זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות
3 שיני שום קצוצות/פרוסות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את השום כדקה (יש להקפיד שלא ישרף). מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.
-מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים בסויה, צ’ילי מתוק ותבלין צ’י’לי. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
אשמח לדעת מה אפשר במקום הסויה,
תודה!
הסויה ממש מוסיף אבל אם אין ברירה אפשר להוסיף קצת מלח
איך טעיםםםם
מאוהבת באתר שלך!!
איזה כיף לשמוע❤️
למתכון סלט פטריות פיקנטי- אפשר להשתמש בפטריות שימורים?
היי
אפשר אם כי מומלץ להשתמש בטריות.
לאיזה כמות סועדים מספיקה הכמות הנ”ל?
3-4 מנות(:
יש תחליף לרוטב צ’ילי?
היי,
אפשר לוותר על הצ’ילי ולהוסיף כף סילאן (לא גדושה).
המתכון המנצח בכל שבת…
טריאקי יכול ללכת במקום הסויה שנגמר?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
לטריאקי יש טעם חזק יותר ולכן אם את משתמשת בו שימי רק כפית.
אפשר גם לוותר על הסויה כדי שלא יהיה טעם מתובל מדי(:
הכנתי לשבת יצא טעיםםםם
בזכותך ממש נכנסתי למטבח..
איזה כיף שיצא מוצלח💜 תודה על השיתוף(:
הכנתי, קלי קלות , נראה פצצה! הולכת לטעום.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אין כמו פטריות😉
טעיםםםםםםםםםםם
שמחה שאהבת🙂
שלום אפרת
מכינה את המתכונים שלך באופן קבוע!
האם אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים?
היי שרה, שמחה לשמוע 😀
אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.
היי אפרת
הכנתי את הסלט פעמיים וזה יצא מושלםם!! המתכון קל, פשוט והכי חשוב טעים בטירוף
תודה על כל המתכונים
שמחה לקרוא שנהנתם יקירה 🙂
יום נפלא🌸
מושלםםםםם!!!!! אהבתי בטירוף. קל ופשוט!
תודה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
טעים ברמות!!!! עושים את זה כל שבת
שמחה לשמוע 🙂
התאהבנו בסלט הזה וגם בסלט חצילים ופטריות, יצא משגע וגם בסלט חצילים עם צילי. תודה
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי כבר פעמיים, יצא טעים ממש!
ממליצה בחום!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים ותתחדשי על האתר 🙂
תודה תמר ❤️
מוסיפים את הפטריות שלמות?
חותכים לחצי.
האם אפשר להקפיא?
לדעתי כן.
שבוע טוב! האם נראה לך שהסלט יהיה טעים עם פטריות חתוכות מקופסת שימורים? זה מה שיש לי כרגע …
תודה רבה!
אני חושבת שכן.
חג שמח 🌺
היי לערב החג , מתי כדי להכין את הסחט במוצש או בראשון??
אפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר.
היי
האם ניתן לשלב גם פורטובלו וגם שמפיניון?
בטח 🙂
מתכון קל ומעולה. אין שבת בלי זה כבר חודשים
שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
מה אני אמורה לעשות עם הנוזלים של הפטריות? להשתמש בהם לסלט או פשוט לשפוך אותם מהמחבת?
אם יש הרבה נוזלים אז תשפכי אותם.
אין לי בצל ירוק אפשר משהו אחר במקום?
אפשר לשים עירית קצוצה ואם אין לך אז תכיני בלי.
שלום אפרת, אפשר להחליף את הרוטב צ’ילי בסילאן?
תודה!
כן אפשר.
תודה!!
עוד לא כתבתי לך, אבל אני הפסקתי לשוטט בכל אתרי המתכונים אני עושה רק משלך. גם יש לך מליון רעיונות מדהימים וגם אם אני מחפשת משהו ספציפי בד”כ אמצא אותו אצלך. מתכונים שמתאימים לכל בית נורמלי בלי התחכמויות מיותרות…
בקיצור, אלופה! תודה רבה!
תודה רבה ליאורה ❤️
שלום, האם הסלט בא חם?
מומלץ להגיש חם או בטמפ’ החדר.
אפשר להקפיא את הסלט?
לדעתי כן.
הכנתי אתמול יצא מעולה!!!
הוספתי קצת מלח כי הרגשתי שקצת חסר. נטרף 🙂
שמחה לשמוע!
תודה דפנה
שלום
ל15 איש מה הכמות הדרוש
תודה
היי פנינה,
6 סלסלות פטריות שמפיניון
9 שיני שום קצוצות/פרוסות
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 6 כפות רוטב סויה, 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 3/4 כפית כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
תודה רבה
המתכונים נראים ממש מגרים תודה רבה את פשוט אלופה
תודה רחלי 🙂
שבת שלום!
גם אני הכנתי את הסלט הזה עכשיו. כמעט לפי המתכון. השינויים שעשיתי: וויתרתי על השום, כי אני טיפה רגישה לזה, ושמתי רק מעט רוטב צ’ילי מתוק( לא אוהבת מאכלים מתוקים), במקום זה הוספתי תבלין צ’ילי גרוס יבש וממש טיפה של שמן שומשום.
יצא טעים מאוד!
תודה, אפרת ושבת שלום!
נשמע מצוין!
תודה איילת ושבת שלום
היי אני רוצה להכין את הסלט עכשיו אז שאלה קטנה ..
רשמת מוסיפים את הבצל הירוק ואת התיבול.
