שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 85 דקות

תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית בגודל 22X31.

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינונייים-גדולים קלופים חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ

לרוטב עגבניות: 2 כפות שמן זית, 400 גרם עגבניות קלופות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות/מגורדות, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור.

לתערובת הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון, 1 בצל בינוני, שן שום, חצי כוס עלי פטרוזיליה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בקערה את החומרים של רוטב העגבניות (אין צורך לבשל).

-מניחים במעבד מזון את כל החומרים של תערובת הבשר וטוחנים (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד את הבצל והשום, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם יתר החומרים בעזרת כף).

-משמנים תבנית ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כל פרוסה יוצקים שכבה עבה של תערובת בשר. מעל מכסים בפרוסה נוספת של תפוח אדמה (כמו סנדוויץ’). יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומשטחים. עוטפים בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים בזהירות את נייר הכסף ואופים כ-30 דקות נוספות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

מתכון למפרום בתנור

מתכון למפרום - שלבי הכנה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז מלא עם תרד ועגבניות
חטיף ביתי מטורטיה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ציפי (02:28 22.09.2021)

שלום אפרת יקרה,
יש לך מתכון למפרום מטוגן?
או איך אני יכולה במתכון הזה לעשות את המפרום ע”י טיגון?
זכור לי שמטגנים את התפוחא עם העיסה?!?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:19 22.09.2021)

היי ציפי,
סורי, אין לי מתכון למפרום מטוגן(:
חג שמח!

עדי (16:29 6.05.2021)

שלום אפרת
אשמח לקבל את המתכון למוסקה במייל
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:33 6.05.2021)

שולחת לך😊

מיכל (13:32 22.04.2021)

אפרת מתכון נהדר , אפשר גם מתכון למוסקה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:28 22.04.2021)

שלחתי לך🙂

מיכל (16:14 27.03.2021)

אפרת היקרה, תודה רבה על כל המתכונים, גם זה אחד האהובים אצלנו. אם תוכלי אשמח גם לקבל את המתכון למוסקה. חג שמח לך למשפחתך 🌹

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 28.03.2021)

שלחתי 🙂

גילה (17:32 24.02.2021)

אפרת היקרהראשית תודה על כל המתכונים שמצליחים תמיד
אשמח לקב למייל את המתכון למוסקה
תודה רבה

שרה דהרי (18:03 11.02.2021)

היי אפרת, רציתי להגיד לך שאני מכינה את המתכונים ורכשתי חלק מספרי המצכונים וממש טעים… רציתי לשאול במידה ואני שמה לפני את התפוחי אדמה בתנור, כמה זמן לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 11.02.2021)

היי שרה 🙂
אם את חותכת אותם לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ אז כדאי לשמן תבנית או נייר אפיה ולשים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות.

הדר (20:58 6.02.2021)

אפרת יקרה,
תודה רבה על מתכונים ברורים וטעימים כל כך ועל הסבלנות והמענה לכל שאלה בנועם.
מצטרפת לבקשה למתכון למוסקה חצילים.. 🙂
המון תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 6.02.2021)

שלחתי 🙂

דסי (18:47 4.02.2021)

אפשר לכסות עם המכסה של הפיירקס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 4.02.2021)

כן.

אבי (13:52 2.02.2021)

שלום, אפשר לקבל למייל את המתכון של המוסקה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 2.02.2021)

שלחתי:)

יעלי (08:24 12.01.2021)

היי אפרת אשמח גם למתכון של מוסקה חצילים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 12.01.2021)

שלחתי 🙂

מיכל (21:05 8.01.2021)

אפרת, תודה רבה, יצא ממש טעים!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:45 9.01.2021)

שמחה שיצא מוצלח מיכל 🙂
שבוע נפלא🌸

שרי (14:30 29.12.2020)

היי…אשמח למתכון למוסקה חצילים

מתכונים ב-10 דקות (14:47 29.12.2020)

היי שרי שולחת לך

רחלי (12:11 29.12.2020)

הי אפרת, לדעתך יהיה אפשר לחתוך את התפו”א קוביות ולערבב עם הבשר ואז לאפות? במקום לעשות שכבות..
תודה (:

מתכונים ב-10 דקות (14:00 29.12.2020)

היי רחלי,
אפשרי במידה ואת אוהבת 🙂

רחל (14:09 22.12.2020)

היי אפרת,
בכוונה את לא מעלה לאתר את המתכון של המוסקה?
בכל אופן, אשמח גם לקבל אותו….
תודה!:)

מתכונים ב-10 דקות (17:06 22.12.2020)

שולחת לך למייל 🙂
המתכון הוא מעל ל10 דקות הכנה והעבודה היא קצת יותר מסובכת ופחות מתאימה לכאן.

מור (05:16 18.12.2020)

היי אשמח למוסקת חצילים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:01 18.12.2020)

שלחתי 🙂

יעל (20:52 17.12.2020)

ערב טוב
עיינתי במתכון ובתמונות. זה נראה טוב ועשה לי חשק לנסות. רק לא ברור לי האם משתמשים בכל ארבעת תפוחי האדמה. אני רואה בתמונה שכבה אחת של “סנדויץ ” בשר ותפו”א. מהחלק הרחב של תפוח האדמה. ואם כל פרוסה בעובי חצי סנטימטר, היכן שאר תפוח האדמה?…או אולי אלו שתי שכבות של ” סנדויץ” אחת על השניה?
אודה מאוד להבהרה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.12.2020)

היי יעל,
במתכון שהכנתי (בתמונות המתחלפות) השתמשתי בתבנית קטנה יותר ולכן הכמויות קטנות יותר.
אם את רוצה להיות בטוחה אז תחתכי 2-3 תפוחי אדמה לפרוסות ותניחי בתבנית 2 שכבות (כמה שייכנס לך זה מה שאת צריכה למתכון).

