זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15 כדורים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
125 מ”ל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (חצי מיכל)
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם אגוזים טחונים (חצי כוס)
*אבקת קקאו לציפוי
אופן הכנה:
-מניחים את השמנת וקוביות השוקולד בקערית ומחממים במיקרוגל 20-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה.
-מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
-מכניסים את הקערה למקפיא למשך 30-60 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה אבל לא קופאת לגמרי.
-משתמשים בכפית כדי ליצור עיגולים מהשוקולד ומגלגלים אותם במהירות בעזרת הידיים לכדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ. מגלגלים באבקת קקאו.
-שומרים במקרר בקופסה סגורה.
הערות:
*חשוב לעבוד עם הכדורים מהר כי הטראפלס נמסים יחסית מהר.
*ניתן להוסיף לתערובת כף ברנדי, וויסקי או ליקר אגוזים, קפה או תפוזים.
*במקום קקאו אפשר לצפות בקוקוס או אגוזים קצוצים.
*אם אתם מכפילים כמויות מומלץ לשטח את התערובת בתבנית מלבנית בינונית ואז להקפיא.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות
היי אפרת,
פעם ראשונה שיצא לי מר מאוד. עשיתי עם 81% כנראה שוקולד לא מוצלח. כבר אחרי הקפאה. אפשר להמיס בשנית ולהוסיף משהו? אולי דבש, סילאן, מייפל? או רעיון אחר מה לעשות עם זה?
זה כנראה בגלל אחוז הקקאו הגבוה.
את יכולה לנסות להמיס ולהמתיק באבקת סוכר (עדיף) או במייפל (אני רק מקווה שזה לא יפגע במרקם וייצא נוזלי מידי)
אפשר להכין את זה עם שוקולד חלבי?
יכול להיות שכן רק צריך לקחת בחשבון שזה ייצא מאוד מתוק.
היחס בין השמנת לשוקולד ישתנה. לא ניסיתי אבל אני חושבת שיש להפחית לפחות חצי מכמות השמנת.
אני רוצה שהחומר יהיה מוכן מיד להכנה
בלי השלב של המקפיא
וגם שיהיה יציב וחזק
מה אפשר להוסיף בשביל זה (או שזה פשוט לא המתכון?)
אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים או יותר אגוזים אבל זה ישנה את המרקם.
ואוו הכנתי יצא מושלם! תודה.
שמחה שיצא טעים💜
כמו תמיד אין על המתכונים שלך!!!!
תמיד אבל תמיד יוצאים הכי טובים ונראים הכי יפה!!! ישר כח!!!
תודה פנינה❤️
קודם כל תודה רבה על המתכונים המיוחדים שלך,
הכנתי את הטראפלס לכבוד החג הם יצאו מיוחדים שכולם אהבו רק בעיה אחת קטנה
ציפיתי אותם בקקאו ואז כשהוצאתי מהמקפיא הקקאו נמס ונהיה רטוב ונעלם
נהיה ממש מרקם של שוקולד אבל בטעם קקאו
מה לא היה טוב? מה אם אפשר לעשות כדי שהקקאו לא ימס?
תודה רבה
היי
יכול להיות שציפית ביותר מדי קקאו? בנוסף לא כדאי להפשיר יותר מדי את הטראפלס כדי למנוע מהמרקם והטעם להשתנות.
אפשר לשמור את הכדורים במקפיא?????
תודה!!💖
אפשר🙂
תודההה!! יצא טעים:)
רק שאלה…יצא לי כמות יחסית קטנה [חשבתי שייצא יותר מכל השוקולד..]
זה יוצא באמת כ”כ קצת?
שמחה שיצא טעים!
אמורים לצאת כ-15 כדורים קטנים.
הי,תודה ענקית ממש:)
אפשר עם ריצ’ במקום שמנת? זה על אותו משקל?
ממני,בת 14 שאוהבת להיות במטבח;)
היי
אפשר❤️
קניתי קצפת צמחית 20%.. זה טוב? ראיתי שכתבת 32.. צריך להוסיף עוד איזה משהו שומני? אולי טחינה? ותודה על המתכונים הנפלאים!
