זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 158-188 דקות
מצרכים:
1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
לציפוי הבשר: רבע כוס קמח + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור (*אפשר להמיר בקורנפלור או לוותר)
350 גרם בצלי שאלוט קלופים (או 2 בצלים גדולים חתוכים גס)
10 שיני שום שלמות קלופות
3 גזרים קלופים חתוכים ל-3
4-5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לחתיכות בעובי כ-2 ס”מ
2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לחצי
2 שורשי סלרי קלופים חצויים
6-7 כוסות מים רותחים
תיבול: 5 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים בקערית רבע כוס קמח עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.
-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מתבלים בסילאן, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
- אוסובוקו עגל |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- אסאדו בנינג’ה
היי, רוצה לנסות להכין לכבוד שבת, האם אפשרי להשתמש בפטרוזיליה קפואה? אשמח להזמין למה דווקא צריך את השורש ולא את העלים?
תודה רבה !!
***להבין
היי לירן,
טוב ששאלת. לא הכוונה לגבעולים של עלי הפטרוזיליה אלא לשורש עצמו:)
מצרפת תמונה
בכל מקרה אפשר לוותר על זה ולהשתמש בפטרוזיליה קפואה.
תודה רבה על העזרה=)
אשמח להבין למה דווקא שורש? מה זה נותן בתבשיל?
זה כמו כל ירק אחר (כמו תפו”א, ארטישוק, גזר וכו’).
יצא טעיםםםםם. כבר לקראת סוף הבישול, יצא מהסיר ריח שמזכיר חמין והלב התרחב. תודה על מתכון מוצלח, כמו תמיד.
❤️❤️
האם אפשר להשתמש בבשר שריר מס 8 על בסיס אותו מתכון?
כן
היי
הכוונה לצלי כתף מספר 5?
נכון
תודה אפרת
אפשר גם להשתמש באסאדו במקרה?
אסאדו יותר מוצלח באפיה ארוכה בתנור מאשר בבישול ברוטב על הגז.
שלום אפרת, האם יש אפשרות להכנת הבשר בלי שום בכלל?? ואם כן, מה לשים במקום?
היי
אפשר, ללא שינוי.
האם ניתן בסיר לחץ להכין את הבשר?
כן(:
אפרת, נהנינו מאוד מהמתכון! בריא, כתוב הכי ברור. משתמשים הרבה באתר שלך. תודה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שבוע טוב אפרת ומלא בבשורות טובות
אפשר במקום לטגן לאפות את הבשר?
ובכללי לפני אפיית בשר אפשר לקמח אותו ואם שמתי במרינדה זה שייך לקמח אותו?
היי חיים,
אפשר אבל פחות מומלץ. כעקרון רצוי לצרוב את הבשר מכל הכיוונים לפני האפיה או הבישול כי אז הוא יוצא עסיסי יותר.
בפעולת הצריבה אנחנו “סוגרים” את הבשר כדי שהמיצים שיש בתוכו לא יברחו בזמן הבישול/האפיה.
לא חובה לקמח אם ציפית אותו במרינדה.
שבוע נפלא!
הי,
אפשר להכין עם מס’ 3?
תודה
היי,
אפשר, אך עדיף לאפות אפייה ארוכה בתנור.
עד כמה זה נורא שלא קימחתי ולא תיבלתי את הבשר?
ללא קימוח זה לא קריטי. ללא התבלינים הטעם יושפע ויהיה קצת יותר תפל.
היי
זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בשורש פטרוזילה וסלרי.
בעלי קנה לי וזה ממש גדול. שמים 2 שןרשי פטרוזיליה גדולים?
היי,
אם הם מאד גדולים אפשר לשים גם אחד, זה לא קריטי(:
הי אפרת תודה על האתר והמתכונים המעולים. האם בטטה יכולה להשתלב בין הירקות?
היי,
כן, בטטה מתאימה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היי,
אני רוצה להכין כמה תבשילי בשר במוצאי שבת לראש השנה. מתי להפשיר את הבשר? וכן רציתי לדעת אחת ולתמיד כמה זמן בשר או עוף לאחר הפשרה מחזיקים במקרר?
תודה על המתכונים הנפלאים ושנה טובה!
