זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 85 דקות

תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית בגודל 22X31.

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינונייים-גדולים קלופים חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ

לרוטב עגבניות: 2 כפות שמן זית, 400 גרם עגבניות קלופות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות/מגורדות, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור.

לתערובת הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון, 1 בצל בינוני, שן שום, חצי כוס עלי פטרוזיליה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בקערה את החומרים של רוטב העגבניות (אין צורך לבשל).

-מניחים במעבד מזון את כל החומרים של תערובת הבשר וטוחנים (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד את הבצל והשום, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם יתר החומרים בעזרת כף).

-משמנים תבנית ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כל פרוסה יוצקים שכבה עבה של תערובת בשר. מעל מכסים בפרוסה נוספת של תפוח אדמה (כמו סנדוויץ’). יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומשטחים. עוטפים בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים בזהירות את נייר הכסף ואופים כ-30 דקות נוספות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

מתכון למפרום בתנור

מתכון למפרום - שלבי הכנה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז מלא עם תרד ועגבניותאורז מלא עם תרד ועגבניות
חטיף ביתי מטורטיה חטיף ביתי מטורטיה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דבורי (12:20 16.06.2022)

הי אפרת
תודה על האתר המהמם
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את המפרום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 16.06.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
לא מומלץ להקפיא את המפרום משום שהוא מכיל תפו”א.

avatar
חוה (11:03 9.05.2022)

היי אפרת
תודה על הכול
אפשר לדעתך לעשות מתפוחי אדמה מרוסקים לפירה? אני גרועה בלחתוך לפרוסות🙈

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 9.05.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אני חושבת שעם פירה זה לא יצא מוצלח בגלל הרוטב.
מה שכן, את יכולה להכין עם פירה ללא הרוטב (בסגנון של פשטידת רועים/פסטל):
תכיני את הפירה ואת תערובת הבשר.
שימי בתבנית שכבת פירה (תיישרי אותה עם כף), מעליה את תערובת הבשר ומעל שכבת פירה נוספת.
מרחי ביצה טרופה מעל הפשטידה ותכניסי לתנור על 180 מעלות כ-40-45 דקות עד להשחמה.

avatar
ללי (19:31 28.02.2022)

אין על האתר שלך!!! מתכונים מעולים ,טעימים ופשוטים.
אפשר לקבל בבקשה את המתכון של המוסקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:25 28.02.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
מצרפת לך את המתכון למוסקה(:

avatar
שרה (12:24 27.02.2022)

אפשר להשתמש בעגבניות רגילות שאני ארסק לבד? כמה צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:06 27.02.2022)

היי 🙂
אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן או סוכר לאיזון החמיצות.

avatar
מירי (15:33 26.10.2021)

אפשר להכין רק עם רסק עגבניות? בלי עגבניות מרוסקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 26.10.2021)

היי מירי,
לא מומלץ, עם רסק עגבניות בלבד הטעם נהיה מרוכז והרבה פחות טעים.

avatar
ציפי (02:28 22.09.2021)

שלום אפרת יקרה,
יש לך מתכון למפרום מטוגן?
או איך אני יכולה במתכון הזה לעשות את המפרום ע”י טיגון?
זכור לי שמטגנים את התפוחא עם העיסה?!?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:19 22.09.2021)

היי ציפי,
סורי, אין לי מתכון למפרום מטוגן(:
חג שמח!

avatar
עדי (16:29 6.05.2021)

שלום אפרת
אשמח לקבל את המתכון למוסקה במייל
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 6.05.2021)

שולחת לך😊

avatar
מיכל (13:32 22.04.2021)

אפרת מתכון נהדר , אפשר גם מתכון למוסקה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 22.04.2021)

שלחתי לך🙂

avatar
מיכל (16:14 27.03.2021)

אפרת היקרה, תודה רבה על כל המתכונים, גם זה אחד האהובים אצלנו. אם תוכלי אשמח גם לקבל את המתכון למוסקה. חג שמח לך למשפחתך 🌹

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 28.03.2021)

שלחתי 🙂

avatar
גילה (17:32 24.02.2021)

אפרת היקרהראשית תודה על כל המתכונים שמצליחים תמיד
אשמח לקב למייל את המתכון למוסקה
תודה רבה

avatar
שרה דהרי (18:03 11.02.2021)

היי אפרת, רציתי להגיד לך שאני מכינה את המתכונים ורכשתי חלק מספרי המצכונים וממש טעים… רציתי לשאול במידה ואני שמה לפני את התפוחי אדמה בתנור, כמה זמן לשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 11.02.2021)

היי שרה 🙂
אם את חותכת אותם לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ אז כדאי לשמן תבנית או נייר אפיה ולשים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות.

avatar
הדר (20:58 6.02.2021)

אפרת יקרה,
תודה רבה על מתכונים ברורים וטעימים כל כך ועל הסבלנות והמענה לכל שאלה בנועם.
מצטרפת לבקשה למתכון למוסקה חצילים.. 🙂
המון תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 6.02.2021)

שלחתי 🙂

avatar
דסי (18:47 4.02.2021)

אפשר לכסות עם המכסה של הפיירקס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 4.02.2021)

כן.

avatar
אבי (13:52 2.02.2021)

שלום, אפשר לקבל למייל את המתכון של המוסקה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 2.02.2021)

שלחתי:)

avatar
יעלי (08:24 12.01.2021)

היי אפרת אשמח גם למתכון של מוסקה חצילים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 12.01.2021)

שלחתי 🙂

avatar
מיכל (21:05 8.01.2021)

אפרת, תודה רבה, יצא ממש טעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 9.01.2021)

שמחה שיצא מוצלח מיכל 🙂
שבוע נפלא🌸

avatar
שרי (14:30 29.12.2020)

היי…אשמח למתכון למוסקה חצילים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 29.12.2020)

היי שרי שולחת לך

avatar
רחלי (12:11 29.12.2020)

הי אפרת, לדעתך יהיה אפשר לחתוך את התפו”א קוביות ולערבב עם הבשר ואז לאפות? במקום לעשות שכבות..
תודה (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 29.12.2020)

היי רחלי,
אפשרי במידה ואת אוהבת 🙂

avatar
רחל (14:09 22.12.2020)

