שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 30-35 מקלות

סוג: פרווה

מצרכים:

1+1/3 כוסות קמח רגיל (190 גרם)

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס מים קרים

1 כף שומשום

1/2 כפית שטוחה מלח

לעיטור:

1 ביצה טרופה

מלח גס

תבלינים לפני בחירה: שומשום, זעתר, תבלין שום, קצח




אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (למעט חומרי העיטור) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.

-מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי כחצי ס”מ.  חותכים לרצועות דקות (ברוחב של כ1 ס”מ ואורך 15 ס”מ).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים מעל תבלינים ואופים במרכז התנור למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מקלות מלוחים

 מקלות מלוחים, מקלות לחם, מקלות גריסיני

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שוקו פאישוקו פאי
שעועית לבנה ברוטב עגבניות שעועית לבנה ברוטב עגבניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אילה (23:37 26.02.2024)

היי אפרת
דבר ראשון רציתי להגיד שהאתר שלך פשוט תותחחח אין משהו אחד שאני מכינה ולא יוצא טוב ואני מכינה המוווווןן
דבר שני בקשר לבצק- לעטוף אותו ממש בניילון נצמד או רק את הקערה? אם אני יעטוף אותו בניילון נצמד הוא לא יתפח, לא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:23 27.02.2024)

לעטוף ממש את הבצק (בלי הקערה) ולשים במקפיא לשעה. לא יותר אחרת הוא ממש יקפא.
אל דאגה, במקפיא הוא לא יתפח🙂

avatar
פרידה (07:38 14.02.2024)

אם אני רוצה להכפיל/לשלש את הכמות, את כל הרכיבים להכפיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 14.02.2024)

כן, את כל הרכיבים:)

avatar
אליס (19:13 16.11.2023)

תודה על האתר המועיל.
איך יתכן שיצאו לי 11 מקלות? כתוב שהכמות 30-35

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 16.11.2023)

היי אליס,
באיזה גודל כוס השתמשת?
רידדת את הבצק דק וחתכת לרצועות דקות עד 1 ס”מ?

avatar
אליס (20:31 16.11.2023)

לא רידדתי מאד דק, כי הבצק מאד דביק (השאלה אם אמור לצאת כזה דביק, עשיתי ממש לפי ההוראות ואני אופה המון)
הוספתי הרבה קמח עד שהגיע למצב שהגיוני לרדד
את המקלות עשיתי יותר 2 ס”מ
אני רוצה לעשות כמות נוספת עכשיו מנסה להבין איך לשפר:)

תודה רבה!
וכל המתכונים שלך מעולים אחד אחד!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 17.11.2023)

הבצק לא אמור לצאת כל כך דביק. השתמשת בכוס 240 מ”ל?
שמת את הבצק שעה במקפיא? כי זה גם אמור לעזור.
פעם הבאה שאת מכינה תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך.
תרדדי לעובי כחצי ס”מ ולרצועות עד 1 ס”מ
מקווה שהפעם זה ייצא מוצלח יותר🙂

avatar
אסתר (12:39 13.11.2023)

הכנתי אתמול
יצא מעולה!!! הכל התחסל! לא צפיתי שיהיה כזה ביקוש
פעם הבאה אכין כמות כפולה
תמיד טוב שיש בבית כאלה דברים לנשנוש…
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:08 13.11.2023)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

avatar
לאה (12:12 5.10.2023)

קפא לי הבצק אחרי שעה מה לעשות איתו עכשיו? אי אפשר לרדד אותו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 5.10.2023)

היי
תפשירי כרבע שעה ותבדקי את הבצק שנית.

avatar
לאה (12:55 5.10.2023)

תודה רבה על התגובה המהירה!

avatar
אילה (22:41 21.08.2023)

האתר שלך מצוין! תודה רבה:)
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח חיטה ללא גלוטן (מולינו כחול)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 21.08.2023)

היי
אפשר, המרקם ישתנה מעט.

avatar
חסוי (19:02 1.05.2023)

נשמע פצצהה
יש אפשרות לטגן?🤔

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 1.05.2023)

