שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

קופסת פטריות שמפיניון טריות חצויות

חופן פטרוזיליה קצוצה

תיבול: 1/2 כפית אבקת פטריות/מרק, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם מעט שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך מספר דקות עד שכל הנוזלים יוצאים.

-מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים. מערבבים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק תירסמרק תירס
קונפי שום ועגבניות שרי קונפי שום ועגבניות שרי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עליזה (21:23 24.08.2021)

אפשר להכין את זה בלי בצל?

מתכונים ב-10 דקות (22:29 24.08.2021)

היי עליזה,
אפשר להכין גם ללא בצל, אבל הוא מוסיף המון.

עינת (19:44 7.12.2020)

זו שוב אני
מעדכנת שיצא טעים גם בלי אבקת מרק
העיניין הוא שכמו שרשמתי הכנתי בסיר נירוסטה ולכן הוספתי מעט מים מה שגרם למרקם חלק מאוד
יותר מידי לדעתי
מה אפשר לעשות?
תודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 8.12.2020)

מה הכוונה מרקם חלק?
מה שחשוב זה שהפטריות יהיו עשויות ומבושלות ויכול להיות שאם את מבשלת אותן במים זה פוגע במרקם.

עינת (19:02 7.12.2020)

ערב טוב אפרת
אני מבשלת בסיר נירוסטה
כשאת רושמת להוסיף את הפטריות ולבשל עד שיצאו נוזלים מה בדיוק הכונה?
עד שיהיו נוזלים מהפטריות?
בסיר הכל התייבש הוספתי מעט מים
תודה גדולה על המענה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:27 7.12.2020)

הפטריות מפרישות נוזלים במהלך הבישול.
בסירי נירוסטה זה פחות קורה בגלל סוג הסיר.

אודטה (20:19 23.05.2020)

שאפו מאוד התחברתי לסלטים מרגיש טעים חג שמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 23.05.2020)

שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

רותם (10:50 15.11.2019)

היי, תמיד נהנית מהמתכונים שלך… אפשר בלי אבקת מרק? מה אפשר לשים במקום?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 15.11.2019)

אפשר. מספיק לתבל במלח ופלפל שחור.

דבי (17:15 22.08.2019)

הי
האם אפשר להשתמש בבצל מטוגן יבש?
אם כן – מה הכמות המומלצת, ומתי בבישול הן משתלבות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 22.08.2019)

אפשר לשים בסביבות כפית (לאחר שמוסיפים את הפטריות) למרות שעם בצל רגיל מטוגן יוצא יותר טעים.

קריסטי (00:00 13.07.2019)

היי אפרת היקרה. הרבה זמן שלא שוחחנו כאן 😀
אני מארחת מחר בצהריים וכאחת המנות אני מגישה פרוסות בגד על תנור טוסטר עם שמן זית מריחת שום פטריות מטוגנות עם בצל וגבינה צהובה/ פרמזן מגורד. נשארה כמות מהפטריות שטיגנתי מבעוד מועד עם בצל (בלי להוסיף לתבלינים. יש לך רעיון למשהו קליל ? אשמח מאוד !
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 13.07.2019)

היי קריסטי, מה שלומך? 🙂
אם זה עדיין רלוונטי אז אפשר להכין סלט פטריות חם.

מולי (11:47 1.05.2019)

לכמה ימים הסלט מחזיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 1.05.2019)

כ-4 ימים.

טלי (15:03 23.09.2018)

היי אפרת,
1.איזה ירק אפשר להוסיף לסלט?

2.דבר נוסף חשבתי לעשות עוד כמות ולהוסיף על החומוס, האם זה ילך?

תודה רבה וחג שמח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 23.09.2018)

היי טלי,
1. אפשר להוסיף גזר.
2. לממרח חומוס יותר מתאים להכין את המתכון הזה- תבשיל פטריות ובצל.
חג שמח 🙂

עצמונה קציר (09:49 6.06.2018)

בוקר טוב
לכמות כפולה האם להכפיל את כל הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 6.06.2018)

כן.

עצמונה קציר (12:36 5.06.2018)

היי למנה כפולה להכפיל את כל הכמויות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 5.06.2018)

כן.

משה קנובלר (14:05 31.05.2018)

אני רוצה להשחים/להשחיר את הפטריות תוך כדי טיגון. מה עלי להסיף ע”מ שזה יקרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 31.05.2018)

היי משה,
אפשר לטגן את הבצל, להעביר לצלחת ואז לטגן את הפטריות על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי הקפצה, עד שהפטריות משחימות.

דליה ששון (06:04 16.05.2018)

היי
רק רוצה בבקשה להבין
אחרי הטיגון אני מוסיפה מים ומבשלת
ואם כן אז כמה
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 16.05.2018)

היי דליה,
כעקרון אין צורך להוסיף מים. אם במקרה את רואה שהתבשיל מתייבש את יכולה להוסיף כרבע כוס.

איילה (10:47 12.12.2017)

שלום
האם אפשר להוסיף ירק כלשהו כמו קישוא לסלט הזה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 12.12.2017)

כן, אפשר בהחלט.

קוטאי יאיר (18:02 2.12.2017)

שלום לך
האם יש מתכון לפטריות מבושלות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 2.12.2017)

היי יאיר,
המתכון הזה הוא של פטריות מבושלות.
יש גם מתכונים נוספים: פטריות מוקפצות, תבשיל פטריות ובצל, סלט פטריות פיקנטי.

