זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 כפות שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
400 גרם (משקל נקי) עגבניות שלמות מקולפות (לא מרוסקות)
חצי גמבה אדומה מגורדת (בלי הקליפה)
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)
תיבול: חצי כפית מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה סוכר, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה (זהירות שהשום לא יישרף). חותכים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גמבה מגורדת ופלפל ירוק חריף. מתבלים במלח, פפריקה, סוכר ופלפל שחור ומערבבים.
-מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
היי אפרת. מבקשת להכין המטבוחה לכבוד יום העלייה בביה”ס/גן. אני צריכה עצה לגבי כמות, ש 50 ילדים יוכלו לטעום ממנה. אני אומרת לטעום ולא כמות מסחרית, כי גם יתר ההורים מביאים מאכלי עדות וזה יוצא ב”ה המון אוכל. בכמה עגבניות תמליצי להשתמש ואיך מכפילים יתר הכמויות במתכון? תודה מקרב לב על כל מענה (וד”א – קניתי לפני מספר חודשים 3 מהספרים, ונהדר שיש מתכונים בשלף שאפשר לשים על השיש ולהכתים :-)).
היי שרון,
את מכינה מעגבניות טריות? אם כן לכמות במתכון צריך 4-5 עגבניות.
את יכולה להכפיל את הכל ב-3 ולשים כ-12 עגבניות.
היי, מצאתי עגבניות שלמות 800 גרם משקל נקי.
צריך להכפיל כמויות ולא לסנן?
נכון
בוקר טוב
אפשר להשתמש בעגבניות קצוצות במיץ עגבניות ?
תודה רבה!
כן
תודה רבה!
שלום,
האם אפשר להחליף את הפלפל החריף בצ’ילי גרוס? א”כ איזה כמות?
תודה רבה!
אפשר להתחיל ברבע-שליש כפית ולטעום.
היי 🙂
יש לי כמה שאלות –
1. לא הבנתי אם עדיף לקנות 4 עגבניות או להשתמש בקופסת שימורים.
2. אם אני קונה עגבניות – לאיזה גודל לחתוך את הקוביות?
3. באיזה צד של הפומפייה להשתמש לפלפל? בצד שיוציא חתיכות גדולות יותר או בצד שיוציא חתיכות ממש קטנות?
4. איך אני יודעת שזה מוכן?
תודה רבה!!
בוקר טוב🙂
1. יש קופסת שימורים של עגבניות שלמות מקולפות, זאת הכוונה.
2. אם את משתמשת בעגבניות טריות הן חייבות להיות רכות וכדאי לקלף אותן. לחתוך לקוביות קטנות (גם ככה זה מתבשל לעיסה אז לא קריטי הגודל).
3. הפומפיה הגסה יותר.
4. זה מוכן שכזה התרכך והפך לעיסה אחידה (לא חלקה).
תודה רבה יצא ממש טעים
שמחה לשמוע!
מכינה שוב ושוב. יוצא משובח בכל פעם מחדש (כמו כל אחד מהמתכונים באתר הנפלא הזה). לא מאמינה שפעם קניתי מטבוחה מוכנה. מתכון ביתי מצויין, קל מאוד להכנה, ערב לחך ואף בריא…
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
המטבוחה עכשיו באמצע להתבשל אבל בא לי להוסיף קצת עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות בשביל הטעם, נרא לך זה יעבוד ?
אין עלייך תמיד המתכונים שלך יוצאים מוצלחים במיוחד !!
היי
אפשר לנסות להוסיף מעט רסק.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🩷
האם חייבים לקלות את הגמבה או שאפשר להוריד עם סכין את הקליפה?
חשוב לקלות בשביל הטעם הקלוי מעט🙂
לא הבנתי. איפה במתכון כתוב שצריך לקלות את הגמבה?
כדי להוריד את הקליפה אפשר לקלות את הגמבה לפני כן.
איך מורידים את הקליפה מהפלפל האדום?
היי,
יש לקלות את הפלפלים חצויים בתנור על 190 מעלות בתכנית גריל עד להשחמה מלאה, לקרר לטמפ’ החדר ולאחר מכן הקליפה ניתנת לקילוף בקלות.