אתי (22:56 15.12.2020)

היי אפרת אשמח גם למתכון של מוסקה חצילים

מתכונים ב-10 דקות (23:29 15.12.2020)

היי אתי,
עובדת על זה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:51 17.12.2020)

אתי שלחתי לך במייל 🙂

סיגלית (21:41 12.11.2020)

אשמח מאד למתכון מוסקה חצילים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:55 13.11.2020)

שלחתי 🙂

תהילה (18:21 12.10.2020)

היי אפרת אין על האתר שלך
המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח
תודה רבה
רציתי אם אפשר מתכון למוסקט חציל תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 13.10.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

מיה (11:45 1.10.2020)

תודה רבה על המתכונים המקסימים. אשמח גם כן לקבל מתכון למוסקה חצילים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.10.2020)

שלחתי לך למייל.
חג שמח 🌺

ליאת (16:12 12.07.2020)

לאוהבי החריף, נראה לך שיתאים להוסיף פלפל חריף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 12.07.2020)

כן, אפשר להוסיף לרוטב פלפל חריף קצוץ דק-דק או שאפשר להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה.

ליאת (22:33 12.07.2020)

הכנתי ויצא מושלם, אפילו הבן זוג אהב שהוא אחד הבררנים !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 13.07.2020)

נראה מעולה!
תודה ליאת

Adi (19:53 2.07.2020)

שלום אפרת,
נשמח גם לקבל את המתכון למוסקה.
תודה רבה,
עדי (אשתו של ארז)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 2.07.2020)

שלחתי 🙂

שירי (14:42 26.07.2020)

שלום. גם אני אשמח למתכון למוסקה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 26.07.2020)

שלחתי 🙂

נעם (11:25 17.09.2020)

אשמח גם לקבל
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 21.09.2020)

שלחתי 🙂

שרי גרטנר (10:32 17.06.2020)

היי אפרת
יש מצב לקבל גם מתכון למוסקה חצילים?
תודה על הכל!
שרי 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 17.06.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

גלית (15:33 14.06.2020)

שלום אפרת, אפשר בבקשה לקבל את המתכון ןמסקה חצילים?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 14.06.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

אפרת (05:25 4.06.2020)

בוקר טוב, המתכונים שלך מעולים. מבקשת מתכון למוסקה חצילים. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 4.06.2020)

שלחתי למייל 🙂

חפצי (10:02 3.06.2020)

אפרתי אהובה,
למוסקה,
פשוט להחליף את תפוחי האדמה המצילים??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:30 3.06.2020)

היי חפצי 🙂
יש לי מתכון למוסקה (שכבות חצילים עם בשר טחון).
תרצי שאשלח לך למייל?

מיכלי (19:50 21.05.2020)

היי אפרת
קודם כל רציתי לאמר לך מכל ה ❤️ שהאתר שלך מככב אצלי, הכנתי המון מתכונים וב”ה כולם הצליחו לי.
ראיתי אותך פעם ראשונה, שבוע שעבר בתוכנית של ז׳קי….
היה כייף לראות אותך.
אפשר בבקשה לקבל מתכון למוסקה חצילים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 21.05.2020)

תודה מיכל ❤️
שלחתי לך למייל.

מיכלי (20:19 8.06.2020)

תודה רבה

עינת (16:48 21.05.2020)

אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחצילים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 21.05.2020)

אני חושבת שכן רק יש להשתמש בחצילים קלויים.

נאוה (23:27 19.05.2020)

אפשר מתכון למוסקה חצילים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 20.05.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

ענת (19:42 5.05.2020)

היי אפרת, מתחשק לי להכין שוב את המפרום שלך.
רציתי לדעת אם אפשר להשחים קצת את תפוחי האדמה בתנור לפני/אחרי הבישול ולפני הוספת המילוי כדי שיקבלו צבע כמו של טיגון? ובאיזה מילוי אפשר להשתמש במקום בשר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 5.05.2020)

כן. אפשר לאפות את פרוסות תפוחי האדמה בתנור במקום לבשל עם מים.
יש להבריש אותן בשמן זית משני הצדדים כדי שישחימו.
לגבי המילוי, יש משהו שחשבת עליו?

ענת (07:10 6.05.2020)

מילוי עם פטריות
מילוי עם קינואה וירקות
הולך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 6.05.2020)

זה משהו שצריך לנסות כדי לדעת אבל קחי בחשבון שהמילויים שהצעת לא יהיו מספיק יציבים וכנראה שיתפרקו בחיתוך.
בכל אופן, כדאי להוסיף גם את הרוטב אחרת זה ייצא יבש מידי.

שפרה אהרונוב (13:21 27.04.2020)

מתכונים מעולים
אפשר את המתכון של המוסקה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:21 27.04.2020)

שלחתי למייל 🙂

יאנה (12:04 18.04.2020)

היי, אשמח גם למתכון למוסקה בבקשה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 18.04.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

ganit1972 (03:04 18.04.2020)

טעים מאוד!!!!
וכולם אהבו
תודה רבה 👏👏
רוצה להודות לך מכל הלב
מתכונים קלים והכל טעים כל כך !
אין כמוך!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 18.04.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️

מוריה (12:34 3.04.2020)

אם אני משתמשת בבשר טחון שכבר הכנתי ממנו בולונז, לכמה זמן כדאי לבשל את התפוחי אדמה ואז את המפרום ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 3.04.2020)

את פרוסות תפוח האדמה תבשלי עד לריכוך ולא רק ריכוך חלקי ותאפי מכוסה במשך 35 דקות ואח”כ 25-30 דקות בלי כיסוי.

מעיין (17:56 2.03.2020)

היי אפרת,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך
למדתי לאהוב לבשל ולהינות מזה בזכותך, תודה רבה לך
אשמח לקבל את המתכון שלך למוסקה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 2.03.2020)

שלחתי לך למייל ❤️

שרי (08:01 30.01.2020)

אפשר במקום בשר טחון להשתמש בחזה עוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 30.01.2020)

אפשר אבל עם בשר טחון זה יוצא טעים יותר.

