שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ"ל

סוג: פרווה

מצרכים:

250 גרם תמרים (זה יוצא בסביבות 10-11 תמרים. ממליצה על תמרים רכים סוג מג’הול)

חצי כוס שקדים גרוסים

חצי כוס אגוזים גרוסים

שליש כפית אבקת קינמון

תפוח עץ קלוף חתוך לקוביות

3-6 כפות יין אדום מתוק או תירוש




אופן הכנה:

-מסירים מהתמרים את הגרעינים ושמים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למרקם אחיד. את היין מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי המרקם שאוהבים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קישואים מבושלים עם גזרקישואים מבושלים עם גזר
בראוניז מפירורי ביסקוויטים בראוניז מפירורי ביסקוויטים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יעל (14:59 15.04.2024)

הי! אפשר לשים יין רגיל במקום תירוש? תודה מראש על המענה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 15.04.2024)

עדיף לשים מיץ ענבים, מיץ תפוזים או מים.

avatar
שירה (21:57 13.04.2024)

איזה סוג של תפוח? צהוב או ירוק חמוץ? תודה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 14.04.2024)

לא משנה

avatar
מיכל בלוטמן (11:44 9.04.2024)

היי האם השקדים צריכים להיות קלופים או שאפשר לטחון אותם רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 9.04.2024)

אפשר לטחון אותם עם הקליפה.

avatar
נועם (10:21 9.04.2024)

יש לי ממרח תמרים בקופסא, איך ניתן לעשות איתו את החרוסת? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 9.04.2024)

לא ניסיתי אבל חושבת שכן.
מבחינת כמות בערך ¾ כוס ממרח תמרים.

avatar
רימה (20:17 4.04.2023)

יש לי שקדים שלמים שקילפתי. אם ממילא הכל נטחן, בכמה גר’ או באיזה כמות להשתמש ע”מ שיצא חצי כוס גרוסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 4.04.2023)

בערך 3/4 כוס או קצת יותר.

avatar
צופיה (16:47 4.04.2023)

הי אפרת,
האתר שלך פתוח אצלי כל השנה כמעט כל המתכונים הם ממנו.
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על התמרים? פשוט בעלי לא אוהב והאם יש משהו לשים במקום או רק לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 4.04.2023)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
התמרים מאד מוסיפים לחרוסת- לטעם ולמרקם. אבל אם ממש לא אוהבים ניתן להכין בלעדיהם:
לשים 2 תפוחים, כוס שקדים וכוס אגוזים, להוסיף 2 כפות דבש, שליש כפית קינמון ו-3-4 כפות יין.
החרוסת מתקבלת במרקם שונה מעט.

avatar
גל (05:15 17.04.2022)

מתכון מעולה. השתמשתי ביין תירוש, לטעמי כדי לקבל טעם אמיתי של חרוסת הכרחי להוסיף יין עם אלכוהול, זה עושה את ההבדל בין ממרח תמרים טעים לבין חרוסת מעדן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 17.04.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺

avatar
לי (20:37 15.04.2022)

הכנתי אתמול ויצא מעולה! רק צריך להוסיף עוד קצת תירוש (או יין).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 16.04.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
אהוד (18:43 14.04.2022)

שלום אפרת,
מאחר שממילא טוחנים הכל – אין מניעה להשתמש באגוזי מלך טחונים במקום בגרוסים, נכון?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 14.04.2022)

היי,
נכון(:
חג שמח!

avatar
איילת (17:57 12.04.2022)

האם מתאים להוסיף בננות? ואם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 12.04.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי אך אני לא בטוחה שבננות ישתלבו טוב בטעם ובמרקם(:

avatar
מיטל (09:19 11.04.2022)

היי אפרת, האם אפשר להמיר את התמרים בממרח תמרים? בכמה כפות ממרח? תודה על מתכונים מעולים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 11.04.2022)

היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להשתמש ב-3/4 כוס ממרח תמרים.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂

avatar
מיטל (15:12 10.04.2022)

שלום רב האם ניתן לוותר על התפוח?מה לשים במקום?תודה חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 10.04.2022)

היי,
ניתן לוותר על התפוח אך הוא מוסיף מאד לטעם.
חג שמח!

avatar
love (12:56 10.09.2021)

מושלם לנשנשבתוך חסה מגולגלת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 10.09.2021)

😊

avatar
דקלה (14:19 27.03.2021)

טעים סוף כל סוף חרוסת שטעימה לי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 28.03.2021)

מעולה! תודה דקלה.

avatar
ענת (17:29 26.03.2021)

יצא טעים בטירוף, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 26.03.2021)

מעולה, תודה ענת😊

avatar
שלהבת (22:22 24.03.2021)

אפרת אפשר להשתמש באגוזי פקאן במקום אגוזי מלך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 24.03.2021)

היי שלהבת,
חושבת שכן:)

avatar
לאה (15:36 24.03.2021)

שלום,
אני משתמשת בשקדים בקליפה.
צריך להסיר גם את הקליפה החומה של השקד?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 24.03.2021)

היי לאה,
נכון, צריך לקלף אותם לגמרי😊

avatar
רחלי (10:19 21.03.2021)