אני מכינה עכשיו את המטבוחה מהרבה עגבניות טריות (אולי 20),
קראתי בתגובות שכדאי לבשל אותם יותר זמן (גם בגלל הכמות וגם בגלל שהעגבניות טריות), אז בישלתי 3 שעות (ואולי יותר) ויש לזה לדעתי טעם של עגבניות חיות (לא כמו שחלמתי)
מה לעשות? להמשיך לבשל?
יכול להיות שכדאי לתבל יותר או להוסיף עוד שמן?
היי,
האם שמת את כמויות השמן והתיבול המתאימות לכמות העגבניות?
תטעמי את המטבוחה ולפי זה תוסיפי עוד תיבול לפי הטעם.
לפעמים יש צורך לבשל אפילו יותר מ-3 שעות, אם המטבוחה עדיין לא הגיעה למרקם הרצוי יש לבשל עוד.
איך זמן הבישול קפץ מ 20 דקות ל 3 שעות ויותר? משהו לא נשמע הגיוני. אחרי 3 שעות כל החומרים ישרפו ויתאדו.. (גם אחרי שעה כבר). זו טעות?
כשמשתמשים בעגבניות טריות ובמיוחד כאשר מכינים כמות גדולה זמן הבישול מתארך כך. זה תלוי מאד גם בסוג העגבניות ומידת הרכות שלהן.
אם אני עושה עגבניות טריות כמה גרם צריך
היי,
תשתמשי ב-4-5 עגבניות טריות.
אליפות,
תמיד טוב לקרוא את התגובות ולהבין איך לשפר !
איזה כיף שאתה נהנה מהתגובות(:
תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת המדהימה
שכל המטבח שלי אפוף במתכונייך היעילים והטעימים,
הכנתי את המטבוחה והיה ממש טעים, אבל ילדי לא אהבו שהעגבניות לא מרוסקות, הם רוצים כמו שזה נראה בתמונה שלך , איך את עושה את זה ? לא כתוב שרסקת או טחנת ?
תודה להענותך
היי,
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🙂
אפשר לבשל עוד קצת כדי להגיע למרקם ריבתי יותר, ואפשר גם לטחון עם בלנדר מוט בסיום הבישול.
תודה על המתכון, לא הבנתי שמדובר מקופסה והכנתי מעגבניות טריות, נראה לי שצריך קצת יותר זמן לבשל עשיתי בערך 30 דקות, אגב האם ניתן לעשות בבלנדר?
היי,
עגבניות טריות אכן מאריכות את משך הבישול.
אפשר להשתמש בבלנדר.
תקשיבי, מושלם!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
היי! המתכון מעולה בחריפות מעודנת!!
תודה על הכל תמיד יוצא מוצלח
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
העגבניות צריכות להיות מבושלות?? או רק לקלף וזהו?
היי,
אין צורך לבשל את העגבניות לפני כן, רק לקלף.
יצא לי די מימי…
יש אפשרות לתקן איכשהו?
היי,
האם דייקת בכמויות?
אפשר לבשל עוד קצת עד להסמכה.
אם אני משתמש 4-5 עגבניות בינוניות כמו שאמרת אז כמה גמבה אדומה צריך לשים?
איך זה ניהיה נוזלי וסמיך כמו בתמונה אם לא שמים שמן או מים?
תודה רבה על הכל
יש לשים חצי גמבה אדומה. המטבוחה נוצרת בזכות הבישול של הירקות המכילים נוזלים(:
האם אפשר להשתמש בעגבניות ולא בקופסאות שימורים ואם כן כמה עגבניות צריך והאם צריך לקלף אותם?
היי קובי,
אפשר להשתמש ב4-5 עגבניות בינוניות טריות. רצוי שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם- אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה.
זמן הבישול כמובן תלוי בעגבניות עצמן, אם הן רכות או קשות.
אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם התערובת מתייבשת להוסיף קצת מים לפי הצורך.
להסמכה אפשר להוסיף כפית רסק עגבניות.
היי אפרת
אני צריך להכין כמות ממש גדולה של מטבוחה לפחות פי 2 מהמתכון.