אביבית (14:25 22.01.2020)

אפשר בבקשה מתכון למוסקה?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 22.01.2020)

שלחתי 🙂

לאה (14:56 9.01.2020)

היי
אפשר מתכון למוסקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 9.01.2020)

שלחתי למייל 🙂

אילנית כהן (11:35 6.01.2020)

חולה על האתר שלך.
קודם כל את מדהימה, עונה לכולם
על השאלות, כל כך כייף.
מאז שהכרתי את האתר, מפתיעה את בעלי
כל פעם מחדש.
היום אפתיע אותו עם המפרום שלך😍
הכל קל ופשוט והכי חשוב טעים.
מאוד אשמח לקבל מתכון למוסקה .
תודה רבה❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 6.01.2020)

תודה אילנית יקרה
שלחתי לך מתכון במייל.

אורלין (08:31 3.01.2020)

הי אפרת,
את מדהימה והאתר שלך מעולה.
אוכל לקבל גם את המתכון שלך למוסקה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 3.01.2020)

כמובן, שלחתי 🙂

טל (14:15 2.01.2020)

היי אפרת, תודה על האתר המעולה שלך!
תוכלי לשלוח לי בבקשה מתכון למוסקה?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 2.01.2020)

שלחתי 🙂

גלוריה (04:16 22.11.2019)

היי,
תוכלי לשלוח גם לי את המתכון למוסקה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 22.11.2019)

שלחתי 🙂

Lea_s (00:21 15.11.2019)

אפרת שלום, אשמח לקבל מתכון למוסקה בתנור או מבושל בסיר.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 15.11.2019)

שלחתי לך למייל 🙂

אסתר (10:37 31.10.2019)

רציתי לשאו יש לי בקופסאת שימורים עגבניות שלמות 400 גרם מה אני צריכה לעשות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 31.10.2019)

היי אסתר,
יש לך אפשרות לטחון את העגבניות? במעבד מזון/ בלנדר/ מוט בלנדר ידני?

טל (17:56 23.10.2019)

היי אפרת, האתר שלך נהדר! אפשר גם לקבל במייל מתכון למוסקה? למה בעצם הוא לא מופיע באתר? תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 23.10.2019)

שולחת לך עכשיו 🙂
המתכון לא מופיע באתר כי ההכנה שלו קצת ארוכה.

מרגו (11:30 11.10.2019)

תוכלי בבקשה לשלוח גם לי מתכון למוסקה במייל?
תודה רבה וחג שמח!
המתכונים שלך יפארו לנו את החג בעזרת ה’!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 11.10.2019)

שלחתי 🙂

רעות (18:56 12.09.2019)

האם אפשר את המתכון מוסקה למייל בבקשה?

ולגביי המתכון אם יש לי 250 גרם בשר אני יכולה עדיין לעשות עם 4 תפו”א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 16.09.2019)

שלחתי מתכון במייל.
אפשר אבל אז תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. עדיף להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).

עדה (14:08 12.09.2019)

תודה רבה על המתכון
יצא נחמד אבל רוטב העגבניות קצת הרס, הוא יצא חמוץ
אני יודעת שתמיד צריך להוסיף סוכר ברוטב עגבניות ולא היה רשום פה במתכון סוכר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 16.09.2019)

היי,
השתמשת במקרה בעגבניות טריות?

יוסי (07:39 7.09.2019)

שלוןם רב
הכנתי לפי המתכון הבשר פשוט לא אכיל לדעתחי חסר בתערובת פרורי לחם שיהיה אווריררי.
יצא מאוד קשה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 7.09.2019)

היי יוסי,
באיזה בשר השתמשת שהוא יצא כל כך קשה?

חני (13:52 17.07.2019)

היי,
המתכונים שלך מושלמים 🙂
רציתי לבדוק איתך אם אפשר במקום לסגור את הבשר עם תפוח אדמה לסגור אותו עם חצילים?
כלומר תפוח אדמה- בשר- חצילים
בתודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 17.07.2019)

היי חני,
אני חושבת שכן רק יש צורך קודם לטגן או לאפות את החצילים.

יפעת (17:20 26.06.2019)

אפרת היי

תודה על התגובה המהירה אבל לא קיבלתי את המתכון של המוסקה למייל תוכלי לשלוח לי אותו פעם נוספת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 26.06.2019)

שלחתי למייל אחר שהיה רשום בתגובה.
שולחת שוב למייל הזה. אם לא קיבלת עדכני אותי.

יפעת (15:50 25.06.2019)

היי
האם ניתן להחליף במתכון הזה את התפוחי אדמה בחצילים? האם נדרש לבצע שינוי נוסף במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 25.06.2019)

היי יפעת,
שלחתי לך במייל מתכון למוסקה חצילים.

זוהר (23:19 1.06.2019)

ב”ה יצא נדיר.
את יכולה להעלות מתכון של אורז כמו באולמות ( הסוד זה הכמות שמן הגדולה , אבל צריכה כמויות .) תחודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 2.06.2019)

שבוע טוב זוהר 🌷
הכוונה לאורז לבן שמגישים באולמות או אורז עם תוספות כלשהן?

זוהר (15:54 2.06.2019)

כן. אורז לבן. פשוט שם זה יוצא נדיר בגלל כמויות השמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 2.06.2019)

אני יודעת שבאירועים בדר”כ משתמשים באורז מסוג יסמין. לגבי כמות השמן, אני לא יודעת אבל אני אנסה לברר.

אפרת (07:31 17.05.2019)

הי אפרת
אפשר בבקשה מתכון למוסיקה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 17.05.2019)

שלחתי לך למייל 🙂

לינוי (08:09 9.04.2019)

הי אפרת!
תודה על כל המתכונים הנהדרים.
האם אפשר לקבל למייל את המתכון למוסקה חצילים עם בשר טחון ברוטב עגבניות?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 9.04.2019)

כמובן. שלחתי.

גיא יצחק (17:20 4.04.2019)

היי אפרת,
אני פעם ראשונה רוצה להכין את המתכון ויש לי טוסטר אובן ותבנית של 18X26.
כמובן שאני אצטרך להתחשב בכמות.
איך אדע בדיוק כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 4.04.2019)

היי גיא,
כעקרון אני חושבת שיש להפחית כמויות ב-20%.

סיון (13:34 11.01.2019)

היי

אם אני רוצה להכין את המפרום על הגז מה צריך לשנות במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 11.01.2019)

היי סיון,
לא ניסיתי להכין על הגז כך שאני לא יודעת איך ייצא. כעקרון יש להשתמש בסיר רחב בעל ציפוי שאינו נדבק ולשים בו את המפרום במקום לשים בתבנית. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות עד שעה, עד שזה מוכן.

