זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 85 דקות
תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית בגודל 22X31.
מצרכים:
4 תפוחי אדמה בינונייים-גדולים קלופים חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ
לרוטב עגבניות: 2 כפות שמן זית, 400 גרם עגבניות קלופות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות/מגורדות, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור.
לתערובת הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון, 1 בצל בינוני, שן שום, חצי כוס עלי פטרוזיליה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מרתיחים מים בסיר. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים.
-מערבבים בקערה את החומרים של רוטב העגבניות (אין צורך לבשל).
-מניחים במעבד מזון את כל החומרים של תערובת הבשר וטוחנים (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד את הבצל והשום, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם יתר החומרים בעזרת כף).
-משמנים תבנית ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כל פרוסה יוצקים שכבה עבה של תערובת בשר. מעל מכסים בפרוסה נוספת של תפוח אדמה (כמו סנדוויץ’). יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומשטחים. עוטפים בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 45 דקות.
-מסירים בזהירות את נייר הכסף ואופים כ-30 דקות נוספות.
- מתכון לניוקי |
- פוטטוס בתנור |
- עראיס בנינג’ה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי
אפרת שלום
בתמונה המתחלפת שלך בכמה תפוחי אדמה הישתמשת ? והאם אפשר להכין בתבנית אלומניום הסטנדרטית ? הכוונה הבינונית ? אשמח לתשובה .
ועוד דבר , אחרי שמוציאים את הנייר כסף רשמת לאפות 30 דקות , זה לא ייבש את המפרום ?
השתמשתי בערך ב-3 תפוחי אדמה כי זו תבנית יחסית קטנה.
אם זו תבנית בגודל 31*22 אז הכמות מתאימה. אם זו תבנית יותר גדולה בגודל 32*25 אז תצטרכי לדעתי להכפיל כמויות ב1.5
זה לא מייבש בתנאי שאופים על חום עליון ותחתון (בלי טורבו)
כתבתי לך שיש לי תבנית אלומניום בינונית סטנדרטית .
זה בסדר ?
אם התכוונת לסטנדרטית הבינונית(בגודל 32X25) אז נראה לי שתצטרכי להכפיל כמויות ב1.5.
כמה זה נורא אם אשתמש ברוטב פיצה/פסטה קנוי במקום להכין?
במקום עגבניות מרוסקות?
אפשר רוטב פסטה בתנאי שהוא מבוסס על עגבניות מרוסקות. איזה רוטב יש לך?
היי
רציתי לדעת יש אפשרות להכין את המפרום בנינג’ה?
תודה לך על כל המתכונים המוצלחים שלך
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
של אוליביה , רוטב לפסטה
זה בסדר
שלום.
אם מכינים מבטטה אין צורך לבשל קודם בסיר נכון?
ולחתוך גם בעובי של חצי ס”מ?
איזה סלט מהאתר את ממליצה ליד?
תודה רבה
רצוי בכל זאת לבשל לפחות באופן חלקי אבל כדי שהבטטה לא תתפרק אני ממליצה לבשל את הבטטה כשהיא שלמה ורק אחרי קירור לחתוך לפרוסות בעובי קצת יותר מחצי ס”מ.
יש מלא סלטים, כמעט כל סלט מרענן יכול להתאים. אולי משהו עם חסה/עלים.
הכנתי את המנה לשבת לפי העצה שלך ויצא מעולה, תודה!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה:)
היי,
אם זה מנה עיקרית, מה אפשר להגיש ליד? חוץ מסלט ירקות קצוץ?
היי דורית,
האמת שזה טעים גם עם אורז לבן.
תודה על המתכון
ואו נראה מעולה!
תודה על השיתוף🙂
הי אפרת! שבוע טוב!! מעניין אותי לדעת אם התבלין שנקרא “מפרום” קשור למתכון הזה? (גם מבחינת לשים אותו- ואם כן אז כמה וגם אם הוא נוצר בשביל\בגלל זה) תודה:)
היי
זה תבלין שאכן מיועד למפרום ומתאים גם לקציצות.
לכמות במתכון כפית שטוחה מספיקה.
אפשר לשים נייר אפייה במקום אלומיניום? פחות אוהבת אלומיניום באפייה.
ולגבי הרוטב. אם מכינה מעגבניות טריות, אפשר לבשל לפני? ואת הבשר לא לבשל לפני בכלל?
היי
נייר אפייה פחות כדאי כי הוא לא אוטם כמו נייר כסף. אפשר לבשל את הרוטב מהעגבניות לפני כן, אין צורך לבשל את הבשר.
אז אפשר בלי נייר בכלל?
אפשר, מומלץ לאפות על 10 מעלות פחות.
הי אפרת
תודה רבה על כל המתכונים
פותחת את האתר לפני כל בישול…
שאלה, אם אני רוצה להכין את המפרום כשהוא במתכון המקורי עם הטיגון ואחר כך הבישול-אין לי תנור בשרי, איך אני מכינה?
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
בגדול צריך למלא את תפוחי האדמה בתערובת הבשר, לטגן כמה דקות מכל צד ואז לבשל בסיר עם הרוטב.
אין לי מתכון מסודר למפרום בדרך הזו(:
הכנתי ויצא מעולה! טיגנתי את הבצל והשום לפני וערבבתי עם הבשר והתבלינים. כן הוספתי חצי כפית סוכר לרוטב, לויסות החומציות של העגבניות. תודה על המתכון. נתבקשתי להכין שוב…
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
מה הענין של הנייר כסף? ומה צריך להיות כשמוציאים אותו?
הנייר שומר על המפרום שלא ייאפה כבר בתחילת האפייה למעלה מהר יותר מאשר בפנים.
הכנתי את המתכון עכשיו בתנור ניראה ממש טעייםם
תודה על המתכונים
ובאגב- אני ממש מכינה המון מהמתכונים שלך תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת. ראשית תודה על מתכונים מעולים! איתך התחלתי לבשל תבשילים 🤭
שנית, הכנתי על פי המתכון והיה טעים מאוד אבל התפרק וזה לא נתפס לי הבשר עם התפוחי אדמה. מה פיספסתי?
