שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 30-35 מקלות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1+1/3 כוסות קמח רגיל (190 גרם)

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס מים קרים

1 כף שומשום

1/2 כפית שטוחה מלח

לעיטור:

1 ביצה טרופה

מלח גס

תבלינים לפני בחירה: שומשום, זעתר, תבלין שום, קצח

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (למעט חומרי העיטור) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.

-מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי כחצי ס”מ.  חותכים לרצועות דקות (ברוחב של כ1 ס”מ ואורך 15 ס”מ).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים מעל תבלינים ואופים במרכז התנור למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מקלות מלוחים

 מקלות מלוחים, מקלות לחם, מקלות גריסיני

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שוקו פאי
שעועית לבנה ברוטב עגבניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יולי (17:06 6.06.2021)

מתכון מושלםםם, יצא ממש טעים תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:24 6.06.2021)

איזה כיף שאהבת!😊

lea (12:38 4.05.2021)

מתכון מעולההה
ממליצה בחום!

מתכונים ב-10 דקות (14:20 4.05.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה ❤

גלי (13:21 9.12.2020)

הי אפרת, אפשר לוותר על המקפיא ולעשות כאלה”נחשים” מהבצק?

מתכונים ב-10 דקות (15:35 9.12.2020)

היי גלי,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.

גלי (15:38 9.12.2020)

הוא אמור לצאת נוזלי?

מתכונים ב-10 דקות (18:17 9.12.2020)

לא גלי, זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר
ולהשתמש באופציה של ההקפאה למשך שעה.
בהצלחה 🙂

גלי (18:20 9.12.2020)

בתנור כבר (:
תודה על התשובות ❤️

מיקי (15:31 14.09.2020)

איזה מתכון פיגוז, מחיאות כפיים סוערות! בעלי המאושר פשוט התמוגג.
תודה מקרב לב, מאמצת אותו בחום לדייר קבע אצלנו בארוחות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 14.09.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה ושנה טובה!

מלי (20:10 11.05.2020)

חייבים להקפיא או להתפיח?- כי אני רוצה לעשות את זה מהר ממש עכשיו
תודה על המתכונים – כל הסביבה הקרובה שלי חייבת לך המון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 11.05.2020)

היי מלי,
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.

שיר (02:25 26.04.2020)

טעים מאוד, קל ופשוט! מתאים לאכול מיד כי מתייבש די מהר… תודה לך!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 26.04.2020)

תודה על השיתוף ❤️

עינת (12:36 2.04.2020)

היי אפרת
התחלתי להכין את המתכוןלפי ההוראות עם שמן השתמשתי בקמח כוסמין לבן באותה כמות שרשמת
וכפית שמרים טריים אבל מלאה
הכנסתי למקפיא והבצק נוזלי לגמרי , לא ניתן לרידוד ובטח לא לחיתוך
אולי הטעות בכמות הנוזלים פחות שמרים או פחות מים או השמן או שהתקלה אחרת?
אשמח לעצה ובפעם הבאה יצא מעולה

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 2.04.2020)

קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים. להבא שימי את המים בהדרגה ולפי הצורך. תתחילי ברבע-שליש כוס.
השמרים לא משפיעים על המרקם אבל רצוי לשים כפית שטוחה שמרים כדי שלא יהיה טעם של שמרים.

ליהי (15:09 19.05.2020)

קמח כוסמין מתנהג אחרת מקמח לבן כי אין לו את אותה כמות גלוטן. יכול להיות שהפחתת נוזלים תספיק אבל לא בטוח.

טליה (16:18 25.03.2020)

הי, האם אפשר לחתוך לריבועים? או שזה יפגע בקרספיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:32 25.03.2020)

לדעתי זה ייצא פחות קריספי.

אמא (16:22 5.03.2020)

הכנתי את הבצק בשני ונשארה לי כמות ליום חמישי, היה במקרר.
האם עדיין אפשר לאפות את הבצק או שצריך לזורקו לפח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 5.03.2020)

שווה לנסות.

רחלי (16:04 5.03.2020)

שלום אפרת
תודה על האתר המדהים הזה! כמעט ולא זזה במטבח בלעדיו…
ולשאלה- האם אחרי שאני חותכת מקלות מהבצק המרודד אני צריכה להפריד אותם אחד מהשני
או שמספיק רק להעביר את הסכין, וזה לא נדבק בחזרה באפיה?
מקווה שהבנת תשאלה…
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 5.03.2020)

הי רחלי 🙂
עדיף לעשות קצת מרווחים בין אחד ושני.

