זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה
שליש (66 ג’) כוס סוכר
שליש (66 ג’) כוס שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
כפית (5 ג’) תמצית וניל
כוס ורבע (175 ג’) קמח תופח (או כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה)
*למילוי: ריבה מהסוג שאוהבים
*אבקת סוכר לפיזור (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/שקעים.
-מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי).
-יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס, בגובה של 2/3 מהשקע. מניחים מעל כל יחידה כחצי כפית ריבה ומטביעים מעט עם הכפית (אין צורך שהתערובת תכסה לגמרי את הריבה מאחר ובכל מקרה היא שוקעת במהלך האפיה).
-אופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
-מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר ומחלצים בזהירות מהתבנית. מוסיפים עוד ריבה לפי הצורך ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
*הערה: אם הריבה שקעה לתחתית המאפינס אפשר להפוך את המאפינס ולהגיש אותם הפוכים.
הי אפרת,
המאפינס יצאו טעים גם אם אכין אותם יום לפני ההגשה? ואז אחמם לפני הגשה? תודה רבה!
כן. תשמרי אותם על השיש עטופים היטב בניילון נצמד.
חימום קל של כמה דקות בודדות (גם לא חייב לחמם).
הי אפרת, אני רוצה להכין לחנוכה כתחליף לסופגנייה, בגרסה קצת יותר בריאה. מה עדיף?
1. סוכר קנים או דבש? ואם דבש- כמה?
2. קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלא?
3. שמן זרעי ענבים יכול להתאים או שעדיף שמן קוקוס?
תודה על אתר נהדר!
1. את יכולה לשלב חצי דבש וחצי סוכר קנים (סה”כ שליש כוס)
2. קמח כוסמין מלא אבל הייתי משלבת אותו עם חצי כוס קמח כוסמין לבן או לפחות משתמשת בקמח כוסמין מלא 70%.
3. אני חושבת שזה יכול להתאים.
יצא טעים מאוד! אמנם מאפינס נמוכים אבל אין תלונות על הטעם 😉
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
לא סתם יש בתמונה רק 7 מאפינס כי זו הכמות שיוצאת. הכנתי בתבנית של 12 כך שיצא לי חצי מאפינס בכל אחד . אני צריכה ללמוד להכפיל כמויות מראש כי כל פעם שמכינה הילדים רוצים עוד ואומרת להם שנגמר
היי,
כמות המאפינס תלויה בגודל התבניות שמכינים בהן(:
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון🌺
האם הריבה לא שוקעת למטה?
היי,
הריבה אכן שוקעת מעט (אין כל כך מה לעשות עם זה, זה קורה כמעט תמיד בעוגות עם ריבה…).
שלום רב האם במקום ריבה אפשר לשים ממרח שוקולד עם טחינה?אם כן מה הכמות?תודה
היי מיטל,
אפשר. להערכתי תצטרכי כ-6 כפיות ממרח(:
הי אפרת
נהנית מאד מהמתכונים שלך!
לא תמיד יש לי מיץ תפוזים בבית – האם אפשר להמיר בכל שתיה מתוקה אחרת או תה פושר?
היי נעמי,
באופן כללי אפשר להמיר מיץ תפוזים בחלב/חלב סויה ואפשר גם בתה קר חלש (להקפיד שלא יהיה חזק אחרת טעמו ישתלט על העוגה😊).
תודה אפרת!!
גרסת דלת פחמימות- עם קמח שקדים, אבקת חלבון וריבה אפס סוכר. נראה קצת מוזר אבל ככה הריבה חח
אין כמו האתר שלך
בכלל לא נראה מוזר, נראה דווקא עשיר וטעים! איזה כיף שאהבת את המתכון❤
היי אפרת,
אני רוצה להכין עכשיו את המאפינסים… אפשר לשים ממרח תמרים? ולהקפיא את זה?
ובנוסף אפשר להוסיף אגוזי מלך או שקדים טחונים?
היי חגית,
אם אוהבים ממרח תמרים אפשר למלא איתו.
אפשר להקפיא אחרי האפייה.
אפשר להוסיף כשליש כוס אגוזים קצוצים או שקדים.
בהצלחה😊
נהדרים!! אף פעם לא מתאכזבת ממתכונים שלך אפרת🌹
שבת שלום וחנוכה שמח 🍷
נראה מעולה אורה!!
