זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 158-188 דקות

מצרכים:

1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)

לציפוי הבשר: רבע כוס קמח + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור (*אפשר להמיר בקורנפלור או לוותר)

350 גרם בצלי שאלוט קלופים (או 2 בצלים גדולים חתוכים גס)

10 שיני שום שלמות קלופות

3 גזרים קלופים חתוכים ל-3

4-5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לחתיכות בעובי כ-2 ס”מ

2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לחצי

2 שורשי סלרי קלופים חצויים

6-7 כוסות מים רותחים

תיבול: 5 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מערבבים בקערית רבע כוס קמח עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מתבלים בסילאן, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הפעל טיימר (150 דק’)
+
טיימר פועל

*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אסאדו ביתי בתנוראסאדו ביתי בתנור
בראוניז בננה וחמאת בוטנים בראוניז בננה וחמאת בוטנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יסמין (00:22 1.10.2021)

היי אפרת יקרה
אם אין ארטישוק פטרוזיליה וסלרי עדיין שווה לנסות את התבשיל הזה?
וכן מה המינימום של שום שאפשר להשתמש למי שפחות אוהב את הטעם? ולגבי יין – האם כדאי להוסיף ואם כן כמה וכמה ואיזה ? ( לכמות של 3 אנשים)
תודה רבה ושבת שלום!!

avatar
יסמין (00:24 1.10.2021)

עוד מעוניינת לדעת האם זה יוצא מרקי או יותר רוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 1.10.2021)

בכלל לא מרקי, אבל כן עשיר ברוטב(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 1.10.2021)

היי יסמין,
אפשר לוותר על הירקות הללו ולהכין עם גזר ותפו”א בלבד. אם יש לך עלי תבלין אחרים כגון רוזמרין או טימין שווה לשים אותם במקום הפטרוזיליה.
אם לא אוהבים שום אפשר להפחית מכמותו לפי הטעם- למשל לשים רק 3-4 שיני שום.
אפשר להוסיף כשליש כוס יין (רצוי אדום יבש) לתבשיל אם את מכינה כמות של קילו בשר.
בהצלחה ושבת שלום!

avatar
נעמה (10:33 21.07.2021)

האם אפשר עם כתף מדומה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 21.07.2021)

כן, אפשר. שימי לב רק שסוג זה הוא קצת יבש יותר מחלקי בשר אחרים ולכן חשוב שלא לנקות אותו מדי מהשומן שבו😊

avatar
נעמה (12:35 21.07.2021)

תודה♡

avatar
הודיה (13:08 4.06.2021)

אפשר להשתמש במקום בשורש פטרוזיליה וכוסברה בעלים?
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 4.06.2021)

כן, אפשר:)
שבת שלום😊

avatar
שרה (10:08 14.05.2021)

יצא מטורף!!!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 14.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שרה ושבת שלום😊

avatar
Hadar Barak (07:58 5.04.2021)

היי, אין אזכור ברשימת המצרכים לגבי בצלי שאלוט, כמה צריך? ואיך? קצוצים / פרוסים/ שלמים?
ועוד שאלה, האם ניתן לעשות את המתכון שלא יהיה מתקתק? באילו תבלינים. כדי להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 5.04.2021)

היי הדר,
בצלי שאלוט בדרך כלל מבשלים שלמים, וכך גם כאן.
את יכולה במקום לקצוץ בצלים רגילים (כמו שכתוב במתכון). לגבי אופן ההכנה- בסיר מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את בצלי השאלוט השלמים או הבצל הרגיל הקצוץ, ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה.
כדי שהטעם לא יהיה מתקתק אפשר לוותר על הסילאן.
יום מקסים🌷

avatar
[email protected] (09:31 5.04.2021)

תודה רבה!
צלי כתף צריך מספר 5 או 6?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:18 5.04.2021)

צלי כתף= מס’ 5, אבל גם מס’ 6 יתאים…
בהצלחה😊

avatar
Hadar Barak (11:54 9.04.2021)

היי, הכנתי בלי סילאן, לבסוף הבישול טעמתי וממש חסר טעם עמוק… יש אפשרות להוסיף סילאן אחרי הבישול או אופציה אחרת לתיבול לא מתוק שיעשיר את הטעמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 9.04.2021)