היי אפרת,
בכוונה את לא מעלה לאתר את המתכון של המוסקה?
בכל אופן, אשמח גם לקבל אותו….
תודה!:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 22.12.2020)

שולחת לך למייל 🙂
המתכון הוא מעל ל10 דקות הכנה והעבודה היא קצת יותר מסובכת ופחות מתאימה לכאן.

avatar
מור (05:16 18.12.2020)

היי אשמח למוסקת חצילים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:01 18.12.2020)

שלחתי 🙂

avatar
יעל (20:52 17.12.2020)

ערב טוב
עיינתי במתכון ובתמונות. זה נראה טוב ועשה לי חשק לנסות. רק לא ברור לי האם משתמשים בכל ארבעת תפוחי האדמה. אני רואה בתמונה שכבה אחת של “סנדויץ ” בשר ותפו”א. מהחלק הרחב של תפוח האדמה. ואם כל פרוסה בעובי חצי סנטימטר, היכן שאר תפוח האדמה?…או אולי אלו שתי שכבות של ” סנדויץ” אחת על השניה?
אודה מאוד להבהרה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.12.2020)

היי יעל,
במתכון שהכנתי (בתמונות המתחלפות) השתמשתי בתבנית קטנה יותר ולכן הכמויות קטנות יותר.
אם את רוצה להיות בטוחה אז תחתכי 2-3 תפוחי אדמה לפרוסות ותניחי בתבנית 2 שכבות (כמה שייכנס לך זה מה שאת צריכה למתכון).

avatar
אתי (22:56 15.12.2020)

היי אפרת אשמח גם למתכון של מוסקה חצילים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 15.12.2020)

היי אתי,
עובדת על זה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:51 17.12.2020)

אתי שלחתי לך במייל 🙂

avatar
סיגלית (21:41 12.11.2020)

אשמח מאד למתכון מוסקה חצילים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:55 13.11.2020)

שלחתי 🙂

avatar
תהילה (18:21 12.10.2020)

היי אפרת אין על האתר שלך
המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח
תודה רבה
רציתי אם אפשר מתכון למוסקט חציל תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 13.10.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
מיה (11:45 1.10.2020)

תודה רבה על המתכונים המקסימים. אשמח גם כן לקבל מתכון למוסקה חצילים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.10.2020)

שלחתי לך למייל.
חג שמח 🌺

avatar
ליאת (16:12 12.07.2020)

לאוהבי החריף, נראה לך שיתאים להוסיף פלפל חריף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 12.07.2020)

כן, אפשר להוסיף לרוטב פלפל חריף קצוץ דק-דק או שאפשר להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה.

avatar
ליאת (22:33 12.07.2020)

הכנתי ויצא מושלם, אפילו הבן זוג אהב שהוא אחד הבררנים !

מתכון למפרום בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 13.07.2020)

נראה מעולה!
תודה ליאת

avatar
Adi (19:53 2.07.2020)

שלום אפרת,
נשמח גם לקבל את המתכון למוסקה.
תודה רבה,
עדי (אשתו של ארז)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 2.07.2020)

שלחתי 🙂

avatar
שירי (14:42 26.07.2020)

שלום. גם אני אשמח למתכון למוסקה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 26.07.2020)

שלחתי 🙂

avatar
נעם (11:25 17.09.2020)

אשמח גם לקבל
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 21.09.2020)

שלחתי 🙂

avatar
שרי גרטנר (10:32 17.06.2020)

היי אפרת
יש מצב לקבל גם מתכון למוסקה חצילים?
תודה על הכל!
שרי 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 17.06.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
גלית (15:33 14.06.2020)

שלום אפרת, אפשר בבקשה לקבל את המתכון ןמסקה חצילים?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 14.06.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
אפרת (05:25 4.06.2020)

בוקר טוב, המתכונים שלך מעולים. מבקשת מתכון למוסקה חצילים. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 4.06.2020)

שלחתי למייל 🙂

avatar
חפצי (10:02 3.06.2020)

אפרתי אהובה,
למוסקה,
פשוט להחליף את תפוחי האדמה המצילים??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:30 3.06.2020)

היי חפצי 🙂
יש לי מתכון למוסקה (שכבות חצילים עם בשר טחון).
תרצי שאשלח לך למייל?

avatar
מיכלי (19:50 21.05.2020)

היי אפרת
קודם כל רציתי לאמר לך מכל ה ❤️ שהאתר שלך מככב אצלי, הכנתי המון מתכונים וב”ה כולם הצליחו לי.
ראיתי אותך פעם ראשונה, שבוע שעבר בתוכנית של ז׳קי….
היה כייף לראות אותך.
אפשר בבקשה לקבל מתכון למוסקה חצילים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 21.05.2020)

תודה מיכל ❤️
שלחתי לך למייל.

avatar
מיכלי (20:19 8.06.2020)

תודה רבה

avatar
עינת (16:48 21.05.2020)

אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחצילים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 21.05.2020)

אני חושבת שכן רק יש להשתמש בחצילים קלויים.

avatar
נאוה (23:27 19.05.2020)

אפשר מתכון למוסקה חצילים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 20.05.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
ענת (19:42 5.05.2020)

היי אפרת, מתחשק לי להכין שוב את המפרום שלך.
רציתי לדעת אם אפשר להשחים קצת את תפוחי האדמה בתנור לפני/אחרי הבישול ולפני הוספת המילוי כדי שיקבלו צבע כמו של טיגון? ובאיזה מילוי אפשר להשתמש במקום בשר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 5.05.2020)

כן. אפשר לאפות את פרוסות תפוחי האדמה בתנור במקום לבשל עם מים.
יש להבריש אותן בשמן זית משני הצדדים כדי שישחימו.
לגבי המילוי, יש משהו שחשבת עליו?

avatar
ענת (07:10 6.05.2020)

מילוי עם פטריות
מילוי עם קינואה וירקות
הולך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 6.05.2020)

זה משהו שצריך לנסות כדי לדעת אבל קחי בחשבון שהמילויים שהצעת לא יהיו מספיק יציבים וכנראה שיתפרקו בחיתוך.
בכל אופן, כדאי להוסיף גם את הרוטב אחרת זה ייצא יבש מידי.

avatar
שפרה אהרונוב (13:21 27.04.2020)

מתכונים מעולים
אפשר את המתכון של המוסקה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:21 27.04.2020)

שלחתי למייל 🙂

avatar
יאנה (12:04 18.04.2020)

