שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

3 קישואים קטנים קלופים חתוכים לקוביות או לחצאי עיגולים

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

6 שיני שום שמנות קצוצות

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומוסיפים את החציל, הקישואים, העגבניות והשום. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים רבע כוס מים ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומכסים. מבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לחם שום
בורגול עם ירקות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דניאל (17:46 16.03.2021)

אם אין לי עגבניות, אפשר להשתמש בקופסת עגבניות חתוכות דק? ואם כן, באיזה שלב להוסיף? הראשון או השני? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:57 16.03.2021)

היי דניאל,
אפשר עגבניות משימורים, מוסיפים כרגיל- יחד עם הקישואים והחצילים.

שרה (09:26 31.07.2020)

זוקיני גם הולך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 31.07.2020)

אני חושבת שכן.

מיכל (21:42 3.06.2020)

אין לי כמון
כורכום או משהו אחר גם הולך?
רוצה להכין עכשיו
תודות על האתר המדהים:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 4.06.2020)

מתנצלת, ראיתי עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אפשר להכין גם בלי כמון.

דבורה (18:00 20.05.2020)

תודה על המתכונים הטעימים!
האם הסלט מוצלח בהקפאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 20.05.2020)

לא ניסיתי להקפיא אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.

רבקה (10:40 30.04.2020)

ממש אהובים את הסלט!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 30.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

פרידה (13:14 26.12.2019)

למה לקלף את החציל ואת הקישוא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 26.12.2019)

לא חייב.

עינת (16:36 17.12.2018)

היי אפרת

עכשיו עכשיו מסיימת את המתכון .

רציתי לשאול האם זה לא יותר מידי זמן על האש? (ידוע שכמה שיותר זמן ירקות על האש יותר מאבדים ויטמינים).

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 17.12.2018)

זה הזמן המומלץ כדי להגיע למרקם הנכון לטעמי אבל אפשר לטעום ולהוריד את זה מהאש ברגע שזה מוכן.

אפרת ברזילאי (19:49 16.08.2018)

היי,
האם מתאים כסלט לשבת? או שרק כתוספת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 16.08.2018)

כן, מתאים בהחלט.

שילת (12:45 16.08.2018)

סלט טעים מאוד! מומלץ בחום!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 16.08.2018)

תודה 🙂

נטע (11:53 3.08.2018)

הי אפרת… האם אפשר במקום שום להשתמש בבצל? והאם יש צורך לטגן אותו קודם או עם הכל ביחד?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 3.08.2018)

כן אפשר. כדאי לטגן אותו בהתחלה עד להזהבה קלה ואז להוסיף את יתר החומרים.

ספיר (12:22 13.12.2017)

שלום,
צריך להכין לפני את הקישואים והחצילים?כלומר עם מים או לחמם בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 13.12.2017)

לא, אין צורך.

שירה (10:45 10.11.2017)

הסלט יצא טעים מאוד תודה!!
את מדהימה והאתר שלך מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 10.11.2017)

תודה שירה 🙂
שבת שלום

נטלי (14:23 7.11.2017)

נראה מטורף. שמרתי את המתכון! נראה לך שאפשר להכין מראש ולהקפיא?🤔

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 7.11.2017)

לדעתי כן.
יום מקסים 🙂

ליאת (19:48 23.10.2017)

אכלנו חם עם קוסקוס. טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 23.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

דניאלה (14:47 4.10.2017)

טעים בטירוף! הוספתי כמה פלפלים אדומים חריפים קטנים… מוסיף עוד חריפות ועניין 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 4.10.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

אורה (08:28 27.09.2017)

יצא לי מאד טעים. לא הוספתי מים בכלל, לא היה צורך, היה הרבה רוטב מהירקות שהגירו נוזלים. תודה אפרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.09.2017)

מעולה 🙂
תודה אורה ויום מקסים🌺

רוזה (21:25 17.09.2017)

למה לקלף את הקישואים ?
הויטמינים בקליפה.
רוחצים היטב.

יעל (14:03 10.09.2017)

לא היה לי חצילים אז הכנתי בלי וגם הוספתי רסק, יצא פשוט מעולה!!! תוספת מושלמת לאורז, כבר הקפאתי חלק.
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 10.09.2017)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

sari raizner (23:49 24.08.2017)

היי אפרת, רציתי לעדכן שהכנתי שוב לשבת הפעם עם שום יצא גם טעים מאד אבל גם בלי השום הכל נאכל והיה ממש טעים. זה פשוט טעם שונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 25.08.2017)

תודה על העדכון 🙂

הנסי (16:07 21.08.2017)

שלום לך
אני מפריד בין החציל לקישוא ועושה לפי אותם כללים שכתבת כל אחד בנפרד ומוסיף גם עגבניה מגורדת
ויש ואני מוסיף מעט לימון וגם לפעמים חתיכת פלפל חריף
טרי או יבש ללא גרעינים ומנוקה היטב לחיזוק טעם החריפות מנסה להמעיט במלח
מתכון פשוט וטעים לי אגב חבריי בקבוצת התיאטרון
אנסמבל רעננה טרפו וטרפו ולא פסקו מלהלל
שאי ברכה ממני הנסי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 21.08.2017)

תודה הנסי 🙂

שרי (21:03 17.08.2017)

הכנתי את המתכון לפי ההוראות ושכחתי שום… זה עדיין יצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 17.08.2017)

היי שרי,
השום מוסיף המון טעם (לא אשקר 🙂 ) אבל תטעמי, יכול להיות שזה מספיק טעים כמו שזה.

שרי (11:50 18.08.2017)

זה יצא מאד טעים גם ככה, לשבת הבאה אכין שוב עם השום בטוחה שזה יצא אפילו יותר מוצלח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

מיכל שחר (17:04 17.08.2017)

שלום אפרת.
הכנתי צהריים עם מנה זו שהמלצת ועם הבורגול. מעולה
תודה
נהנינו שלושה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 17.08.2017)

תודה מיכל, שמחה שנהניתם 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.