יש לך טיפ אןלי כדי שזה לא יקרה לי שוב?
היי,
זה בסדר שהמפרום מתפרק והבשר לא נתפס לגמרי בתפוח האדמה(:
אם דייקת בכמויות וטחנת טוב את תערובת הבשר- כנראה שיצא לך מצוין.
תודה רבה!
אפרת תודה על המתכון יצא מדהים! וטעים
בפועל אפיתי לפחות שעה לפני שהוצאתי את הנייר כסף התפו”א לא מספיק התרככו
לא היה עגבניות מרוסקות, קצצתי עגבניות והוספתי סוכר, יצא מצוין.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת כמה שאלות…
אני רוצה להכין את הארוחה לזוג
בכמה תפוחי אדמה מומלץ להשתמש? ולריה פרוסות פורסים כל תפוחי אדמה?
ועוד שאלה אני מכינה לארוחת ערב עם מה מתאים להגיש את המספרים?
תודה לך…
היי,
את יכולה להכין את הכמות המקורית במתכון כדי שתהיה מנה גדולה מאד, או להכין חצי מהכמות במתכון למנה שתספיק בדיוק.
כל תפו”א יש לפרוס לפרוסות בעובי כחצי ס”מ.
אם המפרום מיועד לארוחת ערב אפשר להגיש עם מרק או אפילו רק סלט/משהו קליל בסגנון.
היי אפרת,
הרוטב יצא חמצמץ ועם טעם מורגש של שימורים. האם יש דרך לתקן לאחר האפייה?
להביא, היית ממליצה לבשל את הרוטב עם סוכר, בצל מטוגן וכוסברה, ליותר טעם?
היי,
אם לרוטב יש טעם חמצמץ ותעשייתי זה יכול להיות בגלל רסק עגבניות/עגבניות חתוכות מסוג פחות מוצלח… אין כל כך איך לשפר אחרי ההכנה.
אפשר בהחלט להוסיף מעט דבש או סוכר וגם פטרוזיליה ובצל (למרות שבבשר יש בצל).
תודה רבה
חשבתי על פתרון אפשרי, אנא חווי את דעתך🙏
מחר בחימום בתנור – חשבתי להמיס מעט סוכר ופפריקה מתוקה במים רותחים ולפזר על הרוטב (כך שירתח בשנית עם רוטב מתקתק). נשמע הגיוני?
זו אפשרות, אך לרוב היא לא ממש עוזרת (לכן לא הצעתי לך). את יכולה כמובן לנסות בכל מקרה(:
תודה 😁
היי אפרת,
שכחתי לשים ביצה בבשר 🤦♀️
איך זה ישפיע?
זה לא קריטי, פשוט תערובת הבשר תהיה פחות אחידה ותתפורר יותר.
תודה רבה🙏
הי אפרת
תודה על האתר המהמם
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את המפרום?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
לא מומלץ להקפיא את המפרום משום שהוא מכיל תפו”א.
היי אפרת
תודה על הכול
אפשר לדעתך לעשות מתפוחי אדמה מרוסקים לפירה? אני גרועה בלחתוך לפרוסות🙈
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אני חושבת שעם פירה זה לא יצא מוצלח בגלל הרוטב.
מה שכן, את יכולה להכין עם פירה ללא הרוטב (בסגנון של פשטידת רועים/פסטל):
תכיני את הפירה ואת תערובת הבשר.
שימי בתבנית שכבת פירה (תיישרי אותה עם כף), מעליה את תערובת הבשר ומעל שכבת פירה נוספת.
מרחי ביצה טרופה מעל הפשטידה ותכניסי לתנור על 180 מעלות כ-40-45 דקות עד להשחמה.
אין על האתר שלך!!! מתכונים מעולים ,טעימים ופשוטים.
אפשר לקבל בבקשה את המתכון של המוסקה?
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
מצרפת לך את המתכון למוסקה(:
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות שאני ארסק לבד? כמה צריך?
היי 🙂
אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן או סוכר לאיזון החמיצות.
אפשר להכין רק עם רסק עגבניות? בלי עגבניות מרוסקות?
היי מירי,
לא מומלץ, עם רסק עגבניות בלבד הטעם נהיה מרוכז והרבה פחות טעים.
שלום אפרת יקרה,
יש לך מתכון למפרום מטוגן?
או איך אני יכולה במתכון הזה לעשות את המפרום ע”י טיגון?
זכור לי שמטגנים את התפוחא עם העיסה?!?
תודה רבה!
היי ציפי,
סורי, אין לי מתכון למפרום מטוגן(:
חג שמח!
שלום אפרת
אשמח לקבל את המתכון למוסקה במייל
תודה רבה!
שולחת לך😊
אפרת מתכון נהדר , אפשר גם מתכון למוסקה? תודה
שלחתי לך🙂
אפרת היקרה, תודה רבה על כל המתכונים, גם זה אחד האהובים אצלנו. אם תוכלי אשמח גם לקבל את המתכון למוסקה. חג שמח לך למשפחתך 🌹
שלחתי 🙂
אפרת היקרהראשית תודה על כל המתכונים שמצליחים תמיד
אשמח לקב למייל את המתכון למוסקה
תודה רבה
היי אפרת, רציתי להגיד לך שאני מכינה את המתכונים ורכשתי חלק מספרי המצכונים וממש טעים… רציתי לשאול במידה ואני שמה לפני את התפוחי אדמה בתנור, כמה זמן לשים?
היי שרה 🙂
אם את חותכת אותם לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ אז כדאי לשמן תבנית או נייר אפיה ולשים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות.
אפרת יקרה,
תודה רבה על מתכונים ברורים וטעימים כל כך ועל הסבלנות והמענה לכל שאלה בנועם.
מצטרפת לבקשה למתכון למוסקה חצילים.. 🙂
המון תודה!
שלחתי 🙂
אפשר לכסות עם המכסה של הפיירקס?
