שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 8-10 מאפינס

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ביצה

שליש (66 ג’) כוס סוכר

שליש (66 ג’) כוס שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

כפית (5 ג’) תמצית וניל

כוס ורבע (175 ג’) קמח תופח (או כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה)

*למילוי: ריבה מהסוג שאוהבים

*אבקת סוכר לפיזור (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/שקעים.

-מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי).

-יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס, בגובה של 2/3 מהשקע. מניחים מעל כל יחידה כחצי כפית ריבה ומטביעים מעט עם הכפית (אין צורך שהתערובת תכסה לגמרי את הריבה מאחר ובכל מקרה היא שוקעת במהלך האפיה).

-אופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר ומחלצים בזהירות מהתבנית.  מוסיפים עוד ריבה לפי הצורך ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

*הערה: אם הריבה שקעה לתחתית המאפינס אפשר להפוך את המאפינס ולהגיש אותם הפוכים.

מאפינס עם ריבה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פודינג שוקולד
לביבות דלעת וקישואים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חגית (10:44 19.04.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכין עכשיו את המאפינסים… אפשר לשים ממרח תמרים? ולהקפיא את זה?
ובנוסף אפשר להוסיף אגוזי מלך או שקדים טחונים?

מתכונים ב-10 דקות (10:49 19.04.2021)

היי חגית,
אם אוהבים ממרח תמרים אפשר למלא איתו.
אפשר להקפיא אחרי האפייה.
אפשר להוסיף כשליש כוס אגוזים קצוצים או שקדים.
בהצלחה😊

אורה (14:07 11.12.2020)

נהדרים!! אף פעם לא מתאכזבת ממתכונים שלך אפרת🌹
שבת שלום וחנוכה שמח 🍷

מתכונים ב-10 דקות (14:23 11.12.2020)

נראה מעולה אורה!!
תודה שחזרת לעדכן יקירה,
שבת שלום וחג שמח❤️

אודליה (23:08 29.08.2020)

היי אפרת, הכנתי כעוגת אינגליש קייק לשבת ויצא מאוד מאוד טעים!! תודה רבה ושבוע טוב 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 29.08.2020)

תודה אודליה ❤️

ללית (09:53 19.12.2019)

איזה כוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 19.12.2019)

כוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל).

עינבל (15:05 2.12.2019)

יש לך אתר מדהים! נעזר בך המון….
אפשר להכין המאפינס במנג’טים חד פעמיים, מנייר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 2.12.2019)

היי עינבל 🙂
אם אלה מנג’טים מנייר דק אז כדאי לשים אותם בתוך תבנית מאפינס ורק אז לצקת לתוכם את הבלילה.
אם אלה מנג’טים מנייר קשיח/קרטון (קוקטים) אז אין בעיה.

עליזה (14:43 2.12.2018)

שלום האם אפשר לשים שוקולד ציפס במקום ריבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 2.12.2018)

כן.

דפנה (12:55 1.12.2018)

הבצק היה סמיך מאד, כמעט כמו בצק פריך, למרות ששמתי שתי ביצים והוספתי עוד מיץ. הסופגניות יצאו יבשות מאד לאחר האפיה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 1.12.2018)

ברור שמשהו לא היה בסדר כי זה ממש לא צריך לצאת כך.
באיזה כוס השתמשת?
שמת שליש כוס שמן וחצי כוס מיץ על כוס ורבע קמח?

ענת (15:54 8.10.2018)

הכנתי מקמח כוסמין מלא, דבש במקום סוכר ושמן קוקוס (תחליפים שלי בכל מתכון)
ונחשי מה יצא טעים!!
תודה 🙂

יש סיכוי למתכון לסופגניות מקמח מלא? והאם אפשר להכין מאפים כמו בורקס גם מקמח מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 8.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי מתכון לסופגניות מקמח מלא. אם אצליח להכין משהו מוצלח כמובן שאפרסם.
אפשר להכין מאפים מקמח מלא. בורקסים אני בדר”כ מכינה מבצק עלים קנוי אבל יש מתכון לכיסונים שניתן להכין מקמח מלא.

ענת (23:52 8.10.2018)

אנסה בלי נדר להכין את הכיסונים.. נראה פשוט וטעים!
תודה לך!

אינה (10:41 2.05.2018)

שלום. האם צריך לשמן תבנית סיליקון? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.05.2018)

כן.

אפרת (11:27 15.04.2018)

תודה על האתר והכל יוצא מושלםםםם

רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים ושישאר פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 15.04.2018)

היי אפרת,
במקום המיץ אפשר לשים לימונדה- סוחטים לכוס 2 כפות מיץ לימון ומוספים מים עד לחצי כוס. מוסיפים כפית גדושה סוכר ומערבבים.
שבוע נפלא 🙂

מור (13:37 22.01.2018)

היי אפרת שבוע טוב
אפשר במקום מיץ תפוזים חלב ואין לי תמצית וניל אפשר סוכר וניל במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 22.01.2018)

כן, אפשר.

