זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ
קופסת פטריות שמפיניון טריות חצויות
חופן פטרוזיליה קצוצה
תיבול: 1/2 כפית אבקת פטריות/מרק, מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם מעט שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך מספר דקות עד שכל הנוזלים יוצאים.
-מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים. מערבבים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.
ראו גם
האם מתאים להוסיף עגבניות לסלט?
א”כ באיזה שלב להוסיף?
תודה
לטעמי פחות אם אם אוהבים אפשר להוסיף בסוף לפני שמתבלים.
הי אפרת, מתאים להחליף בתבלין פטרוזיליה יבשה במקום הטרייה? ואם כן כמה לשים? תודה
כן, שימי רבע כפית.
הי, ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
פחות מומלץ אבל אפשר(:
מתאים כסלט להקפאה?
מעוניינת להכין סלטים ולהקפיא כבר לחגים.
יש לך חוץ מזה עוד סלטים מתאימים לעניין הזה?
היי
פחות מומלץ להקפיא.
ניתן להקפיא סלטים מבושלים כמו מטבוחה.
יש מתכונים ספציפיים מהאתר שאת יכולה להמליץ עליהם כטובים בהקפאה? רוצה להכין לכמה שבתות …
כן, המתכונים בקטגוריית סלטים מבושלים:
מטבוחה, סלט חצילים וחומוס, סלט פלפלים…
מעולה.
תודה רבה!
אפשר להכין את זה בלי בצל?
היי עליזה,
אפשר להכין גם ללא בצל, אבל הוא מוסיף המון.
זו שוב אני
מעדכנת שיצא טעים גם בלי אבקת מרק
העיניין הוא שכמו שרשמתי הכנתי בסיר נירוסטה ולכן הוספתי מעט מים מה שגרם למרקם חלק מאוד
יותר מידי לדעתי
מה אפשר לעשות?
תודה מראש .
מה הכוונה מרקם חלק?
מה שחשוב זה שהפטריות יהיו עשויות ומבושלות ויכול להיות שאם את מבשלת אותן במים זה פוגע במרקם.
ערב טוב אפרת
אני מבשלת בסיר נירוסטה
כשאת רושמת להוסיף את הפטריות ולבשל עד שיצאו נוזלים מה בדיוק הכונה?
עד שיהיו נוזלים מהפטריות?
בסיר הכל התייבש הוספתי מעט מים
תודה גדולה על המענה
הפטריות מפרישות נוזלים במהלך הבישול.
בסירי נירוסטה זה פחות קורה בגלל סוג הסיר.
שאפו מאוד התחברתי לסלטים מרגיש טעים חג שמח
שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
היי, תמיד נהנית מהמתכונים שלך… אפשר בלי אבקת מרק? מה אפשר לשים במקום?
תודה!
אפשר. מספיק לתבל במלח ופלפל שחור.
הי
האם אפשר להשתמש בבצל מטוגן יבש?
אם כן – מה הכמות המומלצת, ומתי בבישול הן משתלבות?
תודה
אפשר לשים בסביבות כפית (לאחר שמוסיפים את הפטריות) למרות שעם בצל רגיל מטוגן יוצא יותר טעים.
היי אפרת היקרה. הרבה זמן שלא שוחחנו כאן 😀
אני מארחת מחר בצהריים וכאחת המנות אני מגישה פרוסות בגד על תנור טוסטר עם שמן זית מריחת שום פטריות מטוגנות עם בצל וגבינה צהובה/ פרמזן מגורד. נשארה כמות מהפטריות שטיגנתי מבעוד מועד עם בצל (בלי להוסיף לתבלינים. יש לך רעיון למשהו קליל ? אשמח מאוד !
תודה
היי קריסטי, מה שלומך? 🙂
אם זה עדיין רלוונטי אז אפשר להכין סלט פטריות חם.
לכמה ימים הסלט מחזיק?
כ-4 ימים.
היי אפרת,
1.איזה ירק אפשר להוסיף לסלט?
2.דבר נוסף חשבתי לעשות עוד כמות ולהוסיף על החומוס, האם זה ילך?
תודה רבה וחג שמח!!
היי טלי,
1. אפשר להוסיף גזר.
2. לממרח חומוס יותר מתאים להכין את המתכון הזה- תבשיל פטריות ובצל.
חג שמח 🙂
בוקר טוב
לכמות כפולה האם להכפיל את כל הכמויות?
כן.
היי למנה כפולה להכפיל את כל הכמויות?
תודה
כן.
אני רוצה להשחים/להשחיר את הפטריות תוך כדי טיגון. מה עלי להסיף ע”מ שזה יקרה?
היי משה,
אפשר לטגן את הבצל, להעביר לצלחת ואז לטגן את הפטריות על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי הקפצה, עד שהפטריות משחימות.