כן.
שלום, אפשר לקבל למייל את המתכון של המוסקה?
תודה
שלחתי:)
היי אפרת אשמח גם למתכון של מוסקה חצילים
שלחתי 🙂
אפרת, תודה רבה, יצא ממש טעים!!!
שמחה שיצא מוצלח מיכל 🙂
שבוע נפלא🌸
היי…אשמח למתכון למוסקה חצילים
היי שרי שולחת לך
הי אפרת, לדעתך יהיה אפשר לחתוך את התפו”א קוביות ולערבב עם הבשר ואז לאפות? במקום לעשות שכבות..
תודה (:
היי רחלי,
אפשרי במידה ואת אוהבת 🙂
היי אפרת,
בכוונה את לא מעלה לאתר את המתכון של המוסקה?
בכל אופן, אשמח גם לקבל אותו….
תודה!:)
שולחת לך למייל 🙂
המתכון הוא מעל ל10 דקות הכנה והעבודה היא קצת יותר מסובכת ופחות מתאימה לכאן.
היי אשמח למוסקת חצילים
שלחתי 🙂
ערב טוב
עיינתי במתכון ובתמונות. זה נראה טוב ועשה לי חשק לנסות. רק לא ברור לי האם משתמשים בכל ארבעת תפוחי האדמה. אני רואה בתמונה שכבה אחת של “סנדויץ ” בשר ותפו”א. מהחלק הרחב של תפוח האדמה. ואם כל פרוסה בעובי חצי סנטימטר, היכן שאר תפוח האדמה?…או אולי אלו שתי שכבות של ” סנדויץ” אחת על השניה?
אודה מאוד להבהרה.
היי יעל,
במתכון שהכנתי (בתמונות המתחלפות) השתמשתי בתבנית קטנה יותר ולכן הכמויות קטנות יותר.
אם את רוצה להיות בטוחה אז תחתכי 2-3 תפוחי אדמה לפרוסות ותניחי בתבנית 2 שכבות (כמה שייכנס לך זה מה שאת צריכה למתכון).
היי אפרת אשמח גם למתכון של מוסקה חצילים
היי אתי,
עובדת על זה 🙂
אתי שלחתי לך במייל 🙂
אשמח מאד למתכון מוסקה חצילים
שלחתי 🙂
היי אפרת אין על האתר שלך
המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח
תודה רבה
רציתי אם אפשר מתכון למוסקט חציל תודה
שלחתי לך למייל 🙂
תודה רבה על המתכונים המקסימים. אשמח גם כן לקבל מתכון למוסקה חצילים
שלחתי לך למייל.
חג שמח 🌺
לאוהבי החריף, נראה לך שיתאים להוסיף פלפל חריף?
כן, אפשר להוסיף לרוטב פלפל חריף קצוץ דק-דק או שאפשר להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה.
הכנתי ויצא מושלם, אפילו הבן זוג אהב שהוא אחד הבררנים !
נראה מעולה!
תודה ליאת
שלום אפרת,
נשמח גם לקבל את המתכון למוסקה.
תודה רבה,
עדי (אשתו של ארז)
שלחתי 🙂
שלום. גם אני אשמח למתכון למוסקה
שלחתי 🙂
אשמח גם לקבל
תודה רבה
שלחתי 🙂
היי אפרת
יש מצב לקבל גם מתכון למוסקה חצילים?
תודה על הכל!
שרי 🙂
שלחתי לך למייל 🙂
שלום אפרת, אפשר בבקשה לקבל את המתכון ןמסקה חצילים?
תודה מראש
שלחתי לך למייל 🙂
בוקר טוב, המתכונים שלך מעולים. מבקשת מתכון למוסקה חצילים. תודה
שלחתי למייל 🙂
אפרתי אהובה,
למוסקה,
פשוט להחליף את תפוחי האדמה המצילים??
היי חפצי 🙂
יש לי מתכון למוסקה (שכבות חצילים עם בשר טחון).
תרצי שאשלח לך למייל?
היי אפרת
קודם כל רציתי לאמר לך מכל ה ❤️ שהאתר שלך מככב אצלי, הכנתי המון מתכונים וב”ה כולם הצליחו לי.
ראיתי אותך פעם ראשונה, שבוע שעבר בתוכנית של ז׳קי….
היה כייף לראות אותך.
אפשר בבקשה לקבל מתכון למוסקה חצילים
תודה מיכל ❤️
שלחתי לך למייל.
תודה רבה
אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחצילים?
אני חושבת שכן רק יש להשתמש בחצילים קלויים.
אפשר מתכון למוסקה חצילים?
שלחתי לך למייל 🙂
היי אפרת, מתחשק לי להכין שוב את המפרום שלך.
רציתי לדעת אם אפשר להשחים קצת את תפוחי האדמה בתנור לפני/אחרי הבישול ולפני הוספת המילוי כדי שיקבלו צבע כמו של טיגון? ובאיזה מילוי אפשר להשתמש במקום בשר?
כן. אפשר לאפות את פרוסות תפוחי האדמה בתנור במקום לבשל עם מים.
יש להבריש אותן בשמן זית משני הצדדים כדי שישחימו.
לגבי המילוי, יש משהו שחשבת עליו?
מילוי עם פטריות
מילוי עם קינואה וירקות
הולך?
זה משהו שצריך לנסות כדי לדעת אבל קחי בחשבון שהמילויים שהצעת לא יהיו מספיק יציבים וכנראה שיתפרקו בחיתוך.
בכל אופן, כדאי להוסיף גם את הרוטב אחרת זה ייצא יבש מידי.
מתכונים מעולים
אפשר את המתכון של המוסקה?
שלחתי למייל 🙂
היי, אשמח גם למתכון למוסקה בבקשה 🙂
שלחתי לך למייל 🙂
טעים מאוד!!!!
וכולם אהבו
תודה רבה 👏👏
רוצה להודות לך מכל הלב
מתכונים קלים והכל טעים כל כך !
אין כמוך!!!
