זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20 כדורים
סוג: חלבי/ פרווה
כדורי שוקולד מעוגת שוקולד
מצרכים:
עוגת שוקולד בחושה בכמות של תבנית אינגליש קייק
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה (לפרווה אפשר לשים מרגינה או 5 כפות שמן קוקוס מומס)
6 כפות מים רותחים
אופן הכנה:
-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד, חמאה, מים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-מפוררים את העוגה בקערה ומערבבים עם תערובת השוקולד.
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים בקוקוס/סוכריות צבעוניות. שומרים במקרר.
הערה: הכמויות המצוינות הן במקרה שהעוגה יצאה יבשה. אם העוגה יצאה רטובה/דחוסה- מספיק להכין עם 50 גרם שוקולד מריר, 15 גרם חמאה ו6 כפות מים.
למתכון כדורי שוקולד רגילים מביסקוויטים לחצו כאן- כדורי שוקולד
הכנתי מגולגלות קינדר ולא אהבתי אותם אפשר להכין מהם גם כדורי שוקולד?
כן, לפורר אותן כמובן.
היי, האם מתאים להכין מעוגת תפוז דחוסה?
היי
אפשר רק שהטעם יהיה שונה מעט.
היי אפרת, תודה על המתכונים הנהדרים והפשוטים.
רציתי לשאול –
1. האם עוגת לימון וקוקוס (בחושה) שיצאה דחוסה ולא מוצלחת תתאים למתכון הזה? ואם לא – כיצד ניתן להשתמש בה?
2. שאלה כללית: באופן שיטתי לא הולך לי באפיה, אף שאני מקפידה על הכמויות וההוראות. אולי יש משהו שכולם יודעים ואני לא? משהו בצורת הערבוב וכד’? למשל בעוגות בחושות, אני בוחשת בכף. יש עם זה בעיה? מה יכול לגרום לעוגות (הבחושות) שלי לצאת דחוסות ולא אווריריות?
תודה רבה ושבת שלום!
היי,
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים(:
1. עוגת לימון וקוקוס עשויה להתאים פחות מבחינת הטעם. הייתי מפוררת אותה ומשתמשת בה לקינוחי כוסות של קרם גבינה וכדומה.
2. הנה דגשים חשובים להצלחת העוגות:
-שימוש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודיוק בכמויות. ככלל כדאי להשתמש בביצים L מאשר S.
-הקצפה ידנית יסודית של הביצים והסוכר, עד שנהיית תערובת בהירה מעט תפוחה.
-הימנעות מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח-חשוב!
-אפייה בתבנית בגודל המדויק הדרוש למתכון
-אפייה בתכנית קו עליון ותחתון ולא טורבו
-חימום התנור 10 דק’ מראש לחום הדרוש למתכון
-הימנעות מהשהיית העוגה לפני ההכנסה לתנור
-הימנעות מפתיחת דלת התנור ותזוזת העוגה במהלך האפייה
-הקפדה על זמן אפייה מדויק- לא פחות ולא יותר מדי. כדאי להיעזר בשיפוד כדי לוודא שהעוגה מוכנה.
בהצלחה!
וואו תודה רבה רבה! חידשת וחידדת לי!
בשמחה❤
הי הדס,
קראתי עכשיו את התגובה שלך וחשבתי על אנשים שאני מכירה שלא הולך להם באפייה, פשוט כי התנור שלהם לא משהו בכלל. ואולי גם זה שווה בדיקה 🙂
בהצלחה!
חיפשתי מה לעשות עם עוגת הקפה שנשארה לי משבת והגעתי למתכון הזה! וואי אפרת הכנתי בבוקר ויצא מעולה!!! תודה רבה על עוד מתכון מושלם 🙏💞
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
שבוע טוב,
אם יש לי עוגת שוקולד שיצאה מעולה אבל לא ממשנאכלת.. עם ציפוי שוקולד (מה שאת ממליצה 100גרם שוקולד מריר 2 כפות שמן 3 כפות מים רותחים) איך להכין? פעם אמרו לי להוסיף על כל אינגליש קייק שרוול פתי בר כדאי?
