שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ"ל

סוג: פרווה

מצרכים:

250 גרם תמרים (זה יוצא בסביבות 10-11 תמרים. ממליצה על תמרים רכים סוג מג’הול)

חצי כוס שקדים גרוסים

חצי כוס אגוזים גרוסים

שליש כפית אבקת קינמון

תפוח עץ קלוף חתוך לקוביות

3-6 כפות יין אדום מתוק או תירוש

אופן הכנה:

-מסירים מהתמרים את הגרעינים ושמים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למרקם אחיד. את היין מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי המרקם שאוהבים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קישואים מבושלים עם גזר
בראוניז מפירורי ביסקוויטים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
love (12:56 10.09.2021)

מושלם לנשנשבתוך חסה מגולגלת

מתכונים ב-10 דקות (13:10 10.09.2021)

😊

דקלה (14:19 27.03.2021)

טעים סוף כל סוף חרוסת שטעימה לי!

מתכונים ב-10 דקות (19:00 28.03.2021)

מעולה! תודה דקלה.

ענת (17:29 26.03.2021)

יצא טעים בטירוף, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:36 26.03.2021)

מעולה, תודה ענת😊

שלהבת (22:22 24.03.2021)

אפרת אפשר להשתמש באגוזי פקאן במקום אגוזי מלך?

מתכונים ב-10 דקות (22:46 24.03.2021)

היי שלהבת,
חושבת שכן:)

לאה (15:36 24.03.2021)

שלום,
אני משתמשת בשקדים בקליפה.
צריך להסיר גם את הקליפה החומה של השקד?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:52 24.03.2021)

היי לאה,
נכון, צריך לקלף אותם לגמרי😊

רחלי (10:19 21.03.2021)

שאלה לגבי המעבד מזון… פעם ראשונה שאשתמש
צריך להשתמש בחלק של ריסוק?

מתכונים ב-10 דקות (10:46 21.03.2021)

היי רחלי,
החלקים משתנים בין סוגי המעבדים, אבל בעיקרון כן- בחלק שמרסק:)

נופר (10:52 14.03.2021)

אני אחראית השנה על החרוסת למשפחה של 10 אנשים (אין ילדים) שאוהבים חרוסת. אפשרת בבקשה כמויות בהנחה שאני קונה שקדים (קלופים) ואגוזים במשקל וגורסת בעצמי?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:20 14.03.2021)

היי נופר,
בהנחה שכוס חרוסת מספיקה בנדיבות ל-3 סועדים תכפילי כמויות פי 3.
בהצלחה:)

מיכל (11:37 9.04.2020)

יצא מעולה! תודה וחג שמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 9.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

מאיה (00:08 9.04.2020)

יצא מדהים!!! מתה על המתכונים שלך! חג שמח 😘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 9.04.2020)

תודה מאיה ❤️

עדה (17:26 7.04.2020)

היי
אין לי יין מתוק. אפשר לשים משהו אחר במקום?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 7.04.2020)

אפשר לשים מיץ תפוזים או מים.
חג שמח 🌺

קלייר (12:02 18.03.2021)

את בלאו הכי קונה יין לפסח. לא יכול להיות שאין לך. חובה יין.

תמי (03:00 26.03.2021)

אולי היא לא רוצה להשתמש באלכוהול? למה לנהל לה את החיים? חג שמח וסובלני…

שי (15:23 7.04.2020)

מתכון נהדר! לא שיניתי דבר, וטוב שכך! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 7.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח 🌺

לאה (01:08 7.04.2020)

היי אפרתי, מה שלומך?
יש לי ממרח תמרים מזן מג\’הול טחון, אפשר להשתמש בו במקום תמרים רגילים עבור החרוסת? ואם כן איך אני משלבת את שאר המצרכים מבחינת מעבד מזון?…
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 7.04.2020)

היי לאה,
אפשר ומומלץ להשתמש במג’הול.
תכיני לפי המתכון. שימי את כל החומרים במעבד מזון ותטחני.
חג שמח 🌺

לאה (02:21 8.04.2020)

תודה יצא מעולה ב\”ה, אני הוספתי יין אדום.
חג פסח כשר ושמח 🌷

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 8.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ❤️

יוסף (22:27 6.04.2020)

הוספתי גם חופן רימון ויצא פיצוץ.
(הערה: קצת יותר קינמון לחובבי הטעם)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 6.04.2020)

תודה יוסף 🙂

עינת (23:53 5.04.2020)

שלום.
כמה זמן מחזיקה החרוסת במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 6.04.2020)

כשבוע וחצי-שבועיים, בקופסה סגורה במקרר.

עינת (11:40 11.04.2020)

החרוסת נגמרה כבר באותו הערב!
טעימה מאוד וקלה להכנה.
תודה וחג שמח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 11.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

ענת (16:00 5.04.2020)

הי אפרת,
אם אני משתמשת בממרח תמרים, מה הכמות ממנו שאני צריכה לשים, שיתאים לשאר המתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:02 5.04.2020)

בערך ¾ כוס ממרח תמרים.

קלייר (19:18 6.04.2020)

ענת, משה שגב, הכין חרוסת בשידור. הוא בפירוש הדגיש שתמרים בואקום מתאימים.

בתיה (15:40 5.04.2020)

הי אפרת, אין לי קינמון כשר לפסח, אפשר לוותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 5.04.2020)

אפשר.

יעל (10:08 5.04.2020)

הי
מה ניתן לשים במקום שקדים ואגוזים ( עקב אלרגיה)?
אפשר להשתמש במחית תמרים בואקןם?
תודה וחג שמח ובריא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 5.04.2020)

אפשר להוסיף לתערובת פירורי עוגיות יין כשל”פ במקום האגוזים והשקדים.
אפשר להשתמש בתמרים בואקום.
חג שמח ורק בשורות טובות 🌺

סילבי זינו (15:01 1.04.2020)

איזה תפוח יש להוסיף ? ירוק או אדום ?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 1.04.2020)

לא משנה, מה שיש לך.
הירוק חמצמץ יותר והאדום מתקתק יותר.