היי,
באופן כללי הפשרת בשר ועוף לוקחת עד 24 שעות במקרר. כמו כן מומלץ לשמור במקרר לפני בישול עד 24 שעות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ושנה טובה🍯
היי
אני רוצה לבשל את הבשר כחתיכה שלמה ולא קוביות
האם צריך לשנות/להוסיף משהו במתכון?
היי,
לא מומלץ לבשל כחתיכה אחת- זה מקשה על הבישול ופוגע במרקם הרך של הבשר.
היי נראה מעולה!! אוהבת ממש את המתכונים שלך!
האם עושים את זה עם בשר טרי לא מובשל או שמרתיחים קודם את הבשר ואז?
היי,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים!
אין צורך להרתיח את הבשר לפני הבישול.
היי,
אפשר לשים דבש במקום סילאן?
היי,
אפשר(:
תודה, יקרה!
ועוד שאלה, ניתן להכין עם קוביות גולאש בשר?
כן, אפשר.
ועוד אחת..אם יש לי עלי סלרי ופטרוזיליה, יכול להחליף את השורש? אם כן, איזו כמות לשים?
אפשר, לשים חופן עלים מכל סוג.
היי אפרת יקרה
אם אין ארטישוק פטרוזיליה וסלרי עדיין שווה לנסות את התבשיל הזה?
וכן מה המינימום של שום שאפשר להשתמש למי שפחות אוהב את הטעם? ולגבי יין – האם כדאי להוסיף ואם כן כמה וכמה ואיזה ? ( לכמות של 3 אנשים)
תודה רבה ושבת שלום!!
עוד מעוניינת לדעת האם זה יוצא מרקי או יותר רוטב?
בכלל לא מרקי, אבל כן עשיר ברוטב(:
היי יסמין,
אפשר לוותר על הירקות הללו ולהכין עם גזר ותפו”א בלבד. אם יש לך עלי תבלין אחרים כגון רוזמרין או טימין שווה לשים אותם במקום הפטרוזיליה.
אם לא אוהבים שום אפשר להפחית מכמותו לפי הטעם- למשל לשים רק 3-4 שיני שום.
אפשר להוסיף כשליש כוס יין (רצוי אדום יבש) לתבשיל אם את מכינה כמות של קילו בשר.
בהצלחה ושבת שלום!
האם אפשר עם כתף מדומה ?
כן, אפשר. שימי לב רק שסוג זה הוא קצת יבש יותר מחלקי בשר אחרים ולכן חשוב שלא לנקות אותו מדי מהשומן שבו😊
תודה♡
אפשר להשתמש במקום בשורש פטרוזיליה וכוסברה בעלים?
תודה רבה ושבת שלום!
כן, אפשר:)
שבת שלום😊
יצא מטורף!!!
תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה שרה ושבת שלום😊
היי, אין אזכור ברשימת המצרכים לגבי בצלי שאלוט, כמה צריך? ואיך? קצוצים / פרוסים/ שלמים?
ועוד שאלה, האם ניתן לעשות את המתכון שלא יהיה מתקתק? באילו תבלינים. כדי להשתמש?
היי הדר,
בצלי שאלוט בדרך כלל מבשלים שלמים, וכך גם כאן.
את יכולה במקום לקצוץ בצלים רגילים (כמו שכתוב במתכון). לגבי אופן ההכנה- בסיר מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את בצלי השאלוט השלמים או הבצל הרגיל הקצוץ, ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה.
כדי שהטעם לא יהיה מתקתק אפשר לוותר על הסילאן.
יום מקסים🌷
תודה רבה!
צלי כתף צריך מספר 5 או 6?
צלי כתף= מס’ 5, אבל גם מס’ 6 יתאים…
בהצלחה😊
היי, הכנתי בלי סילאן, לבסוף הבישול טעמתי וממש חסר טעם עמוק… יש אפשרות להוסיף סילאן אחרי הבישול או אופציה אחרת לתיבול לא מתוק שיעשיר את הטעמים?
אני יכולה לחשוב על כמה אפשרויות:
-2 כפות סילאן מעורבב עם כף מים
– רבע כוס יין (אדום או לבן- לבחירתך)
– תבלינים כמו רוזמרין או טימין + כף מים
בכל אחת מהאפשרויות יש להוסיף ולבשל על אש נמוכה עוד כ-5 דקות.
