שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם הקליפה)

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי טימין/רוזמרין

כפית שטוחה מלח גס (מלח ים אטלנטי)

פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (יש לפרוס כמעט עד הסוף אך עדיין להקפיד שהתחתית תהיה מחוברת).

-מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפיה ומורחים את התערובת בין הפרוסות.

-אופים במשך כשעה עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים אך פריכים מבחוץ (*מומלץ להגביר את המעלות ל- 190 ב 10 דקות האחרונות).

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אוזני המן שחור לבן
ממתק קוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליאור (18:00 24.05.2021)

וואוו יצא מדהיםםם

מתכונים ב-10 דקות (18:25 24.05.2021)

שמחה שאהבת! תודה על השיתוף ליאור😊

miki m (22:14 22.03.2021)

במה אפשר להחליף את הטימין והרוזמרין?

מתכונים ב-10 דקות (23:13 22.03.2021)

היי,
אפשר לוותר או לשים כפית גדושה צ’ילי מתוק.

miki m (23:42 22.03.2021)

תודה😄

נוי (15:18 5.11.2020)

היי, רוצה להכין היום בשביל ארוחה לשישי, אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור מחר? לא ישנה את התוצאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 5.11.2020)

לדעתי זה ייצא פחות טעים.

Liatedl (17:44 30.10.2020)

הי אפרת
האם אפשר לעשות עם חמאה במקום עם שמן זית? ואם כן, באיזה שלב לשים אותה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 31.10.2020)

כן אפשר לשים חמאה מומסת באותה כמות ולהכין באותו אופן.

דבי (13:07 30.10.2020)

היי אפרת,
מתה על המתכונים שלך!!!
אלופים אחד אחד!
אני רוצה להכין את המניפות אבל כבר קילפתי את הקליפה.
מה השינוי באופן ההכנה (אם יש)?
ואני רוצה לשים גם בטטה, האם היא פחות זמן בתנור או אותו דבר?
תודה רבה, שבת שלום!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 30.10.2020)

היי דבי,
לגבי תפו”א תמשיכי כרגיל לפי המתכון.
אפשר לשים גם בטטה. יכול להיות שייקח לה 15 דקות פחות מתפוחי האדמה.
שבת שלום ❤️

ענבל (12:28 21.09.2020)

יצא מעולה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 21.09.2020)

מהמם 🙂
תודה ענבל

[email protected] (10:00 2.09.2020)

היי רציתי לשאול אם פורסים את התפוא עם הקליפה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 2.09.2020)

כן.

ריקי (15:37 31.07.2020)

האם אפשר לעשות את המתכון עם בטטה במקום התפו”א?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 31.07.2020)

כן.

נעמי (13:39 29.07.2020)

וואו אפרת המתכונים שלך מדהימים! פשוט כיף להיכנס לאתר ולהתחיל לבשל! תודה רבה על הכול! התפא יצאו מדהים!ממש תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:51 29.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נעמי

סודית (11:42 22.06.2020)

מתכון מעולה. יצא טעים מאוד. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:29 22.06.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף!

תפארת (12:55 5.05.2020)

אפשר לשנות תיבול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 5.05.2020)

אפשר לתבל איך שאת אוהבת אבל על השמן זית לא מומלץ לוותר.

לידור (19:47 12.01.2020)

היי, קודם אציין שהאתר נפלא ואני חורשת עליו! ועכשיו לשאלה, זה ייצא טוב גם אם שמים מלח ופלפל רגילים ולא גס? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 13.01.2020)

כן 🙂

סבתא רד (21:56 2.11.2019)

אפרת יקרה,
איכשהו שכחתי להעלות תמונה של המניפות היפות והטעימות, שהגשתי בארוחת חג שני.
כולם התעלפו עליהן, והגדיל מכולם דודי – בן 88 – שביקש שאכין לו שוב “מפרשי תפוחי אדמה” 🙂
תודה וישר כח על המתכונים הנהדרים ועל האתר המוצלח כל כך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 2.11.2019)

נראה מעולה!
שמחה שכולם נהנו. שתזכו לארח תמיד בבריאות ובשמחה.
תודה לך ❤️

אורית (17:41 12.04.2019)

ניתן להוסיף גזרים?
וחלקי עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 12.04.2019)

אפשר להוסיף גזרים וחלקי עוף לתבנית.

אחד משלנו (15:17 25.04.2019)

וקצת קוניאק ושוקולד.

הדס (13:11 7.03.2019)

שלום אפרת
כמה תפוא להכין לארוחה ל6 נפשות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 7.03.2019)

היי הדס,
בהנחה וזו תוספת 6 תפוחי אדמה גדולים אמורים להספיק. אם לדעתך יאכלו יותר אז תוסיפי עוד 1-2.

