זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7-8 דקות
מס’ מנות: מנה אחת
סוג: חלבי
רכיבים
כוס (240 מ”ל) חלב
כף סוכר
3-4 כפות גדושות שיבולת שועל דקה/קוואקר
אופן ההכנה
-מחממים את כל החומרים בסיר קטן תוך כדי ערבוב עד שהחלב מתחיל לבעבע (לפני שהוא רותח ממש).
-מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות עד להסמכה הרצויה.
*אפשר לפזר מעל הדייסה אבקת קינמון, דבש, צימוקים, בננות ועוד.
טיפים והערות
אם רוצים להכין דייסת קורנפלור – ניתן להמיר את שיבולת השועל ב 1-2 כפות קורנפלור.
אם רוצים להכין דייסת סולת – ניתן להמיר את שיבולת השועל ב 2-3 כפות סולת.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת בוקר
הי אפרת,
יש לך רעיון מה עוד אפשר להוסיף לדייסה?
(כמו צימוקים)
אפשר לפזר מעל הדייסה אבקת קינמון, דבש, צימוקים, בננות, תפוח עץ מגורד, חמוציות, אגוזים, קוקוס, שוקולד מגורד.
היי, יצא מאד טעים, תודה רבה
תודה יפעת:)
איזה כיף מתכון טעים ובריא, תודה רבהה!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
יוצא מעולה עם משקה שקדים:)
תודה על השיתוף😊
וואו מדהים
שמחה שאהבת(:
האם אפשר לעשות את המתכון של דייסת קורנפלור, עם מים או משהו אחר ולא חלב? לילדה אלרגית לחלבי, אבל שכן יצא עם טעם טוב..
היי,
אפשר להכין את המתכון עם חלב סויה (רצוי בטעם וניל כדי שיהיה לה טעים יותר😊).
אפשר מים וכף חמאת שקדים
אפשר בבקשה מתכון לדייסה עם גריסים ?
היי צבי,
אין לי מתכון מסוים לזה, אבל אפשר להכין לפי המתכון הזה לדייסה, ולהמיר את השיבולת שועל ב-4-5 כפות גריסים מבושלים.
כמה פשוט, ככה טעים.
שמחה שאהבת🌺
יצא ממש טעים.
מושלם לימים הקרים..
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים!
היי בתאל,
תודה רבה לך, שמחה לשמוע.
היי הכנתי את הדחיסה אבל החלב והקוואקר לא התאחדו מה אפשר לעשות?
היי הודיה,
מוזר מאוד, לכמה זמן בישלת את הדייסה?
לחלב לוקח זמן להרתיח יחד עם הדייסה
בעררך חמש שש דקות ואחרי שראיתי שזה לא התאחד בישלו עוד בערך חמש דקות וזה עדיין לא לא עזר
הקוואקר אמור להסמיך את החלב אבל לא להעלם לגמרי (עדיין רואים את הקוואקר).
אולי השתמשת בשיבולת שועל עבה?
הי אפרת, אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום חלב למי שרגיש ללקטוז?
תוכלי להשתמש במים 🙂
משקה/חלב שקדים הולך מצויין במקום חלב פרה.
חלב דל/נטול לקטוז. יש בכל סופר
אני מסכימה עם ירין זה אותו דבר…..אבל זה טעיםםם…
ממש מעדן!!
מומלץ בחום במיוחד לימי החורף,
תודה אפרת ושבת שלום!
תודה שרה ❤️
שבת שלום!
אני יכולה להחליף את הסוכר בדבש? אם כן מה הכמות?
כן, באותה כמות.
לעצלנים הרווקים שביננו, לא חובה לבשל את השיבולת שועל בסיר עם חלב, אלא אפשר ישר לשפוך את החלב, במקביל למים חמים, לתוך קערה שכבר שיבולת השועל נמצא בא.
פחות כלי לשטוף, זה יוצא אותו דבר
היי אפרת
הכנתי לבת שלי ויצא מוצלח מאוד.תודה רבה על מתכון פשוט וטעים.לי הכנתי בלי סוכר והמתקתי בסוף עם סילאן…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה בת חן
שלום אפרת אני גם מכינה דייסה אבל במקום סוכר אני מישתמשת בדבש , וקינמון , וחמאה וזה יוצא טעים ברמות …..
אם אני רוצה להכפיל ב-5 מנות אז מה כמות המוצרים ?
ל-5 מנות כדאי להכפיל את כל הכמויות ב-4 או ב-5.
אם אני מכפילה ל-5 מנות אז מה כמות המוצרים ?
5 כוסות חלב
5 כפות סוכר
17-20 כפות גדושות שיבולת שועל דקה/קוואקר (לפי הסמיכות שאוהבים)
תודה
כיצד להכין דיסת קווקר מנה אחת: יש להכניס לסיר קטן שלוש כפות כווקר ולכסות את הקווקר במים ולהרתיח . לאחר שהקווקר “שתה” את כל המים לערבב ולהוסיף חלב רגיל או חלב שקדים וכו’ ולהמשיך לערבב עד לעיסה גמישה. אם זה נעשה כבד אפשר להוסיף מעט מים רותחים לקבלת הגמישות.
לשפוך את הדיסה לתוך כערה ולהוסיף פירות קצוצים, אגוזים, קינמון טחון ודבש.
בתאבון
אזהרה: אין לבשל את הקווקר עם חלב מהסיבה שהקוור לא סופג את החלב.
נכון אני גם שמתי לב שיותר טוב לבשל עם מים ואז להוסיף חלב.
אני רוצה להכין אבל יש לי רק סיר גדול כי כבר הכל ניקינו לפסח.. זה יצא טוב?
איזה כמות את רוצה להכין?
יש לך במקרה פינג’אן?
אה תודה בסוף עשיתי כמות של 3 מנות בסיר גדול ויצא טוב…
מעולה 🙂