היי
עדיף להשתמש בקצפת 32% אבל גם עם 20 עדיין יצא בסדר, אין צורך להוסיף משהו.
חג שמח🩷
הי אפרת!
אני רוצה להכין את זה כקינוח לפסח ולהגיש בצלחת שקופה קטנה
וליד אני רוצה להוסיף עוד משהו(כי זה לא מספיק לבד)
יש לך מתכון לשלוח לי פה שיכול להתאים יחד?
היי,
מתאים להגיש עם הטראפלס גלידה(:
תודה
אין כמוך
חג שמח!
אפשר להחליף את השמנת במשהו אחר?
והמתכונים שלך מושלמים הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם מושלם
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקצפת צמחית ואפשר גם בשמן קוקוס- החלק המוצק בלבד.
היי!
העיסה התקשתה אחרי 5 שעות בערך (כמות כפולה והושטח על מגש לפני הקפאה), הכדורים הוכנו במהירות והכל הלך מעולה כולל הטעם
הבעיה היא שאחרי שהם הועברו למקרר הם נמסו שוב 🙁
יש דרך לפתור את זה בפעם הבאה?
היי,
האם דייקת בכמויות? גלגלת היטב באבקת קקאו?
הטראפלס נעשים רכים גם כשהם במקרר וזה בסדר(:
זה כבר שעה+ ולא מתקשה במקפיא יש משהו לעשות?
היי,
האם דייקת בכמויות המרכיבים?
הטראפלס לא אמורים להתקשות לחלוטין בזמן כזה, זה בסדר.
אפרת שלום … ראשית כשאני מחפשת מתכון את הראשונה בגיגול.
רציתי לדעת :
שוקולד מריר : כמה אחוז קקאו?
שמנת מתוקה: כמה אחוזי שומן?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אחוזי הקקאו לא משנים כ”כ, אם את אוהבת שוקולד איכותי כדאי להשקיע בשוקולד 70% ומעלה.
השמנת המתוקה צריכה להיות לא פחות מ32% שומן.
פורים שמח!
1 האם אפשר לוותר על האגוזים?
2. האם אפשר להכין את התערובת, לשים בכלי פלסטיק גמיש כזה שיש בו ריבועים ולהקפיא, וכשמוציאה לשים את הקקאו ולהגיש?
היי מור,
1. אפשר
2. אפשר.
בהצלחה🙂
אני מכינה את הטראפלס כבר כמה פעמים ואני לא שמה אגוזים וזה יוצא מושלם
תודה על השיתוף😊
היי
נראה טוב
אפשר להמיר את האגוזים בשקדים?
תודה!!
היי נעמי,
כן אפשר(:
היי’ אפרת,
הכנתי את הטראפלס עם חלב סויה במקום קצפת צמחית (כי לא היה לי) וערבבתי אגוזים עם קמח שקדים והתוצאה מידי ממכרתתתת…
בתמונה נראה שהכדורים די קשים אחרי הטעימות 😉. משום מה הכדורים שלי ממש רכים למרות שעבדתי די מהר..
השאלה אם להשאיר אותם במקפיא או לשים במקרר?
(אני אוהבת יותר קשים)
תודה רבה ושבת שלום!
היי אושרת,
הטראפלס יצאו קשים ככל הנראה בגלל המרת הקצפת בחלב סויה. בכל מקרה, שמחה שיצא טעים😊
את יכולה לשמור במקפיא כדי לקבל טראפלס קשים וקפואים, סוג של קינוח קפוא.
שבת שלום(:
האם אפשר להקפיא את הכדורים?
היי,
כן, אפשר:)
היי האגוזים צריכים להיות טחונים בשביל לייצב את המרקם או שבורים גס על מנת שירגישו אותם?
היי,
האגוזים בעיקר מייצבים את הטראפלס ולכן חשוב שיהיו טחונים או קצוצים דק.
שבת שלום🌺
זה טוב לשבועות?