שבת שלום😊
תודה רבה רבה! ♥️
מה הכוונה על אש בינונית נמוכה. יש לי ארבעה להבות שניים בינוניות אחד קטן ואחד טורבו. על איזה מהם להשים. כמו כן אם אבין את ההיגיון של אש בינונית נמוכה אדע מה לעשות. תודה רבה.
היי,
הכוונה היא לעוצמת הגז. היות ואנו רוצים לקבל בשר רך זמן הבישול כאן הוא כ3 שעות, ולכן יש לכוון את הגז לא לעוצמה המקסימלית (כדי שהתבשיל לא יישרף) אלא לעוצמה בינונית.
אתה יכול להניח את הסיר על להבה בינונית, ואחרי ההרתחה על אש גבוהה להנמיך את העוצמה לבינונית- נמוכה ולהמשיך בישול כפי שנכתב במתכון.
בהצלחה.
היי שלום,
ראשית תודה על המתכונים, אתר מתכונים היחיד שיוצא לי ממנו אוכל טעים.
שנית לגבי המתכון הזה רציתי לדעת, אם החתיכה שלי גדולה יותר מקילו האם חשוב להוסיף יותר ירקות כי כרגע אין לי, אם זה משמעותי אלך לקנות. דבר נוסף, האם יש הבדל גדול אם אני מבשל את זה בחתיכה אחת או בקוביות, יותר קל לי בחתיכה אחת?
היי דוב,
תודה על המילים החמות!
אתה יכול להכין עם הירקות שיש לך, ואז הבשר יהיה יותר דומיננטי במנה:)
לגבי החיתוך- מבשלים בקוביות (לא קטנות מדי, כי הבשר מתכווץ בבישול) ולא בחתיכה אחת כדי שהבשר יתבשל היטב ויצא רך.
בהצלחה!
היי
אני רוצה להכין בתנור
איך להכין?
היי דניאל,
אפשר לשים בתבנית בתנור ולכסות בנייר כסף. לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
אני כן ממליצה את השלב הראשון לעשות בסיר, לבשל לפחות כשעה ואז להעביר לתבנית, לכסות ולהמשיך את האפיה בתנור.
הי אפרת (: אם אני רוצה בתנור כל הלילה– על כמה מעלות? ומה כדאי יותר- המתכון הזה או המתכון של קדרת בשר בקר (יש לי רולדה כתף שחשבתי לחתוך לקוביות) . תודה רבה!
היי רחלי,
שני המתכונים יכולים להתאים.
קודם כדאי להכין את המתכון בסיר על הגז ולבשל כחצי שעה לפני ששמים בתנור.
אפשר לאפות ב100 מעלות כל הלילה. כמובן שיש לכסות 🙂
אין לי סילאן ורוצה את המתיקות. אפשר להחליף בדבש/מייפל/,טריאקי?
כן, אפשר לשלב 2 כפות טריאקי עם 3 כפות דבש.
היי, האם אפשר להוסיף יין לתבשיל? איזה כמות? וכמה שעות צריך להשאיר בסיר בישול איטי?
תודה
אפשר לשים כוס יין אדום יבש במקום כוס אחת של מים.
כ-3 שעות. יש לטעום ולוודא שהבשר מספיק רך.
הבשר הזה גם מתאים?
אפשר לחתוך לקוביוצ?
רשום עליו איזה מספר חלק זה או איזה חלק זה? אני לא רואה.
לא כתוב על זה שום מספר בגלל שאלתי
זהו, רשום על זה רק בשר בקר אבל יש להניח שזה בשר שמיועד לבישול ארוך.
לאחר שהבשר מפשיר, תחתכי לקוביות גדולות יחסית כי הוא מתכווץ בבישול.
האם ניתן להשתמש בצלי כתף פרוס לפרוסות?
כן.
האם אפשר לוותר על הארטישוק הירושלמי?
כן.
האם אפשר להשתמש עם בשר מס’ 7?
האמת שלא ניסיתי להשתמש בו לבישול ארוך. זה בדר”כ נתח שמתאים לטחינה להכנת קציצות, קבבים או המבורגר.
