שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 כדורים

סוג: פרווה

רכיבים

2 בננות בשלות קפואות

כפית שטוחה אבקת קקאו

1-2 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)

כרבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גלידתי אחיד.

 

טיפים והערות

מומלץ להקפיא את הבננות לפחות יום לפני. יש לחתוך את הבננות לפרוסות ולשים בשקית סגורה (אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות עם בננות שהקפאתי רגע לפני שנעשו כבר בשלות מידי לאכילה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קינמון ואגוזים לפסח
ירקות במחבת בתיבול מזרחי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (20:51 10.01.2021)

ערב טוב אפרת
מאוד רוצה להכין את הגלידה
אין לי נינג’ה
האם ניתן בבלנדר מוט או שגם לבלנדר מוט אהיה חייבת להוסיף מים כדי לטחון
מה דעתך?
בתודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 10.01.2021)

אני חושבת שאפשר. בכל מקרה אם את מכינה בבלנדר מוט תצטרכי להפשיר קצת את הבננות (הפשרה חלקית, לא לגמרי), כדי שתצליחי לטחון.
תשתדלי להימנע מהוספה של מים כדי שזה לא ייצא כמו שייק.

דיתה (22:56 2.01.2021)

בסד

שבוע טוב,

תודה על המתכון. ניסינו עם סוג של מעבד (מיכל זכוכית שבתחתיתו סכין חדה – נפלא לכל מיני דברים מלבד מתכון מהסוג הזה – השוקולד הקצוץ והבננות הקפואות פשוט הילכו עליו אימה ואיננו מתלהבים מפיצפוצי שוקולד….)איננו זקוקים למעבד מזון על כל חלקיו הרבים שצריכים להרכיב ולפרק – משפחתנו קטנה וכדי לגרור וכו’, די לנו בפומפיה פשוטה ,למשל.

השאלה:

האם יש מכשיר טוב פשוט ויעיל היכול לעשות את המלאכה מבלי שיצריך פירוק והרכבה רבים ומקום על השיש)?
במידה וכן , נשמח לשמוע איזה סוג מומלץ.
זכי למצוות!

מתכונים ב-10 דקות (15:01 3.01.2021)

היי דיתה,
אוכל להמליץ לך על מכשיר הנינג’ה, הוא קטן יותר ממעבדי מזון רגילים ועושה את העבודה מצוין אבל הוא מתאים יותר לשיקים ולא לגלידות כי הוא מצריך הוספה של נוזלים.
שבוע נפלא:)

דיתה (00:57 4.01.2021)

בסד

תודה רבה! שבוע טוב, בריא, שמח, מלא גשם – לך ולכל עם ישראל!

מתכונים ב-10 דקות (09:48 4.01.2021)

אמן❤️

דיתה (00:10 19.11.2020)

האם הבננות חייבות להיות קפואות? הקפאתי והוצאתי כדי לחתוך לפרוסות, והן הפשירו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 19.11.2020)

כן, זה משפיע על המרקם.
להבא כדאי לחתוך לפרוסות לפני ההקפאה.

דיתה (13:11 19.11.2020)

בסד
תודה על התשובה המהירה. שבת שלום!

ציפי (16:05 3.03.2021)

האם יש בכל זאת מה לעשות עם הבננות שלמות?
יש לי במקפיא בננות כבר הרבה זמן וחשבתי להשתמש איתן

מתכונים ב-10 דקות (16:45 3.03.2021)

היי ציפי,
את יכולה להפשיר מעט את הבננות ולחתוך לפרוסות, להחזיר להקפאה של כמה שעות ואז להשתמש בהן לגלידה. אני חושבת שאפשר גם להכין עם הבננות הקפואות עוגת בננות. יש להפשיר את הבננות ולמעוך אותן ואז להשתמש בהן לתערובת העוגה. מצרפת 2 מתכונים לעוגת בננות- עוגת בננות ועוגת בננות ושוקולד.
בהצלחה:)

רוני (14:13 25.07.2020)

1. האם ניתן לוותר על הסוכר והשוקולד צ’יפס? (מבחינת המרקם של הגלידה)
2. האם ניתן להקפיא ולאכול יום אחרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 25.07.2020)

1. מבחינת מרקם – אין בעיה.
2. זה יקפא לגוש אחד. עדיף להכין את זה סמוך לאכילה.

