שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 7+45 דקות

מצרכים:

1 ק”ג בצק עלים מצונן

500 גרם בשר טחון

1 בצל

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור

זיגוג: חלמון טרוף (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כ-2 דקות.

-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך כדקה, מסירים מהאש ומצננים.

-פורשים על משטח עבודה את בצק העלים וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת הבשר הטחון.

-מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים חלמון טרוף על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חותכים פסים במרווחים של 2 ס”מ.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פרנץ טוסט
פשטידת ברוקולי דיאטטית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליטל (20:03 29.08.2021)

היי אפרת,
הכנתי כבר כמה פעמים והמתכון הזה הוא פשוט מתכון מנצח!
פשוט וכל כך טעים. תודה רבה 🙂
שאלה, האם ניתן להכין ואז להקפיא? ואם כן, לכמה זמן ניתן להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (23:24 29.08.2021)

היי ליטל,
שמחה שאהבת את המתכון!
ניתן להכין ולהקפיא אבל פחות מומלץ משום שבצק עלים פחות נשמר בהקפאה. עדיף לשמור במקרר עד 4-5 ימים.

Lilach (15:41 30.08.2021)

מתכון מהמם! מכינה אותו המון! אני דוקא מקפיאה לאחר אפיה ומחממת לשבת/חג עם הפלטה ויוצא נהדר!

מתכונים ב-10 דקות (17:57 30.08.2021)

תודה על השיתוף ליטל❤

אילנית כהן (23:21 2.08.2021)

מתכון מושלם, כל כך אוהבת את המתכונים שלך, פשוטים ותמיד יוצאים מוצלחים, גורפת מלא מחמאות בזכותך.
השאלה שלי, האם ניתן למלא במילוי בשר הזה גם קונחיות בצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות (00:16 3.08.2021)

היי אילנית,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים❤ אפשר למלא בקונכיות בצק עלים.
בהצלחה!

רונית (11:27 23.07.2021)

תמיד יוצא לי טעים. מתכון מנצח! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (12:07 23.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת רונית❤

רינת (08:47 23.06.2021)

הי אפרת
יש אפשרות להכין מאפה בשר מדפי אורז?

מתכונים ב-10 דקות (09:19 23.06.2021)

היי,
אפשר להכין מאפה מדפי אורז עם מלית הבשר שבמתכון הזה, ובאותו אופן הכנה של המתכון למאפה דפי אורז וגבינות. אפשר גם להכין את המלית לפי המתכון לרוטב בולונז.

דניה (16:40 24.05.2021)

הי האם בצק עלים מרודד מתאים?

מתכונים ב-10 דקות (16:49 24.05.2021)

כן, מתאים😊

ליטל (19:56 4.05.2021)

היי אפרת, ערב טוב,
קניתי בצק שמרים עם קמח כוסמין, זה מתאים למתכון זה?

מתכונים ב-10 דקות (20:25 4.05.2021)

היי ליטל,
הבצק במתכון הזה הוא שונה- בצק עלים. את יכולה בכל זאת להשתמש בבצק שקנית ולהכין את הצורה כמו במתכון לכיסונים.
בהצלחה!

יעל (14:49 26.02.2021)

אחלה מתכונים
תמיד יוצא טעים ומוצלח

מתכונים ב-10 דקות (14:59 26.02.2021)

תודה יעל, נראה טעיםםם😊

עדי (12:36 1.02.2021)

אם אין לי ביצה למרוח, יש אפשרות אחרת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 1.02.2021)

אפשר להבריש בשמן.

עדי (11:42 3.02.2021)

מעולה,תודה!כרגיל יצא טעים!

Lilach (18:51 28.01.2021)

אפרת היקרה, חזרתי לעדכן (נאפה לפני שבועיים ) שהמתכון ממש טעים ומוצלח עם רוטב הפטריות. המילוי עם הטוויטס של הרסק והרוטב צ’ילי יוצא ממש עסיסי , טעים ומיוחד! אין כמוך. הרולדה השניה שנשארה מחכה לצאת מהמקפיא לארוחת ליל שבת מחר….תודה רבה ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 28.01.2021)

שמחה שיצא טעים!
תודה יקרה 💖

אודליה (21:57 22.01.2021)

הכנתי לפי המתכון עם בצק עלים של חברת מעדנות מופחת שומן. כשהוצאתי מהתנור הרולדה תפחה וגדלה. כולם טרפו והיה טעים. רק שבסיום הארוחה נהיה לי כבד בבטן ובחילה-כנראה מהסוג בצק. יש הבדלים בבצקי עלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 23.01.2021)

היי אודליה,
בטוח שבצק העלים היה אפוי כמו שצריך?
לא חושבת שזה קשור בסוג הבצק אבל כעקרון מי שרגיש יותר זה יכול להשפיע עליו. זה גם תלוי עם מה אכלת את זה.

אסתי (11:01 8.01.2021)

היי אפשר להכין עם בשר טחון וגם בשר הודו טחון שניהם ביחד?

מתכונים ב-10 דקות (11:36 8.01.2021)

אם את אוהבת אז אני מניחה שאפשרי 🙂

יפעת (09:08 3.01.2021)

היי יצא טעים מאד🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:39 3.01.2021)

כיף שאהבת יפעת 🌸

רותי ב. (08:22 20.12.2020)

שבוע טוב, מה שלומך? אשמח לקבל את עזרתך. אני לא אוהבת רוטב צ’ילי, מה אפשר לשים במקום? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:56 20.12.2020)

היי רותי 🙂
אפשר לוותר על הצ’ילי

רותי ב. (12:39 20.12.2020)

אפרת, המון המון תודה על עזרתך. תבורכי

מתכונים ב-10 דקות (15:06 20.12.2020)

❤️

מיכל (18:23 18.12.2020)

הי, אפשר עם בשר הודו במקום?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 19.12.2020)

אפשר 🙂

דניאל (23:13 11.11.2020)

היי אפרת, אני רוצה להוסיף חצילים לבורקס.
איך היית ממליצה לי לעשות את החצילים? בתנור? לטגן?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 12.11.2020)

היי דניאל,
אפשר לטגן את החצילים או לאפות בתנור, מה שנוח לך.