יתכן ואפשר, לא ניסיתי(:

avatar
נועה (23:36 25.04.2023)

היי
לגבי ברכה
שאלתי את בית הדין של הרב אופיר מלכה
והרב ענה שברכתו מזונות(לכמות הזו)
מתכון מצוין ממש, תודה רבה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 26.04.2023)

תודה על השיתוף🙂

avatar
צביה (13:05 17.08.2023)

תודה,
ממש עזרת לי…
זה נראה לך גם לאשכנזים מזונות?

avatar
נועה וינמן (20:41 25.04.2023)

תודה על האתר המטורף הזה!!
כל היום עליו..
אפשר לוותר על השומשום בתוך העיסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 26.04.2023)

איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על השומשום.

avatar
דבי (15:46 5.03.2023)

אפשר להקפיא אותם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 5.03.2023)

כן(:

avatar
יפית (19:57 2.03.2023)

היי, מתכונים שלך משעגים.
אם אני רוצה להחליף לקמח מלא או כוסמין מלא, מה אני צריכה. לשנות עוד הנוזלים??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 2.03.2023)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין שינוי עם קמח מלא /כוסמין, רק את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

avatar
חני (15:20 3.01.2023)

היי אפרת נשמה
המתכונים שלך נראה לי הכנתי את כולם 😉
בטוח שעה במקפיא? זה יתפח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 3.01.2023)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
שעה במקפיא מספיקה, המקלות לא אמורים לתפוח.

avatar
אנונימי ;) (15:06 3.01.2023)

היי אפרת
נראה פצצה 💥
תגידי אפשר להחליף את השמן זית בשמן קנולה רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:57 3.01.2023)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בשמן קנולה(:

avatar
רעות (21:51 9.03.2022)

האם אפשר לשים לילה במקרר ולא שעה במקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:26 9.03.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
רעות (20:33 12.03.2022)

תודה

avatar
רבקה בראומן (18:21 8.03.2022)

שלום, לשים שומשום בתוך הבצק? זה לא מוזר? זה אמור להיות ציפוי לא?

מקלות מלוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 8.03.2022)

היי,
בהרבה עוגיות מלוחות יש שומשום בתוך הבצק, זה מוסיף מאד(:

avatar
רבקה בראומן (18:35 8.03.2022)

אחלה תודה!! המתכונים של מעולים!! אין על אפרת!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 8.03.2022)

avatar
שירה עוזיאל (15:56 2.03.2022)

האם אניא יכולה להוסיף סוכר ואז זה יהיה מזונות ולא המוציא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 2.03.2022)

היי,
אני מניחה שאפשר, אך אז המקלות יהיו מתוקים ופחות מלוחים(:

avatar
ש (13:13 1.03.2022)

האם ניתן להקפיא אחרי האפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 1.03.2022)

היי,
אין בעיה להקפיא(:

avatar
הודיה :) (11:24 13.11.2021)

מתכון פשוט, טעים וממכר!
הנחתי שעה במקפיא וחלק ממנו קפא אז אולי כדאי להתחיל עם חצי שעה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 13.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף🙂

avatar
יולי (17:06 6.06.2021)

מתכון מושלםםם, יצא ממש טעים תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 6.06.2021)

איזה כיף שאהבת!😊

avatar
lea (12:38 4.05.2021)

מתכון מעולההה
ממליצה בחום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 4.05.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה ❤

avatar
גלי (13:21 9.12.2020)

הי אפרת, אפשר לוותר על המקפיא ולעשות כאלה”נחשים” מהבצק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 9.12.2020)

היי גלי,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.

avatar
גלי (15:38 9.12.2020)

הוא אמור לצאת נוזלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 9.12.2020)

לא גלי, זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר
ולהשתמש באופציה של ההקפאה למשך שעה.
בהצלחה 🙂

avatar
גלי (18:20 9.12.2020)

בתנור כבר (:
תודה על התשובות ❤️

avatar
מיקי (15:31 14.09.2020)

איזה מתכון פיגוז, מחיאות כפיים סוערות! בעלי המאושר פשוט התמוגג.
תודה מקרב לב, מאמצת אותו בחום לדייר קבע אצלנו בארוחות!