תודה שחזרת לעדכן יקירה,
שבת שלום וחג שמח❤️
היי אפרת, הכנתי כעוגת אינגליש קייק לשבת ויצא מאוד מאוד טעים!! תודה רבה ושבוע טוב 🙂
תודה אודליה ❤️
איזה כוס?
כוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל).
יש לך אתר מדהים! נעזר בך המון….
אפשר להכין המאפינס במנג’טים חד פעמיים, מנייר?
היי עינבל 🙂
אם אלה מנג’טים מנייר דק אז כדאי לשים אותם בתוך תבנית מאפינס ורק אז לצקת לתוכם את הבלילה.
אם אלה מנג’טים מנייר קשיח/קרטון (קוקטים) אז אין בעיה.
שלום האם אפשר לשים שוקולד ציפס במקום ריבה?
כן.
הבצק היה סמיך מאד, כמעט כמו בצק פריך, למרות ששמתי שתי ביצים והוספתי עוד מיץ. הסופגניות יצאו יבשות מאד לאחר האפיה.
ברור שמשהו לא היה בסדר כי זה ממש לא צריך לצאת כך.
באיזה כוס השתמשת?
שמת שליש כוס שמן וחצי כוס מיץ על כוס ורבע קמח?
הכנתי מקמח כוסמין מלא, דבש במקום סוכר ושמן קוקוס (תחליפים שלי בכל מתכון)
ונחשי מה יצא טעים!!
תודה 🙂
יש סיכוי למתכון לסופגניות מקמח מלא? והאם אפשר להכין מאפים כמו בורקס גם מקמח מלא?
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי מתכון לסופגניות מקמח מלא. אם אצליח להכין משהו מוצלח כמובן שאפרסם.
אפשר להכין מאפים מקמח מלא. בורקסים אני בדר”כ מכינה מבצק עלים קנוי אבל יש מתכון לכיסונים שניתן להכין מקמח מלא.
אנסה בלי נדר להכין את הכיסונים.. נראה פשוט וטעים!
תודה לך!
שלום. האם צריך לשמן תבנית סיליקון? תודה
כן.
תודה על האתר והכל יוצא מושלםםםם
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים ושישאר פרווה?
היי אפרת,
במקום המיץ אפשר לשים לימונדה- סוחטים לכוס 2 כפות מיץ לימון ומוספים מים עד לחצי כוס. מוסיפים כפית גדושה סוכר ומערבבים.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת שבוע טוב
אפשר במקום מיץ תפוזים חלב ואין לי תמצית וניל אפשר סוכר וניל במקום?
כן, אפשר.
שלום אפרת!!! שבוע טוב!
ניסיתי את המתכון קל הכנה מהיר וממש ממש טעים ומוצלח אהבנו מאוד. במקום ריבה שמתי ממרח פסק זמן. פשוט טעים. תודה אלופה👌
תודה דבורה, שמחה לשמוע!
שבוע נפלא 🙂
הייי
האמת שיש לי קרוב ל4 צינצהות של ריבת תפוזים.. חשבתי להכין מזה עוגת יומולדת ( לעבודה ) מה את אומרת .. מה את ממליצה לי ?
היי אילנית,
אני חושבת שאת יכולה להכין את העוגה הזאת עם ריבת תפוזים.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 22X31.
היי
המרקם יצא ליבצקי ודביק האם זה הגיוני?
הכוונה למרקם לפני האפיה?
שמת בדיוק את המרכיבים והכמויות שבמתכון (חצי כוס מיץ, כוס ורבע קמח וכו’)?
זה בסדר שזה דביק אבל לא אמור לצאת ממש בצקי. אולי כדאי להוסיף עוד קצת נוזלים.
היי (: נשמע טוב
רציתי לשאול-אני רוצה להכין באינגליש קייק וחשבתי לשים בפנים ממרח לוטוס.
האם זה ישתלב טוב? מתוק מדי? כמה כדאי לשים?
תודה רבה (:
כן, אפשר למלא בממרח לוטוס במקום הריבה. כחצי כפית בכל מאפינס.
כמה מאפינס יוצאים עם המתכון?
8-10 מאפינס.
הי אפרת, אני ישמח אם תכתבי לי כמות ל6 מאפינס והאם אני יכולה למלא אותם בריבה/ממרח רק לאחר האפיה כמו בסופגניה?
היי שירן,
ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
חצי כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
לא אמורה להיות בעיה למלא לאחר האפיה.
שלום! מה אפשר לשים במקום ביצה?