האם לעשות הכל בפעם אחת או שעדיף 2 נגלות של כמות קטנה יותר ?
תודה על הכל.
היי,
אין בעיה להכין בפעם אחת כמות כפולה, פשוט צריך להשתמש במחבת גדולה מספיק(:
אפשר להכין עם שמן קנולה?
היי,
אפשר(:
היי אפרת
המטבוחה יצאה טעימה אין דברים כאלה.
שדרגת לנו את השבת.
ותודה גדולה על כל האתר המדהים הזה אנחנו משתמשים בו המון.
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
תודה על הפרגון❤
הי, אפרת. תודה על המתכונים המצויינים!
האם יש אפשרות להכין מעגבניות שרי?
היי אפרת,
אפשר להכין מעגבניות שרי❤
תודה רבה! יצא מושששש 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
זה טעים
שמחה שאהבת(:
זה נירא טעים
שמחה שאהבת(:
מתכון מדהיםםםםם
שמחה שאהבת את המתכון😊
זה טוב?
היי אהובה,
גם זה בסדר(:
בוקר טוב
כמה קופסאות אני צריכה ?
תודה על אתר מושלם והמשך יום נפלא❤
שתיים וחצי קופסאות אמורות להספיק.
יום מקסים🌺
בוקר טוב ושבוע טוב
אם אני רוצה להכין מרדומה ולא מטבוחה מה אני צריכה לשנות ?
תודה ויום נעים
היי אהובה,
מרדומה היא גרסה כמעט זהה למטבוחה, אך אין בה גמבה.
את יכולה לוותר על הגמבה ולהכין את המתכון ללא שינוי נוסף.
בהצלחה(:
היי אפרת.
תודה רבה על המתכונים.
אם רוצים להכין מעגבניות טריות, כמה לשים? שואלת כיוון שראיתי שבחלק מהתגובות רשמת 3 עגבניות בנוניות ובחלק 4-5 עגבניות בינוניות. אז רציתי לדעת במדיוק..
היי נטע,
שימי כ-3-4 עגבניות בינוניות. זה לא קריטי אם שמים טיפה יותר או פחות…
בהצלחה!
אני עכשיו מכינה את המטבוחה- נראה מצויין! תודה רבה!
איך יכול להיות שזמן הבישול כ”כ קצר? העגבניות והגמבות יספיקו להתרכך? (הכנתי עם הקליפה)
בד”כ זה 3 שעות ואפילו יותר…
זה מספיק 20 דקות או שכדאי להאריך (אני לא לחוצה בזמן)?
תודה!!!
היי יעל,
במתכון הנוכחי משתמשים בעגבניות משימורים ולכן זמן הבישול קצר. אם השתמשת בעגבניות עם הקליפה זמן הבישול מתארך כמובן (תלוי גם ברכות של העגבניות שהשתמשת בהן). ממליצה לבשל אם יש לך זמן במשך כשעה ולוודא שאכן הכל מבושל היטב.😊
הכנתי ויצא מושלם!! הכנתי לעצמאות כמות גדולה יותר כדי להקפיא ושיהיה למשך השבוע אבל לא נשאר כלום מרוב שזה טעים.
תודה רבה אלופה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף הילי😊
אני ממש לא אוהבת גמבה.
אפשר להכין בלי? או משהו במקום? או שזה יוצא חסר??
תודה רבה ממש!! משתמשת באתר המון והמתכונים מעולים ופשוטים!!
שבת שלום
היי רננה,
הגמבה ממש מוסיפה לטעם, אבל אפשר לוותר😊
יצא לי מאוד טעים. חשוב לי להדגיש שהכי חשוב זה לערבב את זה כל דקה אחרת זה נשרף במקום אחד. גם כשהאש על הכי נמוך יש למטבוחה נטייה להשרף. חייבים חייבים חייבים לערבב כל הזמן , זה הטיפ הכי חשוב פה. בלי הטיפ הזה המובילה לא תצא טוב. מנסיון.
צודקת בהחלט עדי:)
צריך לסנן את המים של הקוספת שימורים?
אם אוהבים מטבוחה סמיכה יותר אפשר לסנן.