למחבת בה אני מוגנת או בקערה כבר ?
היי תהילה,
כן מוסיפים למחבת עם הפטריות.
הי,
אני עושה הרבה מהמתכונים שלך והם מעולים ממש!!!
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
יום מקסים
אני הכנתי ויצא נהדר, עם פלפלון צ’ילי טרי אדום ,
ולא הוספתי את הרוטב צילי המתוק,
וגם כך זה יוצא כולכך טעים ,שהכנתי כבר כמה פעמים.
נשמע מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי בספונטניות תוך 10 דקות ויצא טעים טעים!
שוב תודה רבה לך!
מעולה 🙂
תודה נעמה ושבת שלום
מתכון פשוט נפלא! הפטריות יוצאות ספוגות ברוטב צילי מתקתק והבצל הירוק מחזק את הטעם.ואין מילים פשוט טעים!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום
היי , אני רוצה להכין את הסלט הוא נראה טעים אך יש לי שאלה ברשותך , האם ניתן להכין את הסלט ומייד להגיש ? או שניתן להכניסו למקרר ולהנות ממנו גם למחרת ? הכוונה אם למחרת הוא יהיה ניתן לאכילה ? תודה
היי יפעת,
אפשר להכין ולהגיש מיד ואפשר גם לאכול אותו למחרת.
יום נפלא 🙂
המתכון כמובן קל להכנה טעים ברמה ומדויק להפליא .
תודה רבה אפרת וצוות האתר.
תודה חגי 🙂
היי, פורטבלה גם הולך?
כן, הולך 🙂
הכנתי, יצא מצויין. היה צריך לבשל את הפטריות יותר זמן כי היו המון נוזלים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
למה הכול עם רוטב סויה ומשהו מתוק ?
היי רוזה,
זה תיבול שמתאים עם פטריות. את יכולה גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.
שלום.
אני משתמשת בקוביות קולרבי, במרק ירקות שאינו כולל תוספת פחממות (כמו תפ”א, קטניות וכו’)
והוא דומה קצת בטעמו לתפוח אדמה 🙂 לכן מחליף אותו.
בדיאטת הורדה במשקל, – (וסוכרת),
האם תוכלו להוסיף מתכונים עם קולרבי?
התרשמתי שלא רק אני מעוניינת בהם.
תודה.
אוסיף בהחלט 🙂
שלום.
מטופלת בזריקות אינסולין לסוכרת,
ודיאטה לירידה במשקל.
(כמו כן ממעטת בשימוש במלח)
במתכונים רבים מופיע “רוטב צ’ילי מתוק”.
■איך ניתן להכין רוטב צ’ילי לא מתוק?
■אם מופיע “רוטב צ’ילי מתוק”
האם ניתן להחליפו בפלפל אדום צ’ילי,
ולהמתיק בסטיביה נוזלית?
(ממתיק ללא סוכר)
תודה.
היי אופירה,
יש לי מתכון לרוטב צ’ילי מתוק ביתי שעדיין לא יצא לי לנסות. אשתדל בקרוב להכין ולפרסם.
6 פלפלים צ’ילי אדומים
כחצי כפית שטוחה מלח
שליש כוס חומץ תפוחים
תחליף סוכר במתיקות של רבע כוס סוכר (אני מניחה שאפשר להשתמש בסטיביה נוזלית)
*טוחנים את הפלפלים במעבד מזון. מחממים בסיר קטן את החומץ עם תערובת הפלפלים, המלח והממתיק ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-2 דקות. מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן. מעבירים לבקבוק קטן עם פקק או צנצנת זכוכית אטומה ושומרים במקרר (נשמר עד כ-3 חודשים).
מצאתי בסופרים מסוימים צילי חריף ללא סוכר.שווה לנסות גם בחנויות טבע.
לכמה אנשים מספיקה מנה אחת?
היי תהל,
הכמות מספיקה ל 3-4 מנות.
היי
אפשר בצל סגול במקום ירוק?
לטגן באותה דרך?
היי אפרת,
את יכולה פשוט לוותר על הבצל בכלל. זה טעים גם ככה.
לא היה לי רוטב סויה אז במקום שמתי רוטב צילי חמוץ מתוק ורוטב עגבניותמלח פלפל ואת כל שא המצרכים ויצא מדהים ולהפליא.
היי משה,
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
נשמע ממד טוב!!
מגישים קר או חם?
היי מלכי,
מומלץ להגיש חם או בטמפ’ החדר.
חג שמח 🙂
האם אפשר להכין את המתכון עם פטריות מקופסא?
תודה
היי חדוה,
אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.
הי.
אחלה מתכון.
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
היי מירי,
אני מניחה שהסלט נשמר במקרר (בתוך קופסה אטומה) במשך כ-3 ימים.
לכמה אנשים מספיקה הכמות אני צריכה ל15 איש (סדר פסח)
לכמה אנשים כמות זו
היי אסתי,
3-4 מנות.
כעקרון מומלץ להכין את הסלט כתוספת לצד ארוחה או לצד סלטים נוספים.
זאת הכוונה
לזה אוסיף את הסלט פלפלים כלרבי נבטים האסייתי
תודה
נשמע מעולה 🙂
נראה טעים מאוד!
תודה 🙂
המתכון נהדר אני מוסיפה לו גם רסק עגבניות
תודה יפה 🙂
נראה מעולה,
עושה חשק להכין…
אפרת, רק תקני למטה במקום בצק ירוק, בצל….
תוקן 🙂
תודה עינת ויום מעולה!