היי, אשמח גם למתכון למוסקה בבקשה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 18.04.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
ganit1972 (03:04 18.04.2020)

טעים מאוד!!!!
וכולם אהבו
תודה רבה 👏👏
רוצה להודות לך מכל הלב
מתכונים קלים והכל טעים כל כך !
אין כמוך!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 18.04.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️

avatar
מוריה (12:34 3.04.2020)

אם אני משתמשת בבשר טחון שכבר הכנתי ממנו בולונז, לכמה זמן כדאי לבשל את התפוחי אדמה ואז את המפרום ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 3.04.2020)

את פרוסות תפוח האדמה תבשלי עד לריכוך ולא רק ריכוך חלקי ותאפי מכוסה במשך 35 דקות ואח”כ 25-30 דקות בלי כיסוי.

avatar
מעיין (17:56 2.03.2020)

היי אפרת,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך
למדתי לאהוב לבשל ולהינות מזה בזכותך, תודה רבה לך
אשמח לקבל את המתכון שלך למוסקה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 2.03.2020)

שלחתי לך למייל ❤️

avatar
שרי (08:01 30.01.2020)

אפשר במקום בשר טחון להשתמש בחזה עוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 30.01.2020)

אפשר אבל עם בשר טחון זה יוצא טעים יותר.

avatar
אביבית (14:25 22.01.2020)

אפשר בבקשה מתכון למוסקה?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 22.01.2020)

שלחתי 🙂

avatar
לאה (14:56 9.01.2020)

היי
אפשר מתכון למוסקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 9.01.2020)

שלחתי למייל 🙂

avatar
אילנית כהן (11:35 6.01.2020)

חולה על האתר שלך.
קודם כל את מדהימה, עונה לכולם
על השאלות, כל כך כייף.
מאז שהכרתי את האתר, מפתיעה את בעלי
כל פעם מחדש.
היום אפתיע אותו עם המפרום שלך😍
הכל קל ופשוט והכי חשוב טעים.
מאוד אשמח לקבל מתכון למוסקה .
תודה רבה❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 6.01.2020)

תודה אילנית יקרה
שלחתי לך מתכון במייל.

avatar
אורלין (08:31 3.01.2020)

הי אפרת,
את מדהימה והאתר שלך מעולה.
אוכל לקבל גם את המתכון שלך למוסקה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 3.01.2020)

כמובן, שלחתי 🙂

avatar
טל (14:15 2.01.2020)

היי אפרת, תודה על האתר המעולה שלך!
תוכלי לשלוח לי בבקשה מתכון למוסקה?
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 2.01.2020)

שלחתי 🙂

avatar
גלוריה (04:16 22.11.2019)

היי,
תוכלי לשלוח גם לי את המתכון למוסקה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 22.11.2019)

שלחתי 🙂

avatar
Lea_s (00:21 15.11.2019)

אפרת שלום, אשמח לקבל מתכון למוסקה בתנור או מבושל בסיר.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 15.11.2019)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
אסתר (10:37 31.10.2019)

רציתי לשאו יש לי בקופסאת שימורים עגבניות שלמות 400 גרם מה אני צריכה לעשות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 31.10.2019)

היי אסתר,
יש לך אפשרות לטחון את העגבניות? במעבד מזון/ בלנדר/ מוט בלנדר ידני?

avatar
טל (17:56 23.10.2019)

היי אפרת, האתר שלך נהדר! אפשר גם לקבל במייל מתכון למוסקה? למה בעצם הוא לא מופיע באתר? תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 23.10.2019)

שולחת לך עכשיו 🙂
המתכון לא מופיע באתר כי ההכנה שלו קצת ארוכה.

avatar
מרגו (11:30 11.10.2019)

תוכלי בבקשה לשלוח גם לי מתכון למוסקה במייל?
תודה רבה וחג שמח!
המתכונים שלך יפארו לנו את החג בעזרת ה’!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 11.10.2019)

שלחתי 🙂

avatar
רעות (18:56 12.09.2019)

האם אפשר את המתכון מוסקה למייל בבקשה?

ולגביי המתכון אם יש לי 250 גרם בשר אני יכולה עדיין לעשות עם 4 תפו”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 16.09.2019)

שלחתי מתכון במייל.
אפשר אבל אז תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. עדיף להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).

avatar
עדה (14:08 12.09.2019)

תודה רבה על המתכון
יצא נחמד אבל רוטב העגבניות קצת הרס, הוא יצא חמוץ
אני יודעת שתמיד צריך להוסיף סוכר ברוטב עגבניות ולא היה רשום פה במתכון סוכר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 16.09.2019)

היי,
השתמשת במקרה בעגבניות טריות?

avatar
יוסי (07:39 7.09.2019)

שלוןם רב
הכנתי לפי המתכון הבשר פשוט לא אכיל לדעתחי חסר בתערובת פרורי לחם שיהיה אווריררי.
יצא מאוד קשה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 7.09.2019)

היי יוסי,
באיזה בשר השתמשת שהוא יצא כל כך קשה?

avatar
חני (13:52 17.07.2019)

היי,
המתכונים שלך מושלמים 🙂
רציתי לבדוק איתך אם אפשר במקום לסגור את הבשר עם תפוח אדמה לסגור אותו עם חצילים?
כלומר תפוח אדמה- בשר- חצילים
בתודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 17.07.2019)

היי חני,
אני חושבת שכן רק יש צורך קודם לטגן או לאפות את החצילים.

avatar
יפעת (17:20 26.06.2019)

אפרת היי

תודה על התגובה המהירה אבל לא קיבלתי את המתכון של המוסקה למייל תוכלי לשלוח לי אותו פעם נוספת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 26.06.2019)

שלחתי למייל אחר שהיה רשום בתגובה.
שולחת שוב למייל הזה. אם לא קיבלת עדכני אותי.

avatar
יפעת (15:50 25.06.2019)

היי
האם ניתן להחליף במתכון הזה את התפוחי אדמה בחצילים? האם נדרש לבצע שינוי נוסף במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 25.06.2019)

היי יפעת,
שלחתי לך במייל מתכון למוסקה חצילים.

avatar
זוהר (23:19 1.06.2019)

ב”ה יצא נדיר.
את יכולה להעלות מתכון של אורז כמו באולמות ( הסוד זה הכמות שמן הגדולה , אבל צריכה כמויות .) תחודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 2.06.2019)