גם חשוב מאד להשתמש בסיר נון סטיק ולא נירוסטה. המטבוחה לא נדבקת לתחתית ולא נשרפת, אך גם איתה צריך לערבב מידי פעם.
הי אפרת
אין לי עגבניות בשימורים יש לי רק רסק עגבניות או עגבניות טריות-מה לעשות?
תודה רבה על האתר המיוחד שלך!!!
אני מכורה אליו
היי רחל 🙂
אפשר להשתמש ב4-5 עגבניות בינוניות טריות. רצוי מאוד שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם הסופי אז אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה. זמן הבישול כמובן תלוי בעגבניות עצמן, אם הן רכות או קשות.
אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם במקרה התערובת מתייבשת יש להוסיף קצת מים לפי הצורך.
להסמכה אפשר להוסיף כפית רסק עגבניות.
תודה אפרת היקרה !
הכנתי ויצא דליקטס, מדהים. טעים וקל מאוד.
שמחה לקרוא שאהבת שרי 🙂
שבת שלום❤️
הי רציתי לשאול אני עושה מטבוחה ם עגבניות ושכחתי לטגן את בשום לפני וכבר שמתי את העגבניות,אפשר להוסיף להם ושיתבשל ביחד???
אפשר 🙂
היי,יש לי 5 עגבניות שחתחתי ואני רוצה להוסיף גם עגבניות מרוסקות כמה להוסיף והאם מומלץ לשלב,תודה
היי מיכל,
אין בעיה לשלב, זה דווקא יכול לצאת טעים.
את יכולה להוסיף כחצי כוס עגבניות מרוסקות.
הי אפרת , אין לי פלפל חריף בבית אפשר אולי לשים במקום פלפל שחור טחון ?
זה לא יהיה אותו הדבר.. אבל אפשרי להוסיף במידה ותרצי להחליף את הפלפל
תודה רבה
הי
תודה על המתכונים המדהימים! הכל אני לוקחת מפה!
הילדים רוצים סלט עגבניות עם זיתים
מתאים להוסיף פה טבעות זיתים?
כן (בדיוק אתמול הכנתי מתכון כזה אבל עדיין לא פרסמתי אותי 🙂 )
תודה
הוספתי זיתים ויצא קצת חמצמץ אז הוספתי גם עוד קצת סוכר
עדיין על האש אעדכן איך יצא כשיתקרר
כדישלא יצא חמצמץ צריך להרתיח את הזיתים פעמיים שלוש עד שהמים מבעבעים
אפשר גם מעגבניות מרוסקות?
כן.
הי אפרת!!!!
הכנתי ויצא מושלם אבל בכלל בכלל לא חריף למרות ששמתי פלפל חריף ירוק שלם. יש לך הסבר אולי?
תודה ענקית!!!!
היה אמור לצאת חריף, אפילו מאוד. לדעתי זה קשור לסוג הפלפל. אולי היו לו מעט גרעינים? כי הגרעינים הם החלק החריף.
היי אפרת, אם אני מרסקת עגבניות טריות בבלנדר עם גמבה ופלפל חריף, ומוסיפה את זה לשום ומבשלת עם התיבול, זה יעבוד?
אני חושבת שכן.
חוזרת לעדכן שעבד ויצא מושלם.
תודה!!
תודה שחזרת לעדכן!
רציתי בבקשה לדעת אם 20 דקות זה מספיק?
מנשים שעושות את זה שנים אני שומעת שהן משאירות על אש קטנה כמה שעות,איך יצא לך כל כך סמיך ויפה…? בגלל הכמות?
ושאלה נוספת – האם אפשר לעשות את זה בתנור על טורבו בתבנית עמוקה? או שזה עלול להישרף?
היי דנה,
זה יצא סמיך גם בגלל שלא מדובר בכמות גדולה וגם בגלל שימוש בעגבניות מקופסת שימורים.
לא ניסיתי אבל לדעתי פחות מומלץ בתנור. זה עלול להישרף.
תודה!!!
היי אפרת,
אני מכינה חצי כמות, אפשר לוותר על הגמבה? אין לי כרגע…
כן.
