זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 197 דקות
מס’ מנות: 8 מנות גולאש
מצרכים:
1 קילו צלי כתף (מס’ 5) חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס
5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (260 גרם)
כף מלאה רסק עגבניות
3-4 כוסות מי בשר (*הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
תיבול: כף גדושה סילאן, כף פפריקה מתוקה, כף גדושה אבקת מרק, כפית גדושה תבלין פטרוזיליה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון- יש להסירו בעזרת כף גדולה). מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ2 דקות. מוסיפים את הגמבה והגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים את קוביות הבשר, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ו 3-4 כוסות ממי הבשר. מתבלים בסילאן, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד שהמים מבעבעים). לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי.
-מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים מעט וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הערות:
*לאחר הוספת תפוחי האדמה יש לערבב כמה שפחות אחרת תפוחי האדמה יתפרקו.
*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
מתכון לגולש, צלי כתף, בשר בקר, גולאש
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
תגובות
מתכון מעולה!!! יוצא טעים וההסבר המפורט עוזר מאוד
שמחה לשמוע, תודה ושבוע טוב😊
אפשר להשתמש במתכון הזה בגולאש (עגל) לחמין קפוא?
היי ענת,
אפשר להשתמש בבשר גולאש קפוא. (יש להפשיר לפני כן)😊
שלום אפרת,
פעם שלישית שאני מכינה את המתכון.
הטעמים והריחות פשוט פצצה. אבל כל פעם קורה לי אותה טעות מבאסת:
הבשר נדבק לתחתית ומעט נשרף. כנל לגבי התפוחים אדמה הם גם נדבקים ונשרפים. אני עושה את התבשיל על פלטה חשמלית של שיאומי(אין לי גז בבית) ומבשלת על אש נמוכה. גם הוספת נוזלים לא עזרה. מה יכולה להיות הסיבה?
היי דנה,
באיזה סיר את מבשלת? זה קורה כשמשתמשים בסירים מסוימים כמו נירוסטה. אם תשתמשי בסיר עם ציפוי שאינו נדבק זה לא אמור לקרות:)
תודה על המענה המהיר!
מדובר בסיר מהסדרה של אסף גרניט מנעמן עם נון סטיק. יכול להיות שהציפוי ירד עם הזמן.
אפרת יקרה,
אני מכינה בשר 2 (קראתי שכתבת שזה בסדר). כמה זמן בישול?
אין שינוי.
חג שמח 🌺
וואו! תודה שענית לי כ”כ מהר… גם אצלך יש חג שבת… ואני לא היחידה ששואלת עכשיו. תודה! ואגב, אני לא עומדת בריח שיש בבית מהתבשיל הזה!!
בשמחה🙂
הי אפרת
אשמח לדעת למה במתכון אחר כתבת לצפות את הבשר בקמח כי זה עושה את הבשר עסיסי
ובמתכון הזה לא?
תודה
כן. אפשר לצפות בקמח גם במתכון הזה 🙂
שמתי כנראה יותר מדי שמן ככה שהוא מורגש בטעם של הרוטב, איך אפשר לתקן את זה שלא יטעמו את השמן??
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה !!
היי מאירה,
תוסיפי עוד מעט מים ותשפרי תיבול בהתאם,
כמה זמן התבשיל מתבשל?
היי לא ממש הבנתי את הקטע עם המים. משאירים את הבשר בתוך המים בקערה בצד?
נכון 🙂 לאחר טיגון הירקות את מוסיפה את הבשר והמים כפי שרשום במתכון
שלום אפרת, תודה על האתר הנפלא! מכינה ממנו המון
יש לך מתכון לבשר שאפשר לבשל כל השבת על הפלטה?
היי יהודית,
את אולי מתכוונת לחמין?
מתאים ממש לבישול כל הלילה על הפלטה ומעולה לשבת
חמין עוף, מתכון לחמין
בהצלחה ♥
מספר 8 גם טוב?
ואיזה עוד מספרים טובים?
מה המתכון ל2 סועדים?
היי מירי
תוכלי להכין כמחצית מכמות הבשר ( חצי קילו ) ולהשאיר את הרוטב, הוא מעולה 🙂
אלו נתחים שמאוד מתאימים לגולש-
צלעות (מספר 2)
חזה (מספר 3)
כתף מרכזי (מספר 4)
צלי כתף (מספר 5)
פילה מדומה (מספר 6)
שריר הזרוע (מספר 8)
אסאדו/ שפונדרה (מספר 9)
צוואר (מספר 10)
זנב עגל
בשר ראש/לחי
בהצלחה♥
היי אפרת
יש לי בשר מספר 4 זה מתאים?
תודהה
כן.
היי אפרת .רוצה להכין גולש מחצי קילו. ראיתי שרשמת אותה כמות תיבול -אבל העגבניות נשארים בכמות של 260 גרם? תודה
כן. תכיני אותה כמות של הרוטב (כולל כמות העגבניות)
אפרת בוקר טוב ושבת שלום
האם אפשר לשים פטרוזליה טרייה
כן, אפשר להוסיף כרבע כוס עלים קצוצים.
הוצאתי רק חצי קילו בשר האם יחס התבלינים משתנה
אין שינוי.
פעם נוספת, פשוט מעולה (בלי סילאן)
❤️🌻❤️
תודה רותי 🙂
מתכון הכי מעולה. עשיתי ויצאתי פצצה. הוספתי במקום רסק עגבניות רגיל, רסק עגבניות עם פטריות טרפלס ועם התפוחי אדמה שמתי עלי טימין טריים. סוף סוף !!! תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונן
היי, אשמח לדעת אם אפשר לא להוסיף עגבניות ורסק עגבניות…
אפשר אבל על הפפריקה לא מומלץ לוותר.
אפשר לותר על הסילאן? או לשים משהו אחר?
אפשר לשים כף שטוחה דבש או להכין בלי.
לא שמתי סילאן.. אין שום בעיה.
מעולה. כל פעם מתחסל במהירות..
שמחה לשמוע 🙂
היי הכנתי את המתכון פעמיים פעם ראשונה יצא מושלם בפעם השנייה נשרף קצת הבשר מלמטה והתבשיל ממה זה קורה? מאש יותר מידי גבוהה? או שצריך לערבב?
כן, זה יכול לקרות אם מבשלים על אש גבוהה. צריך גם לוודא שיש מספיק נוזלים ושהתבשיל לא מתייבש.
היי שוב מכינה היום את הגולש הנפלא ומבקשת טיפ (פעם שעברה קרה לי)
כשאני שמה כף שמן בסיר וסוגרת את הבשר -הבשר נדבק לתחתית הסיר -וכמה חתיכות היה קשה לי להפוך את הבשר.
מחממת שמן טוב.שמה קוביות בשר-נותנת כמה שניות ןאז הופכת -ככה עושה.
משתמשת בסיר סוטאג.אשמח לטיפ. תודה
מה סוג הסיר? נירוסטה במקרה?
היי, רציתי לשאול זמן הבישול הוא 3 שעות ?
שעה וחצי בלי תפוחי אדמה ושעה וחצי עם?
נכון.
בוקר טוב אפרת,
פעם ראשונה שאני הולכת להכין גולש תחזיקי לי באצבעות ))))
2 שאלות: האם ניתן להחליף סילאן במייפל אם כן האם אותה כמות?
האם לדעתך סיר סוטאז’ בקוטר 30 יתאים ל 1.5 ק”ג בשר וירקות כפי שמופיעה במתכון?
המון תודה מראש!!!
בוקר אור,
אפשר לשים מייפל (כף רגילה לא גדושה).
הקוטר בסדר אבל אני חושבת שעדיף סיר גבוה יותר ולא סוטאז’.
בהצלחה 💜
תבשיל טעים טעים והבשר יוצא ממש רך. הפעם גירדתי עגבניות . כולנו נהננו והתענגנו בערב שישי על הגולש הזה שכבר יצא לי להכין אותו פעמיים.תודה רבה
שמחה לשמוע ❤️
תבשיל מהמםםםם.אכין שוב מחר-האם את מי ציר הבשר לא רצוי לסנן קודם לפני הכנסתו לסיר?תודה
אם יש בהם קצף כדאי לסנן.