היי מורן,
היות והעוגה עם ציפוי שוקולד מספיק להוסיף רק 50 גרם שוקולד, 20 גרם חמאה, ו-3 כפות מים.
במידת הצורך אפשר להוסיף קצת ביסקוויטים טחונים או לחלופין אם התערובת פירורית מדי- עוד קצת מים.
הי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להכין מבראוניס?
היי,
אפשר, המרקם יהיה יותר שוקולדי וטיפה יותר “כבד”.
היי:) הכנתי לפני שבוע עוגת שכבות עם קצפת בין שכבה לשכבה… מסיבות טכניות הקומות נפלו… והעוגה כבר שבוע במקרר… לקצפת לא ניהיה טעם טוב.. אבל העוגת שוקולד עצמה מדהימה!
מה אני יכולה לעשות?
היי דריה,
את יכולה להפריד בעדינות עם סכין את הקצפת מהעוגה, ולהכין את כדורי השוקולד:)
וואוווו איזו תשובה מהירה!
תודה רבה!
אתר מומלץ! יצא לי מדהים
כיף לשמוע, תודה דריה💕
אפשר להכין מכדורי שוקולד עוגה? נתקעתי עם המון כדורים
לא ניסיתי ואני גם לא חושבת שכדאי, החמאה מתקשה ויחד עם הפתי בר העיסה נהיית קשה יותר
ראיתי באינטרנט אפשרות לקחת את כל כדורי השוקולד לשטוח על ניר אפיה, לעשות מילוי של קצפת, למרוח מעל.
לגלגל אותו לרולדה ולצפות אותו בשוקולד זה סרטון מנסה להעלות תמונה מאמצע הסרטון
היי אפרת
הכנתי עוגת שוקולד וקישטתי וקצפת, ואז גיליתי שהעוגה לא מוכנה מספיק…
אני יכולה להכין ממנה את הכדורי שוקולד???
כן.
מתכון קל יוצא נהדר. האם אפשר להשתמש בעוגה שכבר שבוע במקרר (מסיבות סנטימנטליות לא זרקתי😆)?
אם העוגה לא התייבשה לגמרי אז אני חושבת שאפשר 🙂
הכנתי מתכון של עוגיות של חמתי (כנראה מתכון עם טעויות) והן יצאו יבשות ומתוקות בצורה מוגזמת 🙁
יש דרך להציל אותן ולהכין מהם כדורי שוקולד? בלי להוסיף סוכר ובלי שוקולד? כרגע העוגיות מתוקות ברמה של כמעט הרעלה חחחח
היי לילך,
את יכולה להכין את המתכון של כדורי שוקולד. אין בזה הרבה שוקולד, יש קקאו שיכול לאזן את המתיקות.
אפשר להכין בלי סוכר ובסוף לטעום את התערובת.
הי אפרת,
אני רוצה להכין את הכדורים מעוגת שוקולד שיצאה קצת יבשה, אבל היא מכילה כמות מורגשת של קקאו.
האם הוספת השוקולד המריר לא תגביר את המרירות שלה?
ואם כן מה אפשר לשים במקום זה?
תודה רבה!
אם זה שוקולד מריר בלי אחוזי קקאו גבוהים במיוחד אז אין בעיה.
היי אפרת!
קודם כל תודה על המתכונים,
דבר שני- מה אפשר לעשות כדי שהשוקולד לא ישרף במיקרוגל?
תודה רבה
חשוב להמיס בפולסים קצרים. הכוונה להכניס למיקרוגל ל15 שניות, להוציא ולערבב קצת ואז שוב להכניס למיקרוגל ל15 שניות וכך הלאה, עד שהשוקולד נמס.