מקלות מלוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 14.09.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה ושנה טובה!

avatar
מלי (20:10 11.05.2020)

חייבים להקפיא או להתפיח?- כי אני רוצה לעשות את זה מהר ממש עכשיו
תודה על המתכונים – כל הסביבה הקרובה שלי חייבת לך המון!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 11.05.2020)

היי מלי,
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.

avatar
שיר (02:25 26.04.2020)

טעים מאוד, קל ופשוט! מתאים לאכול מיד כי מתייבש די מהר… תודה לך!!!

מקלות מלוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 26.04.2020)

תודה על השיתוף ❤️

avatar
עינת (12:36 2.04.2020)

היי אפרת
התחלתי להכין את המתכוןלפי ההוראות עם שמן השתמשתי בקמח כוסמין לבן באותה כמות שרשמת
וכפית שמרים טריים אבל מלאה
הכנסתי למקפיא והבצק נוזלי לגמרי , לא ניתן לרידוד ובטח לא לחיתוך
אולי הטעות בכמות הנוזלים פחות שמרים או פחות מים או השמן או שהתקלה אחרת?
אשמח לעצה ובפעם הבאה יצא מעולה

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 2.04.2020)

קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים. להבא שימי את המים בהדרגה ולפי הצורך. תתחילי ברבע-שליש כוס.
השמרים לא משפיעים על המרקם אבל רצוי לשים כפית שטוחה שמרים כדי שלא יהיה טעם של שמרים.

avatar
ליהי (15:09 19.05.2020)

קמח כוסמין מתנהג אחרת מקמח לבן כי אין לו את אותה כמות גלוטן. יכול להיות שהפחתת נוזלים תספיק אבל לא בטוח.

avatar
טליה (16:18 25.03.2020)

הי, האם אפשר לחתוך לריבועים? או שזה יפגע בקרספיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:32 25.03.2020)

לדעתי זה ייצא פחות קריספי.

avatar
אמא (16:22 5.03.2020)

הכנתי את הבצק בשני ונשארה לי כמות ליום חמישי, היה במקרר.
האם עדיין אפשר לאפות את הבצק או שצריך לזורקו לפח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 5.03.2020)

שווה לנסות.

avatar
רחלי (16:04 5.03.2020)

שלום אפרת
תודה על האתר המדהים הזה! כמעט ולא זזה במטבח בלעדיו…
ולשאלה- האם אחרי שאני חותכת מקלות מהבצק המרודד אני צריכה להפריד אותם אחד מהשני
או שמספיק רק להעביר את הסכין, וזה לא נדבק בחזרה באפיה?
מקווה שהבנת תשאלה…
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 5.03.2020)

הי רחלי 🙂
עדיף לעשות קצת מרווחים בין אחד ושני.

avatar
מזל (09:13 5.03.2020)

היי אפרת! מתכננת להכין למשלוחי מנות…
1. אני רוצה להגדיל את הכמות, מה המתכון לקילו קמח? או שעדיף לעשות פעמיים כמות קטנה?
2. אם אני מכינה יום לפני, איך אפשר לשמור על הטריות והקראנצ\’יות של המקלות?

תודהה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 5.03.2020)

היי מזל,
1. עדיף להכין בפעמיים, כל פעם חצי קילו:
500 ג’ קמח רגיל
כף שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
כוס ושליש מים קרים
2.5 כפות שומשום
כפית מלאה מלח
*את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר שהמקלות מתקררים לגמרי יש לאחסן בקופסה סגורה על השיש. אם במקרה המקלות איבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח”כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.

avatar
רפי (20:34 11.01.2020)

איך אפשר להחליף לקמח מלא ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 12.01.2020)

היי רפי,
אני מציעה בתור התחלה להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח מלא. אם יוצא מוצלח, אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא ביחס לקמח לבן.

avatar
ליאן (16:52 1.01.2020)

היי איזה שילוב תבלינים את ממליצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 1.01.2020)

שומשום וזעתר.

avatar
מיכל (15:19 20.08.2019)