מזל (09:13 5.03.2020)

היי אפרת! מתכננת להכין למשלוחי מנות…
1. אני רוצה להגדיל את הכמות, מה המתכון לקילו קמח? או שעדיף לעשות פעמיים כמות קטנה?
2. אם אני מכינה יום לפני, איך אפשר לשמור על הטריות והקראנצ\’יות של המקלות?

תודהה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 5.03.2020)

היי מזל,
1. עדיף להכין בפעמיים, כל פעם חצי קילו:
500 ג’ קמח רגיל
כף שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
כוס ושליש מים קרים
2.5 כפות שומשום
כפית מלאה מלח
*את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר שהמקלות מתקררים לגמרי יש לאחסן בקופסה סגורה על השיש. אם במקרה המקלות איבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח”כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.

רפי (20:34 11.01.2020)

איך אפשר להחליף לקמח מלא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 12.01.2020)

היי רפי,
אני מציעה בתור התחלה להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח מלא. אם יוצא מוצלח, אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא ביחס לקמח לבן.

ליאן (16:52 1.01.2020)

היי איזה שילוב תבלינים את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 1.01.2020)

שומשום וזעתר.

מיכל (15:19 20.08.2019)

יש למישהו מושג מה הברכה עליהם?

אפרת ר (10:24 30.01.2019)

שלום אפרת
אני מאוד נהנית מהאתר שלך.תבורכי.
שאלה: לטיבעונים, מה במקום ביצה?
תודה, אפרת ר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 30.01.2019)

היי אפרת,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.

ARHC (23:29 10.01.2019)

מומלץ בחום! גם נעשה מהר וגם נאכל מהר כי היה טעעעעים!
להכין מראש כמות גדולה פי 10,
תודה אפרת היקרה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 10.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

לאה (18:39 13.08.2018)

היי..
אפשר להשתמש בשמרים לא יבשים? זאת אומרת שמרים שהם לא משקית
כאלה ששמים במקרר.. אני פשוט לא גרה בארץ ואין לנו שמרים יבשים.
אם כן,כמה לשים?

לאה (18:42 13.08.2018)

והאם חובה להקפיא.

מקווה שהבנת את השאלה שלי*

* של השמרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 13.08.2018)

כן, אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים.
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.

c (17:16 29.07.2018)

הכנתי. יצא מושלם. תודה על מתכון נפלא. מתכוונת להכפיל כמויות להבא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 29.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

עדי (12:25 28.02.2018)

הי, אני רוצה להכין את הבצק היום ומחר בבוקר לאפות בתנור. האם אפשרי? אם אקפיא כמה זמן מראש צריכה להוציא את הבצק? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 28.02.2018)

כן אפשר להכין את הבצק היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר עד מחר. אין צורך להקפיא.

אוראל (00:18 28.02.2018)

העוגיות יצאו יבשות מהתנור.. אולי קימחתי יותר מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 28.02.2018)

מה הכוונה יבשות? זה אמור לצאת פריך ולא במרקם רך.

מימי (19:41 26.02.2018)

היי אפרת! המקלות האלה כמו שאר המתכונים שלך יצאו מעולה ממש!! מכינה אותם למשלוחי מנות עם כמה סוגי מטבלים. הבצק קל ונוח מאד לעבודה! המקלות יצאו קריספיים כמו שצריך וקשה להפסיק לנשנש אותם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 26.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מימי ופורים שמח 🙂

אוראל (23:07 27.02.2018)

גם אני מתכננת עליהם למשלוחי מנות.. נראה איך יצא.. אפשר לשאול כמה יחידות בערך את שמה במשלוח? איזה מטבלים את מכינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 28.02.2018)

היי אוראל,
מומלץ לשים לפחות 10 מקלות במשלוח.
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.

חנה (00:07 12.01.2018)

האם המקלות נשמרות טוב בהקפאה?
וכן האם מתאים להגיש אותם יחד עם המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 12.01.2018)

כן לשתי השאלות 🙂
שבת שלום

רחלי (00:14 30.08.2017)

היייי
רציתי לדעת בבקשה איך בסטקיות הם מכינים את הפרוסות לחם עם הזעתר ?
תמיד זה נמצא ליד הסלטים בצד כזה
הוא ממש ספוג שמן ונורא טעיםם למרות שזה לא ככ בריא אני יודעת..
אשמח לדעת איך מכינים את זה באמת
תודה לך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 30.08.2017)

היי רחלי,
יש מתכון לפיתה עם זעתר.
אפשר להכין את זה גם מפרוסות לחם או מפרוסות באגט שלדעתי מומלץ יותר.
בשני המקרים חשוב לשים שמן בנדיבות.