גיא (21:59 31.10.2017)

מתכון מנצח, אי אפשר לטעות. תודה רבה לך! יצא טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 31.10.2017)

תודה גיא, שמחה שאהבת 🙂

אורה (08:33 29.09.2017)

האם אפשר לאכול יום למחרת?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 29.09.2017)

כן אפשר.

אילנה (09:32 29.08.2017)

ראשית כל אתר נהדר ויחס מעולה. שאלתי האם ניתן להכין עם כל סוג של פטריות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 29.08.2017)

היי אילנה,
לא משנה הסוג, אפשר גם לשלב בין כמה סוגים.
יום מקסים 🙂

olya (13:18 22.07.2017)

אפשר לתבל ברוטב כלשהו, כמו טריאקי? אם כן, באיזו כמות?

מתכונים ב-10 דקות (15:38 22.07.2017)

כן, אפשר לשים 2-3 רוטב טריאקי.

אבי (18:15 31.03.2017)

יצא מעדן הוספתי בצל ירוק במקום פטרוזליה פשוט טעים.ובכלל האתר נזה מלא ברעיונות נפלאים אני לומד בישול במכללה ולוקח ממכם המון רעיונות

מתכונים ב-10 דקות (18:18 31.03.2017)

תודה אבי, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום

אבי (02:50 24.03.2017)

יצא פצצה תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (07:16 24.03.2017)

תודה אבי, שמחה לשמוע 🙂

רבקי (19:52 13.02.2017)

שלום!
אין לי פטרוזיליה, יש לי כוסברה ובזליקום מה עדיף?

תודה רבה על האתר המתכונים מעולים!!

מתכונים ב-10 דקות (20:29 13.02.2017)

הייתי שמה קצת כוסברה.

לימור (09:25 24.12.2016)

יצא מצוין תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:29 24.12.2016)

תודה לימור 🙂

איתן ברנדווין (16:02 8.11.2016)

הכנו את זה בלי פטרוזילטיה אבל יצא ממש טעים, תודה רבה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (17:34 8.11.2016)

תודה איתן, שמחה לשמוע 🙂

דליה (15:36 9.09.2016)

צהריים טובים
אין לי פטרוזליה. אבל יש לי כוסברה ושמיר. האם זה יכול להסתדר עם אחד מהם?
תודה על המתכונים הנהדרים

מתכונים ב-10 דקות (16:35 9.09.2016)

היי דליה,
כוסברה נשמע לי מצוין, רק אין לשים יותר מידי כדי שהטעם לא ישתלט על הסלט.
שבת שלום 🙂

דליה (16:40 9.09.2016)

אני רוצה לציין שזה לא מובן מאליו היחס שאת נותנת לכל אחד ואחד…והמתכונים!!!
הרבה תודה ושבת שלום

ברוך (11:38 1.07.2016)

תושה על המתכון.
שאלותי:
1. האם עדיף בצל קצוץ לקוביות קטנטנות או אולי יפה יותר עיגולים וכד’. מה יותר מוצלח?
2. אם אני רוצה להוסיף שום, מומלץ? אם כן, כמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:42 1.07.2016)

היי ברוך,
1. כל חיתוך הולך. אם אתה רוצה להדגיש את הפטריות כדאי לקצוץ לקוביות קטנות. אם אתה רוצה שירגישו את הבצל אז לעיגולים.
2. אחרי טיגון הבצל אפשר להוסיף 1-2 שיני שום קצוצות או פרוסות.
שבת שלום 🙂

רותי עלימה (07:05 6.04.2016)

תודה על המתכונים,אנחנו מאוד אוהבים פטריות,בכל צורה שהיא,,,,,כייף לנסות מתכונים חדשים

מתכונים ב-10 דקות (08:38 6.04.2016)

שמחה לשמוע רותי 🙂
יום נפלא!

שלומית (09:42 5.02.2016)

יצא מעולה! תודה:-)

מתכונים ב-10 דקות (09:46 5.02.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שלומית ושבת שלום

הילה (23:42 26.12.2015)

עם מה מגישים את הסלט?
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים

מתכונים ב-10 דקות (10:18 27.12.2015)

היי הילה,
אפשר להכין את סלט הפטריות כתוספת לצד מנה עיקרית ואפשר להכין ארוחה קלילה של סלט פטריות, סלט ירקות קצוץ/סלט עגבניות שרי ולצידו לחם כלשהו, מומלץ לחם שום.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

דבורי (16:03 21.12.2015)

חייבים להגיש חם?

מתכונים ב-10 דקות (17:04 21.12.2015)

היי דבורי,
לא חייבים. אפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר.

אילנית (16:06 4.12.2015)

במקום בצל טיגנתי שום. הוספתי גינגר קצוץ ןמעט שמן שומשום.יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (17:13 4.12.2015)

מעולה! תודה אילנית ושבת שלום 🙂

אסף (21:30 3.09.2015)

שלום רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשימורים שוב תודה על האתר המוצלח ביותר

מתכונים ב-10 דקות (22:13 3.09.2015)

היי אסף,
אפשר להשתמש בשימורים למרות שעם פטריות טריות זה יותר טעים 🙂 . אם זה שימורים, עדיף קופסה של פטריות שלמות אם יש לך.
ערב נעים 🙂

בר (12:22 7.10.2014)

היי,
עם מה כדאי לתבל?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:28 7.10.2014)

היי בר,
עדיף תיבול בסיסי כמו שרשום: אבק פטריות או מרק, מלח ופלפל, כי לפטריות ולבצל המטוגן יש המון טעם.
אפשר להוסיף קצת כמון מי שאוהב.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.