שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 18 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

חצי קילו (500 ג’) בצק עלים מופשר

4 תפוחים בגודל בינוני קלופים מגורדים גס

2 כפות מלאות סוכר

2 כפות גדושות סירופ מייפל או דבש

כפית אבקת קינמון

חצי כוס (120 מ”ל) מים

שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)

*אבקת סוכר לקישוט

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים במחבת רחבה את התפוחים המגורדים (אין צורך לשמן את המחבת), מוסיפים סוכר, מייפל, אבקת קינמון ומים. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).

(אם נותרו מים במחבת- יש להסיר את המכסה ולבשל על אש בינונית-גבוהה, עד שהמים יתאדו). מסירים מהאש ומצננים.

-חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.

-מניחים בצד אחד של כל ריבוע כף מתערובת התפוחים ובצד השני עושים 4 חתכים בעזרת הסכין.

-פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורך את תערובת התפוחים, מגלגלים ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.

-מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.

-לאחר שהמאפים מתקררים מפזרים מעל אבקת סוכר.

ראו גם
אפרול שפריץאפרול שפריץ
עוגת ביסקוויטים והשחר עוגת ביסקוויטים והשחר
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
בתיה (15:08 10.07.2024)

שלום,
האם ניתן להחליף בצק עלים בבצק פילאס?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 11.07.2024)

כן