שום דבר לא נמצא

מקלות גריסיני מלוחים ומתובלים

מקלות לחם ללא התפחה – ניתן להגיש כמנת פתיחה לצד מטבלים או סתם כנשנוש מלוח ופריך

מקלות מלוחים

מצרכים (30-35 מקלות):

1+1/3 כוסות קמח רגיל (190 גרם)

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס מים קרים

1 כף שומשום

1/2 כפית שטוחה מלח

לעיטור:

1 ביצה טרופה

מלח גס

תבלינים לפני בחירה: שומשום, זעתר, תבלין שום, קצח

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (למעט חומרי העיטור) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.

-מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ.  חותכים לרצועות דקות (ברוחב של כ1 ס"מ ואורך 15 ס"מ).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים מעל תבלינים ואופים במרכז התנור למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

מקלות מלוחים

 מקלות מלוחים, מקלות לחם, מקלות גריסיני

ראו גם
שוקו פאי
שעועית לבנה ברוטב עגבניות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
רפי (20:34 11.01.2020)

איך אפשר להחליף לקמח מלא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 12.01.2020)

היי רפי,
אני מציעה בתור התחלה להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח מלא. אם יוצא מוצלח, אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא ביחס לקמח לבן.

Avatar
ליאן (16:52 1.01.2020)

היי איזה שילוב תבלינים את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 1.01.2020)

שומשום וזעתר.

Avatar
מיכל (15:19 20.08.2019)

יש למישהו מושג מה הברכה עליהם?

Avatar
אפרת ר (10:24 30.01.2019)

שלום אפרת
אני מאוד נהנית מהאתר שלך.תבורכי.
שאלה: לטיבעונים, מה במקום ביצה?
תודה, אפרת ר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 30.01.2019)

היי אפרת,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.

Avatar
ARHC (23:29 10.01.2019)

מומלץ בחום! גם נעשה מהר וגם נאכל מהר כי היה טעעעעים!
להכין מראש כמות גדולה פי 10,
תודה אפרת היקרה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 10.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

Avatar
לאה (18:39 13.08.2018)

היי..
אפשר להשתמש בשמרים לא יבשים? זאת אומרת שמרים שהם לא משקית
כאלה ששמים במקרר.. אני פשוט לא גרה בארץ ואין לנו שמרים יבשים.
אם כן,כמה לשים?

Avatar
לאה (18:42 13.08.2018)

והאם חובה להקפיא.

מקווה שהבנת את השאלה שלי*

* של השמרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 13.08.2018)

כן, אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים.
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.

Avatar
c (17:16 29.07.2018)

הכנתי. יצא מושלם. תודה על מתכון נפלא. מתכוונת להכפיל כמויות להבא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 29.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
עדי (12:25 28.02.2018)

הי, אני רוצה להכין את הבצק היום ומחר בבוקר לאפות בתנור. האם אפשרי? אם אקפיא כמה זמן מראש צריכה להוציא את הבצק? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 28.02.2018)

כן אפשר להכין את הבצק היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר עד מחר. אין צורך להקפיא.

Avatar
אוראל (00:18 28.02.2018)

העוגיות יצאו יבשות מהתנור.. אולי קימחתי יותר מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 28.02.2018)

מה הכוונה יבשות? זה אמור לצאת פריך ולא במרקם רך.

Avatar
מימי (19:41 26.02.2018)

היי אפרת! המקלות האלה כמו שאר המתכונים שלך יצאו מעולה ממש!! מכינה אותם למשלוחי מנות עם כמה סוגי מטבלים. הבצק קל ונוח מאד לעבודה! המקלות יצאו קריספיים כמו שצריך וקשה להפסיק לנשנש אותם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 26.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מימי ופורים שמח 🙂

Avatar
אוראל (23:07 27.02.2018)

גם אני מתכננת עליהם למשלוחי מנות.. נראה איך יצא.. אפשר לשאול כמה יחידות בערך את שמה במשלוח? איזה מטבלים את מכינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 28.02.2018)

היי אוראל,
מומלץ לשים לפחות 10 מקלות במשלוח.
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.