יש לך מתכון עם בשר מס’ 7?
יש לך דרך לטחון את הבשר? אם כן, יש מתכון להמבורגר, קציצות, קבב.
היי, כמה זמן בישול אם זה בשר 2?
אין שינוי בזמן הבישול.
היי! נראה מעולה. אני רוצה להכין את זה לשבת בבוקר, זה ישרוד 12 שעות על פלטה או שישרף לדעתך? תודה 🙂
אפשר רק חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים.
האם אפשר להשתמש בפילה מדומה?
כן.
חסר לי ארטישוק ירושלמי אפשר בלי?
כן.
היי אלופה אחת… בזכותך אני משתפרת במטבח.אפשר להשתמש בשקית ירקות שורש של סנפרוסט? אם כן אז איך..מתי להוסיף לבשר?ן
היי ענת,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. בגלל שהם כבר מבושלים אז כדאי להוסיף אותם כ-45 דקות לפני סיום הבישול.
יום מקסים 🌺
היי אפרת, האם אפשר לוותר על הסילאן? פחות אוהב מתוק בבשר
כן אפשר.
שלום רב,
הגעתי למתכון הזה דרך “מתכונים ללא גלוטן”, לא הבנתי את נושא הקמח…???!!!
רשום בסוגריים שאפשר להמיר בקורנפלור.
יש סיפור מאחורי הבישול: ההורים שלי שתמיד מארחים קצת עייפים… התנדבתי לעשות הפעם… וידוע שאני לא בשלנית ולכן חיפשתי משהו קל שיתקלקל כמה שפחות… בנוסף רף הציפיות היה נמוך מלכתחיה כך שזאת היתה פתיחה טובה 🙂
אז הכנתי את התבשיל הזה וכשכולם טעמו ממנו הסתכלתי על התגובות בחשש מה…. ותוך כמה שניות התחילו להרעיף מחמאות.. ואבא שלי שמאוד בעייתי עם בשר ויש לו מחסור בברזל אכל והתענג וזה הכי שימח אותי ואותו.
הקיצר – מתכון מעולה גם לכשלונות בישול מלידה כמוני. תודה רבה הצלת את החג המשפחתי ואת כבודי 🙂
שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך ❤️
תודה!
היי,
האם זה יוצא ממש מתוק?
ניתן להוסיף צ’ילי חריף?
לא, זה יוצא מתקתק.
לגבי הצ’ילי- אם אוהבים אז כן.
חג שמח 🌺
לכמה אנשים המתכון יתאים?
הכמות מספיקה ל כ-7 מנות.
תודה על המתכונים הנפלאים,האם מתכון זה מתאים להקפאה? אם כן כיצד להקפיאו?
ברצוני להתארגן לחג מראש… תודה מראש על תשובתך
חוץ מתפוח האדמה אין בעיה להקפיא בקופסה סגורה היטב. עדיף עד שבועיים.
אפשר להוסיף שעועית לבנה של סנפרוסט? מתי?
כן, לאחר שמוסיפים את קוביות הבשר והמים.
תודה רבה.
שלום, אין לי ארטישוק ושורש סלרי, האם ניתן להוסיף קישוא?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהוא יעשה מאוד רך לאחר בישול ארוך. כדאי לחתוך אותו ל 2-3 חלקים.
שלום
תודה רבה האים אפשר לבשל את הבשר בלי כלום ואיר כך לאוסיף תבלינים
כי אין לי מי בשר
תודה רבה
אין צורך במי בשר למתכון. אלה מים רגילים.
היי
האם אפשר לבשל את הבשר יום קודם.
ואם כן, איך ללחמם אותו למחרת, בסיר על האש או בתנור?
חג שמח
כן אפשר להכין יום קודם ולחמם בתנור או בסיר.
חג שמח!
יצא מדהים – כולם לקקו את האצבעות
תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח 💝
כן אפשר.
האם אפשר להכין את הבשר יום קודם ולמחרת לחמם בסיר או בתנור?
האם אפשר לצפות את הבשר בקמח תפוחי אדמה ?
תודה
לאה
אגב, המתכונים שלך מקסימים ואני מכינה הרבה מאד מהם
כן אפשר (לשתי השאלות).