שאלה לגבי המעבד מזון… פעם ראשונה שאשתמש
צריך להשתמש בחלק של ריסוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 21.03.2021)

היי רחלי,
החלקים משתנים בין סוגי המעבדים, אבל בעיקרון כן- בחלק שמרסק:)

avatar
נופר (10:52 14.03.2021)

אני אחראית השנה על החרוסת למשפחה של 10 אנשים (אין ילדים) שאוהבים חרוסת. אפשרת בבקשה כמויות בהנחה שאני קונה שקדים (קלופים) ואגוזים במשקל וגורסת בעצמי?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:20 14.03.2021)

היי נופר,
בהנחה שכוס חרוסת מספיקה בנדיבות ל-3 סועדים תכפילי כמויות פי 3.
בהצלחה:)

avatar
מיכל (11:37 9.04.2020)

יצא מעולה! תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 9.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
מאיה (00:08 9.04.2020)

יצא מדהים!!! מתה על המתכונים שלך! חג שמח 😘

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 9.04.2020)

תודה מאיה ❤️

avatar
עדה (17:26 7.04.2020)

היי
אין לי יין מתוק. אפשר לשים משהו אחר במקום?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 7.04.2020)

אפשר לשים מיץ תפוזים או מים.
חג שמח 🌺

avatar
קלייר (12:02 18.03.2021)

את בלאו הכי קונה יין לפסח. לא יכול להיות שאין לך. חובה יין.

avatar
תמי (03:00 26.03.2021)

אולי היא לא רוצה להשתמש באלכוהול? למה לנהל לה את החיים? חג שמח וסובלני…

avatar
שי (15:23 7.04.2020)

מתכון נהדר! לא שיניתי דבר, וטוב שכך! תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 7.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח 🌺

avatar
לאה (01:08 7.04.2020)

היי אפרתי, מה שלומך?
יש לי ממרח תמרים מזן מג\’הול טחון, אפשר להשתמש בו במקום תמרים רגילים עבור החרוסת? ואם כן איך אני משלבת את שאר המצרכים מבחינת מעבד מזון?…
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 7.04.2020)

היי לאה,
אפשר ומומלץ להשתמש במג’הול.
תכיני לפי המתכון. שימי את כל החומרים במעבד מזון ותטחני.
חג שמח 🌺

avatar
לאה (02:21 8.04.2020)

תודה יצא מעולה ב\”ה, אני הוספתי יין אדום.
חג פסח כשר ושמח 🌷

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 8.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ❤️

avatar
יוסף (22:27 6.04.2020)

הוספתי גם חופן רימון ויצא פיצוץ.
(הערה: קצת יותר קינמון לחובבי הטעם)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 6.04.2020)

תודה יוסף 🙂

avatar
עינת (23:53 5.04.2020)

שלום.
כמה זמן מחזיקה החרוסת במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 6.04.2020)

כשבוע וחצי-שבועיים, בקופסה סגורה במקרר.

avatar
עינת (11:40 11.04.2020)

החרוסת נגמרה כבר באותו הערב!
טעימה מאוד וקלה להכנה.
תודה וחג שמח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 11.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
ענת (16:00 5.04.2020)

הי אפרת,
אם אני משתמשת בממרח תמרים, מה הכמות ממנו שאני צריכה לשים, שיתאים לשאר המתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:02 5.04.2020)

בערך ¾ כוס ממרח תמרים.

avatar
קלייר (19:18 6.04.2020)

ענת, משה שגב, הכין חרוסת בשידור. הוא בפירוש הדגיש שתמרים בואקום מתאימים.

avatar
בתיה (15:40 5.04.2020)

הי אפרת, אין לי קינמון כשר לפסח, אפשר לוותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 5.04.2020)

אפשר.

avatar
יעל (10:08 5.04.2020)

הי
מה ניתן לשים במקום שקדים ואגוזים ( עקב אלרגיה)?
אפשר להשתמש במחית תמרים בואקןם?
תודה וחג שמח ובריא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 5.04.2020)

אפשר להוסיף לתערובת פירורי עוגיות יין כשל”פ במקום האגוזים והשקדים.
אפשר להשתמש בתמרים בואקום.
חג שמח ורק בשורות טובות 🌺

avatar
סילבי זינו (15:01 1.04.2020)

איזה תפוח יש להוסיף ? ירוק או אדום ?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 1.04.2020)

לא משנה, מה שיש לך.
הירוק חמצמץ יותר והאדום מתקתק יותר.

avatar
מוריה (14:56 31.03.2020)

הי כמה ררם זה חצי כוס אגוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 31.03.2020)

חצי כוס אגוזים גרוסים = 60 גרם.

avatar
רינת (09:42 31.03.2020)

הי אפרת
האם ניתן להכין חרוסת ביד , פשוט אין לי מעבד מזון או בלנדר כשר לפסח… כן יש לי שייקר אם זה עוזר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 31.03.2020)

יכול להיות שאפשר להשתמש בשקדים ואגוזים גרוסים קנויים ואת התפוח לגרד בפומפיה דקה. את התמרים להשרות במים פושרים כ10 דקות ואח”כ לקצוץ דק דק.

