זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק קצרה (23X10)
מצרכים:
1 כוס גרנולה (ללא תוספת סוכר)
1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
1 כפית מלאה קמח מלא
2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספת סוכר)
1 כף גדושה דבש (לטבעוניים: ניתן להמיר בסילאן או בסוכר חום).
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה גרנולה, קוואקר וקמח מלא.
-מניחים בקערת זכוכית נפרדת את חמאת הבוטנים והדבש ומחממים מספר שניות בודדות. מוציאים ומערבבים.
-מערבבים את תערובת הדבש וחמאת הבוטנים עם תערובת הגרנולה עד לקבלת תערובת אחידה.
-משטחים את התערובת בתבנית בצורה אחידה ומהדקים היטב. אופים במשך 15-20 דקות עד שהשוליים מעט משחימים. מוציאים ומצננים לחלוטין.
-מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים.
*שומרים בקופסא אטומה במקרר.
היי,
אפשרי לשים עוד גרנולה במקום הקוואקר?
היי
מומלץ להמיר עד חצי מכמות הגרנולה בקוואקר.
יש לי גרנולה עם סוכר, מה אפשר לשים מבקום הדבש שיחבר את התערובת ושלא ייצא יותר מדיי מתוק? (ביצה אולי?)
היי,
אפשר לשים סירופ מייפל טבעי שהוא פחות מתוק או כף מחוקה טחינה.
אפשר להמיר קמח מלא בכוסמין?
כן.
הייוש… נראה ממש טעים ומגרההה..(בעיקר לטבעוניים-כמוני..)
אפשר עם טחינה גולמית במקום חמאת בוטנים??
תודה וערב טוב..!!
נראה לי שכן.
גרוע!!! שום דבר לא התחבר. יצא גרנולה כמו שנכנס. מאד מאכזב.
כנראה שהשתמשת בכוס גדולה מידי ולכן היה חסר חמאת בוטנים ודבש שהם בעצם אלה שמדביקים את החומרים. אם ראית שהתערובת לא יציבה היית צריכה להוסיף עוד חמאת בוטנים וקצת דבש וזה היה מתייצב לאחר אפיה.
היי, האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
היי!אין לי גרנולה בבית ולא בא לי לבזבז כסף על זה.אפשר במקום להשתמש באוויר?תודה
בקווקר
היי יאנה,
אם יש לך שיבולת שועל עבה זה יהיה יותר מתאים, לדעתי עם קוואקר זה ייצא מעט רך.
כדאי גם לשלב שליש כוס אגוזים קצוצים עם שני שליש כוס שיבולת השועל.
אפשר לשים פצפוצי אורז ואגוזים במקום הגרנולה?
היי,
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאפשר.
היי
האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בממרח שוקולד?
תודה
כן אורנה, אפשר 🙂
הכנתי את העוגיות עפי המתכון והן לא נדבקו התערובת יצאה מפוררת ! מה הסיבה לכך ?
הי חן,
הסיבה יכולה להיות שהיה חסר דבש וחמאת בוטנים, פשוט היה צריך להוסיף עוד קצת עד שהתערובת כולה תהיה מצופה.