חג שמח ❤️
שאלה נוספת,
איך כדאי לחמם את הבשר למחרת היום, על האש בסיר או בתנור?
לא משנה. אפשר גם בסיר על הגז וגם בתנור (איך שנוח לך).
הי תודה. סליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 מתאים. צריך זמן בישול דומה ?
זמן הבישול בין שעתיים וחצי לשלוש.
בוקר טוב
הכנתי יצא מעולה !!
האם ניתן להכין עם בשר לצלי ולא עם כתף?
כמובן גם בשול ארוך
תודה
גלית
היי גלית,
רשום על זה בשר לצלי? את יודעת איזה חלק זה/מס’ הבשר?
כן. לקחתי גולש עגל טרי מספר 6 . וסליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 גם טוב.
עדיין דורש 3 שעות נכון ?
כן.
שבת שלום 🌷
אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט
אפשר להשתמש בבשר יותר זול מצלי כתף ? אם כן, באיזה חלק ?
תודה רבה, נועה
כן אפשר.
חלקים נוספים מתאימים: כתף (מס’ 4), פילה מדומה (מס’ 6), צלעות (מס’ 2).
היי אפרת
איך הופכים את התערובת הזו
לפיקנטית יותר אילו תבלינים להוסיף
ומה היחס של התבלינים (כמות)
אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה עד כפית, תלוי ברמת הפיקנטיות שאוהבים.
תודה רבה🙏
הי אפרת,
איך אפשר לקלף תפוחי אדמה רגילים וירושלמים ושורשים יום קודם? זה לא משחיר?
איך את שומרת את זה שלא יתקלקל?
יש לשים אותם בתוך קערה מלאה במים (במקרר). מומלץ להוסיף למים גם כפית חומץ או מיץ לימון.
6 כוסות
אז שימי עוד חצי כוס-כוס. זה יפחית מהמתיקות.
את יכולה להסביר לי איך לעשות בסיר לחץ?את כל השלבים
היי שלומית,
אפשר להכין בסיר לחץ בדיוק לפי מה שרשום במתכון. לאחר שהתבשיל רתח, תנעלי את המכסה ותשימי על המספר הכי גבוהה (בסיר).
תבשלי על אש גבוהה עד הסיר שורק. לאחר מכן תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי במשך 50-60 דקות.
אפשר בסיר לחץ??
כן אפשר.
הכמויות לחצי קילו בשר זה פשוט חצי מכל מה שרשום?
ומה מבחינת הזמנים?
היי ג’ני,
אם את רוצה הרבה ירקות את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול.
אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר מהכל תכיני מחצית מכל הכמויות.
מבחינת זמנים אין שינוי. לבשר לוקח את אותו זמן להתרכך גם אם הוא חצי קילו או 3 קילו 🙂
אפשר לכסות את הבשר בקמח גם במתכון של הגולש ובתבשיל של הבשר עם הפטריות?
כן אפשר בהחלט.
עכשיו טעמתי לפני שכל העסק רתח וזה נורא מתוק… לחכות לסוף בשביל לתקן טעמים או להוסיף כבר עכשיו עוד מלח?
כדאי לטעום שוב לאחר כשעתיים ורק אז לתקן תיבול.
כמה כוסות מים שמת?
תודה על המתכונים הנהדרים
בשמחה אורנה 🙂
שבוע נפלא
נראה מעולה, אין עלייך אפרת!!!
ברור שאנסה😍
תודה ענת 💜
היי אפרת,
מתכון מעניין אין לי סילאן אבל יש לי רוטב ברביקיו או סויה האם זה יכול להתאים? וכמה לשים אם זה אפשרי?רוצה ממש להכין ניראה טוב תודה רבה.
היי קרינה,
הסילאן ממש מוסיף במקרה הזה. לא יודעת אם הייתי מוותרת עליו (סויה וברביקיו פחות מתאימים).
היי מה מטרת הקמח?
כשמצפים את הבשר בקמח הוא יוצא רך ועסיסי יותר.
צלי כתף אסור לחתוך לקוביות כי הוא מתייבש צריך שהפס של הג’ליטין יהיה בכל חתיכה.
הבשר יוצא מאוד עסיסי ורך. מוזמנ/ת לנסות 🙂