זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
רבע כרוב בינוני קצוץ (כ-3 כוסות דחוסות)
גזר בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות
1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)
1.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים כרוב, גזר ופלפל אדום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-12 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
-מוסיפים כוסמת, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
יצא מהמם!!! שמתי כפול מהכמות כי אני אורז אוכל לעבודה, ממש טעים 🙂 אנסה לשדרג בחריפות ואולי ביצה מעל
שמחה שיצא טעים🙂
תודה על השיתוף
הי אפרת. יצא מאוד טעים. שמתי חצי כמות כרוב אדום ולא ממש צבע את התבשיל. והוספתי קצת בטטה במקום עוד כרוב. והוספתי כמה פטריות שיטאקי. ממש טעים. רציתי לשאול איזה רוטב מתאים, כי בעלי תמיד רוצה להרטיב עם רוטב…
ושכחתי לציין ששמתי חמאה במקום שמן
אפשר להוסיף כמה כפות רוטב טריאקי או 2 כפות רוטב סויה וכף סילאן.
שלום,
למה כמעט כל פעם שאני מכינה יוצא לי שחלק מהכוסמת מוכן (בצבע חום ונגיס), חלק אפור, חלק אפור בגוון אחר, חלק לבן וכבר רך מדי וכו’. אני רוצה שהכל יהיה אחיד (חום וטיפה נגיס). מה אני עושה לא נכון? תודה רבה
היי שירן,
יכול להיות שהכוסמת לא טריה או שהבישול לא מספיק או שאין מספיק מים.
היי,
כוסמת אני מחזיקה 5 ימים במקרר, אך ירקות מבושלים בערך 3 ימים מקסימום 4. אז אם אני מכינה את המתכון הזה אז זה מקסימום 3-4 ימים במקרר? תודה
כן:)
היי,
לא כל כך קשור למתכון הזה, אבל את יכולה לכתוב לי איך להכין כוסמת עם תירס קפוא? תודה רבה!!
היי,
ההכנה היא בדיוק כמו במתכון הזה רק להוריד את החלק הראשון.
את מחממת שמן בסיר מוסיפה כוסמת עם תירס קפוא. מוסיפה מלח ומעט פלפל שחור, כוס וחצי מים רותחים, מערבבת ומביאה לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכה לאש בינונית-נמוכה, מכסה את הסיר ומבשלת במשך 15 דקות.
מכבה את האש ומשאירה מכוסה 10 דקות.
תודה על התשובה.
האם לעשות עם בצל או שלא צריך?
והאם זה חובה לשפוך מים רותחים או שאפשר מים לא רותחים ולהרתיח בסיר (יש לי קומקום בעייתי).
ושאלה אחרונה – על החבילה של התירס הקפוא כתוב שלהכין בסיר רק מספר דקות ספורות, אז אם זה יהיה 15 דקות + 10 דקות מכוסה – זה לא יותר מדי?
תודה רבה!
בצל תמיד מוסיף טעם.
אפשר גם מים רגילים ותרתיחי כבר בסיר.
לגבי התירס- זה בסדר, זה לא יותר מידי:)
תודה על התשובות.
אם אני מכינה כוסמת רק עם תירס, כמה תירס את ממליצה לשים, באיזה יחס? תודה
על הכמות שבמתכון כוס-כוס וחצי תירס.
היי,
האם אפשר גם תירס וגם אפונה קפואה? ואם כן איזה יחס לשים?
כלומר – אם אני שמה כוס כוסמת, כמה תירס לשים וכמה אפונה?
תודה רבה!
כן אפשר כוס מכל אחד.
היי,
האם יש הבדל בתוצאה אם אני מכינה את הכוסמת והתירס ישר מהשקית הקפאה או אם קודם נתתי לתירס להפשיר?
והאם יש הבדל בין אם אני מטגנת בהתחלה את הכוסמת ואת התירס ביחד או קודם לטגן את הכוסמת ורק אחר כך להוסיף את התירס?
תודה רבה
לגבי שניהם – כמעט שאין הבדל.
*כוסמת סליחה המקלדת משנה מילים.ואם אני משנה במתכון נישאר אותו מתכון?
המתכון ללא שינוי🙂
היי אפרת אשמח להכין את המתכון לכוסית האם אני רוצה להחליף את הכרוב בפיטריות האם זה אפשרי וכמה פטריות צריך לשים? והאם ניתן לוותר על הגמבה?
