זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: פרווה
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש (80 מ”ל) כוס שמן
2 כפות (32 ג’) טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
2 כפות מלאות דבש
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
2-3 כפות (כ-40 ג’) שוקולד צ’יפס
ציפוי שוקולד טחינה: 50 גרם שוקולד מריר + כפית טחינה גולמית + כף שמן
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (ניתן להניח עטרות נייר בתוך תבניות מאפינס מבלי לשמן).
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, טחינה, דבש, מים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקקאו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ומפזרים מעל שוקולד צ’יפס. מכניסים לתנור למשך כ-15 דקות.
-בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את קוביות השוקולד עם כפית טחינה גולמית וכף שמן ומערבבים לתערובת חלקה.
-כשהמאפינס מוכנים שמים מעל את הציפוי.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
הי,
תודה על המתכון, נראה מעולה!
אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס או לשים ממש מעט (זה מה שיש לי…) ?
שימי מה שיש לך:)
תודה רבה!
נראה שיצא מצוין! (עדיין לא טעמנו)
כמה מאפינס יוצא?
10 מאפינס
כשמערבבים עת הביצים והסוכר צריך שזה יהיה עיסה תפוחה ? או רק כמה דק לערבוב קל לאיחוד?
זה טוב לערבב את הביצים עם הסוכר עד לתערובת תפוחה כי זה עוזר למרקם אוורירי יותר אבל לא חובה.
תודה רבה, יצא מושלם. אחלה פעילות לחופש הגדול עם הילדים ….
שמחה שיצא טעים❤️
הכנתי ויצא מאוד טעים !!! תודה רבה על עוד מתכון מושלם 😊
שמחה שיצא טעים🙂
היי אפרת,
ניתן לוותר על השוקולד ציפס?
יש לי שוקולד ציפס לבן. נראה לך ילך?
כן אפשר עם לבן:)
אפשר לוותר על הדבש ולשים מייפל במקום הסוכר? ולהפחית קצת בשמן? מחפשת מתכון למאפינס קקאו או שיש
אפשר.
שמן- רבע כוס.
מתכון מעולה!!! מחליפה תמיד לקמח כוסמין או מלא (פחות רגשות אשם) וזה מושלם.
מעולה🙂
תודה רונה
עוגה מדהימה מתחסלת בשניות!
שמחה שאהבת❤️
שלום ותודה רבה על כל המתכונים וההוראות הברורות. רציתי לשאול שאלה חשובה מבחינתי: האם המאפינס מתפורר? ז”א שהעוגה מתפוררת? (אני לא רוצה להכין ולהביא משהו למארחים שמלכלך להם את כל הבית…..) אגב, בכל פעם שאני צריכה מתכון אני מחפשת כאן, אצלך, כי הכל ברור מדויק, וטעעעעים!!!! תודה!
היי חן 🙂
זה מתפורר כמו עוגה רגילה, לא מתפורר באופן מיוחד.
אם תשימי 2 ביצים גדולות זה יהיה פחות מתפורר.
הי, אפשר לוותר על הדבש?
היי
אפשר לשים כף סילאן או כף מייפל במקום.
ב
חג שמח,
הכנתי והקמח והקקאו לא התאחדו סופית עם הבלילה, נשארו גושים(לא רציתי לערבב מידי, וגם לא במיקסר כי כתוב בהרבה מתכונים שזה לא טוב לקמח..)
איך אפשר לערבב שתתקבל עיסה אחידה?
תודה רבה!
היי
חשוב לערבב היטב לפני הוספת הקמח כדי שיניו כמה שפחות גושים. בנוסף כדאי להוסיף את הקמח בהדרגה לקערה.
אין לי קקאו….ניתן לשים שוקולית או לוותר על הקקאו?
תודה רבה ושנה טובה
היי
ניתן לוותר על הקקאו או לשים כף ממרח שוקולד וכף שוקולית.
טעים מושלם!!
שמחה לשמוע!
עוגה קלה ומוצלחת בטירוף מכינה לכל שבת ופשוט לא נמאס!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
רוצה להכין כעוגה ,כמה להכפיל? ולאיזה גודל תבנית?