תודה על המענה המהיר :*)
יצא להיט כמו כל מתכון שלך אלופה ❤️
נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף
הכנתי עם עגבניות מרוסקות ודווקא יצא הכי טוב
נראה מעולה 🙂
תודה עקיבא
היי לא הבנתי מה זה גמבה בלי קליפה?
הכוונה לגרד את הגמבה בפומפיה בלי הקליפה. זה אומר לחתוך את הגמבה ולגרד את החלק הפנימי.
אין לי קופסת שמורים
בכמה עגבניות רגילות להשתמש במקום?
תודה!
אפשר להשתמש ב-3 עגבניות בינוניות טריות. רצוי מאוד שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם הסופי אז אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה. זמן הבישול כמובן תלוי בעגבניות עצמן, אם הן רכות או קשות.
אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם במקרה התערובת מתייבשת יש להוסיף קצת מים לפי הצורך.
חג שמח 🌺
כמה זמן אפשר לשמור?
4-5 ימים במקרר.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.
הי אפרת
הקפאה משנה את המרקם?
היי,
לא, אין בעיה להקפיא.
תודה על האתר
יצא ממש טעים
אבל בגלל ששמתי פלפל ירוק שלם
יצא מדי חריף
יש מה לעשות
אפשר להכין כמות נוספת בלי חריף בכלל ולערבב הכל יחד.
היי אפרת,
תודה על האתר המדהים ועל המתכונים הטובים והקלים להכנה!
לכמה אנשים בערך מתאימה הכמות של המטבוחה?
תודה
זה יכול להספיק לכ-5 אנשים, אפילו יותר כי בדר”כ לא אוכלים מזה הרבה.
מושלםםםםם
טעים לגמרי באמת קל מאד להכנה תיבול מעולה
בקושי היה על השולחן תוך רגע התחסל….
שמחה לשמוע 🙂
אני משתמש בעגבניות טריות חותך אותם קצוץ כמה שניתן יוצא מאד טעים, אבל לא רסק. איך עושים שיצא כמו בתמונה שלא רואים חתיכות?
היי דודי,
זה בגלל שהשתמשתי בעגבניות משימורים בלי הקליפה. לאחר בישול הן מתרככות והמרקם יוצא די אחיד.
היי אפרת האם הכוונה לעגבניות כאלה?
היי ליטל,
התמונה לא צורפה.
הכוונה לקופסת שימורים שרשום שהעגבניות בה חתוכות ולא מרוסקות.
היי אפרת האם אפשר לשים תבלין פפריקה חריפה
במקום ואם כן כמה ?(שיצא פיקנטי לא מאוד חריף) והאם יוצא טעים גם לא חריף ? חג שמח
כן אפשר. תתחילי ברבע כפית ותטעמי.
אפשר גם בלי חריף בכלל.
חג שמח 💗
יצא נפלא בדיוק לפי ההוראות
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!
היי אני באמצע להכין ושמתי לב שכתוב לי על הקופסה 240משקל מסונן ו400 משקל נקי מה אני צריכה לעשות
תאמת השתמשתי עם 2 קופסאות זה בסדר
היי אסתר,
זאת אומרת ששמת סה”כ 800 גרם משקל נקי? אם כן, זה בסדר רק תכפילי את כמות התיבול.
תודה ולגבי הגמבה אפשר לוותר על עוד חצי
אפשר לוותר. זה לא קריטי.
תודה רבה וסליחה על הפרעה
אם יש הרבה נוזלים לאחר 20 דקות מה לעשות ??
תמשיכי לבשל רק הפעם בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים. שימי לב שהתבשיל לא נשרף בתחתית ותערבבי מידי פעם.
היי אפרת במידה ואני רוצה לעשות נאמר כמות כפולה כלומר 800 גרם של הקופסאת שימורים של עגבניות קלופות,מה משתנה מבחינת כמויות?
היי רינת,
אם את מכינה מ800 גרם תכפילי את כל יתר החומרים ב-2.
הי, המטבוחה אמורה לצאת חריפה?
היא אמורה להיות פיקנטית רק אם את שמה פלפל ירוק חריף.
אפרת
כל חיפוש מתכון זה דבר ראשון באצר שלך! הכל נגיש ונח.
