זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: חלבי, ללא גלוטן
תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס”מ
7 דפי אורז
2 ביצים גדולות
250 גרם גבינה לבנה או קוטג’
100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)
50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה או גאודה מגורדת (חצי כוס)
כף שמן זית
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*שומשום לקישוט מעל
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.
-טורפים את הביצים בקערה ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח”כ לציפוי). מוסיפים לקערת הביצים הטרופות גבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
-מניחים דף אורז בתחתית (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו). מורחים עליו באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.
-מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
המאפה אמור לצאת נמוך.
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר/מקפיא?
תודה רבה על כמתכונים המעולים שלך.
עדיף לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
לשים על טורבו?
חום עליון ותחתון.
חייבת להגיד שבעלי לא מוכן לאכול שום דבר עם דפי אורז!!! אבל את זה הוא טרף!!!! ועוד ביקש עוד!!! הכנתי כבר כמה פעמים. קל וממש טעים
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עשיתי היום את המאפה. יצא טעים מאוד אבל דפי האורז היו קשים לחיתוך וללעיסה. מה הסיבה? השתמשתי בדפים מרובעים ולא עגולים. האם יש הבדל בין סוגי דפי האורז?
היי,
שמחה שיצא טעים😊
הסיבות האפשריות לכך שיצא קשה הן:
שימוש בביצים קטנות, אי דיוקים בכמויות הגבינות, שימוש בדפי אורז גדולים יותר מקוטר 22 (יתכן ששטח הדפים המרובעים היה גדול יותר משל דפי האורז העגולים שצריך למתכון), ואפיית יתר.
האם יש דפי אורז מתוצרת מועדפת?
אין עדיפות לחברה מסוימת(:
יש דפי אורז בקוטר 16 ויש בקוטר 22. מה צריך למתכון?
עדיפות לקוטר 22 היות ומשתמשים בתבנית עגולה בקוטר 24.
קודם כל חייבת לפרגן לך על מתכונים מושלמים ומענה מהיר לכל שאלה.
יש לי דפי אורז קטנים ואין לי תבנית בשבילם..יש לך מתכון עם דפי אורז קטנים?
היי,
תודה על הפרגון(:
את יכולה להכין את המתכון עם דפי אורז קטנים ופשוט להשתמש בתבנית בקוטר קטן יותר.
יצא פצצה
שמחה שאהבת את המתכון❤
באיזה דפי אורז השתמשת? האם הדפים יצאו רכים לאכילה?
וואו יצא ממש טעים!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
מתכון מטורף שסוגר את הפינה, ממש ממש טעים ומהר
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
לא היה קוטג’ אז החלפתי אותו בתפוח אדמה שהכנתי במיקרו. יצא טעים ביותר ונחטף תוך דקות!
נראה טעים ביותר(: תודה על השיתוף😊
וואו יצא אליפות!!!
נחטף בשניות
איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל🙂
תודה שחזרת לשתף(:
לגבי האפייה- כמה מעלות ?
היי,
יש לאפות על 190 מעלות.
היי אפרת יקרה, תודה על המתכונים הנפלאים
מתאים להכין רק עם קוטג’ גבינה וגבינ”צ? אין לי כרגע בולגרית
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על בולגרית אך היא מאד מוסיפה.
הי אפרת, באיזו תכנית לאפות? טורבו, או קו עליון/ תחתון?
לדפי אורז מרובעים צריך לשים את אותן כמויות?
תודה וחג שמח.
היי,
אפשר לאפות בטורבו ואפשר בקו עליון ותחתון (בגלל שלא מדובר במאפה כמו עוגה ועוגיות התכנית לא משנה במיוחד).
באיזה גודל הדפים המרובעים? אם הם לא גדולים מהגודל הסטנדרטי הכמות במתכון תתאים.
חג שמח(:
בוקר טוב. תודה רבה שענית לי!
הדפים בגודל של 22 סמ’.
אז לדעתי הגודל מתאים(:
טעים ביותר, מכינה שוב ושוב, תודה!