היי אילנה,
לא ניסיתי אבל אולי רבע כוס רסק תפוחים?
הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית מרובעת והוספתי ריבת שזיפים בייתית יצא מוי מוי טעים
תודה ציפי, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לקבל מתכון לעוגה באינגליש קייק
היי רפי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
בהצלחה 🙂
איך מערבבים את הריבה בבלילה בתבנית איגלישקייק או עם כפית ומטביעים אותה בפנים
היי רפי,
משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את הבלילה. בעזרת כפית מטביעים בפנים את הריבה.
עשיתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמי והוספתי לבלילה ריבת דובדבנים בייתית ויצא כל כך טעים
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר לערבב בבלילה ריבת דובדבנים ביתית ?
היי ציפי,
מהתגובות הבנתי שזה בעייתי (מישהי הכינה וטענה שיום למחרת נוצר עובש אף על פי ששמרה במקרר).
היי אפרת,
הכנתי במאפינס בסוף כי רק עכשיו ראיתי את התשובה וכשהעוגה הייתה חמה מרחתי עליה דבש ומעל שוקולד ויצא טעים תודה:)
מעולה 🙂
שבת שלום!
היי אפרת,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או בתבנית חד פעמית קטנה 20/29?ומעל לצפות עם זיגוג של דבש?ואיך ניתן להכין את הזיגוג?
תודה מכינה ממש הרגע
היי קרינה,
ראיתי רק עכשיו..
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ולצפות מעל בזיגוג דבש. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה פשוט לזלף דבש מלמעלה. אם הדבש מאוד סמיך אפשר לדלדל אותו במעט מים, לערבב ולצקת על העוגה.
הכנתי שוב ויצא טעים ויפה עם שוקולד נוטלה מעל וחלק עם ריבה:)הבנתי שאצלי התנור אופה חזק מידי לכן אני שמה על 160 מעלות.
מעולה, שמחה שהפעם יצא מוצלח יותר 🙂
ועוד שאלה האם אפשר לקבל מתכון לעוגה מפודינג שוקולד יש לי כבר הרבה זמן ואני רוצה להישתמש בו ותהיתי אם אפשר לשים את הפודינג לתוך עוגת שוקולד כלשהי:)
שוב תודה רבה על מתכונים נהדרים וקוצרי מחמאות.
היי קרינה,
הכוונה לאינסטנט פודינג שוקולד נכון? (כמו הוניל רק בשוקולד?)
אם כן, את יכולה להכין עוגת ביסקוויטים, עוגת שוקולד עם קרם, רולדת שוקולד.
להכניס לתוך תערובת העוגה עצמה, זה אפשרי אבל צריך לקחת בחשבון שזה משפיע על מרקם העוגה ולכן מאחר ולא ניסיתי יהיה לי קשה לומר לך כמויות מדויקות.
אוקיי תודה רבה על התשובה המהירה וכן הכוונה היא לאינסטנט פודינג בטעם שוקולד:)אנסה להכין רולדת שוקולד מהאתר:)
היי אפרת,
הכנתי את המאפינס ויצאו לי 8 מאפינס גדולים וטעימים.ופיזרתי אבקת סוכר מעל יצא יפה הכנתי חצי עם ריבה וחצי עם נוטלה יותר מחצי נאכל:).רוצה להכין שוב רוצה לעשות 18-20 מאפינס בכמה להכפיל כמויות?ועוד אצלי המאפינס עלו למעלה וניקרעו ויצאו גדולים והממרח נישאר למעלה והריבה שקעה מה ההסבר לתופעה שאדע להבא? אבל עדין יצא טעים ואחרי שפיזרתי אבקת סוכר יצא יפה:)
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והטעימים:-)
היי קרינה,
באיזה תבנית מאפינס אפית? סיליקון, מתכת, עטרות נייר?
לגבי הריבה והממרח, אלו שקעו ואלו נשארו יציבים בגלל שזה תלוי במשקל ובמרקם שלהם (ממרח שוקולד שונה מריבה במרקם ובמשקל).
אם הריבה שקעה למטה מומלץ להפוך את המאפינס ולהגיש אותם הפוכים ואז זה ייראה ישר ויותר יפה (כמו בתמונה).
כדי שהם לא ייתפחו מידי ויקרעו כדאי להקפיד למלא את השקעים לא יותר מגובה של 2/3 מהשקע.