מיכל (22:37 15.07.2017)

אתמול ממש מאוחר בערב אחרי שהכנתי כל מה שרציתי לקחת למפגש היום ,החלטתי ככה מהר מהר להכין תוספת נוספת ….יצא נפלא , טוב שהכפלתי כמויות 🙂 🙂
בערב הם היו נפלאים , ארזתי בקופסא אחרי הקירור .
היום בצהריים הם היו פחות קריספי – יש דרך לשמר אותם קריספי ?
איפה טעיתי ?

בכל מקרה הם נטרפו וניגמרו <3

מתכונים ב-10 דקות (08:52 16.07.2017)

היי מיכל,
מאחר והמקלות מכילים כמות קטנה של שמן אז הם נוטים להתייבש מהר.
פעם הבאה אפשר להוסיף יותר שמן ולשים 5-6 כפות (יש להפחית את כמות המים בהתאם כי השמן הוא נוזלי).
אני חושבת שאת המקלות שהתייבשו ואיבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח”כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.
שבוע נפלא 🙂

מיכל (02:14 22.07.2017)

תודה רבה רבה

טןבה שניצר (08:15 25.12.2017)

כיצד אפשר לשמור על מקלות גבינה אפויים ??עם שמרים ובלי??הטם אפשר להקפיא??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 25.12.2017)

היי טובה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר בקופסה אטומה. במידה והם איבדו את הפריכות אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות, להוציא ולהניח להם להתקרר.
אפשר גם להקפיא.
יום נעים 🙂

לי (08:42 28.05.2017)

היי אפרת
הכנתי את המתכון ויצא מוצלח מאוד.
אבל יש לי שאלה- כשהוצאתי מהתנור את המקלות המרקם שלהם היה טוב, נתתי להם טיפה להתקרר ואז שמתי בקופסא סגורה.
לאחר שעתיים אכלנו והמקלות הרגישו קצת יבשים ולא טריים.
מה לדעתך הבעייה? לא נראה לי שהיתה אפיית יתר..
תודה!:)

מתכונים ב-10 דקות (10:54 28.05.2017)

היי לי,
יכול להיות שהמקלות לא התקררו לגמרי לפני ששמת אותם בקופסה סגורה?

לי (11:46 28.05.2017)

אני חושבת שהם היו כבר קרים.. יש עוד משהו שאת יכולה לחשוב עליו?
אם לא, כנראה שזו היתה הסיבה.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:26 28.05.2017)

אני חושבת שסיבה נוספת היא שהמתכון מכיל כמות קטנה של שמן ולכן המקלות נוטים להתייבש מהר יותר. פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות השמן ל5-6 כפות ולהפחית את כמות המים בהתאם.

ג'ייק (18:34 29.04.2017)

היי, אפשר לדעת למה צריך לשים את הבצק שעה במקפיא? בד”כ נותנים לבצק לנוח קצת בין 15-30 דקות בטמפ’ החדר, אז למה כאן זה שונה?

מתכונים ב-10 דקות (18:41 29.04.2017)

היי ג’ייק,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.

שרה (10:28 28.02.2017)

הי, האם אפשר להכין מהבצק גלילים דקים ולאפות במקום לרדד ולחתוך? רוצה להכין במסגרת פעילות לבנות קטנות ונראה לי שיהיה יותר קל וחווייתי…
חוצמזה נהנת מאוד מהמתכונים הכיפיים באתר ומהתגובות המהירות והנעימות!

מתכונים ב-10 דקות (10:58 28.02.2017)

היי שרה,
מה הכוונה לגלילים דקים? את מתכוונת כמו ל”נחשים” דקים? אם הבצק מספיק נוח בשביל לגלגל נחשים אז כמובן שאין בעיה רק כדאי לעשות את זה דק כדי לא לפגוע בפריכות שלאחר האפיה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

שרה (12:11 28.02.2017)

כן, הכוונה למקלות מגולגלים.. ועוד שאלה-האם ניתן להכין את הבצק כמה שעות מראש? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:14 28.02.2017)

כן, אפשר להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.

