זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 טורטיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1/2 כוס קמח אורז
1/2 כוס קמח חומוס
1/4 כוס קמח תפוח אדמה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2/3 כוס מים
2 כפיות שמן
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה (הבלילה צריכה להיות נוזלית). במידה והבלילה אינה דלילה, יש להוסיף מים.
-מחממים מחבת עם כפית שמן וכשהמחבת חמה, יוצקים בעזרת מצקת את הבלילה למחבת (עיגול שטוח ודק).
-לאחר כדקה כשמופיעות בועות בחלק העליון של הטורטייה, הופכים צד ומשארים כחצי דקה נוספת.
*הערה: במידה ונשאר לכם בצק, ניתן להשתמש בו כבצק לפיצה ללא גלוטן.
מצרכים לגוואקמולי:
2 אבוקדו מעוכים (עם מזלג)
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
פלפל חריף קצוץ דק (למי שאוהב חריף)
תיבול: 1 כפית שמן זית, 6 טיפות מיץ לימון, מלח, פלפל, 2 טיפות טבסקו (לא חובה)
אופן הכנה: לערבב את כל החומרים בקערה ולתבל.
–
מאפה ללא גלוטן, טורטיה ללא גלוטן
הכנתי רק את הגוואקמולי בתור סלט לשבת לאכול עם החלה – יצא מעדן!!!
תודה!
שמחה שיצא טעים❤️
הכנתי את זה עם טורטייה קנויה, יצא ממש ממש טעים!!!
שמחה מאד לשמוע!
אפשר להשתמש במקום קמח תפוח אדמה בקמח טפיוקה
היי,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר:)
בהצלחה!
שלום, יש לנו בבית את כל המצרכים חוץ מקמח תירס, האם ניתן להחליף אותו במשהו אחר או אפשר לוותר עליו?
אין במתכון קמח תירס.
סליחה קמח אורז
מישהי בתגובות שיתפה שהחליפה בקמח תירס ויצא מוצלח.
אם יש לך קמח תמי או כרגיל אני חושבת שאפשר לשים במקום כל שלושת הקמחים.
הי. האם ניתן להמיר את קמח החומוס בשני אחר? עדשים?
יכול להיות, לא ניסיתי.
הי
אין לי קמח תפוחי אדמה
אפשר לוותר/להחליף במשהו?
תודה
אני חושבת שאפשר להמיר בקמח קונדיטור או קמח ללא גלוטן (תמי, כרגיל וכ’).
היי יקירה
כמה קלוריות ליחידה טורטיה אחת
או ל100 גרם מה הערך הקלורי?
תודה
כ-190 קלוריות ליחידה.
אפשר להקפיא את הטורטיות לאחר ההכנה?
לדעתי כן.
בדיוק סיימתי להכין בפעם הראשונה.. יצא כל כך
טעים שמיד רצתי להכין עוד כמות כפולה של בלילה! תודה רבה:)
שמחה שיצא טעים 🙂
מאד מתחשק לי להכין לבד טורטיה (רגילה)
אין בנמצא טורטיה בהכשר שיתאים לי…
יש לך מתכון מתאים?
תודה רבה מאד
היי מלכי,
אין לי מתכון אבל אני אשתדל לפרסם.
תודה רבה על המתכון, פעם ראשונה שאני מצליחה להכין טורטיה ללא גלוטן טובה, לבני הצליאקי, המתכון ממש עזר. המון תודה .
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מיכל.
יצא לי מעולה מכיוון שלא היה לי קמח אורז ורציתי טורטיה עכשיו עכשיו החלפתי אותו בקמח תירס ויצא מצויין וטעים מאד.
תודה.
עצה שלי אני הפכתי את הטורטייה בעזרת מיכסה של סיר שטוח.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי:)
האם ניתן להחליף את הקמח תפוא באחר?
היי מורן,
אולי אפשר להמיר בקמח קונדיטור או קמח ללא גלוטן (תמי, כרגיל וכ’).
את מכירה מתכון לממרח או רוטב או משהו שאפשר לשים על הטורטיה???? תודה
היי,
רוטב צ’ילי מתוק או חריף הולך עם זה מעולה.
יצא מדהים!1!!!!! יש לך אולי רעיון למילוי ממרח שהוא לא מאבוקדו.. כי זה לא העונה עכשיו תודה רבה
היי
אני מהתגובה האחרונה.
תודה רבה על התשובה המהירה.
קשה להפוך את הטורטיה? מכיוון שאפילו חביתיות אני לא מצליחה להפוך כמו שצריך ואני לא רוצה שזה יהרוס את הכל… המתכון נשמע ממש מעולה!
היי,
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או יציקה, ואז הטורטיות לא נדבקות וניתן להפוך אותן בקלות. כמובן שיש להשתמש בתרווד כדי להפוך אותן.
היי
הכנתי מתכון לטורטיה ממתכון באתר מסוים ויצא על הפנים. זה היה מ 2 כוסות קמח תירס 2 כוסות מים חמים וחצי כפית מלחץ להתפיח ולא תפח ולהכין על מחבת חמה והבלילה היתה צריכה לצאת שונה. בקיצור על הפנים. מאוד הייתי רוצה להכין טורטיה ואני מפחדת שיצא לי לא טוב וסתם ביזבוז של מצרכים וזמן ואנרגיה. סליחה על ההקדמה אבל המתכון אמור לצאת טוב נכון? לא אמורות להיות בעיות נכון? וסליחה על כל השאלות והחפירות. תודה מראש!
היי,
הטורטיה הזאת היא במרקם קצת שונה מטורטיות רגילות אבל זה יוצא טעים.
חשוב שהבלילה תצא דלילה וחשוב שהעיגול שיוצקים למחבת יהיה שטוח כמה שניתן.
בהצלחה 😉
קודם כל אתר מעולה תודה על המתכונים הנפלאים, יש לך מאולי מתכון לטורטיה מקמח תירס?
תודה אלה 🙂
לצערי אין לי מתכון לטורטיה.
שבוע נפלא!
יואו את מעולה. נראה נפלא!
תודה דנה 🙂
טורטיה אמורה להיות מקמח תירס לבן!