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
אם אני משתמשת בבשר טחון שכבר הכנתי ממנו בולונז, לכמה זמן כדאי לבשל את התפוחי אדמה ואז את המפרום ?
את פרוסות תפוח האדמה תבשלי עד לריכוך ולא רק ריכוך חלקי ותאפי מכוסה במשך 35 דקות ואח”כ 25-30 דקות בלי כיסוי.
היי אפרת,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך
למדתי לאהוב לבשל ולהינות מזה בזכותך, תודה רבה לך
אשמח לקבל את המתכון שלך למוסקה
שלחתי לך למייל ❤️
אפשר במקום בשר טחון להשתמש בחזה עוף טחון?
אפשר אבל עם בשר טחון זה יוצא טעים יותר.
אפשר בבקשה מתכון למוסקה?
תודה 🙂
שלחתי 🙂
היי
אפשר מתכון למוסקה?
שלחתי למייל 🙂
חולה על האתר שלך.
קודם כל את מדהימה, עונה לכולם
על השאלות, כל כך כייף.
מאז שהכרתי את האתר, מפתיעה את בעלי
כל פעם מחדש.
היום אפתיע אותו עם המפרום שלך😍
הכל קל ופשוט והכי חשוב טעים.
מאוד אשמח לקבל מתכון למוסקה .
תודה רבה❤️
תודה אילנית יקרה
שלחתי לך מתכון במייל.
הי אפרת,
את מדהימה והאתר שלך מעולה.
אוכל לקבל גם את המתכון שלך למוסקה?
תודה!
כמובן, שלחתי 🙂
היי אפרת, תודה על האתר המעולה שלך!
תוכלי לשלוח לי בבקשה מתכון למוסקה?
תודה:)
שלחתי 🙂
היי,
תוכלי לשלוח גם לי את המתכון למוסקה?
תודה רבה!
שלחתי 🙂
אפרת שלום, אשמח לקבל מתכון למוסקה בתנור או מבושל בסיר.
תודה
שלחתי לך למייל 🙂
רציתי לשאו יש לי בקופסאת שימורים עגבניות שלמות 400 גרם מה אני צריכה לעשות ?
היי אסתר,
יש לך אפשרות לטחון את העגבניות? במעבד מזון/ בלנדר/ מוט בלנדר ידני?
היי אפרת, האתר שלך נהדר! אפשר גם לקבל במייל מתכון למוסקה? למה בעצם הוא לא מופיע באתר? תודה 🙂
שולחת לך עכשיו 🙂
המתכון לא מופיע באתר כי ההכנה שלו קצת ארוכה.
תוכלי בבקשה לשלוח גם לי מתכון למוסקה במייל?
תודה רבה וחג שמח!
המתכונים שלך יפארו לנו את החג בעזרת ה’!
שלחתי 🙂
האם אפשר את המתכון מוסקה למייל בבקשה?
ולגביי המתכון אם יש לי 250 גרם בשר אני יכולה עדיין לעשות עם 4 תפו”א?
שלחתי מתכון במייל.
אפשר אבל אז תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. עדיף להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).
תודה רבה על המתכון
יצא נחמד אבל רוטב העגבניות קצת הרס, הוא יצא חמוץ
אני יודעת שתמיד צריך להוסיף סוכר ברוטב עגבניות ולא היה רשום פה במתכון סוכר.
היי,
השתמשת במקרה בעגבניות טריות?
שלוןם רב
הכנתי לפי המתכון הבשר פשוט לא אכיל לדעתחי חסר בתערובת פרורי לחם שיהיה אווריררי.
יצא מאוד קשה .
היי יוסי,
באיזה בשר השתמשת שהוא יצא כל כך קשה?
היי,
המתכונים שלך מושלמים 🙂
רציתי לבדוק איתך אם אפשר במקום לסגור את הבשר עם תפוח אדמה לסגור אותו עם חצילים?
כלומר תפוח אדמה- בשר- חצילים
בתודה מראש
היי חני,
אני חושבת שכן רק יש צורך קודם לטגן או לאפות את החצילים.
אפרת היי
תודה על התגובה המהירה אבל לא קיבלתי את המתכון של המוסקה למייל תוכלי לשלוח לי אותו פעם נוספת?
שלחתי למייל אחר שהיה רשום בתגובה.
שולחת שוב למייל הזה. אם לא קיבלת עדכני אותי.
היי
האם ניתן להחליף במתכון הזה את התפוחי אדמה בחצילים? האם נדרש לבצע שינוי נוסף במתכון?
היי יפעת,
שלחתי לך במייל מתכון למוסקה חצילים.
ב”ה יצא נדיר.
את יכולה להעלות מתכון של אורז כמו באולמות ( הסוד זה הכמות שמן הגדולה , אבל צריכה כמויות .) תחודה
שבוע טוב זוהר 🌷
הכוונה לאורז לבן שמגישים באולמות או אורז עם תוספות כלשהן?
כן. אורז לבן. פשוט שם זה יוצא נדיר בגלל כמויות השמן
אני יודעת שבאירועים בדר”כ משתמשים באורז מסוג יסמין. לגבי כמות השמן, אני לא יודעת אבל אני אנסה לברר.
הי אפרת
אפשר בבקשה מתכון למוסיקה?
תודה רבה!
שלחתי לך למייל 🙂
הי אפרת!
תודה על כל המתכונים הנהדרים.
האם אפשר לקבל למייל את המתכון למוסקה חצילים עם בשר טחון ברוטב עגבניות?
תודה רבה
כמובן. שלחתי.
היי אפרת,
אני פעם ראשונה רוצה להכין את המתכון ויש לי טוסטר אובן ותבנית של 18X26.
כמובן שאני אצטרך להתחשב בכמות.
איך אדע בדיוק כמה לשים?
היי גיא,
כעקרון אני חושבת שיש להפחית כמויות ב-20%.
היי
אם אני רוצה להכין את המפרום על הגז מה צריך לשנות במתכון?