תודה רבה
היי
אפשר להחליף את הכרוב בסלסלת פטריות. אפשר לוותר על הגמבה.
היי אפרת אם אני משתמשת בכרוב משקית וואקום יכולה לומר לי כמה כוסות לשים?
היי,
יש לשים כ-3 כוסות כרוב.
היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום כרוב? ומה הכונה שטיפה וייבוש של הכוסמת ממש יבש או רק מסונן בלי שום נוזלים?
היי,
אפשר לוותר על כרוב, יש להשתמש בכוסמת שסיננת וייבשת היטב.
היי אפרת,
אם אני משתמשת בכוסמת ירוקה במקום החומה, האם יש לפעול קצת אחרת ממה שכתוב במתכון?
תודה מראש
היי,
אין שינוי במתכון(:
האם ניתן להוסיף כרוב סגול במקום ירוק?
היי,
כרוב סגול יצבע את המנה וזה יראה פחות טוב, לכן לא מומלץ להשתמש בו.
היי אפרת
עם כוסמת ירוקה זה גם ילך?
תודה רבה
היי,
כן, אפשר גם כוסמת ירוקה(:
הכנתי ויצא מדהים תודה רבה על המתכונים המעולים
שמחה לשמוע! תודה טליה🙂
האם אפשר להכין יום קודם? או שיחמיץ?
אפשר 🙂
לשמור במקרר
היי, תודה על המענה
לתת לסיר להתקרר ואז להכניס למקרר?
אפשר, אבל לא חובה..
הכנתי ויצא מצוין!
להבא אוסיף יותר ירקות ותבלינים כי הכנתי אחרי השריה ארוכה והנפח גדל. עשיתי כמה שינויים.
כוסמת היא כן קטניה (מברכים עליה ברכה ראשונה “האדמה” וברכה אחרונה “נפשות” ) ולכן השריתי 6 שעות ואחר כך שטפתי במסננת.
הורדתי את הגזר (שיתאים לדיאטת קנדידה)
שמתי רק חצי כוס מים (כוס מדידה, שלושת רבעי כוס חד פעמית)
בישלתי אחרי הוספת המים בערך 8-10 דקות (עד שהמים כמעט מתיבשים לגמרי) ואז השארתי כמה דקות בסיר סגור.
אהבתי אבל היה חסר לי ירקות. אם מכינים עם השריה כמוני, יוצא שתי מנות די גדולות, כדאי לשים שני בצלים ולשים יותר כרוב (אפילו פי 2)
האמת שגם ככה הסיר היה ריק אחרי כמה דקות והילדות שלי אכלו יפה מאוד (אפילו היתה מריבה קטנה…)
(קניתי כוסמת נקיה מחרקים באריזת ואקום של כיטוב)
רק הארה קטנה. יש קצת ריח של פלסטיק חרוך לקראת סוף הבישול אבל הטעם מעולה ואחרי שהכוסמת מתקררת קצת גם הריח מתנדף (נשאר עקבות לא מורגשות כמעט)
תודה לאפרת הנהדרת!
על המתכונים שלך אני הכי סומכת שיצאו טוב!
תודה טובה 💜
החלפתי כרוב בפטריות, הוספתי קצת תבלינים (כורכום, כמון וקינמון) ויצא פצצה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא לי קצת מוזר, עם ריח חזק כמו של פלסטיק חרוך וטעם כמו של פלסטיק חרוך (אם היה לו טעם… אני יודעת שזה נשמע מגוחך). זאת פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת אז לא יודעת אם זה באמת הריח והטעם שלה או שזה פשוט כי הירקות (לפני הוספת הכוסמת) נשרפו לי מעט בתחתית הסיר…אשמח לעזרה וחוות דעת!
היי ספיר,
השתמשת בכוסמת קלויה (חומה)?
ירקות שנשרפים בתחתית יכולים לגרום לריח כמו שאת מתארת.
השתמשת בסיר מנירוסטה? כי רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
אפשר עם כוסמת ירוקה? תודה מראש
אפשר אבל יותר טעים עם כוסמת קלויה חומה.
היי
האם אפשר במקום כרוב לשים פטריות? (שטוגנו במחבת עם מעט שמן כמה דק קודם לכן)
כן אפשר.
תודה רבה!