יפעת (21:21 2.01.2019)

היי האם אפשר לטגן מפרום עם קמח תפוח אדמה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 3.01.2019)

אני חושבת שכן.

אביבית (20:15 28.11.2018)

אפשר בבקשה לקבל למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות ואם יש לך גם לסושי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 28.11.2018)

היי אביבית,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה.
מתכון לסושי אין לי.

אבי ל. (06:29 23.11.2018)

אפשר בבקשה לקבל למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 23.11.2018)

שלחתי 🙂

ליטל (08:42 28.09.2018)

הי אפרת,
יש תוספת שאפשר להוסיף למפרום מלבד סלט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 28.09.2018)

היי ליטל,
זה הולך טוב עם אורז לבן בגלל שיש בזה רוטב.

ליטל (16:47 28.09.2018)

תודה! יש לי עוד שאלה. נשארה לי כמות לעוד תבנית קטנה כי הכנתי כפול 1.5
אפשר להשאיר במקרר ולהכין מחר ואז כבר יהיה לערב חג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 28.09.2018)

אני חוששת שתפוחי האדמה ישחירו עד מחר. עדיף לשמור את תערובת הבשר והרוטב ומחר לחתוך את תפוחי האדמה, לסדר בתבנית ולאפות.

ליטל (18:56 28.09.2018)

תודה רבה 🙂

שרה (13:43 22.09.2018)

היי אפרת אני מכינה בדיוק את המפרום שלך ויוצא טעים מאוד רציתי לעשות בדיוק את אותו המתכון רק עם חצילים אגב אני מבשלת את רוטב העגבניות עם עגבניות טריות חתוכות קטנים תודה על תשובתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 22.09.2018)

היי שרה,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות.
חג שמח 🙂

דנה ברכה אמסלם (20:36 20.09.2018)

קודם כל תודה רבה לך על הכל😍
ניתן להשתמשבעגבניות טריות מגורדות(או בדרך אחרת שתמליצי) במקום השימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 20.09.2018)

היי 🙂
אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן או סוכר לאיזון החמיצות.

דנה ברכה אמסלם (08:05 21.09.2018)

תודה רבה

ליאת (10:08 13.08.2018)

אז אם משתמשים בבשר קפוא טרי שהוקפא והופשר מה את ממליצה לעשות שלא יהיו הרבה נוזלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 13.08.2018)

אין כל כך מה לעשות כי אי אפשר לייבש את הבשר. בכל מקרה, זה לא כזה נורא 🙂

ליאור (09:28 29.07.2018)

היי אפרת, נראה מתכון מהמם!
האם צריך גם את הבשר לטחון במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים לתערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 29.07.2018)

כן.
שבוע מקסים 🙂

ליאור (11:35 30.07.2018)

יצאו הרבה נוזלים בתנור שמכסים את הבשר. זה אמור להיות ככה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 30.07.2018)

השתמשת במקרה בבשר קפוא שהופשר?

ליאור (09:55 31.07.2018)

כן אבל קניתי אותו טרי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 31.07.2018)

בשר שמקפיאים אותו מפריש הרבה נוזלים וכנראה שזאת הסיבה שיצאו המון נוזלים באפיה.

דורית לוין (21:46 10.07.2018)

ערב טוב,

האם ניתן להכין בערב את כל השלבים, לסדר בתבנית ולאפות רק למחרת בצהריים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 11.07.2018)

כן אפשר.

הדר (17:01 1.06.2018)

לא ממש הבנתי האם צריך לבשל את הבשר לפני האפייה או או שהוא צריך להיות לא מבושל בתערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 1.06.2018)

הבשר לא מבושל.

ציפי (00:02 24.05.2018)

יצא מוי מוי טעים בדיוק לפי הכמויות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 24.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי ויום מקסים

שרי (14:23 27.04.2018)

נראה פשוט מעולה!! אפשר במקום עגבניות קלופות רק רסק עגבניות? כמה אם כן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 27.04.2018)

פחות מומלץ. הרוטב ייצא פחות טעים.

כרמית (22:11 23.02.2018)

אהבתי מאוד כולם נהנו הרבה יותר טוב מהטיגוו . לא הרגישו הבדל בכלל! .תודה רבה מתכון שאני מאמצת בחום כמו הרבה מהמתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 24.02.2018)

תודה כרמית, כיף לשמוע 🙂

רינת (14:43 21.12.2017)

היי אפרתי אני רוצה להכין את המפרום אבל רק עם 250 גרם בשר מה משתנה מבחינת כמויות במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 21.12.2017)

היי רינת,
אני לא חושבת שהבשר יספיק לכל הכמות, תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. אני מציעה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).

יצחק (23:36 12.12.2017)

סליחה על הבורות לכמה מנות המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 13.12.2017)

היי יצחק,
המתכון מספיק לכ-6 מנות.
יום נפלא 🙂

קארין (21:57 28.11.2017)

יצא אחלה! תודה😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 29.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף ויום מקסים

לבנת (12:31 15.11.2017)

וכמה בהרט לדעתך כדאי להוסיף?

לבנת (12:06 15.11.2017)

האם אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 15.11.2017)

היי לבנת,
אפשר.
בסביבות כפית שטוחה בהרט.

אסנת (17:30 20.10.2017)

הפעם התאכזבתי. זה בכלל לא נדבק הבשר לתפוח אדמה . בלי טיגון בביצה שמאחד את הכל איך זה בכלל יכול היה להידבק?שאר המתכונים עד היום היו מצוינים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 20.10.2017)

היי אסנת,
זאת גרסה אחרת למפרום. הבשר לא אמור במקרה הזה להדבק לתפו”א.
אולי זה פחות מתאים למי שאוהב את המפרום המקורי המטוגן.

דבורי (12:53 26.09.2017)

וווווווואווווו
ניראה אחד הדברים!!!
אני בהחלט הולכת להכין את זה לחג!!!
אני רוצה כמות כפולה, פשוט להכפיל את המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 26.09.2017)

כן, תכפילי את הכמות רק תוודאי שריככת מספיק את תפוחי האדמה בבישול המקדים כדי שזה יהיה אפוי כמו שצריך.