האם יש אפשרות גם למלית על בסיס ירקות (ללא גבינה), כך שהמאפה יתאים לנער צמחוני בארוחה בשרית?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
כדי להפוך את המתכון לצמחוני אפשר לטבול כל דף אורז במים למשך כמה שניות ובין הדפים למלא באחד מהמילויים הבאים:
– מילוי פירה: לערבב תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק+ בצל קטן מטוגן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
– מילוי ירקות: לטגן פטריות, גזר קצוץ וגמבה קצוצה+ מלח ופלפל.
– מילוי ירקות אסיאתי: לטגן שן שום ולהוסיף חצי כרוב קטן קצוץ, קישוא וגזר מגורדים + כף סילאן, כף רוטב סויה וכף שמן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
במקום הביצה תרססי או תמרחי מעט שמן מעל דף האורז העליון.
בהצלחה!
מתכון מעולה תודה רבה! האם אפשר להכין מראש ואח”כ לשמור בקרור ורק לחמם?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לחמם שנית לפני ההגשה אך כמובן שהכי טעים לאכול את המאפה סמוך להכנה.
פעם שניה שמכינה את המתכון.
מדהים.כולם מבקשים את המתכון.תודה על כל המתכונים הנהדרים.
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על הפרגון🌺
מתכון מצויין, טעים מאוד.
אני עושה גם, עם דפי אורז קטנים, מאפים אישיים.
מעולה, שמחה שאהבת את המתכון(:
היי!
אני מאודד נהנית מהאתר הכל ככ נגיש וקל
רציתי לדעת האם זה יהיה טעים עם מלאווח? ואם כן כמה שכבות?
ושוב תודה על הכל
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
זה יהיה מוצלח גם עם מלאווח, אך לא הייתי שמה יותר מ-3 שכבות משום שעלי מלאווח עבים יותר.
יצא טעים ביותר !!! מעולה ,תודה!
נראה פשוט מצוין! תודה על השיתוף😊
יש לך במקרה גם מתוקים יחסית בריאים עם דפי אורז?
כרגע לא, אבל זה רעיון! אפשר להכין מלית מתוקה של גבינות, למשל עם גבינת טוב טעם, סוכר וניל וצימוקים🙂
תודה! במידה וכן תעשי מתכונים מתוקים עם דפי אורז בבקשה תעדכני 🙂
היי אפרת!
הבן שלי צליאקי,
רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין בשר ממולא בדפי אורז-לפי הרעיון של הגבינות.
אשמח למתכון קליל ומעניין
היי הדס,
אפשר בהחלט ואמור לצאת מעולה:)
תעשי לפי המתכון של לזניה בשרית, רק במקום עלי לזניה- דפי אורז…
חג שמח אפרת, כדי להכין לזניה בשרית מדפי אורז צריך להרטיב אותם? ושאלה נוספת, אפשר למלא גפי אורז במילוי בשר ולטגן? שמן עמוק או רגיל. תודה.
היי,
יש להרטיב את דפי האורז אם מכינים לזניה בשרית היות ולא שמים נוזל (בשונה מלזניה חלבית שבה יש שמנת מתוקה).
אפשר למלא דפי אורז בבשר ולטגן טיגון חצי עמוק, גם במקרה כזה יש להרטיב את הדפים לפני המילוי.
חג שמח!
היי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר להכין את אותו המתכון עם דפי בצק פילו?
היי הדס,
כן, לא אמורה להיות בעיה😊
איזה טיבול את ממליצה לבשר טחון?
מלח ופלפל, כמו שכתוב במתכון. את יכולה גם להוסיף כל תבלין שאת אוהבת:)
היי אפרת.
כבר כמה פעמים שהכנתי, ותמיד יוצא מושלם!!
אשמח מאד אם יש מתכונים נוספים מדפי אורז!! (המלאווח שלך מושלם, וגם הבורקסים האישיים…)
היי תהילה,
שמחה שאהבת את המתכון😊 אשתדל לחשוב על עוד רעיונות…
היי,
יש לי דפי אורז 16 ס״מ. איזה שינוי במתכון אני צריכה לעשות?
היי ורד,
אין שינוי, רק תכיני את המאפה בתבנית או כל כלי שמתאים לאפייה בקוטר 16 ס”מ.
