זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל קטן קצוץ
5 עגבניות בשלות רכות חתוכות
3 שיני שום פרוסות
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ
שליש כוס פרוסות זיתים ירוקים (מקופסת שימורים)
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת או סיר סוטאז’ (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים עגבניות ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט (ברבע כפית שטוחה מלח) ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים פרוסות זיתים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
*שומרים בקופסה סגורה במקרר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי |
- סלט גזר ופקאן |
- סלט שעועית ובצל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
צריך לבשל את העגבניות לפני כן במים?
מה זה אומר עגבניות בשלות?
הכוונה לעגבניות אדומות ורכות.
אין צורך לבשל לפני
יש לי טיפ. רוצו תכינו.
הכנתי בשישי. יצא מעולה מעולה מעולה. כולם עפו על זה.
קל וטעים אש!
תודה.
תודה שחזרת לשתף❤️
דחוףףףף
בישלתי את העגבניות והפלפל ואני רואה שנגמר לי הזיתים…
מה לעשות?
סורי ראיתי עכשיו.
אפשר לוותר על הזיתים.
שבת שלום:)
שלום אפשר לשים פה זיתים שלמים מגולענים במקום
כן
נורא רציתי לעשות את המתכון אבל לא היה לי פלפל צ’ילי ופפריקה ופלפל שחור וגם היה לי רק זיתים שלמים ו2 עגבניות בלבד. אז התחלתי לטגן את הבצל ואח”כ הוספתי שום אבל לצערי זה נשרף… אז לקחתי קצת בצל מטוגן שהכנתי לסלט אחר והוספתי את העגבניות לטיגון ואידוי ואחרי שהורדתי מהאש- הוספתי כמה זיתים… יצא ממש טעים… אבל מקוה פעם הבאה לעשות אחד ממש לפי המתכון…
שמחה שיצא טעים למרות הכל!
תודה על השיתוף❤️
רציתי לשאול כמה זייתים צריך להשים? שליש מכוס חד פעמית זה נשמע לי מעט מידי..
שמתי 3\4 מקופסת שימורי זייתים.
יצא טעים אך הרגשו את המרירות של זייתים.
כמה התכוונת שצריך להשים? האם כשעשים מעט פחות יהיה מר?
היי
בכל המתכונים יש להשתמש בכוס בנפח 240 מל. כוס חד פעמית היא בנפח קטן יותר. אפשר להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה.
אם לא מסננים את הזיתים או ששמים יותר מדי- המרירות מורגשת.
יצא נהדר, תודה 🌷
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
יצא טעים בטירוף!!!
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי את הסלט לפני כמה שבועות ויצא מדהים!
אפשר לשים פלפל רגיל במקום החריף?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר לשים פלפל רגיל- פשוט יצא לא פיקנטי(:
פעם קודמת גם עשיתי בלי פלפל חריף אבל גם בלי פלפל בכלל
ויצא מוצלח
הילדים שלי לא אוהבים פיקנטי…
שמחה שיצא מוצלח גם בלי פלפל(:
האם צריך להוציא את המרירות של הזיתים? או שאין צורך במתכון זה?
היי,
אין צורך(: זיתים ירוקים הם יחסית פחות מרים.
אמאלה יצא טעים בטרוף !!!!כולם גמרו את זה….
כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
תודה. יצא מושלם!!
שמחה מאד לשמוע(:
הי אפרת דבר ראשון תודה על האתר המושלם
דבר שני צריך לבשל עד שכל בנוזלים מתאדים?
כי אחרי 25 דקות נשאר לי המון נוזלים מהעגבניות
היי,
שמחה שאהבת את המתכונים באתר!
יש לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים, אפשר לתת עוד כמה דקות בישול.
הי אפרת הכנתי לשבת יצא טעים ממש
דרך אגב בשלתי בלי מכסה כי ראיתי שעם מכסה הנוזלים לא מתאדים
תודה רבה❤
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
כשמבשלים עם מכסה האידוי לוקח קצת יותר זמן(:
וואוו יצא מושלםםם מלקקים תאצבעות! מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מכינה מתכונים משום מקום אחר
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר!
חג שמח🌺
היי אפרת יצאה מעולה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
היי אפרת, כמה זמן מראש אפשר להכין את הסלט?
היי,
מומלץ להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה, אבל אפשר להכין יום קודם.
מאד טעים!!
הוספתי פטריות, יצא פצצה!!
תודה:)
שמחה ממש שיצא מוצלח! תודה רחלי😊
היי אפרת.
האם אפשר לשים צ’ילי גרוס במקום הפלפל
אם אוהבים- בטח שאפשר(:
תודה !
הזה כמה צ’ילי גרוס אני צריך להשים כפית/כף
חצי כפית- כפית🙂
האם הסלט טוב בהקפאה?
פחות מומלץ, משום שאחרי ההפשרה הירקות מאבדים את המרקם המקורי שלהם.
היי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא!
לא ממש הבנתי לאיזה גודל לחתוך את העגבניות, אשמח אם תוכלי לכוון אותי.
לגבי הפלפל צ’ילי חריף יש גם אדום וגם ירוק, למה התכוות?
כמו האם מגישים את הסלט קר או חם? צריך לתת לו להתקרר לפני שמגישים?או לחיחופין צריך לחמם אותו ביום למחרת?
בוקר טוב לאה 🙂
את העגבניות תחתכי כמו לסלט.
לגבי הפלפל, אני השתמשתי באדום. אפשר גם בירוק.
אפשר להגיש את הסלט חמים או בטמפ’ החדר (תוציאי אותו מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה).
אני הגשתי קר מהמקר ליד החלה של שבת . מעדן!
❤️
בוקר טוב אפרת
האם להוסיף את חצי פלפל הצ’ילי בשלמותו או לקצוץ ?
תודה 🌻
לקצוץ 🙂
יצא מעולה… הכל התחסל. שלחתי קצת להורים שיהנו והם התנצלו שהכל נגמר בארוחת הלילה ולא נשאר לבוקר כלוםם. שמתי פלפל חריף רגיל ויצא ושלם- בהתחלה יצא קצת יותר מידי חריף אז הוספתי קוביות תפוחי אדמה להורדת החריפות(מבשלים עם הקוביות ואחר כך מוציאים אותן- הן לא מספיקות להתרכך)
מעולה!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא ❤️
טעים !!! תודה לך.
שמחה לקרוא שאהבת שני ❤️
שבוע נפלא
היי אפרת מדהימה,
האם אפשר להסתדר בלי הפלפל החריף?
לא אכפת לי שיהיה פחות חריף, יש לי רתיעה מפלפל חריף 🙁
תודה, יקרה, ושבת שלום 🙂
כן אפשר 🙂
תודה 🙂
היי אפרת!
יש ך מתכונים מושלמים!!!
כל מה שהכנתי יצא פשוט מושלם כבר בפעם הראשונה ובלי סיבוכים וכלים מיותרים..❤❤❤
תודה רחלי!
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️