יעלי (00:11 4.11.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין את המתכון עם בצק פילו? או האם יש בצק אחר בריא יותר מבצק עלים או מפילו?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (09:23 4.11.2020)

היי יעל,
אני בדר”כ שמה שתי שכבות של דפי פילו ומגלגלת לרולדה כך שאפשר גם עם הפילו, יוצא מעולה
בצק אחר פחות יתאים למנה
——–

מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

יעל (15:14 7.10.2020)

היי, אפשר להכין את זה עם בצק של לחם במקום בצק עלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 7.10.2020)

אם הכוונה לבצק שמרים אז אפשר.

דיאנה (11:08 3.07.2020)

צריך לרדד קצת את הבצק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 3.07.2020)

אין צורך.

מישל (15:07 1.07.2020)

לטגן בלי שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 1.07.2020)

אין כאן טיגון, זה אפיה. אין צורך לשים שמן.

מישל (15:15 1.07.2020)

הטיגון של הבצל והבשר טחון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 1.07.2020)

לטיגון הבצל כדאי להוסיף 2 כפות שמן (עדכנתי במתכון).

ריקי (13:32 23.04.2020)

האם ניתן להכין את הפשטדה בלי בשר?רק עם פטריות?יחד עם אותה המלית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:21 23.04.2020)

את יכולה להכין את המילוי של המתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.

חן (18:35 16.04.2020)

אם אני רוצה להוסיף צנוברים ופטרוזיליה וכאלה, באיזה שלב מוסיפים? והאם יש מתכון לרוטב פטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 16.04.2020)

אפשר להוסיף כדקה לפני סיום הטיגון של הבשר.
מתכון לרוטב פטריות יש במתכון הזה – בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.

חן (17:22 17.04.2020)

לכמה זמן אפשרי לשמור דפי פילו שנשארו לי במקרר? שהם מופשרים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:20 17.04.2020)

אם עוטפים אותם היטב 3-4 ימים.

חן (19:33 17.04.2020)

מה זה היטב? אם החזרתי אותם לעטיפה איך שהיו זה בסדר? או לעטוף אותם בניילון נצמד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 18.04.2020)

זה בסדר, רק חשוב שהעטיפה תהיה סגורה. אם לא, כדאי לעטוף בניילון נצמד.

חן (22:41 18.04.2020)

פתחתי אותם ביום שישי, אפשרי מחר לעשות איתם את המתכון שלך של הפילו עם המילוי ירקות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 18.04.2020)

כן.

אני (18:00 15.04.2020)

אפרת היקרה,
אני רוצה להכין בשר טחון במאפה, ויש לי במקפיא חלה מוכנה לאפייה בלבד (170 מעלות חצי שעה), של חברת בונז\’ור.
מאחר וזמן אפיית החלה והטמפ\’ אינם תואמים את אלו של המתכון, כיצד תמליצי לי להכין את הבשר? להאריך את משך הבישול טרם האפייה?
כמו כן, חשוב לי לציין שאצלי בבית אוהבים שהבשר רך מאוד ואם הוא יוצא קצת קשה הכל נזרק.. כיצד עליי לבשל אותו על מנת שיצא רך?
תודה רבה !!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 15.04.2020)

היי,
הבצק במתכון הוא בצק עלים ולכן יש שוני בטמפ’ ובזמן האפיה.
מהבצק של החלה אפשר להכין סמבוסק בשר. את תערובת הבשר הטחון אפשר להכין לפי המתכון שבעמוד הזה ואז להכין סמבוסק לפי המתכון הזה- סמבוסק פיצה (מבחינת אופן הכנה וזמני אפיה) ולמלא בבשר.
אם תבשלי את הבשר לפי המתכון הזה ולפי הזמנים שמצוינים במתכון הוא אמור לצאת רך.

הדר (00:04 26.01.2020)

וואו, יצא מדהים! מהיר וטעים!
הכנו עם דפי פילו, ועם רוטב הפטריות מהמתכון שלך של הבורקסים.

אשמח לדעת להבא כמה שכבות של דפי פילו נראה לך צריך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 26.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אני בדר”כ שמה שתי שכבות של דפי פילו ומגלגלת לרולדה.

עדי (21:52 14.10.2019)

איזה מתכון טעים וקל! לא פעם ראשונה ואחרונה שאני מכינה ,כולם אוהבים את זה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 15.10.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה עדי

מרים (12:31 13.06.2019)

תודה רבה
שבת שלום

מרים (17:54 12.06.2019)

האם נראה לך שאפשר לאפות ולהקפיא,
זה יעזור לי מאוד כי אני צריכה להכין לשמחה של 100
אנשים.
ושוב תודה
אודה לך אם תעני לי בהקדם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 12.06.2019)

אני חושבת שאפשר.

מרים (17:56 11.06.2019)

האם אפשר להכין את המאפה,ולא לאפות ולהקפיא ולעת הצורך להפשיר ולאפות?
הכוונה להכין את המילוי ולשים אותו בבצק ולהקפיא?
את משמחת הרבה אנשים עם האתר שלך, אשרייך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 11.06.2019)

היי מרים,
בדר”כ רשום על האריזה שאין להקפיא את הבצק שנית לאחר הפשרה אבל אני יודעת שיש כאלה שעושים זאת ומדווחים שיוצא מצוין (הכוונה מפשירים את הבצק, ממלאים אותו ומקפיאים שוב).

רעות (23:14 15.05.2019)

הי
האם אפשר להכין עם עוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 16.05.2019)

כן.

שני (14:12 8.05.2019)

היי שאלה האם ניתן להכין את המאפה מבצק פריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 8.05.2019)

פחות מומלץ.