היי סיון,
לא ניסיתי להכין על הגז כך שאני לא יודעת איך ייצא. כעקרון יש להשתמש בסיר רחב בעל ציפוי שאינו נדבק ולשים בו את המפרום במקום לשים בתבנית. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות עד שעה, עד שזה מוכן.
היי האם אפשר לטגן מפרום עם קמח תפוח אדמה
אני חושבת שכן.
אפשר בבקשה לקבל למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות ואם יש לך גם לסושי
היי אביבית,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה.
מתכון לסושי אין לי.
אפשר בבקשה לקבל למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות
שלחתי 🙂
הי אפרת,
יש תוספת שאפשר להוסיף למפרום מלבד סלט?
היי ליטל,
זה הולך טוב עם אורז לבן בגלל שיש בזה רוטב.
תודה! יש לי עוד שאלה. נשארה לי כמות לעוד תבנית קטנה כי הכנתי כפול 1.5
אפשר להשאיר במקרר ולהכין מחר ואז כבר יהיה לערב חג?
אני חוששת שתפוחי האדמה ישחירו עד מחר. עדיף לשמור את תערובת הבשר והרוטב ומחר לחתוך את תפוחי האדמה, לסדר בתבנית ולאפות.
תודה רבה 🙂
היי אפרת אני מכינה בדיוק את המפרום שלך ויוצא טעים מאוד רציתי לעשות בדיוק את אותו המתכון רק עם חצילים אגב אני מבשלת את רוטב העגבניות עם עגבניות טריות חתוכות קטנים תודה על תשובתך
היי שרה,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות.
חג שמח 🙂
קודם כל תודה רבה לך על הכל😍
ניתן להשתמשבעגבניות טריות מגורדות(או בדרך אחרת שתמליצי) במקום השימורים?
היי 🙂
אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן או סוכר לאיזון החמיצות.
תודה רבה
אז אם משתמשים בבשר קפוא טרי שהוקפא והופשר מה את ממליצה לעשות שלא יהיו הרבה נוזלים?
אין כל כך מה לעשות כי אי אפשר לייבש את הבשר. בכל מקרה, זה לא כזה נורא 🙂
היי אפרת, נראה מתכון מהמם!
האם צריך גם את הבשר לטחון במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים לתערובת?
כן.
שבוע מקסים 🙂
יצאו הרבה נוזלים בתנור שמכסים את הבשר. זה אמור להיות ככה?
השתמשת במקרה בבשר קפוא שהופשר?
כן אבל קניתי אותו טרי
בשר שמקפיאים אותו מפריש הרבה נוזלים וכנראה שזאת הסיבה שיצאו המון נוזלים באפיה.
ערב טוב,
האם ניתן להכין בערב את כל השלבים, לסדר בתבנית ולאפות רק למחרת בצהריים?
כן אפשר.
לא ממש הבנתי האם צריך לבשל את הבשר לפני האפייה או או שהוא צריך להיות לא מבושל בתערובת?
הבשר לא מבושל.
יצא מוי מוי טעים בדיוק לפי הכמויות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי ויום מקסים
נראה פשוט מעולה!! אפשר במקום עגבניות קלופות רק רסק עגבניות? כמה אם כן?
פחות מומלץ. הרוטב ייצא פחות טעים.
אהבתי מאוד כולם נהנו הרבה יותר טוב מהטיגוו . לא הרגישו הבדל בכלל! .תודה רבה מתכון שאני מאמצת בחום כמו הרבה מהמתכונים שלך
תודה כרמית, כיף לשמוע 🙂
היי אפרתי אני רוצה להכין את המפרום אבל רק עם 250 גרם בשר מה משתנה מבחינת כמויות במתכון?
היי רינת,
אני לא חושבת שהבשר יספיק לכל הכמות, תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. אני מציעה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).
סליחה על הבורות לכמה מנות המתכון?
היי יצחק,
המתכון מספיק לכ-6 מנות.
יום נפלא 🙂
יצא אחלה! תודה😁
שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף ויום מקסים
וכמה בהרט לדעתך כדאי להוסיף?
האם אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה?
היי לבנת,
אפשר.
בסביבות כפית שטוחה בהרט.
הפעם התאכזבתי. זה בכלל לא נדבק הבשר לתפוח אדמה . בלי טיגון בביצה שמאחד את הכל איך זה בכלל יכול היה להידבק?שאר המתכונים עד היום היו מצוינים.
היי אסנת,
זאת גרסה אחרת למפרום. הבשר לא אמור במקרה הזה להדבק לתפו”א.
אולי זה פחות מתאים למי שאוהב את המפרום המקורי המטוגן.
וווווווואווווו
ניראה אחד הדברים!!!
אני בהחלט הולכת להכין את זה לחג!!!
אני רוצה כמות כפולה, פשוט להכפיל את המתכון?
כן, תכפילי את הכמות רק תוודאי שריככת מספיק את תפוחי האדמה בבישול המקדים כדי שזה יהיה אפוי כמו שצריך.
שלום
אני לא רוצה להשתמש בעגניות מקופסה כמה צריך עגבניות למתכון
תודה
היי נטליה,
את יכולה לשים 4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן/סוכר לאיזון החמיצות.
זה יוצא טעים???
כן 🙂
אתר מדהים וקליל חייב אפליקציה!!
תודה אפרת !
תודה עדי 🙂
אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי פטרוזיליה טריה רק יבשה (בשקית…).. האם אני יכול להשתמש גם בפטרוזיליה מיובשת? אם כן כמה לשים?
אפשר להוסיף כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת.
שבת שלום 🙂
היי אני לא בטוחה אבל ניראלי שזה גם בסדר ואני מקווה בישבילך שהיה לך מאוד טעים
האם במקום בשר טחון אשר הודו טחון?
כן, אפשר.
האם ניתן לעשות את המפרום בטוסטר אובן?
אני חושבת שכן. חשוב רק להקפיד על בישול מקדים של פרוסות תפוחי האדמה כדי שהם יתרככו כמו שצריך.
שבת שלום 🙂
היי רציתי להודות על מתכון מעולה ,עשיתי ויצא מעדן ממליצה בחום!!