יש למישהו מושג מה הברכה עליהם?

avatar
אפרת ר (10:24 30.01.2019)

שלום אפרת
אני מאוד נהנית מהאתר שלך.תבורכי.
שאלה: לטיבעונים, מה במקום ביצה?
תודה, אפרת ר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 30.01.2019)

היי אפרת,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.

avatar
ARHC (23:29 10.01.2019)

מומלץ בחום! גם נעשה מהר וגם נאכל מהר כי היה טעעעעים!
להכין מראש כמות גדולה פי 10,
תודה אפרת היקרה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 10.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

avatar
לאה (18:39 13.08.2018)

היי..
אפשר להשתמש בשמרים לא יבשים? זאת אומרת שמרים שהם לא משקית
כאלה ששמים במקרר.. אני פשוט לא גרה בארץ ואין לנו שמרים יבשים.
אם כן,כמה לשים?

avatar
לאה (18:42 13.08.2018)

והאם חובה להקפיא.

מקווה שהבנת את השאלה שלי*

* של השמרים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 13.08.2018)

כן, אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים.
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.

avatar
c (17:16 29.07.2018)

הכנתי. יצא מושלם. תודה על מתכון נפלא. מתכוונת להכפיל כמויות להבא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 29.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
עדי (12:25 28.02.2018)

הי, אני רוצה להכין את הבצק היום ומחר בבוקר לאפות בתנור. האם אפשרי? אם אקפיא כמה זמן מראש צריכה להוציא את הבצק? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 28.02.2018)

כן אפשר להכין את הבצק היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר עד מחר. אין צורך להקפיא.

avatar
אוראל (00:18 28.02.2018)

העוגיות יצאו יבשות מהתנור.. אולי קימחתי יותר מידי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 28.02.2018)

מה הכוונה יבשות? זה אמור לצאת פריך ולא במרקם רך.

avatar
מימי (19:41 26.02.2018)

היי אפרת! המקלות האלה כמו שאר המתכונים שלך יצאו מעולה ממש!! מכינה אותם למשלוחי מנות עם כמה סוגי מטבלים. הבצק קל ונוח מאד לעבודה! המקלות יצאו קריספיים כמו שצריך וקשה להפסיק לנשנש אותם…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 26.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מימי ופורים שמח 🙂

avatar
אוראל (23:07 27.02.2018)

גם אני מתכננת עליהם למשלוחי מנות.. נראה איך יצא.. אפשר לשאול כמה יחידות בערך את שמה במשלוח? איזה מטבלים את מכינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 28.02.2018)

היי אוראל,
מומלץ לשים לפחות 10 מקלות במשלוח.
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.

avatar
תמר (22:49 12.03.2024)

זה הולך עם חמאת בבוטנים?

avatar
חנה (00:07 12.01.2018)

האם המקלות נשמרות טוב בהקפאה?
וכן האם מתאים להגיש אותם יחד עם המרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 12.01.2018)

כן לשתי השאלות 🙂
שבת שלום

avatar
רחלי (00:14 30.08.2017)

היייי
רציתי לדעת בבקשה איך בסטקיות הם מכינים את הפרוסות לחם עם הזעתר ?
תמיד זה נמצא ליד הסלטים בצד כזה
הוא ממש ספוג שמן ונורא טעיםם למרות שזה לא ככ בריא אני יודעת..
אשמח לדעת איך מכינים את זה באמת
תודה לך…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 30.08.2017)

היי רחלי,
יש מתכון לפיתה עם זעתר.
אפשר להכין את זה גם מפרוסות לחם או מפרוסות באגט שלדעתי מומלץ יותר.
בשני המקרים חשוב לשים שמן בנדיבות.

avatar
מיכל (22:37 15.07.2017)

אתמול ממש מאוחר בערב אחרי שהכנתי כל מה שרציתי לקחת למפגש היום ,החלטתי ככה מהר מהר להכין תוספת נוספת ….יצא נפלא , טוב שהכפלתי כמויות 🙂 🙂
בערב הם היו נפלאים , ארזתי בקופסא אחרי הקירור .
היום בצהריים הם היו פחות קריספי – יש דרך לשמר אותם קריספי ?
איפה טעיתי ?