אני יכולה לחשוב על כמה אפשרויות:
-2 כפות סילאן מעורבב עם כף מים
– רבע כוס יין (אדום או לבן- לבחירתך)
– תבלינים כמו רוזמרין או טימין + כף מים
בכל אחת מהאפשרויות יש להוסיף ולבשל על אש נמוכה עוד כ-5 דקות.
שבת שלום😊

avatar
[email protected] (12:13 9.04.2021)

תודה רבה רבה! ♥️

avatar
Dov (21:26 24.02.2021)

מה הכוונה על אש בינונית נמוכה. יש לי ארבעה להבות שניים בינוניות אחד קטן ואחד טורבו. על איזה מהם להשים. כמו כן אם אבין את ההיגיון של אש בינונית נמוכה אדע מה לעשות. תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:04 24.02.2021)

היי,
הכוונה היא לעוצמת הגז. היות ואנו רוצים לקבל בשר רך זמן הבישול כאן הוא כ3 שעות, ולכן יש לכוון את הגז לא לעוצמה המקסימלית (כדי שהתבשיל לא יישרף) אלא לעוצמה בינונית.
אתה יכול להניח את הסיר על להבה בינונית, ואחרי ההרתחה על אש גבוהה להנמיך את העוצמה לבינונית- נמוכה ולהמשיך בישול כפי שנכתב במתכון.
בהצלחה.

avatar
Dov (16:26 24.02.2021)

היי שלום,
ראשית תודה על המתכונים, אתר מתכונים היחיד שיוצא לי ממנו אוכל טעים.
שנית לגבי המתכון הזה רציתי לדעת, אם החתיכה שלי גדולה יותר מקילו האם חשוב להוסיף יותר ירקות כי כרגע אין לי, אם זה משמעותי אלך לקנות. דבר נוסף, האם יש הבדל גדול אם אני מבשל את זה בחתיכה אחת או בקוביות, יותר קל לי בחתיכה אחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 24.02.2021)

היי דוב,
תודה על המילים החמות!
אתה יכול להכין עם הירקות שיש לך, ואז הבשר יהיה יותר דומיננטי במנה:)
לגבי החיתוך- מבשלים בקוביות (לא קטנות מדי, כי הבשר מתכווץ בבישול) ולא בחתיכה אחת כדי שהבשר יתבשל היטב ויצא רך.
בהצלחה!

avatar
דניאל (16:59 27.01.2021)

היי
אני רוצה להכין בתנור
איך להכין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 28.01.2021)

היי דניאל,
אפשר לשים בתבנית בתנור ולכסות בנייר כסף. לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
אני כן ממליצה את השלב הראשון לעשות בסיר, לבשל לפחות כשעה ואז להעביר לתבנית, לכסות ולהמשיך את האפיה בתנור.

avatar
רחלי (10:57 31.12.2020)

הי אפרת (: אם אני רוצה בתנור כל הלילה– על כמה מעלות? ומה כדאי יותר- המתכון הזה או המתכון של קדרת בשר בקר (יש לי רולדה כתף שחשבתי לחתוך לקוביות) . תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:13 31.12.2020)

היי רחלי,
שני המתכונים יכולים להתאים.
קודם כדאי להכין את המתכון בסיר על הגז ולבשל כחצי שעה לפני ששמים בתנור.
אפשר לאפות ב100 מעלות כל הלילה. כמובן שיש לכסות 🙂

avatar
אילנה (09:16 13.12.2020)

אין לי סילאן ורוצה את המתיקות. אפשר להחליף בדבש/מייפל/,טריאקי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 13.12.2020)

כן, אפשר לשלב 2 כפות טריאקי עם 3 כפות דבש.

avatar
הדר (12:46 12.11.2020)

היי, האם אפשר להוסיף יין לתבשיל? איזה כמות? וכמה שעות צריך להשאיר בסיר בישול איטי?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:49 12.11.2020)

אפשר לשים כוס יין אדום יבש במקום כוס אחת של מים.
כ-3 שעות. יש לטעום ולוודא שהבשר מספיק רך.

avatar
אתי (12:00 14.10.2020)

הבשר הזה גם מתאים?
אפשר לחתוך לקוביוצ?