תודה על האתר הנפלא!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רות ושבת שלום
היי,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
כו, אפשר.
הבשר יצא לא מבושל ובלי צבע..היה צורך אולי לטגן אותו לפני האפייה?
היי אביבה,
לא היה צריך לבשל את הבשר לפני. ערבבת אותו עם כל התבלינים?
כמה זמן הוא היה בתנור? בדר”כ בשר טחון נאפה מאוד מהר. אגב תפוחי האדמה התרככו?
השתמשת בבשר טרי או קפוא?
וואוו יצא מעולה!!!תמיד הכנתי את המפרום הרגיל ןהמטוגן עם ים של עבודה,בעלי לא אהב וגם הילדים לא היו מתלהבים..הפעם כולם אהבו וביקשו שאני אכין שוב!!!!כול הכבוד למדתי מתכון חדש שללא ספק ירוץ אצלי בבית!!!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נראה יאמי.. באיזה תוכנית את עושה בתנור? (טורבו, גריל, אפיה {למעלה ולמטה} טורבו גריל )
תוכנית אפיה רגילה (עליון ותחתון).
שבת שלום 🙂
יצא פנטסטי יאומץ כמתכון הבית
תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂
היי
האם אפשר להכין את תערובת הבשר ללא ביצה? או לחילופין מה אפשר לישם במקום ביצה ?
תודה
מאיה
אפשר אבל אז תערובת הבשר תתפרק קצת בחיתוך (שזה לא כזה נורא).
מאוד
תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
מאוד אהבנו תודה רבה!
צהריים טובים,
נשארה לי תערובת בשר וחבל לי לזרוק אותה. מה לדעתך אוכל לעשות איתה?
תודה מראש!
היי עמית,
תערובת בשר לפי או אחרי בישול?
אם לפני בישול, מצרפת מתכונים עם בשר טחון.
שאלה דחופה ! 🙂 זה כבר בתנור שעה ורבע והתפוח עדיין קשה .. בישלתי לפני את התפוחי אדמה במשך 10 לפני ועכשיו אמור לצאת מהתנור ועדיין התפוחי אדמה מאוד קשה .. מה לעשות ??
היי שרה,
תחזירי את נייר הכסף ותמשיכי לאפות עוד חצי שעה לפחות ב180 מעלות.
המון תודה ! אולי עשיתי אותם יותר מדיי עבות ? שמתי שעה בטנור לפי מה שאמרת , נקווה שיהיה לנו ארוחת ערב !
כן, אני מניחה שזאת הסיבה ולכן 10 דקות בישול בהתחלה לא הספיק להן להתרכך.
אני מקווה שזה יהיה בסדר 🙂
האם אפשר להכין מתערובת של בשר עוף ובקר? או רק בקר?
כן בלה, אפשר לשלב עוף ובקר טחון.
תודה על תשובה מהירה. והאם ניתן חלק מתפוחי האדמה להחליף לבטטה?
כן, דווקא יכול להיות מעניין.
תודה רבה על המתכון, ממש אחלה!
רציתי לשאול משהו קטן, למה בסוף אחרי שחיממתי עם הנייר כסף ובלי נשאר לי קצת רוטב מימי בתבנית. למה הוא לא מתאדה?
ממש תודה על האתר הפצצה הזה, מאמין שאשתמש בו עוד כמה פעמים.
היי אורי,
זה בסדר שנשאר קצת רוטב נוזלי, הוא יתייצב מעט לאחר שהמפרום יתקרר.
שבת שלום 🙂
היי
לי מצד שני התאדה כל הרוטב, קצת מבאס שאין רוטב. אפשר אולי להכין עוד קצת רוטב, לשפוך מעל ולחמם עוד? אני רק חוששת כי גם ככה התייבש לי קצת הבשר, מצד שני עוד רוטב יכול לעזור לבשר. .
היי קורין,
אם אצלך הבעיה הפוכה אז זה רעיון להכין יותר רוטב, לשפוך מעל ולחמם.
האם אפשר לאכול למחרת?
כן שרה אפשר. לאחר חימום כמובן.
היי קודם כל המתכונים שלך ממש מצוינים ורציתי לדעת אם את יכולה להעלות גם מתכון למקרונים (העוגיות הצבעוניות) אם יש לך אי ממש אשמח 🙂
תודה מיכל 🙂
אין לי מתכון למקרונים אבל אם אני אמצא דרך קלה להכין את העוגיות האלה אני אפרסם מתכון.
חג שמח ושנה טובה!
הי, הכנתי את המפרום ויצא מעולההה.
יש לי שאלה: לטעמו של בן זוגי היה חמצמץ מידי. איך מפחיתים את החמיצות? השתמשתי ב-4 עגבניות חלוטות וקלופות (כי לא מצאתי בשימורים)
וב – 2 כפות מלאות של רסק עגבניות.
תודה,
אתי.
היי אתי,
זה בגלל העגבניות הטריות. כדי לנטרל את החמיצות כדאי פעם הבאה לשים כף מלאה של סוכר או סילאן (אפשר גם לשים כף שטוחה דבש או סירופ מייפל).
חג שמחה ושנה טובה 🙂
להוסיף את הסוכר רק כשמשתמשים בעגבניות טריות או גם כשמשתמשים בעגבניות משימורים?
אתי
רק כשמשתמשים בעגבניות טריות. אם את משתמשת בעגבניות משימורים את יכולה להוסיף כפית שטוחה של סוכר ליתר ביטחון 🙂
היי. קודם כל,אני חייבת להגיד לך תודה על אתר מדהים ומתכונים מעולים!!
האם התפוחי אדמה אמורים להיות רכים אחרי 10 דקות בישול? כי הם עדיין קשים..
היי מלכי
הם אמורים להיות חצי רכים. 10 דקות בישול זה מרגע שהמים רתחו.
שנה טובה 🙂
היי,
המתכונים אחד אחד!!
אני מספרת לכולם על האתר הזה.