avatar
תהילה (12:10 5.04.2020)

האם ניתן להשתמש בגלל שאין מעבד מזון בממרח תמרים?ובשאר להשתמש במה שהמלצת שקדים טחונים מראש ואגוזים טחונים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:59 5.04.2020)

עם תמרים יוצא יותר טעים אבל אם אין מעבד מזון אז אפשר להשתמש בממרח תמרים ובאגוזים ושקדים טחונים.

avatar
רחל (12:45 14.04.2024)

האם ניתן לרסק/ לטחון את התמרים במוט בלנדר? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 14.04.2024)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת מים.

avatar
מירב (22:47 18.04.2019)

היי,
לגבי התפוח
האם הוא לא ישחיר?
כמה זמן לפני ליל הסדר מומלץ להכין את החרוסת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:35 18.04.2019)

התפוח בתוך התערובת אז אין בעיה.
אפשר להכין גם היום ולשמור במקרר.
חג שמח 🌸

avatar
דנה (15:03 18.04.2019)

יצא מצוין בגלל שאת החרוסת
יאכלו גם ילדים אז במקום יין הוספתי מי קוקוס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 18.04.2019)

מעולה 🙂
תודה דנה וחג שמח 💗

avatar
הדס (02:27 18.04.2019)

לא צריך לבשל את התפוחים והתמרים ? עד היום במתכונים אחרים תמיד בישלתי אותם..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 18.04.2019)

לא אין צורך.
חג שמח 🌷

avatar
הלן (17:31 15.04.2019)

האם אפשר להכין ממרח תמרים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.04.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
עידית (09:22 14.04.2019)

היי,
באילו אגוזים להשתמש?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 14.04.2019)

אגוזי מלך.

avatar
ענתי (11:47 8.04.2019)

היי אפרת-שאת רושמת שקדים ואגוזים כוונתך לקלויים?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 8.04.2019)

לא, טבעיים.

avatar
יעל (23:20 4.04.2018)

הכנו ויצא מאוד מוצלח המון תודה:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:46 4.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל

avatar
אסתר (15:29 30.03.2018)

הייי האם אפשר להשים ממרח תמרים במקום תמר שלם ???

avatar
מרים (13:21 30.03.2018)

אפרת יקרה
המון תודה על האתר ,על המתכונים הפשוטים, המעולים עד שאפילו אני שלא כ”כ אוהבת מטבח,
משתמשת המון.
ימי שישי וערבי חג האתר תמיד פתוח- אולי נמצא עוד משהו מעניין באפרת10.
אז תודה וחג פסח כשר ושמח!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 30.03.2018)

תודה מרים, כיף לשמוע!
חג שמח! 🙂

avatar
אריאנה (10:30 30.03.2018)

שלום
האם צריך לקלף את התמרים?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 30.03.2018)

לא, אין צורך.
חג שמח 🙂

avatar
סיגל (23:50 29.03.2018)

במידה ואין לי מעבד מזון האם אוכל להכין בבלנדר? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 30.03.2018)

אם הוא מספיק טוב נראה לי שכן.
חג שמח 🙂

avatar
חיה מירון (12:01 29.03.2018)

פשוט להכנה, יצא מעולה!תודה!
הוספתי אגוזי לוז וצימוקים….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 29.03.2018)

תודה חיה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

avatar
אפרת (12:46 26.03.2018)

שלום

האם ניתן להשתמש במחית תמרים מוכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 26.03.2018)

אני חושבת שכן למרות שלדעתי זה ייצא יותר טעים עם תמרים רגילים. בכל מקרה, אני ממליצה להשתמש במחית תמרים כמה שיותר טבעית, הכוונה בלי חומרים נוספים מעבר לתמרים.
חג שמח 🙂

avatar
יעל (13:02 22.03.2018)

אפרת צהריים טובים יקרה
מס שאלות ברשותך
תפוח עץ איזה צבע?אדום ורוד צהוב או ירוק
אם רוצים להפיל כמות להכפיל הכל או רק חלק מהמרכיבים?
תודה רבה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 22.03.2018)

היי יעל,
תפוח אדום או ירוק, מה שיש לך.
יש להכפיל את כמויות כל החומרים.
המשך יום מקסים 🙂

avatar
ענת (20:01 13.04.2017)

הכנתי ויצא טעים טעים טעים!
אלופה
תודה וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:06 13.04.2017)

תודה ענת, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

avatar
עדי (05:31 10.04.2017)

ובפינת ההחלפות… מה יכול להחליף יין? (רוצה שיתאים גם לילדים, אנחנו בחול ואין תירוש)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 10.04.2017)

מיץ תפוזים או מים.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (16:34 27.03.2017)

שלום אפרת וחג שמח שיהיה!!
יש לך רעיון לתחליף לשקדים ואגוזים? אנחנו ממש לא אוהבים את הטעם… תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 27.03.2017)

היי ענת,
הייתי מנסה להכין עם פירורי עוגיות של פסח (“עוגיות יין”)
חג שמח! 🙂

לקריאת כל התגובות