זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
2 גזרים בינוניים
תפוח אדמה בינוני
2 קישואים בינוניים
פלפל צהוב
פלפל אדום (גמבה)
שן שום קצוצה
תיבול: 3-4 כפות שמן זית, חצי כפית תבלין יבש של כוסברה/פטרוזיליה (אפשר לשלב), חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-חותכים את הירקות לריבועים קטנים בגודל של כ1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מתבלים ומערבבים היטב.
-אופים בתנור 35-40 דקות עד שהירקות מתרככים (10 דקות לפני סיום האפיה מומלץ לפתוח את התנור בזהירות ולערבב את התערובת).
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
יצא טעים😃😃
נראה מעולה🙂
תודה תהילה
יצא מושלם!
ממליצה להוסיף בטטה הוספתי ויצא לי ממש טעים!🍠😃
שמחה שיצא טעים🙂
וגם אין לי תבלין יבש של כוסברה או פטרוזליה? מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים כל עלי תיבול יבשים או טריים שיש ושאוהבים, למשל: עלי פטרוזיליה/כוסברה טריים, רוזמרין, בזיליקום, טימין ועוד.
מה אפשר לשים במקום פלפלים פשוט אין לי עכשיו…
היי שרי,
במקום פלפלים אפשר לשים כל ירק אחר שאוהבים (בטטה, דלעת…) או פשוט לוותר עליהם.
להגיש חם או קר?
חם או בטמפ’ החדר.
אפשר להוריד את התפן”א? ואיזה ירק להוסיף במקום?
אפשר לשים במקום קולורבי או לפת. אם אין לך פשוט שימי קצת יותר מהירקות האחרים.
תודה!
לא מכסים את התבנית בניר כסף? אני מכינה עכשו את הסלט ירקות אפוי…
לא, אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂
שלם לך,
תודה על המתכונים הקלילים והטעימים.
אני החלפתי את תפוח האדמה בבטטה ודלעת קלופה. יצא מעולה.
שוב תודה
אפרת
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
שלום,
האם אפשר לקבל סדרת שיעוריפ פרטיים בבישול בסיסי?
תודה.
היי יואל,
יכול להיות שבהמשך אני אעביר סדנאות, בין היתר של בישול בסיסי.
במידה וכן אני אעדכן.
יום נפלא 🙂
נשמע מעולה, אפשר להחליף את התפוח אדמה בבטטה?
כן בטח.