היי
רק רוצה בבקשה להבין
אחרי הטיגון אני מוסיפה מים ומבשלת
ואם כן אז כמה
תודה מראש
היי דליה,
כעקרון אין צורך להוסיף מים. אם במקרה את רואה שהתבשיל מתייבש את יכולה להוסיף כרבע כוס.
שלום
האם אפשר להוסיף ירק כלשהו כמו קישוא לסלט הזה??
כן, אפשר בהחלט.
שלום לך
האם יש מתכון לפטריות מבושלות
היי יאיר,
המתכון הזה הוא של פטריות מבושלות.
יש גם מתכונים נוספים: פטריות מוקפצות, תבשיל פטריות ובצל, סלט פטריות פיקנטי.
מתכון מנצח, אי אפשר לטעות. תודה רבה לך! יצא טעים מאוד
תודה גיא, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר לאכול יום למחרת?
תודה.
כן אפשר.
ראשית כל אתר נהדר ויחס מעולה. שאלתי האם ניתן להכין עם כל סוג של פטריות? תודה
היי אילנה,
לא משנה הסוג, אפשר גם לשלב בין כמה סוגים.
יום מקסים 🙂
אפשר לתבל ברוטב כלשהו, כמו טריאקי? אם כן, באיזו כמות?
כן, אפשר לשים 2-3 רוטב טריאקי.
יצא מעדן הוספתי בצל ירוק במקום פטרוזליה פשוט טעים.ובכלל האתר נזה מלא ברעיונות נפלאים אני לומד בישול במכללה ולוקח ממכם המון רעיונות
תודה אבי, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום
יצא פצצה תודה רבה
תודה אבי, שמחה לשמוע 🙂
שלום!
אין לי פטרוזיליה, יש לי כוסברה ובזליקום מה עדיף?
תודה רבה על האתר המתכונים מעולים!!
הייתי שמה קצת כוסברה.
יצא מצוין תודה
תודה לימור 🙂
הכנו את זה בלי פטרוזילטיה אבל יצא ממש טעים, תודה רבה על המתכון
תודה איתן, שמחה לשמוע 🙂
צהריים טובים
אין לי פטרוזליה. אבל יש לי כוסברה ושמיר. האם זה יכול להסתדר עם אחד מהם?
תודה על המתכונים הנהדרים
היי דליה,
כוסברה נשמע לי מצוין, רק אין לשים יותר מידי כדי שהטעם לא ישתלט על הסלט.
שבת שלום 🙂
אני רוצה לציין שזה לא מובן מאליו היחס שאת נותנת לכל אחד ואחד…והמתכונים!!!
הרבה תודה ושבת שלום
תושה על המתכון.
שאלותי:
1. האם עדיף בצל קצוץ לקוביות קטנטנות או אולי יפה יותר עיגולים וכד’. מה יותר מוצלח?
2. אם אני רוצה להוסיף שום, מומלץ? אם כן, כמה?
היי ברוך,
1. כל חיתוך הולך. אם אתה רוצה להדגיש את הפטריות כדאי לקצוץ לקוביות קטנות. אם אתה רוצה שירגישו את הבצל אז לעיגולים.
2. אחרי טיגון הבצל אפשר להוסיף 1-2 שיני שום קצוצות או פרוסות.
שבת שלום 🙂
תודה על המתכונים,אנחנו מאוד אוהבים פטריות,בכל צורה שהיא,,,,,כייף לנסות מתכונים חדשים
שמחה לשמוע רותי 🙂
יום נפלא!
יצא מעולה! תודה:-)
שמחה לשמוע!
תודה שלומית ושבת שלום
עם מה מגישים את הסלט?
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
היי הילה,
אפשר להכין את סלט הפטריות כתוספת לצד מנה עיקרית ואפשר להכין ארוחה קלילה של סלט פטריות, סלט ירקות קצוץ/סלט עגבניות שרי ולצידו לחם כלשהו, מומלץ לחם שום.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
חייבים להגיש חם?
היי דבורי,
לא חייבים. אפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר.
במקום בצל טיגנתי שום. הוספתי גינגר קצוץ ןמעט שמן שומשום.יצא מעולה!
מעולה! תודה אילנית ושבת שלום 🙂
שלום רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשימורים שוב תודה על האתר המוצלח ביותר
היי אסף,
אפשר להשתמש בשימורים למרות שעם פטריות טריות זה יותר טעים 🙂 . אם זה שימורים, עדיף קופסה של פטריות שלמות אם יש לך.
ערב נעים 🙂
היי,
עם מה כדאי לתבל?
תודה 🙂
היי בר,
עדיף תיבול בסיסי כמו שרשום: אבק פטריות או מרק, מלח ופלפל, כי לפטריות ולבצל המטוגן יש המון טעם.
אפשר להוסיף קצת כמון מי שאוהב.
יום נפלא 🙂