תודה!!!
שאלה: כמה עגבניות במספר זה כמו קופסת שימורים שהמלצת עליה במתכון?
תודה!
תודה מרים, כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים 3 עגבניות בינוניות טריות.
ראי מה רשמתי לגבי שימוש בעגבניות טריות שתי תגובות אחורה.
המשך יום מקסים
בטעות קניתי עגבניות מרוסקות…. מה אפשר להכין עם זה?(שתי קופסאות גדולות!) ושפכתי לסיר עם שמן…..
מה אפשר לעשות עם זה?
מטבוחה תצא..?
זה פחות ייצא יותר מרוסק 🙂
היי,
איך אני מתנהגת עם קילו עגבניות טריות??????
תודה על האתר המדהים!!!
היי אפרת,
אם את משתמשת בקילו עגבניות טריות אז רצוי מאוד שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם הסופי אז אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה. אם במקרה התערובת מתייבשת יש להוסיף קצת מים לפי הצורך.
היי, אפשר לשים פלפל אדום במקום ירוק?
כן, אפשר.
הי,
כנראה נמחקה השאלה שלי.
רוצה מאוד להכין אבל לא יודעת איך מקלפים גמבה?
היי אביטל,
אפשר לקלף בעזרת קולפן רגיל (כזה שמקלפים איתו תפו”א וכו’).
וואו
לא חשבתי על רעיון כזה אנסה השבוע ואעדכן איך יצא
רק שתדעי שהמתכנים בספר שלך אליפות. במיוחד החטיף עם תערובת אגוזים שמככב אצלי כמעט קבוע
אז תודה ענקית
שמחה לשמוע! ♥️
הי אפרת, האתר הזה מדהים! אין על המתכונים שלך.ברוך ה תמיד יוצאים מוצלחים וטעימים ו בעיקר קלים ומובנים להכנה.
הכנתי בשבוע שעבר את המטבוחה ו היא יצאה טעימה ברמות השתמשתי העגבניות טריות ובשאטה מיובשת .יצא מצוין, היה רק חסרון אחד… נגמר מהר מהצפוי…תודה
תודה מלכי! כיף גדול לשמוע 🙂
שבת שלום
היי אפרת
קודם כל תודה על המתכונים המופלאים-נעזרת בהם המון
2 שאלות- אם אפשר לקבל את צילום קופסת העגבניות שאת משתמשת בה
והאם את מסננת את העגבניות לפני שאת שופכת למחבת או שופכת את כל תכולת הקופסא עם הנוזל
תודה
היי ניווה,
צירפתי תמונה.
אני משתמשת בכל תכולת הקופסא בלי לסנן.
תודה תודה
בוקר טוב
זאת שוב אני – מתנצלת אבל אני פני בישול והסתבכתי
על הקופסה של יכין שקניתי רשום 800 גרם ו-485 לאחר סינון
זאת הקופסה או שיש ליכין קופסה קטנה יותר ולהשתמש רק בחצי?
רוצה לדייק כדי שיצליח – חחח
תודה וסליחה על ה”נידנוד”
תרגישי חופשי לשאול 🙂
זאת הקופסה. תשתמשי בחצי.
יום מקסים
שוב תודה על התשובה ועל הסבלנות
אין כמוך
יום טוב
יצא מעדן למרות שטעיתי והשתמשתי בגריל עוף במקום בפפריקה (אותו צבע-חחח)
הכנתי גם את סלט החצילים וגמבה ברוטב אדום – גם מעדן
כמו שאמרתי – אין כמוך – כל מתכון בינגו
שמחה שיצא טעים!
תודה ניווה ♥️
היי 🙂 האם אפשר להחליף את שיני השום בשום כתוש? ואם כן- כמה כפיות צריך?
כן, אפשר לשים כפית מלאה.
שנה טובה 🙂
היי . עשיתי בדיוק את מה שאמרת. הבעיה היא שזה ממש לא יוצא כמו בתמונה. יצא לי חתיכות של עגבניות מבושלות עם ריח מצויין אבל ממש לא נראה כמו מטבוחה. מה עושים ?
היי משה,
השתמשת בקופסת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות? כי זה קריטי למרקם. מה היה רשום על קופסת השימורים?