שבוע טוב זוהר 🌷
הכוונה לאורז לבן שמגישים באולמות או אורז עם תוספות כלשהן?

avatar
זוהר (15:54 2.06.2019)

כן. אורז לבן. פשוט שם זה יוצא נדיר בגלל כמויות השמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 2.06.2019)

אני יודעת שבאירועים בדר”כ משתמשים באורז מסוג יסמין. לגבי כמות השמן, אני לא יודעת אבל אני אנסה לברר.

avatar
אפרת (07:31 17.05.2019)

הי אפרת
אפשר בבקשה מתכון למוסיקה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 17.05.2019)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
לינוי (08:09 9.04.2019)

הי אפרת!
תודה על כל המתכונים הנהדרים.
האם אפשר לקבל למייל את המתכון למוסקה חצילים עם בשר טחון ברוטב עגבניות?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 9.04.2019)

כמובן. שלחתי.

avatar
גיא יצחק (17:20 4.04.2019)

היי אפרת,
אני פעם ראשונה רוצה להכין את המתכון ויש לי טוסטר אובן ותבנית של 18X26.
כמובן שאני אצטרך להתחשב בכמות.
איך אדע בדיוק כמה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 4.04.2019)

היי גיא,
כעקרון אני חושבת שיש להפחית כמויות ב-20%.

avatar
סיון (13:34 11.01.2019)

היי

אם אני רוצה להכין את המפרום על הגז מה צריך לשנות במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 11.01.2019)

היי סיון,
לא ניסיתי להכין על הגז כך שאני לא יודעת איך ייצא. כעקרון יש להשתמש בסיר רחב בעל ציפוי שאינו נדבק ולשים בו את המפרום במקום לשים בתבנית. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות עד שעה, עד שזה מוכן.

avatar
יפעת (21:21 2.01.2019)

היי האם אפשר לטגן מפרום עם קמח תפוח אדמה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 3.01.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
אביבית (20:15 28.11.2018)

אפשר בבקשה לקבל למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות ואם יש לך גם לסושי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 28.11.2018)

היי אביבית,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה.
מתכון לסושי אין לי.

avatar
אבי ל. (06:29 23.11.2018)

אפשר בבקשה לקבל למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 23.11.2018)

שלחתי 🙂

avatar
ליטל (08:42 28.09.2018)

הי אפרת,
יש תוספת שאפשר להוסיף למפרום מלבד סלט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 28.09.2018)

היי ליטל,
זה הולך טוב עם אורז לבן בגלל שיש בזה רוטב.

avatar
ליטל (16:47 28.09.2018)

תודה! יש לי עוד שאלה. נשארה לי כמות לעוד תבנית קטנה כי הכנתי כפול 1.5
אפשר להשאיר במקרר ולהכין מחר ואז כבר יהיה לערב חג?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 28.09.2018)

אני חוששת שתפוחי האדמה ישחירו עד מחר. עדיף לשמור את תערובת הבשר והרוטב ומחר לחתוך את תפוחי האדמה, לסדר בתבנית ולאפות.

avatar
ליטל (18:56 28.09.2018)

תודה רבה 🙂

avatar
שרה (13:43 22.09.2018)

היי אפרת אני מכינה בדיוק את המפרום שלך ויוצא טעים מאוד רציתי לעשות בדיוק את אותו המתכון רק עם חצילים אגב אני מבשלת את רוטב העגבניות עם עגבניות טריות חתוכות קטנים תודה על תשובתך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 22.09.2018)

היי שרה,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות.
חג שמח 🙂

avatar
דנה ברכה אמסלם (20:36 20.09.2018)

קודם כל תודה רבה לך על הכל😍
ניתן להשתמשבעגבניות טריות מגורדות(או בדרך אחרת שתמליצי) במקום השימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 20.09.2018)

היי 🙂
אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן או סוכר לאיזון החמיצות.

avatar
דנה ברכה אמסלם (08:05 21.09.2018)

תודה רבה

avatar
ליאת (10:08 13.08.2018)

אז אם משתמשים בבשר קפוא טרי שהוקפא והופשר מה את ממליצה לעשות שלא יהיו הרבה נוזלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 13.08.2018)

אין כל כך מה לעשות כי אי אפשר לייבש את הבשר. בכל מקרה, זה לא כזה נורא 🙂

avatar
ליאור (09:28 29.07.2018)

היי אפרת, נראה מתכון מהמם!
האם צריך גם את הבשר לטחון במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים לתערובת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 29.07.2018)

כן.
שבוע מקסים 🙂

avatar
ליאור (11:35 30.07.2018)

יצאו הרבה נוזלים בתנור שמכסים את הבשר. זה אמור להיות ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 30.07.2018)

השתמשת במקרה בבשר קפוא שהופשר?

avatar
ליאור (09:55 31.07.2018)

כן אבל קניתי אותו טרי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 31.07.2018)

בשר שמקפיאים אותו מפריש הרבה נוזלים וכנראה שזאת הסיבה שיצאו המון נוזלים באפיה.

avatar
דורית לוין (21:46 10.07.2018)

ערב טוב,

האם ניתן להכין בערב את כל השלבים, לסדר בתבנית ולאפות רק למחרת בצהריים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 11.07.2018)

כן אפשר.

avatar
הדר (17:01 1.06.2018)

לא ממש הבנתי האם צריך לבשל את הבשר לפני האפייה או או שהוא צריך להיות לא מבושל בתערובת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 1.06.2018)

הבשר לא מבושל.

avatar
ציפי (00:02 24.05.2018)

יצא מוי מוי טעים בדיוק לפי הכמויות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 24.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי ויום מקסים

avatar
שרי (14:23 27.04.2018)

נראה פשוט מעולה!! אפשר במקום עגבניות קלופות רק רסק עגבניות? כמה אם כן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 27.04.2018)

פחות מומלץ. הרוטב ייצא פחות טעים.

avatar
כרמית (22:11 23.02.2018)

אהבתי מאוד כולם נהנו הרבה יותר טוב מהטיגוו . לא הרגישו הבדל בכלל! .תודה רבה מתכון שאני מאמצת בחום כמו הרבה מהמתכונים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 24.02.2018)

