זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חציל גדול קלוף חתוך לקוביות בגודל 2X2
גמבה חתוכה גס
2 עגבניות חתוכות גס
בצל גדול קלוף חתוך גס
2 שיני שום פרוסות
תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית שום כתושה, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, שליש כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על קוביות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את קוביות החציל, גמבה, עגבניות, בצל ופרוסות השום.
-מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול ויוצקים מעל הירקות. מערבבים היטב.
-אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות (לאחר כ-30 דקות מומלץ לפתוח בזהירות את התנור ולערבב מעט).
*לפני ההגשה מומלץ לפזר מעט פטרוזיליה טריה קצוצה מעל.
אפשר להקפיא?
נראה לי שכן
צהריים מצויינים!
בדיוק עכשיו מכינה את המתכון (אחרי שחיפשתי מה לעשות עם החציל הבומבסטי שבעלי קנה, שזה *לא* חציל קלוי), וזה מריח נהדר עוד לפני שהסתיים.
רציתי לדעת אם אפשר לטחון את הסלט, או שעדיף לשמור על הצורה המקורית של הירקות?
היי מיכל,
זה טעים כמו שזה אבל אפשר גם לטחון.
תחליטי אחרי שיהיה מוכן:)
תודה רבה אפרת, סלט טעים מאוד וגם מתאים למי ששומרת על תזונה !
הכנתי לכבוד שבת ויצא טעים מאוד אני מאמצת אותו לגמרי 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עשיתי את זה עכשיו וזה בתנור עכשיו אבל נראה לי שהרוטב מועט מידי לא צריך להוסיף משהו אני יראה איך זה יצא
לא אמור לצאת ממש רוטב, את יכולה לראות גם בתמונה(:
מקווה שיצא מוצלח😊
יצא קצת טפל נראה לי הייתי צריכה להוסיף משהו נוסף
יכול להיות שצריך להוסיף קצת מלח, תוסיפי לפי הטעם(:
היי שוב
כמה דקות מראש רצוי לחמם את התנור?
תודה
היי,
10 דקות מספיקות.
היי אפרת
מה הכונה 2כפול 2?
2 ס”מ משהו בסגנון?
תודה מראש
כבר בתנור
שבת שלום ומבורך.
היי עינת,
הכוונה לחתיכות באורך 2 ס”מ וברוחב 2 ס”מ (אבל גם אם לא חתכת בדיוק כך זה לא קריטי).
שבת שלום(:
אם אני רוצה להכין מראש*3
אפשר להכין בפעם אחת ואז זה יהיה שכבות בתבנית או שעדיף כל כמות להכין לבד?
תודה רבה!!
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה…
את רוצה להכין כמות כפולה?
את יכולה להכין הכל בפעם אחת ובתבנית אחת גדולה- רק להכפיל כמויות של המצרכים.
כוונתי היתה האם ניתן לאפות שלא הכל בשכבה אחת בתנור אלא כמה שכבות.. כבר הכנתי את זה לפני שענית, ערבבתי כמה פעמים והוספתי עשר דקות נוספות לאפיה
יצא מעדן!!! בעלי ששונא חצילים טעם ואהב ממש!!
שמחה מאד שהסתדרת ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
מחפשת המון זמן מתכון מנצח לחצילים. מתביישת להודות שלא בניתי הרבה על המתכון הזה, אבל אחרי שטעמנו בהחלט נראה לי שמצאתי. שכחתי לרכוש פטרוזיליה, אז השתמשתי בבזיליקום יבש שהיה לי. יצא ללקק את האצבעות, כמו קפונטה שסבתי התוניסאית המנוחה נהגה להכין, רק בפחות זמן וטרחה. הפעוט עף על זה ונראה לי שזה יככב אצלנו מעתה בשבתות. לדעתי, אם מכינים כמות כפולה, אפשר להוסיף לזה חבילת פסטה וזה גם ייצא מדהים. תודה אפרת, על עוד הברקה. אין עלייך.
איזה כיף שנהניתם מהמתכון ושיצא מוצלח! תודה על הפרגון🌺
האם חייב שליש כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת?
אין לי יש משהו אחר במקום?
היי,
אפשר לוותר(:
מדהים ממש
שמחה שאהבת:) נראה מעולה!😊
איך נפטרים מגרעיני החציל בקלות?
קצת בעייתי להפטר לגמרי מגרעיני החצילים לכן מכינים יחד עם הגרעינים.
הגרעינים גורמים למרירות לכן כדאי לעשות את הפעולה שהצעתי (ראי בפסקה הראשונה באופן ההכנה).