לגבי המרקם שיצא לך, אם יש לך מוט בלנדר ידני אפשר לנסות לטחון קצת כדי לקבל מרקם אחיד.
עד לפני 7 חודשיים לא הייתי יודעת לעשות אורז בלי לשרוף אותו, מאז שהכרתי את האתר שלך אין דבר שאני לא מצליחה לעשות,
אני מכורה למתכונים שלך, תבורכי על העבודה הקשה שאת עושה!
תודה רבה רבה רבה שאת משתפת אותנו עם כל הידע הנהדר שלך!
שוב תודה 🙂
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים!
היי אפרת! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא ממש מוצלח! אז קודם כל תודה רבה 🙂 במידה ואני רוצה להכין עם עגבניות טריות (פשוט אני לא תמיד מוצאת את הסוג המתאים בקופסת שימורים בסופר שלי), מה הדרך הכי קלה/פשוטה לעשות את זה, לדעתך (כדי שיצא אותה כמות)? לא ממש בא לי להרתיח/לקלף אז חשבתי אולי זה מספיק לחתוך לקוביות עם הקליפה ולבשל. אם כן, כמה זמן את חושבת שאני צריכה לבשל אותם לפני שאני מוסיפה את שאר המרכיבים? תודה רבה!!
היי אודליה,
את יכולה להשתמש ב 4-5 עגבניות בינוניות טריות. רצוי מאוד שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם הסופי אז אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה. זמן הבישול כמובן תלוי בעגבניות עצמן, אם הן רכות או קשות.
אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם במקרה התערובת מתייבשת יש להוסיף קצת מים לפי הצורך.
בהצלחה 🙂
תודה רבה אפרת!! בטוח שאנסה בדרך זאת בהמשך אבל בינתיים מצאתי עגבניות קלופות בסופר, רק במשקל כפול (800 גרם). אין לי בעיה להכין כמות כפולה, השאלה: האם אני יכולה להקפיא חלק מהמטבוחה המוכנה? או לחלופין, ניתן להקפיא חצי מכמות העגבניות הקלופות ישר מהקופסה? תודה רבה ולילה טוב 🙂 מעריכה מאוד את הסבלנות שלך! בזכותך אני מכינה דברים שלעולם לא חלמתי שאכין 🙂
כן, אין בעיה להקפיא את המטבוחה או את העגבניות הקלופות.
לילה טוב 🙂
היי! פעם ראשונה שהכנתי מטבוחה כי תמיד זה היה נראה לי מלא עבודה ויצא ממש מוצלח!!
היו לי הרבה עגבניות רכות אז השתמשתי בהן, פשוט קצצתי אותן בסלייסר יחד עם הגמבה (בלי לקלף את הקליפה וכל זה..)
יצא ממש טעים! אחלה אתר!!
תודה!! 🙂
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום!
היי תגידי אני בדרך כלל עושה את העבודה הקשה מרתיחה עגבניות ומוציאה קליפה. יש ממש הבדל בטעם אם קופסת שימורים או עגבניות??
היי לאה,
לדעתי אין הבדל כל כך גדול שמצדיק את הטרחה.
אני ממליצה לך לנסות פעם עם עגבניות משימורים. שימי לב רק שמדובר בעגבניות קלופות ולא מרוסקות.
יום נפלא 🙂
היי אם אני רוצה מנה של מטבוחה ל7 אנשים מה הכמות של התבלינים העגבניות הפלפלים שאני צריכה?
היי סיון,
אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות:
5 כפות שמן זית,
6 שיני שום כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
גמבה אדומה מגורדת (בלי הקליפה)
כחצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
כפית שטוחה מלח, כפית וחצי גדושות פפריקה, 2 כפיות שטוחות סוכר,רבע כפית פלפל שחור.
*לאחר שמתבלים מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
*אם במקרה נשארת לך כמות עודפת, ניתן להקפיא.
שבת שלום 🙂
אם אני רוצה להכפיל את הכמות… פשוט להכפיל הכל?
כן
תיבלתי בדיוק לפי הרשום ויצא מלוח.