רבקה (16:22 7.03.2019)

האם לדעתך יצא טעים שאוסיף ביצה קשה למילוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 7.03.2019)

כן, אפשרי.

תמר (10:13 27.11.2018)

האם צריך לרדד את הבצק הקנוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 27.11.2018)

לא חובה לרדד.

דורין (15:25 26.11.2018)

האם בטוסטר אובן המעלות הן אותו דבר?והזמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 26.11.2018)

אמור להיות דומה. ממליצה לקרוא – אפיה בטוסטר אובן.

אנה (12:24 18.10.2018)

היי!!
אין לי רסק.. אפשר בלי..?
ואפשר אולי להוסיף תפוח אדמה..?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 18.10.2018)

היי אנה,
אפשר בלי. תטעמי את תערובת הבשר לפני המילוי ותראי אם כדאי לחזק את הטעם בכף נוספת של צ’ילי מתוק או בכף קטשופ.
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של תפוח אדמה. יהיה צורך קודם לבשל אותן עד לריכוך ואז להוסיף את הבשר הטחון.

לילי (13:56 21.09.2018)

הי,
הכנתי ויצא טעים אך יש לי שאלה לפעם הבאה- אחרי דקת בישול המים לא התאדו ונשארו הרבה נוזלים. אמורים להכניס את הכל ככה עם כל הנוזלים, או לסנן ולהכניס רק את הבשר?
תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 21.09.2018)

הנוזלים אמורים להתאדות. אם לא התאדו רצוי לסנן קצת את הבשר אבל שעדיין יהיה עסיסי ולח.

אסתי (00:28 7.09.2018)

הי,
בצק פילאס הולך במקום הבצק עלים?
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
רוצה להכין מחר לחג..תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 7.09.2018)

בצק פילאס- כן.
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני ממליצה להכין את התערובת יום-יומיים לפני ובאותו יום למלא ולאפות (אפשר גם בבוקר).
שנה טובה 🌷

אלי7 (16:25 4.09.2018)

שלום אפרת
נראה לך שזה יצא טעים עם בצק פילו?
או שיש משהו אחר טעים…
פשוט קיתי כבר בצק פילו
די דחוף…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 4.09.2018)

סורי ראיתי רק עכשיו.
אפשר להכין את המילוי הזה עם בצק פילו. כדי שהרוטב לא יהיה נוזלי וירטיב את הדפים – במקום חצי כוס מים כדאי לשים כמה כפות בלבד. אגב יש מתכון לבצק פילו במילוי בשר.

אופירה (23:02 21.08.2018)

יצא לי מעולה, ויתרתי על צילי
מילאתי את זה בתוך מלוואח- עשיתי צורות שבלול.
אורחת צהריים לשבת בצד היה סלט ירקות..
קטפתי המון מחמאות
והזמינו לשבת הקרובה…לאכול שוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 22.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אופירה.

הדס (14:14 17.08.2018)

היי אם אין לי רוטב צילי אפשר להשים משהו אחר ?אני פשוט עושה את זה ממש ספונטני וממש באלי להכין לשבת..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 17.08.2018)

אפשר לוותר על הצ’ילי.

ג'ו בן שוהם (12:13 12.08.2018)

בהתחלה המתכון נראה לי פשוט מידי, חשבתי שחסר טעם, וזה יצא מעולה, אחר כך חשבתי שיש יותר מידי נוזלים, אבל גם זה היה בסדר. בקיצור, לא לחשוש, באמת מתכון מוצלח ברמה הביתית. מקסימום כדי לא להעביר הרבה נוזלים לעבוד עם כף מוחררת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 12.08.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

ליאור (11:53 16.05.2018)

היי אפרת, מקווה שתגיבי לי מהר (פשוט אין לי הרבה זמן:*)
רציתי לשאול האם נורא להכין את הבור קס היום לכבוד שבת?
או האם את ממליצה להכין את הבשר היום ולשמור במקרר ולמלא את הבצק בשישי או מחר בערב?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 16.05.2018)

כן, עדיף להכין את הבשר היום ולשמור במקרר ולמלא ולאפות מחר.

בינת (14:59 20.04.2018)

אפשר לעשות אותו דבר רק במשולשים?
פשוט יש לי רק 200 גרם בשר טחון.. אז חושבת שמשולשים יספיק ליותר אנשים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 20.04.2018)

הכוונה לסגור לבורקסים קטנים? אפשר. רק חשוב להדק היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו במהלך האפיה ולא להעמיס מילוי.

בינת (15:34 20.04.2018)

תודה על המענה המהיר ❤
מקווה שיצא טוב 😊

תמר (18:15 14.03.2018)

היי אפרת, אני רוצה להכין משהו כזה אבל עם בצק שמרים במקום בצק עלים. נראה לך זה יצא טוב? האם לאפות לאותו זמן? והאם יש לך מתכון לבצק שמרים שיתאים לזה? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 14.03.2018)

היי תמר,
לא ניסיתי אבל אחת הגולשות סיפרה לי שהיא מכינה רולדות (בין היתר מילוי בשר) עם המתכון של הכיסונים.
אם את רוצה בצק שמרים אז נראה לי שהבצק של שבלולי התרד יכול להתאים.
בשני המקרים כדאי לדעתי לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות עד להזהבה יפה, בסביבות 45-50 דקות. כמובן שזה יכול להשתנות בהתאם לסוג התנור ולכן יש לעקוב אחרי האפיה.

תמר (13:12 15.03.2018)

האם לדעתך מתכון אחד של הבצק של שבלולי התרד יספיק לחצי ק”ג בשר או שצריך מתכון כפול? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 15.03.2018)

במתכון יש רק כוס וחצי קמח כך שלדעתי זה יספיק אפילו לכמות קטנה יותר מחצי קילו.

שרה (09:15 11.03.2018)

שלום הכנתי את הבולונז מהאתר שלך. האם נראה לך שאפשר לטגן אותו מעט להוצאת נוזלים ולמלא איתו את הבצק עלים? (במקום הבשר במתכון הזה) תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 11.03.2018)

כן אפשר. אם הוא נוזלי מידי אפשר לסנן קצת במסננת.

