זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם הקליפה)
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות עלי טימין/רוזמרין
כפית שטוחה מלח גס (מלח ים אטלנטי)
פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (יש לפרוס כמעט עד הסוף אך עדיין להקפיד שהתחתית תהיה מחוברת).
-מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפיה ומורחים את התערובת בין הפרוסות.
-אופים במשך כשעה עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים אך פריכים מבחוץ (*מומלץ להגביר את המעלות ל- 190 ב 10 דקות האחרונות).
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
הי שלום כמה שמן זית תריך לשים?
שליש כוס
כמה פלפל שחור??
לפי הטעם האישי. תתחילי ברבע- חמישית כפית.
אפשר עם מלח רגיל?
כן(:
שלום וברכה! האם המתכון יתאים גם לתפו”א קטנים? הכוונה לזן שכולם קטנים מלכתחילה. תודה רבה!
היי
כן, פשוט ‘המניפה’ תהיה קטנה יותר.
היי.
קודם כל תודה על האתר המדהים!!!
התחתנתי לפני חודשיים ומאז אני מכינה כל יום מתכון אחר מהאתר שלך 🙂
הכל מוסבר בצורה מדהימה ויוצא מושלםםםם!
לגבי המתכון הזה –
אני רוצה להכין 40 תפוחי אדמה לברית מחר בבוקר.
מעדיפה לא להשאיר את כל ההכנה לבוקר מחוסר זמן למרות שראיתי שכתבת שכדאי להכין באותו יום.
איך כדאי להכין בשביל שיישאר טעים?
אולי להפסיק באמצע אפיה ולהמשיך בבוקר?
ושוב תודה!!
היי,
אני שמחה כל כך שאת נהנית מהאתר❤
אפשר להכין את תפוחי האדמה בתבנית ואת האפייה לעשות בבוקר מחר.
בהצלחה!
היי
אני לא אוהבת שמן זית אז אפשר להשתמש בכל שמן אחר? לדוגמא אפשר לעשות את זה גם עם שמן קנולה?
היי,
כן אפשר שמן קנולה😊
היי
תפוחי האדמה יצאו קצת קשים בפנים למרות שהיו המון זמן בתנור.מה יכולה להיות הסיבה?
במתכונים אחרים של תפוחי אדמה זה לא קרה לי
היי,
זה יכול לקרות בתפו”א מסוג קשה יחסית, או אם פרסת לפרוסות קצת יותר עבות.
עוד סיבה אפשרית היא שלא מורחים את התיבול בין הפרוסות.
יצא טעים שלא להאמין איך אפשר בקלות לשדרג ככה את התפוא המוכרים והרגילים!
מחפשת כספת לשמור שלא ייגמר הכל עד שבת 🙂
תודה ושבת שלום!!
וואו וואו נראה מרשים וטעים!
תודה על השיתוף❤
בתנור מכוסה או מגולה?
תודה.
היי,
אין צורך לכסות(:
היי המתכונים פה מעולים תמיד רוצה לנסות גם את זה
טימין הכוונה יבש או טרי? יש לי רק יבש בבית..
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש גם בטימין יבש אם אין טרי.
רוצה להכין לחג ביום, עדיף לאפות יום קודם ולחמם על הפלטה, או ממש לבשל על הפלטה, אם כן לכמה זמן? סגור או פתוח?
היי שרה,
יש לאפות לפני החימום על הפלטה.
חג שמח!
אפרת, תודה על התגובות המהירות והעיניניות, אבל עוד יותר תודה על המתכונים המדהימים והמושלמים,
מקנאה בגן-עדן שלך…
❤
קראתי פעם מתכון שלך בעיתון – מתכון דומה, נראה לי שקראו לו “מניפות תפו”א במחמאה” משהו כזה, (כתבת שאכלתם אותו אצל אחותך בחג ואהבת את השילוב ואת הטעם המיוחד של הקוביות חמאה על התפו”א…)
יש מצב שתוכלי לכתוב לי את השינויים מהמתכון הזה כי אני מאוד רוצה להכין אותו כבר תקופה ארוכה, ועכשיו אני לא מוצאת את המתכון!
אשמח מאוד מאוד! תודה רבה!! ובכלל על כל המתכונים המוצלחים..!!!
היי יעל,
כדי להכין את המתכון בגרסה הזו יש לשים 80 גרם חמאה מומסת במקום השמן. אין שינוי בשאר המרכיבים או באופן ההכנה.
בהצלחה😊
תודה רבה רבה!
וואוו יצא מדהיםםם
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף ליאור😊
במה אפשר להחליף את הטימין והרוזמרין?
היי,
אפשר לוותר או לשים כפית גדושה צ’ילי מתוק.