בשר עם ירקות שורש
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 14.10.2020)

רשום עליו איזה מספר חלק זה או איזה חלק זה? אני לא רואה.

avatar
אתי (17:43 14.10.2020)

לא כתוב על זה שום מספר בגלל שאלתי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 14.10.2020)

זהו, רשום על זה רק בשר בקר אבל יש להניח שזה בשר שמיועד לבישול ארוך.
לאחר שהבשר מפשיר, תחתכי לקוביות גדולות יחסית כי הוא מתכווץ בבישול.

avatar
Osnat (10:41 29.09.2020)

האם ניתן להשתמש בצלי כתף פרוס לפרוסות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 29.09.2020)

כן.

avatar
שחר (16:33 9.09.2020)

האם אפשר לוותר על הארטישוק הירושלמי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 9.09.2020)

כן.

avatar
דלית (10:44 22.07.2020)

האם אפשר להשתמש עם בשר מס’ 7?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:03 22.07.2020)

האמת שלא ניסיתי להשתמש בו לבישול ארוך. זה בדר”כ נתח שמתאים לטחינה להכנת קציצות, קבבים או המבורגר.

avatar
דלית (12:25 22.07.2020)

יש לך מתכון עם בשר מס’ 7?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:07 22.07.2020)

יש לך דרך לטחון את הבשר? אם כן, יש מתכון להמבורגר, קציצות, קבב.

avatar
רננה (13:50 21.05.2020)

היי, כמה זמן בישול אם זה בשר 2?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:53 21.05.2020)

אין שינוי בזמן הבישול.

avatar
תמר (19:22 10.05.2020)

היי! נראה מעולה. אני רוצה להכין את זה לשבת בבוקר, זה ישרוד 12 שעות על פלטה או שישרף לדעתך? תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 11.05.2020)

אפשר רק חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים.

avatar
ענבל (14:34 13.04.2020)

האם אפשר להשתמש בפילה מדומה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 13.04.2020)

כן.

avatar
ליטל (12:46 13.03.2020)

חסר לי ארטישוק ירושלמי אפשר בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 13.03.2020)

כן.

avatar
ענת (21:39 18.12.2019)

היי אלופה אחת… בזכותך אני משתפרת במטבח.אפשר להשתמש בשקית ירקות שורש של סנפרוסט? אם כן אז איך..מתי להוסיף לבשר?ן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 19.12.2019)

היי ענת,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. בגלל שהם כבר מבושלים אז כדאי להוסיף אותם כ-45 דקות לפני סיום הבישול.
יום מקסים 🌺

avatar
גלי (21:09 9.12.2019)

היי אפרת, האם אפשר לוותר על הסילאן? פחות אוהב מתוק בבשר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 9.12.2019)

כן אפשר.

avatar
דורית (12:39 28.11.2019)

שלום רב,
הגעתי למתכון הזה דרך “מתכונים ללא גלוטן”, לא הבנתי את נושא הקמח…???!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 28.11.2019)

רשום בסוגריים שאפשר להמיר בקורנפלור.

avatar
יעל (08:31 21.10.2019)

יש סיפור מאחורי הבישול: ההורים שלי שתמיד מארחים קצת עייפים… התנדבתי לעשות הפעם… וידוע שאני לא בשלנית ולכן חיפשתי משהו קל שיתקלקל כמה שפחות… בנוסף רף הציפיות היה נמוך מלכתחיה כך שזאת היתה פתיחה טובה 🙂
אז הכנתי את התבשיל הזה וכשכולם טעמו ממנו הסתכלתי על התגובות בחשש מה…. ותוך כמה שניות התחילו להרעיף מחמאות.. ואבא שלי שמאוד בעייתי עם בשר ויש לו מחסור בברזל אכל והתענג וזה הכי שימח אותי ואותו.
הקיצר – מתכון מעולה גם לכשלונות בישול מלידה כמוני. תודה רבה הצלת את החג המשפחתי ואת כבודי 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 21.10.2019)

שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך ❤️
תודה!

