שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

כוסמת עם כרוב, גזר וגמבה – מנה צמחונית בריאה וטעימה, גם למי שלא אוהב כל כך כוסמת.. 

כוסמת עם ירקות

מצרכים (3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

רבע כרוב בינוני קצוץ (כ-3 כוסות דחוסות)

גזר בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות

1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)

1.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. 

-מוסיפים כרוב, גזר ופלפל אדום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-12 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

-מוסיפים כוסמת, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קפה, קינמון וטחינה
עוגיות קינואה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
טובה (16:24 30.07.2020)

הכנתי ויצא מצוין!
להבא אוסיף יותר ירקות ותבלינים כי הכנתי אחרי השריה ארוכה והנפח גדל. עשיתי כמה שינויים.
כוסמת היא כן קטניה (מברכים עליה ברכה ראשונה "האדמה" וברכה אחרונה "נפשות" ) ולכן השריתי 6 שעות ואחר כך שטפתי במסננת.
הורדתי את הגזר (שיתאים לדיאטת קנדידה)
שמתי רק חצי כוס מים (כוס מדידה, שלושת רבעי כוס חד פעמית)
בישלתי אחרי הוספת המים בערך 8-10 דקות (עד שהמים כמעט מתיבשים לגמרי) ואז השארתי כמה דקות בסיר סגור.
אהבתי אבל היה חסר לי ירקות. אם מכינים עם השריה כמוני, יוצא שתי מנות די גדולות, כדאי לשים שני בצלים ולשים יותר כרוב (אפילו פי 2)
האמת שגם ככה הסיר היה ריק אחרי כמה דקות והילדות שלי אכלו יפה מאוד (אפילו היתה מריבה קטנה…)
(קניתי כוסמת נקיה מחרקים באריזת ואקום של כיטוב)
רק הארה קטנה. יש קצת ריח של פלסטיק חרוך לקראת סוף הבישול אבל הטעם מעולה ואחרי שהכוסמת מתקררת קצת גם הריח מתנדף (נשאר עקבות לא מורגשות כמעט)
תודה לאפרת הנהדרת!
על המתכונים שלך אני הכי סומכת שיצאו טוב!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 30.07.2020)

תודה טובה 💜

Avatar
אירה (15:02 21.07.2020)

החלפתי כרוב בפטריות, הוספתי קצת תבלינים (כורכום, כמון וקינמון) ויצא פצצה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 21.07.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
ספיר (12:40 23.05.2020)

יצא לי קצת מוזר, עם ריח חזק כמו של פלסטיק חרוך וטעם כמו של פלסטיק חרוך (אם היה לו טעם… אני יודעת שזה נשמע מגוחך). זאת פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת אז לא יודעת אם זה באמת הריח והטעם שלה או שזה פשוט כי הירקות (לפני הוספת הכוסמת) נשרפו לי מעט בתחתית הסיר…אשמח לעזרה וחוות דעת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 23.05.2020)

היי ספיר,
השתמשת בכוסמת קלויה (חומה)?
ירקות שנשרפים בתחתית יכולים לגרום לריח כמו שאת מתארת.
השתמשת בסיר מנירוסטה? כי רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

Avatar
רחלי (10:30 15.01.2020)

אפשר עם כוסמת ירוקה? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 15.01.2020)

אפשר אבל יותר טעים עם כוסמת קלויה חומה.

Avatar
מיטל (23:16 11.01.2020)

היי
האם אפשר במקום כרוב לשים פטריות? (שטוגנו במחבת עם מעט שמן כמה דק קודם לכן)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 12.01.2020)

כן אפשר.

Avatar
מיטל (09:10 13.01.2020)

תודה רבה!

Avatar
אלינור (23:47 31.12.2019)

מתכון מעולה!!!! טעים ממש!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 1.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אלינור

Avatar
עינת (11:52 12.02.2019)

הי אפרת

אני עכשיו ממש מכינה את המתכון .

יעוץ קטן : כאשר משתמשת רק בחצי כוס כוסמת ואותה כמות של ירקות(או כפול ) האם להפחית גם מכמות המים הרותחים שמוסיפה? כדי שיצא עדיין סמיך ולא מרק? או אותה כמות .