תודה כרמית, כיף לשמוע 🙂

avatar
רינת (14:43 21.12.2017)

היי אפרתי אני רוצה להכין את המפרום אבל רק עם 250 גרם בשר מה משתנה מבחינת כמויות במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 21.12.2017)

היי רינת,
אני לא חושבת שהבשר יספיק לכל הכמות, תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. אני מציעה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).

avatar
יצחק (23:36 12.12.2017)

סליחה על הבורות לכמה מנות המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 13.12.2017)

היי יצחק,
המתכון מספיק לכ-6 מנות.
יום נפלא 🙂

avatar
קארין (21:57 28.11.2017)

יצא אחלה! תודה😁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 29.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף ויום מקסים

avatar
לבנת (12:31 15.11.2017)

וכמה בהרט לדעתך כדאי להוסיף?

avatar
לבנת (12:06 15.11.2017)

האם אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 15.11.2017)

היי לבנת,
אפשר.
בסביבות כפית שטוחה בהרט.

avatar
אסנת (17:30 20.10.2017)

הפעם התאכזבתי. זה בכלל לא נדבק הבשר לתפוח אדמה . בלי טיגון בביצה שמאחד את הכל איך זה בכלל יכול היה להידבק?שאר המתכונים עד היום היו מצוינים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 20.10.2017)

היי אסנת,
זאת גרסה אחרת למפרום. הבשר לא אמור במקרה הזה להדבק לתפו”א.
אולי זה פחות מתאים למי שאוהב את המפרום המקורי המטוגן.

avatar
דבורי (12:53 26.09.2017)

וווווווואווווו
ניראה אחד הדברים!!!
אני בהחלט הולכת להכין את זה לחג!!!
אני רוצה כמות כפולה, פשוט להכפיל את המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 26.09.2017)

כן, תכפילי את הכמות רק תוודאי שריככת מספיק את תפוחי האדמה בבישול המקדים כדי שזה יהיה אפוי כמו שצריך.

avatar
נטליה (16:39 7.09.2017)

שלום
אני לא רוצה להשתמש בעגניות מקופסה כמה צריך עגבניות למתכון
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 7.09.2017)

היי נטליה,
את יכולה לשים 4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן/סוכר לאיזון החמיצות.

avatar
שלי (20:00 31.08.2017)

זה יוצא טעים???

avatar
מתכונים ב10 דקות (20:54 31.08.2017)

כן 🙂

avatar
עדי (21:09 16.08.2017)

אתר מדהים וקליל חייב אפליקציה!!
תודה אפרת !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 16.08.2017)

תודה עדי 🙂

avatar
עידנאור (09:34 23.06.2017)

אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי פטרוזיליה טריה רק יבשה (בשקית…).. האם אני יכול להשתמש גם בפטרוזיליה מיובשת? אם כן כמה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 23.06.2017)

אפשר להוסיף כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת.
שבת שלום 🙂

avatar
שלי (20:00 31.08.2017)

היי אני לא בטוחה אבל ניראלי שזה גם בסדר ואני מקווה בישבילך שהיה לך מאוד טעים

avatar
הראל (18:42 21.06.2017)

האם במקום בשר טחון אשר הודו טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 21.06.2017)

כן, אפשר.

avatar
נעמה (10:14 9.06.2017)

האם ניתן לעשות את המפרום בטוסטר אובן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 9.06.2017)

אני חושבת שכן. חשוב רק להקפיד על בישול מקדים של פרוסות תפוחי האדמה כדי שהם יתרככו כמו שצריך.
שבת שלום 🙂

avatar
רות (13:17 12.05.2017)

היי רציתי להודות על מתכון מעולה ,עשיתי ויצא מעדן ממליצה בחום!!

תודה על האתר הנפלא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 12.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רות ושבת שלום

avatar
רוית (10:29 2.05.2017)

היי,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 2.05.2017)

כו, אפשר.

avatar
אביבה (13:21 28.04.2017)

הבשר יצא לא מבושל ובלי צבע..היה צורך אולי לטגן אותו לפני האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 28.04.2017)

היי אביבה,
לא היה צריך לבשל את הבשר לפני. ערבבת אותו עם כל התבלינים?
כמה זמן הוא היה בתנור? בדר”כ בשר טחון נאפה מאוד מהר. אגב תפוחי האדמה התרככו?
השתמשת בבשר טרי או קפוא?

avatar
ליאת (15:03 22.04.2017)

וואוו יצא מעולה!!!תמיד הכנתי את המפרום הרגיל ןהמטוגן עם ים של עבודה,בעלי לא אהב וגם הילדים לא היו מתלהבים..הפעם כולם אהבו וביקשו שאני אכין שוב!!!!כול הכבוד למדתי מתכון חדש שללא ספק ירוץ אצלי בבית!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 22.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
purple (09:57 24.03.2017)

נראה יאמי.. באיזה תוכנית את עושה בתנור? (טורבו, גריל, אפיה {למעלה ולמטה} טורבו גריל )

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 24.03.2017)

תוכנית אפיה רגילה (עליון ותחתון).
שבת שלום 🙂

avatar
לילך ביתן (15:04 11.03.2017)

יצא פנטסטי יאומץ כמתכון הבית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 11.03.2017)

תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מאיה (17:43 26.01.2017)

היי

האם אפשר להכין את תערובת הבשר ללא ביצה? או לחילופין מה אפשר לישם במקום ביצה ?

תודה
מאיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:26 26.01.2017)

אפשר אבל אז תערובת הבשר תתפרק קצת בחיתוך (שזה לא כזה נורא).

avatar
אסתר (08:34 22.12.2016)

מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 22.12.2016)

תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

avatar
אסתר (08:33 22.12.2016)

מאוד אהבנו תודה רבה!

avatar
עמית (12:13 16.12.2016)

צהריים טובים,
נשארה לי תערובת בשר וחבל לי לזרוק אותה. מה לדעתך אוכל לעשות איתה?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:55 16.12.2016)

היי עמית,
תערובת בשר לפי או אחרי בישול?
אם לפני בישול, מצרפת מתכונים עם בשר טחון.

avatar
שרה (21:29 24.11.2016)

שאלה דחופה ! 🙂 זה כבר בתנור שעה ורבע והתפוח עדיין קשה .. בישלתי לפני את התפוחי אדמה במשך 10 לפני ועכשיו אמור לצאת מהתנור ועדיין התפוחי אדמה מאוד קשה .. מה לעשות ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 24.11.2016)