היי,
זה מתכון שתמיד טוב למי שאוהב שוקולד😊
מדהיייייים הכנתי וכולם היתלהבו ואמרו שמכל הדברים שהכנתי לשבועות זה היה הכי טעים
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף 🌷
היי אפרת,
שאלה קצת לא קשורה..: אפשר לשים במיקרוגל קערת פלסטיק? אני בת 10 וזה הפתעה לאמא שלי אז אני לא יכולה לשאול אותה..
היי,
בכלי פלסטיק יש חומרים רעילים שנכנסים לאוכל כשמחממים אותם ולכן לא מומלץ לחמם במיקרוגל. כדאי להשתמש בכלי זכוכית או חרס.
ממש קל וטעים!
הכנתי כתוספת לארוחת ערב וכולם ליקקו את האצבעות.
שמחה שאהבתם🌺
היי אפרת
אפשר להקפיא ככדורים שמצופים כבר בקקאו?
תודה
כן אפשר.
היי מה הכמויות ל100 גרם שוקולד חלב?
אפשר להשתמש בשוקולד חלב ואת כמות השמנת להפחית ל 5-6 כפות.
היי,
עשיתי ושמתי במקפיא ליותר משעתיים וזה קצת התקשה אבל זה ממש דביקי ואני לא מצליחה לגלגל לכדורים…. מה אפשר לעשות?!
עוד כמה דקות זה יפשיר ויתרכך.
היי אפרת,
חיפשתי מתכון מיוחד שאוכל להכין ליום ההולדת של אדם מיוחד.
תודה רבה על המתכון! אימא שלי אהבה מאוד את הטרפאלס 🙂
ליאורה
שמחה שהיא אהבה 🙂
ניתן להכין עם צימקאו?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
הולכת לקנות אגוזים ושיטחנו לי.
איזה אגוזים לבקש?
פחות אוהבת את הגדולים הם מעט מרים לי.
האם התכוונת להם? מה התחליף?
תודה רבה
אני הכנתי עם אגוזי מלך אבל אפשר להכין גם עם אגוזים אחרים כמו לוז, קשיו, פקאן או שקדים.
היי אפרת
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן אפשר.
למי שלא בא להתעסק עם הגלגול – אני יוצקת את התערובת למגשיות קרח ומקפיאה. כאשר קפוא משחררת קוביות (במקום כדורים) ומצפה עם קקאו או מה שבוחרת
רעיון מעולה, תודה 🙂
תודה רבה אפרת יקרה על המענה המהיר.
חג שמח!!
שלום אפרת יקרה מאוד!
שתי שאלות:
1. לא מצאתי אגוזים טחונים. אפשר עם שקדים טחונים?
2. אפשר כתחליף לברנדי להוסיף רום? כלומר, תמצית אפיה בטעם רום?
לדעתי מגיע לך פרס על האתר הנפלא והמצוין הזה. המטבח שלי כולו מהאתר שלך וזה עושה אותי מאושרת.
תודה רבה,
גמר חתימה טובה, חג שמח ושנה טובה!!
היי ליאת,
1. אפשר לשים שקדים טחונים.
2. כן, אפשר.
שנה טובה, גמר חתימה טובה וחג שמח 🌺
היי אפרת, מתכון מעולה כרגיל!!!
ל-20 סועדים על אילו כמויות את ממליצה? פי שלוש? ובנוסף, כמה ימים זה נשמר במקרר? האם אפשר להכין גם יומיים לפני ההגשה? ואם כן לשמור במקפיא או במקרר?
מלא שאלות, תודה מראש (-:
אפשר להכפיל גם ב-2 כי זה מאוד מרוכז בטעם ומספיק 1-2 כדורים לאדם.
אפשר להכין יומיים לפני ההגשה ולשמור במקרר.
יצא פשוט וואוו !!!!
שמחה לשמוע 🙂
אני ממש אוהבת את המתכון הזה!!
אני רוצה להכין ויש לי רק חפיסה של 100 גרם שוקולד מריר.
איך אפשר להכין?
היי ענת,
כדאי להפחית גם את יתר הכמויות:
80 מ”ל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (בין רבע לשליש מיכל)
100 גרם שוקולד מריר
33 גרם אגוזים טחונים (כשליש כוס)
*אבקת קקאו לציפוי
האם יש משהו להחליף ממקרוגל?