בכל מקרה הם נטרפו וניגמרו <3

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 16.07.2017)

היי מיכל,
מאחר והמקלות מכילים כמות קטנה של שמן אז הם נוטים להתייבש מהר.
פעם הבאה אפשר להוסיף יותר שמן ולשים 5-6 כפות (יש להפחית את כמות המים בהתאם כי השמן הוא נוזלי).
אני חושבת שאת המקלות שהתייבשו ואיבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח”כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מיכל (02:14 22.07.2017)

תודה רבה רבה

avatar
טןבה שניצר (08:15 25.12.2017)

כיצד אפשר לשמור על מקלות גבינה אפויים ??עם שמרים ובלי??הטם אפשר להקפיא??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 25.12.2017)

היי טובה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר בקופסה אטומה. במידה והם איבדו את הפריכות אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות, להוציא ולהניח להם להתקרר.
אפשר גם להקפיא.
יום נעים 🙂

avatar
לי (08:42 28.05.2017)

היי אפרת
הכנתי את המתכון ויצא מוצלח מאוד.
אבל יש לי שאלה- כשהוצאתי מהתנור את המקלות המרקם שלהם היה טוב, נתתי להם טיפה להתקרר ואז שמתי בקופסא סגורה.
לאחר שעתיים אכלנו והמקלות הרגישו קצת יבשים ולא טריים.
מה לדעתך הבעייה? לא נראה לי שהיתה אפיית יתר..
תודה!:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 28.05.2017)

היי לי,
יכול להיות שהמקלות לא התקררו לגמרי לפני ששמת אותם בקופסה סגורה?

avatar
לי (11:46 28.05.2017)

אני חושבת שהם היו כבר קרים.. יש עוד משהו שאת יכולה לחשוב עליו?
אם לא, כנראה שזו היתה הסיבה.
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 28.05.2017)

אני חושבת שסיבה נוספת היא שהמתכון מכיל כמות קטנה של שמן ולכן המקלות נוטים להתייבש מהר יותר. פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות השמן ל5-6 כפות ולהפחית את כמות המים בהתאם.

avatar
ג'ייק (18:34 29.04.2017)

היי, אפשר לדעת למה צריך לשים את הבצק שעה במקפיא? בד”כ נותנים לבצק לנוח קצת בין 15-30 דקות בטמפ’ החדר, אז למה כאן זה שונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 29.04.2017)

היי ג’ייק,
הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.

avatar
שרה (10:28 28.02.2017)

הי, האם אפשר להכין מהבצק גלילים דקים ולאפות במקום לרדד ולחתוך? רוצה להכין במסגרת פעילות לבנות קטנות ונראה לי שיהיה יותר קל וחווייתי…
חוצמזה נהנת מאוד מהמתכונים הכיפיים באתר ומהתגובות המהירות והנעימות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 28.02.2017)

היי שרה,
מה הכוונה לגלילים דקים? את מתכוונת כמו ל”נחשים” דקים? אם הבצק מספיק נוח בשביל לגלגל נחשים אז כמובן שאין בעיה רק כדאי לעשות את זה דק כדי לא לפגוע בפריכות שלאחר האפיה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
שרה (12:11 28.02.2017)

כן, הכוונה למקלות מגולגלים.. ועוד שאלה-האם ניתן להכין את הבצק כמה שעות מראש? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:14 28.02.2017)

כן, אפשר להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.

avatar
יובל (03:24 27.02.2017)

היי, אני רוצה להכין את המקלות למשלוחי המנות בפורים. ניתן להכינם ערב לפני או שלדעתך זה לא יהיה טעים וטרי ועדיף להכין באותו היום של פורים?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:31 27.02.2017)

היי יובל,
אם יש אפשרות להכין באותו יום זה תמיד הכי עדיף, במיוחד אם שולחים במשלוח מנות.
יום מקסים 🙂

avatar
הנני (18:41 23.11.2016)

כמה חשוב ביום חורף קר
שהבצק ישב שעה במקפיא? האם אפשר להתפשר על פחות?
🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 23.11.2016)

אפשר לקצר את השהייה במקפיא ל 20-30 דקות.

avatar
הודיה (13:08 7.11.2016)

היי,

האם ניתן להקפיא לאחר האפייה? איך מומלץ?

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 7.11.2016)

היי הודיה,
אני מניחה שאפשר להקפיא. יש לאחסן בקופסה אטומה.

avatar
שירה (21:39 12.10.2016)

היי, תודה על כל המתכונים באתר! תמיד יוצא מושלם!! אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח והשמרים בנפרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 12.10.2016)

תודה שירה 🙂
וכן, אפשר.

avatar
קלרה (22:38 6.10.2016)

הכנתי עם כל מיני תוספות וכמו כל מתכון אחר באתר שלך יצא מצויין וכמובן פשוט וקל להכנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:49 7.10.2016)

תודה קלרה 🙂
שבת שלום

avatar
קולט (17:12 8.09.2016)

הכנתי ויצא נפלא.
לא כתבת באיזה חום לאפות אז הימרתי על 150 מעלות.
הכנתי את הבצק ללא תבלינים ואחרי ההקפאה הוספתי שומשום קצי וקורנית ויצא מעולה.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 8.09.2016)

היי קולט,
זה 180 מעלות. אני תמיד רושמת את המעלות כמה שורות לפני כדי שתזכרו לחמם את התנור מראש 🙂
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ליאור (12:13 8.07.2016)

אפשר לשים שמן רגיל במקום שמן זית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 8.07.2016)

כן ליאור, אפשר.

avatar
יוכי (01:58 1.07.2016)

מושללללם וכל מילה נוספת מיותרת.
בקשר לביצה פעם אחת הכנתי ושכחתי למשוח בביצה ויצא מעולה, אמנם הקצח קצת נפל אבל אפשר להתגבר על הקושי בכך שמערבים את הקצח בתוך הבצק במקום לפזר מעל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:35 1.07.2016)

תודה יוכי!
שבת שלום 🙂

avatar
נחמה (12:16 11.06.2016)

מה אפשר למרוח במקום ביצה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 11.06.2016)

היי נחמה,
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה.

avatar
anat (19:00 5.06.2016)

אפשר לטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 5.06.2016)

היי ענת,
אני חושבת שזה פחות מתאים לטיגון.

avatar
יפה (13:42 3.06.2016)

הי. זה חבילה קמח ו1/3 כוס או 1/3 חבילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 3.06.2016)

היי יפה,
זה כוס קמח + שליש כוס קמח.
שבת שלום 🙂

avatar
אורי (17:56 7.02.2016)

מה לעשות אם אין שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 7.02.2016)

היי אורי,
זה בעיה במתכון הזה.
אפשר להכין מתכון שהוא דומה והוא בלי שמרים – מקלות שום.

avatar
ענבל (21:44 2.02.2016)

האם אפשר להכין מבצק מלווח מופשר במקום להכין את הבצק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:54 2.02.2016)

היי ענבל,
הבצק הזה הוא שונה אבל אין בעיה להכין מקלות מבצק מלוואח כמו במתכון הזה- מקלות קינמון מבצק מלוואח (במקום קינמון וסוכר את יכולה לשים תבלינים כמו זעתר, שום, קצח וכו’).
בהצלחה 😉

avatar
אלינור (21:01 31.01.2016)

אפרת המתכונים שלך מדוייקים ותמיד מצליחים. ממש כיף להכנס למטבח בזכותך! שאלה לגבי המקלות נאם ניתן למרוח עליהם פסטו או עגבניות מיובשות וכדומה לפני האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 31.01.2016)

תודה אלינור! כיף לשמוע 🙂
אפשר למרוח פסטו או עגבניות מיובשות. האפיה קצת תייבש את הרוטב אבל זה ייצא טעים.

avatar
לירון (09:23 1.01.2016)

שוב אוהבת תקלות של המתכונים הולכת עכשיו להכין תמקלות שבת שלום ומבורכת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 1.01.2016)