לגבי הכמויות, אני ממליצה לך להכפיל כמויות ב-2 (ובמידה וזה לא יספיק, תכיני כמות נוספת):
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
בהצלחה 🙂
אפיתי בעטרות נייר קניתי במיוחד למתכון:)
תודה רבה ביזכות האתר שלכם אני מקבלת מחמאות ולומדת מתכונים חדשים ומעניינים:-)
מעולה 🙂
אני ממש שמחה לשמוע!
ממש טעים הכנתי פעמיים ויצא פיצוץ בקיצור כדי להכין
שמחה לשמוע הראל 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
האם אפשר להקפיא כבר מוכן עם מילוי לאו דווקא ריבה?
האם אפשר למלאות במשהו אחר חוץ מריבה?
תודה
היי סילבר,
עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר. העוגה נשמרת כ-3 ימים.
מומלץ יותר להקפיא בלי המילוי ולמלא אחרי ההפשרה (אם ממלאים בממרח אחר שהוא לא ריבה אפשר להקפיא גם עם המילוי).
אפשר למלא בכל ממרח אחר שרוצים (ממרח בטעם שוקולד, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ריבת חלב וכדומה).
שבוע נפלא 🙂
אפשר לשים במקום ריבה נוטלה ?
בטח 🙂
אכן קליל!
הכנתי ישר כמות כפולה,
יוצא טעים ומרשים.
וממצרכים שתמיד יש בבית. תודה!
תודה טליה, שמחה לשמוע 🙂
תודדה על המתכונים הנהדרים העם אני יכולה להחליף קמח תופיךלקמח קוסמין תודה
היי לינדה,
אני מניחה שאפשר. שימי כוס ורבע קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂
שלום, רציתי לדעת אם אפשר לכסות את הריבה כך שעצם העובדה שהריבה בפנים תהיה הפתעה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
כן איתן אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבמהלך האפיה הריבה שוקעת לתחתית תבנית המאפינס.
נשמע וה=נראה נפלא כמו הכל כאן…
האם ניתן לשים ריבת חלב ? יאממייי
בטח 🙂
תודה יקירה !
שלום!! יצאו נפלאים וטעימים ביותר. ונאים להפליא! מילאתי עם קונפיטורת דובדבנים איכותית ביותר. רק משהו הפריע: אכסנתי במקרר אבל אחרי יום אחד הם העלו עובש שחור. אולי צריך לשים רק ריבה רגילה ???
תודה רבה!!!!
אתר מעולה לאנשים שהזמן אץ להם…
היי אורנה,
אם זה כך אז כנראה שעדיף להשתמש בריבה רגילה.
שמחה שלפחות הספקת להנות מהטעם 🙂
תודה ויום נפלא!
מתכון נהדר אתר מקסיםםםם!! !!!
תודה לירון!
שבת שלום 🙂
שלום 🙂
קודם כל, אני מאוד אוהבת את האתר שלך!!!
ורציתי לדעת אם חייבים את המיץ תפוזים…
שיהיה חג שמח!
תודה ברכה! כיף לשמוע 🙂
יותר טעים עם מיץ תפוזים אבל אם אין לך אפשר לשים במקום גם לימונדה- סוחטים לכוס 2 כפות מיץ לימון ומוספים מים עד לחצי כוס. מוסיפים כפית גדושה סוכר ומערבבים.
חג שמח!
הכנתי!! ויצא טעים בטירוף!!!
תודה רבה רבה! 🙂
תודה ברכה, איזה כיף שחזרת לעדכן!
הכנתי, יצא מקסים וטעים!
תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
היי ושוב תודה על מתכון קל רציתי לשאול ריבת משמש תתאים? תודה וחג שמח
כן מיטל, למה לא 🙂
חג חנוכה שמח
איך למלא ריבה?
אפשר לעטוף את כל תבנית השקעים מבלי להוציא שת המאפינס ממנה לפני ההקפאה? אני אופה בתבנית שקעים מסיליקון.
אפשר להזריק לתוך המאפינס או לעשות חריץ בעזרת סכין ולמלא בריבה.
את יכולה להקפיא עם התבנית רק חשוב שהמאפינס יתקררו לגמרי לפני שאת מכניסה אותם למקפיא.
היי אפרת
אפשר להקפיא? אם כן אז איך להפשיר?
היי דורית,
אם את מקפיאה מומלץ להכין בלי מילוי הריבה ולמלא אחרי ההפשרה.
יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהפשיר בטמפרטורת החדר יחד עם הניילון הנצמד.
חג חנוכה שמח 🙂