatar
רחלי (13:30 8.12.2017)

המתכונים נראים ממש מגרים תודה רבה את פשוט אלופה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 8.12.2017)

תודה רחלי 🙂
שבת שלום!

avatar
איילת (15:01 1.12.2017)

גם אני הכנתי את הסלט הזה עכשיו. כמעט לפי המתכון. השינויים שעשיתי: וויתרתי על השום, כי אני טיפה רגישה לזה, ושמתי רק מעט רוטב צ’ילי מתוק( לא אוהבת מאכלים מתוקים), במקום זה הוספתי תבלין צ’ילי גרוס יבש וממש טיפה של שמן שומשום.
יצא טעים מאוד!
תודה, אפרת ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 1.12.2017)

נשמע מצוין!
תודה איילת ושבת שלום

avatar
תהילה (16:05 15.11.2017)

היי אני רוצה להכין את הסלט עכשיו אז שאלה קטנה ..
רשמת מוסיפים את הבצל הירוק ואת התיבול.
למחבת בה אני מוגנת או בקערה כבר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 15.11.2017)

היי תהילה,
כן מוסיפים למחבת עם הפטריות.

avatar
חח (07:43 26.10.2017)

הי,
אני עושה הרבה מהמתכונים שלך והם מעולים ממש!!!
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 26.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
יום מקסים

avatar
דנה שרון (19:00 13.10.2017)

אני הכנתי ויצא נהדר, עם פלפלון צ’ילי טרי אדום ,
ולא הוספתי את הרוטב צילי המתוק,
וגם כך זה יוצא כולכך טעים ,שהכנתי כבר כמה פעמים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.10.2017)

נשמע מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
נעמה (15:19 21.04.2017)

הכנתי בספונטניות תוך 10 דקות ויצא טעים טעים!
שוב תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:44 21.04.2017)

מעולה 🙂
תודה נעמה ושבת שלום

avatar
טעמנציק מקצועי (02:35 7.04.2017)

מתכון פשוט נפלא! הפטריות יוצאות ספוגות ברוטב צילי מתקתק והבצל הירוק מחזק את הטעם.ואין מילים פשוט טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:29 7.04.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום

avatar
יפעת (11:49 19.12.2016)

היי , אני רוצה להכין את הסלט הוא נראה טעים אך יש לי שאלה ברשותך , האם ניתן להכין את הסלט ומייד להגיש ? או שניתן להכניסו למקרר ולהנות ממנו גם למחרת ? הכוונה אם למחרת הוא יהיה ניתן לאכילה ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 19.12.2016)

היי יפעת,
אפשר להכין ולהגיש מיד ואפשר גם לאכול אותו למחרת.
יום נפלא 🙂

avatar
חגי (17:44 4.12.2016)

המתכון כמובן קל להכנה טעים ברמה ומדויק להפליא .
תודה רבה אפרת וצוות האתר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 4.12.2016)

תודה חגי 🙂

avatar
יעל (11:41 30.10.2016)

היי, פורטבלה גם הולך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 30.10.2016)

כן, הולך 🙂

avatar
יעל (20:18 4.11.2016)

הכנתי, יצא מצויין. היה צריך לבשל את הפטריות יותר זמן כי היו המון נוזלים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:15 5.11.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רוזה (06:19 13.10.2016)

למה הכול עם רוטב סויה ומשהו מתוק ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 13.10.2016)

היי רוזה,
זה תיבול שמתאים עם פטריות. את יכולה גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.

avatar
אופירה (19:36 12.10.2016)

שלום.
אני משתמשת בקוביות קולרבי, במרק ירקות שאינו כולל תוספת פחממות (כמו תפ”א, קטניות וכו’)
והוא דומה קצת בטעמו לתפוח אדמה 🙂 לכן מחליף אותו.

בדיאטת הורדה במשקל, – (וסוכרת),
האם תוכלו להוסיף מתכונים עם קולרבי?

התרשמתי שלא רק אני מעוניינת בהם.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 12.10.2016)

אוסיף בהחלט 🙂

avatar
אופירה (19:28 12.10.2016)

שלום.

