זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 פרוסת לחם
1 ביצה
10 גרם חמאה
קורט מלח
אופן הכנה:
-קורצים עיגול בפרוסת הלחם (אפשר באמצעות כוס הפוכה), ומוציאים את העיגול.
-מחממים חמאה במחבת ומניחים את הלחם. מטגנים כדקה מכל צד עד שהלחם מעט מזהיב.
-שוברים בזהירות ביצה לתוך החור העגול שהפרוסה, ממליחים ומכסים עד למידת העשייה שאוהבים.
*מומלץ להגיש עם גבינה לבנה וסלט ירקות.
ראו גם
איך אפשר לעשות שהביצה לא תישפך על כל הלחם מלמטה ואז יצא כמו לחם מטוגן?
דבר נוסף מה הכוונה לכסות? עם מכסה?
יש כאן מתכונים מה אפשר לעשות עם לחם בבוקר בשביל לקחת לעבודה?
היי,
אפשר להצמיד את הלחם למחבת בעזרת מזלג או כף בדקת הטיגון הראשונה, זה עשוי לשמור על הביצה בתוך ה’קן’.
לכסות= עם מכסה או כל כיסוי מתאים למחבת.
אפשר להכין טוסטים או כריכים מלחם.
שמעתי רעיון לעשות כזה דבר בטוטר,
מה דעתך?
שמעתי על זה אבל לא ניסיתי.
כעקרון יש לשמן את הטוסטר היטב בחמאה ואז להניח את הפרוסה עם החור על הטוסטר (כשהוא חם מאוד), לשים בפנים את הביצה, לתת לה קצת להתבשל מהחום של הטוסטר ואז לסגור במשך כ-2 דקות.
יצא ממש ממש טעים!
תודה על אתר מושלם שכזה
המשך ערב טוב!
תודה טופז 🙂
היי, זה יצא טעים אבל נאלצתי להפוך כי הלמטה כמעט נשרף והביצה למעלה לא מתבשלת, יש איזה טיפ? כיסיתי עם מכסה של סיר
היי יונתן,
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
בישלת על אש נמוכה?
גם לי זה קרה
היי,
כדאי לבשל על אש נמוכה ולהשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק כדי למנוע את הטיגון המהיר מלמטה.
מתכון מוצלח! אני עשיתי בתנור. ( כדי להכין הרבה פרוסות יחד ) מרחתי מעל הפרוסות מעט שמן ופיזרתי זעתר. אחרי 5 דקות בערך הפכתי את הפרוסות , יצא טעים מאוד ומגוון בקלות את ארוחת הערב! תודה על המתכונים הטעימים!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא
בס”ד
שלום :}
מכירה את המתכון הזה רק עם חלב,
לא חשבתי שאפשר בלי,וגם פרווה.
מעולה לארוחת ערב לילדים .
תודה שירה 🙂
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום בחמאה?
היי בטי, החמאה עושה את הלחם מעט קלוי. את יכולה לנסות לשים שמן זית או קנולה.
הילדים שלי מסרבים לאכול ביצים. הכנתי להם את זה והם פשוט טרפו את זה. לא האמנתי. רעיון נפלא.