אפשר להמיס על הגז (אש הכי נמוכה).
זה מתכון מעולה וטעים.
תודה!!!
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי לשבת יצא מושלם!!!!
אבל לדעתי צריך לשמור במקפיא במקרר זה היה יותר מדי רך….
תודה מלי 🙂
שבוע נפלא!
היי
אפשר לשים במקום שמנת מתוקה שמנת לבישול?
כן. מציעה לטעום ואם חסרה מתיקות להוסיף 1-2 כפיות אבקת סוכר.
היי אפרת
וכאן אפשרי שוקולד מריר מאה אחוז קקאו ללא סוכר וממתיק?
עדיין יהיה טעם?
אותה תשובה. זה פשוט יהיה מר קצת.
זה עניין של טעם.
הי אפרת,
אפשר להשתמש בצימקאו במקום השוקולד או שזה טעם אחר ויהרוס?
וכבר אשאל בכלליות- האם צימקאו מתאים רק לאפייה שאז הטעם השונה לא יורגש?
היי אודיה,
לא ניסיתי להכין עם צימקאו אבל נראה לי שאפשר.
שוקולד מריר יותר איכותי אבל אני חושבת שזה עניין של טעם. אם הצימקאו טעים לך אז אין בעיה.
היי
להכניס לתערובת אגוזי מלך או פקאן או שלא משנה?
לא משנה. אפשר גם לשלב.
היי,
אפשר להחליף את הקקאו במשהו אחר?
הוא נתן מרירות חזקה מידי…
כן, אפשר לצפות בקוקוס או באגוזים טחונים. לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לצפות גם באבקת שוקולית.
היי, שאלה, אם בטעות השארתי את התערובה לילה במקרר, והתקשה לגמרי, יש איך להציל? לחמם איכשהו ואז להכין כדורים?
כן, אפשר להוציא את התערובת החוצה עד שהיא מתרככת (אבל לא מידי).
נ.ב. הכנתי כדורי טראפלס
המון מזל טוב! שתזכו ממנו לבריאות ולנחת 🌷
המתכון יצא מעדן
תודה רבה על הכל
והמתכון הגיעה ברגע הנכון
נולד לנו נכד אז מכינים עוגות לשמחה!
מירי
היי אפרת,
אפשר להכין גם בלי אגוזים? או שצריך לשים משהו?
תודה
אפשר לשים פירורי ביסקוויטים במקום.
היי, תודה רבה על המתכון.
השאלה שלי היא האם זה לא יוצא מריר ?
ואם כן, האם אפשר להחליף את זה במשהו אחר ?
תושה רבה
זה יוצא בטעם של שוקולד מריר. אם רוצים פחות מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב ואת כמות השמנת להפחית ל 5-6 כפות.
הי אפרת, אני רוצה להכין אותם ליומולדת בחוץ, השאלה אם יוכלו לעמוד הרבה זמן בחוץ או שזה פחות מתאים?
לדעתי פחות מתאים. הם יימסו מהר בחום.
היי אפרת,
מתכון מעולה,פשוט להכנה וממש טעים!!
תודה מור, שמחה שאהבת 🙂
אני שמתי נוטלה זה בסדר אפרת???
אם יצא לך טעים אז אין בעיה 🙂
שלום. תודה על האתר המקסים!! רציתי לדעת האם טעים בהכנה יום מראש וכיצד ניתן לשמור?אם אני מניחה על מפית כדאי במקרר או בחוץ?
אין בעיה להכין יום לפני.
הטראפלס נשמרים במקרר בקופסה סגורה.
תודה. סליחה על הנודניקיות אבל אם אשים על מפית הם ידבקו?(בשביל משלוח מנות:)
נראה לי שהם יידבקו. עדיף לשים על נייר אפיה.
בוקר טוב!