חג (11:40 26.01.2018)

הי שלום. מבחינת זמנים הכנסתי כמו שאמרת במאתיים מעלות ואז כבר אחרי 35 דקות נשרף לי קצת הבורקס ונהיה קשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 26.01.2018)

כנראה שהתנור שלך חזק מידי או שאפית בטורבו (מאוורר) במקום בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).

רות (06:26 7.01.2018)

הכנתי לשבת.
הכנתי כמות כפולה לחבילה של בצק עלים והספיק בול.
יצא טעים מאוד! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 7.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רות ושבוע נפלא

דנה (21:56 3.01.2018)

היי , האם ניתן להכין את הבשר יום לפני , ולשמור במקרר עד לאפיה בסמוך להרגשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 3.01.2018)

כן, אפשר.

רות (22:48 2.01.2018)

אפרת יקרה,
אפשר להקפיא את התערובת בשר ואז להפשיר רק לשם העיטוף בבצק עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 2.01.2018)

היי רות,
כן, אפשר.

רינת (10:34 8.12.2017)

היי אפרתי במידה ויש לי 250 גרם בשר משהו משתנה מבחינת כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 8.12.2017)

היי רינת,
ל250 גרם בשר יש להשתמש ב500 גרם בצק עלים, בצל קטן, כף רסק, כף צ’ילי מתוק, רבע כוס מים, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

שירלי (13:04 4.11.2017)

המתכון האהוב על בעלי. כול הזמן רוצה אותו.
אישית בתנור לוקח לי כ25 דקות ולא כול כך הרבה כמו שרשום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 4.11.2017)

מעולה 🙂
תודה שירלי

נוי (10:58 17.10.2017)

תמיד נהנת להכין מכאן מתכונים, שבת אחרונה הכנתי את כדורי החלבה, ללקק את האצבעות!

לגבי המתכון הנ”ל :נשארה לי תערובת בשר והבצק נגמר,לערבב את זה עם אורז לבן כמנה, יהיה מוצלח לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 17.10.2017)

היי נוי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי תערובת הבשר שנותרה, זה ילך מצוין עם אורז לבן.
יום נפלא!

אביה (14:56 11.10.2017)

היי, הבצק קצת נקרע לי אחרי שגלגלתי.. קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 11.10.2017)

היי אביה,
זה לא נורא, חשוב רק שלא יהיה חור בבצק שממנו תערובת הבשר תזלוג במהלך האפיה.
חג שמח 🙂

חוי (11:08 18.09.2017)

האם רוטב פטריות מתאים למתכון הזה?
יש מתכון?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 18.09.2017)

היי חוי,
מתכון לרוטב פטריות נמצא במתכון הזה- בורקס תפו”א ברוטב פטריות.
שנה טובה 🙂

אולגה (12:06 17.09.2017)

שלום,
פעם שעברה הכנתי בורקס גבינה מבצק עלים ואחרי שהתקרר הוא יצא קשה כמו אבן.
מה הסיבה לכך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 17.09.2017)

היי אולגה,
אולי אפית אותו יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית ויש לאפות ב10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

מימי (10:04 22.06.2017)

היי. קודם כל תודה על כל המתכונים והטיפים שאת שולחת במייל! מאד שימושי!! לגבי המאפה הזה – הכנתי אותו והקפאתי. מה תהיה הדרך הכי טובה להפשיר? (שעדיין תשאר הפריכות של הבצק) תודה ושבת שלום 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:12 22.06.2017)

היי מימי,
אפשר להפשיר במקרר כמה שעות או על השיש אם את ממהרת.
כדי שהבצק יהיה פריך חשוב לחמם מראש את התנור ל180 מעלות (לפחות 7 דקות לפני) ואז להכניס לתנור ולחמם.
שבת שלום 🙂

בר (22:34 12.05.2017)

מה אפשר לשים במקום צילי מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (09:54 13.05.2017)

אפשר פשוט לוותר על הצ’ילי המתוק.

מוריה (13:42 3.05.2017)

שלום,
יש לך מתכון לרוטב לבורקס בשר אבל שהמתכון יהיה מתוק כמו שמגישים באולמות נראלי משהו עם צ’ילי… (לא רוטב פטריות)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:50 3.05.2017)

היי מוריה,
אין לי מתכון אבל אני יודעת שאפשר פשוט להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק, כמו שהוא.

מוריה (14:19 3.05.2017)

אבל הצ’ילי לבד סמיך מדי… זה כמו רוטב קרמל כזה נראלי עם דבש או סילאן וצ’ילי…

מתכונים ב-10 דקות (15:27 3.05.2017)

את יכולה לנסות להכין רוטב כזה ולחמם במחבת (על אש הכי נמוכה) 2 כפות סילאן, כף צ’ילי מתוק, מעט מלח. אפשר להוסיף גם חצי שן שום כתושה אם את אוהבת.
אם צריך לדלל אפשר להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך. תטעמי ותשפרי טעמים לפי איך שנראה לך.

מוריה (15:04 4.05.2017)

תודה! רק חבל שהתגובות לא נשלחות למייל הייתי צריכה להיזכר על איזה מתכון הגבתי…

ליאת (18:36 8.04.2017)

שאלה שתמיד מתלבטת בה, ולכן עושה בורקס (סגורים) ולא רולדות.
האם לא צריך לערבב את הבשר (אחרי שכבר מטוגן) לפני המילוי עם ביצה ?
תמיד יש לי חשש, שעם החיתוך של הרולדה, המלית “תברח” פירורים פירורים החוצה.
ובקיצור, מה מדביק את המלית ?
תודה על תשובתך.

