זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 30-35 מקלות
סוג: פרווה
מצרכים:
1+1/3 כוסות קמח רגיל (190 גרם)
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מים קרים
1 כף שומשום
1/2 כפית שטוחה מלח
לעיטור:
1 ביצה טרופה
מלח גס
תבלינים לפני בחירה: שומשום, זעתר, תבלין שום, קצח
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (למעט חומרי העיטור) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
-מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי כחצי ס”מ. חותכים לרצועות דקות (ברוחב של כ1 ס”מ ואורך 15 ס”מ).
-מניחים על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים מעל תבלינים ואופים במרכז התנור למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
מקלות מלוחים, מקלות לחם, מקלות גריסיני
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לאירוח
היי אפרת
דבר ראשון רציתי להגיד שהאתר שלך פשוט תותחחח אין משהו אחד שאני מכינה ולא יוצא טוב ואני מכינה המוווווןן
דבר שני בקשר לבצק- לעטוף אותו ממש בניילון נצמד או רק את הקערה? אם אני יעטוף אותו בניילון נצמד הוא לא יתפח, לא?
לעטוף ממש את הבצק (בלי הקערה) ולשים במקפיא לשעה. לא יותר אחרת הוא ממש יקפא.
אל דאגה, במקפיא הוא לא יתפח🙂
אם אני רוצה להכפיל/לשלש את הכמות, את כל הרכיבים להכפיל?
כן, את כל הרכיבים:)
תודה על האתר המועיל.
איך יתכן שיצאו לי 11 מקלות? כתוב שהכמות 30-35
היי אליס,
באיזה גודל כוס השתמשת?
רידדת את הבצק דק וחתכת לרצועות דקות עד 1 ס”מ?
לא רידדתי מאד דק, כי הבצק מאד דביק (השאלה אם אמור לצאת כזה דביק, עשיתי ממש לפי ההוראות ואני אופה המון)
הוספתי הרבה קמח עד שהגיע למצב שהגיוני לרדד
את המקלות עשיתי יותר 2 ס”מ
אני רוצה לעשות כמות נוספת עכשיו מנסה להבין איך לשפר:)
תודה רבה!
וכל המתכונים שלך מעולים אחד אחד!!
הבצק לא אמור לצאת כל כך דביק. השתמשת בכוס 240 מ”ל?
שמת את הבצק שעה במקפיא? כי זה גם אמור לעזור.
פעם הבאה שאת מכינה תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך.
תרדדי לעובי כחצי ס”מ ולרצועות עד 1 ס”מ
מקווה שהפעם זה ייצא מוצלח יותר🙂
הכנתי אתמול
יצא מעולה!!! הכל התחסל! לא צפיתי שיהיה כזה ביקוש
פעם הבאה אכין כמות כפולה
תמיד טוב שיש בבית כאלה דברים לנשנוש…
תודה!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
קפא לי הבצק אחרי שעה מה לעשות איתו עכשיו? אי אפשר לרדד אותו
היי
תפשירי כרבע שעה ותבדקי את הבצק שנית.
תודה רבה על התגובה המהירה!
האתר שלך מצוין! תודה רבה:)
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח חיטה ללא גלוטן (מולינו כחול)?
היי
אפשר, המרקם ישתנה מעט.
נשמע פצצהה
יש אפשרות לטגן?🤔
יתכן ואפשר, לא ניסיתי(:
היי
לגבי ברכה
שאלתי את בית הדין של הרב אופיר מלכה
והרב ענה שברכתו מזונות(לכמות הזו)
מתכון מצוין ממש, תודה רבה אפרת!
תודה על השיתוף🙂
תודה,
ממש עזרת לי…
זה נראה לך גם לאשכנזים מזונות?
תודה על האתר המטורף הזה!!
כל היום עליו..
אפשר לוותר על השומשום בתוך העיסה?
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על השומשום.
אפשר להקפיא אותם?
כן(:
היי, מתכונים שלך משעגים.
אם אני רוצה להחליף לקמח מלא או כוסמין מלא, מה אני צריכה. לשנות עוד הנוזלים??
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין שינוי עם קמח מלא /כוסמין, רק את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
היי אפרת נשמה
המתכונים שלך נראה לי הכנתי את כולם 😉
בטוח שעה במקפיא? זה יתפח?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
שעה במקפיא מספיקה, המקלות לא אמורים לתפוח.