הכנתי וזה יצה מאוד טעים
אבל רציתי שיצא יותר רוטב
אשמח לדעת מה אפשר לעשות שיהיה יותר רוטב
תודה רבה על כל המתכונים
כל פעם שאני רוצה להכין משהוא, האתר שלך נפתח
טין עליך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי שרה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להבא להוסיף 2 כוסות מים ולהגדיל את כמות התיבול ב1.5 (הכוונה לשים כף וחצי גדושות סילאן, כף וחצי פפריקה מתוקה וכו’).
להוסיף לכוס 2כפות קמח להוסיף חצי כוס מים לערבב ולהוסיף לסיר
איזה תפוחי אדמה עדיפים :האדומים או הלבנים?
השתמשתי באדומים אבל זה לא קריטי. מה שיש לך.
פשוט מעדן!!! תודה רבה 😁
תקשיבי נראה מעולה 😍
וגם הכי טעים בעולם!!!גם שמתי פפריקה מרוקאית בשמן, מעולה!
פשוט מעדן!!!! תודה רבה 😃
יצא טעים ביותר! הכנו מבשר מס\’ 8, לא אידיאלי אבל הבשר התבשל טוב.
שמחה שיצא טעים 🙂
היייי!!!
מה נישמע,
האים אפשר להכין את המתכון הזה אם בשר מס\’ 10
כן אפשר.
תודה רבה יצה מושלם
❤️
מבשלים שעה וחצי ואחרי זה מוסיפים את תפוחי אדמה? ז\”א בסך הכל בישול 3 שעות?
נכון 🙂
היי אם יש לי קוביות של בשר מספר 4 מה אפשר לעשות איתו??
את יכולה להכין גולש, בשר עם פטריות, בשר עם ירקות שורש או קדירת בשר.
הי, יש לי בשר מס 44, כתוב עליו כתף. לא מצאתי ברשת שום מידע. האם המתכון זה יכול להתאים לדעתך? אם לא, אשמח לקבל המלצה אחרת ממך… המתכונים שלך מככבים אצלי!
היי אנה,
אני לא מכירה מס’ 44 אבל אם רשום על זה כתף זה אמור להתאים לגולש.
יום מקסים 🙂
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בעגבניות חתוכות דק במקום מגורדות?
כן.
היי אפשר לוותר על תבלין פטרוזיליה?
כן.
אפרת
תודה רבה.יצא מיליון דולר.
האם אפשר להוסיף בטטה?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף בטטה.
נשארו כמה כוסות ממי הבישול – כדאי לשמור?
מה לעשות איתם?
אפשר להקפיא ולהשתמש בהם למרקים ולתבשילים שונים (במקום מים רגילים).
חתכתי אותם לקוביות גסות והכנסתי לסיר לאחר שהבשר היה כבר שעה וחצי על הגז. לאחר שהכנסתי את התפוחי אדמה, הסיר היה עוד שעתיים וקצת על הגז, ובכל זאת התפוח אדמה לא רך עד הסוף. הבשר לעומת זאת יצא רך כמו חמאה וטעים בטירוף.
הכוונה להכניס את התפוח אדמה למיקרו לפני הכנסתם לסיר?
אז זה קשור לסוג תפוח האדמה.
אם את משתמשת באותו סוג אז פעם הבאה אפשר להוסיף את תפוחי האדמה מתחילת הבישול.
כדי לתקן את התבשיל כרגע, אפשר להוציא את תפוחי האדמה מהתבשיל, לשים במיקרוגל ולהחזיר לתבשיל.
היי אפרת,
הכנתי הכל לפי המתכון בדיוק, יצא מאוד טעים, אבל התפוח אדמה לא התרכך עד הסוף.. אחרי שהוספתי את התפוח אדמה, הסיר היה שעתיים על הגז. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
השתמשתי בתפוח אדמה לבן
יש סוגי תפוחי אדמה שמתרככים לאט יותר.
חתכת את תפוחי האדמה או שהשארת אותם שלמים?
אפשר להכניס אותם כמה דקות למיקרוגל עד שיתרככו ולהחזיר לתבשיל.
ערב טוב. בטעות קניתי בשר מס.6. זה בסדר לגולש?
כן, זה בסדר.
היי אפרת.אין לי תבלין פרוטזיליה מה אפשר במקום?והאם זה משנה שלא אשים?
אפשר לוותר.
היי אפרת אני רוצה להוסיף לתבשיל שעועית ברוטב עגבניות מקופסת השימורים צריך לעשות את זה לקראת סוף הבישול או בתחילה ? ואם מוסיפים אז צריך להוריד משהו מהמרכיבים
הכוונה בעצם לשים מקופסת שימורים ולא קפוא
כדאי להוסיף את השעועית כ-10 דקות לפני סוף הבישול.
אין שינוי.
הי אפרת,
מתה על האתר שלך!!
רציתי להגיד שחיפשתי מתכון לגולש והגעתי כמובן אליך. התיבול פה מצוין! לא היו לי עגבניות ורסק בבית אז שמתי רבע כוס עדשים כתומות והיה טעים ברמות על.
תודה על כל ארוחה טעימה שיש בבית בזכותך 🌹
תודה לך שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌺
אפרת שלום!
לאחר ההמלצות הנפלאות!!!, הולכת להכין
האם ל 10 סועדים עלי להכפיל את כל הכמויות?
היי עירית,
ממליצה להכין 2 קילו בשר. את יתר הכמויות אין צורך להכפיל.
הי אפרת
תודה על תשובה מהירה
בכ’ז שואלת לצורך למידה
ל10 סועדים תספיק אותה כמות תפטח”א ושאר מצרכים ( חוץ מהבשר) בכמות המקורית- הכיצד?
הכמות במתכון מספיקה לכ-8 מנות.
לכן ל10 סועדים כמות של 2 קילו בשר, 6 תפוחי אדמה ו 2-3 גזרים זה אמורה להספיק בהחלט (שימי 4 כוסות מים).
מה עוד את מגישה באותה ארוחה?
הי תודה על מענה מהיר לעניין כמויות והכפלות,
בארוחה יהיה גם אורז, סלט חי ועוד פחמימה
רעבים לא נהיה….
זו הזדמנות להודות על כל מתכונייך המשובחים, והומלץ גם לסטודנטית שלי!
אז הכמות אמורה להספיק 🙂
הי אפרת!
כדרכך הכל מדוייק ומשובח!
יצא נפלא עם הכפלת הכמויות – מושלם – האיש שלי לא הפסיק לטעום ולהינות, בטרם הארוחה עם כל המסובים!
שבת שלום ותודה
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🌺
הי אפרת אפשר להכין עם קוביות גולש קפואות?
כן. כמובן שיש להפשיר לפני ההכנה.
היי אפרת שבוע מבורך- הגולש יצא מושלםםם ועים -רך כמו חמאה -תודה על מתכון נפלא (כמו כל המתכונים שלך)
תבורכי . וכמובן שאלה חחח -תמיד קורה לי שאני צריכה לסגור נתח שלם או קוביות כמו במתכון שלך -אני מחממת שמן וכשהוא חם מוסיפה את הבשר (מנגבת אותו) וכשאני באה להפוך לצד השני-הבשר נדבק לתחתית הסיר וקשה לי להפוך (מצליחה בסוף חח)
יש לך טיפ בשבילי?תןדה
היי ענתי, שבוע טוב!
זה קורה כשמשתמשים בסירים מסוימים כמו נירוסטה. אם תשתמשי בסיר עם ציפוי שאינו נדבק זה לא יקרה.
היי,
אפשר לשים במקום העבניות בשימורים קופסא של רוטב עגבניות של ברילה עם עשבי תיבול?
כן אפשר.
‘ועוד שאלה,
ואם קניתי גוש לאיזה גודל לחתוך את הקוביות?
תודה מראש
לקוביות בגודל 5-6 ס”מ.
היי אפרת,
אפשר להשתמש ב פילה מדומה 6 ?
כן אפשר.
היי אפרת -הגולש מעלףףף הכנתי פעם מספר פעמים- ושוב נזכרתי בו
מה אפשר לשים במקום העגבניות המרוסקות בקופסה? או שאת רושמת כוס מהקופסה -איזה כוס זאת?
מתחשק לי להכין לשבת . תודה.
הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית.