תודה
היי
אפשר להכין את הכמות במתכון בתבנית אינגליש, או להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בתבנית 22*31.
אם אני רוצה להכין כעוגה, מכפילה כמויות .. כמה זמן לתת בתנור?
היי
כ-25-35 דקות.
תודה רבה!
תודה יצא מצוין!!!
רך וטעים!!
אני רוצה בפעם הבאה להוסיף יותר טחינה שירגשו חזק יותר את הטעם, כמה את ממליצה לי לשים?
תודה ענקית!
כל פעם שאני צריכה מתכון אני מחפשת אצלך כי תמיד יוצא מושלם! וההוראות ברורות ומובנות היטב!!
איזה כיף שיצא מוצלח❤️
את יכולה לשים 3 עד 4 כפות טחינה. המרקם יכול להיעשות קצת יותר שומני.
מה אפשר לשים במקום דבש?
אפשר לשים סילאן או סירופ מייפל טבעי.
תודה. נשמע בריא וטעים. אפשר להקפיא?
כן, אפשר(:
מתכון מעלף!
הפך להיות הקינוח הקבוע בבית.
אני החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא ועדיין יצא אוורירי, הילדים לא שמו לב ואני הצלחתי לדחוף להם גם טחינה גם דבש וגם קמח מלא
מושלם!!!
תודה לך
איזה כיף שיצא מוצלח ושגם הילדים נהנו!
תודה שחזרת לשתף😊
אם בתבנית אנגלישקיק כמה זמן בתנור ?
היי,
כ-25-30 דקות.
שלום אפרת,
אני ממש רוצה להכין את המתכון הזה.
אשמח לדעת האם יוצא טעים גם בלי הציפוי?
היי,
אפשר לוותר על הציפוי, הוא מוסיף אבל יוצא טעים גם בלעדיו.
אפרת תודה רבה על המתכונים המעולים!!!
צריך לשמור את המאפינס במקרר אם מכינים יום-יומיים מראש או שזה בסדר להשאיר בחוץ סגור? אני שואלת בגלל הציפוי…
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
כדאי לשמור במקרר בגלל הציפוי(:
תודה רבה אפרת!
יצא מעולה וחוסל עד הפרור האחרון! ואני חושבת שהקירור דוקא שדרג אותם 🙂
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לעדכן❤
היי אפרת, אפשר לוותר על טחינה או לשים משהו אחר במקום? אין לי טחינה בבית וחבל לי לקנות חודש לפני פסח.
היי,
אפשר להכין מתכון למאפינס שוקולד שהוא ללא טחינה(:
היי, אפשר עם טחינה מלאה?
כן, הטעם יהיה מעט שונה.
אפשר עם קמח ללא גלוטן?
כן, אפשר עם קמח תמי/מולינו/ קונדיטור/כרגיל וכדומה(:
אפרת, הכנתי ברגע האחרון כעוגת אינגליש כי לא היה לי זמן להתעסק עם מאפינס בלחץ של יום שישי, ויצא פשוט נפלא! גבוה מאוד וממש רכה וטעימה! עוד מתכון מבית 10 דקות שהולך להיות קבוע אצלנו בבית 🙂 תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
איזה כיף שניסית ושיצא מוצלח!
תודה יקירה על השיתוף, שמחה להתחיל שבוע עם פרגון ממך(:
שבוע טוב🌺
אפשר להחליף סוכר בסילאן/מיפל/דבש? ולהשתנש בקמח כוסמין מלא?
היי,
אפשר להמיר את הסוכר בממתיק נוזלי אבל זה ישנה את המרקם (ומעט את הטעם).
כנ”ל גם לגבי קמח כוסמין מלא(:
בסוף הכפלתי כמויות והוספתי קוקוס מעל הציפוי, יצא משגע !!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף🌺
נראה מעולה.
אפשר להכין את זה כעוגה? אין לי סבלנות למאפינס…
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק🙂
היי אז עבור תבנית 31×21 יש להכפיל כמויות?
היי,
כן יש להכפיל כמויות פי 2.
איזה כיף להיות הראשונה שמפרגנת:)
יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!
ממליצה בחם!
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף והפרגון😊