זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס עדשים שחורות או ירוקות
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, קמצוץ כמון
חצי כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים (מומלץ לשלב)
אופן הכנה:
-שמים את העדשים בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מעבירים למסננת.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הפטריות והגזר. ממליחים מעט ומטגנים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות והגזר מתרכך. מוסיפים למחבת את העדשים המבושלות ושיני שום כתושות. מתבלים בכף שמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון ומערבבים (טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם). מוסיפים עלי כוסברה/פטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
*מומלץ לאכול עם טחינה מעל.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
אפשר לטגן את הגזר והפטריות ואז להוסיף את העדשים ולבשל הכל ביחד?
פחות מומלץ כי את העדשים צריך לבשל במים ולסנן.
האם אפשר לשלב או לעשות רק מעדשים אדומות?
אפשר לשלב(:
סלט טעים מאודדד
תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח(: נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤
תודה רבה, יצא מעולה!!!
חג שמח!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,רוצה להכין את הסלט אך קצת חוששת לעבוד עם עדשים האם קודם צריך לישטוף את העדשים? והמים שמנסים את המדדים צריכים להיות רותחים או לא חייב? וכמה כמות מים לשים על כוס עדשים? והאם לא צריך לשים מלח ביכלל? תודה רבה רבה לך:)
היי קארינה,
לא חובה להשרות את העדשים לפני, כדאי לשטוף אותן.
המים לא צריכים להיות רותחים כי בכל מקרה מביאים אותם לרתיחה.
כמות המים צריכה לכסות את העדשים (זה אמור לצאת בין 2-3 כוסות מים).
שימי לב שבסוף המתכון כתוב שמתבלים את הסלט- כף שמן, מלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
בהצלחה, בטוחה שיצא לך מעולה(:
האם ניתן להכין יום לפני האירוח
היי,
אפשר להכין יום לפני, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
יתאים למתכון עדשים ירוקות מקופסת שימורים?
תודה רבה
היי רחלי,
הכי מתאים עדשים שחורות, אבל גם ירוקות יתאימו(:
היי אפרת,
מה את אומרת, אם אכין את קוביות הסלמון שלך https://www.10dakot.co.il/recipe/קוביות-סלמון-במחבת/
לצד הסלט, הטעמים קשורים אחד לשני או לא? אני מחפשת מנה עיקרית לצד הסלט הזה.
היי שרית,
זה נשמע לי שילוב מעולה! אשמח לשמוע איך השילוב יוצא אם את מנסה😊
חזרתי לעדכן 😃
הסלט ממש מוצלח. אכלתי אותו קר והטעם מצוין.
לגבי הסלמון – פוררתי אותו לחתיכות לתוך הסלט וזה היה מעולה.
אחלה מנת (חלבון) ביניים מזינה.
תודה 💛
איזה כיף שיצא מוצלח! זו נשמעת ארוחה עשירה בחלבון ונפלאה… תודה שחזרת לשתף😊
וואי סלט מעולה, טעמתי והיה נפלא ואז התחשק לי להוסיף בזיליקום, ומיצלימון ואח”כ בצל ירוק (להפטר מכל מיני שאריות שיש במקרר כדי שלא ילכו לפח), ובכל שלב זה היה פשוט טעים, הסלט הזה סופג הכל והוא ממלא בטירוף.
שמחה מאד שאהבת ושידרגת! תודה רונה על השיתוף😊
שמעי מתכון פצצה. פשוט קליל טעים ועשיר! אני הולכת להוסיף אותו קבוע לארוחות. חג שמח!
איזה כיף שאהבת! חג שמח😊
ראשית תודה על האתר המדהים כל מוצ”ש יושבת עליו ומתכננת תפריט לכל השבוע.
יש ליעדשים מונבטות, התחיל לצאת נבטוט קטנטן, האם אפשר להשתמש? ואם כן1 יש הוראות מיוחדות?
היי דינה,
תודה רבה! שמחה לקרוא שאת נהנת 🙂
אפשר להשתמש בעדשים מונבטות, אין הוראות מיוחדות
שבוע נפלא🌸
בטח שאפשר. אותו המתכון.. גם אני הנבטתי לפני
חיפשתי מתכונים בריאים וטעימים.. הכנתי ויצא טעים מאוד.. תודה
תודה רבה יקירה, שמחה שאהבת♥
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
כמה זמן יכול להסיר במקרר אחרי ההכנה?
היי לאה,
מומלץ להשאיר במקרר עד 3-4 ימים
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יצא אחלה, לא שמתי גזר ופטרוזיליה כי לא היה. שילבתי עם לביבות ברוקולי וזוקיני. תודה על מתכונים נהדרים
מעולה 🙂
תודה סיון
היי, אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום?
פחות מתאים בסלט הזה כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול והופכות לעיסה.
לא נראה לי, עדשים כתומות מתפוררות והופכות לעיסה, מה שטעים כאן זה גם הקראנצ’יות של העדשים (אני השתמשתי בשחורות)
היי אפרת
עוד שאלה לי: טיגנתי את הפטריות והגזר בסיר נירוסטה אז בלי מים זה לא הולך(ניסיתי רק עם שמן )
כמה מים מקסימום כדאי להוסיף בלי לפגוע במרקם ובטעם?