אפשר לגרד בפומפיה 4 עגבניות טריות.
מתכון מעולה. טרפו את האוכל.
תודה אפרת
שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל
ערב טוב
אשמח לעצתך בעניין הרוטב. מארחת אנשים שלא אוהבים רוטב עגבניות או עגבניות . האם ניתן להכין את הגולש ללא עגבניות בשום צורה? מוסיפה שעועית ותפוחי אדמה….זה יספיק לנפח?
היי נטלי,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בלי העגבניות והרסק. על הפפריקה לא מומלץ לוותר.
*תשתמשי בשעועית לבנה משקית קפואה כי יבשה לא בטוח תספיק להתרכך.
חג שמח 🌺
האם אפשר ללא תבלין פטרוזיליה
כן.
שנה טובה וגמר חתימה טובה אפרת היקרה
מכינה שוב את התבשיל הנפלא והפעם בא לי להוסיף שעועית לבנה קפואה. האם כדאי ואם כן אז מתי? אני כבר בשלב הוספת תפוחי האדמה. מקווה שתפסיקי להגיב:)
תודה מראש😍
היי דורית,
אפשר להוסיף שעועית לבנה קפואה כבר בהתחלה, יחד עם הבשר. אם את כבר בשלב תפוחי האדמה אז כדאי שתוסיפי כבר כי לוקח לזה זמן להתרכך לגמרי.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
מתכון מעולה. טעים ביותר. כולם משבחים. תודה ושנה טובה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עמרם ושנה טובה 🌺
היי אפרת אני מעונינת לבשל את הגולש היום שבת למחר ראשון בערב האם להכניס את הסיר למקרר אחרי שהתקרר או לעביר לכלי הגשה ואז למוחורת לחמם אותו וצריך כשמחממים להוסיף מים?
לאחר שהתבשיל התקרר אפשר להכניס למקרר עם הסיר או בכלי הגשה סגור (לא משנה).
כדאי להוסיף מעט מים כשמחממים.
שנה טובה 🙂
היי אפרת, אני מעוניינת להכין את התבשיל לשבת בבוקר. האם אפשר להתייחס אליו כמו אל חמין (לבשל חצי בישול ואז לשים את הסיר על הפלטה למשך הלילה)? ואם כן, האם אפשר להכין אותו בחמישי ולשמור במקרר? (עובדת בשישי)
אפשר אבל חשוב לוודא שיהיו מספיק נוזלים בסיר. לדעתי כדאי להוסיף מראש יותר מים.
מתכון מעולה! עשיתי אותו בעבר ויצא טעים מאוד.
יש לי שאלה, אני הולכת להכין את המתכון שוב לחג אבל הפעם אני צריכה להכין 2 קילו בשר. האם צריך להכפיל את כמויות התיבול והירקות?
היי עדי,
תכיני כרגיל לפי המתכון (בלי להכפיל את יתר הכמויות) ותטעמי בסוף. אם צריך לשפר תיבול או להוסיף מלח תוסיפי.
יצא נהדר! אמנם נשרף מעט בתחתית כי לא עירבבתי בכלל אחרי הוספת התפו”א, עדיין היה טעים מאוד!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
אפשר במקום בשר לשים שוקי עוף? אם כן, כמה זמן לשים בסיר לחץ?
תודה רבה
אפשר להכין עם שוקי עוף.
זמן בישול בסיר לחץ כ-45 דקות לאחר שהסיר שורק.
האם אפשר להוסיף בטטה?
תודה!
כן.
יש לי את כל המצרכים חוץ מרוטב ורסק עגבניות. אפשר להכין בלי?
אפשר לגרד בפומפיה 4 עגבניות טריות.
האם את ממליצה בשר טרי או קפוא? מה יוצא יותג טוב?
זה יוצא טעים גם עם בשר קפוא שהופשר אבל בשר טרי תמיד יותר מומלץ.
שלום.
מנה מעולה. זכיתי לפרגון רב מהסועדים.
האם אפשר להוסיף קישואים? אם כן, באיזה שלב להכניס אותם?
תודה על הנדיבות שלך.
ענבל
היי ענבל,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אפשר להוסיף קישואים אבל צריך לקחת בחשבון שלעיתים הם מתפרקים לאחר בישול ארוך בגלל המרקם המימי שלהם.
ערב טוב אפרת,
האם יתאים לגולש הזה צלעות ללא עצם?
בד”כ חותכת לקוביות, מטגנת עד הזהבה ואז אופה בתנור כשעה.
היי גיתה,
אם הכוונה לחלק מס’ 2 (אונטריב) אז כן, אפשר.
במידה ומכינה 250 גרם בשר, מה השינויים שיש לעשות מבחינת המצרכים הנוספים והזמני בישול?
תודה
אם כמות הירקות אינה משתנה הרבה אז אין שינוי ביתר הכמויות. זמן הבישול נשאר אותו דבר.
האם אפשר להוסיף כוס אפונה ?
אפשר אבל אם זו אפונה יבשה אז רצוי לבשל אותה קודם במים עד לריכוך כמעט מלא.
הי אפרת
ראשית תודה רבה על המתכונים האלופיםםםם
ועל המענה לכל השאלות….
יש לי בבית בשר רצועות מכסה ורד הצלע.
האם זה מתאים לתבשיל הזה?
כן 🙂
אוי !!!!! הבשר על הגז , הוספתי בטעות מי ברז במקום מים רותחים …. כמה זה נורא ?? 🙁
לא נורא, הכל בסדר 🙂
היי. האם אפשר להוסיף גם קציצות בקר לתבשיל? מעבר לקוביות הבשר
לא בטוחה שכדאי. לדעתי הן יתפרקו.
אפרת שלום
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מעולה. רוצה להכפיל את כמות הבשר.
האם להכפיל במקביל את כל המרכיבים ?
היי צביקה,
תכין כרגיל לפי המתכון (בלי להכפיל את יתר הכמויות) ותטעם בסוף. אם צריך לשפר תיבול או להוסיף מלח תוסיף.
חג שמח 🙂
אפרת,שלום!
עשיתי כבר כמה פעמים לפי המתכון שלך ויצא מעולה.
בפעם האחרונה נוצרה לי שכבה (כנראה של הבצל) בתחתית הסיר והתחתית נשרפה.
זה קורה לי גם בחמין (שכבה של גריסים).
אני לא חושב שזו בעיה של אש גבוהה אלא של “משקעים”.
מה את אומרת, והאם יש לך פתרון?
היי שלמה,
באיזה סוג סיר אתה משתמש?
במהלך הבישול אתה מערבב את התבשיל?
היי רציתי לדעת האם סלרי ישתלב טוב לדעתך פה? אם כן באיזה שלב כדאי להוסיף אותו? תודה 🌟
כן. אפשר להוסיף ראש סלרי או גבעולי סלרי קצוצים כשמוסיפים את תפוחי האדמה.
רוצה לבשל בסיר לחץ,אחרי כמה זמן להוסיף את תפוחי האדמה? ועל איזו אש לבשל?
יש לטגן קודם את הבצל, אח”כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה. את תפוחי האדמה תוסיפי כבר בהתחלה עם על החומרים. לאחר שהסיר שורק תבשלי על אש בינונית-נמוכה.
היי, אפרת,
אפשר להכין בתור חמין שישאר על הפלטה עד שבת בצהריים? ואם כן האם זמן הבישול משתנה?
תודה מראש.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. חשבו לוודא רק שיש מספיק מים ושזה לא מתייבש.
מספיק לבשל על הכיריים במשך כשעה ולהוריד מהאש. אח”כ לשים על הפלטה למשך כל הלילה ובבוקר להוציא מהפלטה. להחזיר לחימום על הפלטה כחצי שעה לפני ההגשה.
הכנתי את המתכון לשישי בערב שאירחתי, ויצא ממש טעים, הרבה מחמאות..
לא מכניסה הביתה אבקת מרק אז שמתי 2 כפיות מלח, ובלי תבלין פטרוזיליה..
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חן
הי,
ראשית תודה רבה על מתכונים מוצלחים וטעימים שתמיד קוצרים מחמאות.
יש אפשרות להכין עם בשר מספר 3 (בריסקט)?
והאם יש אפשרות להכין בתוך טאג׳ין? האם אופן ההכנה משתנה?
תודה.