אין לי רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות. אפשר להשתמש עם קטשופ ומים או אולי יש לך רעיון לרוטב אחר?
תודה!
תודה! שמחה לשמוע 🙂
יש לך עגבניות רגילות?
אם כן, במקום עגבניות מרוסקות אפשר לגרד בפומפיה כ-3 עגבניות בינוניות ובמקום רסק לשים 2 כפות גדושות קטשופ.
מאז שגיליתי את האתר שלך הפכתי לבשלנית ואופה מה שלא הייתי בכלל אני ממש מרוצה וגם משפחתי
תודה ציפי, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
הכל בסדר המשכתי על אותו חום , כמה פשוט וטעים טעים
המפרום בתנור , לאיזה חום להוריד אחרי 45 דקות אודה לתשובה מהירה
סליחה ציפי, ראיתי עכשיו..
היה צריך להמשיך לאפות באותן מעלות- 200.
היי אפרת, המתכון הזה ממש מגרה! שוקלת להכין אותו לראש השנה. את חושבת שאולי אוכל לשים תערובת של דג טחון במקום בשר, כך שיהיה פרווה? אם כן, יש לך רעיון איך להכין את התערובת? תודה וערב טוב!
היי אודליה,
האמת נשמע מעניין אבל מאחר ולא יצא לי להכין תערובת של דג טחון אין לי מושג איך זה ייצא ואני לא רוצה לומר לך משהו שאני לא בטוחה בו 🙂
צודקת! במידה ואנסה להכין בכל זאת עם דג, מבטיחה (בלי נדר!) לחזור ולעדכן! נראה לי שכל סעודה של כל החגים הולכת להיות פרסום לאתר המדהים שלך 🙂
תודה יקירה 🙂
חוזרת לעדכן 🙂 לא יכולתי לחכות עד ראש השנה אז הכנתי כבר לסעודה שלישית! היה ממש טעים עם תערובת הדג הטחון! רק מה, התפוח אדמה עדיין היה טיפה קשה, אבל אכיל. עשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון, הרתחתי סיר מים, הכנסתי את פרוסות התפו”א והשארתי אותם 10 דקות. כנראה שהייתי צריכה קודם כל להביא אותם שוב לרתיחה ואז להשאיר אותם 10 דקות, נכון? אבל חוץ מזה היה ממש טעים! תודה ושבוע טוב 🙂
היי אודליה,
תודה שחזרת לעדכן! שמחה שיצא טעים גם עם דג טחון.
לגבי התפו”א, היה צריך להרתיח קודם את המים ואז להשאיר את הפרוסות בפנים 10 דקות. לא נורא, תדעי לפעם הבאה.
שבוע נפלא 🙂
אפשר להחליף את התפוחיאדמה בחצילים ואם כן מה ההבדלי זמנים בתנור?
היי שרה,
שלחתי לך למייל מתכון למוסקה (שכבות חצילים ובשר טחון).
קיבלתי תודה רבה
אפשר לעשות את המתכון פרווה? כלומר ללא בשר?
היי,
אולי ניתן להשתמש בסויה טחונה (לא ניסיתי).
שבת שלום 🙂
קודם כל תודה רבה על המתכון:)
מה את ממליצה לי לעשות עם כמות גדולה של תערובת בשר שנשארה לי?
חבל לי לזרוק
היי,
מתערובת הבשר שנותרה אפשר להכין קציצות ולטגן. אפשר להכין את הקציצות ברוטב אדום (רוטב מהמתכון הזה או הזה). בכל מקרה אפשר גם להקפיא את הקציצות המוכנות ולהפשיר במידת הצורך.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
האם בבקשה אפשר לקבל גם את המתכון של המוסקה חצילים במייל?
תודה רבה 🙂
מיה
כמובן. שלחתי 🙂
?בטעות שחכתי לבשל את התפוחי אדמה וזה כבר בתנור. כמה זה נורא
ועוד שאלה- לגבי החום? גם אחרי שמסירים מהנייר אלומיניום 200 מעלות?
היי ירדן,
קרוב לוודאי שאם לא בישלת קודם את תפוחי האדמה הם יהיו עדיין קצת קשים.
אם אכן הם קשים, יש לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על 180 מעלות עד שהם נעשים רכים.
לאחר שמסירים את הנייר יש להמשיך לאפות על 200 מעלות.
בהצלחה 🙂
תודה רבה! אתר נפלא, עושה לי הרבה שבתות…:)
היי אפרת,
כמה עגבניות רגילות זה 400 גרם?
היי צילה,
זה יוצא כ-4 עגבניות בינוניות.
תודה רבה על התגובה המהירה והמשך יום נפלא
אפרת תודה רבה! ממש מעדן לשבת..
היי רבקה ושבוע טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
נראה מעולה!!
רציתי לשאול אם אני מכינה את כל התבנית ביום שישי, האם אני יכולה להשאיר אותה במקרר ולהכניס לתנור רק למחרת בשבת?
תודה!
כן נופר, אני לא רואה בעיה 🙂
אל תשכחי לחמם תנור מראש על 200 מעלות 8-10 דקות לפני שאת מכניסה את התבנית.
היי
מה אפשר במקום ביצה??
היי דנה,
הביצה מחברת את התערובת אבל אפשר להכין גם בלי.
מיקסר גם טוב לטחינת התערובת?
היי גל,
מיקסר לא מתאים אלא אם כן יש לו להבי סכין שחותכות או קוצצות.
בכל מקרה, אפשר פשוט לגרד בפומפיה.
הייתי מוסיף כפית פפריקה חריפה וכף בהרת לקבלת העתק ראוי למקור.
נשמע מעולה 🙂
. הי תודה רבה על המתכון.
האם צריך לטגן /לבשל את הבשר לפני שהוא נכנס לתנור?
היי הודיה,
אין צורך לטגן/לבשל לפני.
הכנתי ויצא סוף!
כולם התלהבו.
הכנתי תערובת בשר קצת אחרת
אבל בטוחה שזו של המתכון מעולה לא פחות.
איזה כיף להכין בקלות מפרום!