מתכונים ב-10 דקות (19:59 8.04.2017)

היי ליאת,
עם חיתוך הרולדה המלית אכן קצת מתפזרת. אם את רוצה שהמלית תהיה יותר יציבה אז אפשר לערבב את הבשר עם ביצה וזה אכן עשוי להדביק את המלית.
חג שמח 🙂

ירדן (10:53 10.08.2017)

היי , האם כוונתך לערבב עם ביצה לאחר בטיגון של המליץ ולפני הכנסתו לבצר ולאפיה ?

ירדן (10:55 10.08.2017)

סליחה האותיות בתגובה התבלבלו כוונתי :
לאחר טיגון המלית ולפני הכנסתו לבצק ולאפיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 10.08.2017)

היי ירדן,
את הביצה לא מערבבים עם המלית. לאחר שממלאים את הבצק במלית הבשר ומגלגלים לרולדה – מורחים ביצה טרופה או רק חלמון של ביצה (הצהוב) על החלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור.

יעל אברהם (19:44 18.03.2017)

הכנתי ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (21:10 18.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבוע טוב

דבי (12:03 10.03.2017)

תודה רבה וברכות, לך אפרת!

דבי (11:43 10.03.2017)

אודה לך מאד אם תוכלי לייעץ לי:

שכחתי בצק עלים מחוץ למקרר, כ2-3 שעות.

אפשר להקפיא אותו שוב או שנכון להשאיר אותו במקרר עד יום ראשון – שני?

שוב תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (11:51 10.03.2017)

אם הוא הפשיר רק באופן חלקי את יכולה להחזיר להקפאה.
אם הפשיר לגמרי- למקרר. יום ראשון שני תכיני איתו משהו.
שבת שלום וחג פורים שמח!

יפית (14:14 16.02.2017)

היי. האם אוכל להכין בשישי ולהגיש בשבת? מה הדרך לשמור על הבורקס במצב טוב על הפלטה?

מתכונים ב-10 דקות (15:41 16.02.2017)

היי יפית,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים לפחות לפני החימום כדי שמפנים זה לא יהיה קר. לפני ההגשה אפשר לחמם על הפלטה. שימי בתבנית וכסי בנייר כסף.

עדי (21:16 4.02.2017)

האם אפשר להכין את המאפה ולהשאיר אותו לא אפוי למשך הלילה ובבוקר לאפות?

מתכונים ב-10 דקות (22:17 4.02.2017)

היי עדי,
כל עוד התערובת לא מידי נוזלית, לא אמורה להיות בעיה.

טל (08:24 18.01.2017)

איך בדיוק מגלגלים את הבצק עם הבשר לרולדה? מניחים בשר באמצע?

מתכונים ב-10 דקות (09:23 18.01.2017)

היי,
פורשים את הבצק , חוצים לשני מרובעים שווים. שמים את הבשר לכל האורך ובמרכז ומגלגלים את הבצק כמו לרולדה.
יש לך תמונות המחשה בתחתית המתכון + סרטון.
בהצלחה 🙂

עירית (15:32 23.12.2016)

תודה על אתר נהדר,
תערובת הבשר יוצאת די נוזלית…האם לא ירטיב את הבצק?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:50 23.12.2016)

היי עירית,
התערובת אמורה לצאת קצת נוזלית וזה בסדר 🙂
שבת שלום

אודליה (21:15 12.11.2016)

אויש סליחה! עוד שאלה, השאלה הקבועה שלי לכמעט כל מתכון חחח! אפשר להקפיא אחרי האפייה?? תודה רבה 🙂

אודליה (21:13 12.11.2016)

שבוע טוב אפרת! יש לי בדיוק קילו בצק עלים במקפיא וחיפשתי מה לעשות איתו!! המתכון הזה נראה ממש טוב! מכיוון שבשר לא הולך כל כך אצלנו, חשבתי להכין עם סויה טחון (זה שקונים יבש מחנות הטבע). את חושבת שזה ילך? ואם כן, להכין באותה צורה (עם חצי קילו סויה ושאר המצרכים כמו שכתוב)? או לשנות משהו? רוצה טעם עשיר במילוי. אולי להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או פטריות? תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (23:03 12.11.2016)

היי אודליה, שבוע טוב 🙂
לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יכול ללכת גם עם סויה טחון. אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של גזר ופטריות, זה רק יוסיף לטעם. ממליצה להכין לפי התיבול במתכון ולטעום אם צריך לשפר תיבול לפני שממלאים את בצק העלים.
אני מניחה שאפשר להקפיא.

מיכל (06:58 28.10.2016)

שלום.
האם זה בסדר לאפות בטוסטר אובן ולא בתנור?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (08:19 28.10.2016)

כן מיכל, אפשר לאפות גם בטוסט אובן.
שבת שלום 🙂

שלי (00:40 18.10.2016)

הי, מתכונים מעולים וכיפיים..
יש לי 2 שאלות:
1. אני רוצה להוסיף פטריות, חציל, עגבניות, זיתים.
2. חשבתי לפרוס חצי בצק בתבנית, להניח מעל את הבשר ולכסות שוב בבצק (במקום רולדה), ולתנור.
תוכלי בבקשה להנחות אותי?

מתכונים ב-10 דקות (10:56 18.10.2016)

היי שלי,
אני ממליצה להכין את התערובת מהמתכון הזה- בצק עלים במילוי חצילים. לתערובת אפשר להוסיף חצי סלסלת פטריות קצוצות ולטגן יחד עם החצילים. לקראת הסוף אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס זיתים ירוקים קצוצים ולבשל 5 דקות נוספות.
יש לטגן בשר טחון בנפרד (אין צורך להוסיף לו בצל/תיבול כלשהו) ולאחר שהתערובת הראשונה מוכנה – יש להוסיף את הבשר ולערבב כ-5 דקות. ממליצה לטעום כי אולי יהיה צורך להוסיף יותר מלח.
לגבי צורת הבצק, אם את רוצה להכין בשכבות אני ממליצה להכין 2 שכבות בלבד (עליונה ותחתונה) אחרת הבצק לא יאפה כמו שצריך.
את יכולה להכין את השכבות כמו במתכון שצירפתי (מאפה במילוי חצילים).
*אם את מכינה עם בשר את יכולה להכין בתבנית גדולה יותר.
בהצלחה 🙂

הודיה (14:26 11.09.2016)

הייי ממש תודה על האתר המדהים!יצא ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (14:45 11.09.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה הודיה ושבוע נפלא 🙂

ראול (11:27 28.08.2016)

שלום ותודהעל המתכונים אני נעזר בהם רבות
יש אפשרות להכין בצק ביתי לא קנוי או מוכן תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:07 28.08.2016)

תודה ראול, שמחה לשמוע 🙂
אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל יש את בצק האמפנדס שאפשר להכין ולמלא בתערובת בשר טחון.
שבוע נפלא!