היי שמרית,
אפשר להשתמש בבשר מס’ 3.
לגבי טאג’ין אני יודעת שיש שמבשלים תחילה בסיר אחד על הכיריים ורק אחר כך מעבירים את התערובת לטאג’ין לכל הלילה.
לא יצא לי להכין בטאג’ין כך שאני לא יודעת.
שלום האם אפשר להכין עם בשר מספר 7?
ואם אני מבשלת בבוקר בישול ראשוני עם מים רק ואז ממשיכה בלילה מתי לטגן את הבשר עם בצל או שאפשר לוותר על זה?
תודה ויומטוב
כן. את יכולה לבשל בבוקר בישול ראשוני עם המים, להעביר לצלחת ולעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד. יש לשמור במקרר עד הערב. כדאי גם לשמור 3-4 כוסות ממי הבישול.
בערב, תטגני בצל ושום ותמשיכי במתכון רגיל.
יום נפלא 🙂
אפשר לבשל בסיר לחץ? תודה
כן. יש לטגן קודם את הבצל, אח”כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה.
שלום אפרת,
המתכון נראה מעולה, אבל הייתי רוצה לשאול מה צריך לשנות בו ובכמות המצרכים על מנת שהארוחה תספיק לחצי מכמות הסועדים?
תודה מראש 🙂
היי, אפשר להכין חצי מכל הכמויות, כולל של התיבול.
זמן הבישול אינו משתנה.
מתכון נפלא
החליף את המתכון המנצח הקודם שהיה לי!
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מלה
אפרת היקרה
שוב מתכון שלך יוצא לא פחות מנפלא!
תודה על שאפשרת לי לקצור מחמאות גם ממבקרים קשוחים:)
תבורכי אלופה😍
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה דורית 🌷
הי 🙂 ,האם את תפוחי האדמה מוסיפים לאחר שעה וחצי של בישול הבשר לשעה וחצי נוספות? (כלומר סה”כ 3 שעות בישול) או מלכתחילה לשעה וחצי של בישול סה”כ?
לאחר שעה וחצי של בישול הבשר לשעה וחצי נוספות (כלומר סה”כ 3 שעות בישול).
אם עושים בסיר לחץ..
האם שמים את תפו”א בהתחלה או חצי שעה לפני סיום הבישול בסיר מה שמצריך לפתוח את הסיר ולהעלות שוב לחץ
אפשר לשים הכל ביחד כבר מהתחלה.
גם גרדתי עגבניות במקום עגבניות מרוסקות ושמתי פטרוזיליה קצוצה במקום תבלים פטרוזיליה.
עשיתי עם מספר שמונה.
היה ממש מייגע! ממש לא “10 דקות”.
אפשר לפשט את המתכון ולהתחיל את התהליך בסיר אחד והטיגון בסיר אחר. ככה מעבירים פעם אחת ולא פעמיים.
הוספתי את כל מי הבשר.
לא שמתי סילאן. גם ככה זה היה קצת מתקתק בגלל הגמבה.הוספתי כרוויה (קימל טחון).
הבשר יצא רך מאד וגם תפוחי האדמה נימוחים ועם טעם מיוחד.
תודה אפרת.
נראה מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע מצוין 🙂
האם אפשרי לקצר תהליכים ולבשל בסיר לחץ? ואם כן, כמה זמן?
אפשר לבשל בסיר לחץ. יש לטגן קודם את הבצל, אח”כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה.
האם אסאדו גם מתאים? או מומלץ צלי כתף?
כן אפשר להכין גם עם אסאדו.
אפרת שלום.
משום מה מכל המתכונים שלך נעדר התבלין קימל טחון.
יש סיבה לכך?
אפשר גם עם בשר מספר שמונה?
כן, אפשר עם בשר מס’ 8.
נכון, זה לא תבלין שאני מרבה להשתמש בו אבל כמובן שמי שאוהב יכול להוסיף.
אפרת, רציתי לומר לך שאת האורים ותומים שלי בכל מה שקשור לבשול.
תודה שלמה 🙂
האם אפשר במקום מי בשר להשים מים רגילים?
כן.
הכנתי בפעם המי יודע כמה וזה פשוט מעולה! אחלה מתכון 😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה דניאלה
תודה רבה – יצא מצוין.
יש אפשרות להכין גם בלי הבשר (בשביל הצמחוניים), או שצריך תחליף כלשהו
שמחה שיצא טעים 🙂
יש מתכון לגולש צמחוני עם סייטן.
האם אפשר להשתמש גם בבשר צוואר?
כן
טעים וחורפי! הסיר חוסל 🙂
תודה על עוד מתכון מנצח
כמו שצריך 🙂
תודה שרה
עשיתי זאת לפי הכמויות שרשמת. מעולה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל.
היי אפרת, אם אני רוצה להוסיף שעושעית, להוסיף סאנפרוסט או יבשה לאחר השרייה? ובאיזה שלב של הבישול?
תודה רבה! מיכל
עדיף שעועית משקית קפואה כי לשעועית יבשה ייקח המון זמן להתבשל.
אפשר להוסיף את השעועית כבר בהתחלה כשאת מוסיפה את הבשר, העגבניות המרוסקות וכו’.
האם אפשר להכין את המתכון גם מהודו אדום?
לדעתי כן.
יצא מעולה . תודה על המתכון . אני הוספתי שוקי עוף 45 דקות לפני הסיום עבור הילדים מעדיפי התרנגולת
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת אני עם המתכון על האש כמה שוקי עוף רצוי להוסיף והאם אצטרך להוסיף עוד מים ותבלינים אודה להכוונה
היי אהובה,
לגבי הכמות, בסביבות 5-8 שוקיים (כמה שנכנס בסיר ונראה לך שתאכלו).
את שמה שוקיים במקום הבשר או בנוסף לבשר?
Wow איזו מהירות תגובה
אני רוצה לשים בנוסף לבשר
אז שימי 4 כוסות מים ותגדילי את כמות התיבול לכף וחצי סילאן, כף וחצי פפריקה מתוקה, כף וחצי אבקת מרק, כפית גדושה תבלין פטרוזיליה, מלח- תתחילי בכפית וחצי ותטעמי, רבע כפית פלפל שחור.
אפרת ערב טוב
הכנתי עם שעועית ללא תפוחי אדמה ויצא מעולה. הבעיה שמרוב התלהבות הכנתי יותר מידי. האם ניתן להקפיא את השאריות?
כן אפשר.
כרגיל,עוד מתכון מעולה שלך! אף פעם לא מאכזב!
קל לביצוע וטעים בטרוף,הקטנים אוכלים את זה בהנה!
תודה רבה 🙂
תודה עדי!
יום נפלא 🌺
היי אפרת,
למד השתמשת בתבלין פטרוזיליה במקום בפטרוזיליה טרייה?
אפשר להשתמש בטרייה? תודה
בטח. אפשר לשים כרבע כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים.
אפרת יקרה,
הכנתי כבר מתכונים רבים מהאתר שלך, ולא היה מתכון אחד שלא יצא מוצלח!
רוצה להכין את הגולאש בפעם הראשונה. אם אשתמש בחצי מכמות הבשר ויתר המרכיבים, האם אמור להשפיע על זמן הבישול לדעתך? או בכל מקרה לתת לזה 3 שעות?
תודה!
תודה נילי, כיף לשמוע ❤️
גם אם את מכינה חצי מכמות הבשר זמן הבישול לא אמור להשתנות הרבה.
היי אפרת,
בגלל חוסר זמן – האם אני יכולה לבשל את הבשר כשעה במים בבוקר ולחזור ולבשל אותו ברוטב אחרי הצהריים?
אני משארת שכן רק מפחדת שיקרה משהו לבשר
כן אפשר.
היי,
אם מבשלים את הבשר בבוקר ומשאירים אותו עד הערב להמשך בישול התבשיל – האם משאירים את הבשר במים שלו או להפריד?
תודה
אפשר להוציא אותו מהמים, לשים בצלחת ולעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד. כדאי לשמור 3-4 כוסות ממי הבישול.
הייי
האם ניתן להכין את הגולש עם בשר מספר 17??
כן.
היי אפרת.נראה טוב והייתי רוצה לנסות.
שאלתי היא, האם אפשר לשים גרגרי חומוס מקופסא?