מתכון מעולה!
תודה שרי 💕
שלום, אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך!
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לתיבול רסק עגבניות כדי לקבל טעם של חציל ברוטב עגבניות.
כדאי להכין את המתכון הזה –סלט חצילים ועגבניות.
סלט פשוט להכנה וטעים מאוד, הפעם הוספתי גם פטריות …
תודה שני 🙂
היי אפשר לעשות עם אותם מרכיבים בבישול על הגז?
כן אפשר. יש להתחיל מטיגון הבצל ולדעתי כדאי להוסיף קצת מים לתבשיל.
האם התבנית צריכה להיות מכוסה?
לא.
מתכון מעולה!!! סוף סוף יצא לי חציל טעים!תודה!
שמחה לשמוע 🙂
האם eאפשר להוסיף פטרוזיליה טרייה במקום מיובשת ? תודה על האתר המדהים !
היי אביבה,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה בתבשיל עצמו ולפזר קצת מעל לפני ההגשה.
הי איך מקלפים חציל????
למה צריך?
עם קולפן.
הקליפה פחות טעימה.
תודה, יצא מצוין. במקום פטרוזיליה (שאין לי) שמתי קצת ראס אל-חנות ואכלתי את הסלט עם קצת טחינה ביתית מלמעלה. טעים ביותר.
מעולה 🙂
תודה מור ושבוע טוב!
היי אפרת, תודה על המתכונים הנפלאים, הכל כתוב בצורה ברורה וקלה להכנה,
כל פעם כשאני “שוברת את הראש” מה להכין לצהריים, – אני פשוט פותחת את התכונים שלך, וצ’יק צ’ק מוצאת מה להכין, והכל כ”כ מהיר וקל להכנה – שוב רב תודות!
הכנתי כעת את המתכון של הסלט הזה, – חובה לחמם תנור מראש?, ואם לא חיממתי, עלי להשאיר יותר זמן בתנור?
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המתכון הזה, לא חובה לחמם תנור מראש.
אפרת יקרה תודה רבה! ב”ה יצא מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודית ושבת שלום!
המתכונים שלך מעולים!!!!!!!
קלים ,נגישים וטיעימים
מנסה להתחבר וליצור מחברת ולא מצליחה
תודה שרה 🙂
איזה הודעה את מקבלת כשאת מנסה להתחבר?
הי אפרת,
יש לי חציל אסיאתי, (ארוך וצר, לא מר ואין צורך להגיר נוזלים מרים), האם כדאי להוסיף מעט שמן למתכון?
תודה רבה 🙂
היי,
יש 3 כפות שמן בתיבול. אין צורך להוסיף יותר מזה. אפשר פשוט לחתוך את החציל לקוביות וישר לתבל עם יתר החומרים.
יום מקסים 🙂
היי מגישים חם או קר?
חם או בטמפ’ החדר.
שלום אפרת –
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
Is it meant to be served warm or cold?
תודה!
חם או בטמפ’ החדר.
הסלט מצויין..כמו שאומרים הצעירים..”סוף הדרך”. תבורכי על המתכונים שלך!
תודה חיה ❤️
חג שמח!
היי אפרת
מה אפשר במקום שמן במתכון הזה ובשאר המתכונים האפויים?
תודה.
על איזה תחליף חשבת? כי צריך שמן.
היי
שכחתי לקלף את החצילים. עד כמה זה נןרא? 🙂
לא נורא.
עדיין יצא טעים מאוד. השתמשתי בפפריקה חריפה לפיקנטיות. פעם הבאה אקלף..
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע מקסים
הי אפרת, הסלט מעולה, אכלתי חצי כמות ישר מהתנור והנותר נאכל בהנאה עם כל המשפחה…
רציתי לשאול, אם אני צריכה להביא לארוע כמות של 2 ליטר סלט- בכמה עלי להכפיל את המתכון?
מקווה שתוכלי לעזור לי בזה
תודה רבה!
היי חני,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל החומרים ב-3, כולל של התיבול.
היי אפרת
אני המון משתמשת במתכונים שלך.
הכנתי את החצילים היום לסעודת שבת ואיכשהו זה כבר כמעט נגמר.ממש טעים.
המתכונים שלך מאד אהובים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה איילה ושבת שלום!
שלום אפרת, נורא מרוצה מהמתכונים שלך.
הסלט נראה לי מעולה… אבל אין לי בבית עגבניות ): מה אני
אוכל לשים במקום העגבניות…( יש לבעלי רגישות למלפפונים וגמבות אז משהוא שהוא לא זה.)
