>

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 כדורים

סוג: פרווה

רכיבים

2 בננות בשלות קפואות

כפית שטוחה אבקת קקאו

1-2 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)

כרבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גלידתי אחיד.

 

טיפים והערות

מומלץ להקפיא את הבננות לפחות יום לפני. יש לחתוך את הבננות לפרוסות ולשים בשקית סגורה (אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות עם בננות שהקפאתי רגע לפני שנעשו כבר בשלות מידי לאכילה).

ראו גם
עוגת קינמון ואגוזים לפסחעוגת קינמון ואגוזים לפסח
ירקות במחבת בתיבול מזרחי ירקות במחבת בתיבול מזרחי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיכל (12:09 28.02.2022)

האם אפשר להקפיא את הגלידה ? אם כן, צריך להוציא אותה להפשרה לפני ההגשה? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 28.02.2022)

היי,
היות והגלידה תקפא לגוש אחד לא מומלץ להקפיא.

avatar
עינת (17:50 13.09.2021)

היי אפרת
שאלה לגבי מתכון זה וכל מתכון של גלידה באתר שנדרש בו מעבד מזון
האם אפשרי להשתמש במיני מעבד מזון לתינוקות בעל להב אחת גם יעשה את העבודה למרקם גלידה?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:51 13.09.2021)

זה תלוי עד כמה המעבד שלך חזק, היות ויש צורך לטחון פירות קפואים.
את יכולה לנסות על חתיכת פרי קפואה ולראות איך יוצא.

avatar
גפן ברזילי (19:29 27.06.2021)

היי אפרת.
דבר ראשון אני אלרגית לחלב ומאוד שמחתי למצוא באתר שלך גלידה פרווה
דבר שני יש לנו בפריזר בננות שלא הקפאתי ככה קנינו את זה זה “בננות לשייק”
זה בסדר להשתמש בהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 27.06.2021)

היי גפן,
אני שמחה מאד שמצאת מתכון שאת יכולה להנות ממנו!
לגבי הבננות- אם הן לא במקפיא פשוט תקפיאי אותן 4-5 שעות לפני הכנת השייק, כדי שיקפאו. אם מדובר בבננות שבאות קפואות בחבילה- אפשר להשתמש בהן כמובן.
בהצלחה😊

avatar
גפן ברזילי (20:50 27.06.2021)

תודה רבה

avatar
עינת (20:51 10.01.2021)

ערב טוב אפרת
מאוד רוצה להכין את הגלידה
אין לי נינג’ה
האם ניתן בבלנדר מוט או שגם לבלנדר מוט אהיה חייבת להוסיף מים כדי לטחון
מה דעתך?
בתודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 10.01.2021)

אני חושבת שאפשר. בכל מקרה אם את מכינה בבלנדר מוט תצטרכי להפשיר קצת את הבננות (הפשרה חלקית, לא לגמרי), כדי שתצליחי לטחון.
תשתדלי להימנע מהוספה של מים כדי שזה לא ייצא כמו שייק.

avatar
דיתה (22:56 2.01.2021)

בסד

שבוע טוב,

תודה על המתכון. ניסינו עם סוג של מעבד (מיכל זכוכית שבתחתיתו סכין חדה – נפלא לכל מיני דברים מלבד מתכון מהסוג הזה – השוקולד הקצוץ והבננות הקפואות פשוט הילכו עליו אימה ואיננו מתלהבים מפיצפוצי שוקולד….)איננו זקוקים למעבד מזון על כל חלקיו הרבים שצריכים להרכיב ולפרק – משפחתנו קטנה וכדי לגרור וכו’, די לנו בפומפיה פשוטה ,למשל.

השאלה:

האם יש מכשיר טוב פשוט ויעיל היכול לעשות את המלאכה מבלי שיצריך פירוק והרכבה רבים ומקום על השיש)?
במידה וכן , נשמח לשמוע איזה סוג מומלץ.
זכי למצוות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 3.01.2021)

היי דיתה,
אוכל להמליץ לך על מכשיר הנינג’ה, הוא קטן יותר ממעבדי מזון רגילים ועושה את העבודה מצוין אבל הוא מתאים יותר לשיקים ולא לגלידות כי הוא מצריך הוספה של נוזלים.
שבוע נפלא:)

avatar
דיתה (00:57 4.01.2021)

בסד

תודה רבה! שבוע טוב, בריא, שמח, מלא גשם – לך ולכל עם ישראל!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:48 4.01.2021)

אמן❤️

avatar
דיתה (00:10 19.11.2020)

האם הבננות חייבות להיות קפואות? הקפאתי והוצאתי כדי לחתוך לפרוסות, והן הפשירו.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 19.11.2020)

כן, זה משפיע על המרקם.
להבא כדאי לחתוך לפרוסות לפני ההקפאה.

avatar
דיתה (13:11 19.11.2020)

בסד
תודה על התשובה המהירה. שבת שלום!

