זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1.5 כוסות פקאן טחון גס (לא לאבקה)
25 גרם חמאה/ מרגרינה
2 כפיות קוקוס (לא חובה)
70 גרם שוקולד חלב/ לבן/ מריר (לא מומלץ להשתמש בשוקולד עם אחוז קקאו גבוה)
5 כפות מים
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד עם החמאה והמים וממיסים כמה שניות במיקרוגל (זהירות שהשוקולד לא יישרף). מוצאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
-מוסיפים פקאן וקוקוס ומערבבים.
-יוצקים לנייר מנג’ט כמות של כף מהתערובת ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
שלום אפרת,
ראשית תודה על המתכונים לפסח, בטוחה שישדרגו לנו את החג.
שנית,
אני לא משתמשת בפסח במרגרינה, ורוצה פרווה, מאמינה שיהיה טוב שמן קוקוס, תוכלי לתת לי כמה טיפים לגבי שמן קוקוס, איזה מומלץ, ואיך לעבוד איתו נכון.
תודה מראש, וחג כשר ושמח
היי ברוריה,
שימי 5 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי (אם הוא מוצק תחממי אותו קצת).
חג שמח❤️
במה אפשר להמיר את החמאה בפסח? אני רוצה שזה יהיה פרווה
אפשר להשתמש בשומן שמתקשה בקירור כמו מחמאה, מרגרינה או שמן קוקוס.
היי
אפשר לשים חצי פקאן וחצי אגוז מסיג אחר? יש המלצה?
היי,
אפשר לשלב חצי כמות מהאגוזים הבאים:
פקאן, לוז, בוטנים, קשיו.
יאמי!!!
תודה רבה!!!
❤️
הי, באיזה פקאנים להשתמש?
מסוכר/ קלוי/ טבעי?
לא משנה (אני השתמשתי בטבעי).
עם 5 כפות מים יצא די נוזלי..
היי,
זה לא אמור לצאת נוזלי בכלל.. שמת את כול המצרכים כמו שרשום במתכון?
באיזה גודל כוס השתמשת?
תנסה להוסיף עוד פקאן .
שאלה בלי קשר למתכון הזה כ”כ, אפשר להמיר מרגרינה בשמן קוקוס..?
אשמח לתשובה..
בדר”כ כן אבל לא תמיד.
במתכון הזה אפשר.
תודה..
ויש לך מתכון לשוקולד(פרווה) ממלא במשהו..?- בתבניות סיליקון!
אשמח למתכון שלך.. 🙂 תודה
יש את המתכון למאפינס בראוניז שתוכלי להכין, מעולה 🙂
הי אין לי חמאה, אם לא אשים שמן במקום זה עדיין ידבק טוב אחד לשני או שעדיף בכלל בלי שמן ?
תודה
הכוונה שאם אשים שמן במקום חמאה..
זה פשוט יהיה קצת מתפורר בלי חמאה.
אם אין לך חמאה עדיף לא לשים שמן. הוא לא יתרום.
חג שמח 🌺
הי אפרת, אפשר שמן קוקוס במקום החמאה / מחמאה?
תודה.
כן, אפשר.
25 גרם חמאה = 5 כפות שמן קוקוס מומס.
יום נפלא 🌷
שלום אפרת,
יצא לי ממש מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך….
את תמיד מדהימה אותי מחדש מהכמות, מהאיכות ומהקלות של המתכונים,
ואני חייבת לציין שזה האתר הכי מוצלח שנתקלתי!!! גם מבחינת העיצוב, וגם מבחינת התיפעול וכד’
ומאחורי אתר גדול עומדת אישה גדולה…
ממש תודה רבה וחג שמח!!!!
תודה רבה שירה יקרה!
חג שמח 🙂
הי
האם מדובר בפקאן מסוכר ?
לא. פקאן טבעי רגיל.
בוקר טוב
אפשר להשתמש במאקו?
כמה זה כוס וחצי של אגוזים?
תודה
היי דני,
מה הכוונה מאקו?
כוס וחצי אגוזים טחונים זה יוצא בסביבות 170 גרם.
התכוונתי לצמקאו
כן, אפשר.
היי,
אני רוצה להכפיל כמויות ולהוסיף פצפוצי אורז,כמה להוסיף לדעתך?
תודה ויום מקסים.
היי ענבל,
ממליצה לשים 2 כוסות פקאן טחון גס, כוס פצפוצי אורז, 50 גרם חמאה, 4 כפיות קוקוס (לא חובה), 150 גרם שוקולד, 8-10 כפות מים. השוקולד אמור לצפות את כל התערובת.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
היי, מה אפשר במקום הקוקוס? לא אוהבים אצלנו קוקוס…
היי אלה,
אפשר פשוט לוותר על הקוקוס.
תודה רבה !
תודה רבה
לדעתך 2 כפות סוכר מספיקות ?
אם את משתמשת בשוקולד מריר אז לדעתי 2 כפות יספיקו בהחלט.
בכל מקרה, את יכולה לטעום את התערובת לאחר שאת ממיסה אותה במיקרוגל ואם לדעתך עדיין חסרה מתיקות תמיד אפשר להוסיף בשלב זה אבקת סוכר (האבקה נמסה בתוך התערובת בצ’יק).
הכנתי את זה לשבת
טעים מאוד
אבל עדיין …. לדעתי חסר קצת סוכר
אין סוכר במתכון הזה ??
אי אפשר להוסיף סוכר או תמצית וניל או משהו ……
??
היי הדס,
במתכון אין סוכר מאחר ומתיקות השוקולד אמורה להספיק אבל אם את מרגישה שחסרה מתיקות את בהחלט יכולה להוסיף סוכר לפי הטעם (את הסוכר מומלץ להמיס עם השוקולד, החמאה והמים במיקרוגל). כמובן שאת יכולה להוסיף גם כמה טיפות תמצית וניל.
לגבי מה שהכנת כבר- את יכולה לפזר אבקת סוכר מעל כדי להמתיק אותם.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
מכניסים למקרר לשעתיים ?
לא למקפיא ???
היי, במקרה הזה אין צורך להכניס למקפיא, מספיק מקרר.
האם המתכון המופיע כעת, הוא המתכון המתוקן והתערובת לא תהיה קשה לעירבוב, כדברי המגיבה מעלה?
היי שרי, הטעות תוקנה. עכשיו לא תהיה שום בעיה 🙂
התערובת קשה לעירבוב מה עליי לעשות…?
הי שלי, את צודקת, אני מתנצלת :-), היו חסרים נתונים באופן ההכנה. ראי הוראות לאחר תיקון.