שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 פרוסת לחם

1 ביצה

10 גרם חמאה

קורט מלח




אופן הכנה:

-קורצים עיגול בפרוסת הלחם (אפשר באמצעות כוס הפוכה), ומוציאים את העיגול.

-מחממים חמאה במחבת ומניחים את הלחם. מטגנים כדקה מכל צד עד שהלחם מעט מזהיב.

-שוברים בזהירות ביצה לתוך החור העגול שהפרוסה, ממליחים ומכסים עד למידת העשייה שאוהבים.

*מומלץ להגיש עם גבינה לבנה וסלט ירקות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פיתה עם זעתרפיתה עם זעתר
מקלוני טוסט מלחם מלא מקלוני טוסט מלחם מלא
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
tbubhnh (21:16 14.11.2022)

איך אפשר לעשות שהביצה לא תישפך על כל הלחם מלמטה ואז יצא כמו לחם מטוגן?
דבר נוסף מה הכוונה לכסות? עם מכסה?
יש כאן מתכונים מה אפשר לעשות עם לחם בבוקר בשביל לקחת לעבודה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:41 15.11.2022)

היי,
אפשר להצמיד את הלחם למחבת בעזרת מזלג או כף בדקת הטיגון הראשונה, זה עשוי לשמור על הביצה בתוך ה’קן’.
לכסות= עם מכסה או כל כיסוי מתאים למחבת.
אפשר להכין טוסטים או כריכים מלחם.

avatar
תהילה (14:20 25.11.2018)

שמעתי רעיון לעשות כזה דבר בטוטר,
מה דעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 25.11.2018)

שמעתי על זה אבל לא ניסיתי.
כעקרון יש לשמן את הטוסטר היטב בחמאה ואז להניח את הפרוסה עם החור על הטוסטר (כשהוא חם מאוד), לשים בפנים את הביצה, לתת לה קצת להתבשל מהחום של הטוסטר ואז לסגור במשך כ-2 דקות.

avatar
טופז (18:48 24.01.2018)

יצא ממש ממש טעים!
תודה על אתר מושלם שכזה
המשך ערב טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 24.01.2018)

תודה טופז 🙂

avatar
yonatan dvorin (09:10 28.08.2017)

היי, זה יצא טעים אבל נאלצתי להפוך כי הלמטה כמעט נשרף והביצה למעלה לא מתבשלת, יש איזה טיפ? כיסיתי עם מכסה של סיר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 28.08.2017)

היי יונתן,
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
בישלת על אש נמוכה?

avatar
אמה (09:35 17.08.2022)

גם לי זה קרה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 17.08.2022)

היי,
כדאי לבשל על אש נמוכה ולהשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק כדי למנוע את הטיגון המהיר מלמטה.

avatar
אילת (10:55 26.07.2017)

מתכון מוצלח! אני עשיתי בתנור. ( כדי להכין הרבה פרוסות יחד ) מרחתי מעל הפרוסות מעט שמן ופיזרתי זעתר. אחרי 5 דקות בערך הפכתי את הפרוסות , יצא טעים מאוד ומגוון בקלות את ארוחת הערב! תודה על המתכונים הטעימים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 26.07.2017)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא

avatar
שירה (16:49 16.02.2016)

בס”ד
שלום :}
מכירה את המתכון הזה רק עם חלב,
לא חשבתי שאפשר בלי,וגם פרווה.
מעולה לארוחת ערב לילדים .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 16.02.2016)

תודה שירה 🙂

avatar
בטי (10:54 27.12.2013)

אפשר להשתמש במשהו אחר במקום בחמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 27.12.2013)

היי בטי, החמאה עושה את הלחם מעט קלוי. את יכולה לנסות לשים שמן זית או קנולה.

avatar
מורן ברוך (15:57 19.10.2013)

הילדים שלי מסרבים לאכול ביצים. הכנתי להם את זה והם פשוט טרפו את זה. לא האמנתי. רעיון נפלא.

לקריאת כל התגובות