היי אפרת
נראה פצצה 💥
תגידי אפשר להחליף את השמן זית בשמן קנולה רגיל?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בשמן קנולה(:
האם אפשר לשים לילה במקרר ולא שעה במקפיא?
היי,
אפשר(:
תודה
שלום, לשים שומשום בתוך הבצק? זה לא מוזר? זה אמור להיות ציפוי לא?
היי,
בהרבה עוגיות מלוחות יש שומשום בתוך הבצק, זה מוסיף מאד(:
אחלה תודה!! המתכונים של מעולים!! אין על אפרת!!
❤
האם אניא יכולה להוסיף סוכר ואז זה יהיה מזונות ולא המוציא?
היי,
אני מניחה שאפשר, אך אז המקלות יהיו מתוקים ופחות מלוחים(:
האם ניתן להקפיא אחרי האפיה?
היי,
אין בעיה להקפיא(:
מתכון פשוט, טעים וממכר!
הנחתי שעה במקפיא וחלק ממנו קפא אז אולי כדאי להתחיל עם חצי שעה
איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף🙂
מתכון מושלםםם, יצא ממש טעים תודה רבה 🙂
איזה כיף שאהבת!😊
מתכון מעולההה
ממליצה בחום!
איזה כיף שאהבת! תודה ❤
הי אפרת, אפשר לוותר על המקפיא ולעשות כאלה”נחשים” מהבצק?
היי גלי,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.
הוא אמור לצאת נוזלי?
לא גלי, זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר
ולהשתמש באופציה של ההקפאה למשך שעה.
בהצלחה 🙂
בתנור כבר (:
תודה על התשובות ❤️
איזה מתכון פיגוז, מחיאות כפיים סוערות! בעלי המאושר פשוט התמוגג.
תודה מקרב לב, מאמצת אותו בחום לדייר קבע אצלנו בארוחות!
נראה מעולה 🙂
תודה ושנה טובה!
חייבים להקפיא או להתפיח?- כי אני רוצה לעשות את זה מהר ממש עכשיו
תודה על המתכונים – כל הסביבה הקרובה שלי חייבת לך המון!
היי מלי,
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.
טעים מאוד, קל ופשוט! מתאים לאכול מיד כי מתייבש די מהר… תודה לך!!!
תודה על השיתוף ❤️
היי אפרת
התחלתי להכין את המתכוןלפי ההוראות עם שמן השתמשתי בקמח כוסמין לבן באותה כמות שרשמת
וכפית שמרים טריים אבל מלאה
הכנסתי למקפיא והבצק נוזלי לגמרי , לא ניתן לרידוד ובטח לא לחיתוך
אולי הטעות בכמות הנוזלים פחות שמרים או פחות מים או השמן או שהתקלה אחרת?
אשמח לעצה ובפעם הבאה יצא מעולה
תודה.
קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים. להבא שימי את המים בהדרגה ולפי הצורך. תתחילי ברבע-שליש כוס.
השמרים לא משפיעים על המרקם אבל רצוי לשים כפית שטוחה שמרים כדי שלא יהיה טעם של שמרים.
קמח כוסמין מתנהג אחרת מקמח לבן כי אין לו את אותה כמות גלוטן. יכול להיות שהפחתת נוזלים תספיק אבל לא בטוח.
הי, האם אפשר לחתוך לריבועים? או שזה יפגע בקרספיות?
לדעתי זה ייצא פחות קריספי.
הכנתי את הבצק בשני ונשארה לי כמות ליום חמישי, היה במקרר.
האם עדיין אפשר לאפות את הבצק או שצריך לזורקו לפח?
שווה לנסות.
שלום אפרת
תודה על האתר המדהים הזה! כמעט ולא זזה במטבח בלעדיו…
ולשאלה- האם אחרי שאני חותכת מקלות מהבצק המרודד אני צריכה להפריד אותם אחד מהשני
או שמספיק רק להעביר את הסכין, וזה לא נדבק בחזרה באפיה?
מקווה שהבנת תשאלה…
תודה
הי רחלי 🙂
עדיף לעשות קצת מרווחים בין אחד ושני.
היי אפרת! מתכננת להכין למשלוחי מנות…
1. אני רוצה להגדיל את הכמות, מה המתכון לקילו קמח? או שעדיף לעשות פעמיים כמות קטנה?