תודה😄
היי, רוצה להכין היום בשביל ארוחה לשישי, אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור מחר? לא ישנה את התוצאה?
לדעתי זה ייצא פחות טעים.
הי אפרת
האם אפשר לעשות עם חמאה במקום עם שמן זית? ואם כן, באיזה שלב לשים אותה?
כן אפשר לשים חמאה מומסת באותה כמות ולהכין באותו אופן.
היי אפרת,
מתה על המתכונים שלך!!!
אלופים אחד אחד!
אני רוצה להכין את המניפות אבל כבר קילפתי את הקליפה.
מה השינוי באופן ההכנה (אם יש)?
ואני רוצה לשים גם בטטה, האם היא פחות זמן בתנור או אותו דבר?
תודה רבה, שבת שלום!
היי דבי,
לגבי תפו”א תמשיכי כרגיל לפי המתכון.
אפשר לשים גם בטטה. יכול להיות שייקח לה 15 דקות פחות מתפוחי האדמה.
שבת שלום ❤️
יצא מעולה!!
מהמם 🙂
תודה ענבל
היי רציתי לשאול אם פורסים את התפוא עם הקליפה?
כן.
האם אפשר לעשות את המתכון עם בטטה במקום התפו”א?
כן.
וואו אפרת המתכונים שלך מדהימים! פשוט כיף להיכנס לאתר ולהתחיל לבשל! תודה רבה על הכול! התפא יצאו מדהים!ממש תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נעמי
מתכון מעולה. יצא טעים מאוד. תודה
מהמם 🙂
תודה על השיתוף!
אפשר לשנות תיבול?
אפשר לתבל איך שאת אוהבת אבל על השמן זית לא מומלץ לוותר.
היי, קודם אציין שהאתר נפלא ואני חורשת עליו! ועכשיו לשאלה, זה ייצא טוב גם אם שמים מלח ופלפל רגילים ולא גס? תודה!
כן 🙂
אפרת יקרה,
איכשהו שכחתי להעלות תמונה של המניפות היפות והטעימות, שהגשתי בארוחת חג שני.
כולם התעלפו עליהן, והגדיל מכולם דודי – בן 88 – שביקש שאכין לו שוב “מפרשי תפוחי אדמה” 🙂
תודה וישר כח על המתכונים הנהדרים ועל האתר המוצלח כל כך!
נראה מעולה!
שמחה שכולם נהנו. שתזכו לארח תמיד בבריאות ובשמחה.
תודה לך ❤️
ניתן להוסיף גזרים?
וחלקי עוף?
אפשר להוסיף גזרים וחלקי עוף לתבנית.
וקצת קוניאק ושוקולד.
שלום אפרת
כמה תפוא להכין לארוחה ל6 נפשות? תודה
היי הדס,
בהנחה וזו תוספת 6 תפוחי אדמה גדולים אמורים להספיק. אם לדעתך יאכלו יותר אז תוסיפי עוד 1-2.
וואו איזה מתכונים בא לי לעשות את כולםםםםם
🙂
מעלף. תודה רבה. לא הייתי מאמינה שחיתוך ידני באופן שתיארת יכול לצאת כל כך נאה. אני לא מחזיקה טימין אן רוזמרין. שמתי אורגנו במקום וגם תבלין צ’ילי חריף לאמיצים שבחבורה. ואת אותו טיפול (מריחת הרוטב) הענקתי לבצל פרוס ולבטטה פרוס. פ צ צ ה!!! המון תודה שוב.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח ❤️
מלהיב!!!
הכנתי לאורחים והם התלהבו בעיקר מהצורה שבה התפו”א הוגשו…
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי 37 מנות לשמחת שבע ברכות!
יצא טעים ומכובד!
תודה רבה!
צירפתי תמונה
נראה מעולה!!
תודה ויום נפלא 🙂
ראיתי מתכון דומה אבל משודרג
מניפות תפוחי אדמה עם גבינות נמסות
כמות מנות: 8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | דרגת קושי: קל
מצרכים (לתבנית בגודל 20X30):
8-9 תפוחי אדמה אדומים ושטופים, בגודל בינוני-קטן, לא קלופים
80 גרם (1/2 קופסה) פרוסות מוצרלה תנובה
130 גרם (1/2 חבילה) גבינת חמד 16% תנובה
4 כפות שמן זית
2-3 ענפי טימין
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות.
– יוצרים חתכים לאורך תפוחי האדמה עד 1/2 ס”מ לפני שמגיעים לתחתית. המטרה היא ליצור פרוסות דקות לאורך תפוחי האדמה בלי לחתוך עד הסוף.