אפשר לעשות משארית עוגת גבינה בחושה שיצאה דחוסה בגלל פסח (מקמח תפוחי אדמה במקום קמח רגיל)?
אפשר לנסות 🙂
אולי במקום שוקולד מריר כדאי להשתמש בשוקולד לבן.
הכנתי מעוגת דבש ויצא מעולה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת
האם אפשר להכין מעוגת דבש את המרשם הזה?
תודה .וגמר חתימה טובה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
גמר חתימה טובה 🌺
תודה על המתכון לכדורי שוקולד משאריות עוגה! אפשר להשתמש בקקאו במקום שוקולד מריר? מה עוד צריך להוסיף ובאיזה כמויות? תודה רבה.
השוקולד המריר יותר עשיר בטעם אבל אפשר לנסות לשים במקום השוקולד המריר – 2 כפות שטוחות אבקת קקאו + 3 כפות סוכר. להמיס עם חמאה וכרבע כוס מים.
הי, הכנתי ציפוי לעוגה משמנת להקצפה ושוקולד מריר אך לצערי העוגה לא יצאה טוב (יצאה דחוסה).
אפשר להשתמש בציפוי במקום החמאה והשוקולד מריר?
כן אפשר.
אוי התמונה לא צורפה..
חבל הם היו נראים מדהימים!!..חחח… טוב לא נורא……
תודה על הכללללל!!!
הייתה לנו ימולדת אתמול בלילה..
הכנתי עוגת שוקולד יפה עם קרם וקצפת מעל…
וכמובן מה? כולם אכלו רק את השכבה למעלה🙉🙉
אז היום עשינו המשך ליומולדת עם זה⬇️
זה עשוי מהעוגת שוקולד שהייתה מתחת לקרם🤫
תודה לך..❣️❣️❣️
היי, התמונה לא צורפה (אולי היא מעל 8MB?)
לא משנה, העיקר שיצא טעים 🙂
וואוו פשוט וואו! הכנתי עוגת שוקולד שלא הצליחה… המרקם יצא רטוב וחסר טעם. ואז נזכרתי שראיתי את מתכון ההצלה הזה.. הכנתי עם המלצותייך כאשר העוגה במרקם רטוב והוספתי עוד מעט סוכר… וזה נראה ומרגיש נפלא! הכנסתי להקפאה 🙂 תודה רבה ושבוע טוב
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🌷
אני עוד לא הבנתי איך להכין???❤️
במשפט אחד – ממיסים את כל החומרים ומערבבים עם העוגה המפוררת ואז יוצרים כדורים 🙂
אפשר מעוגת קפה שיצאה עם גושי קמח שלא עורבבו טוב?
כן.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס?
רק זה מה שיש לי בבית:(
אני מניחה שכן. מספיק לשים 2 כפות.
שבוע טוב!!
הכנתי עוגת עם בצק שוקולד ציפס וקרם וזה לא יצא כל כך טוב יש לך פתרון מה אני אעשה עם זה?
תודה רבה מראש
אם הכוונה לבצק פריך אפשר לפורר ולהשתמש בו לכדורי שוקולד (במקום ביסקוויטים). את הקרם הייתי זורקת.
חג שמח ושנה טובה 🌺
יכול להוסיף אם אני ישים גם פירורי ביסקוויטים?
כן, אפשר לשלב גם פירורי ביסקוויטים.
שלום אפרת,יש לי עוגת מייפל ועוגת תפוחים.אפשר לעשות איתם משהן?
היי הודיה,
נראה לי שעוגת המייפל יותר תתאים. קחי רק בחשבון שבגלל שלא מדובר בעוגת שוקולד הכדורים לא ייצאו אחידים לגמרי בצבע.
היי, האם ניתן להשתמש בעוגת וניל?
עדיף עוגת שוקולד כדי שהכדורים ייצאו אחידים בצבע אבל אם יש לך עוגת וניל אז תכיני עם מה שיש.
