זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 7-8 דקות

מס’ מנות: מנה אחת

סוג: חלבי

רכיבים

כוס (240 מ”ל) חלב

כף סוכר

3-4 כפות גדושות שיבולת שועל דקה/קוואקר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים את כל החומרים בסיר קטן תוך כדי ערבוב עד שהחלב מתחיל לבעבע (לפני שהוא רותח ממש).

-מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות עד להסמכה הרצויה.

*אפשר לפזר מעל הדייסה אבקת קינמון, דבש, צימוקים, בננות ועוד.

טיפים והערות

אם רוצים להכין דייסת קורנפלור – ניתן להמיר את שיבולת השועל ב 1-2 כפות קורנפלור.

אם רוצים להכין דייסת סולת – ניתן להמיר את שיבולת השועל ב 2-3 כפות סולת.

ראו גם
פיתה עם חזה עוףפיתה עם חזה עוף
מרק ברוקולי וקישואים מרק ברוקולי וקישואים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
איילת ט. (21:12 6.03.2022)

וואו מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 6.03.2022)

שמחה שאהבת(:

avatar
רחל (03:00 17.12.2021)

האם אפשר לעשות את המתכון של דייסת קורנפלור, עם מים או משהו אחר ולא חלב? לילדה אלרגית לחלבי, אבל שכן יצא עם טעם טוב..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 17.12.2021)

היי,
אפשר להכין את המתכון עם חלב סויה (רצוי בטעם וניל כדי שיהיה לה טעים יותר😊).

avatar
צבי (16:52 19.11.2021)

אפשר בבקשה מתכון לדייסה עם גריסים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 20.11.2021)

היי צבי,
אין לי מתכון מסוים לזה, אבל אפשר להכין לפי המתכון הזה לדייסה, ולהמיר את השיבולת שועל ב-4-5 כפות גריסים מבושלים.

avatar
אודי (10:39 15.09.2021)

כמה פשוט, ככה טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 15.09.2021)

שמחה שאהבת🌺

avatar
בתאל (11:26 19.01.2021)

יצא ממש טעים.
מושלם לימים הקרים..
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 19.01.2021)

היי בתאל,
תודה רבה לך, שמחה לשמוע.

avatar
הודיה (00:33 31.12.2020)

היי הכנתי את הדחיסה אבל החלב והקוואקר לא התאחדו מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 31.12.2020)

היי הודיה,
מוזר מאוד, לכמה זמן בישלת את הדייסה?
לחלב לוקח זמן להרתיח יחד עם הדייסה

avatar
הודיה (23:04 4.01.2021)

בעררך חמש שש דקות ואחרי שראיתי שזה לא התאחד בישלו עוד בערך חמש דקות וזה עדיין לא לא עזר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 5.01.2021)

הקוואקר אמור להסמיך את החלב אבל לא להעלם לגמרי (עדיין רואים את הקוואקר).
אולי השתמשת בשיבולת שועל עבה?

avatar
איריס (17:39 5.12.2020)

הי אפרת, אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום חלב למי שרגיש ללקטוז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 5.12.2020)

תוכלי להשתמש במים 🙂

avatar
Erez Sinvany (13:08 21.05.2021)

משקה/חלב שקדים הולך מצויין במקום חלב פרה.

avatar
אודי (10:38 15.09.2021)

חלב דל/נטול לקטוז. יש בכל סופר

avatar
אחת שיודעת לבשל (10:02 24.11.2020)

אני מסכימה עם ירין זה אותו דבר…..אבל זה טעיםםם…

avatar
שרה (09:34 13.11.2020)

ממש מעדן!!
מומלץ בחום במיוחד לימי החורף,
תודה אפרת ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:21 13.11.2020)

תודה שרה ❤️
שבת שלום!

avatar
עדי (20:56 13.10.2020)

אני יכולה להחליף את הסוכר בדבש? אם כן מה הכמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:27 13.10.2020)

כן, באותה כמות.

avatar
ירין (11:03 31.08.2020)

לעצלנים הרווקים שביננו, לא חובה לבשל את השיבולת שועל בסיר עם חלב, אלא אפשר ישר לשפוך את החלב, במקביל למים חמים, לתוך קערה שכבר שיבולת השועל נמצא בא.

פחות כלי לשטוף, זה יוצא אותו דבר

avatar
בת חן (22:56 14.07.2020)

היי אפרת
הכנתי לבת שלי ויצא מוצלח מאוד.תודה רבה על מתכון פשוט וטעים.לי הכנתי בלי סוכר והמתקתי בסוף עם סילאן…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:36 15.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה בת חן

avatar
זהבה גולדמן (12:16 14.07.2020)

שלום אפרת אני גם מכינה דייסה אבל במקום סוכר אני מישתמשת בדבש , וקינמון , וחמאה וזה יוצא טעים ברמות …..

avatar
זהבה גולדמן (12:18 14.07.2020)

אם אני רוצה להכפיל ב-5 מנות אז מה כמות המוצרים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 14.07.2020)

ל-5 מנות כדאי להכפיל את כל הכמויות ב-4 או ב-5.

avatar
זהבה גולדמן (17:38 14.07.2020)

אם אני מכפילה ל-5 מנות אז מה כמות המוצרים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 14.07.2020)

5 כוסות חלב
5 כפות סוכר
17-20 כפות גדושות שיבולת שועל דקה/קוואקר (לפי הסמיכות שאוהבים)

avatar
זהבה גולדמן (11:15 2.08.2020)

תודה

avatar
אבי (22:57 27.04.2020)

כיצד להכין דיסת קווקר מנה אחת: יש להכניס לסיר קטן שלוש כפות כווקר ולכסות את הקווקר במים ולהרתיח . לאחר שהקווקר “שתה” את כל המים לערבב ולהוסיף חלב רגיל או חלב שקדים וכו’ ולהמשיך לערבב עד לעיסה גמישה. אם זה נעשה כבד אפשר להוסיף מעט מים רותחים לקבלת הגמישות.
לשפוך את הדיסה לתוך כערה ולהוסיף פירות קצוצים, אגוזים, קינמון טחון ודבש.
בתאבון
אזהרה: אין לבשל את הקווקר עם חלב מהסיבה שהקוור לא סופג את החלב.

avatar
אני (19:19 2.04.2020)

אני רוצה להכין אבל יש לי רק סיר גדול כי כבר הכל ניקינו לפסח.. זה יצא טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 2.04.2020)

איזה כמות את רוצה להכין?
יש לך במקרה פינג’אן?

avatar
אני (17:29 19.04.2020)

אה תודה בסוף עשיתי כמות של 3 מנות בסיר גדול ויצא טוב…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 19.04.2020)

מעולה 🙂

לקריאת כל התגובות