– חותכים את גבינת החמד לפרוסות דקות בעובי פרוסות המוצרלה ואותן חותכים ל-4 מלבנים.
– חותכים את פרוסות המוצרלה ל-8 מלבנים קטנים.
– בזהירות פותחים את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים פעם בפרוסת מוצרלה ופעם בפרוסת גבינת חמד. זה בסדר אם לא ממלאים כל חתך בתפוחי האדמה, העיקר שתמלאו את הרוב.
– מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפזרים עלי טימין.
– עוטפים בצורה רופפת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה) עד שהם רכים והגבינה זהובה.
הערות ושדרוגים
– לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לשמן 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– באותה שיטה ניתן להכין גם בטטות, גזרים וחצילים.
– אם רוצים להכין את המנה כמה שעות לפני הגשה פשוט מכינים לפי השלבים אבל מפסיקים את האפייה אחרי 25 דקות ומשאירים את התבנית עם רדיד האלומיניום. כשרוצים להגיש מכניסים לתנור ל-20 דקות ללא כיסוי
הי, רציתי לשאול אם צריך לכסות את תפוחי האדמה בתנור…
תודה.
לא, אין צורך.
חג שמח 🙂
הי, האם ניתן להכין בערב, ולשמור במקרר למחר?
היי עפרה,
תפוחי אדמה מומלץ להכין באותו היום.
יום מקסים 🙂
תודה רבהההההההההה
היי, מתכון מצויין מאוד נהננו!!!!!
אפיתי בתנור מעל שעה וחצי למרות שהפרוסות היו דקות אבל לא חתוכות עד הסוף.
רציתי לשאול: אם אפרוס פרוסות דקות עד הסוף- נראה לך שזה יקצר את זמן האפייה?? (כי החלק שלא נאפה מהר הוא איפה שהפרוסות מחוברות)
היי שירה,
ככל שתפרסי דק יותר עמוק, זמן האפיה יתקצר.
אפשר לזרז את משך האפיה ולבשל את תפוחי האדמה (עם הקליפה) קודם במים עד לריכוך חלקי, לצנן אותם לטמפ’ החדר ואז לחתוך לפרוס ולהכין לפי המתכון.
שבוע טוב וחג שמח 🙂
אם מוסיפים בטטה צריך לקלף אותה לפני כן? האם צריך גם לבשל אותה לפני כן?
בנוסף – האם המלצתך לחמם את התפו”א במיקרוגל משיגה תוצאה דומה לזו של בישול? לפרוס רק אחרי החימום?
תודה על האתר המצויין!
היי רועי,
אפשר להכין עם קליפה ובלי קליפה (לפי איך שאוהבים). אין צורך לבשל לפני (בטטה מתרככת יותר מהר מתפו”א).
אפשר להכין את תפו”א במיקרוגל אבל זה לא יוצא אותו הדבר. מה שכן, אפשר לקצר את משך האפיה ולרכך קודם במיקרוגל “חצי ריכוך” ואז לפרוס ולהכניס להמשך אפיה בתנור.
בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂
כמובן, התכוונתי האם “חצי ריכוך” במיקרוגל משפר את התוצאה והאם הוא שקול לחצי בישול בסיר לפני שמכניסים לתנור.
תודה על תשובתך המהירה.
אז כן, זה כמו לבשל חלקית במים רותחים.
הבטטה השחירה במיקרוגל. היה מריך לבשל אותה בתוך מים במיקרוגל?
כנל לגבי התפוא.
כמה זמן זה היה במיקרוגל? שמת בצלחת וכיסית עם מכסה? זה לא אמור להשחיר.
שנה טובה! יצא מעולה 🙂 בישלתי חצי בישול כדי שיהיה יותר קל לפרוס והכנסתי לתנור רק עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. תודה 🙂
מצוין 🙂
תודה קרן ושנה טובה!
התוצאה נראית מצוין. מירב, אחת המגיבות למתכון שלך כותבת שהיא מבשלת קצת
את תפוחי האדמה לפני ההכנסה לתנור. הגבת שזאת אפשרות.
השאלה היא , כמה זמן זה קצת?
היי יפית,
אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים כשהם שלמים עם הקליפה במשך כ-20 דקות, רק עד שהם מתרככים חלקית ולא לגמרי.
אפשר גם להכניס אותם למיקרוגל למשך 5 דקות, להוציא ולהכניס ל 3-4 דקות נוספות (גם עד לריכוך חלקי).
בהצלחה 🙂
אני מאוד אוהבת את האתר שלך. תודה! לגבי מתכון הזה – ת”א היו בתנור יותר משעה וחצי אבל עדיין לא היו רכים. יש לך מוסג מה עשיתי לא נכון?