avatar
יעל (10:05 13.10.2019)

היי,
האם זה יוצא ממש מתוק?
ניתן להוסיף צ’ילי חריף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 13.10.2019)

לא, זה יוצא מתקתק.
לגבי הצ’ילי- אם אוהבים אז כן.
חג שמח 🌺

avatar
יעת (19:06 12.10.2019)

לכמה אנשים המתכון יתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:05 13.10.2019)

הכמות מספיקה ל כ-7 מנות.

avatar
צפורה (23:05 17.09.2019)

תודה על המתכונים הנפלאים,האם מתכון זה מתאים להקפאה? אם כן כיצד להקפיאו?
ברצוני להתארגן לחג מראש… תודה מראש על תשובתך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 17.09.2019)

חוץ מתפוח האדמה אין בעיה להקפיא בקופסה סגורה היטב. עדיף עד שבועיים.

avatar
זוהר (16:32 5.09.2019)

אפשר להוסיף שעועית לבנה של סנפרוסט? מתי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 5.09.2019)

כן, לאחר שמוסיפים את קוביות הבשר והמים.

avatar
שמחה רחל בהר (22:23 17.07.2019)

תודה רבה.

avatar
זהר (15:36 17.06.2019)

שלום, אין לי ארטישוק ושורש סלרי, האם ניתן להוסיף קישוא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 17.06.2019)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהוא יעשה מאוד רך לאחר בישול ארוך. כדאי לחתוך אותו ל 2-3 חלקים.

avatar
רחלי (09:49 24.05.2019)

שלום

תודה רבה האים אפשר לבשל את הבשר בלי כלום ואיר כך לאוסיף תבלינים
כי אין לי מי בשר

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 24.05.2019)

אין צורך במי בשר למתכון. אלה מים רגילים.

avatar
לאה וייץ (14:57 18.04.2019)

היי

האם אפשר לבשל את הבשר יום קודם.
ואם כן, איך ללחמם אותו למחרת, בסיר על האש או בתנור?

חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 18.04.2019)

כן אפשר להכין יום קודם ולחמם בתנור או בסיר.
חג שמח!

avatar
לאה וייץ (12:01 25.04.2019)

יצא מדהים – כולם לקקו את האצבעות
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 25.04.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח 💝

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 18.04.2019)

כן אפשר.

avatar
לאה וייץ (09:47 18.04.2019)

האם אפשר להכין את הבשר יום קודם ולמחרת לחמם בסיר או בתנור?
האם אפשר לצפות את הבשר בקמח תפוחי אדמה ?
תודה

לאה
אגב, המתכונים שלך מקסימים ואני מכינה הרבה מאד מהם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 18.04.2019)

כן אפשר (לשתי השאלות).
חג שמח ❤️

avatar
לאה וייץ (18:12 18.04.2019)

שאלה נוספת,

איך כדאי לחמם את הבשר למחרת היום, על האש בסיר או בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 18.04.2019)

לא משנה. אפשר גם בסיר על הגז וגם בתנור (איך שנוח לך).

avatar
גלית (12:13 8.03.2019)

הי תודה. סליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 מתאים. צריך זמן בישול דומה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 8.03.2019)

זמן הבישול בין שעתיים וחצי לשלוש.

avatar
גלית (09:19 8.03.2019)

בוקר טוב
הכנתי יצא מעולה !!
האם ניתן להכין עם בשר לצלי ולא עם כתף?
כמובן גם בשול ארוך
תודה
גלית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 8.03.2019)

היי גלית,
רשום על זה בשר לצלי? את יודעת איזה חלק זה/מס’ הבשר?

avatar
גלית (11:40 8.03.2019)

כן. לקחתי גולש עגל טרי מספר 6 . וסליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 גם טוב.
עדיין דורש 3 שעות נכון ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 8.03.2019)

כן.
שבת שלום 🌷

avatar
נועה (11:47 7.03.2019)

אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט
אפשר להשתמש בבשר יותר זול מצלי כתף ? אם כן, באיזה חלק ?
תודה רבה, נועה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 7.03.2019)

כן אפשר.
חלקים נוספים מתאימים: כתף (מס’ 4), פילה מדומה (מס’ 6), צלעות (מס’ 2).