תודה

ויום נפלא לך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 12.02.2019)

היי עינת,
המים הם לפי כמות הכוסמת. אם את משתמשת בחצי כוס כוסמת שימי 3/4 כוס מים. כמות הירקות לא משנה את כמות המים.
יום מקסים 🙂

Avatar
ורד (21:46 11.02.2019)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון וחייבת להגיד לך שהוא יצא טעים להפליא! אני אוהבת כוסמת באופן כללי, אבל היא בחיים לא הייתה לי טעימה עד כדי כך כמו בתבשיל הזה! התבשיל הזה פשוט אליפות, ואני ממליצה לכל אחד כאן להכין אותו!!
אמנם יש התעסקות עם חיתוך הירקות ולוקח זמן להכין, אבל שווה שווה שווה!!
תודה רבה לך, אפרת, על מתכונים נהדרים ועל השיתוף. ניסיתי כמה מהמתכונים שלך ואמשיך עוד לנסות מתכונים נוספים, את מאוד מקצועית ומוכשרת, כל הכבוד לך על המתכונים המעולים שגם מתאימים למי ששומרת על הגזרה (כמוני).
אגב, באיזו כוס את משתמשת למדידה של הכרוב? לי יצאו שתי כוסות גדולות מקצת יותר מרבע כרוב. בכל אופן, יצא טעים וממכר! אני צריכה הרבה שליטה עצמית כדי לא לחסל את הכול בבת אחת חחחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 11.02.2019)

היי ורד,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל (צירפתי תמונה של הכוס).
תודה 💜

Avatar
אמיר (12:24 25.01.2019)

האם אפשר עדשים במקום כוסמת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 25.01.2019)

אפשר אבל את העדשים יש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך (כ-30 דקות) ואז לסנן.
לבשל את הירקות עד לריכוך, להוסיף את העדשים, לתבל ולערבב (אין צורך לבשל במים כי העדשים כמו בושלו לפני).

Avatar
נעמי (17:40 2.12.2018)

הי. ניראה טעים.
מגישים חם או בטמפ' החדר?
שייך להגיש עם סלמון בממרח עגבניות מיובשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 2.12.2018)

היי נעמי,
עדיף להגיש חם.
וכן, זה הולך עם הסלמון.

Avatar
ציפי (13:52 18.10.2018)

שילוב מאד מוצלח של כוסמת עם הירקות.
בפעם הראשונה הכנתי כמו במתכון. בפעם השניה הגדלתי את כמות הירקות והוספתי כוס עדשים שרויות וקצת רוטב סויה. טעים להפליא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 18.10.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה ציפי

Avatar
yafit (13:26 15.10.2018)

שלום לך
עד כמה שידוע לי מומלץ להשרות כל קטניה לפני הבישול

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 15.10.2018)

זה נכון אבל כוסמת היא לא קטניה.

Avatar
רותי (10:48 11.10.2018)

שלום אפרת. הכנתי את זה עם קינואה במקום כוסמת ויצא מדהים!! ממש ליקקו את האצבעות. הוספתי גם אבקת שום להשבחת הטעם ויצא מדהים.תודה על כל המתכונים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 11.10.2018)

שמחה שיצא טעים גם עם קינואה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
אהובה (18:26 9.10.2018)

שלום אפרת. תודה שאת מחדשת לנו מתכונים טעימים וקלים להכין זה נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 9.10.2018)

בשמחה ❤️

Avatar
עינת (09:37 8.10.2018)

היי אפרת [

כשאומרים אש בינונית נמוכה מה הכונה בדיוק מבחינת המיקום בכיריים ועוצמת הלהבה?

תודה על ההסבר .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 8.10.2018)

הכוונה ללהבה בינונית (העיגול של הגז עצמו) בעוצמה הכי נמוכה.

Avatar
זיוית (19:59 6.10.2018)

היי אפרת, האם אפשר לוותר על הכרוב ולשים משהו אחר במקום? אני לא אוהבת את הירק הזה.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 6.10.2018)

במקום כרוב אפשר לשים גזר נוסף.

Avatar
אורנה (09:35 4.10.2018)

אפשר להשתמש בכוסמת ירוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 4.10.2018)

אפשר אבל יותר טעים עם כוסמת חומה.

Avatar
אורלי (08:50 4.10.2018)

כל כך אוהבת את המתכונים שלך קלים וטעימים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.10.2018)

תודה אורלי ❤️

Avatar
יפעת (07:44 4.10.2018)

רפשר במקום כוסמת, חיטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 4.10.2018)

היי יפעת,
יש מתכון לתבשיל חיטה עם ירקות.

Avatar
אנונימי (15:23 2.10.2018)

אפשר לוותר על הכרוב?
צריך לשים משהו אחר במקום?תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 2.10.2018)

אפשר להוסיף גזר נוסף במקום הכרוב.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.