רותם (12:10 11.07.2016)

היי, המתכון נראה ממש קל להכנה ולפי הקריאה בתגובות גם מאוד טעים…
שאלה קטנה- האם צריך להוסיף רוטב פטריות או שאפשר גם בלי?
ואם כן מה המתכון(אם יש)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:44 11.07.2016)

היי רותם,
לא חובה להגיש עם רוטב.
בכל מקרה, אפשר למצוא מתכון לרוטב פטריות במתכון הזה- בורקס תפו”א ברוטב פטריות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

מורן (16:32 30.06.2016)

האם אפשר להוסיף זיתים? או פטריות? או משהו לגיוון?

מתכונים ב-10 דקות (17:52 30.06.2016)

היי מורן,
גם זיתים וגם פטריות ישתלבו מצוין 🙂

סילבי (08:50 7.05.2016)

שלום, האם אפשר להכין מבצק פילאס וליצור בורקסים במקום רולדה? מאחר ויש לי המון הכנות אפשר להכין הכל מראש ולהקפיא? וביום ההכנה צריך להפשיר לפני אפייה? אשמח לתגובה מהירה סילבי

מתכונים ב-10 דקות (11:24 7.05.2016)

היי סילבי,
אפשר להכין בורקסים במקום רולדה. חשוב להדק היטב את הקצוות כדי שהבורקסים לא ייפתחו במהלך האפיה.
לגבי הכנה מראש והקפאה- לא ניסיתי כך שאני לא יודעת מה תהיה התוצאה. כעקרון על אריזת הבצק רשום לא להקפיא שנית לאחר הפשרה מאחר ומרקם הבצק עלול להשתנות לאחר הקפאה חוזרת. מצד שני, אני יודעת שיש כאלה שכן מקפיאים לאחר מילוי.
כדי לא לקחת סיכונים אני ממליצה להכין את תערובת הבשר יום-יומיים לפני ולשמור במקרר ואז יישאר רק למלא, לעצב בורקס ולאפות.
בהצלחה 🙂

עמיאל (16:40 15.04.2016)

הכנתי כבר פעמיים ויצא מדהים.. אגב בשתי הפעמים הכנתי אותם בתור בורקסים מרובעים.. אתר נהדר תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:51 15.04.2016)

תודה עמיאל, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

אביטל (22:15 14.04.2016)

הי, כבר הכנתי את המתכון כמה פעמים ויצא מעולה.
אני יכולה להחליף את הבצק הפריך בבצק פיצה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:38 14.04.2016)

היי אביטל,
את מתכוונת לבצק פיצה מבצק שמרים? אם כן, אני מניחה שאפשר אבל יש למלא אותו בבשר בדומה ל”סמבוסק” או “אמפנדס”, הכוונה לחתוך אותו לעיגולים או ריבועים בינוניים, להניח על כל אחד מתערובת הבשר, לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב בצדדים.
גלגול הבצק לרולדה כמו במתכון הזה פחות מתאים לבצק שמרים.
בהצלחה 😉

אסתי (07:43 6.03.2016)

הבורקס נחטף,יצא ממש ,ממש טעים.תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:38 6.03.2016)

שמחה לשמוע אסתי 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

דור (12:17 12.02.2016)

אז בשונה מהמתכון הזה אם אני משתמש בריבועים למילוי בשר אני נותן להם בתנור רק 20 דק’?

מתכונים ב-10 דקות (12:24 12.02.2016)

נכון. 20 דקות או עד להזהבה יפה.

דור (16:36 8.02.2016)

הי
אני מעוניין להכין בורקס בשר אבל לא בתור מאפה כמו במתכון שלך אלא בורקסים נפרדים..תוכלי להמליץ לי כיצד להשיג בורקס מתאים לבשר? (בצורות נאות)

מתכונים ב-10 דקות (17:44 8.02.2016)

היי דור,
כל בצק עלים יכול להתאים כי לאחר אפיה הוא הופך למרקם של בורקס.
אתה יכול להשתמש בבצק עלים מרודד שלם, לחתוך בעצמך ולצור בורקסים קטנים נפרדים כמו למשל במתכון הזה- בורקס תפו”א (ראה תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).
ואתה יכול לקנות ריבועי בצק עלים ואז נשאר רק למלא בבשר ולסגור.

דור (19:00 8.02.2016)

בחיים לא התנסתי בבצק או ברידוד, זה מצריך דרך כלשהי? וכשהוא נקנה מוכן הוא לא מרודד?

מתכונים ב-10 דקות (20:27 8.02.2016)

זה בצק שקל לעבוד איתו.
קונים אותו קפוא. בדר”כ הוא מרודד (תבחר את זה שרשום עליו “בצק עלים מרודד”). גם אם לא אז פורשים אותו על משטח עבודה ומרדדים אותו ממש מעט בעזרת מערוך, לא בעיה.
יש להפשיר את הבצק שעתיים לפני ההכנה מחוץ למקרר או לשים אותו במקרר לילה לפני ההכנה.
חשוב שבצק העלים יהיה גמיש שעובדים איתו ולכן חשוב שיהיה מופשר כדי שלא ייקרע.
אני בטוחה שתסתדר ואם יהיה לך שאלות בזמן ההכנה – אני פה 😉

דור (18:26 11.02.2016)

רק סוגרים? כי אם איני טועה ראיתי בכמה מקומות שעושים חורים בצדדים

מתכונים ב-10 דקות (19:02 11.02.2016)

בדר”כ מחוררים את הבצק כשמכינים מהבצק תחתית כלשהי (לפאי, לפיצה, לקינוח וכדומה) וזה כדי שהבצק לא יתנפח. במקרה הזה של גלגול לרולדה אין צורך.