Avatar
חנה (00:07 12.01.2018)

האם המקלות נשמרות טוב בהקפאה?
וכן האם מתאים להגיש אותם יחד עם המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 12.01.2018)

כן לשתי השאלות 🙂
שבת שלום

Avatar
רחלי (00:14 30.08.2017)

היייי
רציתי לדעת בבקשה איך בסטקיות הם מכינים את הפרוסות לחם עם הזעתר ?
תמיד זה נמצא ליד הסלטים בצד כזה
הוא ממש ספוג שמן ונורא טעיםם למרות שזה לא ככ בריא אני יודעת..
אשמח לדעת איך מכינים את זה באמת
תודה לך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 30.08.2017)

היי רחלי,
יש מתכון לפיתה עם זעתר.
אפשר להכין את זה גם מפרוסות לחם או מפרוסות באגט שלדעתי מומלץ יותר.
בשני המקרים חשוב לשים שמן בנדיבות.

Avatar
מיכל (22:37 15.07.2017)

אתמול ממש מאוחר בערב אחרי שהכנתי כל מה שרציתי לקחת למפגש היום ,החלטתי ככה מהר מהר להכין תוספת נוספת ….יצא נפלא , טוב שהכפלתי כמויות 🙂 🙂
בערב הם היו נפלאים , ארזתי בקופסא אחרי הקירור .
היום בצהריים הם היו פחות קריספי – יש דרך לשמר אותם קריספי ?
איפה טעיתי ?

בכל מקרה הם נטרפו וניגמרו <3

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:52 16.07.2017)

היי מיכל,
מאחר והמקלות מכילים כמות קטנה של שמן אז הם נוטים להתייבש מהר.
פעם הבאה אפשר להוסיף יותר שמן ולשים 5-6 כפות (יש להפחית את כמות המים בהתאם כי השמן הוא נוזלי).
אני חושבת שאת המקלות שהתייבשו ואיבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח"כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
מיכל (02:14 22.07.2017)

תודה רבה רבה

Avatar
טןבה שניצר (08:15 25.12.2017)

כיצד אפשר לשמור על מקלות גבינה אפויים ??עם שמרים ובלי??הטם אפשר להקפיא??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 25.12.2017)

היי טובה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר בקופסה אטומה. במידה והם איבדו את הפריכות אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות, להוציא ולהניח להם להתקרר.
אפשר גם להקפיא.
יום נעים 🙂

Avatar
לי (08:42 28.05.2017)

היי אפרת
הכנתי את המתכון ויצא מוצלח מאוד.
אבל יש לי שאלה- כשהוצאתי מהתנור את המקלות המרקם שלהם היה טוב, נתתי להם טיפה להתקרר ואז שמתי בקופסא סגורה.
לאחר שעתיים אכלנו והמקלות הרגישו קצת יבשים ולא טריים.
מה לדעתך הבעייה? לא נראה לי שהיתה אפיית יתר..
תודה!:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:54 28.05.2017)

היי לי,
יכול להיות שהמקלות לא התקררו לגמרי לפני ששמת אותם בקופסה סגורה?

Avatar
לי (11:46 28.05.2017)

אני חושבת שהם היו כבר קרים.. יש עוד משהו שאת יכולה לחשוב עליו?
אם לא, כנראה שזו היתה הסיבה.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:26 28.05.2017)

אני חושבת שסיבה נוספת היא שהמתכון מכיל כמות קטנה של שמן ולכן המקלות נוטים להתייבש מהר יותר. פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות השמן ל5-6 כפות ולהפחית את כמות המים בהתאם.

Avatar
ג'ייק (18:34 29.04.2017)

היי, אפשר לדעת למה צריך לשים את הבצק שעה במקפיא? בד"כ נותנים לבצק לנוח קצת בין 15-30 דקות בטמפ' החדר, אז למה כאן זה שונה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:41 29.04.2017)

היי ג'ייק,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.

Avatar
שרה (10:28 28.02.2017)

הי, האם אפשר להכין מהבצק גלילים דקים ולאפות במקום לרדד ולחתוך? רוצה להכין במסגרת פעילות לבנות קטנות ונראה לי שיהיה יותר קל וחווייתי…
חוצמזה נהנת מאוד מהמתכונים הכיפיים באתר ומהתגובות המהירות והנעימות!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:58 28.02.2017)

היי שרה,
מה הכוונה לגלילים דקים? את מתכוונת כמו ל"נחשים" דקים? אם הבצק מספיק נוח בשביל לגלגל נחשים אז כמובן שאין בעיה רק כדאי לעשות את זה דק כדי לא לפגוע בפריכות שלאחר האפיה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

Avatar
שרה (12:11 28.02.2017)

כן, הכוונה למקלות מגולגלים.. ועוד שאלה-האם ניתן להכין את הבצק כמה שעות מראש? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:14 28.02.2017)

כן, אפשר להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.