היי שרה,
תחזירי את נייר הכסף ותמשיכי לאפות עוד חצי שעה לפחות ב180 מעלות.

avatar
שרה (21:38 24.11.2016)

המון תודה ! אולי עשיתי אותם יותר מדיי עבות ? שמתי שעה בטנור לפי מה שאמרת , נקווה שיהיה לנו ארוחת ערב !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:39 24.11.2016)

כן, אני מניחה שזאת הסיבה ולכן 10 דקות בישול בהתחלה לא הספיק להן להתרכך.
אני מקווה שזה יהיה בסדר 🙂

avatar
בלה (14:16 2.11.2016)

האם אפשר להכין מתערובת של בשר עוף ובקר? או רק בקר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 2.11.2016)

כן בלה, אפשר לשלב עוף ובקר טחון.

avatar
בלה (14:40 2.11.2016)

תודה על תשובה מהירה. והאם ניתן חלק מתפוחי האדמה להחליף לבטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 2.11.2016)

כן, דווקא יכול להיות מעניין.

avatar
אורי (13:35 28.10.2016)

תודה רבה על המתכון, ממש אחלה!
רציתי לשאול משהו קטן, למה בסוף אחרי שחיממתי עם הנייר כסף ובלי נשאר לי קצת רוטב מימי בתבנית. למה הוא לא מתאדה?
ממש תודה על האתר הפצצה הזה, מאמין שאשתמש בו עוד כמה פעמים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 28.10.2016)

היי אורי,
זה בסדר שנשאר קצת רוטב נוזלי, הוא יתייצב מעט לאחר שהמפרום יתקרר.
שבת שלום 🙂

avatar
קורין (00:32 5.10.2018)

היי
לי מצד שני התאדה כל הרוטב, קצת מבאס שאין רוטב. אפשר אולי להכין עוד קצת רוטב, לשפוך מעל ולחמם עוד? אני רק חוששת כי גם ככה התייבש לי קצת הבשר, מצד שני עוד רוטב יכול לעזור לבשר. .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 5.10.2018)

היי קורין,
אם אצלך הבעיה הפוכה אז זה רעיון להכין יותר רוטב, לשפוך מעל ולחמם.

avatar
שרה כהן (07:23 6.10.2016)

האם אפשר לאכול למחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 6.10.2016)

כן שרה אפשר. לאחר חימום כמובן.

avatar
מיכל משקבוב (12:22 3.10.2016)

היי קודם כל המתכונים שלך ממש מצוינים ורציתי לדעת אם את יכולה להעלות גם מתכון למקרונים (העוגיות הצבעוניות) אם יש לך אי ממש אשמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 3.10.2016)

תודה מיכל 🙂
אין לי מתכון למקרונים אבל אם אני אמצא דרך קלה להכין את העוגיות האלה אני אפרסם מתכון.
חג שמח ושנה טובה!

avatar
אתי (18:52 1.10.2016)

הי, הכנתי את המפרום ויצא מעולההה.

יש לי שאלה: לטעמו של בן זוגי היה חמצמץ מידי. איך מפחיתים את החמיצות? השתמשתי ב-4 עגבניות חלוטות וקלופות (כי לא מצאתי בשימורים)
וב – 2 כפות מלאות של רסק עגבניות.

תודה,
אתי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 1.10.2016)

היי אתי,
זה בגלל העגבניות הטריות. כדי לנטרל את החמיצות כדאי פעם הבאה לשים כף מלאה של סוכר או סילאן (אפשר גם לשים כף שטוחה דבש או סירופ מייפל).
חג שמחה ושנה טובה 🙂

avatar
אתי (20:41 1.10.2016)

להוסיף את הסוכר רק כשמשתמשים בעגבניות טריות או גם כשמשתמשים בעגבניות משימורים?

אתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 1.10.2016)

רק כשמשתמשים בעגבניות טריות. אם את משתמשת בעגבניות משימורים את יכולה להוסיף כפית שטוחה של סוכר ליתר ביטחון 🙂

avatar
מלכי (20:47 29.09.2016)

היי. קודם כל,אני חייבת להגיד לך תודה על אתר מדהים ומתכונים מעולים!!
האם התפוחי אדמה אמורים להיות רכים אחרי 10 דקות בישול? כי הם עדיין קשים..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 29.09.2016)

היי מלכי
הם אמורים להיות חצי רכים. 10 דקות בישול זה מרגע שהמים רתחו.
שנה טובה 🙂

avatar
ע.מ. (17:44 27.09.2016)

היי,
המתכונים אחד אחד!!
אני מספרת לכולם על האתר הזה.

אין לי רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות. אפשר להשתמש עם קטשופ ומים או אולי יש לך רעיון לרוטב אחר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 27.09.2016)

תודה! שמחה לשמוע 🙂
יש לך עגבניות רגילות?
אם כן, במקום עגבניות מרוסקות אפשר לגרד בפומפיה כ-3 עגבניות בינוניות ובמקום רסק לשים 2 כפות גדושות קטשופ.

avatar
ציפי (20:26 22.09.2016)

מאז שגיליתי את האתר שלך הפכתי לבשלנית ואופה מה שלא הייתי בכלל אני ממש מרוצה וגם משפחתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:49 22.09.2016)

תודה ציפי, אני ממש שמחה לשמוע 🙂

avatar
ציפי (20:22 22.09.2016)

הכל בסדר המשכתי על אותו חום , כמה פשוט וטעים טעים

avatar
ציפי (14:13 22.09.2016)

המפרום בתנור , לאיזה חום להוריד אחרי 45 דקות אודה לתשובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 22.09.2016)

סליחה ציפי, ראיתי עכשיו..
היה צריך להמשיך לאפות באותן מעלות- 200.

avatar
אודליה (20:22 21.09.2016)

היי אפרת, המתכון הזה ממש מגרה! שוקלת להכין אותו לראש השנה. את חושבת שאולי אוכל לשים תערובת של דג טחון במקום בשר, כך שיהיה פרווה? אם כן, יש לך רעיון איך להכין את התערובת? תודה וערב טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 21.09.2016)

