זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 18 יחידות
סוג: פרווה
חצי קילו (500 ג’) בצק עלים מופשר
4 תפוחים בגודל בינוני קלופים מגורדים גס
2 כפות מלאות סוכר
2 כפות גדושות סירופ מייפל או דבש
כפית אבקת קינמון
חצי כוס (120 מ”ל) מים
שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)
*אבקת סוכר לקישוט
-מניחים במחבת רחבה את התפוחים המגורדים (אין צורך לשמן את המחבת), מוסיפים סוכר, מייפל, אבקת קינמון ומים. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).
(אם נותרו מים במחבת- יש להסיר את המכסה ולבשל על אש בינונית-גבוהה, עד שהמים יתאדו). מסירים מהאש ומצננים.
-חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
-מניחים בצד אחד של כל ריבוע כף מתערובת התפוחים ובצד השני עושים 4 חתכים בעזרת הסכין. מקפלים ומהדקים היטב את הקצוות.
-מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
-לאחר שהמאפים מתקררים מפזרים מעל אבקת סוכר.
הי אפרת, איך אפשר לשמור את המאפים אחרי האפייה?
אפשר לשמור במקרר.
אף אחד לא שם לב שעורבבו פה שתי מתכונים?.. ריבועי בצק לעומת גילגול הבצק?
טעות. תוקן:)
שלום,
האם ניתן להחליף בצק עלים בבצק פילאס?
תודה
כן
😀
הכנתי – בלי הגילגול – יצא טעים. 👍
שמחה שיצא טעים🙂