שרה (00:05 19.12.2018)

וואו איזה מתכונים בא לי לעשות את כולםםםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 19.12.2018)

🙂

אביב (16:21 29.09.2018)

מעלף. תודה רבה. לא הייתי מאמינה שחיתוך ידני באופן שתיארת יכול לצאת כל כך נאה. אני לא מחזיקה טימין אן רוזמרין. שמתי אורגנו במקום וגם תבלין צ’ילי חריף לאמיצים שבחבורה. ואת אותו טיפול (מריחת הרוטב) הענקתי לבצל פרוס ולבטטה פרוס. פ צ צ ה!!! המון תודה שוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 29.09.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח ❤️

תהל (18:01 19.08.2018)

מלהיב!!!
הכנתי לאורחים והם התלהבו בעיקר מהצורה שבה התפו”א הוגשו…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 19.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂

מרגו (21:35 17.06.2018)

הכנתי 37 מנות לשמחת שבע ברכות!
יצא טעים ומכובד!
תודה רבה!
צירפתי תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 18.06.2018)

נראה מעולה!!
תודה ויום נפלא 🙂

ראש יהודי (20:43 8.05.2018)

ראיתי מתכון דומה אבל משודרג
מניפות תפוחי אדמה עם גבינות נמסות
כמות מנות: 8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | דרגת קושי: קל

מצרכים (לתבנית בגודל 20X30):
8-9 תפוחי אדמה אדומים ושטופים, בגודל בינוני-קטן, לא קלופים
80 גרם (1/2 קופסה) פרוסות מוצרלה תנובה
130 גרם (1/2 חבילה) גבינת חמד 16% תנובה
4 כפות שמן זית
2-3 ענפי טימין
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות.
– יוצרים חתכים לאורך תפוחי האדמה עד 1/2 ס”מ לפני שמגיעים לתחתית. המטרה היא ליצור פרוסות דקות לאורך תפוחי האדמה בלי לחתוך עד הסוף.
– חותכים את גבינת החמד לפרוסות דקות בעובי פרוסות המוצרלה ואותן חותכים ל-4 מלבנים.
– חותכים את פרוסות המוצרלה ל-8 מלבנים קטנים.
– בזהירות פותחים את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים פעם בפרוסת מוצרלה ופעם בפרוסת גבינת חמד. זה בסדר אם לא ממלאים כל חתך בתפוחי האדמה, העיקר שתמלאו את הרוב.
– מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפזרים עלי טימין.
– עוטפים בצורה רופפת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה) עד שהם רכים והגבינה זהובה.
הערות ושדרוגים
– לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לשמן 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– באותה שיטה ניתן להכין גם בטטות, גזרים וחצילים.
– אם רוצים להכין את המנה כמה שעות לפני הגשה פשוט מכינים לפי השלבים אבל מפסיקים את האפייה אחרי 25 דקות ומשאירים את התבנית עם רדיד האלומיניום. כשרוצים להגיש מכניסים לתנור ל-20 דקות ללא כיסוי

דנה (20:41 9.04.2017)

הי, רציתי לשאול אם צריך לכסות את תפוחי האדמה בתנור…
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (20:48 9.04.2017)

לא, אין צורך.
חג שמח 🙂

עפרה (22:37 6.11.2016)

הי, האם ניתן להכין בערב, ולשמור במקרר למחר?

מתכונים ב-10 דקות (08:18 7.11.2016)

היי עפרה,
תפוחי אדמה מומלץ להכין באותו היום.
יום מקסים 🙂

שירה (21:02 22.10.2016)

תודה רבהההההההההה

שירה (21:02 22.10.2016)

היי, מתכון מצויין מאוד נהננו!!!!!
אפיתי בתנור מעל שעה וחצי למרות שהפרוסות היו דקות אבל לא חתוכות עד הסוף.
רציתי לשאול: אם אפרוס פרוסות דקות עד הסוף- נראה לך שזה יקצר את זמן האפייה?? (כי החלק שלא נאפה מהר הוא איפה שהפרוסות מחוברות)

מתכונים ב-10 דקות (23:54 22.10.2016)

היי שירה,
ככל שתפרסי דק יותר עמוק, זמן האפיה יתקצר.
אפשר לזרז את משך האפיה ולבשל את תפוחי האדמה (עם הקליפה) קודם במים עד לריכוך חלקי, לצנן אותם לטמפ’ החדר ואז לחתוך לפרוס ולהכין לפי המתכון.
שבוע טוב וחג שמח 🙂

רועי (02:16 11.10.2016)

אם מוסיפים בטטה צריך לקלף אותה לפני כן? האם צריך גם לבשל אותה לפני כן?
בנוסף – האם המלצתך לחמם את התפו”א במיקרוגל משיגה תוצאה דומה לזו של בישול? לפרוס רק אחרי החימום?