כן אפשר. בגלל שהגרגירים כבר רכים מומלץ להוסיף בסוף הבישול, כ-20 דקות לפני סיום.
אפרת בוקר טוב,
האם ניתן להכין את המתכון עם בשר אסאדו ללא עצם?
תודה.
כן אפשר.
עבדתי בדיוק לפי הכמויות ויצא טעים מאוד
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אבי
שלום! יצא מעולה לאחר בישול איטי אני הוספתי עלי דפנה לפלפל אנגלי ומעט קינמון יצא רך וטעים
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🌺
המתכון נראה טעים. הבעיה שתפוח האדמה עדיין קשה לאחר 4 שעות בישול. מה אפשר לעשות?
מוזר שלוקח לו כל כך הרבה זמן.
אפשר להוציא אותו ולחתוך לקוביות יותר קטנות ולהחזיר לסיר ואפשר להוציא אותו ולשים במיקרוגל כמה דקות עד לריכוך ולהחזיר לסיר.
עשיתי את המתכון ויצא מעולה.
תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
שנה טובה ומתוקה 🌺
האם אפשר להשתמש בקוביות הודו אדום? אם כן , האם היית עורכת שינויים במתכון?
אם לא קשה לך, אשמח אם תוכלי לענות לי (גם) במייל.
תודה!
היי חיה,
אני לא בטוחה שכדאי מאחר והודו הוא בשר שאם מבשלים אותו יותר מידי הוא הופך לצמיגי.
שלחתי גם למייל.
יום מקסים 🙂
היי אפרת
אם אכניס את הבשר עם מים ללא תבלינים לסיר לחץ לשעה שיתרכך
ואחכ אכין את הרוטב ואכניס את הבשר לסיר עם הבשר
זה יהיה בסדר ?
תודה
ממליצה לבשל בסיר לחץ את הבשר עם במים 30-40 דקות ואז להמשיך בישול עם הרוטב.
אוקי תודה,
ומה בענין אורך הבישול? הכנתי רבע מהכמות.
את יכולה לבדוק אם הבשר רך מספיק אחרי שעתיים-שעתיים וחצי.
הכי חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ושהתבשיל לא מתייבש.
הי אפרתי בוקר טוב
יש לי פילה מדומה-מס’6
האם זה מתאים לגולש?
אני מאוד רוצה להכין אותו לערב שבת
בוקר אור,
כן מתאים.
הי אפרת
הקצב המליץ לי על בשר 4, ולקחתי.
מכירה אותו?
יודעת להמליץ לי מה הכי טוב להכין איתו?
תודה
היי מיכל,
זה מתאים לבישולים ארוכים כמו גולש וצלי בשר עם פטריות.
וואי את מהממת!
בדיוק את התבשיל הזה העמדתי כרגע….
נראה אש!!
סתם מעניין, מה ההבדל בין 4 ל5 חוץ מזה ש4 יותר זול?
נראה מעולה 🙂
4 זה כתף, 5 זה צלי כתף. שניהם חלקים בלי הרבה שומן ומתאימים לתבשילים ארוכים.
היי אפרת אפשר לעשות את המתכון בתנור ? אם כן מאוד אשמח שתגידי לי איך כי יש לי קצת פחד לעשות בשר כי תמיד לא היה יוצא לי טוב ( כמה זמן כמויות והכל )
ובאיזה סיר אפשר להשתמש אם אני מכינה את המתכון בתנור
תודה מראש
היי רחלי,
כדאי לבשל על הגז לפחות חצי שעה. לאחר מכן להכניס לתנור על 170 מעלות (כמובן שהסיר צריך להיות מכוסה).
מומלץ שהסיר יהיה מונח במרכז התנור על רשת ולא ישירות בתחתית התנור כדי שהתחתית לא תשרף.
כשמכינים בתנור חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר ושהם לא מתאדים יותר מידי. מומלץ לבדוק מידי פעם את כמות הנוזלים.
אחרי 3 שעות כדאי לבדוק אם התבשיל כבר רך (קחי בחשבון שלעיתים זה גם יכול לקחת 5-6 שעות).
את תפוחי האדמה אפשר להוסיף מהתחלה.
לגבי סיר, זה צריך להיות סיר שמיועד לתנור, מברזל יצוק (כולל הידיות שלו).
חייבת לציין שלא ניסיתי להכין בתנור לכן אם את רוצה ללכת על בטוח מומלץ שתכיני בסיר על הגז.
תודה על המתכון הנהדר והפשוט להכנה.
הכנתי אותו 3 פעמים בשבועיים האחרונים בווריאציות שונות והוא יצא נהדר.
בפעם הראשונה הכנתי עם בשר מספר 5 שהיה יקר ולאחר מכן עם בשר אסאדו שהיה במבצע, ומלבד הבישול הראשוני של בשר האסאדו שלקח עוד כשעה על מנת לרכך אותו (בשלב של לפני הוספת תפוחי האדמה), התבשיל יצא נפלא.
המתכון הוכנס לרשימת המועדפים :O)
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שאלה: יש כל מיני תאוריות לגבי הזמן הנכון להמליח את הבשר. שמעתי שאם מוסיפים מלח בהתחלה, הבשר ישאר קשה וללא מיצים אז מה דעתך? להוסיף מלח בהתחלה, במשך או בסוף הבישול? תודה על התשובה !
היי,
לאחר ש”סוגרים” את הבשר, כלומר מטגנים אותו מכל הכיוונים אפשר להוסיף את המלח. במתכון הזה מוסיפים את המלח לאחר טיגון הבשר והרתחתו במים. למעשה כשמוסיפים אותה לתבשיל מתבלים.
אני חסיד של בשר שריר מספר 8 גם לפעמים קפוא
טיבון ביל מצויין רגיל קפוא ללא עיבוד אבל להפשיר היטב היטב כמעט יומיים במקרר
ללא הניילון יש לנקות מחלקים מיותרים
כן כן כן בסיר לחץ לא יותר מארבעים דקות את הנתח השלם וכל זאת אחרי
סגירת טיגון במעט שמן אחרי רתיחה ואחרי סילוק הקצף עכשיו עוברים לבישול כמו במתכוןנ שנרשם גזר מיותר התיבולים לפי הטעם
תודה הנסי 🙂
היי… אין לי שום טרי אבל יש לי שום גבישי, האם זה יתאים למתכון ומה הכמות שתדרש?
תודה 🙂
אפשר לשים כפית שום גבישי.
אחת המנות הטעימות!
הורדתי את הגמבה והוספתי גזר.
במקום קופסת שימורים השתמשתי בעגבניות טריות והוספתי כפית מלח במקום אבקת מרק.
השתמשתי בפטרוזיליה טרייה.
ליקקנו את האצבעות! כולל הילדודס
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🌷
מתכון מעולה!! תודה רבה!
תודה גילי, שמחה שאהבת 🙂
הגזר מיותר
חיפשתי הרבה זמן מתכון טוב של גולש
תודה על ההסבר המפורט.
ויתרתי על הגמבה והאבקת מרק ויצא מצוין
הילדים ניקו את הצלחת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
שלום
ואווווו איזה טעים ורך !!!
משובח במיוחד !
הכנתי לכבוד שבת – פשוט מעדן 🙂
הוספתי רבע כוס יין וזה ממש הוסיף לטעם.
תודה רבה רבה על הכל !!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה לך שאתה תמיד חוזר לעדכן 🙂
פחדתי ככ להכין בשר זה הרבה זמן וכו , , אף פעם לא הכנתי, היום פעם ראשונה הכנתי את המתכון שלך , קראתי לפני שהתגובות טובות , וגם לא נשמע קשה , ויצא וווווווווווווווווווווואו . כולם אהבו ! וככ קל להכנה שאני בהלם .
לא יצא לי 3 שעות , אלא שעה וחצי ועוד שלושתרבעי שעה בערך ויצא מוכן .תודה רבה וכנל הדגים המרוקאים ווואו מככבים תמיד.
רק יש לי שאלה , בבשר שהכנתי הבסיס של הסיר נשרף קצת למטה, יש משהו לעשות כדיש לא ישרף ? תודה ושוב תודה על העזרה במתכונים !!
ברוך ה’ !
היי זוהר,
שמחה שיצא טעים!