יובל (03:24 27.02.2017)

היי, אני רוצה להכין את המקלות למשלוחי המנות בפורים. ניתן להכינם ערב לפני או שלדעתך זה לא יהיה טעים וטרי ועדיף להכין באותו היום של פורים?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:31 27.02.2017)

היי יובל,
אם יש אפשרות להכין באותו יום זה תמיד הכי עדיף, במיוחד אם שולחים במשלוח מנות.
יום מקסים 🙂

הנני (18:41 23.11.2016)

כמה חשוב ביום חורף קר
שהבצק ישב שעה במקפיא? האם אפשר להתפשר על פחות?
🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:49 23.11.2016)

אפשר לקצר את השהייה במקפיא ל 20-30 דקות.

הודיה (13:08 7.11.2016)

היי,

האם ניתן להקפיא לאחר האפייה? איך מומלץ?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:26 7.11.2016)

היי הודיה,
אני מניחה שאפשר להקפיא. יש לאחסן בקופסה אטומה.

שירה (21:39 12.10.2016)

היי, תודה על כל המתכונים באתר! תמיד יוצא מושלם!! אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח והשמרים בנפרד?

מתכונים ב-10 דקות (22:08 12.10.2016)

תודה שירה 🙂
וכן, אפשר.

קלרה (22:38 6.10.2016)

הכנתי עם כל מיני תוספות וכמו כל מתכון אחר באתר שלך יצא מצויין וכמובן פשוט וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות (07:49 7.10.2016)

תודה קלרה 🙂
שבת שלום

קולט (17:12 8.09.2016)

הכנתי ויצא נפלא.
לא כתבת באיזה חום לאפות אז הימרתי על 150 מעלות.
הכנתי את הבצק ללא תבלינים ואחרי ההקפאה הוספתי שומשום קצי וקורנית ויצא מעולה.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:18 8.09.2016)

היי קולט,
זה 180 מעלות. אני תמיד רושמת את המעלות כמה שורות לפני כדי שתזכרו לחמם את התנור מראש 🙂
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן!

ליאור (12:13 8.07.2016)

אפשר לשים שמן רגיל במקום שמן זית?

מתכונים ב-10 דקות (12:26 8.07.2016)

כן ליאור, אפשר.

יוכי (01:58 1.07.2016)

מושללללם וכל מילה נוספת מיותרת.
בקשר לביצה פעם אחת הכנתי ושכחתי למשוח בביצה ויצא מעולה, אמנם הקצח קצת נפל אבל אפשר להתגבר על הקושי בכך שמערבים את הקצח בתוך הבצק במקום לפזר מעל.

מתכונים ב-10 דקות (08:35 1.07.2016)

תודה יוכי!
שבת שלום 🙂

נחמה (12:16 11.06.2016)

מה אפשר למרוח במקום ביצה ?

מתכונים ב-10 דקות (12:29 11.06.2016)

היי נחמה,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.

anat (19:00 5.06.2016)

אפשר לטגן?

מתכונים ב-10 דקות (19:59 5.06.2016)

היי ענת,
אני חושבת שזה פחות מתאים לטיגון.

יפה (13:42 3.06.2016)

הי. זה חבילה קמח ו1/3 כוס או 1/3 חבילה

מתכונים ב-10 דקות (13:50 3.06.2016)

היי יפה,
זה כוס קמח + שליש כוס קמח.
שבת שלום 🙂

אורי (17:56 7.02.2016)

מה לעשות אם אין שמרים?

מתכונים ב-10 דקות (18:00 7.02.2016)

היי אורי,
זה בעיה במתכון הזה.
אפשר להכין מתכון שהוא דומה והוא בלי שמרים – מקלות שום.

ענבל (21:44 2.02.2016)

האם אפשר להכין מבצק מלווח מופשר במקום להכין את הבצק?

מתכונים ב-10 דקות (21:54 2.02.2016)

היי ענבל,
הבצק הזה הוא שונה אבל אין בעיה להכין מקלות מבצק מלוואח כמו במתכון הזה- מקלות קינמון מבצק מלוואח (במקום קינמון וסוכר את יכולה לשים תבלינים כמו זעתר, שום, קצח וכו’).
בהצלחה 😉

אלינור (21:01 31.01.2016)

אפרת המתכונים שלך מדוייקים ותמיד מצליחים. ממש כיף להכנס למטבח בזכותך! שאלה לגבי המקלות נאם ניתן למרוח עליהם פסטו או עגבניות מיובשות וכדומה לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (21:20 31.01.2016)

תודה אלינור! כיף לשמוע 🙂
אפשר למרוח פסטו או עגבניות מיובשות. האפיה קצת תייבש את הרוטב אבל זה ייצא טעים.