ענת (08:35 21.01.2016)

זאת הפעם הראשונה שאני שמכינה את זה. לקחתי סיכון ואני שמחה שעשיתי את זה!!!
וואו המשפחה ממש אהבה, אין לי מילים!!
אגב, הכנתי גם את הלזניה החלבית ויצא מהמםםםם!

רציתי לשאול אותך אם יש לך מתכון למאפה הזה כשהוא ממולא רק בתפוא”ח במקום בשר?
כמו הבורקסים האלה שמגישים באירועים עם רוטב פטריות מעל? בבקשה, אני ממש אשמח לקבל מתכון כזה ממך.

את מדהימה!! תבורכי!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:47 21.01.2016)

היי ענת,
אני ממש שמחה שהחלטת להכין ושיצא טעים!
לגבי בורקס במילוי תפו”א עם רוטב פטריות- אין לי מתכון זה אבל את יודעת מה? עשית לי חשק להכין 😉
מבטיחה לפרסם בקרוב.
יום נפלא 🙂

אלינור (13:53 3.01.2016)

הכנתי לשבת
יצא מושלם
סוף סוף מאפה בשר שהוא מאד קליל ונעים בפה
והכי חשוב משביע ובטוב טעם
תודה!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:55 3.01.2016)

תודה אלינור, אני שמחה לשמוע!
המשך יום מקסים

שרון (06:59 7.12.2015)

בעלי הוא ילד של שנות ה – 80 ומת על המאכל הזה, שהגישו אז תמיד באירועים והיום כמעט ולא רואים אותו עוד. אז הכנתי לשבת עם רוטב הפטריות ועם סלט כרוב וטחינה בצד. ומכיוון שהטוסטר אובן בבית קטן (אין לנו עדיין תנור), פשוט קיפלתי הבצק ל”ח” ויצא מ ד ה י ם!!!

תודה אפרת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:51 7.12.2015)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה שרון ויום נפלא

שרון (10:47 3.12.2015)

זה ייכנס בטוסטר אובן הגלילות הללו, או שצריך לחתוך כל אחת לחצי ולאפות בנפרד. 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:07 3.12.2015)

היי שרון,
אם יש לך חבילה של ק”ג, את צריכה לחתוך את בצק העלים לשניים אחרי שפרסת אותו ואז לגלגל עם תערובת הבשר, כך שאת מקבלת 2 גלילות.
לדעתי כן אבל זה מאוד תלוי בגודל של הטוסטר.

שרון (12:13 3.12.2015)

תודה רבה. יש מצב להכין את הגלילות הממולאות, לשמור במקרר לא עשוי ואז למחרת לדחוף לתנור, שיישאר פריך ו”בורקסי וכו'”?

מתכונים ב-10 דקות (12:33 3.12.2015)

אפשר אבל כדי לא לקחת סיכון שתערובת הבשר תרטיב את הבצק, לדעתי הכי מומלץ להכין את תערובת הבשר מראש ולשמור במקרר. למחרת יישאר רק לגלגל את בצק העלים עם תערובת הבשר ולשים בתנור.

דבורה (09:55 3.12.2015)

הי אפרת ! מה אפשר במקום רסק וצ’ילי ? פשוט נגמר לי… תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות (10:42 3.12.2015)

היי דבורה,
אפשר להוסיף לתערובת גזר גדול מגורד שיוסיף טעם (לטגן אותו אחרי הבצל כמה דקות) ולהוסיף חצי כפית כמון (אם את אוהבת) וכפית אבקת מרק.
יום מקסים

דבורה (14:09 3.12.2015)

אפרת יקרה תודה על התגובה נשמע טוב מאוד להשאיר גם את המים במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (14:28 3.12.2015)

אולי כדאי שתפחיתי את כמות המים לרבע כוס, כדי שלא יהיה נוזלי מידי ומצד שני גם יישאר עסיסי 🙂

דבורה (09:35 4.12.2015)

עשיתי כמו שאמרת עם הגזר והכמון יצא משהו משהו!!! את אלופה!!! שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (11:28 4.12.2015)

שמחה לשמוע דבורה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

חנה ויצמן (10:07 3.11.2015)

מה את אומרת על להכין בורקסים אישיים במרובעי בצק העלים המוכנים של מעדנות?

מתכונים ב-10 דקות (10:32 3.11.2015)

נשמע רעיון מעולה 🙂

אורית (23:01 14.09.2015)

יצא מצויין!!! טעים מאוד קל ויפה
חג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:24 15.09.2015)

תודה אורית, שמחה לשמוע!

ירדן (09:26 9.09.2015)

היי , רציתי לשאול האם את החיתוך של הרולדה עושים לפני האפיה או אחרי שרולדה אפויה , אם אחרי אז השאלה אם זה לא מתפרק ומתפורר , רציתי להכין אירוח . תודה ושנה טובה .

מתכונים ב-10 דקות (11:07 9.09.2015)

היי ירדן,
חותכים את הרולדה אחרי האפיה. הרולדה בדר”כ יציבה ולא אמורה להתפרק. אולי היא תתפורר מעט בגלל שהבצק הוא כמו בורקס, אבל זה ממש לא נורא.
חג שמח ושנה טובה! 🙂

נטע (16:25 20.08.2015)

הי,
במידה ורוצה רק רולדה אחת מה יחס החומרים?

מתכונים ב-10 דקות (17:51 20.08.2015)

היי נטע,
אם רוצים רולדה אחת יש לשים מחצית מכמות החומרים: 500 גרם בצק עלים, 250 גרם בשר טחון וכו’..