נטליה (16:39 7.09.2017)

שלום
אני לא רוצה להשתמש בעגניות מקופסה כמה צריך עגבניות למתכון
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 7.09.2017)

היי נטליה,
את יכולה לשים 4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן/סוכר לאיזון החמיצות.

שלי (20:00 31.08.2017)

זה יוצא טעים???

מתכונים ב10 דקות (20:54 31.08.2017)

כן 🙂

עדי (21:09 16.08.2017)

אתר מדהים וקליל חייב אפליקציה!!
תודה אפרת !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 16.08.2017)

תודה עדי 🙂

עידנאור (09:34 23.06.2017)

אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי פטרוזיליה טריה רק יבשה (בשקית…).. האם אני יכול להשתמש גם בפטרוזיליה מיובשת? אם כן כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (10:33 23.06.2017)

אפשר להוסיף כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת.
שבת שלום 🙂

שלי (20:00 31.08.2017)

היי אני לא בטוחה אבל ניראלי שזה גם בסדר ואני מקווה בישבילך שהיה לך מאוד טעים

הראל (18:42 21.06.2017)

האם במקום בשר טחון אשר הודו טחון?

מתכונים ב-10 דקות (19:45 21.06.2017)

כן, אפשר.

נעמה (10:14 9.06.2017)

האם ניתן לעשות את המפרום בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות (10:32 9.06.2017)

אני חושבת שכן. חשוב רק להקפיד על בישול מקדים של פרוסות תפוחי האדמה כדי שהם יתרככו כמו שצריך.
שבת שלום 🙂

רות (13:17 12.05.2017)

היי רציתי להודות על מתכון מעולה ,עשיתי ויצא מעדן ממליצה בחום!!

תודה על האתר הנפלא!

מתכונים ב-10 דקות (14:04 12.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רות ושבת שלום

רוית (10:29 2.05.2017)

היי,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות (11:32 2.05.2017)

כו, אפשר.

אביבה (13:21 28.04.2017)

הבשר יצא לא מבושל ובלי צבע..היה צורך אולי לטגן אותו לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (13:51 28.04.2017)

היי אביבה,
לא היה צריך לבשל את הבשר לפני. ערבבת אותו עם כל התבלינים?
כמה זמן הוא היה בתנור? בדר”כ בשר טחון נאפה מאוד מהר. אגב תפוחי האדמה התרככו?
השתמשת בבשר טרי או קפוא?

ליאת (15:03 22.04.2017)

וואוו יצא מעולה!!!תמיד הכנתי את המפרום הרגיל ןהמטוגן עם ים של עבודה,בעלי לא אהב וגם הילדים לא היו מתלהבים..הפעם כולם אהבו וביקשו שאני אכין שוב!!!!כול הכבוד למדתי מתכון חדש שללא ספק ירוץ אצלי בבית!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:12 22.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

purple (09:57 24.03.2017)

נראה יאמי.. באיזה תוכנית את עושה בתנור? (טורבו, גריל, אפיה {למעלה ולמטה} טורבו גריל )

מתכונים ב-10 דקות (10:06 24.03.2017)

תוכנית אפיה רגילה (עליון ותחתון).
שבת שלום 🙂

לילך ביתן (15:04 11.03.2017)

יצא פנטסטי יאומץ כמתכון הבית

מתכונים ב-10 דקות (16:40 11.03.2017)

תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂

מאיה (17:43 26.01.2017)

היי

האם אפשר להכין את תערובת הבשר ללא ביצה? או לחילופין מה אפשר לישם במקום ביצה ?

תודה
מאיה

מתכונים ב-10 דקות (19:26 26.01.2017)

אפשר אבל אז תערובת הבשר תתפרק קצת בחיתוך (שזה לא כזה נורא).

אסתר (08:34 22.12.2016)

מאוד

מתכונים ב-10 דקות (09:32 22.12.2016)

תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

אסתר (08:33 22.12.2016)

מאוד אהבנו תודה רבה!

עמית (12:13 16.12.2016)

צהריים טובים,
נשארה לי תערובת בשר וחבל לי לזרוק אותה. מה לדעתך אוכל לעשות איתה?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (12:55 16.12.2016)

היי עמית,
תערובת בשר לפי או אחרי בישול?
אם לפני בישול, מצרפת מתכונים עם בשר טחון.

שרה (21:29 24.11.2016)

שאלה דחופה ! 🙂 זה כבר בתנור שעה ורבע והתפוח עדיין קשה .. בישלתי לפני את התפוחי אדמה במשך 10 לפני ועכשיו אמור לצאת מהתנור ועדיין התפוחי אדמה מאוד קשה .. מה לעשות ??

מתכונים ב-10 דקות (21:35 24.11.2016)

היי שרה,
תחזירי את נייר הכסף ותמשיכי לאפות עוד חצי שעה לפחות ב180 מעלות.

שרה (21:38 24.11.2016)

המון תודה ! אולי עשיתי אותם יותר מדיי עבות ? שמתי שעה בטנור לפי מה שאמרת , נקווה שיהיה לנו ארוחת ערב !

מתכונים ב-10 דקות (22:39 24.11.2016)

כן, אני מניחה שזאת הסיבה ולכן 10 דקות בישול בהתחלה לא הספיק להן להתרכך.
אני מקווה שזה יהיה בסדר 🙂

בלה (14:16 2.11.2016)

האם אפשר להכין מתערובת של בשר עוף ובקר? או רק בקר?

מתכונים ב-10 דקות (14:30 2.11.2016)

כן בלה, אפשר לשלב עוף ובקר טחון.

בלה (14:40 2.11.2016)

תודה על תשובה מהירה. והאם ניתן חלק מתפוחי האדמה להחליף לבטטה?

מתכונים ב-10 דקות (14:57 2.11.2016)

כן, דווקא יכול להיות מעניין.