מטופלת בזריקות אינסולין לסוכרת,
ודיאטה לירידה במשקל.
(כמו כן ממעטת בשימוש במלח)

במתכונים רבים מופיע “רוטב צ’ילי מתוק”.

■איך ניתן להכין רוטב צ’ילי לא מתוק?

■אם מופיע “רוטב צ’ילי מתוק”

האם ניתן להחליפו בפלפל אדום צ’ילי,
ולהמתיק בסטיביה נוזלית?
(ממתיק ללא סוכר)
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:12 12.10.2016)

היי אופירה,
יש לי מתכון לרוטב צ’ילי מתוק ביתי שעדיין לא יצא לי לנסות. אשתדל בקרוב להכין ולפרסם.
6 פלפלים צ’ילי אדומים
כחצי כפית שטוחה מלח
שליש כוס חומץ תפוחים
תחליף סוכר במתיקות של רבע כוס סוכר (אני מניחה שאפשר להשתמש בסטיביה נוזלית)
*טוחנים את הפלפלים במעבד מזון. מחממים בסיר קטן את החומץ עם תערובת הפלפלים, המלח והממתיק ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-2 דקות. מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן. מעבירים לבקבוק קטן עם פקק או צנצנת זכוכית אטומה ושומרים במקרר (נשמר עד כ-3 חודשים).

avatar
עידית (23:00 26.10.2016)

מצאתי בסופרים מסוימים צילי חריף ללא סוכר.שווה לנסות גם בחנויות טבע.

avatar
תהל עמר (01:43 13.08.2016)

לכמה אנשים מספיקה מנה אחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 13.08.2016)

היי תהל,
הכמות מספיקה ל 3-4 מנות.

avatar
אפרת דלל (14:56 26.07.2016)

היי
אפשר בצל סגול במקום ירוק?
לטגן באותה דרך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 26.07.2016)

היי אפרת,
את יכולה פשוט לוותר על הבצל בכלל. זה טעים גם ככה.

avatar
משה (18:16 24.07.2016)

לא היה לי רוטב סויה אז במקום שמתי רוטב צילי חמוץ מתוק ורוטב עגבניותמלח פלפל ואת כל שא המצרכים ויצא מדהים ולהפליא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 24.07.2016)

היי משה,
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מלכי (16:39 7.06.2016)

נשמע ממד טוב!!
מגישים קר או חם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 7.06.2016)

היי מלכי,
מומלץ להגיש חם או בטמפ’ החדר.
חג שמח 🙂

avatar
חדוה (12:23 19.05.2016)

האם אפשר להכין את המתכון עם פטריות מקופסא?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 19.05.2016)

היי חדוה,
אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.

avatar
מירי (22:02 9.05.2016)

הי.
אחלה מתכון.
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 9.05.2016)

היי מירי,
אני מניחה שהסלט נשמר במקרר (בתוך קופסה אטומה) במשך כ-3 ימים.

avatar
אסתי (12:57 17.04.2016)

לכמה אנשים מספיקה הכמות אני צריכה ל15 איש (סדר פסח)

avatar
אסתי (12:56 17.04.2016)

לכמה אנשים כמות זו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 17.04.2016)

היי אסתי,
3-4 מנות.
כעקרון מומלץ להכין את הסלט כתוספת לצד ארוחה או לצד סלטים נוספים.

avatar
אסתי (13:07 17.04.2016)

זאת הכוונה
לזה אוסיף את הסלט פלפלים כלרבי נבטים האסייתי
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 17.04.2016)

נשמע מעולה 🙂

avatar
קייטרינג אום ח'ליפה (22:20 21.03.2016)

נראה טעים מאוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:39 21.03.2016)

תודה 🙂

avatar
יפה (17:09 17.03.2016)

המתכון נהדר אני מוסיפה לו גם רסק עגבניות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 17.03.2016)

תודה יפה 🙂

avatar
עינת (06:55 15.03.2016)

נראה מעולה,
עושה חשק להכין…
אפרת, רק תקני למטה במקום בצק ירוק, בצל….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 15.03.2016)

תוקן 🙂
תודה עינת ויום מעולה!

לקריאת כל התגובות