מורן (17:16 29.07.2015)

אפשר / כדאי להוסיף צנוברים קלויים ?

מתכונים ב-10 דקות (17:52 29.07.2015)

כן בטח מורן, הצנוברים יעשירו את המתכון 🙂

miri (15:33 26.07.2015)

היי שלום רציתי לשאול ,לפעמים יוצא הבצק קצת חי ואני משאירה בתנור וזה נשרף והביפנים עדיין חי מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (16:06 26.07.2015)

היי מירי,
הסיבה היא אפיה בטמפרטורה גבוהה מידי או שאת אופה בטמפ’ הרשומה במתכון אבל כנראה שהתנור שלך חזק ולכן זה קורה. להבא תחממי תנור מראש ל200 מעלות ואחרי 10 דקות שהמאפה בתנור תנמיכי את המעלות ל180.
בהצלחה בפעם הבאה 😉

miri (22:22 12.07.2015)

וואו !!!יצא מ-ו-ש-ל-ם.
תודה רבה על המתכון ,ובכלל האתר שלך אלוףףףףף

מתכונים ב-10 דקות (22:23 12.07.2015)

תודה מירי! אני ממש שמחה לשמוע 🙂

miri (14:48 12.07.2015)

שלום רציתי לדעת כמה בסוף יוצא מאפיפ???שניים??

מתכונים ב-10 דקות (14:54 12.07.2015)

כן מירי, יוצאים שני מאפים בצורת רולדה. כל מאפה פורסים ל 8-12 חתיכות.

פרידה (15:50 6.07.2015)

האם אפשר להכין את הרולדה ולהקפיא , ויום למחרת לאפות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (17:19 6.07.2015)

היי פרידה,
עדיף שלא אבל מה שאת יכולה לעשות כדי לחסוך בעבודה זה להכין את הבשר הטחון היום, לשמור בקופסה סגורה במקרר ומחר למלא ולגלגל לרולדה ולאפות.

GEORGE (20:27 20.06.2015)

האם ניתן להכין גוז’גיז’ה מבצק עלים במקום הבצק המקורי???

מתכונים ב-10 דקות (21:33 20.06.2015)

היי,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמרקם הבצק יהיה שונה, יהיה כמו של בורקס.

שונמית (17:33 25.03.2015)

אפשר להחליף את הבצק עלים במלוואח?
(לפני פסח מנסה להתפטר מהחמץ

מתכונים ב-10 דקות (17:37 25.03.2015)

כן, אפשר בהחלט 🙂

אפרת (18:23 19.02.2015)

שלום
האם אפשר במקום לגלגל את הבצק לשים שכבת בצק על תבנית על זה בשר ומעל שכבה נוספת של בצק
(כמו לזניה )?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:07 19.02.2015)

הי אפרת,
אפשר אבל אני חושבת שעדיף לגלגל כדי שהבצק יאפה עד הסוף.

דורית (19:09 16.02.2015)

יצא מצויין מתכון נהדר

מתכונים ב-10 דקות (19:15 16.02.2015)

שמחה לשמוע! תודה דורית 🙂

לירז (08:25 6.02.2015)

בוקר טוב!
האם ניתן להחליף את הצ’ילי המתוק במשהו אחר?
בעלי חולה סכרת…
תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (08:49 6.02.2015)

הי לירז,
אין בעיה לוותר על הצילי המתוק. זה יוצא טעים גם בלעדיו 🙂

אירן (15:08 18.01.2015)

אשמח לקבל מתכון לרוטב פטריות בשביל המאפה הזה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:58 18.01.2015)

הי אירן,
מתכון לרוטב פטריות:
בצל קטן קצוץ
סלסלת פטריות קצוצות/חתוכות
1 כף פטרוזיליה קצוצה / עלי טימין
1-2 כפיות קמח/ קורנפלור (להסמכת הרוטב)
1-2 כוסות מים
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (בטעם פטריות או בטעם עוף), מלח ופלפל שחור.
*מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 3-4 דקות. מוספים קמח ומתבלים. שופכים מים ומערבבים היטב. מבשלים עד שהרוטב נעשה סמיך.
*הערה: ניתן להוסיף יותר מים או קמח לפי הצורך.

אירן (22:58 18.01.2015)

מושלם תודה

אילנה (18:53 10.01.2015)

לא הוספתי מים ויצא מעולה. תודה ושבוע טוב.

מתכונים ב-10 דקות (19:01 10.01.2015)

הי אילנה, שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

מרינה (12:16 14.11.2014)

להשאיר חום של 200 מעלות במהלך כל האפיה?

מתכונים ב-10 דקות (12:31 14.11.2014)

כן מרינה אבל אם התנור שלך חזק אפשר להנמיך ל190 מעלות.

נטלי (18:16 21.10.2014)

אפשר עם עוף טחון? אין לי בשר בקר טחון

מתכונים ב-10 דקות (18:20 21.10.2014)

כן, אפשר.

שרי (18:19 23.07.2014)

שלום, אפשר להכין עם בצק פילו???

מתכונים ב-10 דקות (18:24 23.07.2014)

הי שרי,
אפשר אבל אם משתמשים בבצק פילו רצוי שהרוטב לא יהיה נוזלי כדי שלא ירטיב את הדפים והם יאבדו את הפריכות שלהם לכן במקום 1/2 כוס מים תשימי ממש כמה כפות ותערבבי, תראי לפי העין.

אנה (14:32 10.03.2014)

בישביל מה המים??

מתכונים ב-10 דקות (15:00 10.03.2014)

הי אנה, בשביל הרוטב של הבשר הטחון.

נטלי (22:51 12.12.2013)

מתכון מעולה!!!! עד עכשיו הייתי מכינה לפי מתכון של אמא, כמובן שהוא מעולה, אבל לקחתי “סיכון” ושיניתי ויצא מדהייםםםםם טעיםםםםם מאודדד בפה!!! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.