באיזה סוג סיר השתמשת? או שאולי לא בישלת על אש נמוכה מספיק?
אם אני עושה חצי כמות .חצי קילו.מה כמות היגבניות המרוסקות שצריך?תודה ויום מקסים
היי ענת,
אם את מכינה חצי קילו בשר והירקות נשארים באותה כמות אז אפשר להכין את הכמויות לפי המתכון, כולל של העגבניות המרוסקות כי זה לרוטב.
יום נפלא 🌷
תודה רבה – מתכון מעולה! הכנתי אותו בפעם הראשונה לפני כמה חודשים ומאז הוא מככב אצלנו במטבח לפחות פעם בשבוע, כולם עפים עליו.
כיף לשמוע 🙂
תודה עדי ויום מקסים 🌷
שלום ותודה על המתכונים הנהדרים שבאתר וגם בספר שרכשתי מכאן. רציתי לשאול אם ניתן להוסיף חיטה או אורז אדום לגולש במקום תפוחי אדמה. תודה
היי נטלי,
אפשר להוסיף חיטה אבל היא תספח את הנוזלים ויהיה פחות רוטב.
ערב נעים 🙂
יצא ליגה!
שמחה לשמוע!
תודה ושבוע נפלא 🙂
יצא מפנק
שמחה לשמוע 🙂
תודה יצחק
יצא לי מעולה. פעם הבאה אוסיף יותר מי בשר אבל פשוט טעים להפלא
תודה רונית 🙂
היי אפרת, אתר ממש מקסים, לא הבנתי האם צריך להרתיח את הבשר בנפרד לפני הבישול..
וגם אני רוצה להכין את זה לשבת בבוקר (כמו חמין) אז לשים על הפלטה מלפני שבת? או בבוקר ? מה כדאי לדעתך
היי,
את הבשר מומלץ להרתיח לפני בישול בנפרד (רשום כיצד בפסקה הראשונה באופן ההכנה).
אני ממליצה לבשל את זה כ-3 שעות על הגז ולשמור במקרר עד שבת. ביום שבת אפשר לחמם על הפלטה כמה שעות לפני ההגשה, רק כדאי לשים לב שהתחתית לא מתייבשת. אם כן, יש להוסיף מים.
הי אפרת
יצא טעים מאוד, ההכנה ממש פשוטה. מה שכן נשרפו לי כמה חתיכות בשר ותפוח אדמה, כמה היה צריך לערבב.
לא נורא עדין טעים 🙂
היי קלרה,
באיזה סיר השתמשת?
בישלת על אש נמוכה?
היי אפרת,
אתר מדהים!!
בכמה להכפיל כמויות מלח אם אני מוותרת על אבקת מרק?
היי אדוה,
שימי סה”כ 2 כפיות מלח.
היי אפרת,
אני לא אוהבת סילאן, אפשר לוותר עליו ועדיין ייצא טעים? (באופן כללי לא חובבת מתוק בבשר)
תודה רבה!
כן אפשר.
הי, אני משתמשת הרבה במתכונים שלך, הם מצויינים!
בגולש אפשר להוסיף כוסברה טריה במקום הפטרוזיליה היבשה?
כן, אפשר להוסיף כרבע כוס עלי כוסברה קצוצים.
חברה אמרה לי שהיא מבשלת צלי מס. 5
כ 3 שעות על אש,קטנה רק במים שמכסים את גובה הבשר ורק אז מכינה את מטגנת בסיר נפרד,את הבצל והירקות ומעבירה את הבשר עם חלק מהנוזל שהתבשל בו.
שאלתי היא, מה קורה לבשר שמתבשל רק במים 3 שעות?
היי חיה,
הבשר פשוט מתרכך אבל קצת חסר טעם (אם מבשלים אותו רק במים).
חג שמח ,
האם אפשר להוסיף קופסת שימורים של חומוס מבושל ואם כן לאחר כשעה וחצי?
כן, לאחר כשעה וחצי.
חג שמח 🙂
היי, אני מתכננת להכין את הגולש לליל הסדר.
האם אפשר לטגן את נתחי הבשר אחרי (או יחד עם) הגמבה והגזר ולחסוך את שלב הטיגון הראשוני והוצאת הבשר? כמובן רק אם זה לא פוגע בתהליך ובטעם
תודה מראש וחג שמח
היי מיכל,
אפשר לטגן את הבשר לאחר טיגון הבצל ואז להוסיף את יתר החומרים כפי שרשומים במתכון.
חג שמח 🙂
לאפרת שלום וברכה!המתכון יצא כמו כל המתכונים אלוף,מאוד טעים,השתמשתי עם בשר מספר 4,5,8 ולא הייתי מרוצה מהבשר היה כמו מסטיק,תוכלי להמליץ לי איזה סוג בשר שיהיה טעם מעודן רך וטעים,בברכת חג פסח כשר ושמח,ריקה.
היי ריקה,
כל אחד מהחלקים שהזכרת יכול להתאים לגולש. אם מבשלים אותו מספיק זמן הוא הופך לרך. אם הבשר יוצא כמו גומי זה אומר שהוא עדיין לא מבושל כמו שצריך.
כמה זמן את מבשלת את הבשר?
היי אפרת
אני רוצה לבשל עם סיר לחץ זה אפשרי ? האם צריך לטגן את הבשר ? או שאין צורך כי הבשר יצא רך…
אפשר להכניס לסיר לחץ בצל, תפוא וכו? (פעם ראשונה עם סיר לחץ…)
תודה
היי לימור,
אפשר לבשל בסיר לחץ. יש לטגן קודם את הבצל, אח”כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה.
בהצלחה 🙂
אוקיי תודה רבה
מנסה
שבת שלום
צריך ציר בשר או רק מים ?
אם את לא מרתיחה לפני את הבשר אז תשתמשי במים רגילים.
יש לטגן רק את הבצל וקוביות הבשר. אח”כ מוסיפים את פרוסות השום, הגבמה והגזר, עגבניות מרוסקות, מים ומתבלים.
שבת שלום 🙂
מקסימה !!! אין עלייך
תודה רבה
האם צריך לטגן את הבצל, השום, גמה וגזר ? או להוסיף הכל על ההתחלה בסיר לחץ עם תבלינים ו30 דקות עם תפוא ?
תודה רבה
פיצחנו בזכותך את המתכון לגולש מעוללה,יצא טעים ביותר. תודה
תודה חנה, שמחה שאהבתם את המתכון 🙂
שבוע נפלא
מתכון מצוין! מכינה עכשיו כבר פעם שלישית.
אנו מוסיפה פפריקה חריפה ו/או פלפלון חריף.
שאלה: בשביל שיצא יותר כמו מרק רק להוסיף יותר מים, או שיש עוד איזה טריק (אולי לשמור בנפרד את תפוחי האדמה)?
ביום הבישול יש רוטב נהדר ולמחרת הכל כבר נספג…
תודה 😋
היי שרון,
שימי יותר מים (עדיף מים שבישלת בהם את הבשר). אם עד עכשיו היית שמה 4 כוסות אז שימי הפעם 6 כוסות. בגלל תוספת המים אני מניחה שיהיה צורך לשפר תיבול בסוף, בעיקר מליחות.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה
יצא מעולה.
הדבר היחיד שאני עדכנתי זה להכניס את תפוחי האדמה. בטמפרטורה שאני בשלתי, הבשר היה מעולה אחרי 3 שעות אבל תפוחי האדמה היו קשים והיו צריכים עוד יותר משעה.
להכניס את תפוחי האדמה מהתחלה*
היי אסף,
אולי חתכת את תפוחי האדמה גדול מידי?
בכל מקרה שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
אני רוצה לעשות 2 ק”ג בשר
להכפיל גם את שאר המצרכים פי 2 ?
תודה רבה
תכיני כרגיל לפי המתכון (בלי להכפיל כמויות) ותטעמי בסוף. אם צריך לשפר תיבול או להוסיף מלח תוסיפי.
שבת שלום 🙂
אוקיי תודה
שבת שלום יקירה
יצא מושלםםם
טעים וקל
תודה לימור, שמחה שיצא טעים 🙂
איזה מושלם!!יצא ממש טעים, וכולם אכלו את זה בהנאה!תמיד נמנעתי מלעשות את זה כי חשבתי שזה מסובך,אבל המתכון הזה ממש קל להכנה!