יכול להיות שהעגבניות המשומרות מלוחות.
משתפת.
חוץ מזה יצא מרקם נהדר .
תודה.
היי גילה,
אני מניחה שזאת אכן הסיבה.
תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבוע טוב
תודה, הכנתי והמטבוחה יצאה טעימה!
רק זה יצא לי קצת מיימי משום מה :/
נאלצתי לסנן ממים בסוף הבישול כדי שיהיה סמיך יותר
שמחה שבסופו של דבר יצא טעים 🙂
תודה ענת ושבוע טוב
היי אפרת יקרה,
אפשר לוותר על הסוכר במתכון?
הסוכר מנטרל את החמיצות של העגבניות. ממליצה לטעום ואם לדעתך יש צורך להמתיק אז אפשר עם סילאן או כל תחליף סוכר אחר.
ערב טוב אפרת, תודה רבה לך על מתכונים מעולים וטעימיםםםם. בערב שישי אירחתינאת המשפחה והדתמדתי בהמון מתכונים מהאתר, כולם התענגו ושיבחו והכל בזכותך! הכנתי את המטבוחה , את הטנזיה, עוף בדבד וצ’ילי ואת עוגת האגוזים והקינמון. הכל יצא מדהים! תודה ענקי מכל הלב.חשבת להוציא ספר עם המתכונים? אם כן, אני הראשונה שאקנה
כיף גדול לשמוע!
אני מתכננת בקרוב להוציא חוברת מתכונים 🙂
תודה רבה ושבוע נפלא
שבוע טוב, תודה רבה על המתכון של המטבוחה היא יצאה טעימה מאוד וממש בקלות ובמהירות.
תודה אריאל, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב
איך אני שמחה שנחשפתי לאתר הזה. הארוחות במשפחתי השתדרגו להפליא. כל מתכון יוצא מדהים טעים ומדוייק. תודה רבה לך. אני פשוט מכורה לאתר. וכל שבוע בוחרת מתכונים לשבת. יישר כוח
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה קרן ושבת שלום
היי. אפשר לראות תמונה של הקופסת שימורים הזאת? תודה.
היי נטלי,
שלחתי לך תמונות במייל. וודאי שקיבלתי.
שבת שלום 🙂
קיבלתי תודה רבה. אעדכן איך יצא!!
העגבניות אמורות להיות מרוסקות או לא?
תחילה כתוב דווקא חתוכות ובהמשך כתוב מרוסקות
תודות על המתכונים הנפלאים
היי שוקי,
העגבניות צריכות להיות קלופות חתוכות (תיקנתי את הטעות במתכון 🙂 )
תודה ויום נפלא!
האם מותר לאכין עם רסק אגבניות
היי צופיה,
עדיף שלא. התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
היי ,אם אני מרתיחה עגבניות ולא משתמשת בקופסת שימורים, עדיף לחתוך לקוביות או לגרד בפומפייה ?
היי לאה,
עדיף לחתוך לקוביות.
שבת שלום 🙂
היי אני משתמשת בעגבניות בשלות קלופות ומוסיפה פלפל קלוי שקליפתו הוסרה (גמבה אדומה יפה), ומוסיפה עגבניות שרי מתוקות חצויות ואז אין צורך בסוכר 🙂
רעיון מעולה 🙂
תודה דנה.
האם אפשר להשתמש בעבגבניות טריות מקולפות וחתוכות?
כן איילת, אפשר להשתמש ב-3 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות.
היי שוב אפשר במקום גמבה פלפל שושקה אדום מתוק? תודה.
כן אפשר.
היי ותודה על המתכון אפשר לעשות עם עגבניות מרוסקות? אפשר לשים חתיכות קטנות של גמבה ולא לגרד? תודה.
היי מיטל,
אפשר להכין מעגבניות מרוסקות אבל מבחינת טעם ומרקם עדיף להשתמש בקופסת שימורים שרשום עליה “עגבניות חתוכות קלופות” אחרת זה ייצא יותר כמו רוטב מאשר כמו מטבוחה.
אם אין לך אפשרות לגרד את הגמבה בפומפייה אפשר לקצוץ את הגמבה דק מאוד.
שבוע נפלא!