זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ"ל
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם תמרים (זה יוצא בסביבות 10-11 תמרים. ממליצה על תמרים רכים סוג מג’הול)
חצי כוס שקדים גרוסים
חצי כוס אגוזים גרוסים
שליש כפית אבקת קינמון
תפוח עץ קלוף חתוך לקוביות
3-6 כפות יין אדום מתוק או תירוש
אופן הכנה:
-מסירים מהתמרים את הגרעינים ושמים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למרקם אחיד. את היין מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי המרקם שאוהבים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
הי! אפשר לשים יין רגיל במקום תירוש? תודה מראש על המענה
עדיף לשים מיץ ענבים, מיץ תפוזים או מים.
איזה סוג של תפוח? צהוב או ירוק חמוץ? תודה אפרת
לא משנה
היי האם השקדים צריכים להיות קלופים או שאפשר לטחון אותם רגיל?
אפשר לטחון אותם עם הקליפה.
יש לי ממרח תמרים בקופסא, איך ניתן לעשות איתו את החרוסת? תודה
לא ניסיתי אבל חושבת שכן.
מבחינת כמות בערך ¾ כוס ממרח תמרים.
יש לי שקדים שלמים שקילפתי. אם ממילא הכל נטחן, בכמה גר’ או באיזה כמות להשתמש ע”מ שיצא חצי כוס גרוסים?
בערך 3/4 כוס או קצת יותר.
הי אפרת,
האתר שלך פתוח אצלי כל השנה כמעט כל המתכונים הם ממנו.
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על התמרים? פשוט בעלי לא אוהב והאם יש משהו לשים במקום או רק לוותר?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
התמרים מאד מוסיפים לחרוסת- לטעם ולמרקם. אבל אם ממש לא אוהבים ניתן להכין בלעדיהם:
לשים 2 תפוחים, כוס שקדים וכוס אגוזים, להוסיף 2 כפות דבש, שליש כפית קינמון ו-3-4 כפות יין.
החרוסת מתקבלת במרקם שונה מעט.
מתכון מעולה. השתמשתי ביין תירוש, לטעמי כדי לקבל טעם אמיתי של חרוסת הכרחי להוסיף יין עם אלכוהול, זה עושה את ההבדל בין ממרח תמרים טעים לבין חרוסת מעדן
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
הכנתי אתמול ויצא מעולה! רק צריך להוסיף עוד קצת תירוש (או יין).
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
שלום אפרת,
מאחר שממילא טוחנים הכל – אין מניעה להשתמש באגוזי מלך טחונים במקום בגרוסים, נכון?
תודה וחג שמח
היי,
נכון(:
חג שמח!
האם מתאים להוסיף בננות? ואם כן כמה?
היי,
לא ניסיתי בעצמי אך אני לא בטוחה שבננות ישתלבו טוב בטעם ובמרקם(:
היי אפרת, האם אפשר להמיר את התמרים בממרח תמרים? בכמה כפות ממרח? תודה על מתכונים מעולים!!
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להשתמש ב-3/4 כוס ממרח תמרים.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
שלום רב האם ניתן לוותר על התפוח?מה לשים במקום?תודה חג שמח
היי,
ניתן לוותר על התפוח אך הוא מוסיף מאד לטעם.
חג שמח!
מושלם לנשנשבתוך חסה מגולגלת
😊
טעים סוף כל סוף חרוסת שטעימה לי!
מעולה! תודה דקלה.
יצא טעים בטירוף, תודה!
מעולה, תודה ענת😊
אפרת אפשר להשתמש באגוזי פקאן במקום אגוזי מלך?
היי שלהבת,
חושבת שכן:)
שלום,
אני משתמשת בשקדים בקליפה.
צריך להסיר גם את הקליפה החומה של השקד?
תודה!
היי לאה,
נכון, צריך לקלף אותם לגמרי😊
שאלה לגבי המעבד מזון… פעם ראשונה שאשתמש
צריך להשתמש בחלק של ריסוק?
