זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
5 פרוסות חלה או לחם חתוכות לקוביות קטנות בגודל 1.5 ס”מ
5-6 כפות שמן זית
שליש כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת שום (אפשר לוותר)
מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מראש תנור ל-170 מעלות (חום עליון וחום תחתון).
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ושמים את קוביות הלחם. מערבבים היטב עם השמן והתבלינים עד לכיסוי אחיד.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-12 דקות.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים לקרוטונים להתקרר לגמרי. לאחר מכן שומרים בצנצנת או קופסה סגורה על השיש.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
שבת שלום אפרת:)
אפשר בטורבו בתנור?
כן רק תסתכל שזה לא משחים מידי
שלום לכולם והיום אני אספר על סיפור ששינה את חיי ניסיתי להכין קרוטונים למרק בצל איכותי ומרענן הקרוטונים יצאו כל כך טובים עד שהחלטתי לפתוח דוכן קרוטונים הדוכן הצליח כל כך עד שפתחתי חברת הזנק שמתמחה בקרוטונים החברה הפכה אותי למיליונר וכך החלטתי לפתוח את חברת הכול בשקל שנמצאת באשקלון ומתמחה בצעצועי אצבע תודה לך על המתכון!!
יצא לי ממש טעים מאוד. נהדר עכשיו לסופ”ש חורפי לתוך מרק בטטה חמים. תודה.
נראה מעולה🙂
תודה רבה🙂
יש לי שאלה מדוע הקורטונים לא נשארים קריספים בתוך המרק כמו שקונים ככה זה צריך להיות?
גם קרוטונים קנויים כששמים אותם במרק הם מתרככים אחרי זמן מה.
לכן מומלץ להוסיף את הקרוטונים לקערית אישית של המרק רגע לפני שאוכלים.
שאני שמה אותם בתוך המרק הם מתרככים ישר מהר. קורטונים שקונים הם קשים בתוך המרק לוקח להם כמה דקות להתרכך.
כי בקרוטונים קנויים יש כל מיני שמנים שגורמים להם להיות יותר קשים (יותר מוצלח אבל פחות בריא).
תיארתי לעצמי שבקנוים הם שמים איזה חומר משמר שמחזיק אותם קשים. אך לא הייתי בטוחה. וצודקת .. זה פחות בריא. זה פעם ראשונה שאני מכינה . לכן שאלתי. עדיף לעשות מאשר לקנות מוכן. תודה רבה לך על המידע . שבוע טוב.🙏
כול יום אני מכינה סוג אחר של עוגיות דווקה ממש טעים אבל אף פעם לא יוצא לי כמו בתמונה
מושלםםםםםםם
שמחה שאהבת🙂
אני מכין את זה כמעט כל שבוע! מאד טעים!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היה טעים מאוד לנשנש אם גבינה או אם סלט כדי להכין מתכון מושלם
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🙂
יצא מצויין. אהבו ממש!!
הכנתי כפול שתיים והכול התחסל בנישנוש של אחר צהריים..
תודה לך על האתר המדהים הזה❤
איזה כיף שאהבתם את המתכון והתחסל!
תודה שחזרת לשתף😊
אין לי כוסברה או פטרוזיליה מיובשת, אפשר טריה קצוצה? יש חלופה אחרת?
אפשר לוותר על הפטרוזיליה. אפשר גם לקצוץ דק פטרוזיליה ולייבש בתנור- לאפות כשעתיים-שלוש על 70-80 מעלות.
הכנתי כמה פעמים ויצא ממששש טעים אבל תמיד היה לי את הבעיה של העירבוב הרגשתי שאני צריכה להוסיף הרבה שמן בשביל שיתכסה אז עכשיו בפעם החמישית שהכנתי ושפכתי את השמן עם התבלינים בקערה ושוב השמן נספג תוך שניה ולא מצליחה להתערבב שיגע בהכל
אז הכנסתי את הכל (חצי חלה זה כמות גדולה וקשה לערבב) שמתי הכל בשקית נקיה של סופר קשרתי עירבבתי עם עיסוי עדים בידיים על השקית והכללל התכסה בצבע של התבלינים עם השמן שיטה הכי מומלצת לדעתי שאני יאמץ לפעמים הבאות(רבע כוס שמן על חצי חלה)
מעולה, תודה על השיתוף😊
היי, אם אין שמן זית. שמן רגיל גם טוב?
