התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון  מעולה לצלי כתף מבושל בסיר עם ירקות שורש. המתכון באמת קל להכנה אך מה שלוקח זמן עבודה זה בעיקר קילוף הירקות. אני ממליצה לקלף את הירקות מראש, אפילו יום קודם, ולשמור במקרר. זה חוסך המון. גם אם אין לכם את כל סוגי הירקות תוכלו להכין את התבשיל.  מומלץ להגיש לצד אורז לבן כי יש המון רוטב.

בשר עם ירקות שורש

מצרכים:

1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)

לציפוי הבשר: רבע כוס קמח + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור (*אפשר להמיר בקורנפלור או לוותר)

350 גרם בצלי שאלוט קלופים (או 2 בצלים גדולים חתוכים גס)

10 שיני שום שלמות קלופות

3 גזרים קלופים חתוכים ל-3

4-5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לחתיכות בעובי כ-2 ס"מ

2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לחצי 

2 שורשי סלרי קלופים חצויים 

6-7 כוסות מים רותחים

תיבול: 5 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מערבבים בקערית רבע כוס קמח עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מתבלים בסילאן, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

ראו גם
אסאדו ביתי בתנור
בראוניז בננה וחמאת בוטנים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
ענת (21:39 18.12.2019)

היי אלופה אחת… בזכותך אני משתפרת במטבח.אפשר להשתמש בשקית ירקות שורש של סנפרוסט? אם כן אז איך..מתי להוסיף לבשר?ן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 19.12.2019)

היי ענת,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. בגלל שהם כבר מבושלים אז כדאי להוסיף אותם כ-45 דקות לפני סיום הבישול.
יום מקסים 🌺

Avatar
גלי (21:09 9.12.2019)

היי אפרת, האם אפשר לוותר על הסילאן? פחות אוהב מתוק בבשר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 9.12.2019)

כן אפשר.

Avatar
דורית (12:39 28.11.2019)

שלום רב,
הגעתי למתכון הזה דרך "מתכונים ללא גלוטן", לא הבנתי את נושא הקמח…???!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 28.11.2019)

רשום בסוגריים שאפשר להמיר בקורנפלור.

Avatar
יעל (08:31 21.10.2019)

יש סיפור מאחורי הבישול: ההורים שלי שתמיד מארחים קצת עייפים… התנדבתי לעשות הפעם… וידוע שאני לא בשלנית ולכן חיפשתי משהו קל שיתקלקל כמה שפחות… בנוסף רף הציפיות היה נמוך מלכתחיה כך שזאת היתה פתיחה טובה 🙂
אז הכנתי את התבשיל הזה וכשכולם טעמו ממנו הסתכלתי על התגובות בחשש מה…. ותוך כמה שניות התחילו להרעיף מחמאות.. ואבא שלי שמאוד בעייתי עם בשר ויש לו מחסור בברזל אכל והתענג וזה הכי שימח אותי ואותו.
הקיצר – מתכון מעולה גם לכשלונות בישול מלידה כמוני. תודה רבה הצלת את החג המשפחתי ואת כבודי 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 21.10.2019)

שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך ❤️
תודה!

Avatar
יעל (10:05 13.10.2019)

היי,
האם זה יוצא ממש מתוק?
ניתן להוסיף צ'ילי חריף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 13.10.2019)

לא, זה יוצא מתקתק.
לגבי הצ'ילי- אם אוהבים אז כן.
חג שמח 🌺

Avatar
יעת (19:06 12.10.2019)

לכמה אנשים המתכון יתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:05 13.10.2019)

הכמות מספיקה ל כ-7 מנות.

Avatar
צפורה (23:05 17.09.2019)

תודה על המתכונים הנפלאים,האם מתכון זה מתאים להקפאה? אם כן כיצד להקפיאו?
ברצוני להתארגן לחג מראש… תודה מראש על תשובתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 17.09.2019)

חוץ מתפוח האדמה אין בעיה להקפיא בקופסה סגורה היטב. עדיף עד שבועיים.

Avatar
זוהר (16:32 5.09.2019)

אפשר להוסיף שעועית לבנה של סנפרוסט? מתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 5.09.2019)

כן, לאחר שמוסיפים את קוביות הבשר והמים.

Avatar
שמחה רחל בהר (22:23 17.07.2019)

תודה רבה.

Avatar
זהר (15:36 17.06.2019)

שלום, אין לי ארטישוק ושורש סלרי, האם ניתן להוסיף קישוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 17.06.2019)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהוא יעשה מאוד רך לאחר בישול ארוך. כדאי לחתוך אותו ל 2-3 חלקים.

Avatar
רחלי (09:49 24.05.2019)

שלום

תודה רבה האים אפשר לבשל את הבשר בלי כלום ואיר כך לאוסיף תבלינים
כי אין לי מי בשר

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 24.05.2019)

אין צורך במי בשר למתכון. אלה מים רגילים.

Avatar
לאה וייץ (14:57 18.04.2019)

היי

האם אפשר לבשל את הבשר יום קודם.
ואם כן, איך ללחמם אותו למחרת, בסיר על האש או בתנור?

חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 18.04.2019)

כן אפשר להכין יום קודם ולחמם בתנור או בסיר.
חג שמח!

Avatar
לאה וייץ (12:01 25.04.2019)

יצא מדהים – כולם לקקו את האצבעות
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 25.04.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח 💝

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 18.04.2019)

כן אפשר.