יש לי גבינת קשקבל לא מנוצלת. זה מתאים לתערובת הגבינות או שזה יתן טעם חזק?
היי שרית,
את יכולה לשים חצי כוס קשקבל כדי שהטעם לא ‘ישתלט’…
הכנתי שוב😃
הפעם השתמשתי בטוב טעם במקום קוטג’,
הוספתי לבלילה פטריות חתוכות ובצל סגול חתוך דק מטוגנים.
מתי תוסיפי מתכון לזיווה מדפי אורז?😅
יצא מושלם כרגיל
היי רותם,
נשמע ונראה מצוין:) תודה על השיתוף🌺
תודה על עוד מתכון מושלם 🥰
יצא ממש ממש טעים 😋
הוספתי בלילה קצת זיתים
נראה טעיםםם, תודה על השיתוף רותם😊
הי אפרת, אפשר שמנת חמוצה במקום הגבינה הלבנה/קוטג’?
היי הדס,
אפשר בהחלט:)
תודה על המענה המהיר וחג שמח
פורים שמח🙂
מעולה!
בקושי השאירו משהו לאבא 😆
כיף לשמוע😂 תודה גלית
היי אפרת,
מתכון מעולה שאני מכינה כבר כמה פעמים. אז ראשית תודה רבה!
שנית, לטובת הבשלנים שנעזרים בתגובות (כמוני) אציין כמה דברים:
1. כל פעם יוצא גבינות קצת אחרות (מה שיש במקרר) אך אין ספק שגבינה צהובה היא חובה.
2.מכניסה מדי פעם תוספות של בצל מטוגן / זיתים ופשוט כולם מלקקים את האצבעות.
3. לגבי משך אפייה – כל פעם זה יוצא קצת אחרת. לרוב אופה קרוב ל50 דק- שעה ובתנאי שכל דף אורז מלא (כולל השוליים) בעיסת הגבינות כך שלא יישרפו.
4. על דף האורז האחרון – כשמתקמצנת על ביצה נוספת (אם העיסה קטנה יותר וצריך רק ביצה אחת) פשוט מורחת שמן ומעל שומשום ויוצאת תוצאה נפלאה כמו עם ביצה.
היי גל, תודה רבה על השיתוף. עצות ממש טובות😃
שיהיה לך שבוע טוב❤️
היי
ריפדתי את הנייר אפייה, בקושי הצלחתי להפריד. למה זה קורה?
היי האם שימנת את הנייר? למרות שזה אמור לא להדבק גם בלי שמן.
יכול להיות שזה גם קשור בסוג נייר האפיה (כבר נתקלתי בזה בעבר).
אם אין בבית בולגרית, מה אפשר במקום?
הבולגרית מסמיכה את התערובת ומעניקה מרקם וטעם מיוחד כמו של בורקס גבינות אמיתי. לא בטוחה איך ייצא בלי.
מניחה שאפשרי להוסיף יותר מהגבינות האחרות.
מושלם כל פעם מחדש!!תודה☺☺
תודה רבה רות!
שמחה לקרוא שאהבת
שבוע נפלא🌸
יצא מאד טעים! הכנתי כבר מספר פעמים ותמיד יוצא נחמד! החלפתי את הקוטג’ ב”טעם טוב” ויצא יותר בורקסי אפילו
נראה מעולה אורטל 🙂
תודה שחזרת לשתף! ❤️
היי אפרת,
האם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה?
תודה רבה ❤️
שימי קצת יותר בולגרית במקום.
אם את לא אוהבת אפשר לוותר אבל לדעתי מוסיף המון 🙂
הי אפרת, חייבים תבנית עגולה? אי אפשר פשוט להניח בתוך התבנית של התנור?
לא חייבים תבנית עגולה, פשוט אם הדפים עגולים זה יותר נוח.
כדאי לפחות להשתמש בתבנית שהיא לא גדולה מידי.
אני מכונה באינגליש קייק, שוברת את דפי האורז בהתאם
יוו תבורכי,זה נראה כל כך טעים
איזו אלופה את
טרם הכנתי,רק מלראות את זה וכמה זה פשוט הכנה,מעלף.