avatar
ציפי (16:05 3.03.2021)

האם יש בכל זאת מה לעשות עם הבננות שלמות?
יש לי במקפיא בננות כבר הרבה זמן וחשבתי להשתמש איתן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 3.03.2021)

היי ציפי,
את יכולה להפשיר מעט את הבננות ולחתוך לפרוסות, להחזיר להקפאה של כמה שעות ואז להשתמש בהן לגלידה. אני חושבת שאפשר גם להכין עם הבננות הקפואות עוגת בננות. יש להפשיר את הבננות ולמעוך אותן ואז להשתמש בהן לתערובת העוגה. מצרפת 2 מתכונים לעוגת בננות- עוגת בננות ועוגת בננות ושוקולד.
בהצלחה:)

avatar
רוני (14:13 25.07.2020)

1. האם ניתן לוותר על הסוכר והשוקולד צ’יפס? (מבחינת המרקם של הגלידה)
2. האם ניתן להקפיא ולאכול יום אחרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 25.07.2020)

1. מבחינת מרקם – אין בעיה.
2. זה יקפא לגוש אחד. עדיף להכין את זה סמוך לאכילה.

avatar
רותם (11:20 24.07.2020)

האם אפשר לעשות במכונת גלידה?
הכמויות משתנות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 24.07.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
מיכל (07:39 6.07.2020)

אפרת תודה רבה השבת אני מתארחת ואני אחראית להביא קינוח והנה מצאתי מתכון פשוט וקל!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 6.07.2020)

❤️

avatar
ספיר (11:31 27.05.2020)

היי,
שאני מקפיאה את הבננות עדיף בלי הקליפה להשאיר אותם במקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:40 27.05.2020)

כן. בלי הקליפה.

avatar
ריינר אהובית (11:51 2.10.2020)

ברור שמקפיאים ללא הקליפה

avatar
הודיה (20:14 19.05.2020)

שלום אפרת!
לטחון את הבננות איך שהם קפואות או לחכות שיפשירו ואת השוקולד טוחנים עם הבננות או שמפזרים מעל או גם וגם? תודה אני מכורה למתכונים שלך ולא יכולה בלעדיהם.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 19.05.2020)

לטחון כשהן קפואות יחד עם הקקאו, אבקת הסוכר והשוקולד.

avatar
ענת (16:59 18.05.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין בשישי לשבת. יש אפשרות להקפיא?
אם כן, כמה זמן לפני שאוכלים להפשיר?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 18.05.2020)

אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא. זאת גלידה שמומלץ לאכול בסמוך להכנה לכן פחות מתאימה להכנה מראש.
אם את רוצה להקפיא כדאי להכין גלידות אחרות שמבוססות על הקצפת שמנת.

avatar
גלוריה (23:08 7.05.2020)

נראה מעולה!
אפשר להכין ב”מאסטר סלייסר”?

תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 8.05.2020)

לא בטוחה (לא ניסיתי).

avatar
ענת (18:32 7.05.2020)

אין לי שוקולד צ\’יפס או מריר אפשר להחליף למשהו אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 7.05.2020)

אפשר לשים שוקולד רגיל קצוץ עם סכין או לוותר.

avatar
יהודית (10:36 1.05.2020)

יצא מהמם!
אבל ממש קצת…
בערך מנה אישית,
אבל מאד מאד טעים, תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודית

avatar
סמדר (16:55 22.04.2020)

ניתן להחליף את הסוכר ב- 1/4 כוס סירופ מייפל ואז הגלידה היא ללא סוכר.

avatar
אורנה (11:19 22.04.2020)

נראה נפלא. אפשר להכין בבלנדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:55 22.04.2020)

הבלנדר מתאים יותר לשייקים ומצריך הוספה של נוזלים כדי שיהיה אפשר לטחון ואז המרקם יהיה נוזלי ולא סמיך-גלידתי.

avatar
דנה (19:03 21.04.2020)

יצא ממש טעים! הילדים אהבו איזה כיף 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
לירון (18:04 20.04.2020)

יכול להיות שחסר נוזל? מים או חלב? המיקסר לא הצליח לטחון את הרכיבים היבשים ונאלצתי להוסיף חלב סויה שכנראה קצת הרס את הטעם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 20.04.2020)

אם מוסיפים נוזל הרקם הופך להיות רך וקצת נוזלי ולא גלידתי.
השתמשת במעבד מזון?

avatar
לירון (19:48 20.04.2020)

אין לי מעבד מזון.. חשבתי שמיקסר נינג\’ה יעשה את העבודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 20.04.2020)

מיקסר נינג’ה מתאים יותר לשייקים ומצריך באמת הוספה של נוזלים.

avatar
shiranmessica (09:16 5.08.2020)

היי אפרת
האם בלנדר של vitamix מתאים פה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 5.08.2020)

אפשר אבל יהיה במרקם יותר של שייק מאשר גלידה.

לקריאת כל התגובות