שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: חלבי, ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס"מ

7 דפי אורז

2 ביצים גדולות

250 גרם גבינה לבנה או קוטג'

100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)

50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה או גאודה מגורדת (חצי כוס)

כף שמן זית

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*שומשום לקישוט מעל

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

-משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.

-טורפים את הביצים בקערה ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח"כ לציפוי). מוסיפים לקערת הביצים הטרופות גבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.

-מניחים דף אורז בתחתית (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו). מורחים עליו באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.

-מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

המאפה אמור לצאת נמוך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות בחרדל ודבש
עוגה במילוי טחינה ואגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינב סלוצקי (20:09 25.10.2020)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם במקום גבינה לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:17 25.10.2020)

כן.

Avatar
אורלי (11:53 20.10.2020)

האם אפשר להכין הכל על יבש בבוקר ולשים במקרר ולחמם יותר מאוחר? אני רוצה לחמם את זה לערב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 20.10.2020)

לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
מריה (23:20 15.10.2020)

יוצא מצוין !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 15.10.2020)

תודה מריה 🙂

Avatar
גל (15:48 11.10.2020)

היי 🙂
יצא טעים,
אם כי בפעם הבאה אשים על חום מעט יותר נמוך ומעט פחות זמן, נשרף מלמעלה ומלטה (גירדתי מהתחית ואכלתי גם את זה 🙂 )

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:29 11.10.2020)

אוי 😮 איך זה נשרף ככה?
אפית בחום עליון ותחתון או תוכנית אחרת? אולי טורבו?

Avatar
גל (18:35 11.10.2020)

אפיתי על פי ההוראות🤷‍♀️
נראה לי שחלק מהתקלה זה שלא מרחתי את הגבינות על כל הדף האורז אלא רק במרכזו ומעכתי על-ידי לחיצה עם הדף שמעליו.
כנראה שזה לא נרטב מספיק ולכן נשרף?
עשיתי כן כי הנחתי שהגבינה "תימס" לצדדים ותמלא את השוליים שנותרו ללא מילוי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:47 11.10.2020)

יכול להיות גם שזה בגלל שהשתמשת בתבנית גדולה מקוטר הדפים ואז הדפים היו גלויים ולא מכוסים.
אפית בקו עליון וקו תחתון ושמת במרכז התנור? אולי אפית יותר מידי?

Avatar
גל (19:12 11.10.2020)

לכל שאלותיך – כן 🙂
יתכן שהתנור שלי מצריך פחות זמן ופחות חם..
כשאנסה שוב אעדכן איך יצא😀
תודה על התייחסותך

Avatar
בת שבע (13:26 21.10.2020)

אני הכנתי, יצא מצוין. שמתי את התבנית בחלק התחתון של התנור ופחות 5 מעלות כך זה נאפה
טוב למעלה וגם מתחת.

Avatar
אורלי (13:17 7.10.2020)

זה בקושי הספיק לצאת מהתנור וכבר פירקו את הכל! זריז וטעים! תודה (:
רציתי להעלות תמונה אבל נשארתי עם תבנית ריקה D:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 7.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורלי

Avatar
ספיר (15:17 5.10.2020)

היי,
כמה זמן זה יכול לשבת במקרר אחרי שמכינים?כמה ימים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 5.10.2020)

זה נשמר במקרר 2-3 ימים בקופסה סגורה.

Avatar
אודליה (15:39 4.10.2020)

היי אפרת, הכנתי הבוקר ויצא מושלם! ובכלום עבודה, כמו שאני אוהבת 🙂 תודה רבה ומועדים לשמחה יקירה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 4.10.2020)

תודה לך ❤️

Avatar
ליני (23:45 26.09.2020)

יצא טעים ממש! ארוחה זריזה וטעימה לצד סלט בשבת בבוקר. תודה אפרת! מתה על המתכונים הקלים והזריזים שלך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 29.09.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
רינת (22:02 26.09.2020)

האם את הדפי אורז הבאים יש צורך להרטיב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:58 26.09.2020)

לא, איו צורך.

Avatar
ספיר (21:01 3.10.2020)

היי,
כמה זמן זה מחזיק אחרי הכנה במקרר?כמה ימים?

Avatar
יפעת (09:40 4.10.2020)

האם במקום גבינת סקי/ קוטג' אפשר להשתמש בריקוטה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 4.10.2020)

היי יפעת,
אפשר להמיר בריקוטה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 4.10.2020)

היי ספיר,
זה נשמר במקרר 2-3 ימים בקופסה סגורה.

Avatar
מור (19:39 26.09.2020)

אפשר במקום הגבינה הבולגרית לשים גבינה צהובה? 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:15 26.09.2020)

היי מור,
הבולגרית מסמיכה את התערובת ומעניקה מרקם וטעם מיוחד כמו של בורקס גבינות אמיתי. לא בטוחה איך ייצא בלי.

Avatar
אירית (21:45 25.09.2020)

יצא מעולה!
כמו בורקס גבינות רק בלי כל הבוג'ארס וההתעסקות עם דפי האורז המעצבנים.
אם אני רוצה לעשות גרסה דומה תואמת בורקס תפוח אדמה, איך כדאי לעשות? אותו דבר רק עם פירה במקום הגבינות + הביצים? יעבוד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 26.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא יצא לי לנסות אבל אני חושבת שאפשר להכין באותו אופן עם פירה. אני ממליצה להוסיף לפירה 2 כפות קורנפלור כדי להסמיך אותו קצת.

Avatar
שרון (10:40 25.09.2020)

נראה מעולה. האמת? קצת מזכיר פסטייה מרוקאית, אבל חלבי. אולי תעשי לנו מתכון גם לפסטייה מדפי אורז 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:37 25.09.2020)

אנסה 🙂

Avatar
תמר (01:33 25.09.2020)

כיצד להפוך את המאפה לסוג של עוגה מתוקה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 26.09.2020)

אפשר להכין מלית מתוקה ולערבב:
4 כפות גדושות גרם גבינה לבנה
250 גבינת טוב טעם
4 כפות סוכר
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
ביצה קטנה

Avatar
בת-חן (12:01 24.09.2020)

האם אפשר להשתמש בגבינות טבעוניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:46 24.09.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
אירית (07:13 22.10.2020)

היי,
האם אפשר להשתמש בשתיים קוטג' במקום אחד קוטג' ואחד גבינה לבנה, או אולי לאבנה או יוגורט? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:50 22.10.2020)

היי אירית,
מספיק להשתמש רק במיכל אחד של קוטג' או גבינה לבנה אלא אם כן את מכינה כמות כפולה ואז אין בעיה לשלב בניהם.

Avatar
Yifat Dvir (11:18 23.09.2020)

חיפשתי מה לעשות עם כל הגבינות ששוכבות לי במקרר ואז הופיע המתכון שלך. יצא פצצה!! תודה לכם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:29 23.09.2020)

מהמם 😍
תודה יפעת

Avatar
תיקי (10:15 23.09.2020)

האם לא מרטיבים את כל הדפים?
או רק את התחתון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 23.09.2020)

היי תיקי,
אין צורך להרטיב את הדפים, גם לא את התחתון. ישר לשים מעל את תערובת הגבינות.

Avatar
קארין (15:11 22.09.2020)

כמה קלוריות לכל המאפה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 22.09.2020)

800-900 קלוריות לכל המתכון.

Avatar
אורטל 2020 (08:18 22.09.2020)

נראה מעולה,

רק שימי לב לטעות קטנה בשורה השניה מהסוף, לא מדובר בדף פילו
מחכה כבר לנסות…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:55 22.09.2020)

נכון! תוקן תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.