תודה רבה לך אפרת יקרה על כל המתכונים המדהימים שלך,
ממש בקלי קלות וטעים מאוד וגרם בריא 🙂
תודה רבה אורנה 🙂 שמחה לקרוא שאת נהנת
שבוע טוב❤️
אחד הטעימים וקלים להכנה !! בעלי ורני עפנו על זההה
תודה קורל!!
שמחה לקרוא שנהנתם ♥
יצא מושלם! ככ טעים!! תודה!!
נראה ממש טוב לימור!
שמחה שאהבת🌸
יש אפשרות כלשהי לטגן ??
היי מושיקו
תוכל להכין את הבורקס גבינה מדפי אורז ולטגן 🙂
הכנתי פעם ראשונה. נרשמה התלהבות כללית הן של הילדים והן של הבן זוג.
שמחה שאהבתם מיקי 🙂
יום נפלא ❤️
מעולה!!!!
הכנה מהירה ופשוטה וממש טעים(:
תודה רבה
תודה ציפי 🙂
מושלם!! קליל וטעים
תודה😊
תודה רות 🙂
היי אפרת, אני עושה באופן קבוע מתכונים מהאתר שלך, את נהדרת והמתכונים שלך נהדרים כמוך! 🙂
רציתי להגיד תודה על המאפה הזה, שנים שאני מחפשת משהו טעים שכיף לנשנש שהוא ללא קמחים בכלל. יוצא מושלם בכל פעם שאני עושה (בפעם המאתיים כבר)!
שמחה לשמוע ❤️
תודה יוליה
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם במקום גבינה לבנה?
כן.
האם אפשר להכין הכל על יבש בבוקר ולשים במקרר ולחמם יותר מאוחר? אני רוצה לחמם את זה לערב.
לא אמורה להיות בעיה.
יוצא מצוין !
תודה מריה 🙂
היי 🙂
יצא טעים,
אם כי בפעם הבאה אשים על חום מעט יותר נמוך ומעט פחות זמן, נשרף מלמעלה ומלטה (גירדתי מהתחית ואכלתי גם את זה 🙂 )
אוי 😮 איך זה נשרף ככה?
אפית בחום עליון ותחתון או תוכנית אחרת? אולי טורבו?
אפיתי על פי ההוראות🤷♀️
נראה לי שחלק מהתקלה זה שלא מרחתי את הגבינות על כל הדף האורז אלא רק במרכזו ומעכתי על-ידי לחיצה עם הדף שמעליו.
כנראה שזה לא נרטב מספיק ולכן נשרף?
עשיתי כן כי הנחתי שהגבינה “תימס” לצדדים ותמלא את השוליים שנותרו ללא מילוי
יכול להיות גם שזה בגלל שהשתמשת בתבנית גדולה מקוטר הדפים ואז הדפים היו גלויים ולא מכוסים.
אפית בקו עליון וקו תחתון ושמת במרכז התנור? אולי אפית יותר מידי?
לכל שאלותיך – כן 🙂
יתכן שהתנור שלי מצריך פחות זמן ופחות חם..
כשאנסה שוב אעדכן איך יצא😀
תודה על התייחסותך
אני הכנתי, יצא מצוין. שמתי את התבנית בחלק התחתון של התנור ופחות 5 מעלות כך זה נאפה
טוב למעלה וגם מתחת.
אז לאחר כל התיקונים יצא מצויין :))
170 מעלות, 25 דק\’.
תודה על המתכון!
נראה מעולה 😍
זה בקושי הספיק לצאת מהתנור וכבר פירקו את הכל! זריז וטעים! תודה (:
רציתי להעלות תמונה אבל נשארתי עם תבנית ריקה D:
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורלי
היי,
כמה זמן זה יכול לשבת במקרר אחרי שמכינים?כמה ימים?
זה נשמר במקרר 2-3 ימים בקופסה סגורה.