היי רחלי,
החלקים משתנים בין סוגי המעבדים, אבל בעיקרון כן- בחלק שמרסק:)
אני אחראית השנה על החרוסת למשפחה של 10 אנשים (אין ילדים) שאוהבים חרוסת. אפשרת בבקשה כמויות בהנחה שאני קונה שקדים (קלופים) ואגוזים במשקל וגורסת בעצמי?
תודה רבה!
היי נופר,
בהנחה שכוס חרוסת מספיקה בנדיבות ל-3 סועדים תכפילי כמויות פי 3.
בהצלחה:)
יצא מעולה! תודה וחג שמח
שמחה לשמוע ❤️
יצא מדהים!!! מתה על המתכונים שלך! חג שמח 😘
תודה מאיה ❤️
היי
אין לי יין מתוק. אפשר לשים משהו אחר במקום?
תודה
אפשר לשים מיץ תפוזים או מים.
חג שמח 🌺
את בלאו הכי קונה יין לפסח. לא יכול להיות שאין לך. חובה יין.
אולי היא לא רוצה להשתמש באלכוהול? למה לנהל לה את החיים? חג שמח וסובלני…
מתכון נהדר! לא שיניתי דבר, וטוב שכך! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח 🌺
היי אפרתי, מה שלומך?
יש לי ממרח תמרים מזן מג\’הול טחון, אפשר להשתמש בו במקום תמרים רגילים עבור החרוסת? ואם כן איך אני משלבת את שאר המצרכים מבחינת מעבד מזון?…
תודה רבה.
היי לאה,
אפשר ומומלץ להשתמש במג’הול.
תכיני לפי המתכון. שימי את כל החומרים במעבד מזון ותטחני.
חג שמח 🌺
תודה יצא מעולה ב\”ה, אני הוספתי יין אדום.
חג פסח כשר ושמח 🌷
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ❤️
הוספתי גם חופן רימון ויצא פיצוץ.
(הערה: קצת יותר קינמון לחובבי הטעם)
תודה יוסף 🙂
שלום.
כמה זמן מחזיקה החרוסת במקרר?
כשבוע וחצי-שבועיים, בקופסה סגורה במקרר.
החרוסת נגמרה כבר באותו הערב!
טעימה מאוד וקלה להכנה.
תודה וחג שמח.
שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת,
אם אני משתמשת בממרח תמרים, מה הכמות ממנו שאני צריכה לשים, שיתאים לשאר המתכון?
בערך ¾ כוס ממרח תמרים.
ענת, משה שגב, הכין חרוסת בשידור. הוא בפירוש הדגיש שתמרים בואקום מתאימים.
הי אפרת, אין לי קינמון כשר לפסח, אפשר לוותר?
אפשר.
הי
מה ניתן לשים במקום שקדים ואגוזים ( עקב אלרגיה)?
אפשר להשתמש במחית תמרים בואקןם?
תודה וחג שמח ובריא
אפשר להוסיף לתערובת פירורי עוגיות יין כשל”פ במקום האגוזים והשקדים.
אפשר להשתמש בתמרים בואקום.
חג שמח ורק בשורות טובות 🌺
איזה תפוח יש להוסיף ? ירוק או אדום ?
תודה רבה
לא משנה, מה שיש לך.
הירוק חמצמץ יותר והאדום מתקתק יותר.
הי כמה ררם זה חצי כוס אגוזים?
חצי כוס אגוזים גרוסים = 60 גרם.
הי אפרת
האם ניתן להכין חרוסת ביד , פשוט אין לי מעבד מזון או בלנדר כשר לפסח… כן יש לי שייקר אם זה עוזר ?
יכול להיות שאפשר להשתמש בשקדים ואגוזים גרוסים קנויים ואת התפוח לגרד בפומפיה דקה. את התמרים להשרות במים פושרים כ10 דקות ואח”כ לקצוץ דק דק.