Avatar
יובל (03:24 27.02.2017)

היי, אני רוצה להכין את המקלות למשלוחי המנות בפורים. ניתן להכינם ערב לפני או שלדעתך זה לא יהיה טעים וטרי ועדיף להכין באותו היום של פורים?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:31 27.02.2017)

היי יובל,
אם יש אפשרות להכין באותו יום זה תמיד הכי עדיף, במיוחד אם שולחים במשלוח מנות.
יום מקסים 🙂

Avatar
הנני (18:41 23.11.2016)

כמה חשוב ביום חורף קר
שהבצק ישב שעה במקפיא? האם אפשר להתפשר על פחות?
🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:49 23.11.2016)

אפשר לקצר את השהייה במקפיא ל 20-30 דקות.

Avatar
הודיה (13:08 7.11.2016)

היי,

האם ניתן להקפיא לאחר האפייה? איך מומלץ?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:26 7.11.2016)

היי הודיה,
אני מניחה שאפשר להקפיא. יש לאחסן בקופסה אטומה.

Avatar
שירה (21:39 12.10.2016)

היי, תודה על כל המתכונים באתר! תמיד יוצא מושלם!! אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח והשמרים בנפרד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:08 12.10.2016)

תודה שירה 🙂
וכן, אפשר.

Avatar
קלרה (22:38 6.10.2016)

הכנתי עם כל מיני תוספות וכמו כל מתכון אחר באתר שלך יצא מצויין וכמובן פשוט וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:49 7.10.2016)

תודה קלרה 🙂
שבת שלום

Avatar
קולט (17:12 8.09.2016)

הכנתי ויצא נפלא.
לא כתבת באיזה חום לאפות אז הימרתי על 150 מעלות.
הכנתי את הבצק ללא תבלינים ואחרי ההקפאה הוספתי שומשום קצי וקורנית ויצא מעולה.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:18 8.09.2016)

היי קולט,
זה 180 מעלות. אני תמיד רושמת את המעלות כמה שורות לפני כדי שתזכרו לחמם את התנור מראש 🙂
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
ליאור (12:13 8.07.2016)

אפשר לשים שמן רגיל במקום שמן זית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:26 8.07.2016)

כן ליאור, אפשר.

Avatar
יוכי (01:58 1.07.2016)

מושללללם וכל מילה נוספת מיותרת.
בקשר לביצה פעם אחת הכנתי ושכחתי למשוח בביצה ויצא מעולה, אמנם הקצח קצת נפל אבל אפשר להתגבר על הקושי בכך שמערבים את הקצח בתוך הבצק במקום לפזר מעל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:35 1.07.2016)

תודה יוכי!
שבת שלום 🙂

Avatar
נחמה (12:16 11.06.2016)

מה אפשר למרוח במקום ביצה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:29 11.06.2016)

היי נחמה,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.

Avatar
anat (19:00 5.06.2016)

אפשר לטגן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:59 5.06.2016)

היי ענת,
אני חושבת שזה פחות מתאים לטיגון.

Avatar
יפה (13:42 3.06.2016)

הי. זה חבילה קמח ו1/3 כוס או 1/3 חבילה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:50 3.06.2016)

היי יפה,
זה כוס קמח + שליש כוס קמח.
שבת שלום 🙂

Avatar
אורי (17:56 7.02.2016)

מה לעשות אם אין שמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:00 7.02.2016)

היי אורי,
זה בעיה במתכון הזה.
אפשר להכין מתכון שהוא דומה והוא בלי שמרים – מקלות שום.

Avatar
ענבל (21:44 2.02.2016)

האם אפשר להכין מבצק מלווח מופשר במקום להכין את הבצק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:54 2.02.2016)

היי ענבל,
הבצק הזה הוא שונה אבל אין בעיה להכין מקלות מבצק מלוואח כמו במתכון הזה- מקלות קינמון מבצק מלוואח (במקום קינמון וסוכר את יכולה לשים תבלינים כמו זעתר, שום, קצח וכו').
בהצלחה 😉

Avatar
אלינור (21:01 31.01.2016)

אפרת המתכונים שלך מדוייקים ותמיד מצליחים. ממש כיף להכנס למטבח בזכותך! שאלה לגבי המקלות נאם ניתן למרוח עליהם פסטו או עגבניות מיובשות וכדומה לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:20 31.01.2016)

תודה אלינור! כיף לשמוע 🙂
אפשר למרוח פסטו או עגבניות מיובשות. האפיה קצת תייבש את הרוטב אבל זה ייצא טעים.