מתכון מעולה!!!! טעים ממש!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלינור
הי אפרת
אני עכשיו ממש מכינה את המתכון .
יעוץ קטן : כאשר משתמשת רק בחצי כוס כוסמת ואותה כמות של ירקות(או כפול ) האם להפחית גם מכמות המים הרותחים שמוסיפה? כדי שיצא עדיין סמיך ולא מרק? או אותה כמות .
תודה
ויום נפלא לך .
היי עינת,
המים הם לפי כמות הכוסמת. אם את משתמשת בחצי כוס כוסמת שימי 3/4 כוס מים. כמות הירקות לא משנה את כמות המים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
הכנתי את המתכון וחייבת להגיד לך שהוא יצא טעים להפליא! אני אוהבת כוסמת באופן כללי, אבל היא בחיים לא הייתה לי טעימה עד כדי כך כמו בתבשיל הזה! התבשיל הזה פשוט אליפות, ואני ממליצה לכל אחד כאן להכין אותו!!
אמנם יש התעסקות עם חיתוך הירקות ולוקח זמן להכין, אבל שווה שווה שווה!!
תודה רבה לך, אפרת, על מתכונים נהדרים ועל השיתוף. ניסיתי כמה מהמתכונים שלך ואמשיך עוד לנסות מתכונים נוספים, את מאוד מקצועית ומוכשרת, כל הכבוד לך על המתכונים המעולים שגם מתאימים למי ששומרת על הגזרה (כמוני).
אגב, באיזו כוס את משתמשת למדידה של הכרוב? לי יצאו שתי כוסות גדולות מקצת יותר מרבע כרוב. בכל אופן, יצא טעים וממכר! אני צריכה הרבה שליטה עצמית כדי לא לחסל את הכול בבת אחת חחחח
היי ורד,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל (צירפתי תמונה של הכוס).
תודה 💜
האם אפשר עדשים במקום כוסמת ?
אפשר אבל את העדשים יש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך (כ-30 דקות) ואז לסנן.
לבשל את הירקות עד לריכוך, להוסיף את העדשים, לתבל ולערבב (אין צורך לבשל במים כי העדשים כמו בושלו לפני).
הי. ניראה טעים.
מגישים חם או בטמפ’ החדר?
שייך להגיש עם סלמון בממרח עגבניות מיובשות?
היי נעמי,
עדיף להגיש חם.
וכן, זה הולך עם הסלמון.
שילוב מאד מוצלח של כוסמת עם הירקות.
בפעם הראשונה הכנתי כמו במתכון. בפעם השניה הגדלתי את כמות הירקות והוספתי כוס עדשים שרויות וקצת רוטב סויה. טעים להפליא.
נשמע מעולה 🙂
תודה ציפי
שלום לך
עד כמה שידוע לי מומלץ להשרות כל קטניה לפני הבישול
זה נכון אבל כוסמת היא לא קטניה.
שלום אפרת. הכנתי את זה עם קינואה במקום כוסמת ויצא מדהים!! ממש ליקקו את האצבעות. הוספתי גם אבקת שום להשבחת הטעם ויצא מדהים.תודה על כל המתכונים!
שמחה שיצא טעים גם עם קינואה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום אפרת. תודה שאת מחדשת לנו מתכונים טעימים וקלים להכין זה נפלא.
בשמחה ❤️
היי אפרת [
כשאומרים אש בינונית נמוכה מה הכונה בדיוק מבחינת המיקום בכיריים ועוצמת הלהבה?
תודה על ההסבר .
הכוונה ללהבה בינונית (העיגול של הגז עצמו) בעוצמה הכי נמוכה.
היי אפרת, האם אפשר לוותר על הכרוב ולשים משהו אחר במקום? אני לא אוהבת את הירק הזה.
תודה רבה
במקום כרוב אפשר לשים גזר נוסף.
אפשר להשתמש בכוסמת ירוקה?
אפשר אבל יותר טעים עם כוסמת חומה.
כל כך אוהבת את המתכונים שלך קלים וטעימים!
תודה אורלי ❤️
רפשר במקום כוסמת, חיטה?
היי יפעת,
יש מתכון לתבשיל חיטה עם ירקות.
אפשר לוותר על הכרוב?
צריך לשים משהו אחר במקום?תודה!
אפשר להוסיף גזר נוסף במקום הכרוב.