תודה רבה והמשך ערב מוצלח ב
היי בת שבע,
את יכולה לשים במקום פטריות או פשוט להכין רק עם חצילים, בצל ושום.
היי אפרת, מה שלומך?
האם יש לך מתכון מוצלח של סלט חלומי?
תודה חודש טוב ושבת שלום:)
היי יעל,
אין לי מתכון אבל אשתדל להעלות בהמשך.
חודש טוב ומבורך ושבת שלום 🙂
היי אפרת רוצה לעשות ואין לי גמבה
תודה ושבת שלום
תכיני בלי הגמבה.
שבת שלום 🙂
היי יקירה
תודה רבה על המתכונים המעולים!
הכנתי עכשיו את הסלט, מתכוונת להגיש אותו בשישי.
האם מתאים להגיש אותו קר? לשמור בקופסא במקרר?
אשמח לתשובתך
רותם
היי רותם,
תשמרי את הסלט בקופסה במקרר ותגישי בטמפ’ החדר. תוציאי מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
הי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הסלט הזה?
תודה
לדעתי כן.
ערב טוב לך,
אפשר להקפיא חצילים בתחמיץ?
די דחוף!
תודה לך!
אני חושבת שכן.
כמה זמן הסלט נשמר במקרר?
4-5 ימים.
תודה על המתכונים האם צריך לכסות את החצילים בזמן האפייה
לא, אין צורך.
היי צריך לקלף את העגבניות ?
אין צורך.
יצא מעולה!! הכנתי גם אותו דבר עם קישורים במקום חצילים וגם יצא אליפות! תודה אפרת אני ממש אוהבת את האתר משתמשת בו המון..
תודה אלונה 🙂
אני בדרך כלל לא כותבת תגובות…אבל חייבת ממש להודות לך על האתר הנפלא.הכל נגיש ומעודד לעשיה. המתכונים כתובים באופן ברור, בלי הרבה התפלספות הן מבחינת המצרכים והן באופן ההכנה. זה מרענן בעידן שלנו, שכל מתכון הופך להיות יצירת אומנות.😉
עד עכשיו רק אפיתי מתכונים מהאתר, ועכשיו גיליתי גם את המתכוני בישול המצויינים!
המתכון הנוכחי של החצילים יצא מעולה! אפילו דילגתי על השלב הראשוני של המלחת החצילים וזה לא גרע.
ישר כח!וכמובן תודה רבה
תודה שרי! כיף לשמוע 🙂
הי. רציתי לשאול אם צריך לכסות את הסלט חצילים כשהם בתנור? תודה רבה
לא, אין צורך לכסות.
יום נעים 🙂
תודה רבה ושבת שלום. יש לך אתר מדהים, אני נעזרת בו הרבה.
פשוט מעולה! הכנתי בדיוק כמו שכתוב מלבד כפית גדושה של דבש שהוספתי לרוטב ומעט יותר שמן זית ויצא ממש טעים!! הייתי צריכה להתאפק ולא לגמור הכל עם הכף 🙂 תודה רבה על המתכון הזה ועל כל היתר!
שמחה שיצא טעים!
תודה מוריה ושבת שלום 🙂
שלום אפרת, האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה? או שאפשר לשים משהו אחר במקום? תודה!
כן, אפשר לוותר.
משום מה זה נשרף לי טיפה ואני לא יודע למה..
היי יניב,
אם אפית על 180 מעלות בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) וזה נשרף אז קרוב לוודאי שהתנור שלך חזק. פעם הבאה כדאי לאפות ב170 מעלות.
בס”ד
שלום אפרת תודה רבה על כל המתכונים וההשקעה.
אני רוצה להכין את הסלט היום בשביל שבת. איך אוכלים את זה? קר? זה ישאר טעים למחר?
היי רחל,
את הסלט ניתן להגיש בטמפ’ החדר או חמים.
אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר.
יצא פצצה
תודה ושבת שלום!!
תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂
נראה מעולה.
אני מכינה את זה באופן קבוע במקום העגבניות אני שמה עגבניות שרי שמוסיפות מעט מתיקות.
מצוין 🙂
תודה שרי
אפרת! איך את עושה את זה?? 🙂 לא יודעת כמה פעמים זה כבר קרה לי שאני רוצה להכין משהו עם מוצר שיש לי בבית ופתאום את מעלה מתכון שמתאים לי בול!! הפעם גיליתי חציל במקרר אתמול בערב ותיכננתי להכין משהו איתו היום! אז עכשיו החלטתי מה ללעשות איתו חח. תודה רבה, איך עלייך 🙂
כנראה שאת משדרת לי את זה לתת המודע 😉