אני לא מתייאשת כי עד היום כל מתכון שלך יצא לי הכי טוב שיש! ניסיתי להכין את הטראפלס שוקולד ויצא לי נוזלי ולא מתאים לעבודה בכלל, ניסיתי גם הקפאה מלאה (יומיים!) ועדיין לא ניתן ליצור ממנו כדורים, כניראה שלא דייקתי בכמויות. איך ניתן בכל זאת להציל את זה או מה ניתן להכין מיזה לחלופין?
דבר נוסף אם אני רוצה להכין כדורי שוקולד משאריות עוגה (עוגה שוקולד טרייה שישרתי אותה אז נישאר כמות יפה) ואני רוצה להגדיל את הכמות, איך ניתן להגדיל את הכמות? מה צריכה לשים? ומה בעניין בסקוויטים? ושאר מצרכים?
תודה רבה!
היי הדס,
כנראה שיש בתערובת קצת יותר מידי שמנת ביחס לשוקולד. ניסית להוסיף עוד אגוזים טחונים? גם פירורי ביסקוויטים יסמיכו את התערובת.
לגבי כדורי שוקולד משאריות עוגה מצורף מתכון. לגבי הגדלת הכמויות, מה הכוונה?
אנסה להוסיף פרורי בסקוויטים, תודה רבה!
כן אני רוצה משאריות העוגה לעשות תא המתכון של הכדורי שוקולד כפי שצירפת, אבל רוצה לדעת איך אני יכולה להגדיל את כמות התערובת הקיימת, האם כדאי להוסיף עוד בסקוויטים או מרכיבים נוספים כדי שהכמות תיהיה גדולה יותר?
לדעתי לא כדאי לערבב. עדיף להכין שני סוגים של כדורי שוקולד. כדורי שוקולד מהעוגה וכדורי שוקולד רגילים מביסקוויטים.
היי 🙂
אם אני מכפילה כמויות:
1. אפשר לחתוך את התבנית המושטחת לקוביות קטנות ואז לטבול אותן באבקת קקאו או שיש משמעות להפיכה שלהם לכדורים?
2. האם ניתן להקפיא את השאריות? (למקרה ובטעות יישאר אחרי שהאורחים ילכו חח)
היי נגה,
1. אפשר, רק כדאי לרפד את התבנית בנייר אפיה כדי שיהיה קל לחלץ את הקוביות.
2. אפשר להקפיא.
תודה רבה! אני נהנית מכל המתכונים שלך (ובן זוגי 😉 )
בלעדייך אני אבודה במטבח..
הי אפרת, מה שלומך? שאלה הזויה, שטחתי את התערובת בתבנית ופתאום עלה בדעתי שאולי כדאי להקפיא הקפאה חזקה, לשים מיל ביסקוויטים ומעל קצפת איך זה יהיה לדעתך? תודה מלכי.
דווקא אני אוהבת אלתורים ויצירתיות 🙂 זה יכול להיות מעניין. אני חושבת שכדאי קודם לשים מעל ביסקוויטים, להדק לתערובת השוקולד ורק אז להקפיא אחרת הביסקוויטים לא יידבקו לתערובת אם היא תהיה קפואה. אח”כ אפשר לשים קצפת. אם רוצים לשמור את זה במקרר אח”כ אז אולי הייתי שמה קודם ביסקוויטים ומעל את תערובת השוקולד כי היא תתרכך המקרר. אם שומרים במקפיא גם אחרי ששמים קצפת אז זה בסדר.
היי אפרת, אפשר להקפיא את הכדורים ולהוציא לפני הגשה למקרר?
תודה רבה חן
כן, אפשר.
שלום לך,
יש לי בבית ריצ’ קפה אפשר להשתמש במקום קצפת צמחית או שזה לא קשור?…
תודה רבה.
אסנת
נראה לי דווקא שיכול להתאים.
הי:) שאלה- אם שמתי לב שיש לי רק שמנת להקצפה, לא מתוקה, מה ניתן לעשות?
אין בעיה. זה אותו דבר.
תודה רבה!
שלום אפשר לשים משהו אחר לציפוי במקום הקקאו?
תודה רבה !
כן, אפשר לשים קוקוס או אגוזים טחונים.