אורי (13:35 28.10.2016)

תודה רבה על המתכון, ממש אחלה!
רציתי לשאול משהו קטן, למה בסוף אחרי שחיממתי עם הנייר כסף ובלי נשאר לי קצת רוטב מימי בתבנית. למה הוא לא מתאדה?
ממש תודה על האתר הפצצה הזה, מאמין שאשתמש בו עוד כמה פעמים.

מתכונים ב-10 דקות (13:40 28.10.2016)

היי אורי,
זה בסדר שנשאר קצת רוטב נוזלי, הוא יתייצב מעט לאחר שהמפרום יתקרר.
שבת שלום 🙂

קורין (00:32 5.10.2018)

היי
לי מצד שני התאדה כל הרוטב, קצת מבאס שאין רוטב. אפשר אולי להכין עוד קצת רוטב, לשפוך מעל ולחמם עוד? אני רק חוששת כי גם ככה התייבש לי קצת הבשר, מצד שני עוד רוטב יכול לעזור לבשר. .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 5.10.2018)

היי קורין,
אם אצלך הבעיה הפוכה אז זה רעיון להכין יותר רוטב, לשפוך מעל ולחמם.

שרה כהן (07:23 6.10.2016)

האם אפשר לאכול למחרת?

מתכונים ב-10 דקות (10:51 6.10.2016)

כן שרה אפשר. לאחר חימום כמובן.

מיכל משקבוב (12:22 3.10.2016)

היי קודם כל המתכונים שלך ממש מצוינים ורציתי לדעת אם את יכולה להעלות גם מתכון למקרונים (העוגיות הצבעוניות) אם יש לך אי ממש אשמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:19 3.10.2016)

תודה מיכל 🙂
אין לי מתכון למקרונים אבל אם אני אמצא דרך קלה להכין את העוגיות האלה אני אפרסם מתכון.
חג שמח ושנה טובה!

אתי (18:52 1.10.2016)

הי, הכנתי את המפרום ויצא מעולההה.

יש לי שאלה: לטעמו של בן זוגי היה חמצמץ מידי. איך מפחיתים את החמיצות? השתמשתי ב-4 עגבניות חלוטות וקלופות (כי לא מצאתי בשימורים)
וב – 2 כפות מלאות של רסק עגבניות.

תודה,
אתי.

מתכונים ב-10 דקות (19:35 1.10.2016)

היי אתי,
זה בגלל העגבניות הטריות. כדי לנטרל את החמיצות כדאי פעם הבאה לשים כף מלאה של סוכר או סילאן (אפשר גם לשים כף שטוחה דבש או סירופ מייפל).
חג שמחה ושנה טובה 🙂

אתי (20:41 1.10.2016)

להוסיף את הסוכר רק כשמשתמשים בעגבניות טריות או גם כשמשתמשים בעגבניות משימורים?

אתי

מתכונים ב-10 דקות (21:29 1.10.2016)

רק כשמשתמשים בעגבניות טריות. אם את משתמשת בעגבניות משימורים את יכולה להוסיף כפית שטוחה של סוכר ליתר ביטחון 🙂

מלכי (20:47 29.09.2016)

היי. קודם כל,אני חייבת להגיד לך תודה על אתר מדהים ומתכונים מעולים!!
האם התפוחי אדמה אמורים להיות רכים אחרי 10 דקות בישול? כי הם עדיין קשים..

מתכונים ב-10 דקות (23:18 29.09.2016)

היי מלכי
הם אמורים להיות חצי רכים. 10 דקות בישול זה מרגע שהמים רתחו.
שנה טובה 🙂

ע.מ. (17:44 27.09.2016)

היי,
המתכונים אחד אחד!!
אני מספרת לכולם על האתר הזה.

אין לי רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות. אפשר להשתמש עם קטשופ ומים או אולי יש לך רעיון לרוטב אחר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:09 27.09.2016)

תודה! שמחה לשמוע 🙂
יש לך עגבניות רגילות?
אם כן, במקום עגבניות מרוסקות אפשר לגרד בפומפיה כ-3 עגבניות בינוניות ובמקום רסק לשים 2 כפות גדושות קטשופ.

ציפי (20:26 22.09.2016)

מאז שגיליתי את האתר שלך הפכתי לבשלנית ואופה מה שלא הייתי בכלל אני ממש מרוצה וגם משפחתי

מתכונים ב-10 דקות (20:49 22.09.2016)

תודה ציפי, אני ממש שמחה לשמוע 🙂

ציפי (20:22 22.09.2016)

הכל בסדר המשכתי על אותו חום , כמה פשוט וטעים טעים

ציפי (14:13 22.09.2016)

המפרום בתנור , לאיזה חום להוריד אחרי 45 דקות אודה לתשובה מהירה

מתכונים ב-10 דקות (15:48 22.09.2016)

סליחה ציפי, ראיתי עכשיו..
היה צריך להמשיך לאפות באותן מעלות- 200.

אודליה (20:22 21.09.2016)

היי אפרת, המתכון הזה ממש מגרה! שוקלת להכין אותו לראש השנה. את חושבת שאולי אוכל לשים תערובת של דג טחון במקום בשר, כך שיהיה פרווה? אם כן, יש לך רעיון איך להכין את התערובת? תודה וערב טוב!

מתכונים ב-10 דקות (20:44 21.09.2016)

היי אודליה,
האמת נשמע מעניין אבל מאחר ולא יצא לי להכין תערובת של דג טחון אין לי מושג איך זה ייצא ואני לא רוצה לומר לך משהו שאני לא בטוחה בו 🙂

אודליה (21:32 21.09.2016)

צודקת! במידה ואנסה להכין בכל זאת עם דג, מבטיחה (בלי נדר!) לחזור ולעדכן! נראה לי שכל סעודה של כל החגים הולכת להיות פרסום לאתר המדהים שלך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:42 21.09.2016)

תודה יקירה 🙂

אודליה (21:45 24.09.2016)

חוזרת לעדכן 🙂 לא יכולתי לחכות עד ראש השנה אז הכנתי כבר לסעודה שלישית! היה ממש טעים עם תערובת הדג הטחון! רק מה, התפוח אדמה עדיין היה טיפה קשה, אבל אכיל. עשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון, הרתחתי סיר מים, הכנסתי את פרוסות התפו”א והשארתי אותם 10 דקות. כנראה שהייתי צריכה קודם כל להביא אותם שוב לרתיחה ואז להשאיר אותם 10 דקות, נכון? אבל חוץ מזה היה ממש טעים! תודה ושבוע טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:47 25.09.2016)

היי אודליה,
תודה שחזרת לעדכן! שמחה שיצא טעים גם עם דג טחון.
לגבי התפו”א, היה צריך להרתיח קודם את המים ואז להשאיר את הפרוסות בפנים 10 דקות. לא נורא, תדעי לפעם הבאה.
שבוע נפלא 🙂

שרה (18:26 14.09.2016)

אפשר להחליף את התפוחיאדמה בחצילים ואם כן מה ההבדלי זמנים בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (21:23 14.09.2016)

היי שרה,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה (שכבות חצילים ובשר טחון).