מוריה (14:56 31.03.2020)

הי כמה ררם זה חצי כוס אגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 31.03.2020)

חצי כוס אגוזים גרוסים = 60 גרם.

רינת (09:42 31.03.2020)

הי אפרת
האם ניתן להכין חרוסת ביד , פשוט אין לי מעבד מזון או בלנדר כשר לפסח… כן יש לי שייקר אם זה עוזר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 31.03.2020)

יכול להיות שאפשר להשתמש בשקדים ואגוזים גרוסים קנויים ואת התפוח לגרד בפומפיה דקה. את התמרים להשרות במים פושרים כ10 דקות ואח”כ לקצוץ דק דק.

תהילה (12:10 5.04.2020)

האם ניתן להשתמש בגלל שאין מעבד מזון בממרח תמרים?ובשאר להשתמש במה שהמלצת שקדים טחונים מראש ואגוזים טחונים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:59 5.04.2020)

עם תמרים יוצא יותר טעים אבל אם אין מעבד מזון אז אפשר להשתמש בממרח תמרים ובאגוזים ושקדים טחונים.

מירב (22:47 18.04.2019)

היי,
לגבי התפוח
האם הוא לא ישחיר?
כמה זמן לפני ליל הסדר מומלץ להכין את החרוסת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:35 18.04.2019)

התפוח בתוך התערובת אז אין בעיה.
אפשר להכין גם היום ולשמור במקרר.
חג שמח 🌸

דנה (15:03 18.04.2019)

יצא מצוין בגלל שאת החרוסת
יאכלו גם ילדים אז במקום יין הוספתי מי קוקוס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 18.04.2019)

מעולה 🙂
תודה דנה וחג שמח 💗

הדס (02:27 18.04.2019)

לא צריך לבשל את התפוחים והתמרים ? עד היום במתכונים אחרים תמיד בישלתי אותם..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 18.04.2019)

לא אין צורך.
חג שמח 🌷

הלן (17:31 15.04.2019)

האם אפשר להכין ממרח תמרים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.04.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

עידית (09:22 14.04.2019)

היי,
באילו אגוזים להשתמש?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 14.04.2019)

אגוזי מלך.

ענתי (11:47 8.04.2019)

היי אפרת-שאת רושמת שקדים ואגוזים כוונתך לקלויים?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 8.04.2019)

לא, טבעיים.

יעל (23:20 4.04.2018)

הכנו ויצא מאוד מוצלח המון תודה:-)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:46 4.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל

אסתר (15:29 30.03.2018)

הייי האם אפשר להשים ממרח תמרים במקום תמר שלם ???

מרים (13:21 30.03.2018)

אפרת יקרה
המון תודה על האתר ,על המתכונים הפשוטים, המעולים עד שאפילו אני שלא כ”כ אוהבת מטבח,
משתמשת המון.
ימי שישי וערבי חג האתר תמיד פתוח- אולי נמצא עוד משהו מעניין באפרת10.
אז תודה וחג פסח כשר ושמח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 30.03.2018)

תודה מרים, כיף לשמוע!
חג שמח! 🙂

אריאנה (10:30 30.03.2018)

שלום
האם צריך לקלף את התמרים?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 30.03.2018)

לא, אין צורך.
חג שמח 🙂

סיגל (23:50 29.03.2018)

במידה ואין לי מעבד מזון האם אוכל להכין בבלנדר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 30.03.2018)

אם הוא מספיק טוב נראה לי שכן.
חג שמח 🙂

חיה מירון (12:01 29.03.2018)

פשוט להכנה, יצא מעולה!תודה!
הוספתי אגוזי לוז וצימוקים….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 29.03.2018)

תודה חיה, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

אפרת (12:46 26.03.2018)

שלום

האם ניתן להשתמש במחית תמרים מוכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 26.03.2018)

אני חושבת שכן למרות שלדעתי זה ייצא יותר טעים עם תמרים רגילים. בכל מקרה, אני ממליצה להשתמש במחית תמרים כמה שיותר טבעית, הכוונה בלי חומרים נוספים מעבר לתמרים.
חג שמח 🙂

יעל (13:02 22.03.2018)

אפרת צהריים טובים יקרה
מס שאלות ברשותך
תפוח עץ איזה צבע?אדום ורוד צהוב או ירוק
אם רוצים להפיל כמות להכפיל הכל או רק חלק מהמרכיבים?
תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 22.03.2018)

היי יעל,
תפוח אדום או ירוק, מה שיש לך.
יש להכפיל את כמויות כל החומרים.
המשך יום מקסים 🙂

ענת (20:01 13.04.2017)

הכנתי ויצא טעים טעים טעים!
אלופה
תודה וחג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:06 13.04.2017)

תודה ענת, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

עדי (05:31 10.04.2017)

ובפינת ההחלפות… מה יכול להחליף יין? (רוצה שיתאים גם לילדים, אנחנו בחול ואין תירוש)

מתכונים ב-10 דקות (09:26 10.04.2017)

מיץ תפוזים או מים.
חג שמח 🙂

ענת (16:34 27.03.2017)

שלום אפרת וחג שמח שיהיה!!
יש לך רעיון לתחליף לשקדים ואגוזים? אנחנו ממש לא אוהבים את הטעם… תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:09 27.03.2017)

היי ענת,
הייתי מנסה להכין עם פירורי עוגיות של פסח (“עוגיות יין”)
חג שמח! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.