avatar
אפרת (12:50 11.02.2019)

היי אפרת
איך הופכים את התערובת הזו
לפיקנטית יותר אילו תבלינים להוסיף
ומה היחס של התבלינים (כמות)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 11.02.2019)

אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה עד כפית, תלוי ברמת הפיקנטיות שאוהבים.

avatar
ענת (08:08 6.02.2019)

תודה רבה🙏

avatar
ענת (18:55 5.02.2019)

הי אפרת,
איך אפשר לקלף תפוחי אדמה רגילים וירושלמים ושורשים יום קודם? זה לא משחיר?
איך את שומרת את זה שלא יתקלקל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 5.02.2019)

יש לשים אותם בתוך קערה מלאה במים (במקרר). מומלץ להוסיף למים גם כפית חומץ או מיץ לימון.

avatar
ג"ני (15:27 5.02.2019)

6 כוסות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 5.02.2019)

אז שימי עוד חצי כוס-כוס. זה יפחית מהמתיקות.

avatar
שלומית (23:19 4.02.2019)

את יכולה להסביר לי איך לעשות בסיר לחץ?את כל השלבים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 5.02.2019)

היי שלומית,
אפשר להכין בסיר לחץ בדיוק לפי מה שרשום במתכון. לאחר שהתבשיל רתח, תנעלי את המכסה ותשימי על המספר הכי גבוהה (בסיר).
תבשלי על אש גבוהה עד הסיר שורק. לאחר מכן תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי במשך 50-60 דקות.

avatar
שלומית (17:40 4.02.2019)

אפשר בסיר לחץ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 4.02.2019)

כן אפשר.

avatar
ג"ני (16:49 4.02.2019)

הכמויות לחצי קילו בשר זה פשוט חצי מכל מה שרשום?
ומה מבחינת הזמנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 4.02.2019)

היי ג’ני,
אם את רוצה הרבה ירקות את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול.
אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר מהכל תכיני מחצית מכל הכמויות.
מבחינת זמנים אין שינוי. לבשר לוקח את אותו זמן להתרכך גם אם הוא חצי קילו או 3 קילו 🙂

avatar
ג"ני (13:33 5.02.2019)

אפשר לכסות את הבשר בקמח גם במתכון של הגולש ובתבשיל של הבשר עם הפטריות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 5.02.2019)

כן אפשר בהחלט.

avatar
ג"ני (15:08 5.02.2019)

עכשיו טעמתי לפני שכל העסק רתח וזה נורא מתוק… לחכות לסוף בשביל לתקן טעמים או להוסיף כבר עכשיו עוד מלח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 5.02.2019)

כדאי לטעום שוב לאחר כשעתיים ורק אז לתקן תיבול.
כמה כוסות מים שמת?

avatar
אורנה (08:58 3.02.2019)

תודה על המתכונים הנהדרים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 3.02.2019)

בשמחה אורנה 🙂
שבוע נפלא

avatar
ענת (12:56 1.02.2019)

נראה מעולה, אין עלייך אפרת!!!
ברור שאנסה😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 1.02.2019)

תודה ענת 💜

avatar
קרינה (20:10 31.01.2019)

היי אפרת,
מתכון מעניין אין לי סילאן אבל יש לי רוטב ברביקיו או סויה האם זה יכול להתאים? וכמה לשים אם זה אפשרי?רוצה ממש להכין ניראה טוב תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 31.01.2019)

היי קרינה,
הסילאן ממש מוסיף במקרה הזה. לא יודעת אם הייתי מוותרת עליו (סויה וברביקיו פחות מתאימים).

avatar
ש (09:19 31.01.2019)

היי מה מטרת הקמח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 31.01.2019)

כשמצפים את הבשר בקמח הוא יוצא רך ועסיסי יותר.

avatar
א (22:42 30.01.2019)

צלי כתף אסור לחתוך לקוביות כי הוא מתייבש צריך שהפס של הג’ליטין יהיה בכל חתיכה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 31.01.2019)

הבשר יוצא מאוד עסיסי ורך. מוזמנ/ת לנסות 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות