התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מניפת תפוחי אדמה

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם הקליפה)

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי טימין/רוזמרין

כפית שטוחה מלח גס (מלח ים אטלנטי)

פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (יש לפרוס כמעט עד הסוף אך עדיין להקפיד שהתחתית תהיה מחוברת).

-מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפיה ומורחים את התערובת בין הפרוסות.

-אופים במשך כשעה עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים אך פריכים מבחוץ (*מומלץ להגביר את המעלות ל- 190 ב 10 דקות האחרונות).

ראו גם
אוזני המן שחור לבן
ממתק קוקוס

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
לידור (19:47 12.01.2020)

היי, קודם אציין שהאתר נפלא ואני חורשת עליו! ועכשיו לשאלה, זה ייצא טוב גם אם שמים מלח ופלפל רגילים ולא גס? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 13.01.2020)

כן 🙂

Avatar
סבתא רד (21:56 2.11.2019)

אפרת יקרה,
איכשהו שכחתי להעלות תמונה של המניפות היפות והטעימות, שהגשתי בארוחת חג שני.
כולם התעלפו עליהן, והגדיל מכולם דודי – בן 88 – שביקש שאכין לו שוב "מפרשי תפוחי אדמה" 🙂
תודה וישר כח על המתכונים הנהדרים ועל האתר המוצלח כל כך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 2.11.2019)

נראה מעולה!
שמחה שכולם נהנו. שתזכו לארח תמיד בבריאות ובשמחה.
תודה לך ❤️

Avatar
אורית (17:41 12.04.2019)

ניתן להוסיף גזרים?
וחלקי עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 12.04.2019)

אפשר להוסיף גזרים וחלקי עוף לתבנית.

Avatar
אחד משלנו (15:17 25.04.2019)

וקצת קוניאק ושוקולד.

Avatar
הדס (13:11 7.03.2019)

שלום אפרת
כמה תפוא להכין לארוחה ל6 נפשות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 7.03.2019)

היי הדס,
בהנחה וזו תוספת 6 תפוחי אדמה גדולים אמורים להספיק. אם לדעתך יאכלו יותר אז תוסיפי עוד 1-2.

Avatar
שרה (00:05 19.12.2018)

וואו איזה מתכונים בא לי לעשות את כולםםםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 19.12.2018)

🙂

Avatar
אביב (16:21 29.09.2018)

מעלף. תודה רבה. לא הייתי מאמינה שחיתוך ידני באופן שתיארת יכול לצאת כל כך נאה. אני לא מחזיקה טימין אן רוזמרין. שמתי אורגנו במקום וגם תבלין צ'ילי חריף לאמיצים שבחבורה. ואת אותו טיפול (מריחת הרוטב) הענקתי לבצל פרוס ולבטטה פרוס. פ צ צ ה!!! המון תודה שוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 29.09.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח ❤️

Avatar
תהל (18:01 19.08.2018)

מלהיב!!!
הכנתי לאורחים והם התלהבו בעיקר מהצורה שבה התפו"א הוגשו…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 19.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מרגו (21:35 17.06.2018)

הכנתי 37 מנות לשמחת שבע ברכות!
יצא טעים ומכובד!
תודה רבה!
צירפתי תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 18.06.2018)

נראה מעולה!!
תודה ויום נפלא 🙂

Avatar
ראש יהודי (20:43 8.05.2018)

ראיתי מתכון דומה אבל משודרג
מניפות תפוחי אדמה עם גבינות נמסות
כמות מנות: 8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | דרגת קושי: קל

מצרכים (לתבנית בגודל 20X30):
8-9 תפוחי אדמה אדומים ושטופים, בגודל בינוני-קטן, לא קלופים
80 גרם (1/2 קופסה) פרוסות מוצרלה תנובה
130 גרם (1/2 חבילה) גבינת חמד 16% תנובה
4 כפות שמן זית
2-3 ענפי טימין
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות.
– יוצרים חתכים לאורך תפוחי האדמה עד 1/2 ס"מ לפני שמגיעים לתחתית. המטרה היא ליצור פרוסות דקות לאורך תפוחי האדמה בלי לחתוך עד הסוף.
– חותכים את גבינת החמד לפרוסות דקות בעובי פרוסות המוצרלה ואותן חותכים ל-4 מלבנים.
– חותכים את פרוסות המוצרלה ל-8 מלבנים קטנים.
– בזהירות פותחים את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים פעם בפרוסת מוצרלה ופעם בפרוסת גבינת חמד. זה בסדר אם לא ממלאים כל חתך בתפוחי האדמה, העיקר שתמלאו את הרוב.
– מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפזרים עלי טימין.
– עוטפים בצורה רופפת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה) עד שהם רכים והגבינה זהובה.
הערות ושדרוגים
– לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לשמן 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– באותה שיטה ניתן להכין גם בטטות, גזרים וחצילים.
– אם רוצים להכין את המנה כמה שעות לפני הגשה פשוט מכינים לפי השלבים אבל מפסיקים את האפייה אחרי 25 דקות ומשאירים את התבנית עם רדיד האלומיניום. כשרוצים להגיש מכניסים לתנור ל-20 דקות ללא כיסוי

Avatar
דנה (20:41 9.04.2017)

הי, רציתי לשאול אם צריך לכסות את תפוחי האדמה בתנור…
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:48 9.04.2017)

לא, אין צורך.
חג שמח 🙂

Avatar
עפרה (22:37 6.11.2016)

הי, האם ניתן להכין בערב, ולשמור במקרר למחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:18 7.11.2016)

היי עפרה,
תפוחי אדמה מומלץ להכין באותו היום.
יום מקסים 🙂

Avatar
שירה (21:02 22.10.2016)

תודה רבהההההההההה

Avatar
שירה (21:02 22.10.2016)

היי, מתכון מצויין מאוד נהננו!!!!!
אפיתי בתנור מעל שעה וחצי למרות שהפרוסות היו דקות אבל לא חתוכות עד הסוף.
רציתי לשאול: אם אפרוס פרוסות דקות עד הסוף- נראה לך שזה יקצר את זמן האפייה?? (כי החלק שלא נאפה מהר הוא איפה שהפרוסות מחוברות)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:54 22.10.2016)

היי שירה,
ככל שתפרסי דק יותר עמוק, זמן האפיה יתקצר.
אפשר לזרז את משך האפיה ולבשל את תפוחי האדמה (עם הקליפה) קודם במים עד לריכוך חלקי, לצנן אותם לטמפ' החדר ואז לחתוך לפרוס ולהכין לפי המתכון.
שבוע טוב וחג שמח 🙂

Avatar
רועי (02:16 11.10.2016)

אם מוסיפים בטטה צריך לקלף אותה לפני כן? האם צריך גם לבשל אותה לפני כן?
בנוסף – האם המלצתך לחמם את התפו"א במיקרוגל משיגה תוצאה דומה לזו של בישול? לפרוס רק אחרי החימום?

תודה על האתר המצויין!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:17 11.10.2016)

היי רועי,
אפשר להכין עם קליפה ובלי קליפה (לפי איך שאוהבים). אין צורך לבשל לפני (בטטה מתרככת יותר מהר מתפו"א).
אפשר להכין את תפו"א במיקרוגל אבל זה לא יוצא אותו הדבר. מה שכן, אפשר לקצר את משך האפיה ולרכך קודם במיקרוגל "חצי ריכוך" ואז לפרוס ולהכניס להמשך אפיה בתנור.
בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂

Avatar
רועי (13:03 11.10.2016)

כמובן, התכוונתי האם "חצי ריכוך" במיקרוגל משפר את התוצאה והאם הוא שקול לחצי בישול בסיר לפני שמכניסים לתנור.

תודה על תשובתך המהירה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:10 11.10.2016)

אז כן, זה כמו לבשל חלקית במים רותחים.

Avatar
רועי (13:43 11.10.2016)

הבטטה השחירה במיקרוגל. היה מריך לבשל אותה בתוך מים במיקרוגל?
כנל לגבי התפוא.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:53 11.10.2016)

כמה זמן זה היה במיקרוגל? שמת בצלחת וכיסית עם מכסה? זה לא אמור להשחיר.

Avatar
קרן (15:17 3.10.2016)

שנה טובה! יצא מעולה 🙂 בישלתי חצי בישול כדי שיהיה יותר קל לפרוס והכנסתי לתנור רק עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:33 3.10.2016)

מצוין 🙂
תודה קרן ושנה טובה!

Avatar
יפית (18:38 19.05.2016)

התוצאה נראית מצוין. מירב, אחת המגיבות למתכון שלך כותבת שהיא מבשלת קצת
את תפוחי האדמה לפני ההכנסה לתנור. הגבת שזאת אפשרות.
השאלה היא , כמה זמן זה קצת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:57 19.05.2016)

היי יפית,
אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים כשהם שלמים עם הקליפה במשך כ-20 דקות, רק עד שהם מתרככים חלקית ולא לגמרי.
אפשר גם להכניס אותם למיקרוגל למשך 5 דקות, להוציא ולהכניס ל 3-4 דקות נוספות (גם עד לריכוך חלקי).
בהצלחה 🙂

Avatar
אולגה (09:20 5.05.2016)

אני מאוד אוהבת את האתר שלך. תודה! לגבי מתכון הזה – ת"א היו בתנור יותר משעה וחצי אבל עדיין לא היו רכים. יש לך מוסג מה עשיתי לא נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:59 5.05.2016)

היי אולגה,
יכול להיות שהפרוסות לא היו חתוכות מספיק דק?
זה גם יכול להיות קשור לסוג תפו"א עצמו.
יום נפלא 🙂

Avatar
שרונה אבני (19:50 15.04.2016)

תפ"א יצאו טעימים מאוד. הוספתי גם 2 בטטות והכל יצא ממש טעים. השארתי בתנור לשעה וחצי והקצוות נעשו קריספיות, מזכיר את התפוציפס. כך מכינים חטיף ציפס? זה הסוד לטעים ובריא??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:10 16.04.2016)

היי שרונה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יש באתר מתכון לצ'יפס בתנור שמזכיר תפוצ'יפס. מצורף לינק למתכון – צ'יפס בתנור.
כמה טיפים:
*ככל שתחתכי את תפוח האדמה לפרוסות דקות יותר כך הוא יהיה קריספי יותר.
*לאחר שחתכת לפרוסות חשוב לייבש אותן עם מגבת נקייה או מגבת נייר שלא יהיו רטובות ורק אז לתבל בשמן.
*מומלץ לשים קצת יותר שמן (בסביבות 4 כפות).
*כדי שהצ'יפס יהיה קריספי חשוב לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בצורה כזו שלא יהיו אחד על השני.
בהצלחה!

Avatar
שולה (10:14 1.04.2016)

המתכון הנ"ל יוצא מצוין. לפעמים מחוסר זמן אני מכניסה למיקרו בלי שום בישול מוקדם. יוצא מאד טעים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:05 1.04.2016)

שמחה לשמוע שולה 🙂
תודה ושבת שלום!

Avatar
עמית (14:19 26.03.2016)

היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם עם שמן תירס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:36 26.03.2016)

כן, אפשר.