היי,
כן, אפשר כל שמן אחר(:
לשמור בצנצנת?! הכל חוסל!!!!!!
המחמאה הכי כנה שאפשר לקבל😊
תודה על השיתוף(:
שלום אפרת
רציתי לשאול כמה זמן נשמרים הקרוטונים
והאם אפשר להקפיא דבר כזה?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!
אני רואה שיש כאן שאלה כזו
קיבלתי תשובה,
תודה וסליחה 🙂
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
שבת שלום🌺
קל וזריז
איזה כיף לשמוע🌺
שלום אפרת יקרה,
רוצה לנסות את המתכון בפעם הראשונה.
אפשר להשתמש בפיתות?
ועם איזה עוד מתכונים אפשר לשלב את הקרוטונים?
תודה מראש 🙂
היי,
עם פיתות הקרוטונים יצאו שונה מעט.
אפשר להוסיף קרוטונים לסלטים ולמרקים.
תודה לך 🙂
היה מאוד מאוד טעים!
התחסל ברגע!
הלך מעולה עם המתכון שלך של המרק בצל.
תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
להוציא את ה’קשה’, או להשאיר?
אפשר להשאיר.
אפשר לשים טימין?
תודה
כן.
בטוח שזה יצא טעים????
חחח מבטיחה 🙂
את יכולה גם לקרוא תגובות של כאלה שהכינו ויצא להם טעים
כן אבל זה מקמח מלא
אם את אוהבת לחם מקמח מלא אז אין בעיה.
המתכון כאן הוא ללחם רגיל/חלה אבל אפשר להשתמש גם בקמח מלא
תודה
הי
אפשר להשתמש בלחמניות מקמח מלא?
אפשר 🙂
שבוע טוב🌸❤️
נראה מתכון מצויין! תודה רבה. אני מאוד נהנית מהמתכונים!!!
אפשר להכין עם לחמניות רכות?
היי יעל כן אין בעיה:)
שלום אפרת אין לי פטרוזיליה וכוסברה מיובשת במה אפשר להחליף ?
או אם אפשר להשתמש בפטרוזיליה רגילה ?
אפשר להכין בלי.
אפשר כוסברה או בזיליקום מיובש?
כן אפשר.
פשוט מתכון מעולה! הילדים טורפים את זה, כל פעם שנשאר לי מהלחם אני עושה קרוטונים, אחלה נישנוש
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לעשות עם פטרוזיליה לא מיובשת?
פטרוזיליה טריה לא מתאימה במקרה הזה. עדיף להכין בלי.
אפשר עם לחם אחיד טרי, לחתוך לקוביות ולייבש על השיש?
אפשר להכין עם לחם אחיד טרי אבל למה לא בתנור? זה יוצא הכי טעים.
לא הבנתי אני מערבב את הקרוטונים עם התיבול והשמן ואז מפזר על המגש או שם על המגש ושופך מעל?
תשים את הקרוטונים על המגש ותשפוך מעל שמן זית ותבלינים ובעזרת הידיים תערבב כדי שהכל יתכסה בצורה כמה שיותר אחידה.
האם חובה שמן זית או שניתן להשתמש בשמן רגיל?
אפשר גם שמן רגיל.
לא מוותרים מעולם על הקרוטונים האלו!
מכינים אותם כל שבוע בשביל המרק של שבת וזה מתחסל מהר מאוד!!
תודה רבה!
משפחת כהן
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה
אפשר להקפיא?
כמה זמן נשמר בטמפרטורת חדר בקופסא אטומה?
זה נשמר בקופסה אטומה במשך כ-6 ימים.
אני מניחה שאפשר להקפיא.
במקום התבלין המיובש אפשר תבלין זעתר?
תודה רבה
כן אפשר.
הי אפרת, במידה ואין לי פטרוזיליה/כוסברה מיובשת יש משהו אחר שאפשר לשים במקום? והאם ניתן לשים שום כתוש במקום אבקה?
תודה!
היי עדי,
אפשר להכין בלי פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אפשר לשים שום כתוש ואפשר גם לוותר בכלל על השום.
רעיון מעולה לנשיקות של הלחם. יישר כוח!
יום נפלא 💜
תודה על המתכון חיכיתי לכזה מתכון הרבה זמן
🙂