שרה (11:12 16.09.2016)

קיבלתי תודה רבה

.. (16:27 9.09.2016)

אפשר לעשות את המתכון פרווה? כלומר ללא בשר?

מתכונים ב-10 דקות (17:03 9.09.2016)

היי,
אולי ניתן להשתמש בסויה טחונה (לא ניסיתי).
שבת שלום 🙂

ש (22:47 8.09.2016)

קודם כל תודה רבה על המתכון:)
מה את ממליצה לי לעשות עם כמות גדולה של תערובת בשר שנשארה לי?
חבל לי לזרוק

מתכונים ב-10 דקות (01:02 9.09.2016)

היי,
מתערובת הבשר שנותרה אפשר להכין קציצות ולטגן. אפשר להכין את הקציצות ברוטב אדום (רוטב מהמתכון הזה או הזה). בכל מקרה אפשר גם להקפיא את הקציצות המוכנות ולהפשיר במידת הצורך.
שבת שלום 🙂

מיה (19:08 27.05.2019)

היי אפרת,
האם בבקשה אפשר לקבל גם את המתכון של המוסקה חצילים במייל?
תודה רבה 🙂
מיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 28.05.2019)

כמובן. שלחתי 🙂

ירדן (13:37 8.09.2016)

?בטעות שחכתי לבשל את התפוחי אדמה וזה כבר בתנור. כמה זה נורא
ועוד שאלה- לגבי החום? גם אחרי שמסירים מהנייר אלומיניום 200 מעלות?

מתכונים ב-10 דקות (14:21 8.09.2016)

היי ירדן,
קרוב לוודאי שאם לא בישלת קודם את תפוחי האדמה הם יהיו עדיין קצת קשים.
אם אכן הם קשים, יש לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על 180 מעלות עד שהם נעשים רכים.
לאחר שמסירים את הנייר יש להמשיך לאפות על 200 מעלות.
בהצלחה 🙂

ירדן (14:41 8.09.2016)

תודה רבה! אתר נפלא, עושה לי הרבה שבתות…:)

צילה (12:24 1.09.2016)

היי אפרת,
כמה עגבניות רגילות זה 400 גרם?

מתכונים ב-10 דקות (13:22 1.09.2016)

היי צילה,
זה יוצא כ-4 עגבניות בינוניות.

צילה (13:27 1.09.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה והמשך יום נפלא

רבקה (22:42 30.07.2016)

אפרת תודה רבה! ממש מעדן לשבת..

מתכונים ב-10 דקות (09:19 31.07.2016)

היי רבקה ושבוע טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נופר (21:06 21.07.2016)

נראה מעולה!!
רציתי לשאול אם אני מכינה את כל התבנית ביום שישי, האם אני יכולה להשאיר אותה במקרר ולהכניס לתנור רק למחרת בשבת?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:40 21.07.2016)

כן נופר, אני לא רואה בעיה 🙂
אל תשכחי לחמם תנור מראש על 200 מעלות 8-10 דקות לפני שאת מכניסה את התבנית.

דנה (15:34 6.07.2016)

היי
מה אפשר במקום ביצה??

מתכונים ב-10 דקות (16:26 6.07.2016)

היי דנה,
הביצה מחברת את התערובת אבל אפשר להכין גם בלי.

גל (21:45 4.07.2016)

מיקסר גם טוב לטחינת התערובת?

מתכונים ב-10 דקות (22:11 4.07.2016)

היי גל,
מיקסר לא מתאים אלא אם כן יש לו להבי סכין שחותכות או קוצצות.
בכל מקרה, אפשר פשוט לגרד בפומפיה.

בני כהן (10:06 2.07.2016)

הייתי מוסיף כפית פפריקה חריפה וכף בהרת לקבלת העתק ראוי למקור.

מתכונים ב-10 דקות (10:22 2.07.2016)

נשמע מעולה 🙂

הודיה (19:02 30.06.2016)

. הי תודה רבה על המתכון.
האם צריך לטגן /לבשל את הבשר לפני שהוא נכנס לתנור?

מתכונים ב-10 דקות (19:24 30.06.2016)

היי הודיה,
אין צורך לטגן/לבשל לפני.

אודליה (12:31 29.06.2016)

הכנתי ויצא סוף!
כולם התלהבו.
הכנתי תערובת בשר קצת אחרת
אבל בטוחה שזו של המתכון מעולה לא פחות.
איזה כיף להכין בקלות מפרום!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:40 29.06.2016)

היי אודליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!

דבי (18:02 27.06.2016)

יצא מאד טעים. תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (18:59 27.06.2016)

תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂

דבי (11:04 27.06.2016)

בוקר אור!

מה אפשר במקום כמון?

אגב לאיזה מאכלים יותר מתאים כרכום? למי כמון?

בעיקרון אפשר לעשות עם הודו אדום? מה אם יש רק תפוא קטנים?

הרבה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:30 27.06.2016)

היי דבי,
את יכולה לוותר על כמון.
הכמון מוסיף טעם בסגנון מזרחי. מתאים בתבשילי בשר, עדשים ועוד.
הכורכום הוא בעיקר בשביל הבריאות, הוא מאוד בריא אבל צריך לקחת בחשבון שהוא צובע את התבשיל בצהוב. רצוי גם לא לשים הרבה ממנו כי הוא יכול להשתלט על הטעם. הוא מתאים לתיבול מרקים, קציצות, עוף, תפוחי אדמה וכו’.
אפשר להכין עם הודו אדום אבל עם בשר בקר טחון לדעתי יותר טעים.
את יכולה להשתמש בתפוחי אדמה קטנים באותו אופן.
יום נפלא 🙂

דבי (22:20 26.06.2016)

הי!