Avatar
לירון (09:23 1.01.2016)

שוב אוהבת תקלות של המתכונים הולכת עכשיו להכין תמקלות שבת שלום ומבורכת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:27 1.01.2016)

תודה לירון, שבת שלום! 🙂

Avatar
תמר (19:57 31.12.2015)

תודה! הכנת הבצק היתה קלה ונוחה. עכשיו בתנור ונראה מבטיח…אכתוב בהמשך איך יצא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:13 31.12.2015)

מעולה 🙂

Avatar
יסמין (15:05 29.11.2015)

הי אפרת,
הכנתי וכצפוי יצא מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך ונטרף תוך פחות משעה 🙂

תודה רבה ושבוע מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:08 29.11.2015)

תודה יסמין! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא

Avatar
עילית (11:38 20.09.2015)

היי!
אשמח לקבל רעיונות למטבלים…תודה רבה!

Avatar
עילית (11:27 20.09.2015)

היי! אשמח לקבל רעיונות למטבלים לצד המקלות..תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:55 20.09.2015)

היי עילית,
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

Avatar
הילה (22:29 7.09.2015)

שלום
המתכון נראה מעולה, איך אפשר להמיר את הקמח ל-ללא גלוטן?
אשמח לתשובה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:30 7.09.2015)

היי הילה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

Avatar
שרה (20:55 30.07.2015)

עשיתי עם שמרים טריים ובכמות כפולה ויצאו מעולים!
תודה רבה על המתכונים הנהדרים !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:38 30.07.2015)

שמחה לשמוע שרה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
שרה (23:00 20.07.2015)

אפשר להכין עם שמרים טריים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:39 20.07.2015)

היי שרה,
אני מניחה שכן. שימי בסביבות 10 גרם.

Avatar
שרי (20:14 21.05.2015)

היי איפה מאכסנים אותם? מקרר? בקופסא על השיש? אם אני עושה אותם בחמישי בערב ונאכל אותם רק במוצאי שבת ? הטריות תישמר? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.05.2015)

היי שרי,
מאחסנים בחוץ בקופסה סגורה היטב.
הטריות אמורה להישמר עד אז כל עוד הקופסה אטומה, במידה ולא – תחממי אותם מעט בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂

Avatar
רחלי (09:35 5.05.2015)

אתמול הכרתי את המתכון הזה פעם ראשונה ועכשיו זו פעם שלישית שאני עושה אותם! ממש טעים!
רציתי לדעת רק למה שמים במקפיא לשעה? מזה נותן ? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:50 5.05.2015)

שמחה לשמוע רחלי 🙂
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה. בנוסף, מקפיאים את הבצק לשעה כדי לייצב את הבצק וכדי שייצא קריספי יותר לאחר האפיה.
יום נפלא!

Avatar
אסתי (16:52 9.02.2015)

תודה על המתכונים
ניסיתי כמה מהאתר ויצא טוב!מאוד!
רק מעיק עלי למה אי אפשר להדפיס או לפחות להעתיק לתוכנת וורד או משהו קצת קשה כל פעם להעתיק את המתכון על הדף ולצערי היה כמה פעמים שויתרתי בגלל זה במתכונים ארוכים קצת
אשמח אם תפתרי את העניין ושוב תודות!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:05 9.02.2015)

הי אסתי,
אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
לגבי ההדפסה- מעל כל מתכון יש לינק שנקרא "הדפס מתכון בקובץ PDF". מה את מקבלת כשאת לוחצת עליו? מעבר לאפשרות ההדפסה אמור להפתח לך מסך נפרד עם המתכון ושם את יכולה לבצע "העתק-הדבק" לקובץ וורד.

Avatar
בעלבוסטע (23:10 8.02.2015)

מעולה, נגמר ברגע, צריך להכין כמות פי כמה..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:13 8.02.2015)

שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
מרי (20:39 19.01.2015)

האם אפשר להחליף את הקמי הלבן לקמח אחר ( מלא, שיפון וכד')?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:58 19.01.2015)

היי מרי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר ועדיף שיפון אם יש לך. אם הבצק יבש או פירורי תוסיפי עוד מעט מים כי הקמחים המלאים סופחים יותר נוזלים.