רותם (11:20 24.07.2020)

האם אפשר לעשות במכונת גלידה?
הכמויות משתנות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 24.07.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

מיכל (07:39 6.07.2020)

אפרת תודה רבה השבת אני מתארחת ואני אחראית להביא קינוח והנה מצאתי מתכון פשוט וקל!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 6.07.2020)

❤️

ספיר (11:31 27.05.2020)

היי,
שאני מקפיאה את הבננות עדיף בלי הקליפה להשאיר אותם במקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:40 27.05.2020)

כן. בלי הקליפה.

ריינר אהובית (11:51 2.10.2020)

ברור שמקפיאים ללא הקליפה

הודיה (20:14 19.05.2020)

שלום אפרת!
לטחון את הבננות איך שהם קפואות או לחכות שיפשירו ואת השוקולד טוחנים עם הבננות או שמפזרים מעל או גם וגם? תודה אני מכורה למתכונים שלך ולא יכולה בלעדיהם.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 19.05.2020)

לטחון כשהן קפואות יחד עם הקקאו, אבקת הסוכר והשוקולד.

ענת (16:59 18.05.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין בשישי לשבת. יש אפשרות להקפיא?
אם כן, כמה זמן לפני שאוכלים להפשיר?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 18.05.2020)

אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא. זאת גלידה שמומלץ לאכול בסמוך להכנה לכן פחות מתאימה להכנה מראש.
אם את רוצה להקפיא כדאי להכין גלידות אחרות שמבוססות על הקצפת שמנת.

גלוריה (23:08 7.05.2020)

נראה מעולה!
אפשר להכין ב”מאסטר סלייסר”?

תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 8.05.2020)

לא בטוחה (לא ניסיתי).

ענת (18:32 7.05.2020)

אין לי שוקולד צ\’יפס או מריר אפשר להחליף למשהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 7.05.2020)

אפשר לשים שוקולד רגיל קצוץ עם סכין או לוותר.

יהודית (10:36 1.05.2020)

יצא מהמם!
אבל ממש קצת…
בערך מנה אישית,
אבל מאד מאד טעים, תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודית

סמדר (16:55 22.04.2020)

ניתן להחליף את הסוכר ב- 1/4 כוס סירופ מייפל ואז הגלידה היא ללא סוכר.

אורנה (11:19 22.04.2020)

נראה נפלא. אפשר להכין בבלנדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:55 22.04.2020)

הבלנדר מתאים יותר לשייקים ומצריך הוספה של נוזלים כדי שיהיה אפשר לטחון ואז המרקם יהיה נוזלי ולא סמיך-גלידתי.

דנה (19:03 21.04.2020)

יצא ממש טעים! הילדים אהבו איזה כיף 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

לירון (18:04 20.04.2020)

יכול להיות שחסר נוזל? מים או חלב? המיקסר לא הצליח לטחון את הרכיבים היבשים ונאלצתי להוסיף חלב סויה שכנראה קצת הרס את הטעם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 20.04.2020)

אם מוסיפים נוזל הרקם הופך להיות רך וקצת נוזלי ולא גלידתי.
השתמשת במעבד מזון?

לירון (19:48 20.04.2020)

אין לי מעבד מזון.. חשבתי שמיקסר נינג\’ה יעשה את העבודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 20.04.2020)

מיקסר נינג’ה מתאים יותר לשייקים ומצריך באמת הוספה של נוזלים.

shiranmessica (09:16 5.08.2020)

היי אפרת
האם בלנדר של vitamix מתאים פה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 5.08.2020)

אפשר אבל יהיה במרקם יותר של שייק מאשר גלידה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.