רשמתי 2 תגובות לפני שעה ואני לא רואה אותן…אני באמצע, יש תקלה ?
היי שני,
העוגה בטח יצאה לך דחוסה. תוכלי להכין ממנה כדורי שוקולד. אם הכנת בתבנית מלבנית תכפילי כמויות.
הי בוקר טוב
עשיתי עוגת שוקולד עם קמח רגיל במקום תופח
נראה לך שהמתכון הזה יתאים לי ? העוגה בתבנית גדולה אלומיניום ולא באינגליש
בוקר טוב
בטעות עשיתי עוגת שוקולד עם קמח רגיל ולא תופח..נראה לך שהמתכון הזה יתאים ? עשיתי בתבנית אלומיניום גדולה..
וואוו לי יצא על עוגה טיפה רטובה כדורי שוקולד מושלמים
מעולה 🙂
מה שרשמתי זה לכדורי שוקולד.
לא כדורי שוקולד מעוגה.
היי ליהי,
נראה לי בסדר גמור, רק הייתי מפחיתה את כמות המחמאה ל40 גרם ומוסיפה עוד כרבע מיכל קצפת צמחית.
אם במקרה התערובת יוצאת יבשה יש להוסיף עוד קצפת צמחית ואם דביקה/רטובה מידי – יש להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת בוקר טוב.
חייבת התייעצות.
איך המתכון הזה לדעתך?
500 גרם ביסקיוויטים מפוררים
200 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל קצפת צמחית
100 גרם מחמאה (מרגרינה)
לציפוי: קוקוס / סוכריות צבעוניות וכדו’…
מה דעתך?
תודה רבה.
היי אפרת, תודה על התגובה המהירה, נקווה שיצא טוב…
התכוונתי ממרח שוקולד במקום החמאה…… ראיתי אפשרות כזו בתגובות. אז כמה לשים?
אה אוקי 🙂
שימי כף גדושה ממרח במקום 25 גרם חמאה.
היי אפרת היקרה, האתר שלך משמש אותי בלי סוףףף…..
העוגה שלי צמיגית זה מתאים להגדרה של דחוסה/רטובה? אני מתלבטת לגבי הכמויות של המתכון. אשמח לכמויות מדויקות לתבנית בינונית קטנה (כמו 2 אינגליש קייק)עם הממרח שוקולד,
היי שרה,
לדעתי תוכלי להשתמש בעוגה להכנת כדורי שוקולד.
לתבנית בינונית קטנה אני חושבת שכדאי להכפיל כמויות ב-2. אני ממליצה להכין קודם חצי מהעוגה לפני הכמויות שבמתכון ואם זה יוצא מוצלח תוכלי להכין גם ממחצית העוגה שנותרה.
לא ניסיתי להכין עם ממרח שוקולד במקום שוקולד מריר. אני ממליצה לנסות עם כמות קטנה ולטעום. בכל מקרה אם את משתמשת בממרח אפשר לוותר על המים או לשים כמות קטנה יותר.
שבת שלום 🙂
ערב טוב,
אפשר להכין גם עם עוגת לוטוס? ובמקום שוקולד מריר לשים צימיקאו?
אם זאת עוגת לוטוס בחושה אז כן. ולגבי צימקאו, אני חושבת שכן.
היי, רוצה לעשות כדורי שוקולד מעוגת וניל/ טורט ושיישארו לבנים, לא רוצה להשתמש בשוקולד מריר.
איך ממליצה לי לעשות? 🙂
תודה!
היי ענבל,
האמת שלא יצא לי לנסות. אולי במקום שוקולד מריר תשימי שוקולד לבן.
את אחת האלופות!!!אין משו שעשיתי מהמתכונים באתר שלך ולא יצא טוב!תודה רבה לך וכל הכבוד!
שבת שלום☺
תודה זיו!
