שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 10-12 יחידות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק קצרה (23X10)

מצרכים:

1 כוס גרנולה (ללא תוספת סוכר)

1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)

1 כפית מלאה קמח מלא

2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספת סוכר)

1 כף גדושה דבש (לטבעוניים: ניתן להמיר בסילאן או בסוכר חום).




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה גרנולה, קוואקר וקמח מלא.

-מניחים בקערת זכוכית נפרדת את חמאת הבוטנים והדבש ומחממים מספר שניות בודדות. מוציאים ומערבבים.

-מערבבים את תערובת הדבש וחמאת הבוטנים עם תערובת הגרנולה עד לקבלת תערובת אחידה.

-משטחים את התערובת בתבנית בצורה אחידה ומהדקים היטב. אופים במשך 15-20 דקות עד שהשוליים מעט משחימים. מוציאים ומצננים לחלוטין.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים.

*שומרים בקופסא אטומה במקרר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שעועית לבנה ברוטב עגבניותשעועית לבנה ברוטב עגבניות
אטריות אורז עם ירקות אטריות אורז עם ירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
איילה (22:24 18.06.2023)

היי,
אפשרי לשים עוד גרנולה במקום הקוואקר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 19.06.2023)

היי
מומלץ להמיר עד חצי מכמות הגרנולה בקוואקר.

avatar
שריאל (12:22 19.08.2021)

יש לי גרנולה עם סוכר, מה אפשר לשים מבקום הדבש שיחבר את התערובת ושלא ייצא יותר מדיי מתוק? (ביצה אולי?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 19.08.2021)

היי,
אפשר לשים סירופ מייפל טבעי שהוא פחות מתוק או כף מחוקה טחינה.

avatar
צופיה (18:27 26.01.2021)

אפשר להמיר קמח מלא בכוסמין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:06 26.01.2021)

כן.

avatar
מיקי (19:05 17.07.2019)

הייוש… נראה ממש טעים ומגרההה..(בעיקר לטבעוניים-כמוני..)
אפשר עם טחינה גולמית במקום חמאת בוטנים??
תודה וערב טוב..!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 17.07.2019)

נראה לי שכן.

avatar
ויוי (18:29 6.11.2016)

גרוע!!! שום דבר לא התחבר. יצא גרנולה כמו שנכנס. מאד מאכזב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 6.11.2016)

כנראה שהשתמשת בכוס גדולה מידי ולכן היה חסר חמאת בוטנים ודבש שהם בעצם אלה שמדביקים את החומרים. אם ראית שהתערובת לא יציבה היית צריכה להוסיף עוד חמאת בוטנים וקצת דבש וזה היה מתייצב לאחר אפיה.

avatar
אלירן (13:39 5.02.2016)

היי, האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 5.02.2016)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.

avatar
יאנה (18:20 27.08.2015)

היי!אין לי גרנולה בבית ולא בא לי לבזבז כסף על זה.אפשר במקום להשתמש באוויר?תודה

avatar
יאנה (18:22 27.08.2015)

בקווקר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 27.08.2015)

היי יאנה,
אם יש לך שיבולת שועל עבה זה יהיה יותר מתאים, לדעתי עם קוואקר זה ייצא מעט רך.
כדאי גם לשלב שליש כוס אגוזים קצוצים עם שני שליש כוס שיבולת השועל.

avatar
ענבל (11:42 9.11.2022)

אפשר לשים פצפוצי אורז ואגוזים במקום הגרנולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 9.11.2022)

היי,
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאפשר.

avatar
אורנה (14:56 29.06.2015)

היי
האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בממרח שוקולד?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 29.06.2015)

כן אורנה, אפשר 🙂

avatar
חן (07:38 9.01.2015)

הכנתי את העוגיות עפי המתכון והן לא נדבקו התערובת יצאה מפוררת ! מה הסיבה לכך ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:44 9.01.2015)

הי חן,
הסיבה יכולה להיות שהיה חסר דבש וחמאת בוטנים, פשוט היה צריך להוסיף עוד קצת עד שהתערובת כולה תהיה מצופה.

לקריאת כל התגובות