זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
200 גרם גבינת חלומי
10 עלי חסה שטופים וקצוצים
2 מלפפונים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
8-10 עגבניות שרי חצויות
חצי בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים
תיבול לסלט חלומי: 4 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, כפית דבש, כפית שטוחה חרדל דיז’ון, כשליש כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.
אופן ההכנה
-מערבבים את הירקות בקערה ומכינים את הרוטב בקערית נפרדת.
-פורסים את גבינת החלומי לעובי כחצי ס”מ וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ . מחממים מחבת (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות החלומי 1-2 דקות מכל צד, עד להשחמה (אש בינונית-גבוהה). מעבירים לצלחת.
-מתבלים את הסלט, מוסיפים את קוביות החלומי מעל ומגישים.
טיפים והערות
למי שאוהב- אפשר להכין את קוביות החלומי עם ציפוי של פירורי לחם. טובלים את הקוביות בביצה טרופה, מהדקים בפירורי לחם ומטגנים.
- מאפה גבינות מדפי אורז |
- עוגת גבינה שיש |
- ריבועי גבינה ופירורים |
- בורקס גבינה מדפי אורז |
- פסטה ברוטב גבינות |
- קינוח קדאיף וקרם גבינה
תגובות
היי אפרת, יצא לי לאכול את הסלט הזה בעבר בבית קפה ופחות התחברתי לגבינה…
יש אפשרות להכין את אותו מתכון בדיוק שכתבת רק בלי גבינת חלומי ועדיין זה ייצא טעים?
היי אמיר,
בוודאי שאפשר, רק אז זה לא יהיה סלט חלומי אלא יותר סלט יווני… עדיין טעים😊
סבבה. תודה רבה 🙂
נראה לך שיהיה לי עדיף לחפש מתכון לסלט יווני? ניסיתי למצוא במנוע חיפוש באתר ולא מצאתי
מצורף מתכון – סלט בולגרית 🙂
תודה רבה!
היי אפרת תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך! מכורה לאתר 🙂
רציתי לשאול: יש לך אולי מתכון טוב של אלף האיים??
תודה רבה לך שירי 🙂
לאלף האיים- מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.
בוקר טוב אפרת
אני נמנעת לצערי לאכול חסה כי משום מה היא נהיית לי סמרטוטית מידי וקשה ללעיסה ולבליעה לא מבחינת מרקם אלא מבחינה שנעשית כמעין חוטים (הסיבים כנראה)
וזה תמיד חסה טרייה
איפה הטעות אולי צריך לייבש אותה ?
רוצה לחזור להנות ממתכונים שלך שמכילים חסה
בתודה מראש .
מומלץ לייבש חסה לפני האכילה אבל לא חייב בעיקרון.
אם תרצי להחיות חסה תוכלי להניח בקערה עם מים קרים וקרח למשך 2-3 דק’ והחסה מקבלת קראנצ’יות וצבע ירוק חזק יותר.
היי
תודה רבה על האתר המדהים!!
אני רוצה להכין את הסלט ביום שישי ולאכול אותו לעבודה שניה בשבת בבוקר. איך את ממליצה להכין את החלומי ולשמור אותו כדי שייצא טוב ולא ייהרס?
תודה
היי שלמה,
גבינת חלומי היא הרבה יותר טעימה שהיא חמה או טוגנה באותו הרגע או שהיא נהפכת למרקם שהוא יותר “מסטיק” לאחר טיגון.
הייתי מציעה באמת לטגן את הגבינה בסמוך לאכילה במידת האפשר, וכך גם מבחינת תיבול הסלט, לתבל בסמוך לאכילה כדי שהירקות ישארו חיים וטריים 🙂
יום נפלא🌸
אז אם אכין את גבינת החלומי ביום שישי ואחמם אותה על הפלטה בשבת בבוקר לפני ההגשה ואשלב אותה בסלט זה בסדר?
האמת שאני לא יודעת. לא ניסיתי לחמם שנית גבינת חלומי שטוגנה.
חנוכה שמח ושבת שלום 🙂
תודה!!
יצא מושלם!!!
אין אליךךךך
תודה שירלי ❤️
הי!
יש לך אולי מתכון לרוטב שום?
אני מחפשת כבר די הרבה זמן מתכון מוצלח
היי לאה,
2 כפות מיונז
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק מאד ( אפשר לוותר )
1/4 כפית מלח
לערבב טוב בצנצנת סגורה ומוכן 🙂
שבת שלום❤️
תודה רבה!!!!
שלום, אפרת
יש לסלט הזה גם תיבול פחות מתוק? משהו יותר מלוח, טיפונת חריף אפילו?
היי רינה
תוכלי להשתמש גם רק במלח, פלפל, לימון ושמנ”ז
אם בא לך חריף הייתי מוסיפה גם צ’ילי גרוס 🙂
אני כן רוצה לשים איזושהיא גבינה אוליי בולגרית זה טוב או צפתית?
את יכולה לשים ריבועי גבינה בולגרית או צפתית, אבל לא לטגן אותם כי זה לא יצא טוב
הגבינה נמסה לי כל פעם מה לעשות? 😔
היי ליאור,
השתמשת בחלומי? מוזר מאוד שזה נמס
אולי המחבת הייתה חמה מדי?
תוכלי גם לנסות לצפות את הגבינה בביצה עם פירורי לחם- יוצא מעולה (:
שלום אםרת האלופההההה🤗
מה לעשות עם אין לי גבינת חלומי יש תחליף?
כי אני ניכנסתי אתמול לבידוד
האמת שגבינת חלומי הכי מתאימה למתכון הזה, מבחינת הטיגון של הגבינה.
את יכולה לנסות אולי עם ריבועי מוצרלה ולצפות בפירורי לחם וביצה לפני שתוסיפי לסלט 🙂