תודה😊
שמחה שנהניתם 🙂
תודה עדי ושבת שלום!
אפרת המקסימה
תודה על כל המתכונים המדהימים שלך
היום מכינה את המתכון הזה
שאלה – מה זה תבלין פטרוזיליה ? זה קוביות קפואות ? לא מכירה…
תודה רבה ושבת שלום
היי לימור,
תבלין פטרוזיליה זה בעצם פטרוזיליה מיובשת (דומה לתבלין אורגנו, בזליקום וכו’).
אפשר לשים קוביה קפואה במקום או פשוט לוותר.
שבת שלום 🙂
תודה אפרת
בעלי קנה לי קוביות פטרוזיליה קפואות , מקווה שזה יהיה בסדר וטעים…
מצוין 🙂
הי אפרת ותודה על המתכון, בדיוק על האש ומקווה שיצא טעים, הוספתי גם שעועית לבנה שהושרתה 24 שעות, יש צורך לבשל יותר זמן ממה שכתוב במתכון לדעתך?
היי עדי,
בגלל שלשעועית לוקח הרבה זמן להתרכך אני ממליצה לבשל את השעועית בנפרד במים רותחים כשעתיים ורק אז להוסיף לתבשיל.
שלום אפרת
כמה עגבניות רגילות שמים במקום העגבניות מהקופסא?
תודה על כל המתכונים הטעימים
כ-3 עגבניות בגודל בינוני-גדול.
יום מקסים 🙂
אפשר לשים בטטות בתבשיל או לא מומלץ?
כן אפשר, רק מומלץ לחתוך אותן גדול אחרת הן מתפרקות בבישול.
הייתי כל כך סקפטית…אבל התבשיל יצא מושלם ואפילו שלוש בנותיי סופסוף אכלו ונהנו מהתבשיל שהכנתי להן.
קצרתי תשואות של ממש.
תודה רבה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
יש אפשרות להוסיף גריסי פנינה לתבשיל? אם כן כמה וכמה זמן הם צריכים להתבשל?
תודה!
אם אוהבים אז אפשר. קחי בחשבון שיהיה פחות רוטב כי הגריסים סופחים נוזלים. שימי בסביבות שני שליש כוס גריסי פנינה שטופות. זמן הבישול אינו משתנה.
היי אפרת..
הקצב התעקש “לדחוף לי” נתח מס’ 4 לגולאש. האם זה בסדר? כמו כן האם ניתן לוותר על שלב הבישול של הבשר במים בהתחלה ולטגן אותו עם הבצל והשום לאחר הזהבתם?
היי דורית,
זה בסדר. אין בעיה להשתמש בו.
ולגבי הויתור על שלב הבישול במים, אפשר.
יום נפלא 🙂
תודה על התשובה המהירה.. יצא מעולה! אם כי פעם הבאה אשתמש בנתח מס’5 כדי שהבשר יהיה יותר נימוח. סופש נפלא ונעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
מתכון מעולה, יצא ממש טעים!!
תודה רותי 🙂
שלום אפרת,
אם אני רוצה להכין את הגולש בסיר בישול איטי, על איזו רמה לשים את הסיר ולכמה זמן?
תודה,
אביגיל
היי אביגיל,
את כל השלבים הראשונים עד הרתיחה כדאי להכין בסיר על הגז.
לאחר הוספת כל החומרים והבאה לרתיחה, מעבירים בזהירות את התערובת לסיר חשמלי ומפעילים כשעה על חום גבוה ואז חום בינוני ל3-4 שעות נוספות. כל הזמן יש לבדוק שהתבשיל לא התייבש. אם כן יש להוסיף מים לפי הצורך.
אם את מכינה בסיר חשמלי כדאי להוסיף את תפוחי האדמה מהתחלה.
יום מקסים 🙂
אפשר להשתמש בבשר מספר 6?
תודה
כן, אפשר.
מכינה ממש ברגעים אלה ויש ריח מדהים בבית! אעדכן איך יצא, תודה על המתכון!
מעולה 🙂 בהצלחה!
מ ד ה י ם!!!
תודה שחזרת לעדכן!
מכינה שוב עכשיו! 🙂
מעולה 🙂
חייבים מי בשר?
לא חייב, זה פשוט מוסיף טעם. אפשר גם להשתמש במים רגילים.
יצא מעולה! הילדים טרפו
הוספתי כף תבלין לגולש שהבאתי מהונגריה
תודה רננה, שמחה לשמוע 🙂
קראתי המלצה לשימוש בבשר קפוא באריזות של 800 גרם עגל עין מה דעתך
היי הנסי,
זה לא סטייק? אין לי כל כך ניסיון עם החלק הזה. הכי טוב לשאול קצב אם זה מתאים לבישול ארוך. אם כן אין בעיה.
יצא מעולה ☺
האם אפשר להקפיא את מה שנשאר?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא למעט את תפוחי האדמה (הם לא עוברים כל כך טוב הקפאה).
שבוע טוב
היי
רציתי לשאול. האם אפשר להוסיף למתכון הגולש עלי דפנה ובמקום דבש סילאן להוסיף דבש רגיל?!
תודה על התשובה!
המתכונים באתר מצטיינים ונוחים מאוד לעשיה והכי חשוב יוצא טעים
היי נטליה,
אפשר להוסיף כמה עלי דפנה ולשים דבש.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים המדהימים!
אני רוצה להכין היום את הגולש ובקצביה ממש המליצו לי על בשר מס’ 3.האם הוא באמת מתאים כמו 5 או 8 ודורש אותן הוראות הכנה, או להתעקש על 5/8?שילוב של שניהם?
היי נועה,
גם חלק מס’ 3 יכול להתאים לגולש. אין שינוי באופן ההכנה.
יופי של מתכון הסילן מוסיף המון ואפשר גם עם דבש אני התרגלתי לבשל עם מספר 8 שריר קפוא ומפשיר הרבה זמן ומנקה מכל מיני שיירים בלתי רצויים בנוסף עקב חוסר סבלנות הנתח מתבשל בסיר לחץ 40 30 דקות ולאחר מכן
מצנן פורס רוחב אצבע או חותך לקוביות וממשיך
בסיר רגיל במתכון המוצלח שלך אוהב לגוון ולנסות תיבולים שונים להוסיף חריפות ממעיט במלח
וסוחט לפעמים חצי תפוז ביי ממני הנסי
נשמע מצוין 🙂
תודה הנסי.
מתכון מעולה!
איך אני גורמת לכך שבסוף הבישול יהיה לי יותר רוטב?
היי ג’ני,
כדאי לשים כוס נוספת של מי בשר.
הכנתי אתמול לשבת.הוספתי פלפל חריף ופתיתי צ׳ילי..היה טעים בטירוף.
תודה על המתכון ועל עוד הרבה מתכונים שמשתמשת מפה.
תודה מזי, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה – הבשר רך ומתובלן היטב.
מתכון מעולה
תודה נגה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
ממליץ להוסיף קימל טחון
אויש אני אנסה היום! נשמע טווווובבבבב מתה על קימל. אעדכן
קניתי בשר בקר בישלתי אותו כמעט ארבע שעות,הוא יצא רך.אך בנגיסות בו.הוא נלעס מאד יבש.מה בדיוק לא בסדר?
היי גילה,
באיזה נתח השתמשת? הוא היה קפוא או טרי?
היי אפרת ! מודה לך על האתר הנפלא שלך שרק איתו אני נכנסת למטבח !
אם במתכון הנוכחי אוריד את כמות תפוחי האדמה נניח ל2? האם זה אומר שעליי לתבל פחות?
היי רוזי,
אם יתר הכמויות אינן משתנות תשאירי את התיבול כפי שהוא.
יום מקסים 🙂
היי
הכנתי יצא מעולה !!!
כולם התענגו
מרגישה מאושרת
לא מוותרת על המתכונים שלך
תודה ושוב תודה
רויטל
תודה רויטל, כיף לשמוע 🙂
היי,יש לי בשר צלי עגל ברשת ככה כתוב על האריזה האם יתאים לתבשיל?
