זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 כדורים
סוג: פרווה
רכיבים
2 בננות בשלות קפואות
כפית שטוחה אבקת קקאו
1-2 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
כרבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גלידתי אחיד.
טיפים והערות
מומלץ להקפיא את הבננות לפחות יום לפני. יש לחתוך את הבננות לפרוסות ולשים בשקית סגורה (אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות עם בננות שהקפאתי רגע לפני שנעשו כבר בשלות מידי לאכילה).
היי, המתכונים שלך ממש מעולים
אבל האמת שהפעם ממש לא אהבתי, אפילו נגעלתי,
אולי אני לא צריכה לנסות להכין קינוחים עם בננות..
עשיתי בהתחלה כמו שכתבת, בננות קפואות, קקאו, אבקת סוכר, שוקולד מריר (של עלית) יצאה כמובן עיסה מושלמת וקרמית של גלידה.
אבל לא יצא לי בכלל טעים אז הוספתי 3 תמרים, לא עזרו הוספתי כפית דבש, לא עזר אז הוספתי כפית תמצית וניל, לא עזר שום דבר, כבר התייאשתי מלנסות להוסיף חלב או אגוזים…
אבל לפחות אבא שלי אהב ונהנה:)
זה עוד יותר מאכזב כי זה מתכון שני של גלידת בננות שהכנתי היום..
פעם הבאה אני אכין גלידה עם שמנת מתוקה, כנראה זה עניין של טעם אישי
היי
הגלידה הזו מבוססת על בננות ולכן הטעם והמרקם שלה שונים.
נסי להכין גלידה על בסיס שמנת מתוקה וחלב מרוכז בפעם הבאה (יש לא מעט מתכונים כאלו באתר).
האם אפשר להקפיא את הגלידה ? אם כן, צריך להוציא אותה להפשרה לפני ההגשה? תודה!
היי,
היות והגלידה תקפא לגוש אחד לא מומלץ להקפיא.
היי אפרת
שאלה לגבי מתכון זה וכל מתכון של גלידה באתר שנדרש בו מעבד מזון
האם אפשרי להשתמש במיני מעבד מזון לתינוקות בעל להב אחת גם יעשה את העבודה למרקם גלידה?
תודה מראש.
זה תלוי עד כמה המעבד שלך חזק, היות ויש צורך לטחון פירות קפואים.
את יכולה לנסות על חתיכת פרי קפואה ולראות איך יוצא.
היי אפרת.
דבר ראשון אני אלרגית לחלב ומאוד שמחתי למצוא באתר שלך גלידה פרווה
דבר שני יש לנו בפריזר בננות שלא הקפאתי ככה קנינו את זה זה “בננות לשייק”
זה בסדר להשתמש בהם?
היי גפן,
אני שמחה מאד שמצאת מתכון שאת יכולה להנות ממנו!
לגבי הבננות- אם הן לא במקפיא פשוט תקפיאי אותן 4-5 שעות לפני הכנת השייק, כדי שיקפאו. אם מדובר בבננות שבאות קפואות בחבילה- אפשר להשתמש בהן כמובן.
בהצלחה😊
תודה רבה
ערב טוב אפרת
מאוד רוצה להכין את הגלידה
אין לי נינג’ה
האם ניתן בבלנדר מוט או שגם לבלנדר מוט אהיה חייבת להוסיף מים כדי לטחון
מה דעתך?
בתודה .
אני חושבת שאפשר. בכל מקרה אם את מכינה בבלנדר מוט תצטרכי להפשיר קצת את הבננות (הפשרה חלקית, לא לגמרי), כדי שתצליחי לטחון.
תשתדלי להימנע מהוספה של מים כדי שזה לא ייצא כמו שייק.
בסד
שבוע טוב,
תודה על המתכון. ניסינו עם סוג של מעבד (מיכל זכוכית שבתחתיתו סכין חדה – נפלא לכל מיני דברים מלבד מתכון מהסוג הזה – השוקולד הקצוץ והבננות הקפואות פשוט הילכו עליו אימה ואיננו מתלהבים מפיצפוצי שוקולד….)איננו זקוקים למעבד מזון על כל חלקיו הרבים שצריכים להרכיב ולפרק – משפחתנו קטנה וכדי לגרור וכו’, די לנו בפומפיה פשוטה ,למשל.
השאלה:
האם יש מכשיר טוב פשוט ויעיל היכול לעשות את המלאכה מבלי שיצריך פירוק והרכבה רבים ומקום על השיש)?
במידה וכן , נשמח לשמוע איזה סוג מומלץ.
זכי למצוות!