Avatar
לאה וייץ (09:47 18.04.2019)

האם אפשר להכין את הבשר יום קודם ולמחרת לחמם בסיר או בתנור?
האם אפשר לצפות את הבשר בקמח תפוחי אדמה ?
תודה

לאה
אגב, המתכונים שלך מקסימים ואני מכינה הרבה מאד מהם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 18.04.2019)

כן אפשר (לשתי השאלות).
חג שמח ❤️

Avatar
לאה וייץ (18:12 18.04.2019)

שאלה נוספת,

איך כדאי לחמם את הבשר למחרת היום, על האש בסיר או בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 18.04.2019)

לא משנה. אפשר גם בסיר על הגז וגם בתנור (איך שנוח לך).

Avatar
גלית (12:13 8.03.2019)

הי תודה. סליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 מתאים. צריך זמן בישול דומה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 8.03.2019)

זמן הבישול בין שעתיים וחצי לשלוש.

Avatar
גלית (09:19 8.03.2019)

בוקר טוב
הכנתי יצא מעולה !!
האם ניתן להכין עם בשר לצלי ולא עם כתף?
כמובן גם בשול ארוך
תודה
גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 8.03.2019)

היי גלית,
רשום על זה בשר לצלי? את יודעת איזה חלק זה/מס' הבשר?

Avatar
גלית (11:40 8.03.2019)

כן. לקחתי גולש עגל טרי מספר 6 . וסליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 גם טוב.
עדיין דורש 3 שעות נכון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 8.03.2019)

כן.
שבת שלום 🌷

Avatar
נועה (11:47 7.03.2019)

אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט
אפשר להשתמש בבשר יותר זול מצלי כתף ? אם כן, באיזה חלק ?
תודה רבה, נועה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 7.03.2019)

כן אפשר.
חלקים נוספים מתאימים: כתף (מס' 4), פילה מדומה (מס' 6), צלעות (מס' 2).

Avatar
אפרת (12:50 11.02.2019)

היי אפרת
איך הופכים את התערובת הזו
לפיקנטית יותר אילו תבלינים להוסיף
ומה היחס של התבלינים (כמות)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 11.02.2019)

אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה עד כפית, תלוי ברמת הפיקנטיות שאוהבים.

Avatar
ענת (08:08 6.02.2019)

תודה רבה🙏

Avatar
ענת (18:55 5.02.2019)

הי אפרת,
איך אפשר לקלף תפוחי אדמה רגילים וירושלמים ושורשים יום קודם? זה לא משחיר?
איך את שומרת את זה שלא יתקלקל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 5.02.2019)

יש לשים אותם בתוך קערה מלאה במים (במקרר). מומלץ להוסיף למים גם כפית חומץ או מיץ לימון.

Avatar
ג"ני (15:27 5.02.2019)

6 כוסות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 5.02.2019)

אז שימי עוד חצי כוס-כוס. זה יפחית מהמתיקות.

Avatar
שלומית (23:19 4.02.2019)

את יכולה להסביר לי איך לעשות בסיר לחץ?את כל השלבים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 5.02.2019)

היי שלומית,
אפשר להכין בסיר לחץ בדיוק לפי מה שרשום במתכון. לאחר שהתבשיל רתח, תנעלי את המכסה ותשימי על המספר הכי גבוהה (בסיר).
תבשלי על אש גבוהה עד הסיר שורק. לאחר מכן תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי במשך 50-60 דקות.

Avatar
שלומית (17:40 4.02.2019)

אפשר בסיר לחץ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 4.02.2019)

כן אפשר.

Avatar
ג"ני (16:49 4.02.2019)

הכמויות לחצי קילו בשר זה פשוט חצי מכל מה שרשום?
ומה מבחינת הזמנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 4.02.2019)

היי ג'ני,
אם את רוצה הרבה ירקות את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול.
אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר מהכל תכיני מחצית מכל הכמויות.
מבחינת זמנים אין שינוי. לבשר לוקח את אותו זמן להתרכך גם אם הוא חצי קילו או 3 קילו 🙂

Avatar
ג"ני (13:33 5.02.2019)

אפשר לכסות את הבשר בקמח גם במתכון של הגולש ובתבשיל של הבשר עם הפטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 5.02.2019)

כן אפשר בהחלט.

Avatar
ג"ני (15:08 5.02.2019)

עכשיו טעמתי לפני שכל העסק רתח וזה נורא מתוק… לחכות לסוף בשביל לתקן טעמים או להוסיף כבר עכשיו עוד מלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 5.02.2019)

כדאי לטעום שוב לאחר כשעתיים ורק אז לתקן תיבול.
כמה כוסות מים שמת?

Avatar
אורנה (08:58 3.02.2019)

תודה על המתכונים הנהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 3.02.2019)

בשמחה אורנה 🙂
שבוע נפלא

Avatar
ענת (12:56 1.02.2019)

נראה מעולה, אין עלייך אפרת!!!
ברור שאנסה😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 1.02.2019)

תודה ענת 💜

Avatar
קרינה (20:10 31.01.2019)

היי אפרת,
מתכון מעניין אין לי סילאן אבל יש לי רוטב ברביקיו או סויה האם זה יכול להתאים? וכמה לשים אם זה אפשרי?רוצה ממש להכין ניראה טוב תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 31.01.2019)

היי קרינה,
הסילאן ממש מוסיף במקרה הזה. לא יודעת אם הייתי מוותרת עליו (סויה וברביקיו פחות מתאימים).

Avatar
ש (09:19 31.01.2019)

היי מה מטרת הקמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 31.01.2019)

כשמצפים את הבשר בקמח הוא יוצא רך ועסיסי יותר.

Avatar
א (22:42 30.01.2019)

צלי כתף אסור לחתוך לקוביות כי הוא מתייבש צריך שהפס של הג'ליטין יהיה בכל חתיכה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 31.01.2019)

הבשר יוצא מאוד עסיסי ורך. מוזמנ/ת לנסות 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.