תודה לירון, שבת שלום! 🙂

avatar
תמר (19:57 31.12.2015)

תודה! הכנת הבצק היתה קלה ונוחה. עכשיו בתנור ונראה מבטיח…אכתוב בהמשך איך יצא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 31.12.2015)

מעולה 🙂

avatar
יסמין (15:05 29.11.2015)

הי אפרת,
הכנתי וכצפוי יצא מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך ונטרף תוך פחות משעה 🙂

תודה רבה ושבוע מעולה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 29.11.2015)

תודה יסמין! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא

avatar
עילית (11:38 20.09.2015)

היי!
אשמח לקבל רעיונות למטבלים…תודה רבה!

avatar
עילית (11:27 20.09.2015)

היי! אשמח לקבל רעיונות למטבלים לצד המקלות..תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 20.09.2015)

היי עילית,
רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
הילה (22:29 7.09.2015)

שלום
המתכון נראה מעולה, איך אפשר להמיר את הקמח ל-ללא גלוטן?
אשמח לתשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 7.09.2015)

היי הילה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

avatar
שרה (20:55 30.07.2015)

עשיתי עם שמרים טריים ובכמות כפולה ויצאו מעולים!
תודה רבה על המתכונים הנהדרים !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:38 30.07.2015)

שמחה לשמוע שרה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שרה (23:00 20.07.2015)

אפשר להכין עם שמרים טריים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:39 20.07.2015)

היי שרה,
אני מניחה שכן. שימי בסביבות 10 גרם.

avatar
שרי (20:14 21.05.2015)

היי איפה מאכסנים אותם? מקרר? בקופסא על השיש? אם אני עושה אותם בחמישי בערב ונאכל אותם רק במוצאי שבת ? הטריות תישמר? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.05.2015)

היי שרי,
מאחסנים בחוץ בקופסה סגורה היטב.
הטריות אמורה להישמר עד אז כל עוד הקופסה אטומה, במידה ולא – תחממי אותם מעט בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂

avatar
רחלי (09:35 5.05.2015)

אתמול הכרתי את המתכון הזה פעם ראשונה ועכשיו זו פעם שלישית שאני עושה אותם! ממש טעים!
רציתי לדעת רק למה שמים במקפיא לשעה? מזה נותן ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 5.05.2015)

שמחה לשמוע רחלי 🙂
אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה. בנוסף, מקפיאים את הבצק לשעה כדי לייצב את הבצק וכדי שייצא קריספי יותר לאחר האפיה.
יום נפלא!

avatar
אסתי (16:52 9.02.2015)

תודה על המתכונים
ניסיתי כמה מהאתר ויצא טוב!מאוד!
רק מעיק עלי למה אי אפשר להדפיס או לפחות להעתיק לתוכנת וורד או משהו קצת קשה כל פעם להעתיק את המתכון על הדף ולצערי היה כמה פעמים שויתרתי בגלל זה במתכונים ארוכים קצת
אשמח אם תפתרי את העניין ושוב תודות!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 9.02.2015)

הי אסתי,
אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
לגבי ההדפסה- מעל כל מתכון יש לינק שנקרא “הדפס מתכון בקובץ PDF”. מה את מקבלת כשאת לוחצת עליו? מעבר לאפשרות ההדפסה אמור להפתח לך מסך נפרד עם המתכון ושם את יכולה לבצע “העתק-הדבק” לקובץ וורד.

avatar
בעלבוסטע (23:10 8.02.2015)

מעולה, נגמר ברגע, צריך להכין כמות פי כמה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 8.02.2015)

שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מרי (20:39 19.01.2015)

האם אפשר להחליף את הקמי הלבן לקמח אחר ( מלא, שיפון וכד’)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 19.01.2015)

היי מרי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר ועדיף שיפון אם יש לך. אם הבצק יבש או פירורי תוסיפי עוד מעט מים כי הקמחים המלאים סופחים יותר נוזלים.

avatar
שפרה (17:37 25.01.2015)