היי אפרת בוקר טוב! רוצה להכין בע”ה היום את הטראפלס, אבל יישאר לי רק שליש מיכל שמנת צמחית אחרי שאסיים להכין את עוגת הוניל והשוקולד (נראה מעולה!!!) וממש לא בא לי ללכת לסופר עכשיו בשביל כמה מ”ל של שמנת 🙂 האם אפשר להשלים עם משהו אחר (פרווה)? או לחלופין, אולי להכין פחות טראפלס, ואם כן, מה עוד להוריד מהמרכיבים? ושאלה אחרונה בבקשה (סורי)! קניתי תמצית רום, אין לי מושג למה, זה היה נראה לי רעיון טוב כשהייתי בסופר חחח, אז יש לי אותו עכשיו, את חושבת שאולי יש מקום להוסיף קצת למתכון הזה? תודה רבה רבה, ממש נהיית ה”פוסקת הלכה” שלי בכל ענייני הבישול והאפייה 🙂
היי אודליה,
אם עדיין לא הכנת את העוגה אז שם דווקא עדיף להפחית כמויות ולהשלים עם מים.
אם כבר הכנת ונשאר לך רק שליש קצפת צמחית אז תכיני כרגיל לפי המתכון. לדעתי זה עדיין יהיה בסדר. אולי אפילו הכדורים ייצאו יותר יציבים. אם במקרה הם יוצאים מוצקים מידי אז אפשר להוסיף 1-2 כפות מים כדי לרכך את התערובת.
אפשר להוסיף כמה טיפות רום לתערובת הכדורים, רק תוודאי קודם שאת אוהבת את הטעם 🙂
תמצית רום אפשר להוסיף גם לעוגות, בעיקר עוגת שוקולד ולעוגיות.
יום נפלא!
ערב טוב אפרת! קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!! האמת היא שכשקראתי את התגובה, עוד לא הכנתי את העוגה, אבל מכיוון שרשמת שאפשר להכין את הטראפלס גם עם שליש שמנת ואפילו ייצאו יותר יציבים, החלטתי ללכת עם זה! שמחה לעדכן שגם העוגה וגם הטראפלס יצאו מושלם!!! שמתי הכל במקפיא לקראת שבת קודש (הכנתי אתמול גם את עוגת הקרם הקפואה ואני כבר מחכה לטעום ממנה 🙂 ). כמה זמן לפני ההגשה מומלץ להוציא את עוגת הקרם והטראפלס מהמקפיא והאם צריך להעביר אותם למקרר או פשוט להניח על השיש? תודה רבה ולילה טוב 🙂
שמחה שהכל יצא כמו שצריך 🙂
את הטראפלס מומלץ לשמור במקרר ולהגיש ישירות מהמקרר (זה אמור להיות קר).
את עוגת הקרם שומרים במקפיא וכדאי להוציא אותה לשיש 5-10 דקות לפני ההגשה רק כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותה. כעקרון היא אמורה להיות קפואה שמגישים אותה, כמו במרקם של גלידה.
לילה טוב🌺
תודה רבה רבה!! לא רוצה להגיד לך איך הייתה נראת המטבח שלי אתמול אחרי כל ההכנות חחח. עכשיו הולכת לבחור מתכון לעוגיות 🙂 יום נפלא 🙂
מוכר לי 🙂
יום נפלא
יצא מדהים!! הכמות של המרכיבים מאוד מדוייקת, מתוק במידה מספקת (: תודה על מתכון טעים וקליל
תודה רחל 🙂
הכנתי הערב , החלפתי את השמנת בחלב קוקוס (אותה כמות) ושמתי 50 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים). יצא פשוט מעולה!!! תודה רבה על מתכון טעים וקל בטירוף 🙂
מעולה 🙂
תודה קרן.
הי, הרגישו את הטעם של הקוקוס?
האם אפשר להחליף אגוזים בשקדים טחונים?
כן, אפשר.
לי יש מתכון אחר ממש טעים מדודה שלי מפחות מצרכים…
עושים את הטראפלס אותו דבר, אבל את החומרים בבסיס מחליפים בכמות שווה של שוקולד וטחינה.