היי אודליה,
האמת נשמע מעניין אבל מאחר ולא יצא לי להכין תערובת של דג טחון אין לי מושג איך זה ייצא ואני לא רוצה לומר לך משהו שאני לא בטוחה בו 🙂

avatar
אודליה (21:32 21.09.2016)

צודקת! במידה ואנסה להכין בכל זאת עם דג, מבטיחה (בלי נדר!) לחזור ולעדכן! נראה לי שכל סעודה של כל החגים הולכת להיות פרסום לאתר המדהים שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:42 21.09.2016)

תודה יקירה 🙂

avatar
אודליה (21:45 24.09.2016)

חוזרת לעדכן 🙂 לא יכולתי לחכות עד ראש השנה אז הכנתי כבר לסעודה שלישית! היה ממש טעים עם תערובת הדג הטחון! רק מה, התפוח אדמה עדיין היה טיפה קשה, אבל אכיל. עשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון, הרתחתי סיר מים, הכנסתי את פרוסות התפו”א והשארתי אותם 10 דקות. כנראה שהייתי צריכה קודם כל להביא אותם שוב לרתיחה ואז להשאיר אותם 10 דקות, נכון? אבל חוץ מזה היה ממש טעים! תודה ושבוע טוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:47 25.09.2016)

היי אודליה,
תודה שחזרת לעדכן! שמחה שיצא טעים גם עם דג טחון.
לגבי התפו”א, היה צריך להרתיח קודם את המים ואז להשאיר את הפרוסות בפנים 10 דקות. לא נורא, תדעי לפעם הבאה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שרה (18:26 14.09.2016)

אפשר להחליף את התפוחיאדמה בחצילים ואם כן מה ההבדלי זמנים בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 14.09.2016)

היי שרה,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה (שכבות חצילים ובשר טחון).

avatar
שרה (11:12 16.09.2016)

קיבלתי תודה רבה

avatar
.. (16:27 9.09.2016)

אפשר לעשות את המתכון פרווה? כלומר ללא בשר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 9.09.2016)

היי,
אולי ניתן להשתמש בסויה טחונה (לא ניסיתי).
שבת שלום 🙂

avatar
ש (22:47 8.09.2016)

קודם כל תודה רבה על המתכון:)
מה את ממליצה לי לעשות עם כמות גדולה של תערובת בשר שנשארה לי?
חבל לי לזרוק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:02 9.09.2016)

היי,
מתערובת הבשר שנותרה אפשר להכין קציצות ולטגן. אפשר להכין את הקציצות ברוטב אדום (רוטב מהמתכון הזה או הזה). בכל מקרה אפשר גם להקפיא את הקציצות המוכנות ולהפשיר במידת הצורך.
שבת שלום 🙂

avatar
מיה (19:08 27.05.2019)

היי אפרת,
האם בבקשה אפשר לקבל גם את המתכון של המוסקה חצילים במייל?
תודה רבה 🙂
מיה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 28.05.2019)

כמובן. שלחתי 🙂

avatar
ירדן (13:37 8.09.2016)

?בטעות שחכתי לבשל את התפוחי אדמה וזה כבר בתנור. כמה זה נורא
ועוד שאלה- לגבי החום? גם אחרי שמסירים מהנייר אלומיניום 200 מעלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 8.09.2016)

היי ירדן,
קרוב לוודאי שאם לא בישלת קודם את תפוחי האדמה הם יהיו עדיין קצת קשים.
אם אכן הם קשים, יש לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על 180 מעלות עד שהם נעשים רכים.
לאחר שמסירים את הנייר יש להמשיך לאפות על 200 מעלות.
בהצלחה 🙂

avatar
ירדן (14:41 8.09.2016)

תודה רבה! אתר נפלא, עושה לי הרבה שבתות…:)

avatar
צילה (12:24 1.09.2016)

היי אפרת,
כמה עגבניות רגילות זה 400 גרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 1.09.2016)

היי צילה,
זה יוצא כ-4 עגבניות בינוניות.

avatar
צילה (13:27 1.09.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה והמשך יום נפלא

avatar
רבקה (22:42 30.07.2016)

אפרת תודה רבה! ממש מעדן לשבת..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:19 31.07.2016)

היי רבקה ושבוע טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נופר (21:06 21.07.2016)

נראה מעולה!!
רציתי לשאול אם אני מכינה את כל התבנית ביום שישי, האם אני יכולה להשאיר אותה במקרר ולהכניס לתנור רק למחרת בשבת?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 21.07.2016)

כן נופר, אני לא רואה בעיה 🙂
אל תשכחי לחמם תנור מראש על 200 מעלות 8-10 דקות לפני שאת מכניסה את התבנית.

avatar
דנה (15:34 6.07.2016)

היי
מה אפשר במקום ביצה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 6.07.2016)

היי דנה,
הביצה מחברת את התערובת אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
גל (21:45 4.07.2016)

מיקסר גם טוב לטחינת התערובת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 4.07.2016)

היי גל,
מיקסר לא מתאים אלא אם כן יש לו להבי סכין שחותכות או קוצצות.
בכל מקרה, אפשר פשוט לגרד בפומפיה.

avatar
בני כהן (10:06 2.07.2016)

הייתי מוסיף כפית פפריקה חריפה וכף בהרת לקבלת העתק ראוי למקור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 2.07.2016)

נשמע מעולה 🙂

avatar
הודיה (19:02 30.06.2016)

. הי תודה רבה על המתכון.
האם צריך לטגן /לבשל את הבשר לפני שהוא נכנס לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 30.06.2016)

היי הודיה,
אין צורך לטגן/לבשל לפני.

avatar
אודליה (12:31 29.06.2016)

הכנתי ויצא סוף!
כולם התלהבו.
הכנתי תערובת בשר קצת אחרת
אבל בטוחה שזו של המתכון מעולה לא פחות.
איזה כיף להכין בקלות מפרום!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 29.06.2016)

היי אודליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!

avatar
דבי (18:02 27.06.2016)

יצא מאד טעים. תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 27.06.2016)

תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דבי (11:04 27.06.2016)

בוקר אור!

מה אפשר במקום כמון?

אגב לאיזה מאכלים יותר מתאים כרכום? למי כמון?

בעיקרון אפשר לעשות עם הודו אדום? מה אם יש רק תפוא קטנים?