Avatar
שפרה (17:37 25.01.2015)

אני עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מצוין!
במקום הביצה שמתי שמן זית ולדעתי זה יצא הרבה יותר טעים (ניסיתי גם עם ביצה..)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:01 25.01.2015)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

Avatar
אני (15:29 8.01.2015)

תודה

Avatar
אני (14:38 8.01.2015)

שלום האם חייבים לשים שומשום בבצק?
אשמח עם תענה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:39 8.01.2015)

היי, לא חובה לשים שומשום בבצק.

Avatar
ריקי (11:28 21.12.2014)

היי לא שאלתי למה שאלתי למה בשביל מה.. כי לא פרטת במתכון מתי שמים אותו…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:37 21.12.2014)

היי ריקי,
את המלח הגס מפזרים על המקלות יחד עם שאר התבלינים (שומשום, זעתר, שום, קצח) לאחר הברשתם בביצה טרופה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
ריקי (17:40 10.12.2014)

היי למה המלח גס??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:30 10.12.2014)

היי ריקי,
לא חובה מלח גס. אפשר לשים מעט מלח רגיל.

Avatar
אלירז (13:44 10.12.2014)

יצא סוף הדרך והתחסל פה בשניות! מוסיפה בהחלט למחברת המתכונים! בהחלט שאפו על המתכון הק-ל והטעיייימ….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:47 10.12.2014)

תודה אלירז! 🙂

Avatar
neli (10:57 7.12.2014)

הי בוקר טוב, האם המקלות יוצאות קריספיות וקראנציות? אשמח לתשובה.
דרך אגב הכנתי ביום שישי את החריימה שלך והדגים יצאו מושלמים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:01 7.12.2014)

היי נלי,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
וכן, זה יוצא קריספי בתנאי שמרדדים את הבצק כפי שרשום במתכון ולא עבה מידי (רצועות דקות בעובי כחצי ס"מ).
שבוע נפלא!

Avatar
טופז (17:22 28.11.2014)

היי,אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.11.2014)

היי טופז,
עדיף שלא כי אז המקלות יתפחו ויהיו במרקם ספוגי במקום פריך.

Avatar
אור מזרחי (14:08 21.11.2014)

זה יצא לי נוזלי הבצק (היה במקרר שעה כי במקפאי היה עומס) האם להוסיף קמח או פשוט לשפוך על השולחן ולקמח שם? וה שחוף כי זה מחכה לי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:11 21.11.2014)

היי אור,
זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר.

Avatar
רבקה (11:19 22.10.2014)

האם אפשר לעשות מהמתכון הזה את העוגיות עבדי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:00 22.10.2014)

היי רבקה,
מאחר ואין הרבה שמן במתכון לדעתי זה פחות מתאים לעוגיות עבאדי שאמורות להיות יותר עבות, פריכות ומעט קשות.
יש באתר מתכון לעוגיות עבאדי, אני מצרפת לך קישור למתכון:
http://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%A2%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/
יום נפלא 🙂

Avatar
ורד (22:08 14.10.2014)

הייי…. האם אפשר להכין את המקלות מקמח שמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:45 14.10.2014)

היי ורד,
לרוב כל מתכון שמכיל שמרים מצריך יחס שונה בין קמח ושמרים. מאחר ואני לא יודעת מה היחס בקמח השמרים אני ממליצה להוסיף את השמרים בנפרד לפי הרשום במתכון.
חג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:53 22.09.2014)

הי שלומית,
מבדיקה שעשיתי הדפסת המתכונים תקינה.
אשמח אם תפרטי לי יותר כדי שאוכל להבין היכן הבעיה.

Avatar
שלומית (11:45 22.09.2014)

למה ישנה בעיה בהדפסת המתכונים מאתר זה?

Avatar
מעיין (19:03 1.08.2014)

היי. לא הבנתי מה הכוונה ב"לאפות באמצע התנור"

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:12 1.08.2014)

היי .מעיין,
הכוונה במרכז התנור, כמו שאופים בדר"כ. לא בתחתית או החלק העליון.

Avatar
מלי (20:49 18.07.2014)

היי..
לא ברור כמה קמח לשים. האם מדובר בכוס ושליש קמח?
אשמח לתשובה מהירה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:16 18.07.2014)

הי מלי,
כן, כוס + שליש כוס קמח.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.