2. אם אני מכינה יום לפני, איך אפשר לשמור על הטריות והקראנצ\’יות של המקלות?
תודהה מראש
היי מזל,
1. עדיף להכין בפעמיים, כל פעם חצי קילו:
500 ג’ קמח רגיל
כף שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
כוס ושליש מים קרים
2.5 כפות שומשום
כפית מלאה מלח
*את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר שהמקלות מתקררים לגמרי יש לאחסן בקופסה סגורה על השיש. אם במקרה המקלות איבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח”כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.
איך אפשר להחליף לקמח מלא ?
היי רפי,
אני מציעה בתור התחלה להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח מלא. אם יוצא מוצלח, אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא ביחס לקמח לבן.
היי איזה שילוב תבלינים את ממליצה?
שומשום וזעתר.
יש למישהו מושג מה הברכה עליהם?
שלום אפרת
אני מאוד נהנית מהאתר שלך.תבורכי.
שאלה: לטיבעונים, מה במקום ביצה?
תודה, אפרת ר
היי אפרת,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.
מומלץ בחום! גם נעשה מהר וגם נאכל מהר כי היה טעעעעים!
להכין מראש כמות גדולה פי 10,
תודה אפרת היקרה!
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
היי..
אפשר להשתמש בשמרים לא יבשים? זאת אומרת שמרים שהם לא משקית
כאלה ששמים במקרר.. אני פשוט לא גרה בארץ ואין לנו שמרים יבשים.
אם כן,כמה לשים?
והאם חובה להקפיא.
מקווה שהבנת את השאלה שלי*
* של השמרים
כן, אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים.
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.
הכנתי. יצא מושלם. תודה על מתכון נפלא. מתכוונת להכפיל כמויות להבא
שמחה שיצא טעים 🙂
הי, אני רוצה להכין את הבצק היום ומחר בבוקר לאפות בתנור. האם אפשרי? אם אקפיא כמה זמן מראש צריכה להוציא את הבצק? תודה רבה
כן אפשר להכין את הבצק היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר עד מחר. אין צורך להקפיא.
העוגיות יצאו יבשות מהתנור.. אולי קימחתי יותר מידי?
מה הכוונה יבשות? זה אמור לצאת פריך ולא במרקם רך.
היי אפרת! המקלות האלה כמו שאר המתכונים שלך יצאו מעולה ממש!! מכינה אותם למשלוחי מנות עם כמה סוגי מטבלים. הבצק קל ונוח מאד לעבודה! המקלות יצאו קריספיים כמו שצריך וקשה להפסיק לנשנש אותם…
שמחה לשמוע!
תודה מימי ופורים שמח 🙂
גם אני מתכננת עליהם למשלוחי מנות.. נראה איך יצא.. אפשר לשאול כמה יחידות בערך את שמה במשלוח? איזה מטבלים את מכינה?
היי אוראל,
מומלץ לשים לפחות 10 מקלות במשלוח.
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.
זה הולך עם חמאת בבוטנים?
האם המקלות נשמרות טוב בהקפאה?
וכן האם מתאים להגיש אותם יחד עם המרק?
כן לשתי השאלות 🙂
שבת שלום
היייי
רציתי לדעת בבקשה איך בסטקיות הם מכינים את הפרוסות לחם עם הזעתר ?
תמיד זה נמצא ליד הסלטים בצד כזה
הוא ממש ספוג שמן ונורא טעיםם למרות שזה לא ככ בריא אני יודעת..
אשמח לדעת איך מכינים את זה באמת
תודה לך…
היי רחלי,
יש מתכון לפיתה עם זעתר.
אפשר להכין את זה גם מפרוסות לחם או מפרוסות באגט שלדעתי מומלץ יותר.
בשני המקרים חשוב לשים שמן בנדיבות.
אתמול ממש מאוחר בערב אחרי שהכנתי כל מה שרציתי לקחת למפגש היום ,החלטתי ככה מהר מהר להכין תוספת נוספת ….יצא נפלא , טוב שהכפלתי כמויות 🙂 🙂
בערב הם היו נפלאים , ארזתי בקופסא אחרי הקירור .
היום בצהריים הם היו פחות קריספי – יש דרך לשמר אותם קריספי ?
איפה טעיתי ?