תודה על האתר המצויין!

מתכונים ב-10 דקות (09:17 11.10.2016)

היי רועי,
אפשר להכין עם קליפה ובלי קליפה (לפי איך שאוהבים). אין צורך לבשל לפני (בטטה מתרככת יותר מהר מתפו”א).
אפשר להכין את תפו”א במיקרוגל אבל זה לא יוצא אותו הדבר. מה שכן, אפשר לקצר את משך האפיה ולרכך קודם במיקרוגל “חצי ריכוך” ואז לפרוס ולהכניס להמשך אפיה בתנור.
בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂

רועי (13:03 11.10.2016)

כמובן, התכוונתי האם “חצי ריכוך” במיקרוגל משפר את התוצאה והאם הוא שקול לחצי בישול בסיר לפני שמכניסים לתנור.

תודה על תשובתך המהירה.

מתכונים ב-10 דקות (13:10 11.10.2016)

אז כן, זה כמו לבשל חלקית במים רותחים.

רועי (13:43 11.10.2016)

הבטטה השחירה במיקרוגל. היה מריך לבשל אותה בתוך מים במיקרוגל?
כנל לגבי התפוא.

מתכונים ב-10 דקות (13:53 11.10.2016)

כמה זמן זה היה במיקרוגל? שמת בצלחת וכיסית עם מכסה? זה לא אמור להשחיר.

קרן (15:17 3.10.2016)

שנה טובה! יצא מעולה 🙂 בישלתי חצי בישול כדי שיהיה יותר קל לפרוס והכנסתי לתנור רק עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:33 3.10.2016)

מצוין 🙂
תודה קרן ושנה טובה!

יפית (18:38 19.05.2016)

התוצאה נראית מצוין. מירב, אחת המגיבות למתכון שלך כותבת שהיא מבשלת קצת
את תפוחי האדמה לפני ההכנסה לתנור. הגבת שזאת אפשרות.
השאלה היא , כמה זמן זה קצת?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 19.05.2016)

היי יפית,
אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים כשהם שלמים עם הקליפה במשך כ-20 דקות, רק עד שהם מתרככים חלקית ולא לגמרי.
אפשר גם להכניס אותם למיקרוגל למשך 5 דקות, להוציא ולהכניס ל 3-4 דקות נוספות (גם עד לריכוך חלקי).
בהצלחה 🙂

אולגה (09:20 5.05.2016)

אני מאוד אוהבת את האתר שלך. תודה! לגבי מתכון הזה – ת”א היו בתנור יותר משעה וחצי אבל עדיין לא היו רכים. יש לך מוסג מה עשיתי לא נכון?

מתכונים ב-10 דקות (09:59 5.05.2016)

היי אולגה,
יכול להיות שהפרוסות לא היו חתוכות מספיק דק?
זה גם יכול להיות קשור לסוג תפו”א עצמו.
יום נפלא 🙂

שרונה אבני (19:50 15.04.2016)

תפ”א יצאו טעימים מאוד. הוספתי גם 2 בטטות והכל יצא ממש טעים. השארתי בתנור לשעה וחצי והקצוות נעשו קריספיות, מזכיר את התפוציפס. כך מכינים חטיף ציפס? זה הסוד לטעים ובריא??

מתכונים ב-10 דקות (08:10 16.04.2016)

היי שרונה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יש באתר מתכון לצ’יפס בתנור שמזכיר תפוצ’יפס. מצורף לינק למתכון – צ’יפס בתנור.
כמה טיפים:
*ככל שתחתכי את תפוח האדמה לפרוסות דקות יותר כך הוא יהיה קריספי יותר.
*לאחר שחתכת לפרוסות חשוב לייבש אותן עם מגבת נקייה או מגבת נייר שלא יהיו רטובות ורק אז לתבל בשמן.
*מומלץ לשים קצת יותר שמן (בסביבות 4 כפות).
*כדי שהצ’יפס יהיה קריספי חשוב לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בצורה כזו שלא יהיו אחד על השני.
בהצלחה!

שולה (10:14 1.04.2016)

המתכון הנ”ל יוצא מצוין. לפעמים מחוסר זמן אני מכניסה למיקרו בלי שום בישול מוקדם. יוצא מאד טעים.

מתכונים ב-10 דקות (13:05 1.04.2016)

שמחה לשמוע שולה 🙂
תודה ושבת שלום!

עמית (14:19 26.03.2016)

היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם עם שמן תירס?

מתכונים ב-10 דקות (14:36 26.03.2016)

כן, אפשר.