היי רינת,
זה יכול להתאים אבל קחי בחשבון שבדר”כ נהוג לבשל את הבשר הזה כשהוא בנתח שלם ורק בסוף הבישול לחתוך לפרוסות. פשוט להניח אותו כמו שהוא בתוך התבשיל.
היי, מעוניינת להכין עכשיו אבל אין למ סילאן ולא פטרוזליה יבשה רק טריה אך יצא??
אפשר לשים פטרוזיליה טריה (כרבע כוס עלים קצוצים).
במקום סילאן אפשר לשים כף דבש.
שלום,
האם התבשיל יתאים לכמות של 6 אנשים?
תודה
כן.
חג שמח 🙂
אפשר לוותר על אבקת מרק ו מלח?
אפשר לשלב גם דבש?
אני נעזר בסיר לחץ 30 דקות ולאחר מכן מחכה ופורס לפרוסות שריר 8 קפוא ולא מספר 5
ההערה:-אתר מ ד ה י ם
שלום
מבקש אישור קולינרי לוותר בגולש על אבקת מרק מלח ולשלב עם הסילן דבש
ואני מבשל בסיר לחץ כחצי שעה נתח שריר 8 קפוא שהופשר היטב ולאחר מכן עושה תהליך שהסברת במתכון אבל בפרוסות ולא קוביות
הערה:–אתר מדהים
היי חנן,
אין בעיה לוותר על אבקת מרק אבל בלי מלח בכלל ייתכן ויהיה חסר טעם. אם בכוונתך להוסיף את המלח לפי האכילה אז אפשר.
אין בעיה לשלב את הדבש עם סילאן.
לגבי סוג הבשר, צורך החיתוך והבישול המקדים בסיר לחץ, זה בסדר גמור.
בהצלחה וחג שמח 🙂
היי אפרת הכנתי היום וזה היה טעים בטירוף הוספתי למרק סלרי.
תודה על עוד מתכון מוצלח.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
אם אין לי תבלין פטרוזיליה האם לשים פטרוזיליה טרייה במקום או לוותר?
תודה
את יכולה לשים כרבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
שבת שלום 🙂
שלום
אפשר לשים דבש במקום סילאן? תודה רבה שבת שלום
כן. מספיק לשים כף שטוחה דבש.
שבת שלום 🙂
אם אני רוצה חצי כמות זה גם פחות זמן בישול?
זמן הבישול אינו משתנה.
מעולה – מעולה -טרפו את זה אצלי. אצלי לקח קצת פחות בישול של הבשר הטרי וגם של התפוחי אדמה .מתכון מומלץ
תודה ענתי 🙂
יום מקסים
מה הכוונה מי בשר? האם הכוונה לציר בקר?
מה אפשר לשים במקום במידה ואין לי אבל שיתן אותו טעם?
אה ועוד שאלה, אם אני מכינה בסיר לבישול איטי, מה השלבים? ואיך אני עושה כדי לצמצם את הרוטב בסוף כדי שיהיה סמיך?
היי ליליה,
מי בשר הכוונה למים שבישלת בהם את הבשר בפעם הראשונה.
אם את מכינה בסיר לבישול איטי זה אותו דבר רק שאולי משך הבישול מעט יתארך. יש לבשל קודם על הגז במשך כחצי שעה ורק אז להעביר לסיר לבישול ארוך.
את תפוחי האדמה את יכולה להוסיף מהתחלה.
הכנתי בסוף על הגז, יצא מעולה!! תודה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי, נשמע מעולה!
השאלה אם כשמוסיפים את תפוחי האדמה בגדר השעה וחצי שהסיר על הגז או מבשלים שעה וחצי נוספים?
היי אנה,
לאחר שעה וחצי של בישול על הגז מוסיפים את תפוחי האדמה ואז מבשלים שעה וחצי נוספים.
שבת שלום 🙂
היי
היום מנסה לראשונה את התבשיל 🙂
האם זה משנה את הטעם אם זה עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים או עגבניות שאני ריסקתי ?
מה עדיף?
היי,
במקרה הזה מבחינת טעם זה לא כל כך משנה. תכיני לפי מה שיותר נוח לך.
בהצלחה 🙂
שבת שלום
היי אפרת,
מתכון של גולאש מעניין מאוד וראיתי שאפשר להכין עם עגבניות טריות מגורדות…האם צריך לגרד במגרדת עבה?ורציתי להוסיף קוביות(תיבוליות) צלי בקר של קנור או בטעם פטריות מה יותר מומלץ לשים והאם קוביה אחת מספיקה?והאם אפשרי פעם אחת להכין עם עגבניות ופעם לוותר?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
את העגבניות אפשר לגרד במגרדת גסה או דקה, לא משנה.
אני חושבת שתיבולית של צלי בקר יותר תתאים. שימי קוביה אחת בנוסף לתיבול שמצוין במתכון. את כמות אבקת המרק אפשר להפחית לחצי כף אם את משתמשת בתיבולית.
את מתכוונת שאת רוצה להכין את התבשיל בלי עגבניות בכלל? כי הן מוסיפות טעם. אם בכל זאת את רוצה לוותר שימי 2 כפות גדושות רסק עגבניות + חצי כוס מים בנוסף למה שרשום.
שבת שלום 🙂
האם חייבים סילאן?
תודה
אפשר לוותר למרות הסילאן מאוד מוסיף לטעם, בעיקר בתבשילים ארוכים.
מעולה. האם אפשר פשוט להשתמש בסיר לבישול איטי?
כן, אפשר רק יכול להיות שמשך הבישול יתארך. בכל אופן, כדאי לבדוק אחרי 3 שעות.
את תפוחי האדמה אפשר לשים מהתחלה.
יום מקסים 🙂
וואי כמה חיכיתי למתכון של גולאש! תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים שלך!! אני רוצה לעשות עם עגבניות טריות כמה עגבניות להשים בתבשיל? ובנוסף אני רוצה לבשל בתנור במקום על הגז ? באיזה שלב אני מכניסה לתנור? ועל כמה מעלות וזמן?
היי ספיר,
אני חושבת ש-3 עגבניות בינוניות-גדולות מגורדות יספיקו.
כדאי לבשל על הגז לפחות חצי שעה. לאחר מכן להכניס לתנור על 170 מעלות (כמובן שהסיר צריך להיות מכוסה).
מומלץ שהסיר יהיה מונח במרכז התנור על רשת ולא ישירות בתחתית התנור כדי שהתחתית לא תשרף.
כשמכינים בתנור חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר ושהם לא מתאדים יותר מידי. מומלץ לבדוק מידי פעם את כמות הנוזלים.
אחרי 3 שעות כדאי לבדוק אם התבשיל כבר רך.
את תפוחי האדמה אפשר להוסיף מהתחלה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
תודה רבה 🙂 תמשיכי לשמח אותנו עם עוד מתכונים מדהימים!
תודה רבה על התשובה ואם אפשר לשאול -רשמת כוס עגבניות מרוסקות (260)-כוונתך את כל הקופסה? כוס שווה כל הקופסה?אוהבת מאוד את התבשיל ובמיוחד שיש בן רוטב לנגב עם החלה הנהדרת שלך והקבועה אצלי
זה יוצא פחות מקופסה גדולה. פשוט תמלאי כוס זכוכית רגילה עם ידית בעגבניות מרוסקות (את העגבניות המרוסקות שנותרו אפשר לשמור במקרר או להקפיא).
נראה מעולה ובדיוק חיפשתי מתכון לגולש.
שאלה בבקשה-האם מי הבישול לא יוצאים עם קצף?(לכלוך?לפי המתכון אמורים להשתמש בזה בהמשך.
ובכלל -אין צורך להרתיח קודם את הבשר ולשפוך המים? (בשר טרי כוונתי).יום מקסים
היי ענתי,
אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסיר אותו בעזרת כף גדולה. מעבר לזה, המים מלאים בטעם של הבשר וזאת הסיבה שחבל שלא להשתמש בהם.
בכל מקרה, זאת רק המלצה וכמובן שאפשר לשים גם מים חדשים.
יום נפלא 🙂
שבוע טוב אפרת, הכנתי אתמול לקידוש ויצא פצצה. מודה לך מקרב לב על מתכונים טעימים, קלים ומוצלחים. תודה שאת משדרגת לי את המטבח
שמחה שיצא טעים!
תודה ענבר ושבוע טוב 🙂