בכל מקרה הם נטרפו וניגמרו <3
היי מיכל,
מאחר והמקלות מכילים כמות קטנה של שמן אז הם נוטים להתייבש מהר.
פעם הבאה אפשר להוסיף יותר שמן ולשים 5-6 כפות (יש להפחית את כמות המים בהתאם כי השמן הוא נוזלי).
אני חושבת שאת המקלות שהתייבשו ואיבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח”כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה רבה
כיצד אפשר לשמור על מקלות גבינה אפויים ??עם שמרים ובלי??הטם אפשר להקפיא??
היי טובה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר בקופסה אטומה. במידה והם איבדו את הפריכות אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות, להוציא ולהניח להם להתקרר.
אפשר גם להקפיא.
יום נעים 🙂
היי אפרת
הכנתי את המתכון ויצא מוצלח מאוד.
אבל יש לי שאלה- כשהוצאתי מהתנור את המקלות המרקם שלהם היה טוב, נתתי להם טיפה להתקרר ואז שמתי בקופסא סגורה.
לאחר שעתיים אכלנו והמקלות הרגישו קצת יבשים ולא טריים.
מה לדעתך הבעייה? לא נראה לי שהיתה אפיית יתר..
תודה!:)
היי לי,
יכול להיות שהמקלות לא התקררו לגמרי לפני ששמת אותם בקופסה סגורה?
אני חושבת שהם היו כבר קרים.. יש עוד משהו שאת יכולה לחשוב עליו?
אם לא, כנראה שזו היתה הסיבה.
תודה!
אני חושבת שסיבה נוספת היא שהמתכון מכיל כמות קטנה של שמן ולכן המקלות נוטים להתייבש מהר יותר. פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות השמן ל5-6 כפות ולהפחית את כמות המים בהתאם.
היי, אפשר לדעת למה צריך לשים את הבצק שעה במקפיא? בד”כ נותנים לבצק לנוח קצת בין 15-30 דקות בטמפ’ החדר, אז למה כאן זה שונה?
היי ג’ייק,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.
הי, האם אפשר להכין מהבצק גלילים דקים ולאפות במקום לרדד ולחתוך? רוצה להכין במסגרת פעילות לבנות קטנות ונראה לי שיהיה יותר קל וחווייתי…
חוצמזה נהנת מאוד מהמתכונים הכיפיים באתר ומהתגובות המהירות והנעימות!
היי שרה,
מה הכוונה לגלילים דקים? את מתכוונת כמו ל”נחשים” דקים? אם הבצק מספיק נוח בשביל לגלגל נחשים אז כמובן שאין בעיה רק כדאי לעשות את זה דק כדי לא לפגוע בפריכות שלאחר האפיה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
כן, הכוונה למקלות מגולגלים.. ועוד שאלה-האם ניתן להכין את הבצק כמה שעות מראש? תודה
כן, אפשר להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
היי, אני רוצה להכין את המקלות למשלוחי המנות בפורים. ניתן להכינם ערב לפני או שלדעתך זה לא יהיה טעים וטרי ועדיף להכין באותו היום של פורים?
תודה!
היי יובל,
אם יש אפשרות להכין באותו יום זה תמיד הכי עדיף, במיוחד אם שולחים במשלוח מנות.
יום מקסים 🙂
כמה חשוב ביום חורף קר
שהבצק ישב שעה במקפיא? האם אפשר להתפשר על פחות?
🙂
אפשר לקצר את השהייה במקפיא ל 20-30 דקות.
היי,
האם ניתן להקפיא לאחר האפייה? איך מומלץ?
תודה.
היי הודיה,
אני מניחה שאפשר להקפיא. יש לאחסן בקופסה אטומה.
היי, תודה על כל המתכונים באתר! תמיד יוצא מושלם!! אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח והשמרים בנפרד?
תודה שירה 🙂
וכן, אפשר.
הכנתי עם כל מיני תוספות וכמו כל מתכון אחר באתר שלך יצא מצויין וכמובן פשוט וקל להכנה
תודה קלרה 🙂
שבת שלום
הכנתי ויצא נפלא.
לא כתבת באיזה חום לאפות אז הימרתי על 150 מעלות.
הכנתי את הבצק ללא תבלינים ואחרי ההקפאה הוספתי שומשום קצי וקורנית ויצא מעולה.