היי אולגה,
יכול להיות שהפרוסות לא היו חתוכות מספיק דק?
זה גם יכול להיות קשור לסוג תפו”א עצמו.
יום נפלא 🙂
תפ”א יצאו טעימים מאוד. הוספתי גם 2 בטטות והכל יצא ממש טעים. השארתי בתנור לשעה וחצי והקצוות נעשו קריספיות, מזכיר את התפוציפס. כך מכינים חטיף ציפס? זה הסוד לטעים ובריא??
היי שרונה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יש באתר מתכון לצ’יפס בתנור שמזכיר תפוצ’יפס. מצורף לינק למתכון – צ’יפס בתנור.
כמה טיפים:
*ככל שתחתכי את תפוח האדמה לפרוסות דקות יותר כך הוא יהיה קריספי יותר.
*לאחר שחתכת לפרוסות חשוב לייבש אותן עם מגבת נקייה או מגבת נייר שלא יהיו רטובות ורק אז לתבל בשמן.
*מומלץ לשים קצת יותר שמן (בסביבות 4 כפות).
*כדי שהצ’יפס יהיה קריספי חשוב לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בצורה כזו שלא יהיו אחד על השני.
בהצלחה!
המתכון הנ”ל יוצא מצוין. לפעמים מחוסר זמן אני מכניסה למיקרו בלי שום בישול מוקדם. יוצא מאד טעים.
שמחה לשמוע שולה 🙂
תודה ושבת שלום!
היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם עם שמן תירס?
כן, אפשר.
אפשר לעשות את המתכון הזה עם כל תפוח אדמה ??
כן אניטה, לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂
שבת שלום והמתכון פשוט מדהים !!! אני רק הוספתי טיפה פפריקה וכורכום וזה יצא מעולה
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
יופי של מתכון! הלך אצלנו מצוין בבית, לא בטוח שהמנה תזכה להגיע לפה של האורחים כי בני הבית מכרסמים.
תודה!
שמחה לשמוע דפנה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
היי, מאוד התלהבתי מהמתכון וחשבתי לעשות מניפות תפו”א ובטטות יחד.
האם זה יעבוד גם עם בטטות לדעתך?
כן אורטל, למה לא 😉
חג שמח ושבת שלום!
שלום!
מידי פעם אני שומרת מתכונים במחברת אך רין לי מושג איפה למצוא אותם,אשמח אם תסבירו לי.
בברכה
רחח
היי,
יש בתפריט העליון כפתור שנקרא “מחברת המתכונים שלי”. לחיצה עליו מעבירה לדף עם כל המתכונים ששמרת.
שימי לב שכדי שהמתכונים יישמרו היטב ולא ימחקו אפשר להרשם לאתר ולהתחבר באמצעות שם משתמש וסיסמה.
יום מקסים 🙂
היי אין לי עלי טימין/רוזמרין אפשר להשים משהו אחר
איזה עלים/עשבי תיבול יש לך?
בס”ד
לא הכנתי אבל חייבת לציין שזה נראה מקסים!
אהבתי את הרעיון.
תודה שירה 🙂
תודה רבה שוב! על מתכון קל ומצויין!
יצא ממש מעדן, תמיד שאלתי את עצמי איך עושים את זה… ממש כמו באולמות
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע מצוין 🙂
היי,
צריך לעשות משהו לתפוא לפני? בישול כלשהו?
היי איריס,
אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.
רציתי לשאול אם כדאי לבשל קצת את תפוחי האדמה לפני האפייה?
כן מירב, זה דווקא יחסוך בזמן האפיה אחר כך.
חזרתי לספר שיצא מצויין. לא היה לי טימין ורוזמרין אז השתמשתי באיזה תבלין שהבאתי מפרובנס ויצא מעדן.
מעולה! שמחה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע מעולה!
מתכונים נפלאים, קלים להכנה, טעימים ומצרכים ברי השגה….כצמחונית, אני מברכת על הגיוון ועל העושר.
תודה רבה. דליה.
תודה רבה דליה 🙂
שבת שלום!
זה האוכל הכי אהוב אצלי בבית והרוזמרין מוסיף גם לניחוח וגם לטעם מומלץ ביותר
מעולה 🙂
תודה פנינה ויום נעים!
עשיתי בלי רוזמרין בכלל ויצא מהמם וגם יפה.מתאים לאורחים מאד ממליצה לכולם
היי שרית,
שמחה לשמוע! תודה על ההמלצה 🙂
ניסיתי ויצא פשוט מעולה….חוסל במהירותתת
תודה רבה
אגב, אפשר לוותר על הרוזמרין או טימין
יוצא מעולה גם
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
מכינה את זה הרבה -טעים מאוד.תודה
תודה ענתי 🙂