היי דיתה,
אוכל להמליץ לך על מכשיר הנינג’ה, הוא קטן יותר ממעבדי מזון רגילים ועושה את העבודה מצוין אבל הוא מתאים יותר לשיקים ולא לגלידות כי הוא מצריך הוספה של נוזלים.
שבוע נפלא:)
בסד
תודה רבה! שבוע טוב, בריא, שמח, מלא גשם – לך ולכל עם ישראל!
אמן❤️
האם הבננות חייבות להיות קפואות? הקפאתי והוצאתי כדי לחתוך לפרוסות, והן הפשירו.
כן, זה משפיע על המרקם.
להבא כדאי לחתוך לפרוסות לפני ההקפאה.
בסד
תודה על התשובה המהירה. שבת שלום!
האם יש בכל זאת מה לעשות עם הבננות שלמות?
יש לי במקפיא בננות כבר הרבה זמן וחשבתי להשתמש איתן
היי ציפי,
את יכולה להפשיר מעט את הבננות ולחתוך לפרוסות, להחזיר להקפאה של כמה שעות ואז להשתמש בהן לגלידה. אני חושבת שאפשר גם להכין עם הבננות הקפואות עוגת בננות. יש להפשיר את הבננות ולמעוך אותן ואז להשתמש בהן לתערובת העוגה. מצרפת 2 מתכונים לעוגת בננות- עוגת בננות ועוגת בננות ושוקולד.
בהצלחה:)
1. האם ניתן לוותר על הסוכר והשוקולד צ’יפס? (מבחינת המרקם של הגלידה)
2. האם ניתן להקפיא ולאכול יום אחרי?
1. מבחינת מרקם – אין בעיה.
2. זה יקפא לגוש אחד. עדיף להכין את זה סמוך לאכילה.
האם אפשר לעשות במכונת גלידה?
הכמויות משתנות?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אפרת תודה רבה השבת אני מתארחת ואני אחראית להביא קינוח והנה מצאתי מתכון פשוט וקל!
❤️
היי,
שאני מקפיאה את הבננות עדיף בלי הקליפה להשאיר אותם במקפיא?
כן. בלי הקליפה.
ברור שמקפיאים ללא הקליפה
שלום אפרת!
לטחון את הבננות איך שהם קפואות או לחכות שיפשירו ואת השוקולד טוחנים עם הבננות או שמפזרים מעל או גם וגם? תודה אני מכורה למתכונים שלך ולא יכולה בלעדיהם.
לטחון כשהן קפואות יחד עם הקקאו, אבקת הסוכר והשוקולד.
היי אפרת,
אני רוצה להכין בשישי לשבת. יש אפשרות להקפיא?
אם כן, כמה זמן לפני שאוכלים להפשיר?
תודה
אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא. זאת גלידה שמומלץ לאכול בסמוך להכנה לכן פחות מתאימה להכנה מראש.
אם את רוצה להקפיא כדאי להכין גלידות אחרות שמבוססות על הקצפת שמנת.
נראה מעולה!
אפשר להכין ב”מאסטר סלייסר”?
תודה 🙂
לא בטוחה (לא ניסיתי).
אין לי שוקולד צ\’יפס או מריר אפשר להחליף למשהו אחר?
אפשר לשים שוקולד רגיל קצוץ עם סכין או לוותר.
יצא מהמם!
אבל ממש קצת…
בערך מנה אישית,
אבל מאד מאד טעים, תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודית
ניתן להחליף את הסוכר ב- 1/4 כוס סירופ מייפל ואז הגלידה היא ללא סוכר.
נראה נפלא. אפשר להכין בבלנדר?
הבלנדר מתאים יותר לשייקים ומצריך הוספה של נוזלים כדי שיהיה אפשר לטחון ואז המרקם יהיה נוזלי ולא סמיך-גלידתי.
יצא ממש טעים! הילדים אהבו איזה כיף 🙂
שמחה לשמוע 🙂
יכול להיות שחסר נוזל? מים או חלב? המיקסר לא הצליח לטחון את הרכיבים היבשים ונאלצתי להוסיף חלב סויה שכנראה קצת הרס את הטעם
אם מוסיפים נוזל הרקם הופך להיות רך וקצת נוזלי ולא גלידתי.
השתמשת במעבד מזון?
אין לי מעבד מזון.. חשבתי שמיקסר נינג\’ה יעשה את העבודה
מיקסר נינג’ה מתאים יותר לשייקים ומצריך באמת הוספה של נוזלים.
היי אפרת
האם בלנדר של vitamix מתאים פה?
אפשר אבל יהיה במרקם יותר של שייק מאשר גלידה.