לירון (09:23 1.01.2016)

שוב אוהבת תקלות של המתכונים הולכת עכשיו להכין תמקלות שבת שלום ומבורכת

מתכונים ב-10 דקות (09:27 1.01.2016)

תודה לירון, שבת שלום! 🙂

תמר (19:57 31.12.2015)

תודה! הכנת הבצק היתה קלה ונוחה. עכשיו בתנור ונראה מבטיח…אכתוב בהמשך איך יצא

מתכונים ב-10 דקות (20:13 31.12.2015)

מעולה 🙂

יסמין (15:05 29.11.2015)

הי אפרת,
הכנתי וכצפוי יצא מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך ונטרף תוך פחות משעה 🙂

תודה רבה ושבוע מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:08 29.11.2015)

תודה יסמין! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא

עילית (11:38 20.09.2015)

היי!
אשמח לקבל רעיונות למטבלים…תודה רבה!

עילית (11:27 20.09.2015)

היי! אשמח לקבל רעיונות למטבלים לצד המקלות..תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:55 20.09.2015)

היי עילית,
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

הילה (22:29 7.09.2015)

שלום
המתכון נראה מעולה, איך אפשר להמיר את הקמח ל-ללא גלוטן?
אשמח לתשובה

מתכונים ב-10 דקות (23:30 7.09.2015)

היי הילה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

שרה (20:55 30.07.2015)

עשיתי עם שמרים טריים ובכמות כפולה ויצאו מעולים!
תודה רבה על המתכונים הנהדרים !

מתכונים ב-10 דקות (21:38 30.07.2015)

שמחה לשמוע שרה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שרה (23:00 20.07.2015)

אפשר להכין עם שמרים טריים?

מתכונים ב-10 דקות (23:39 20.07.2015)

היי שרה,
אני מניחה שכן. שימי בסביבות 10 גרם.

שרי (20:14 21.05.2015)

היי איפה מאכסנים אותם? מקרר? בקופסא על השיש? אם אני עושה אותם בחמישי בערב ונאכל אותם רק במוצאי שבת ? הטריות תישמר? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.05.2015)

היי שרי,
מאחסנים בחוץ בקופסה סגורה היטב.
הטריות אמורה להישמר עד אז כל עוד הקופסה אטומה, במידה ולא – תחממי אותם מעט בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂

רחלי (09:35 5.05.2015)

אתמול הכרתי את המתכון הזה פעם ראשונה ועכשיו זו פעם שלישית שאני עושה אותם! ממש טעים!
רציתי לדעת רק למה שמים במקפיא לשעה? מזה נותן ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:50 5.05.2015)

שמחה לשמוע רחלי 🙂
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה. בנוסף, מקפיאים את הבצק לשעה כדי לייצב את הבצק וכדי שייצא קריספי יותר לאחר האפיה.
יום נפלא!

אסתי (16:52 9.02.2015)

תודה על המתכונים
ניסיתי כמה מהאתר ויצא טוב!מאוד!
רק מעיק עלי למה אי אפשר להדפיס או לפחות להעתיק לתוכנת וורד או משהו קצת קשה כל פעם להעתיק את המתכון על הדף ולצערי היה כמה פעמים שויתרתי בגלל זה במתכונים ארוכים קצת
אשמח אם תפתרי את העניין ושוב תודות!!

מתכונים ב-10 דקות (18:05 9.02.2015)

הי אסתי,
אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
לגבי ההדפסה- מעל כל מתכון יש לינק שנקרא “הדפס מתכון בקובץ PDF”. מה את מקבלת כשאת לוחצת עליו? מעבר לאפשרות ההדפסה אמור להפתח לך מסך נפרד עם המתכון ושם את יכולה לבצע “העתק-הדבק” לקובץ וורד.

בעלבוסטע (23:10 8.02.2015)

מעולה, נגמר ברגע, צריך להכין כמות פי כמה..

מתכונים ב-10 דקות (23:13 8.02.2015)

שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂

מרי (20:39 19.01.2015)

האם אפשר להחליף את הקמי הלבן לקמח אחר ( מלא, שיפון וכד’)?

מתכונים ב-10 דקות (20:58 19.01.2015)

היי מרי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר ועדיף שיפון אם יש לך. אם הבצק יבש או פירורי תוסיפי עוד מעט מים כי הקמחים המלאים סופחים יותר נוזלים.