אני עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מצוין!
במקום הביצה שמתי שמן זית ולדעתי זה יצא הרבה יותר טעים (ניסיתי גם עם ביצה..)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 25.01.2015)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

avatar
אני (15:29 8.01.2015)

תודה

avatar
אני (14:38 8.01.2015)

שלום האם חייבים לשים שומשום בבצק?
אשמח עם תענה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 8.01.2015)

היי, לא חובה לשים שומשום בבצק.

avatar
ריקי (11:28 21.12.2014)

היי לא שאלתי למה שאלתי למה בשביל מה.. כי לא פרטת במתכון מתי שמים אותו…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:37 21.12.2014)

היי ריקי,
את המלח הגס מפזרים על המקלות יחד עם שאר התבלינים (שומשום, זעתר, שום, קצח) לאחר הברשתם בביצה טרופה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
ריקי (17:40 10.12.2014)

היי למה המלח גס??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 10.12.2014)

היי ריקי,
לא חובה מלח גס. אפשר לשים מעט מלח רגיל.

avatar
אלירז (13:44 10.12.2014)

יצא סוף הדרך והתחסל פה בשניות! מוסיפה בהחלט למחברת המתכונים! בהחלט שאפו על המתכון הק-ל והטעיייימ….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 10.12.2014)

תודה אלירז! 🙂

avatar
neli (10:57 7.12.2014)

הי בוקר טוב, האם המקלות יוצאות קריספיות וקראנציות? אשמח לתשובה.
דרך אגב הכנתי ביום שישי את החריימה שלך והדגים יצאו מושלמים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:01 7.12.2014)

היי נלי,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
וכן, זה יוצא קריספי בתנאי שמרדדים את הבצק כפי שרשום במתכון ולא עבה מידי (רצועות דקות בעובי כחצי ס”מ).
שבוע נפלא!

avatar
טופז (17:22 28.11.2014)

היי,אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.11.2014)

היי טופז,
עדיף שלא כי אז המקלות יתפחו ויהיו במרקם ספוגי במקום פריך.

avatar
אור מזרחי (14:08 21.11.2014)

זה יצא לי נוזלי הבצק (היה במקרר שעה כי במקפאי היה עומס) האם להוסיף קמח או פשוט לשפוך על השולחן ולקמח שם? וה שחוף כי זה מחכה לי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 21.11.2014)

היי אור,
זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר.

avatar
רבקה (11:19 22.10.2014)

האם אפשר לעשות מהמתכון הזה את העוגיות עבדי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 22.10.2014)

היי רבקה,
מאחר ואין הרבה שמן במתכון לדעתי זה פחות מתאים לעוגיות עבאדי שאמורות להיות יותר עבות, פריכות ומעט קשות.
יש באתר מתכון לעוגיות עבאדי, אני מצרפת לך קישור למתכון:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%A2%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/
יום נפלא 🙂

avatar
ורד (22:08 14.10.2014)

הייי…. האם אפשר להכין את המקלות מקמח שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:45 14.10.2014)

היי ורד,
לרוב כל מתכון שמכיל שמרים מצריך יחס שונה בין קמח ושמרים. מאחר ואני לא יודעת מה היחס בקמח השמרים אני ממליצה להוסיף את השמרים בנפרד לפי הרשום במתכון.
חג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 22.09.2014)

הי שלומית,
מבדיקה שעשיתי הדפסת המתכונים תקינה.
אשמח אם תפרטי לי יותר כדי שאוכל להבין היכן הבעיה.

avatar
שלומית (11:45 22.09.2014)

למה ישנה בעיה בהדפסת המתכונים מאתר זה?

avatar
מעיין (19:03 1.08.2014)

היי. לא הבנתי מה הכוונה ב”לאפות באמצע התנור”

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 1.08.2014)

היי .מעיין,
הכוונה במרכז התנור, כמו שאופים בדר”כ. לא בתחתית או החלק העליון.

avatar
מלי (20:49 18.07.2014)

היי..
לא ברור כמה קמח לשים. האם מדובר בכוס ושליש קמח?
אשמח לתשובה מהירה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:16 18.07.2014)

הי מלי,
כן, כוס + שליש כוס קמח.

לקריאת כל התגובות