אפשר לשדרג את זה בשקדים או באגוזים מפוררים.
שומרים את זה בהקפאה עד שנגמר (מהר…)
תודה על השיתוף 🙂
תודה על המענה המהיר:)
עוד שאלה הטראפלס הכנתי עם פירורי ביסקוויטים ופרווה ויצא מתוק מידי איך ניתן להכין פחות מתוק? ופעם הבאה אכין עם אגוזים טחונים…האם חובה ליטחון דק או שאפשר לקצוץ דק דק? האם אפשרי להכין עם שקדים כי יש לי בידיוק?
המון תודות וחג שמח:)
היי קרינה,
לגבי המתיקות, דווקא אין כאן תוספת סוכר. המתיקות היא מהקצפת הצמחית ומהשוקולד המריר. יכול להיות שמתיקות הביסקוויטים הוסיפה.
אפשר גם לקצוץ דק-דק ואפשר להכין עם שקדים טחונים או קצוצים דק.
חג שמח 🙂
תודה הגשתי לאורחים ואמרו שיצא לי טעים:)
שאלה אחרונה ליפעמים נישאר בסוף קצת שוקולד קשה…האם זה אומר שהייתי צריכה לחמם יותר את השוקולד שיימס יותר טוב כי המסתי יותר ממה שרשום במתכון בערך כ50 שניות…
תודה רבה.
היי קרינה,
כל התערובת צריכה להיות נוזלית בצורה אחידה. אם חלק נשאר קשה אז יכול להיות שהשוקולד לא נמס עד הסוף.
היי אפרת ,
הכנתי פרווה מקווה שיהיה טעים שמתי לקירור במקרר, שני הכדורים האחרונים יצאו פחות יפים כי השוקולד היתחיל להינמס האם אפשרי להבא להכין חצי כמות להקפיא לכמה דקות ושוב פעם להכין כדי שיהיה יותר קל לעבוד?ושומרים בקירור את הטראפלס נכון?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
נכון, חשוב לעבוד מהר כי השוקולד נמס, רשמתי גם בהערות. זה רעיון מה שהצעת. אפשר להכין כדורים מחצי כמות, להחזיר את התערובת למקפיא ולהמשיך את המחצית השניה לאחר קירור במקפיא.
את הכדורים שומרים במקרר לאחר ההכנה.
שלום אפרת,
נראה ממש טוב ובעזהי״ת אני רוצה להכין את זה לחג אבל לא הבנתי איך להוסיף את הקפה והתפוזים.
יש לי קפה מגורען, כמה להוסיף? ויש לי תפוזים, כמה לסחוט?
תודה על כל המתכונים הטעימים 🙂
היי מלכה,
הכוונה לליקר קפה או תפוזים. לא לקפה או מיץ רגילים.
כל מקרה זה יוצא מאוד טעים גם בלי.
חג שמח 🙂
אפשר להוסיף מעט סילאן או תמצית וניל כדי לקבל טעם מעט אלכוהולי אם אין לי ליקר /יין? יש רעיון אחר? טנקס ואת מהממת!!
אפשר להוסיף תמצית וניל.
הי אפרת,
האגוזים נחוצים למתכון או שאפשר לוותר עליהם? ואם לא, במה אפשר להחליף?
לצערי הילדים לא אוכלים אגוזים 🙂
היי נילי,
אפשר לשים פירורי ביסקוויטים במקום.
חג שמח!
נראה מעולה! אפשר אגוזים קצוצים?
ותודה רבה כל המתכונים שלך ממש מקסימים.
אפשר אבל עדיף שיהיו קצוצים דק.
חג שמח 🙂
במידה ואלרגים לאגוזים אפשר לטחון פצפוצי אורז במקום?
כן אפשר או לשים פירורי ביסקוויטים.
חג שמח 🙂
נראה מעולה,אפשר בלי אגוזים?
היי אינאס,
אפשר לשים פירורי ביסקוויטים במקום. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז כדאי להגדיל את כמות השוקולד המריר ל200 גרם כדי שהתערובת תהיה מספיק סמיכה.
חג שמח 🙂