תודה רבה
היי אודליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!
יצא מאד טעים. תודה רבה לך!
תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂
בוקר אור!
מה אפשר במקום כמון?
אגב לאיזה מאכלים יותר מתאים כרכום? למי כמון?
בעיקרון אפשר לעשות עם הודו אדום? מה אם יש רק תפוא קטנים?
הרבה תודה!
היי דבי,
את יכולה לוותר על כמון.
הכמון מוסיף טעם בסגנון מזרחי. מתאים בתבשילי בשר, עדשים ועוד.
הכורכום הוא בעיקר בשביל הבריאות, הוא מאוד בריא אבל צריך לקחת בחשבון שהוא צובע את התבשיל בצהוב. רצוי גם לא לשים הרבה ממנו כי הוא יכול להשתלט על הטעם. הוא מתאים לתיבול מרקים, קציצות, עוף, תפוחי אדמה וכו’.
אפשר להכין עם הודו אדום אבל עם בשר בקר טחון לדעתי יותר טעים.
את יכולה להשתמש בתפוחי אדמה קטנים באותו אופן.
יום נפלא 🙂
הי!
מה המינימום פטרוזליה שחייבים?
תודה!
היי דבי,
את לא חייבת לשים בכלל פטרוזיליה 🙂
אפרתוש 🙂 כמו תמיד המתכונים שלך לא מאכזבים!!
הכנתי לשבת, ויצא ממש טעים.
פעם ראשונה שאני מכינה מפרום בכזאת קלות ומהירות ובינינו לראשונה יוצא טעים ואכיל 🙂
שוב תודה,
תבורכי!!
תודה ענת! איזה כיף לשמוע! 🙂
יצא מדהים. אבל עשיתי עם כמה שינוייים. את התפוחי אדמה טגנתי במחבת עד השחמה .ורק אחר כך אפיתי.
ועשיתי רוטב אחר.טגנתי 2 שומים עד השחמה הוספתי 2 כפות קמח.1 וחצי כוס מים. 5 כפות רסק עגבניות.לבשל עד הסמכה.
בהצלחה!
נשמע מעולה 🙂
תודה שרית ושבוע נפלא!
נוצר מצב שהבשר זולה מחוץ לתפוחי האדמה למרות שהבלילה מעטה .
מה אפשר להוסיף לגלילה שתהיה יציבה?
היי נורית,
לא כ”כ הבנתי. את מתכוונת שתערובת הבשר לא יציבה?
הי!
אפשר לשמור במקרר ולחמם בסיר עם מעט מים?
תודה!
היי דבי,
אני חושבת שכן, לא אמורה להיות בעיה.
נפלא נפלא נפלא.
שאלה: תבנית אפיה קפיצית חדשה נוזלת. מה עושים? אודה על תשובה למייל
שבת שלום
היי הדסה,
אם התבנית היא חדשה והיא נוזלת זה לא תקין. אם קנית אותה לא מזמן הייתי ממליצה לך לנסות להחליף אותה.
אם בכל זאת תרצי להמשיך להשתמש בה כדאי לעטוף אותה בחלק הפנימי בנייר כסף/אלומיניום (בתחתית ובדפנות) כדי למנוע זליגה של הבלילה לתנור.
שלחתי לך את התשובה למייל.
שלום רב, נראה מעולה בדיוק כמו האתר שלך אשמח לדעת האם לא צריך להוסיף מים לתערובת הרוטב?
היי נלי,
בגלל שתערובת העגבניות המרוסקות היא יחסית נוזלית אין צורך להוסיף מים לתערובת. בכל מקרה, במידה ותרצי לדלדל את הרוטב, את יכולה להוסיף קצת מים.
בהצלחה 🙂
היי אפרת.
האם תפוחי האדמה צריכים להיות ממש סנדביץ’? או שאפשר סתם למלא את התבנית בשכבה מלאה. בצורה שאת מתארת התבנית לא מלאה. מה קורה עם הרווחים שנוצרים? הרוטב נשפך ביניהם.האם כך צריך להיות?
היי דורית,
הסיבה לרווחים היא שהרוטב יחלחל ביניהם, אבל זה לא קריטי 🙂
שלום אפרת!
אולי אכין שבוע הבא. האם יש חתיכות בעגבניות המרוסקות? אפשר רק רסק עגבניות? אפשר בלי כמון או שיש משהו אחר?
איך אפשר לדעת אם פתוח מבושל?
אפשר להקפיא?
תודה רבה!
היי דבי,
לא מרגישים את החתיכות. זה ממש עגבניות מרוסקות. עם רסק בלבד זה ייצא פחות טעים.
את יכולה לוותר על הכמון.
אחרי כל הזמן הזה בתנור זה אמור להיות מוכן. אין בעיה להשאיר 10 דקות יותר אם את מעדיפה את זה יותר אפוי.
לא מומלץ להקפיא שום דבר שיש בו תפוחי אדמה.
היי
מה ההבדל בין עגבניות מרוסקות לבין רסק עגבניות?
אולי זו טעון והתכוונת לרכז עגבניות?
היי אילנה,
עגבניות מרוסקות הכוונה לעגבניות קלופות שריסקו אותן (כמו “סלסלה”).
רסק, תרכיז ורכז עגבניות הם כמעט אותו דבר. הכוונה לממרח הסמיך האדום המרוכז. ההבדל העיקרי ביניהם הוא אחוזי הריכוז. יש 22% ויש 28%-30%. ככל שהאחוזים גדולים יותר כך הרסק יותר עשיר וטעים.
יום נפלא 🙂
בדיוק חשבתי להכין מפרום אבל נבהלתי מכמות העבודה, והנה פרסמת מתכון שמפשט את העניינים וחוסך המון עבודה!
אכין לשבת 🙂 תודה!
שמחה שהצלחתי לעזור 😉
תודה ויום מעולה!
נראה מעולה. זה הולך גם עם עוף טחון?
היי ענת,
אני חושבת שכן, אבל לדעתי עם בשר טחון זה יותר טעים 🙂