הרבה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 27.06.2016)

היי דבי,
את יכולה לוותר על כמון.
הכמון מוסיף טעם בסגנון מזרחי. מתאים בתבשילי בשר, עדשים ועוד.
הכורכום הוא בעיקר בשביל הבריאות, הוא מאוד בריא אבל צריך לקחת בחשבון שהוא צובע את התבשיל בצהוב. רצוי גם לא לשים הרבה ממנו כי הוא יכול להשתלט על הטעם. הוא מתאים לתיבול מרקים, קציצות, עוף, תפוחי אדמה וכו’.
אפשר להכין עם הודו אדום אבל עם בשר בקר טחון לדעתי יותר טעים.
את יכולה להשתמש בתפוחי אדמה קטנים באותו אופן.
יום נפלא 🙂

avatar
דבי (22:20 26.06.2016)

הי!

מה המינימום פטרוזליה שחייבים?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 26.06.2016)

היי דבי,
את לא חייבת לשים בכלל פטרוזיליה 🙂

avatar
ענת (22:09 26.06.2016)

אפרתוש 🙂 כמו תמיד המתכונים שלך לא מאכזבים!!
הכנתי לשבת, ויצא ממש טעים.
פעם ראשונה שאני מכינה מפרום בכזאת קלות ומהירות ובינינו לראשונה יוצא טעים ואכיל 🙂
שוב תודה,
תבורכי!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:28 26.06.2016)

תודה ענת! איזה כיף לשמוע! 🙂

avatar
שרית (20:22 26.06.2016)

יצא מדהים. אבל עשיתי עם כמה שינוייים. את התפוחי אדמה טגנתי במחבת עד השחמה .ורק אחר כך אפיתי.
ועשיתי רוטב אחר.טגנתי 2 שומים עד השחמה הוספתי 2 כפות קמח.1 וחצי כוס מים. 5 כפות רסק עגבניות.לבשל עד הסמכה.
בהצלחה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 26.06.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שרית ושבוע נפלא!

avatar
נורית עובדיה (17:55 26.06.2016)

נוצר מצב שהבשר זולה מחוץ לתפוחי האדמה למרות שהבלילה מעטה .
מה אפשר להוסיף לגלילה שתהיה יציבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 26.06.2016)

היי נורית,
לא כ”כ הבנתי. את מתכוונת שתערובת הבשר לא יציבה?

avatar
דבי (21:23 25.06.2016)

הי!

אפשר לשמור במקרר ולחמם בסיר עם מעט מים?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 25.06.2016)

היי דבי,
אני חושבת שכן, לא אמורה להיות בעיה.

avatar
הדסה (12:23 23.06.2016)

נפלא נפלא נפלא.
שאלה: תבנית אפיה קפיצית חדשה נוזלת. מה עושים? אודה על תשובה למייל
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:33 23.06.2016)

היי הדסה,
אם התבנית היא חדשה והיא נוזלת זה לא תקין. אם קנית אותה לא מזמן הייתי ממליצה לך לנסות להחליף אותה.
אם בכל זאת תרצי להמשיך להשתמש בה כדאי לעטוף אותה בחלק הפנימי בנייר כסף/אלומיניום (בתחתית ובדפנות) כדי למנוע זליגה של הבלילה לתנור.
שלחתי לך את התשובה למייל.

avatar
neli (11:02 23.06.2016)

שלום רב, נראה מעולה בדיוק כמו האתר שלך אשמח לדעת האם לא צריך להוסיף מים לתערובת הרוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 23.06.2016)

היי נלי,
בגלל שתערובת העגבניות המרוסקות היא יחסית נוזלית אין צורך להוסיף מים לתערובת. בכל מקרה, במידה ותרצי לדלדל את הרוטב, את יכולה להוסיף קצת מים.
בהצלחה 🙂

avatar
דורית (10:28 23.06.2016)

היי אפרת.
האם תפוחי האדמה צריכים להיות ממש סנדביץ’? או שאפשר סתם למלא את התבנית בשכבה מלאה. בצורה שאת מתארת התבנית לא מלאה. מה קורה עם הרווחים שנוצרים? הרוטב נשפך ביניהם.האם כך צריך להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:55 23.06.2016)

היי דורית,
הסיבה לרווחים היא שהרוטב יחלחל ביניהם, אבל זה לא קריטי 🙂

avatar
דבי (15:00 21.06.2016)

שלום אפרת!

אולי אכין שבוע הבא. האם יש חתיכות בעגבניות המרוסקות? אפשר רק רסק עגבניות? אפשר בלי כמון או שיש משהו אחר?
איך אפשר לדעת אם פתוח מבושל?
אפשר להקפיא?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 21.06.2016)

היי דבי,
לא מרגישים את החתיכות. זה ממש עגבניות מרוסקות. עם רסק בלבד זה ייצא פחות טעים.
את יכולה לוותר על הכמון.
אחרי כל הזמן הזה בתנור זה אמור להיות מוכן. אין בעיה להשאיר 10 דקות יותר אם את מעדיפה את זה יותר אפוי.
לא מומלץ להקפיא שום דבר שיש בו תפוחי אדמה.

avatar
אילנה. (13:46 21.06.2016)

היי
מה ההבדל בין עגבניות מרוסקות לבין רסק עגבניות?
אולי זו טעון והתכוונת לרכז עגבניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 21.06.2016)

היי אילנה,
עגבניות מרוסקות הכוונה לעגבניות קלופות שריסקו אותן (כמו “סלסלה”).
רסק, תרכיז ורכז עגבניות הם כמעט אותו דבר. הכוונה לממרח הסמיך האדום המרוכז. ההבדל העיקרי ביניהם הוא אחוזי הריכוז. יש 22% ויש 28%-30%. ככל שהאחוזים גדולים יותר כך הרסק יותר עשיר וטעים.
יום נפלא 🙂

avatar
מרשמלו (10:30 21.06.2016)

בדיוק חשבתי להכין מפרום אבל נבהלתי מכמות העבודה, והנה פרסמת מתכון שמפשט את העניינים וחוסך המון עבודה!
אכין לשבת 🙂 תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 21.06.2016)

שמחה שהצלחתי לעזור 😉
תודה ויום מעולה!

avatar
ענת (10:13 21.06.2016)

נראה מעולה. זה הולך גם עם עוף טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 21.06.2016)

היי ענת,
אני חושבת שכן, אבל לדעתי עם בשר טחון זה יותר טעים 🙂

לקריאת כל התגובות