שפרה (17:37 25.01.2015)

אני עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מצוין!
במקום הביצה שמתי שמן זית ולדעתי זה יצא הרבה יותר טעים (ניסיתי גם עם ביצה..)

מתכונים ב-10 דקות (18:01 25.01.2015)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

אני (15:29 8.01.2015)

תודה

אני (14:38 8.01.2015)

שלום האם חייבים לשים שומשום בבצק?
אשמח עם תענה

מתכונים ב-10 דקות (14:39 8.01.2015)

היי, לא חובה לשים שומשום בבצק.

ריקי (11:28 21.12.2014)

היי לא שאלתי למה שאלתי למה בשביל מה.. כי לא פרטת במתכון מתי שמים אותו…

מתכונים ב-10 דקות (11:37 21.12.2014)

היי ריקי,
את המלח הגס מפזרים על המקלות יחד עם שאר התבלינים (שומשום, זעתר, שום, קצח) לאחר הברשתם בביצה טרופה.
שבוע נפלא 🙂

ריקי (17:40 10.12.2014)

היי למה המלח גס??

מתכונים ב-10 דקות (18:30 10.12.2014)

היי ריקי,
לא חובה מלח גס. אפשר לשים מעט מלח רגיל.

אלירז (13:44 10.12.2014)

יצא סוף הדרך והתחסל פה בשניות! מוסיפה בהחלט למחברת המתכונים! בהחלט שאפו על המתכון הק-ל והטעיייימ….

מתכונים ב-10 דקות (13:47 10.12.2014)

תודה אלירז! 🙂

neli (10:57 7.12.2014)

הי בוקר טוב, האם המקלות יוצאות קריספיות וקראנציות? אשמח לתשובה.
דרך אגב הכנתי ביום שישי את החריימה שלך והדגים יצאו מושלמים.

מתכונים ב-10 דקות (11:01 7.12.2014)

היי נלי,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
וכן, זה יוצא קריספי בתנאי שמרדדים את הבצק כפי שרשום במתכון ולא עבה מידי (רצועות דקות בעובי כחצי ס”מ).
שבוע נפלא!

טופז (17:22 28.11.2014)

היי,אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.11.2014)

היי טופז,
עדיף שלא כי אז המקלות יתפחו ויהיו במרקם ספוגי במקום פריך.

אור מזרחי (14:08 21.11.2014)

זה יצא לי נוזלי הבצק (היה במקרר שעה כי במקפאי היה עומס) האם להוסיף קמח או פשוט לשפוך על השולחן ולקמח שם? וה שחוף כי זה מחכה לי

מתכונים ב-10 דקות (14:11 21.11.2014)

היי אור,
זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר.

רבקה (11:19 22.10.2014)

האם אפשר לעשות מהמתכון הזה את העוגיות עבדי

מתכונים ב-10 דקות (12:00 22.10.2014)

היי רבקה,
מאחר ואין הרבה שמן במתכון לדעתי זה פחות מתאים לעוגיות עבאדי שאמורות להיות יותר עבות, פריכות ומעט קשות.
יש באתר מתכון לעוגיות עבאדי, אני מצרפת לך קישור למתכון:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%A2%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/
יום נפלא 🙂

ורד (22:08 14.10.2014)

הייי…. האם אפשר להכין את המקלות מקמח שמרים?

מתכונים ב-10 דקות (22:45 14.10.2014)

היי ורד,
לרוב כל מתכון שמכיל שמרים מצריך יחס שונה בין קמח ושמרים. מאחר ואני לא יודעת מה היחס בקמח השמרים אני ממליצה להוסיף את השמרים בנפרד לפי הרשום במתכון.
חג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:53 22.09.2014)

הי שלומית,
מבדיקה שעשיתי הדפסת המתכונים תקינה.
אשמח אם תפרטי לי יותר כדי שאוכל להבין היכן הבעיה.

שלומית (11:45 22.09.2014)

למה ישנה בעיה בהדפסת המתכונים מאתר זה?

מעיין (19:03 1.08.2014)

היי. לא הבנתי מה הכוונה ב”לאפות באמצע התנור”

מתכונים ב-10 דקות (19:12 1.08.2014)

היי .מעיין,
הכוונה במרכז התנור, כמו שאופים בדר”כ. לא בתחתית או החלק העליון.

מלי (20:49 18.07.2014)

היי..
לא ברור כמה קמח לשים. האם מדובר בכוס ושליש קמח?
אשמח לתשובה מהירה!

מתכונים ב-10 דקות (21:16 18.07.2014)

הי מלי,
כן, כוס + שליש כוס קמח.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.