תודה
היי קולט,
זה 180 מעלות. אני תמיד רושמת את המעלות כמה שורות לפני כדי שתזכרו לחמם את התנור מראש 🙂
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן!
אפשר לשים שמן רגיל במקום שמן זית?
כן ליאור, אפשר.
מושללללם וכל מילה נוספת מיותרת.
בקשר לביצה פעם אחת הכנתי ושכחתי למשוח בביצה ויצא מעולה, אמנם הקצח קצת נפל אבל אפשר להתגבר על הקושי בכך שמערבים את הקצח בתוך הבצק במקום לפזר מעל.
תודה יוכי!
שבת שלום 🙂
מה אפשר למרוח במקום ביצה ?
היי נחמה,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.
אפשר לטגן?
היי ענת,
אני חושבת שזה פחות מתאים לטיגון.
הי. זה חבילה קמח ו1/3 כוס או 1/3 חבילה
היי יפה,
זה כוס קמח + שליש כוס קמח.
שבת שלום 🙂
מה לעשות אם אין שמרים?
היי אורי,
זה בעיה במתכון הזה.
אפשר להכין מתכון שהוא דומה והוא בלי שמרים – מקלות שום.
האם אפשר להכין מבצק מלווח מופשר במקום להכין את הבצק?
היי ענבל,
הבצק הזה הוא שונה אבל אין בעיה להכין מקלות מבצק מלוואח כמו במתכון הזה- מקלות קינמון מבצק מלוואח (במקום קינמון וסוכר את יכולה לשים תבלינים כמו זעתר, שום, קצח וכו’).
בהצלחה 😉
אפרת המתכונים שלך מדוייקים ותמיד מצליחים. ממש כיף להכנס למטבח בזכותך! שאלה לגבי המקלות נאם ניתן למרוח עליהם פסטו או עגבניות מיובשות וכדומה לפני האפייה?
תודה אלינור! כיף לשמוע 🙂
אפשר למרוח פסטו או עגבניות מיובשות. האפיה קצת תייבש את הרוטב אבל זה ייצא טעים.
שוב אוהבת תקלות של המתכונים הולכת עכשיו להכין תמקלות שבת שלום ומבורכת
תודה לירון, שבת שלום! 🙂
תודה! הכנת הבצק היתה קלה ונוחה. עכשיו בתנור ונראה מבטיח…אכתוב בהמשך איך יצא
מעולה 🙂
הי אפרת,
הכנתי וכצפוי יצא מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך ונטרף תוך פחות משעה 🙂
תודה רבה ושבוע מעולה 🙂
תודה יסמין! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא
היי!
אשמח לקבל רעיונות למטבלים…תודה רבה!
היי! אשמח לקבל רעיונות למטבלים לצד המקלות..תודה רבה!
היי עילית,
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂
שלום
המתכון נראה מעולה, איך אפשר להמיר את הקמח ל-ללא גלוטן?
אשמח לתשובה
היי הילה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.
עשיתי עם שמרים טריים ובכמות כפולה ויצאו מעולים!
תודה רבה על המתכונים הנהדרים !
שמחה לשמוע שרה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להכין עם שמרים טריים?
היי שרה,
אני מניחה שכן. שימי בסביבות 10 גרם.
היי איפה מאכסנים אותם? מקרר? בקופסא על השיש? אם אני עושה אותם בחמישי בערב ונאכל אותם רק במוצאי שבת ? הטריות תישמר? תודה!
היי שרי,
מאחסנים בחוץ בקופסה סגורה היטב.
הטריות אמורה להישמר עד אז כל עוד הקופסה אטומה, במידה ולא – תחממי אותם מעט בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂
אתמול הכרתי את המתכון הזה פעם ראשונה ועכשיו זו פעם שלישית שאני עושה אותם! ממש טעים!
רציתי לדעת רק למה שמים במקפיא לשעה? מזה נותן ? תודה
שמחה לשמוע רחלי 🙂
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה. בנוסף, מקפיאים את הבצק לשעה כדי לייצב את הבצק וכדי שייצא קריספי יותר לאחר האפיה.
יום נפלא!
תודה על המתכונים
ניסיתי כמה מהאתר ויצא טוב!מאוד!