האם ניתן להשתמש בגלל שאין מעבד מזון בממרח תמרים?ובשאר להשתמש במה שהמלצת שקדים טחונים מראש ואגוזים טחונים?
עם תמרים יוצא יותר טעים אבל אם אין מעבד מזון אז אפשר להשתמש בממרח תמרים ובאגוזים ושקדים טחונים.
האם ניתן לרסק/ לטחון את התמרים במוט בלנדר? תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת מים.
היי,
לגבי התפוח
האם הוא לא ישחיר?
כמה זמן לפני ליל הסדר מומלץ להכין את החרוסת?
התפוח בתוך התערובת אז אין בעיה.
אפשר להכין גם היום ולשמור במקרר.
חג שמח 🌸
יצא מצוין בגלל שאת החרוסת
יאכלו גם ילדים אז במקום יין הוספתי מי קוקוס
מעולה 🙂
תודה דנה וחג שמח 💗
לא צריך לבשל את התפוחים והתמרים ? עד היום במתכונים אחרים תמיד בישלתי אותם..
לא אין צורך.
חג שמח 🌷
האם אפשר להכין ממרח תמרים ?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי,
באילו אגוזים להשתמש?
תודה
אגוזי מלך.
היי אפרת-שאת רושמת שקדים ואגוזים כוונתך לקלויים?תודה
לא, טבעיים.
הכנו ויצא מאוד מוצלח המון תודה:-)
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
הייי האם אפשר להשים ממרח תמרים במקום תמר שלם ???
אפרת יקרה
המון תודה על האתר ,על המתכונים הפשוטים, המעולים עד שאפילו אני שלא כ”כ אוהבת מטבח,
משתמשת המון.
ימי שישי וערבי חג האתר תמיד פתוח- אולי נמצא עוד משהו מעניין באפרת10.
אז תודה וחג פסח כשר ושמח!!
תודה מרים, כיף לשמוע!
חג שמח! 🙂
שלום
האם צריך לקלף את התמרים?
תודה רבה
לא, אין צורך.
חג שמח 🙂
במידה ואין לי מעבד מזון האם אוכל להכין בבלנדר? תודה
אם הוא מספיק טוב נראה לי שכן.
חג שמח 🙂
פשוט להכנה, יצא מעולה!תודה!
הוספתי אגוזי לוז וצימוקים….
תודה חיה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
שלום
האם ניתן להשתמש במחית תמרים מוכנה?
אני חושבת שכן למרות שלדעתי זה ייצא יותר טעים עם תמרים רגילים. בכל מקרה, אני ממליצה להשתמש במחית תמרים כמה שיותר טבעית, הכוונה בלי חומרים נוספים מעבר לתמרים.
חג שמח 🙂
אפרת צהריים טובים יקרה
מס שאלות ברשותך
תפוח עץ איזה צבע?אדום ורוד צהוב או ירוק
אם רוצים להפיל כמות להכפיל הכל או רק חלק מהמרכיבים?
תודה רבה מראש
היי יעל,
תפוח אדום או ירוק, מה שיש לך.
יש להכפיל את כמויות כל החומרים.
המשך יום מקסים 🙂
הכנתי ויצא טעים טעים טעים!
אלופה
תודה וחג שמח 🙂
תודה ענת, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂
ובפינת ההחלפות… מה יכול להחליף יין? (רוצה שיתאים גם לילדים, אנחנו בחול ואין תירוש)
מיץ תפוזים או מים.
חג שמח 🙂
שלום אפרת וחג שמח שיהיה!!
יש לך רעיון לתחליף לשקדים ואגוזים? אנחנו ממש לא אוהבים את הטעם… תודה!
היי ענת,
הייתי מנסה להכין עם פירורי עוגיות של פסח (“עוגיות יין”)
חג שמח! 🙂