מה המינימום פטרוזליה שחייבים?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:29 26.06.2016)

היי דבי,
את לא חייבת לשים בכלל פטרוזיליה 🙂

ענת (22:09 26.06.2016)

אפרתוש 🙂 כמו תמיד המתכונים שלך לא מאכזבים!!
הכנתי לשבת, ויצא ממש טעים.
פעם ראשונה שאני מכינה מפרום בכזאת קלות ומהירות ובינינו לראשונה יוצא טעים ואכיל 🙂
שוב תודה,
תבורכי!!

מתכונים ב-10 דקות (22:28 26.06.2016)

תודה ענת! איזה כיף לשמוע! 🙂

שרית (20:22 26.06.2016)

יצא מדהים. אבל עשיתי עם כמה שינוייים. את התפוחי אדמה טגנתי במחבת עד השחמה .ורק אחר כך אפיתי.
ועשיתי רוטב אחר.טגנתי 2 שומים עד השחמה הוספתי 2 כפות קמח.1 וחצי כוס מים. 5 כפות רסק עגבניות.לבשל עד הסמכה.
בהצלחה!

מתכונים ב-10 דקות (21:03 26.06.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שרית ושבוע נפלא!

נורית עובדיה (17:55 26.06.2016)

נוצר מצב שהבשר זולה מחוץ לתפוחי האדמה למרות שהבלילה מעטה .
מה אפשר להוסיף לגלילה שתהיה יציבה?

מתכונים ב-10 דקות (18:17 26.06.2016)

היי נורית,
לא כ”כ הבנתי. את מתכוונת שתערובת הבשר לא יציבה?

דבי (21:23 25.06.2016)

הי!

אפשר לשמור במקרר ולחמם בסיר עם מעט מים?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:29 25.06.2016)

היי דבי,
אני חושבת שכן, לא אמורה להיות בעיה.

הדסה (12:23 23.06.2016)

נפלא נפלא נפלא.
שאלה: תבנית אפיה קפיצית חדשה נוזלת. מה עושים? אודה על תשובה למייל
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (13:33 23.06.2016)

היי הדסה,
אם התבנית היא חדשה והיא נוזלת זה לא תקין. אם קנית אותה לא מזמן הייתי ממליצה לך לנסות להחליף אותה.
אם בכל זאת תרצי להמשיך להשתמש בה כדאי לעטוף אותה בחלק הפנימי בנייר כסף/אלומיניום (בתחתית ובדפנות) כדי למנוע זליגה של הבלילה לתנור.
שלחתי לך את התשובה למייל.

neli (11:02 23.06.2016)

שלום רב, נראה מעולה בדיוק כמו האתר שלך אשמח לדעת האם לא צריך להוסיף מים לתערובת הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (12:57 23.06.2016)

היי נלי,
בגלל שתערובת העגבניות המרוסקות היא יחסית נוזלית אין צורך להוסיף מים לתערובת. בכל מקרה, במידה ותרצי לדלדל את הרוטב, את יכולה להוסיף קצת מים.
בהצלחה 🙂

דורית (10:28 23.06.2016)

היי אפרת.
האם תפוחי האדמה צריכים להיות ממש סנדביץ’? או שאפשר סתם למלא את התבנית בשכבה מלאה. בצורה שאת מתארת התבנית לא מלאה. מה קורה עם הרווחים שנוצרים? הרוטב נשפך ביניהם.האם כך צריך להיות?

מתכונים ב-10 דקות (12:55 23.06.2016)

היי דורית,
הסיבה לרווחים היא שהרוטב יחלחל ביניהם, אבל זה לא קריטי 🙂

דבי (15:00 21.06.2016)

שלום אפרת!

אולי אכין שבוע הבא. האם יש חתיכות בעגבניות המרוסקות? אפשר רק רסק עגבניות? אפשר בלי כמון או שיש משהו אחר?
איך אפשר לדעת אם פתוח מבושל?
אפשר להקפיא?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:01 21.06.2016)

היי דבי,
לא מרגישים את החתיכות. זה ממש עגבניות מרוסקות. עם רסק בלבד זה ייצא פחות טעים.
את יכולה לוותר על הכמון.
אחרי כל הזמן הזה בתנור זה אמור להיות מוכן. אין בעיה להשאיר 10 דקות יותר אם את מעדיפה את זה יותר אפוי.
לא מומלץ להקפיא שום דבר שיש בו תפוחי אדמה.

אילנה. (13:46 21.06.2016)

היי
מה ההבדל בין עגבניות מרוסקות לבין רסק עגבניות?
אולי זו טעון והתכוונת לרכז עגבניות?

מתכונים ב-10 דקות (14:14 21.06.2016)

היי אילנה,
עגבניות מרוסקות הכוונה לעגבניות קלופות שריסקו אותן (כמו “סלסלה”).
רסק, תרכיז ורכז עגבניות הם כמעט אותו דבר. הכוונה לממרח הסמיך האדום המרוכז. ההבדל העיקרי ביניהם הוא אחוזי הריכוז. יש 22% ויש 28%-30%. ככל שהאחוזים גדולים יותר כך הרסק יותר עשיר וטעים.
יום נפלא 🙂

מרשמלו (10:30 21.06.2016)

בדיוק חשבתי להכין מפרום אבל נבהלתי מכמות העבודה, והנה פרסמת מתכון שמפשט את העניינים וחוסך המון עבודה!
אכין לשבת 🙂 תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:27 21.06.2016)

שמחה שהצלחתי לעזור 😉
תודה ויום מעולה!

ענת (10:13 21.06.2016)

נראה מעולה. זה הולך גם עם עוף טחון?

מתכונים ב-10 דקות (10:20 21.06.2016)

היי ענת,
אני חושבת שכן, אבל לדעתי עם בשר טחון זה יותר טעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.