שבת שלום 🙂
האם אפשר להקפיא את כדורי השוקולד ואם כן, מה דרך ההפשרה הטובה ביותר?
היי ענת,
אפשר להקפיא. הפשרה מומלצת במקרר.
יום מקסים
ילך עם דובשניות ישנות? קנויות?
האמת שאין לי מושג 😐
הי
תודה על האתר המוצלח!!
מה אפשר להוסיף במקום חמאה? תודה רבה
היי מרים,
אפשר לשים (לפי סדר עדיפויות): כף מלאה שמן קוקוס (במצב מוצק) או כף גדושה ממרח שוקולד או 3-4 כפות שמן רגיל.
יום נפלא 🙂
היי.. אני אוהבת תמתכונים שלך אני רוצה להכין כדורי שוקולד אבל אין לי חומרים לכן המתכון הזה מצוין.. אפשר מתכון לעוגת שוקולד שאני אוכל להכין כדורים
היי ליאת,
את יכולה להכין כל עוגת שוקולד. מצרפת מתכונים:
עוגת שוקולד פשוטה
עוגת שוקולד עסיסית
עשיתי חלק עם ציפוי קוקוס וחלק עם ציפוי שוקולד מריר יצא פשוט מושחת
מעולה 🙂
תודה על התשובה המהירה אין לי שוקולד לבן חשבתי שאולי אפשר אם אינסטנט פודינג וניל
הבעיה שעם אינסטנט פודינג וניל אי אפשר להכין ציפוי שמתקשה (ואם הוא לא קשה, הוא פשוט ימרח). רק עם שוקולד חלב/לבן/מריר שממיסים אותו עם כף שמן ואז טובלים בו את הכדורים.
אפשר לעשות ציפוי וניל ואם כן איך.?
היי ציפי,
את מתכוונת לציפוי וניל לכדורי השוקולד?
אפשר לטבול אותם בשוקולד לבן + כף שמן כמו במתכון הזה- כדורי אוראו. זאת הכוונה?
עכשיו עשיתי יצא ממש טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי והמשך יום נפלא
יש דרך לעשות אותם פרווה בלי להשתמש בריץ’/מרגרינה? עם שמן נגיד?
תודה רבה!
מעין
היי מעין,
אני חושבת שאת יכולה לשים 4 כפות שמן קנולה.
היי אפרת,
יצאה לי עוגת קפה דחוסה ולא אוורירית בגלל תבנית קטנה מדי יחסית לכמות המצרכים…
הצעת לי להכין את כדורי השוקולד האלה.
יצאו טעימים!!!
יופי של רעיון 🙂
אורנה
תודה אורנה 🙂
חג שמח!
היי
העוגה שלי דווקא עסיסית וטעימה אך אני רוצה להכין ממנה כדורי שוקולד לגן של ביתי
מה להוסיף שיהיה פרווה? שמנ מתוקה מספיק? וביסקוויטים?
היי קארין,
אם העוגה עסיסית המיסי במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס קצפת צמחית וערבבי היטב עם פירורי העוגה.
במקום קצפת צמחית את יכולה להמיס את השוקולד עם 15 גרם מרגרינה ו5-6 כפות מים.
אין צורך להוסיף ביסקוויטים.
יום נפלא 🙂
כמה כוסות עוגה מפוררת זה תבנית אינגליש קייק? זה חשוב לדעת כמויות למי שרוצה לשלב עוגיות ישנות או בטעמים…
היי אלון,
אני מעריכה שזה בסביבות 5 כוסות פירורי עוגה.
שבוע טוב 🙂
האם אפשר לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר? תודה
כן שלום אפשר. פשוט זה יהיה מתוק יותר 🙂
היי יש לי עוגת שיש בחושה האם זה בסדר?
כן הדס, זה בסדר 🙂
היי רציתי לשאול אפשר להכין מעוגת שוקולד בחושה מוכנה? תודה
כן מיטל, אפשר 🙂