תודה.
כרבע כוס (המים אמורים להתאדות).
בוקר אור אפרת
העדשים השחורות כברעל האש
מתלבטת האם משתמשים ברגל הפיטריה או לא?
האם לשטוף או רק לנגב בנייר?
ולסיום האם אפשרי שום על פומפיה דקה מגורד או שזה משמעותי לקנות שום כתוש מוכן?
תודה מראש על התשובה .
ובברכת יום נפלא לך .
אפשר לקצר את הרגל ולהשתמש בה.
אני שוטפת ומנגבת.
אפשר לגרד שום בפומפיה דקה.
הוספתי את הפיטרוזיליה אחרי שהסלט התקרר.
הוסיף הרבה צבע ושמחת חיים לסלט.
מהמם 🙂
תודה בתיה
הכנתי היום ויצא מהממם!!
שמתי בטטה במקום גזר ושילבתי גם עדשים ירוקות וגם עדשים שחורות. מעדן!!
תודה ושבת שלום ומבורך
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה
מתכונים מצוינים😁
אין לי פטריות טריות , האם ניתן להחליף בשימורים ?
דחוף!!!
כן.
מתכון מצויין!!! ואני בכלל לא אוהבת עדשים אבל הכנתי לחג ופשוט חיסלו אותו!
שמחה לשמוע ❣️
תודה אוריה
תודה על המתכון, עם עדשים ירוקות, האם צריך להשרות לפני הבישול?
לא חובה להשרות לפני.
שלום אפרת,
קצת דחוף!
נראה לך מתאים תירס ועדשים?
איך מבחינת קלוריות עדשים לעומת ירקות?
מתאים להוסיף ערמונים?
אפשר לשלב תירס ועדשים.
מבחינת קלוריות כוס גרגירי תירס זה בערך כמו 3 גזרים.
אפשר להוסיף גם ערמונים.
היי,
האם ניתן להכין את הסלט עם עדשים כתומות?
העדשים הכתומות מתפרקות בבישול ולכן זה ייצא קצת עיסתי.
שלום אפרת, האם ניתן להשתמש במש במקום בעדשים?
כן אפשר.
תודה רבה!
אפשר לשים במקרר? יהיה טעים?
כן, יש לשמור במקרר.
מומלץ להוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה (שיהיה בטמפ’ החדר) או לחמם מעט במיקרוגל או על הגז.
מגישים חם?
חם או בטמפ’ החדר.
בדיוק מה שעבר לי בראש אחרי שאכלתי חצי עוד מהמחבת🤣
הי אפרת – האם מומלץ לאכול את הסלט הזה עם טחינה גולמית או אחרי שעשיתי טחינה רגילה (עם לימון, מלח, שום וכו׳). האם להוסיף את הטחינה על הסלט לפני ההגשה או לשים טחינה לידו?
המון תודה
זה טעים עם טחינה גולמית או עם טחינה רגילה, מה שאוהבים.
אפשר להגיש את הטחינה ליד הסלט כך שכל אחד יכול לשים לו על הסלט בכמות שהוא אוהב.
ועוד שאלה האם בורגול או קינואה יתאימו לכאן או שעדיף להשאיר ככה?
שוב תודה לך.
אני חושבת שבורגול יכול להתאים.
היי אפרת , רוצה להכין את הסלט לאורחים ורציתי לישאול האם ניתן לעשות את הסלט כמו שהוא רק ללא הגזר?הוא בטוח יהיה אותו דבר טעים …או לחילופין אם מומלץ לגרד את הגזר בפומפיה עבה?או לוותר על הגזר ולשים קישואים האם ניתן לטגנם או לעשות אותם בתנור ואז לשים לסלט תודה רבה לך:)
היי קרינה,
אפשר לוותר על הגזר או לשים קישוא במקום (לטגן או לאפות בתנור, לא משנה).
היי אפרת וצהריים טובים.
הכנתי את התבשיל הטעים הזה לפני חצי שעה לארוחת ביניים, וכל כך כיף לי שאני יכולה לשתף אותך ברגע של נחת (מקווה).
יצא כל כך טעים, למרות שעשיתי כמה גיוונים: וויתרתי על פטריות וגזר, ושמתי בטטות במקום – טעם לא רגיל!
פשוט מעדן!!!
תודה רבה רבה,
ושבת שלום ומבורך
נשמע מעולה 🙂
תודה יקרה ושבת שלום!
אם רוצים לשים בטטה,מבשלים את הבטטה במים?עם קליפה?
או ששמים את הבטטה בתנור?
את הבטטה שמים כמו את הגזר. חותכים לקוביות קטנטנות ומטגנים עם הפטריות.
נראה מצוין.
במה מתאים להחליף את הפטריות?
תודה
אפשר לוותר על הפטריות ולשים גזר גדול נוסף או קישוא חתוך לקוביות קטנטנות.