דבורה (13:03 24.12.2017)

שלום אפרת!!! שבוע טוב!
ניסיתי את המתכון קל הכנה מהיר וממש ממש טעים ומוצלח אהבנו מאוד. במקום ריבה שמתי ממרח פסק זמן. פשוט טעים. תודה אלופה👌

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 24.12.2017)

תודה דבורה, שמחה לשמוע!
שבוע נפלא 🙂

אילנית (12:28 20.08.2017)

הייי
האמת שיש לי קרוב ל4 צינצהות של ריבת תפוזים.. חשבתי להכין מזה עוגת יומולדת ( לעבודה ) מה את אומרת .. מה את ממליצה לי ?

מתכונים ב-10 דקות (18:23 20.08.2017)

היי אילנית,
אני חושבת שאת יכולה להכין את העוגה הזאת עם ריבת תפוזים.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 22X31.

עדן (18:21 7.07.2017)

היי
המרקם יצא ליבצקי ודביק האם זה הגיוני?

מתכונים ב-10 דקות (18:31 7.07.2017)

הכוונה למרקם לפני האפיה?
שמת בדיוק את המרכיבים והכמויות שבמתכון (חצי כוס מיץ, כוס ורבע קמח וכו’)?
זה בסדר שזה דביק אבל לא אמור לצאת ממש בצקי. אולי כדאי להוסיף עוד קצת נוזלים.

תמר (16:03 15.06.2017)

היי (: נשמע טוב
רציתי לשאול-אני רוצה להכין באינגליש קייק וחשבתי לשים בפנים ממרח לוטוס.
האם זה ישתלב טוב? מתוק מדי? כמה כדאי לשים?

תודה רבה (:

מתכונים ב-10 דקות (16:44 15.06.2017)

כן, אפשר למלא בממרח לוטוס במקום הריבה. כחצי כפית בכל מאפינס.

אסנת (19:46 27.04.2017)

כמה מאפינס יוצאים עם המתכון?

מתכונים ב-10 דקות (20:58 27.04.2017)

8-10 מאפינס.

שירן (13:13 26.12.2016)

הי אפרת, אני ישמח אם תכתבי לי כמות ל6 מאפינס והאם אני יכולה למלא אותם בריבה/ממרח רק לאחר האפיה כמו בסופגניה?

מתכונים ב-10 דקות (14:00 26.12.2016)

היי שירן,
ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
חצי כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
לא אמורה להיות בעיה למלא לאחר האפיה.

אילנה. (13:18 14.10.2016)

שלום! מה אפשר לשים במקום ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (14:07 14.10.2016)

היי אילנה,
לא ניסיתי אבל אולי רבע כוס רסק תפוחים?

ציפי (16:34 23.08.2016)

הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית מרובעת והוספתי ריבת שזיפים בייתית יצא מוי מוי טעים

מתכונים ב-10 דקות (17:23 23.08.2016)

תודה ציפי, שמחה שיצא טעים 🙂

רפי (16:33 7.08.2016)

אפשר לקבל מתכון לעוגה באינגליש קייק

מתכונים ב-10 דקות (17:44 7.08.2016)

היי רפי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
בהצלחה 🙂

רפי (18:34 7.08.2016)

איך מערבבים את הריבה בבלילה בתבנית איגלישקייק או עם כפית ומטביעים אותה בפנים

מתכונים ב-10 דקות (19:48 7.08.2016)

היי רפי,
משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את הבלילה. בעזרת כפית מטביעים בפנים את הריבה.

ציפי (13:45 7.07.2016)

עשיתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמי והוספתי לבלילה ריבת דובדבנים בייתית ויצא כל כך טעים

מתכונים ב-10 דקות (13:47 7.07.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

ציפי (13:08 5.07.2016)

אפשר לערבב בבלילה ריבת דובדבנים ביתית ?

מתכונים ב-10 דקות (13:15 5.07.2016)

היי ציפי,
מהתגובות הבנתי שזה בעייתי (מישהי הכינה וטענה שיום למחרת נוצר עובש אף על פי ששמרה במקרר).

קרינה (18:47 1.07.2016)

היי אפרת,
הכנתי במאפינס בסוף כי רק עכשיו ראיתי את התשובה וכשהעוגה הייתה חמה מרחתי עליה דבש ומעל שוקולד ויצא טעים תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (18:50 1.07.2016)

מעולה 🙂
שבת שלום!

קרינה (12:45 1.07.2016)

היי אפרת,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או בתבנית חד פעמית קטנה 20/29?ומעל לצפות עם זיגוג של דבש?ואיך ניתן להכין את הזיגוג?
תודה מכינה ממש הרגע

מתכונים ב-10 דקות (13:43 1.07.2016)

היי קרינה,
ראיתי רק עכשיו..
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ולצפות מעל בזיגוג דבש. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה פשוט לזלף דבש מלמעלה. אם הדבש מאוד סמיך אפשר לדלדל אותו במעט מים, לערבב ולצקת על העוגה.

קרינה (23:38 23.06.2016)

הכנתי שוב ויצא טעים ויפה עם שוקולד נוטלה מעל וחלק עם ריבה:)הבנתי שאצלי התנור אופה חזק מידי לכן אני שמה על 160 מעלות.

מתכונים ב-10 דקות (23:45 23.06.2016)

מעולה, שמחה שהפעם יצא מוצלח יותר 🙂

קרינה (09:45 21.06.2016)

ועוד שאלה האם אפשר לקבל מתכון לעוגה מפודינג שוקולד יש לי כבר הרבה זמן ואני רוצה להישתמש בו ותהיתי אם אפשר לשים את הפודינג לתוך עוגת שוקולד כלשהי:)
שוב תודה רבה על מתכונים נהדרים וקוצרי מחמאות.

מתכונים ב-10 דקות (10:03 21.06.2016)

היי קרינה,
הכוונה לאינסטנט פודינג שוקולד נכון? (כמו הוניל רק בשוקולד?)
אם כן, את יכולה להכין עוגת ביסקוויטים, עוגת שוקולד עם קרם, רולדת שוקולד.
להכניס לתוך תערובת העוגה עצמה, זה אפשרי אבל צריך לקחת בחשבון שזה משפיע על מרקם העוגה ולכן מאחר ולא ניסיתי יהיה לי קשה לומר לך כמויות מדויקות.

קרינה (12:10 21.06.2016)

אוקיי תודה רבה על התשובה המהירה וכן הכוונה היא לאינסטנט פודינג בטעם שוקולד:)אנסה להכין רולדת שוקולד מהאתר:)

קרינה (00:31 21.06.2016)

היי אפרת,
הכנתי את המאפינס ויצאו לי 8 מאפינס גדולים וטעימים.ופיזרתי אבקת סוכר מעל יצא יפה הכנתי חצי עם ריבה וחצי עם נוטלה יותר מחצי נאכל:).רוצה להכין שוב רוצה לעשות 18-20 מאפינס בכמה להכפיל כמויות?ועוד אצלי המאפינס עלו למעלה וניקרעו ויצאו גדולים והממרח נישאר למעלה והריבה שקעה מה ההסבר לתופעה שאדע להבא? אבל עדין יצא טעים ואחרי שפיזרתי אבקת סוכר יצא יפה:)
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והטעימים:-)

מתכונים ב-10 דקות (09:23 21.06.2016)

היי קרינה,
באיזה תבנית מאפינס אפית? סיליקון, מתכת, עטרות נייר?
לגבי הריבה והממרח, אלו שקעו ואלו נשארו יציבים בגלל שזה תלוי במשקל ובמרקם שלהם (ממרח שוקולד שונה מריבה במרקם ובמשקל).
אם הריבה שקעה למטה מומלץ להפוך את המאפינס ולהגיש אותם הפוכים ואז זה ייראה ישר ויותר יפה (כמו בתמונה).
כדי שהם לא ייתפחו מידי ויקרעו כדאי להקפיד למלא את השקעים לא יותר מגובה של 2/3 מהשקע.
לגבי הכמויות, אני ממליצה לך להכפיל כמויות ב-2 (ובמידה וזה לא יספיק, תכיני כמות נוספת):
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
בהצלחה 🙂

קרינה (09:42 21.06.2016)

אפיתי בעטרות נייר קניתי במיוחד למתכון:)
תודה רבה ביזכות האתר שלכם אני מקבלת מחמאות ולומדת מתכונים חדשים ומעניינים:-)

מתכונים ב-10 דקות (09:44 21.06.2016)

מעולה 🙂
אני ממש שמחה לשמוע!

הראל גליקו (17:14 30.05.2016)

ממש טעים הכנתי פעמיים ויצא פיצוץ בקיצור כדי להכין

מתכונים ב-10 דקות (17:39 30.05.2016)

שמחה לשמוע הראל 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

סילבר (00:44 20.03.2016)

כמה זמן זה מחזיק במקרר?
האם אפשר להקפיא כבר מוכן עם מילוי לאו דווקא ריבה?
האם אפשר למלאות במשהו אחר חוץ מריבה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:43 20.03.2016)

היי סילבר,
עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר. העוגה נשמרת כ-3 ימים.
מומלץ יותר להקפיא בלי המילוי ולמלא אחרי ההפשרה (אם ממלאים בממרח אחר שהוא לא ריבה אפשר להקפיא גם עם המילוי).
אפשר למלא בכל ממרח אחר שרוצים (ממרח בטעם שוקולד, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ריבת חלב וכדומה).
שבוע נפלא 🙂

איל (17:26 15.03.2016)

אפשר לשים במקום ריבה נוטלה ?

מתכונים ב-10 דקות (17:27 15.03.2016)

בטח 🙂

טליה (15:39 23.02.2016)

אכן קליל!
הכנתי ישר כמות כפולה,
יוצא טעים ומרשים.
וממצרכים שתמיד יש בבית. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:40 23.02.2016)

תודה טליה, שמחה לשמוע 🙂

לינדה (12:22 7.02.2016)

תודדה על המתכונים הנהדרים העם אני יכולה להחליף קמח תופיךלקמח קוסמין תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:04 7.02.2016)

היי לינדה,
אני מניחה שאפשר. שימי כוס ורבע קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂

איתן (16:31 14.01.2016)

שלום, רציתי לדעת אם אפשר לכסות את הריבה כך שעצם העובדה שהריבה בפנים תהיה הפתעה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.

מתכונים ב-10 דקות (16:41 14.01.2016)

כן איתן אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבמהלך האפיה הריבה שוקעת לתחתית תבנית המאפינס.

אלישוש (14:42 5.01.2016)

נשמע וה=נראה נפלא כמו הכל כאן…
האם ניתן לשים ריבת חלב ? יאממייי

מתכונים ב-10 דקות (14:47 5.01.2016)

בטח 🙂

אלישוש (14:50 5.01.2016)

תודה יקירה !

אורנה (23:31 20.12.2015)

שלום!! יצאו נפלאים וטעימים ביותר. ונאים להפליא! מילאתי עם קונפיטורת דובדבנים איכותית ביותר. רק משהו הפריע: אכסנתי במקרר אבל אחרי יום אחד הם העלו עובש שחור. אולי צריך לשים רק ריבה רגילה ???
תודה רבה!!!!
אתר מעולה לאנשים שהזמן אץ להם…

מתכונים ב-10 דקות (09:24 21.12.2015)

היי אורנה,
אם זה כך אז כנראה שעדיף להשתמש בריבה רגילה.
שמחה שלפחות הספקת להנות מהטעם 🙂
תודה ויום נפלא!

לירון (11:56 11.12.2015)

מתכון נהדר אתר מקסיםםםם!! !!!

מתכונים ב-10 דקות (12:07 11.12.2015)

תודה לירון!
שבת שלום 🙂

ברכה (19:56 10.12.2015)

שלום 🙂
קודם כל, אני מאוד אוהבת את האתר שלך!!!
ורציתי לדעת אם חייבים את המיץ תפוזים…
שיהיה חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (20:32 10.12.2015)

תודה ברכה! כיף לשמוע 🙂
יותר טעים עם מיץ תפוזים אבל אם אין לך אפשר לשים במקום גם לימונדה- סוחטים לכוס 2 כפות מיץ לימון ומוספים מים עד לחצי כוס. מוסיפים כפית גדושה סוכר ומערבבים.
חג שמח!

ברכה (00:05 11.12.2015)

הכנתי!! ויצא טעים בטירוף!!!
תודה רבה רבה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (00:12 11.12.2015)

תודה ברכה, איזה כיף שחזרת לעדכן!

מירי (09:37 10.12.2015)

הכנתי, יצא מקסים וטעים!

מתכונים ב-10 דקות (09:47 10.12.2015)

תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

מיטל (13:31 7.12.2015)

היי ושוב תודה על מתכון קל רציתי לשאול ריבת משמש תתאים? תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (13:39 7.12.2015)

כן מיטל, למה לא 🙂
חג חנוכה שמח

דורית (13:00 7.12.2015)

איך למלא ריבה?
אפשר לעטוף את כל תבנית השקעים מבלי להוציא שת המאפינס ממנה לפני ההקפאה? אני אופה בתבנית שקעים מסיליקון.

מתכונים ב-10 דקות (13:37 7.12.2015)

אפשר להזריק לתוך המאפינס או לעשות חריץ בעזרת סכין ולמלא בריבה.
את יכולה להקפיא עם התבנית רק חשוב שהמאפינס יתקררו לגמרי לפני שאת מכניסה אותם למקפיא.

דורית (10:32 7.12.2015)

היי אפרת
אפשר להקפיא? אם כן אז איך להפשיר?

מתכונים ב-10 דקות (10:59 7.12.2015)

היי דורית,
אם את מקפיאה מומלץ להכין בלי מילוי הריבה ולמלא אחרי ההפשרה.
יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהפשיר בטמפרטורת החדר יחד עם הניילון הנצמד.
חג חנוכה שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.