אניטה (14:15 5.02.2016)

אפשר לעשות את המתכון הזה עם כל תפוח אדמה ??

מתכונים ב-10 דקות (15:04 5.02.2016)

כן אניטה, לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂

אניטה (15:46 5.02.2016)

שבת שלום והמתכון פשוט מדהים !!! אני רק הוספתי טיפה פפריקה וכורכום וזה יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (15:59 5.02.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

דפנה (23:41 21.01.2016)

יופי של מתכון! הלך אצלנו מצוין בבית, לא בטוח שהמנה תזכה להגיע לפה של האורחים כי בני הבית מכרסמים.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:32 22.01.2016)

שמחה לשמוע דפנה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

אורטל שילוני (01:08 11.12.2015)

היי, מאוד התלהבתי מהמתכון וחשבתי לעשות מניפות תפו”א ובטטות יחד.
האם זה יעבוד גם עם בטטות לדעתך?

מתכונים ב-10 דקות (08:34 11.12.2015)

כן אורטל, למה לא 😉
חג שמח ושבת שלום!

עדי רחל-Ady Rachel (02:14 25.04.2017)

שלום!
מידי פעם אני שומרת מתכונים במחברת אך רין לי מושג איפה למצוא אותם,אשמח אם תסבירו לי.
בברכה
רחח

מתכונים ב-10 דקות (08:31 25.04.2017)

היי,
יש בתפריט העליון כפתור שנקרא “מחברת המתכונים שלי”. לחיצה עליו מעבירה לדף עם כל המתכונים ששמרת.
שימי לב שכדי שהמתכונים יישמרו היטב ולא ימחקו אפשר להרשם לאתר ולהתחבר באמצעות שם משתמש וסיסמה.
יום מקסים 🙂

nechama sheps (21:48 8.05.2018)

היי אין לי עלי טימין/רוזמרין אפשר להשים משהו אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 8.05.2018)

איזה עלים/עשבי תיבול יש לך?

שירה (21:04 3.12.2015)

בס”ד
לא הכנתי אבל חייבת לציין שזה נראה מקסים!
אהבתי את הרעיון.

מתכונים ב-10 דקות (21:16 3.12.2015)

תודה שירה 🙂

רחלי (22:34 7.11.2015)

תודה רבה שוב! על מתכון קל ומצויין!
יצא ממש מעדן, תמיד שאלתי את עצמי איך עושים את זה… ממש כמו באולמות

מתכונים ב-10 דקות (22:49 7.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע מצוין 🙂

איריס (16:13 8.07.2015)

היי,
צריך לעשות משהו לתפוא לפני? בישול כלשהו?

מתכונים ב-10 דקות (16:22 8.07.2015)

היי איריס,
אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.

מירב (14:49 24.06.2015)

רציתי לשאול אם כדאי לבשל קצת את תפוחי האדמה לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (14:52 24.06.2015)

כן מירב, זה דווקא יחסוך בזמן האפיה אחר כך.

מירב (13:57 28.06.2015)

חזרתי לספר שיצא מצויין. לא היה לי טימין ורוזמרין אז השתמשתי באיזה תבלין שהבאתי מפרובנס ויצא מעדן.

מתכונים ב-10 דקות (15:14 28.06.2015)

מעולה! שמחה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע מעולה!

דליה גזית (09:05 6.06.2015)

מתכונים נפלאים, קלים להכנה, טעימים ומצרכים ברי השגה….כצמחונית, אני מברכת על הגיוון ועל העושר.
תודה רבה. דליה.

מתכונים ב-10 דקות (10:47 6.06.2015)

תודה רבה דליה 🙂
שבת שלום!

פנינה (08:04 8.04.2015)

זה האוכל הכי אהוב אצלי בבית והרוזמרין מוסיף גם לניחוח וגם לטעם מומלץ ביותר

מתכונים ב-10 דקות (11:10 8.04.2015)

מעולה 🙂
תודה פנינה ויום נעים!

שרית ק (19:17 21.03.2015)

עשיתי בלי רוזמרין בכלל ויצא מהמם וגם יפה.מתאים לאורחים מאד ממליצה לכולם

מתכונים ב-10 דקות (20:27 21.03.2015)

היי שרית,
שמחה לשמוע! תודה על ההמלצה 🙂

יעל (16:48 18.03.2015)

ניסיתי ויצא פשוט מעולה….חוסל במהירותתת
תודה רבה
אגב, אפשר לוותר על הרוזמרין או טימין
יוצא מעולה גם

מתכונים ב-10 דקות (16:50 18.03.2015)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

ענתי (09:33 11.03.2015)

מכינה את זה הרבה -טעים מאוד.תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:35 11.03.2015)

תודה ענתי 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.