Avatar
אניטה (14:15 5.02.2016)

אפשר לעשות את המתכון הזה עם כל תפוח אדמה ??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:04 5.02.2016)

כן אניטה, לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂

Avatar
אניטה (15:46 5.02.2016)

שבת שלום והמתכון פשוט מדהים !!! אני רק הוספתי טיפה פפריקה וכורכום וזה יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:59 5.02.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
דפנה (23:41 21.01.2016)

יופי של מתכון! הלך אצלנו מצוין בבית, לא בטוח שהמנה תזכה להגיע לפה של האורחים כי בני הבית מכרסמים.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 22.01.2016)

שמחה לשמוע דפנה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

Avatar
אורטל שילוני (01:08 11.12.2015)

היי, מאוד התלהבתי מהמתכון וחשבתי לעשות מניפות תפו"א ובטטות יחד.
האם זה יעבוד גם עם בטטות לדעתך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:34 11.12.2015)

כן אורטל, למה לא 😉
חג שמח ושבת שלום!

Avatar
עדי רחל-Ady Rachel (02:14 25.04.2017)

שלום!
מידי פעם אני שומרת מתכונים במחברת אך רין לי מושג איפה למצוא אותם,אשמח אם תסבירו לי.
בברכה
רחח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:31 25.04.2017)

היי,
יש בתפריט העליון כפתור שנקרא "מחברת המתכונים שלי". לחיצה עליו מעבירה לדף עם כל המתכונים ששמרת.
שימי לב שכדי שהמתכונים יישמרו היטב ולא ימחקו אפשר להרשם לאתר ולהתחבר באמצעות שם משתמש וסיסמה.
יום מקסים 🙂

Avatar
nechama sheps (21:48 8.05.2018)

היי אין לי עלי טימין/רוזמרין אפשר להשים משהו אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 8.05.2018)

איזה עלים/עשבי תיבול יש לך?

Avatar
שירה (21:04 3.12.2015)

בס"ד
לא הכנתי אבל חייבת לציין שזה נראה מקסים!
אהבתי את הרעיון.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:16 3.12.2015)

תודה שירה 🙂

Avatar
רחלי (22:34 7.11.2015)

תודה רבה שוב! על מתכון קל ומצויין!
יצא ממש מעדן, תמיד שאלתי את עצמי איך עושים את זה… ממש כמו באולמות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:49 7.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע מצוין 🙂

Avatar
איריס (16:13 8.07.2015)

היי,
צריך לעשות משהו לתפוא לפני? בישול כלשהו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:22 8.07.2015)

היי איריס,
אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.

Avatar
מירב (14:49 24.06.2015)

רציתי לשאול אם כדאי לבשל קצת את תפוחי האדמה לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:52 24.06.2015)

כן מירב, זה דווקא יחסוך בזמן האפיה אחר כך.

Avatar
מירב (13:57 28.06.2015)

חזרתי לספר שיצא מצויין. לא היה לי טימין ורוזמרין אז השתמשתי באיזה תבלין שהבאתי מפרובנס ויצא מעדן.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:14 28.06.2015)

מעולה! שמחה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע מעולה!

Avatar
דליה גזית (09:05 6.06.2015)

מתכונים נפלאים, קלים להכנה, טעימים ומצרכים ברי השגה….כצמחונית, אני מברכת על הגיוון ועל העושר.
תודה רבה. דליה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:47 6.06.2015)

תודה רבה דליה 🙂
שבת שלום!

Avatar
פנינה (08:04 8.04.2015)

זה האוכל הכי אהוב אצלי בבית והרוזמרין מוסיף גם לניחוח וגם לטעם מומלץ ביותר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:10 8.04.2015)

מעולה 🙂
תודה פנינה ויום נעים!

Avatar
שרית ק (19:17 21.03.2015)

עשיתי בלי רוזמרין בכלל ויצא מהמם וגם יפה.מתאים לאורחים מאד ממליצה לכולם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:27 21.03.2015)

היי שרית,
שמחה לשמוע! תודה על ההמלצה 🙂

Avatar
יעל (16:48 18.03.2015)

ניסיתי ויצא פשוט מעולה….חוסל במהירותתת
תודה רבה
אגב, אפשר לוותר על הרוזמרין או טימין
יוצא מעולה גם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:50 18.03.2015)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
ענתי (09:33 11.03.2015)

מכינה את זה הרבה -טעים מאוד.תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:35 11.03.2015)

תודה ענתי 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.