היי אפרת, הכנתי הבוקר ויצא מושלם! ובכלום עבודה, כמו שאני אוהבת 🙂 תודה רבה ומועדים לשמחה יקירה 🙂
תודה לך ❤️
יצא טעים ממש! ארוחה זריזה וטעימה לצד סלט בשבת בבוקר. תודה אפרת! מתה על המתכונים הקלים והזריזים שלך!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם את הדפי אורז הבאים יש צורך להרטיב?
לא, איו צורך.
היי,
כמה זמן זה מחזיק אחרי הכנה במקרר?כמה ימים?
האם במקום גבינת סקי/ קוטג’ אפשר להשתמש בריקוטה ?
היי יפעת,
אפשר להמיר בריקוטה.
היי ספיר,
זה נשמר במקרר 2-3 ימים בקופסה סגורה.
אפשר במקום הגבינה הבולגרית לשים גבינה צהובה? 🙂
היי מור,
הבולגרית מסמיכה את התערובת ומעניקה מרקם וטעם מיוחד כמו של בורקס גבינות אמיתי. לא בטוחה איך ייצא בלי.
יצא מעולה!
כמו בורקס גבינות רק בלי כל הבוג’ארס וההתעסקות עם דפי האורז המעצבנים.
אם אני רוצה לעשות גרסה דומה תואמת בורקס תפוח אדמה, איך כדאי לעשות? אותו דבר רק עם פירה במקום הגבינות + הביצים? יעבוד?
שמחה שיצא טעים 🙂
לא יצא לי לנסות אבל אני חושבת שאפשר להכין באותו אופן עם פירה. אני ממליצה להוסיף לפירה 2 כפות קורנפלור כדי להסמיך אותו קצת.
נראה מעולה. האמת? קצת מזכיר פסטייה מרוקאית, אבל חלבי. אולי תעשי לנו מתכון גם לפסטייה מדפי אורז 🙂
אנסה 🙂
כיצד להפוך את המאפה לסוג של עוגה מתוקה?
אפשר להכין מלית מתוקה ולערבב:
4 כפות גדושות גרם גבינה לבנה
250 גבינת טוב טעם
4 כפות סוכר
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
ביצה קטנה
האם אפשר להשתמש בגבינות טבעוניות?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי,
האם אפשר להשתמש בשתיים קוטג’ במקום אחד קוטג’ ואחד גבינה לבנה, או אולי לאבנה או יוגורט? תודה!
היי אירית,
מספיק להשתמש רק במיכל אחד של קוטג’ או גבינה לבנה אלא אם כן את מכינה כמות כפולה ואז אין בעיה לשלב בניהם.
חיפשתי מה לעשות עם כל הגבינות ששוכבות לי במקרר ואז הופיע המתכון שלך. יצא פצצה!! תודה לכם
מהמם 😍
תודה יפעת
האם לא מרטיבים את כל הדפים?
או רק את התחתון
היי תיקי,
אין צורך להרטיב את הדפים, גם לא את התחתון. ישר לשים מעל את תערובת הגבינות.
כמה קלוריות לכל המאפה?
800-900 קלוריות לכל המתכון.
נראה מעולה,
רק שימי לב לטעות קטנה בשורה השניה מהסוף, לא מדובר בדף פילו
מחכה כבר לנסות…
נכון! תוקן תודה 🙂
שלום לך. האם אפשרי מילוי אחר לדפי האורז עם הגבינה. מחפשת משהו עם ירקות ללא ביצים וללא מוצרי חלב. תבורכי
היי אסתר,
דפי האורז עלולים להישרף ולאבד ממרקמם ללא נוזלים כלל, אבל אפשר לטבול כל דף אורז במים למשך כמה שניות ובין הדפים למלא באחד מהמילויים הבאים:
– מילוי פירה: לערבב תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק+ בצל קטן מטוגן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
– מילוי ירקות: לטגן פטריות, גזר קצוץ וגמבה קצוצה+ מלח ופלפל.
– מילוי ירקות אסיאתי: לטגן שן שום ולהוסיף חצי כרוב קטן קצוץ, קישוא וגזר מגורדים + כף סילאן, כף רוטב סויה וכף שמן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
במקום הביצה תרססי או תמרחי מעט שמן מעל דף האורז העליון.
בהצלחה!