רק מעיק עלי למה אי אפשר להדפיס או לפחות להעתיק לתוכנת וורד או משהו קצת קשה כל פעם להעתיק את המתכון על הדף ולצערי היה כמה פעמים שויתרתי בגלל זה במתכונים ארוכים קצת
אשמח אם תפתרי את העניין ושוב תודות!!
הי אסתי,
אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
לגבי ההדפסה- מעל כל מתכון יש לינק שנקרא “הדפס מתכון בקובץ PDF”. מה את מקבלת כשאת לוחצת עליו? מעבר לאפשרות ההדפסה אמור להפתח לך מסך נפרד עם המתכון ושם את יכולה לבצע “העתק-הדבק” לקובץ וורד.
מעולה, נגמר ברגע, צריך להכין כמות פי כמה..
שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להחליף את הקמי הלבן לקמח אחר ( מלא, שיפון וכד’)?
היי מרי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר ועדיף שיפון אם יש לך. אם הבצק יבש או פירורי תוסיפי עוד מעט מים כי הקמחים המלאים סופחים יותר נוזלים.
אני עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מצוין!
במקום הביצה שמתי שמן זית ולדעתי זה יצא הרבה יותר טעים (ניסיתי גם עם ביצה..)
מעולה! תודה על העדכון 🙂
תודה
שלום האם חייבים לשים שומשום בבצק?
אשמח עם תענה
היי, לא חובה לשים שומשום בבצק.
היי לא שאלתי למה שאלתי למה בשביל מה.. כי לא פרטת במתכון מתי שמים אותו…
היי ריקי,
את המלח הגס מפזרים על המקלות יחד עם שאר התבלינים (שומשום, זעתר, שום, קצח) לאחר הברשתם בביצה טרופה.
שבוע נפלא 🙂
היי למה המלח גס??
היי ריקי,
לא חובה מלח גס. אפשר לשים מעט מלח רגיל.
יצא סוף הדרך והתחסל פה בשניות! מוסיפה בהחלט למחברת המתכונים! בהחלט שאפו על המתכון הק-ל והטעיייימ….
תודה אלירז! 🙂
הי בוקר טוב, האם המקלות יוצאות קריספיות וקראנציות? אשמח לתשובה.
דרך אגב הכנתי ביום שישי את החריימה שלך והדגים יצאו מושלמים.
היי נלי,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
וכן, זה יוצא קריספי בתנאי שמרדדים את הבצק כפי שרשום במתכון ולא עבה מידי (רצועות דקות בעובי כחצי ס”מ).
שבוע נפלא!
היי,אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?
היי טופז,
עדיף שלא כי אז המקלות יתפחו ויהיו במרקם ספוגי במקום פריך.
זה יצא לי נוזלי הבצק (היה במקרר שעה כי במקפאי היה עומס) האם להוסיף קמח או פשוט לשפוך על השולחן ולקמח שם? וה שחוף כי זה מחכה לי
היי אור,
זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר.
האם אפשר לעשות מהמתכון הזה את העוגיות עבדי
היי רבקה,
מאחר ואין הרבה שמן במתכון לדעתי זה פחות מתאים לעוגיות עבאדי שאמורות להיות יותר עבות, פריכות ומעט קשות.
יש באתר מתכון לעוגיות עבאדי, אני מצרפת לך קישור למתכון:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%A2%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/
יום נפלא 🙂
הייי…. האם אפשר להכין את המקלות מקמח שמרים?
היי ורד,
לרוב כל מתכון שמכיל שמרים מצריך יחס שונה בין קמח ושמרים. מאחר ואני לא יודעת מה היחס בקמח השמרים אני ממליצה להוסיף את השמרים בנפרד לפי הרשום במתכון.
חג שמח 🙂
הי שלומית,
מבדיקה שעשיתי הדפסת המתכונים תקינה.
אשמח אם תפרטי לי יותר כדי שאוכל להבין היכן הבעיה.
למה ישנה בעיה בהדפסת המתכונים מאתר זה?
היי. לא הבנתי מה הכוונה ב”לאפות באמצע התנור”
היי .מעיין,
הכוונה במרכז התנור, כמו שאופים בדר”כ. לא בתחתית או החלק העליון.
היי..
לא ברור כמה קמח לשים. האם מדובר בכוס ושליש קמח?
אשמח לתשובה מהירה!
הי מלי,
כן, כוס + שליש כוס קמח.